Jump to content

Ευρώπη; Ποια Ευρώπη; Που θα οδηγήσει η οικονομική κρίση;

mylogic_x
 Κοινοποίηση

Θα οδηγηθεί η οικονομία/ κοινωνία σε κραχ? (συνθήκες '29)?  

97 members have voted

1. 1. Θα οδηγηθεί η οικονομία/ κοινωνία σε κραχ? (συνθήκες '29)?

• Όχι, η οικονομία είναι εξασφαλισμένη είναι μια παροδική κρίση
      12
    • Είναι κρίση αλλά όχι τόσο σημαντική όσο του 1929
      31
    • Οδηγούμαστε σε οικονομικό κραχ σαν του 1929
      13
    • Η κρίση είναι πιο σύνθετη και με μεγαλύτερα δομικά στοιχεία άρα κ χειρότερη
      35
    • Και τι με νοιάζει εμένα;
      6

Recommended Posts

μπααα σε αυτες τις περιπτωσεις δεν ειναι μονο τυχη (η ατυχια)

πχ ειχες τα φραγκα να παρεις ΕΤΕ Παρασκευή (10.000 ήταν αρκετά)

αν πουλούσες σημερα θα είχες βγάλει πόσα? 4.000 ?

ασχημο θα ήταν???? αλλά θέλει εκτός από διορατικότητα και κοτσια ορισμενες φορές, πολλές φορές ουτε και γω τα έχω!!!!

Vita Brevis

• Απαντήσεις 264
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

μπααα σε αυτες τις περιπτωσεις δεν ειναι μονο τυχη (η ατυχια)

πχ ειχες τα φραγκα να παρεις ΕΤΕ Παρασκευή (10.000 ήταν αρκετά)

φιλε μου....η μετοχη της ΕΤΕ ηταν πραγματικη ευκαιρια...και η πλακα ειναι οτι το ειχα γραψει εδω το βραδυ της Πεμπτης.....:lol::lol::lol::lol:...οποιος ηταν προετοιμασμενος κερδισε :p

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

μια και μπαινεις στο capital καλυτερα διαβαζε τις τεχνικες αναλυσεις και τις αποψεις της ΕΝΑΠ (και θα βγεις κερδισμενος), παρα τις ανοησιες του Μαυριδη, ο οποιος φτανει στο σημειο να συγκρινει τη μακροχρονια και χωρις καποιο συγκεκριμενο παραγοντα-εκτος της μακροχρονιας και μεγαλης ανοδου που ειχε προηγηθει- φυσιολογικη διορθωση του 99 που εδινε την ευκαιρια σε καποιον να βγει απ το τραινο με ελαχιστες απωλειες, με τη τωρινη βιαιη και πολυ γρηγορη πτωση που εγκλωβισε παρα πολυ κοσμο, και που εχει καποια σοβαρη αιτια. Τα οσα γραφει ειναι μια μαντρα μαμακιες κι ας παει να τα πει στους μεσο-μακροπροθεσμους που αγορασαν πριν 5 χρονια blue chips και μετα απο μια 5ετια εχουν μηδενικα κερδη, για να μη πω ζημιες. Απορω μια και δουλευεις στο χρηματοπιστωτικο τομεα, πως υιοθετεις και ανεβαζεις τετοιες "επιστημονικοτατα τεκμηριωμενες αποψεις":p ενος τυπου, και οι οποιες δεν ειναι παρα μονο προσωπικες του και επικινδυνες αποψεις. Η μονη σοβαρη προταση που διεκρινα στο κειμενο ειναι αυτη που γραφει "ολα ειναι πιθανα" :lol::lol: Τι μας λεει ο ανθρωπος ρε, σοβαροτατο αρθρο :lol::p Θα παρει πολυ κοσμο στο λαιμο του ο τυπος

