stendor Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 Χρόνια πολλά σε όλους και πάντα με υγεία!! Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε το 2009 nervous!! Όπως λέει και διαφήμηση γνωστής εταιρίας " Ένα ελαφάκι για τον Κωστάκη", σε έσενα είπε "Ένα 5800 για τον nervousάκη!!" Πως σου φαίνεται σε κόκκινο χρώμα το 5800? Καλύτερο από το μπλε? Είδες για διαθέσιμη αναβάθμιση? Τώρα που το έχεις δικό σου και το ζορίζεις σε αφήνει ικανοποιημένο? Γιατί όσο να 'ναι το προηγούμενο 5800 δεν το ζορίσαμε και πάρα πολύ (που λέει ο λόγος βέβαια :lol:). iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1 MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nervous Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 Nokia 5800 Product codes Transceiver: 0559394: Euro3 BLUE Transceiver: 0559052: Euro1 France RED Transceiver: 0559297: Moldova RED Transceiver: 0559299: Balkans RED Transceiver: 0559298: Euro3 RED Transceiver: 0559366: Euro1 France BLUE Transceiver: 0559237: Russia,Belarus RED Transceiver: 0559395: Balkans BLUE Transceiver: 0559233: Baltia RED Transceiver: 0570023: Euro1 BLUE Portugal Transceiver: 0570022: EURO1 RED Portugal Transceiver: 0570120: RUSSIAN RED ROMANIA Transceiver: 0570121: RUSSIAN BLUE ROMANIA Transceiver: 0570027: Euro2 BLUE Bene Transceiver: 0570123: RUSSIAN RED HUNGARY Transceiver: 0559378: Russia,Belarus BLUE Transceiver: 0559083: Euro2 Turkey RED Transceiver: 0552438: British Isles RED Transceiver: 0559276: CIS RED Transceiver: 0559066: Euro2 RED Transceiver: 0559373: Euro2 Turkey BLUE Transceiver: 0559375: Scandinavia BLUE Transceiver: 0559377: Baltia BLUE Transceiver: 0559389: Moldova BLUE Transceiver: 0570122: RUSSIAN BLUE HUNGARY Transceiver: 0559407: Israel BLUE Transceiver: 0570026: Euro2 RED BENE Transceiver: 0558982: Euro1 RED Transceiver: 0559110: Scandinavia RED Transceiver: 0559388: CIS BLUE Transceiver: 0559346: British Isles BLUE Transceiver: 0559383: Ukraine BLUE Transceiver: 0559300: Israel RED Transceiver: 0559246: Ukraine RED Transceiver: 0559368: Euro1 ALPS BLUE Transceiver: 0559051: Euro1 Hispania RED Transceiver: 0559360: Euro1 BLUE Transceiver: 0559054: Euro1 ALPS RED Transceiver: 0559363: Hispania BLUE Transceiver: 0559372: Euro2 BLUE [imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign] Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου! iPhone 5S Space Grey Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 Μιχάλη, τι διαβάζω? Μεγειές, μεγειές!!! Ό,τι καλύτερο για πρωτοχρονιάτικο δώρο. :) Παρεμπιπτόντως, καλή χρονιά σε όλους, ό,τι επιθυμείτε να το πάθετε. :D Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manan69t Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 @nervus Μιχαλη χρονια πολλα και καλοριζικο. Μιας και βλεπω οτι εχεις και το HD δοκιμασε και πες μας οποτε σου ειναι ευκολο πιο γραφει πιο ευκολα π.χ. 1 sms η κατι στη σημειωσεις! Εχω και εγω το HD και θελω να καταλαβω σε τι επιπεδα παιζει το πληκτρολογειο του 5800. Πηρα προχθες το Ν85 αλλα μαλλον θα το αλλαξω συντομα γιατι ειναι ΠΟΛΥ ακληρο και χωρις καθολου καλη αισθηση το πληκτρο πλοηγησης με αποτελεσμα η περιηγηση στα μενου του να ειναι αστα!:) Παντα φιλικα Μανος Παρε το Nexus στα δικα σου χερια Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nervous Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 χρονια πολλα μιχαλη και καλοριζικο!! η μονη ερωτηση που εχω και ακομα δεν εχει απαντηθει ειναι......