Kατα τα αλλα παρε και τη δηλωση του Βγενοπουλου, που δε νομιζω οτι συγκρινεται σ εγκυροτητα με καποιον Θ Μαυριδη

http://www.capital.gr/news.asp?Details=607294

@ mylogic_x

οταν μιλαμε για σορταρισμα, μιλαμε για ανοιχτες πωλησεις που νομιζω οτι ειναι απαγορευμενες αυτη τη περιοδο, και οχι πηρα σημερα πουλαω σημερα η αυριο. Αυτο δεν ειναι short και δεν απαγορευεται, συνεπως δε κανεις short. Απλα να θυμασαι παντα οτι η διαρκεια τρωει το παικτη ;)

mylogic_x ενα fyi για το short selling

When you short sell a stock, your broker will lend it to you. The stock will come from the brokerage's own inventory, from another one of the firm's customers, or from another brokerage firm. The shares are sold and the proceeds are credited to your account. Sooner or later you must "close" the short by buying back the same number of shares (called covering) and returning them to your broker. If the price drops, you can buy back the stock at the lower price and make a profit on the difference. If the price of the stock rises, you have to buy it back at the higher price, and you lose money." by investopedia ...

παρε παραδειγμα το short selling των hedge funds που χασανε παραπροχθες καμια 20αρια δις λιρες, μεσα σε 2 μερες και ανεβηκε η VW 350%....yihaaa cowboy traders!!!!

SpyrosDan μην μου μιλας για τον Βγενοπουλο...που απο την μια προσπαθει με νυχια και δοντια να κρατησει την τιμη μετοχης MIG που εχει πιασει πατο και απο την αλλη εχει την DIG να τον πηγαινει μαμιωντας για αυξηση capital EURO 5bn και συγχωνευση με μεγαλο τραπεζικο οργανισμο...... Να ποιοι θα καταστρεφουν την ελληνικη οικονομια......ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ- ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ...(και γω και εσυ το ξερουμε οτι ο Βγενοπουλος θα βγει κερδισμενος στο τελος...).. Τον τσουζει απιστευτα το πακετακι της κυβερνησης των 28 δις, βλεπεις...του χαλαει τα σχεδια..

IPHONE 4 The Ultimate

1. εγώ αυτό που ξέρω είναι η άυξηση της καθαρής μου θέσης που είναι στα 18% πανω τώρα

2. Δεν είναι ανάγκη να καλύψεις τη θέση σου για να κερδοσκοπίσεις, το κάνεις άνετα με τις παρούσες συνθήκες και πολυ ευκολα. η investopedia μεταξύ των άλλων αναφέρει ενδεικτικά καταστάσεις. Το πως μπορείς να κάνεις trading μπορείς με πάρα πολλους τρόπους και μάλιστα με ενα καλό μπαξισι, σε ορισμένα στελέχη κάνεις πολυ καλά τη δουλειά σου.

3. Kolabrou για τον Βγενο δε ξέρω ειλικρινά τι να σκεφτώ σε ορισμένες κινήσεις είναι γάτος, σε άλλα με ξενίζει απίστευτα (ιδίως οταν ανοιγει το στομα του). Πάντως για σιγουριά ένα ξέρω, τόσο η MIG όσο και η MARFIN και η Βιβαρτια (για τις αλλες εταιρίες του δεν γνωρίζω), έχουν μαζέψει το καλύτερο στελεχιακό δυναμικό δίπλα τους, με μεταγραφές απ την αγορά με μεγάλη ταχύτητα. Και το σημαντικότερο?με τους μισθους σε λογικά πλαίσια. Δεν χαρακτηρίζω μια επένδυση από το αφεντικό της, ή καλύτερα απο τον κεντρικό διαχειριστή της και μόνο. Και να σαι και σιγουρος ότι αν οι αραβες δουν οτι δεν τραβαει, θα τον στειλουν απο κει που ηρθε...αλλα μέχρι στιγμης...

4. Το πακετάκι των 28 δις βεβαια έχει και τους όρους του, αν το διαβασες. Αν τηρηθούν αυτοί οι όροι καλά έκανε και δεν μπήκε. Απ την άλλη αν ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ θα έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει για αθεμιτο ανταγωνισμό. Για εμένα θα ήταν δικαιότερο να έβγαινε το ΥΠΟΙΚ και να έλεγε, έχουμε πακέτο έτοιμο, αλλά το signalling θα το κάνετε εσεις κυριοι, να βγειτε και να πειτε δημόσια ΠΟΙΟΙ θέλετε να συμμετέχετε και για ποιο λογο...Αυτή τη στιγμη η ΜΑΡΦΙΝ εχει ρευστό στα ταμεία της γύρω στα 2 δις ευρώ και η εμπορική γύρω στα 700 εκατ..

5. το ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ που λες το αντιπαρέρχομαι γιατί βέβαια και ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του. Αλλα δεν κατανοώ εκείνους που την πέφτουν στο Βγενό, οκ κανει μεγαλόσχημες δηλώσεις, είναι εριστικός, αλλά το κάνει με αβαντες τις δικές του πλάτες και δεν ζητιανεύει δεξιά αριστερά...

6. αστα ΗΕΟ με το θεμα της εθνικής απλά κολωσα, βαρύ χαρτί με πολυ μεγάλη διακύμανση και φοβήθηκα. Προτίμησα να ρίξω τα λεφτά μου στην ΜΙΓ και στη μαρφιν στην αλαπις σατο και μαρακ (που πλην μαρακ τις θεωρω και λόγω υγείας στα μεγέθη τους, άλογα μακρυας κουρσας)

Ερώτηση: Και λόγω δουλειάς μου κάθε μέρα μαθαίνω ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ περιπτώσεις κατάχρησης από insiders σε εταιρίες. Εγώ προσωπικά έχω τσακώσει 3 τέτοιες περιπτώσεις σε εταιρίες. Οι καταγγελίες γίνονται στην ΕΚ. ΑΥΤΗ ΤΙ ΣΤΟ Δ... ΚΑΝΕΙ? έίναι υγιες πλαίσιο αυτό για εναν επενδυτή?

Vita Brevis

Δύσκολα τα πράγματα για τις ελληνικές τράπεζες....

Κέρδη €647 εκατ. για τη Eurobank

Και εδώ: Ναυτεμπορική

مفاجأة

δεν ξερω αν αναφερθηκε και απο κανεναν πιο πανω

"Βυθίζονται τα ελληνικά ομόλογα

Σε υψηλά ιστορικά επίπεδα διευρύνθηκε το spread ελληνικών δεκαετών και αντίστοιχων γερμανικών τίτλων, με τους επενδυτές να εγκαταλείπουν τους «περιφερειακούς» κρατικούς τίτλους, που τους κατατάσσουν μεταξύ των τοποθετήσεων υψηλού ρίσκου. H διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικού δεκαετούς και αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου διευρύνθηκε χθες στις 145 μονάδες βάσης. Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο -ελλείψει αγοραστικού ενδιαφέροντος. "

μην βιαζεστε για τα κέρδη τραπεζών, περιμένετε το q4 και το ετος, δείτε καλα τους δεικτες χορηγήσεων προς καταθέσεςι και εχετε πάντα στο πισω μέρος του μυαλού σας τα αποτελέσματα και πως μπορουν να αλλοιωθούν με τα differ taxes και τα δχλπ (οπου μπορείς να βάλεις σε όποια περίοδο θες ζημίες από συγκεκριμένες δραστηριότητες)

Vita Brevis

• 2 weeks later...

Μολις τωρα ακουσα τις δηλωσεις του συγκεκριμενου "τραπεζιτη" ...