το nemesis τη ''βλεπει'' τη συσκευη? αν ναι ειναι ηδη αλλαγμενο το product code η θα πρεπει να το αλλαξουμε εμεις για να περασουμε μελλοντικα αναβαθμιση και να μην χασουμε τα ελληνικα? Θα το δοκιμασω μολις μπορεσω ,ξερεις λογω της ημερας... Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους. Μια ερώτηση όχι και τόσο σημαντική αλλά προσωπικά με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Το 5800 κλειδώνει με κωδικό ασφαλείας όπως οι προκάτοχοί του? Ναι . http://farm4.static.flickr.com/3204/3155397067_7fe4151b72.jpg?v=0 http://farm4.static.flickr.com/3101/3156229942_e895bc0d1e.jpg?v=0 Χρόνια πολλά. Ότι καλύτερο να μας φέρει το 2009. Πάντα με υγεία. Καλορίζικο Μιχάλη. Μεγάλη έκπληξη μας επιφίλαξες για το 2009. Thank you !! Ναι ,δεν στο ειπα χτες ,στο φυλαγα για σημερα !:p Χρόνια πολλά σε όλους και πάντα με υγεία!! Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε το 2009 nervous!! Όπως λέει και διαφήμηση γνωστής εταιρίας " Ένα ελαφάκι για τον Κωστάκη", σε έσενα είπε "Ένα 5800 για τον nervousάκη!!" Πως σου φαίνεται σε κόκκινο χρώμα το 5800? Καλύτερο από το μπλε? Είδες για διαθέσιμη αναβάθμιση? Τώρα που το έχεις δικό σου και το ζορίζεις σε αφήνει ικανοποιημένο? Γιατί όσο να 'ναι το προηγούμενο 5800 δεν το ζορίσαμε και πάρα πολύ (που λέει ο λόγος βέβαια ). χαχα Καλη Χρονια, Thanks !! Τσαμπα παραπονιομουνα για το κοκκινο. Μια χαρα ειναι . :D Αναβαθμιση εχει περασμενη την τελευταια ,την 11 Το ζορισα οσο προλαβα χτες και αντεξε ,εκτος απο την μπαταρια . Περισσοτερα εν καιρο . Και hard format του εκανα παντως ,ετσι για το καλο !! Μιχάλη, τι διαβάζω? Μεγειές, μεγειές!!! Ό,τι καλύτερο για πρωτοχρονιάτικο δώρο. Παρεμπιπτόντως, καλή χρονιά σε όλους, ό,τι επιθυμείτε να το πάθετε. :D Ευχαριστω Πανο . :) Καλη Χρονια !! [imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign] Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου! iPhone 5S Space Grey Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. January 1, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 Ε, ήξερες οτι αν μου έλεγες χθες οτι το πήρες δεν θα σε άφηνα να αλλάξεις την χρονιά με την ησυχία σου. :lol: :p :D Όταν επιλέγεις την χρήση βιντεοσκόπησης, έχει πάλι ένα ελαφρύ ζουμ σε σχέση με την φωτογράφιση, όπως και στο μοντέλο που είδαμε με την έκδοση 10; Ελπίζω να το έχουν διορθώσει. Περιμένουμε και τα πρώτα δείγματα εδώ. ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
impreza_sti Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 Καλοριζικο nervous.Στην λιστα που εδωσες με τα Product codes το Ελληνικο ειναι στα Balkans;Και τι κουφο ειναι αυτο,διαφορετικο χρωμα και διαφορετικος αριθμος; [sIGPIC][/sIGPIC] The only time I'm easy's when I'm Killed by death. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nervous Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 @nervus Μιχαλη χρονια πολλα και καλοριζικο. Μιας και βλεπω οτι εχεις και το HD δοκιμασε και πες μας οποτε σου ειναι ευκολο πιο γραφει πιο ευκολα π.