Μιλησε για την ακριβη πρωτη υλη των ελληνικων τραπεζων, το επιτοκιο καταθεσεων π.χ 4% το πολυ:lol:

και τα μικρα περιθωρια κερδους απο τα επιτοκια καταναλωτικης πιστης ή καρτων π.χ 13% 18% ακομα και 23,6% ειδα:X:X

Προτεινω και ζητω την διενεργεια ερανου ωστε να βοηθησουμε τον ταλαιπωρο αυτο ανθρωπο

Ραγιζει η καρδια μου καθε φορα που διαβαζω τα υπερκερδη των ελληνικων τραπεζων,μονο 30 και 40% αυξημενα καθε χρονο

Μολις κατι 15αρια,20αρια εκατομμυρια ευρω bonus τα στελεχη που ξεζουμιζουν τους εργαζομενους των800, αντε 1000 καθαρα..

Που θα παει αυτη η κατασταση?

Θα τους κοψουμε και τα πουρα στην τελικη??

ΕΕΕ ΟΧΙ!!!

Βοηθηστε τους ολοι παιδια!!

Υ.Γ Τι αλλο θα ακουσουμε ακομα στην Μπανανια μας??

tsak8 - Χρήστος

LG G6 / LG G Pad 8,3"

Eχεις να ακουσεις ,...κ αλλα..!!!

για θεματα, χρηματοπιστωτικης κρισεως, τραπεζων και ελαφροχεριδων....ε μεγαλοτραπεζιτων ηθελα να πω ..υπαρχει σχετικο ποστ...

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=220111&page=11

IPHONE 4 The Ultimate

βγηκε και στον ΑΝΤ1 και το επαιξε φιλευσπλαχνος,προθυμος να βοηθησει,να προτεινει...

χα,,χα,,,,

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Ειναι να μην σε βρουν σε αναγκη εκει σε ξεμιζουν.....

Παρόλα αυτα ο βγενοπουλος(marfin) εχει σε σχεση με τις αλλες τραπεζες ευνοικοτερους ορους.

Η χειροτερη τραπεζα κατ' εμε ειναι η ΕΘΝΙΚΗ.

Δεν άκουσα τις δηλώσεις του Βγενόπουλου, αλλά στο πολύ μικρό κομμάτι που διάβασα μου φάνηκαν λογικές. Είπε ότι δε γίνεται να μας ζητάνε να δανείσουμε με 4% όταν σε κάποιους κρατικούς λογαριασμούς δίνουμε επιτόκιο καταθέσεων 8%.

Το τονίζω ότι σχολιάζω μόνο αυτό το πολύ μικρό κομμάτι. Δεν ξέρω τι άλλο είπε.

Κατά τα άλλα ο τραπεζικός τομέας βρωμάει στην Ελλάδα (και αλλού) αλλά μην τα ρίχνουμε στη Marfin (και τον όμιλο ΜΙG γενικότερα) που είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Δεν άκουσα τις δηλώσεις του Βγενόπουλου, αλλά στο πολύ μικρό κομμάτι που διάβασα μου φάνηκαν λογικές. Είπε ότι δε γίνεται να μας ζητάνε να δανείσουμε με 4% όταν σε κάποιους κρατικούς λογαριασμούς δίνουμε επιτόκιο καταθέσεων 8%.

Κατά τα άλλα ο τραπεζικός τομέας βρωμάει στην Ελλάδα (και αλλού) αλλά μην τα ρίχνουμε στη Marfin (και τον όμιλο ΜΙG γενικότερα) που είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τις υπόλοιπες.

+1

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/11/1589530.htm

sorry, δεν αντιτιθεμαι στο προσωπο, αλλα στις δηλωσεις και στην νοοτροπια.

Δεν τους αναγκασε κανεις να δινουν τετοια επιτοκια, στον ΟΣΕ που εφερε για παραδειγμα, και απο εκει κερδιζουν για να το κανουν!!

Και βεβαια δεν δανειζουν με 4%, αλλα με επιτοκια υπερπολλαπλασια, εγγραφοντας τρομερες επασφαλειες και "τιμωροντας" συνετους μικροδανειοληπτες.

Περνούν δε καθε επιτοκιακη αυξηση σε αυτους, κανωντας το αντιθετο στην πτωση..

tsak8 - Χρήστος

LG G6 / LG G Pad 8,3"

sorry, δεν αντιτιθεμαι στο προσωπο, αλλα στις δηλωσεις και στην νοοτροπια.

Δεν τους αναγκασε κανεις να δινουν τετοια επιτοκια, στον ΟΣΕ που εφερε για παραδειγμα, και απο εκει κερδιζουν για να το κανουν!!

Και βεβαια δεν δανειζουν με 4%, αλλα με επιτοκια υπερπολλαπλασια, εγγραφοντας τρομερες επασφαλειες και "τιμωροντας" συνετους μικροδανειοληπτες.

Περνούν δε καθε επιτοκιακη αυξηση σε αυτους, κανωντας το αντιθετο στην πτωση..

εμ....δεν τα ξερεις καλα τα πραγματα....οχι απλα τους αναγκαζει....αλλα τους κανει και εκβιασμο....

απο εκει και περα...τα στεγαστικα εκει στο 4% πανε κατα μεσο ορο...

http://www.euro2day.gr/investments/news_money/129/articles/142805/Article.aspx

Euribor 1M+ περιθώριο από 0.70%...το Euribor 1M ειναι αυτην την στιγμη στο 3,95400 ....

Διαφορά αντιληψης

Αφου για εσενα ειναι καλα καμωμενα ολα και εισαι ευχαριστημενος..

tsak8 - Χρήστος

LG G6 / LG G Pad 8,3"

Δεν ξέρω αν ειπώθηκε ξανά, αλλά η γνώμη μου (πολύ απλουστευμένη) είναι ότι αυτή την περίοδο "ξαναμηδενίζει" το κοντέρ στις οικονομίες, όπως έχει γίνει και παλιότερα.

Μετά από μία περίοδο υπερκατανάλωσης και υπερκερδών, τα πάντα γυρνάν στο μηδέν ή κοντά σ'αυτό. Χαμένοι πάντα οι μικροί και άμυαλοι (ή και τα δύο μαζί). Κερδισμένοι οι υπόλοιποι.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Δεν ξέρω αν ειπώθηκε ξανά, αλλά η γνώμη μου (πολύ απλουστευμένη) είναι ότι αυτή την περίοδο "ξαναμηδενίζει" το κοντέρ στις οικονομίες, όπως έχει γίνει και παλιότερα.

Μετά από μία περίοδο υπερκατανάλωσης και υπερκερδών, τα πάντα γυρνάν στο μηδέν ή κοντά σ'αυτό. Χαμένοι πάντα οι μικροί και άμυαλοι (ή και τα δύο μαζί). Κερδισμένοι οι υπόλοιποι.

...ουτε η υπερκαταναλωση ουτε τα υπερκερδη εκαναν την ζημια....η ζημια εγινε απο τον υπερδανεισμο (επιχειρησεων, κυβερνησεων, ατομων)....ασχετο αν τα επιτοκια ειναι ψηλα η χαμηλα....ο δανεισμος ειναι η χειροτερη μορφη οικονομικης σκλαβιας....δεν ειναι λεφτα που σου χαριζονται...ειναι λεφτα που πρεπει αναγκαστικα να επιστρεψεις....

Ναι αλλά ο υπερδανεισμός ήταν αποτέλεσμα της υπερκατανάλωσης (τουλάχιστον όσον αφορά τα νοικοκυριά).

....δεν νομιζω....πολλοι ανθρωποι επερναν δανεια για να αγορασουν ενα ακριβο καινουργιο αυτοκινητο η ενα ακριβο σπιτι η ακομα ενα καινουργιο αμερικανικο ψυγειο τερας....περαν απο τις οικονομικες τους δυνατοτητες.....αν δεν επερναν δανειο θα αγοραζαν ενα φθηνοτερο αυτοκινητο, φθηνοτερο διαμερεσμα, φθηνοτερο ψυγειο κοκ...δεν ειναι οτι δεν θα επερναν....απλα θα επερναν κατι φθηνοτερο.....οτι γινοταν πριν καποια χρονια που η πιστωση ηταν με το σταγονομετρο.....δεν μας ελειπε τιποτα....

....απο την αλλη...το οτι καποιοι υπερκαταναλωνουν δεν σημαινει κατα αναγκη οτι τα λεφτα που χρησιμοποιουν τα δανειζονται.....το μεσο εισοδημα εχει αυξηθει σε σχεση με παλιοτερα....απλα δεν εχει ευξηθει τοσο πολυ, οσο φαινεται....;)...

....δεν νομιζω....πολλοι ανθρωποι επερναν δανεια για να αγορασουν ενα ακριβο καινουργιο αυτοκινητο η ενα ακριβο σπιτι η ακομα ενα καινουργιο αμερικανικο ψυγειο τερας....περαν απο τις οικονομικες τους δυνατοτητες.....αν δεν επερναν δανειο θα αγοραζαν ενα φθηνοτερο αυτοκινητο, φθηνοτερο διαμερεσμα, φθηνοτερο ψυγειο κοκ...δεν ειναι οτι δεν θα επερναν....απλα θα επερναν κατι φθηνοτερο.....οτι γινοταν πριν καποια χρονια που η πιστωση ηταν με το σταγονομετρο.....δεν μας ελειπε τιποτα....

Aυτό ακριβώς είναι η υπερκατανάλωση. :worry:

Αντί να πάρω ένα αυτοκίνητο των €20.000 που είναι μέσα στις οικονομικές μου δυνατότητες, πέρνω ένα των €30.000 (κι αναγκάζομαι να δανειστώ υπέρμετρα).

Υπερκαταναλωση και υπερδανεισμος ειναι 2 εννοιες που εχουν (για μενα παντα) αμεση σχεση! Ναι μεν υπαρχουν ανθρωποι, οι οποιοι καταναλωνουν πολλα αγαθα (καποια εκ των οποιων πιθανον να ειναι και αγαθα πολυτελειας) κι εχουν μια οικονομικη ανεση, αλλα η πλειοψηφια των καταναλωτων δεν εχει τοση οικονομικη ανεση! Σαφως και το μεσο εισοδημα εχει αυξηθει συγκριτικα με το παρελθον, αλλα δεν δικαιολογει ολη αυτη την ανεξελεγκτη αγοραστικη κινηση! Με αποτελεσμα, να οδηγουνται οι καταναλωτες σε δανεισμο! Σε πολλες περιπτωσεις και υπερμετρο δανεισμο! Λογοι αυτης της καταστασης αρκετοι! Ενας απο αυτους ο μιμιτισμος! Συχνα ενημερωνομαστε για διαφορα αγαθα (πολλα απο τα οποια δε τα χρειαζομαστε), οτι ειναι της μοδας οτι μας προσδιδουν στυλ κ.α. Ετσι το συγχρονο marketing μας δημιουργει αναγκες που δεν υπηρχαν! Κι επειδη ολοι μας ζουμε σε ενα κοινωνικο περιβαλλον και μας νοιαζει κι η θεση μας μεσα σε αυτο, συχνα μιμουμαστε την καταναλωτικη συμπεριφορα του αλλου! Τρανταχτο παραδειγμα η αγορα των οχηματων SUV! Δε νομιζω να γιναμε ολοι ξαφνικα υποστηρικτες της εκτος δρομου οδηγησης! Μηπως τελικα δεν εχουμε και τοσο ανεπτυγμενη κριση οσον αφορα τις καταναλωτικες μας συνηθειες και κατ' επεκταση της συνολικης χρησιμοτητας των αγαθων που καταναλωνουμε, σε συναρτηση με το εισοδημα μας παντα!

ΥΓ: Φιλικα παντα!! Μη παρεξηγηθω!! Συζητηση κανουμε!!

Hello !