χ. 1 sms η κατι στη σημειωσεις! Εχω και εγω το HD και θελω να καταλαβω σε τι επιπεδα παιζει το πληκτρολογειο του 5800. Πηρα προχθες το Ν85 αλλα μαλλον θα το αλλαξω συντομα γιατι ειναι ΠΟΛΥ ακληρο και χωρις καθολου καλη αισθηση το πληκτρο πλοηγησης με αποτελεσμα η περιηγηση στα μενου του να ειναι αστα!:) Ευχαριστω πολυ ,καλη Χρονια! το hd δεν το εχω ακομα ,το εχω πιασει ομως . Νομιζω οτι τα πραγματα ειναι πιο ευκολα με το 5800 στο χερι, οπως το κρατας δηλαδη,καθοτι πιο μικρη συσκευη Ε, ήξερες οτι αν μου έλεγες χθες οτι το πήρες δεν θα σε άφηνα να αλλάξεις την χρονιά με την ησυχία σου. χαχα !!!:D Όταν επιλέγεις την χρήση βιντεοσκόπησης, έχει πάλι ένα ελαφρύ ζουμ σε σχέση με την φωτογράφιση, όπως και στο μοντέλο που είδαμε με την έκδοση 10; Ελπίζω να το έχουν διορθώσει. Περιμένουμε και τα πρώτα δείγματα εδώ. ;) Απο οτι τσεκαρα το εχει ακομα αυτο και με την 11. οκ θα ανεβασω καμμια φωτο αργοτερα Καλοριζικο nervous.Στην λιστα που εδωσες με τα Product codes το Ελληνικο ειναι στα Balkans;Και τι κουφο ειναι αυτο,διαφορετικο χρωμα και διαφορετικος αριθμος; Ευχαριστω ,καλη χρονια !!! Ναι τα Ελληνικα ειναι στα Balkans . Ετσι συμβαινει με το χρωμα ,οπως και σε αλλες συσκευες :) [imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign] Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου! iPhone 5S Space Grey Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
impreza_sti Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 Ωχ nervous οι καλοι μου τροποι πηγαν περιπατο:zzz::sorry:.Καλη χρονια σε ολη την οικογενεια εδω μεσα.:yahoo::yahoo: [sIGPIC][/sIGPIC] The only time I'm easy's when I'm Killed by death. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
personGR Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 Ε ή είσαι καμμένος ή δεν είσαι. Μεγειά nervous και καλή χρονιά! (ξέρω παρακαλώ :P) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
d2000217 Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 Μεγεια Μιχάλη και καλη χρονια!! Περιμενουμε εντυπωσεις μετα απο λιγες μερες συμβιωσης μαζι του... Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) [sIGPIC][/sIGPIC] Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr) Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
esykas Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 Παίδες χρόνια πολλά Μπράβο Μιχάλη πολύ καλή επιλογή και καλή χρονιά με υγεία :) Τελικά τα Ελληνικά από που προέκυψαν διότι ακόμη από τον software updater είναι άφαντα. Το nemesis εμένα δεν μου το αναγνώριζε πάντως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
honda22 Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 Καλή χρονιά σε όλους. Ωραίος ο nervous, καλορίζικο. Όμως ρε παιδιά μας "φτιαχνετε" και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο :yahoo: Εγώ κάνω βόλτες έξω από το νοκια shop και κοιτάζω τα dummy σαν βλάκας. Το θέλωωωωω! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nervous Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 Παίδες χρόνια πολλά Μπράβο Μιχάλη πολύ καλή επιλογή και καλή χρονιά με υγεία Τελικά τα Ελληνικά από που προέκυψαν διότι ακόμη από τον software updater είναι άφαντα. Το nemesis εμένα δεν μου το αναγνώριζε πάντως Χρονια Πολλα :) Και μενα δεν μου το αναγνωρισε το nemesis. Περιμενουμε μαλλον νεοτερη εκδοση . Αναβαθμιση θα εγινε μεσω της εφαρμογης της νοκια phoenix. Ηδη κυκλοφορει η εκδοση 11 στο διαδυκτιο.. Μεγεια Μιχάλη και καλη χρονια!! Περιμενουμε εντυπωσεις μετα απο λιγες μερες συμβιωσης μαζι του... Καλη Χρονια ,ευχαριστω πολυ !! Ωχ nervous οι καλοι μου τροποι πηγαν περιπατο. Καλη χρονια σε ολη την οικογενεια εδω μεσα. Να ειμαστε ολοι καλα , Καλη Χρονια και παλι !! χρονια πολλα μιχαλη και καλοριζικο!! η μονη ερωτηση που εχω και ακομα δεν εχει απαντηθει ειναι......το nemesis τη ''βλεπει'' τη συσκευη? αν ναι ειναι ηδη αλλαγμενο το product code η θα πρεπει να το αλλαξουμε εμεις για να περασουμε μελλοντικα αναβαθμιση και να μην χασουμε τα ελληνικα? Οπως εγραψα και παραπανω ,μαλλον θα πρεπει να περιμενουμε νεοτερη εκδοση του νεμεσις . Δοκιμασα και με την NSS103814 ,αλλα και με την NSS103812 Καλή χρονιά σε όλους. Ωραίος ο nervous, καλορίζικο. Όμως ρε παιδιά μας "φτιαχνετε" και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο :yahoo: Εγώ κάνω βόλτες έξω από το νοκια shop και κοιτάζω τα dummy σαν βλάκας. Το θέλωωωωω! Ευχαριστω ,αντε και στα δικα σας !! Καλη Χρονια !!:) [imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign] Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου! iPhone 5S Space Grey Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fra0ulitsa Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 MERRY X-MAS{:p:p:}AND A HAPPY NEW YEAR!!:D:D to kalo pragma argei na ginei opote relax!!!!!!!!!!!!kai apo oti fenetai to nokia 5800 tube einai poli kalooo!!!!!!!!!!!!!!;);)kana neo gia to pote tha erthei?tr teleftaia akousa pos tha erthei mes tin 2i vdomada tou genari!!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 χρονια πολλα καλη χρονια σε ολους μας,πολυ καλες εντυπωσεις διαβαζω,για να δουμε Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fra0ulitsa Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 a.......kai kati allo!sta sony ericsson exoun kai ena flashaki mesa sto paketo opou einai to knt ,ta nokia exoun kati tetoio i oxi?episis ta akoustika tou 5800 pos einai??????? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 a.......kai kati allo!sta sony ericsson exoun kai ena flashaki mesa sto paketo opou einai to knt ,ta nokia exoun kati tetoio i oxi?episis ta akoustika tou 5800 pos einai??????? δεν εχει κατι τετοιο μεσα στο κουτι Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PILOTGR Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 Καλησπερα σε ολους. Χθες παρελαβα το κινητο και ειναι τελειο. Ειμαι πιλοτος και μου το εφερε ενας συναδελφος απο ισπανια. Πως μπορω ρε παιδια να βαλω ελληνικα. Ειδα στισ φωτο οτι εχετε ελληνικο μενου. Update στο software πως κανουμε γιατι με το Nokia updater δεν το αναγνωριζει. Ευχαριστω προκαταβολικα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fra0ulitsa Δημ. January 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 flashaki to opoio exei ipodoxi gia tin karta mnimis!to leo gt to knt pou exo einai sn.ercsn kai exei Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. January 1, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2009 Καλησπερα σε ολους. Χθες παρελαβα το κινητο και ειναι τελειο. Ειμαι πιλοτος και μου το εφερε ενας συναδελφος απο ισπανια. Πως μπορω ρε παιδια να βαλω ελληνικα. Ειδα στισ φωτο οτι εχετε ελληνικο μενου. Update στο software πως κανουμε γιατι με το Nokia updater δεν το αναγνωριζει. Ευχαριστω προκαταβολικα. Μόνος σου δεν μπορείς να του περάσεις ελληνικό μενού γιατί δεν το αναγνωρίζει το nemesis για να του αλλάξεις Product code και να του βάλεις το ελληνικό. Θα πρέπει ή να περιμένεις να υποστηριχθεί σε κάποια νεότερη έκδοση του nemesis ή να το πας σε κάποιο κατάστημα και να πληρώσεις να σου περάσουν τα ελληνικά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ksino1100 Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Καλή Χρονιά ! :) - οχι -ειναι απλο,αλλα κυκλοφορουν ,θα κυκλοφορησουν αναλογες εφαρμογες -οχι ,δεν υπαρχει ενσωματωμενη εφαρμογη για pdf, word, excel, powerpoint, οπως σε αλλες συσκευες. θα γινεται αργοτερα με συμβατες εφαρμογες -οχι ,και δεν χρειαζεται Αυτο ειναι σιγουρο ,το tube ειναι πανευκολο στην χρηση και συνηθιζεται αμεσα. Σε σχεση με το 7710 ,θα εκπλαγεις με την ταχυτητα του. Μιχάλη, σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την ταχύτητα απάντησής σου! Να'σαι καλά! :) Ως προς το θέμα ταχύτητας σε σχέση με το 7710, είμαι σίγουρος πως θα εκπλαγώ!! Απλά έκανα την «σύγκριση» (ή μάλλον τον παραλληλισμό) διότι διάβαζα το manual του 5800 και όλα μου φαίνονταν γνώριμα. Εξελιγμένα μεν, γνώριμα δε. Θα δούμε όταν με το καλό αγοράσω το 5800 :) Γιάννης! :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
highwatcher Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Καλημέρα σε όλους και Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος!! Ρε παιδιά, μίλησα πρόσφατα με έναν φίλο, ο οποίος είναι εξπέρ στις νέες τεχνολογίες και με απογοήτευσε λιγάκι όσον αφορά τις GPS-δυνατότητες των τηλεφώνων με Symbian Software και άρα και του πολυαναμενόμενου Nokia 5800 Xpress Music. Μου εξήγησε ότι για τα τηλέφωνα με Symbian Software δεν υπάρχουν δωρεάν GPS εφαρμογές (χάρτες κλπ.) που μπορείς να κατεβάσεις τζάμπα από το Ιντερνετ, σε αντίθεση με το Windows Mobile 6.1 π.χ., όπου υπάρχουν άπειρες δωρεάν εφαρμογές για να κατεβάσεις και να λειτουργήσεις το GPS του κινητού σου, που "τρέχει" το συγκεκριμένο λογισμικό (το Windows Mobile δηλαδή..). Μου είπε ότι για τα τηλέφωνα με Symbian και για να έχεις GPS, πρέπει συνεχώς να "τσοντάρεις" στην Νόκια για εφαρμογές, χάρτες κλπ. ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ?? Γιατί εάν ισχύει, τότε είναι άχρηστη πολυτέλεια η προσθήκη GPS στο πολυαναμενόμενο Nokia 5800 Xpress Music.Και φυσικά κάποιος που αναζητά ένα κινητό ΚΥΡΙΩΣ γιά την ύπαρξη αυτής της λειτουργίας, του GPS δηλαδή, λογικό είναι να στραφεί προς κινητά με Windows Mobile λογισμικό π.χ. HTC, Samsung, LG κλπ. Έτσι δεν είναι?? ;););) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Καλημέρα σε όλους και Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος!! Ρε παιδιά, μίλησα πρόσφατα με έναν φίλο, ο οποίος είναι εξπέρ στις νέες τεχνολογίες και με απογοήτευσε λιγάκι όσον αφορά τις GPS-δυνατότητες των τηλεφώνων με Symbian Software και άρα και του πολυαναμενόμενου Nokia 5800 Xpress Music. Μου εξήγησε ότι για τα τηλέφωνα με Symbian Software δεν υπάρχουν δωρεάν GPS εφαρμογές (χάρτες κλπ.) που μπορείς να κατεβάσεις τζάμπα από το Ιντερνετ, σε αντίθεση με το Windows Mobile 6.1 π.χ., όπου υπάρχουν άπειρες δωρεάν εφαρμογές για να κατεβάσεις και να λειτουργήσεις το GPS του κινητού σου, που "τρέχει" το συγκεκριμένο λογισμικό (το Windows Mobile δηλαδή..). Μου είπε ότι για τα τηλέφωνα με Symbian και για να έχεις GPS, πρέπει συνεχώς να "τσοντάρεις" στην Νόκια για εφαρμογές, χάρτες κλπ. ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ?? Γιατί εάν ισχύει, τότε είναι άχρηστη πολυτέλεια η προσθήκη GPS στο πολυαναμενόμενο Nokia 5800 Xpress Music.Και φυσικά κάποιος που αναζητά ένα κινητό ΚΥΡΙΩΣ γιά την ύπαρξη αυτής της λειτουργίας, του GPS δηλαδή, λογικό είναι να στραφεί προς κινητά με Windows Mobile λογισμικό π.χ. HTC, Samsung, LG κλπ. Έτσι δεν είναι?? ;););) Καλή χρονιά και σε σένα! Αυτό που λες δεν ισχύει, προφανώς ο φίλος σου δεν είναι και τόσο εξπέρ, ή είναι πάρα πολύ νομοταγής. Εφαρμογές GPS για Symbian σαφώς και υπάρχουν, και μάλιστα πολύ αξιόλογες, όπως το Garmin και το Sygic με πλήρη υποστήριξη ελληνικών και εκτενέστατους χάρτες για όλη την ελληνική επικράτεια. Μάλιστα αυτά τα βρίσκεις και "ραγισμένα", οπότε κατά κάποιον τρόπο τα έχεις δωρεάν... ;) Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ksino1100 Δημ. January 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2009 Καλή χρονιά και σε σένα! Έχω ακούσει για προγράμματα που σου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσεις τον δέκτη GPS των Symbian με άλλα προγράμματα (αλλά αν θυμάμαι καλά όχι για destinator). Αλλά δεν το έχω ψάξει γιατί: 1. δεν με ενδιέφερε (δεν έχει δέκτη gps το κινητό μου) 2. δεν θεωρώ λογικό να περιμένω από την συσκευή που χρειάζομαι ως κινητό (για να τηλεφωνώ) να μου κάνει και πλοήγηση. Δέχομαι την κάμερα (όχι όμως 5 ή 8ΜΡ) για να βγάλεις μια στις τόσες καμιά φωτογραφία. Δέχομαι την δυνατότητα να παίζει ΜΡ3 για να έχεις κάποιον ωραίο ήχο κλήσης ή να παίζει κανένα βιντεάκι για να χαζεύεις αν κάθεσαι κάπου. Ακόμα και το wifi βολεύει για να δεις κανένα email ή για σερφάρισμα σε κάποια αίθουσα αναμονής. Αλλά το gps είναι άλλο πράγμα...... Και εξηγούμαι.... Η πλοήγηση απαιτεί ένα μηχάνημα γρήγορο που θα κάνει μόνο αυτή τη δουλειά. Και το απλούστερο που μπορεί να συμβεί είναι να χρειάζεσαι οπωσδήποτε πλοήγηση (πχ κοντά στον προορισμό σου) και να χτυπάει το κινητό για εισερχόμενη κλήση..... Ιδιαίτερα τώρα που υπάρχουν αξιόλογοι πλοηγοί με κόστος αρκετά κάτω από τα 300€, θεωρώ πως είναι μονόδρομος η κίνηση του ξεχωριστού pna..... Για μένα η μοναδική χρήση της πλοήγησης από το κινητό, θα ήταν ως πεζός σε άγνωστη πόλη. Πχ για να έχω βάλει/ αποθηκεύσει την θέση του αυτοκινήτου / μοτοσικλέτας μου στον χάρτη για να επιστρέψω εύκολα να το πάρω. Ή να βρω κάποια αλυσίδα καταστημάτων, βενζινάδικο κλπ..... Θα με ενδιέφερε να διαβάσω τι παίζει με πρόγραμμα που επιτρέπει την χρήση του δέκτη gps στο 5800 για τέτοιες περιπτώσεις. Οπότε ας μας ενημερώσει κάποιος που έχει δοκιμάσει τέτοιες εφαρμογές σε symbian. Ααα...και κάτι ακόμα. Υπάρχει εφαρμογή για αναπαραγωγή .divx/ .xvid/ avi (και αν γίνεται και με υπότιτλους .srt) για symbian (που να δουλεύει στο 5800? Γιάννης! :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts