karlesg Δημ. September 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2008 @mirrorofsosorrow νασαι καλα φιλε που μοιραστηκες τις εμπειριες σου και οντως το βιντεο ειναι πολυ καλο ειδικα εκει που εδειχνε τα πουλακια να πετανε δεν φανηκε στην κινηση να χανει κανενα frame... πολυ καλο δειγμα Περιμενουμε λοιπον την επισημη κυκλοφορια και τις εντυπωσεις απο τη χρηση της συσκευης για να βγαλουμε καποια ασφαλη συμπερασματα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
terrestial Δημ. September 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2008 Αν δειτε στην παρουσιαση του στο mobile-review το σχολιο που κανει για τις επιδοσεις του κινητου ειναι ειναι: "The N85 is almost no different from other FP2-based phones performance-wise, so it is pretty much in line with other state-of-the-art S60-powered devices" Και ακριβως απο κατω benchmarks σε συγκριση με Ν95 που δειχνουν "χαοτικη" διαφορα!!! Τελικα πρακτικα τι ισχυει? Τα benchmarks που βλέπεις αφορούν μόνο τις επιδόσεις στα 3D γραφικά, επομένως επηρρεάζουν ΜΟΝΟ τα 3D games και τίποτα άλλο. Σε όλα τα υπόλοιπα (και στην ταχύτητα του UI φυσικά) το N85 αναμένεται να είναι πιο γρήγορο από τα N95 και N82, εφόσον και ο επεξεργαστής του είναι πιο γρήγορος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karlesg Δημ. September 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2008 Διαβαζοντας το θεμα του Ν96 υπαρχει ενα λινκ που δινει ο mwebber εδω και δειχνει οτι δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα στην αποδοση ενος 3D NGage παιχνιδιου μεταξυ Ν96 και Ν95 παρολο την ελλειψη 3D accelerator... Βεβαια το Ν85 χρησιμοποιει διαφορετικη υλοποιηση επεξεργαστη απο το Ν96... Αλλα σε ολες τις παρουσιασεις αναφερεται οτι το Ν85 θα ερχεται με πολλα παιχνιδια NGage μαζι και τα κουμπια της συσκευης αλλαζουν σχεδιο ειδικα οταν παιζεις παιχνιδια... Φανταζεσαι να εχουν δωσει μια συσκευη που υποσχεται καλυτερο gaming και αυτη να κολλαει στα παιχνιδια? Οι μηχανικοι της Νοκια πρεπει ναναι πολυ ψυχανωμαλοι για να το κανουν αυτο... Μπορει και ναναι βεβαια τιποτα δεν αποκλειεται σαυτη τη ζωη! Ισως βεβαια τα benchmarks μετρανε καποια πραγματα που δεν χρησιμοποιουνται απο την υπαρχουσα τεχνολογια των παιχνιδιων... Και επαναλαμβανω οτι το τελευταιο που με νοιαζει ειναι η αποδοση των παιχνιδιων, απλα προσπαθω να μπω στη λογικη των διαφορων υλοποιησεων επεξεργαστων που κυκλοφορουνε τωρα και τις διαφορες που παρουσιαζουν στα benchmarks αλλα οχι στην πραξη... Μηπως τελικα ολα αυτα ειναι φαντεζι τιτλοι (3d accelerator-dual cpu) για λογους μαρκετινγκ και στην πραξη ειναι πολυ μικρη η χρησιμοτητα τους με τις υπαρχουσες εφαρμογες? Στην πραξη θα δουμε τι απολα ισχυει Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
R.I.P. Δημ. September 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2008 Όχι όμως και τόσο ακριβής, όπως διαπιστώνω τώρα που το έψαξα... Το N85 δεν έχει τον ARM9, αλλά τον ARM11. Για την ακρίβεια, οι επεξεργαστές των N85, N95 και N96 είναι οι εξής: N96: ARM 9 (Dual, 264 MHz) N85: ARM 11 (Single, 369 MHz) N95: ARM 11 (Dual, 332MHz) http://www.forum.nokia.com/devices/ Πάντως, από τον τύπο του επεξεργαστή και τη συχνότητά του μόνο δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, γιατί στην ουσία οι ARM είναι οικογένειες επεξεργαστών με πολλές υποκατηγορίες, και επιπλέον η κάθε υλοποίηση (ΤΙ, STM, κλπ) είναι διαφορετική. Συγνωμη λαθος δικο μου , ARM11 ειναι οντως , και ARM9 ειναι μονο η υλοποιηση της STI στο Ν96 . Δεν θυμαμαι την ακριβη γενια του καθενος , αλλα μπορω να τις βρω αν θελετε :) Η ουσια παντως ειναι οτι εως τωρα η "ακριβη" και καλη τους λυση ηταν αυτη της Ti με τον ΟΜΑΡ και αυτη της Freescale ηταν η υλοποιηση για τις πιο καθημερινες συσκευες . Στο συνολο τους , σαν λυσεις εχουν σημαντικες διαφορες , αφου αυτη της Ti παρεχει επιπλεον ολοκληρωμενα για επεξεργασια δεδομενων απο την καμερα , την διαχειριση ενεργειας κλπ και μπορει να αναλαβει διεργασιες που αυτος της freescale εκτελει σε επιπεδο Software στον ιδιο τον επεξεργαστη . Η πλατφορμα της STI του Ν96 ειναι στην ουσια το επομενο βημα , και χρησιμοποιηθηκε εν μερη για την μικροτερη καταναλωση ενεργειας που εχει , αλλα και επειδη οι hardware decoders/encoders προσφερουν περισσοτερες δυνατοτητες στον ηχο αλλα κυριως στο βιντεο . Με λιγη δουλεια στον προγραμματισμο θα ειναι και η λυση που θα αναλαβει να αναπαραγει HD video εστω σε 720p απο την συσκευη σε τηλεοραση ή και στην οθονη της ιδιας της συσκευης . :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
R.I.P. Δημ. September 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2008 Για να δεις και μόνος σου τι βίντεο τραβάει κατέβασε 2 δείγματα και παίξε τα στον υπολογιστή σου (δεξί κλικ save as.. ). Βίντεο 1 Βίντεο 2 Έχω το Ν78 το οποίο είναι το πρώτο symbian 9.3 και φοράει ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή με το Ν85 και Ν79. Τα βίντεο VGA 30fps που τραβάω με το Ν82 τα παίζει άψογα στην οθόνη του. Γενικά όσες βιντεάκια και ταινίες που έχω δοκιμάσει να τρέξω και στις 2 συσκευές, δεν έχω πρατηρήσει καμία διαφορά που να δηλώνει την υπεροχή του Ν83 λόγω 3D accelerator. Επίσης σε βαριές εφαρμογές όπως το garmin και το sygic, δεν έχω παρατηρήσει ποτέ την παραμικρή καθυστέρηση. Όσον αφορά παιχνίδια απαιτητικά N-Gage, δεν μπορώ να απαντήσω. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να βάλω κάποιο παιχνίδι να δω πως αποδίδει. Παρε ενα βιντεο ή ενα μουσικο βιντεο κλιπ και κωδικοποιησε το σε H264 και 240x320 pixels και τουλαχιστον 25 καρε το δευτερολεπτο και βαλτο να παιξει στην οθονη του Ν82 και σε αυτη του Ν78 ή οποιουδηποτε αλλου εως τωρα Νseries βασισμενο στην λυση της Freescale :) Το Ν85 ειναι προφανως διαφορετικο , γιατι παρ'οτι βασιζεται και αυτο στην ιδια πλατφορμα μπορει να αναπαραγει με ικανοποιητικοτατο αποτελεσμα αυτη την μορφη βιντεο , η συσκευη δεν ειναι ιδια και δεν εχει σχεδον καμια σχεση σε αποδοση με το Ν78 , παντα υπερ του Ν85 Ναναι καλα ο φιλος R.I.P. για τον κοπο του που εξηγησε και διαφωτισε καποια πραγματα αλλα εμενα στον εγκεφαλο μου η κατασταση εξακολουθει να ειναι μπερδεγουεϊ... Αν δειτε στην παρουσιαση του στο mobile-review το σχολιο που κανει για τις επιδοσεις του κινητου ειναι ειναι: "The N85 is almost no different from other FP2-based phones performance-wise, so it is pretty much in line with other state-of-the-art S60-powered devices" Και ακριβως απο κατω benchmarks σε συγκριση με Ν95 που δειχνουν "χαοτικη" διαφορα!!! Τελικα πρακτικα τι ισχυει? Θα μπορει καποιος να τραβηξει χωρις προβλημα video vga στα 30 fps? Θα μπορει να το παρακολουθησει σωστα? Θα μπορει να λειτουργησει χωρις προβλημα μια βαρια εφαρμογη, πχ πλοηγησης Garmin, με τον ιδιο ομαλο τροπο που τρεχει στο Ν82? Θα μπορει να τρεξει καποιο καινουριο NGage παιχνιδι χωρις κολληματα? Και να προσθεσω μια γενικη απορια ειναι τοσο μπετοβλακες ή απατεωνες αυτοι της Νοκια που να υποσχονται vga recording 30 fps, να φορτωνουν τη συσκευη με καμμια 10αρια NGage demos, να εχουν σχεδιασει gaming dedicated buttons και να την εξοπλιζουν με εναν επεξεργαστη που να μη μπορει να ανταπεξελθει σε αυτα? Δεν το λεω ειρωνικα απλα μου εχει δημιουργηθει πραγματικα απορια τι συμβαινει τελικα με το θεμα επιδοσεων, γιατι αν τα benchmarks δειχνουν την αληθεια, τοτε ολα τα τελευταια τηλ της Νοκια ειναι για αυτοκτονια... Μα δεν ειπε ποτε κανεις οτι δεν θα μπορει η συσκευη να κανει αυτα που υποσχεται , αντιθετως τα κανει με ιδιαιτερη ανεση , και αυτο ειναι που μου κανει εντυπωση , αφου εως τωρα ηξερα οτι σε αναλογες υλοποιησεις χρησιμοποιουσαν την πολυ ισχυροτερη σαν συνολο λυση του ΟΜΑΡ . Και το βιντεο μπορει να γραψει κανονικα και τα παιχνιδια του Ngage λειτουργουν το ιδιο καλα οπως και στο Ν95 Διαβαζοντας το θεμα του Ν96 υπαρχει ενα λινκ που δινει ο mwebber εδω και δειχνει οτι δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα στην αποδοση ενος 3D NGage παιχνιδιου μεταξυ Ν96 και Ν95 παρολο την ελλειψη 3D accelerator... Βεβαια το Ν85 χρησιμοποιει διαφορετικη υλοποιηση επεξεργαστη απο το Ν96... Μα.... και το Ν96 και το Ν95 εχουν 3D accelerator , απλα διαφορετικου κατασκευαστη και με διαφορετικες επιδοσεις , αφου σαν νεοτερος αυτος του Ν96 ειναι απο λιγο εως πολυ καλυτερος . Το Ν85 ναι , δεν εχει αλλα στην πραξη οι διαφορες δεν ειναι οντως ορατες . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. September 30, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2008 Παρε ενα βιντεο ή ενα μουσικο βιντεο κλιπ και κωδικοποιησε το σε H264 και 240x320 pixels και τουλαχιστον 25 καρε το δευτερολεπτο και βαλτο να παιξει στην οθονη του Ν82 και σε αυτη του Ν78 ή οποιουδηποτε αλλου εως τωρα Νseries βασισμενο στην λυση της Freescale Έχεις πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη δοκιμή με το Ν85; Παρατηρείται κάποια διαφορά υπέρ των OMAP συσκευών; Το Ν85 ειναι προφανως διαφορετικο , γιατι παρ'οτι βασιζεται και αυτο στην ιδια πλατφορμα μπορει να αναπαραγει με ικανοποιητικοτατο αποτελεσμα αυτη την μορφη βιντεο , η συσκευη δεν ειναι ιδια και δεν εχει σχεδον καμια σχεση σε αποδοση με το Ν78 , παντα υπερ του Ν85 Για αυτό είμαι σίγουρος. Βλέποντας απλά το βίντεο που μπορεί να τραβήξει το Ν85 με αυτό που τραβάει το Ν78, παρατηρώ μεγάλη διαφορά. Φαίνεται οτι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην περίπτωση του Ν85 και (λογικά) του Ν79. Όσον αφορά τον ήχο, έχουμε ακούσει πολύ ενθαρυντικά σχόλια όσον αφορά το Ν96. Μπορούμε να περιμένουμε ανάλογες επιδόσεις και απο το Ν85; Η διαθέσιμη ram μετά απο επανεκκίνηση πόση είναι; Γιατί ακόμα στο forum nokia δεν έχει γνωστοποιηθεί αν θα φοράει το 128άρι ή κάποιο άλλο τσιπάκι. Κατά την βιντεοσκόπηση, μένει μόνιμα αναμένο το led; Γιατί κάπου διάβασα οτι υπάρχει επιλογή ενεργοποίησης/απενεργοποίησης αυτού. Κατά την φωτογράφηση, ανάβουν και τα 2 led; Αν μπορείς, ανέβασε κανένα βιντεάκι απο το Ν85. Ευχαριστούμε και πάλι για τις πολύτιμες πληροφορίες σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
R.I.P. Δημ. September 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2008 Έχεις πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη δοκιμή με το Ν85; Παρατηρείται κάποια διαφορά υπέρ των OMAP συσκευών; Για αυτό είμαι σίγουρος. Βλέποντας απλά το βίντεο που μπορεί να τραβήξει το Ν85 με αυτό που τραβάει το Ν78, παρατηρώ μεγάλη διαφορά. Φαίνεται οτι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην περίπτωση του Ν85 και (λογικά) του Ν79. Όσον αφορά τον ήχο, έχουμε ακούσει πολύ ενθαρυντικά σχόλια όσον αφορά το Ν96. Μπορούμε να περιμένουμε ανάλογες επιδόσεις και απο το Ν85; Η διαθέσιμη ram μετά απο επανεκκίνηση πόση είναι; Γιατί ακόμα στο forum nokia δεν έχει γνωστοποιηθεί αν θα φοράει το 128άρι ή κάποιο άλλο τσιπάκι. Κατά την βιντεοσκόπηση, μένει μόνιμα αναμένο το led; Γιατί κάπου διάβασα οτι υπάρχει επιλογή ενεργοποίησης/απενεργοποίησης αυτού. Κατά την φωτογράφηση, ανάβουν και τα 2 led; Αν μπορείς, ανέβασε κανένα βιντεάκι απο το Ν85. Ευχαριστούμε και πάλι για τις πολύτιμες πληροφορίες σου. Το Ν96 στον ηχο ναι ειναι αρκετα βελτιωμενο σε σχεση με τα υπολοιπα , και σχεδον ισαξιο με το Ν81 σε οτι εχει να κανει με την ποιοτητα της μουσικης που μπορει να αναπαραγει , αλλα δεν το φτανει σε ενταση . Στην περιπτωση του Ν85 φαινεται να εχει γινει αναλογη δουλεια , ποιοτικα ο ηχος ειναι αρκετα καλος , αισθητα καλυτερος απο αυτον του Ν78 και καμια σχεση με το "πηγαδι" των Ν95/Ν82 . Και εδω ομως η ενταση ειναι αρκετα χαμηλη καμια σχεση με το Ν81 , σε περιβαλλον με αρκετο θορυβο οπως ειναι το μετρο , με το ζορι ακουω :mad: Η συσκευη εχει 128 ΜΒ RAM μνημης αν και αναφερει σαν μεγιστο τα 120 για την ακριβεια . Μετα απο επανεκκινηση εχει ελευθερα περιπου 70ΜΒ μνημης ομως , οχι ιδιαιτερα πολλα.... Οταν βγαζεις ενα βιντεο , υπαρχει οντως επιλογη για το αν θελεις να εχει αναμενο το LED ή οχι . Ακομα και στην περιπτωση ομως που το εχεις κλειστο , αναβει αχνα ενα κοκκινο LED που "ενημερωνει" οτι η συσκευη καταγραφει βιντεο . Κατα την φωτογραφηση αναβει ειτε το ενα ειτε και τα 2 αναλογα με τις συνθηκες . Δεν μπορεις ομως να απενεργοποιησεις την ενεργοποιηση του ενος κατα την διαρκεια της εστιασης πριν βγαλεις μια φωτογραφια ακομα και αν επιλεξεις να την βγαλεις χωρις φλας . Μαλιστα οταν βγαλεις την φωτογραφια το αναβει στιγμιαια μονο το ενα για να "δειξει" και παλι οτι εβγαλες φωτογραφια . (πανε οι "κατασκοπευτικες φωτογραφιες ομορφων .... οπισθιων για αυτο μου λειπει το Ε51 :lol: ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. September 30, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2008 Πως εξηγείται όμως οτι συσκευές που έχουν το ίδιο τσιπάκι ram, να έχουν διαθέσιμη μνήμη που να έχει μεγάλες αποκλίσεις; Πχ Ε90 80ΜΒ, Ν82 90ΜΒ και Ν85 70ΜΒ. Και κάτι άλλο. Όσον αφορά τον software τομέα (αφού όπως είπες φοράει το τελευταίο firmware), έχεις εντοπίσει σημαντικά προβλήματα στην συσκευή; Την βλέπεις έτοιμη για κυκλογορία; Αναφέρω ενδεικτικά ορισμένα bug που έχουν εντοπιστεί στις υπόλοιπες symbian 9.3 συσκευές Όταν πατούσες το δεξί ειδικό πλήκτρο για να πας πίσω, σε πέταγε στην οθόνη αναμονής. Όταν χτύπαγε το ξυπνητήρι που είχες βάλει, δεν πατιόταν το πλήκτρο διακοπή παρά μόνο αναβολή. Τα εφέ δεν ενεργοποιούνται καθόλου ή κλείνουν μετά παο κάποια ώρα χρήσης. Δεν λειτουργεί καθόλου το navi wheel. Το bluetooth αν αποσυνδεθεί απο το ΒΤ ακουστικό δεν ξανασυνδέεται παρά μόνο με επενεκκίνηση. Συνεχής επανεκκινήσεις όταν πας να καλέσεις κάποια επαφή. Τώρα αυτά μου έρχονται στο μυαλό. Στο Ν85 που έχεις στα χέρια σου, έχεις διαπιστώσει κάποιο απο τα παραπάνω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
R.I.P. Δημ. September 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2008 Πως εξηγείται όμως οτι συσκευές που έχουν το ίδιο τσιπάκι ram, να έχουν διαθέσιμη μνήμη που να έχει μεγάλες αποκλίσεις; Πχ Ε90 80ΜΒ, Ν82 90ΜΒ και Ν85 70ΜΒ. Και κάτι άλλο. Όσον αφορά τον software τομέα (αφού όπως είπες φοράει το τελευταίο firmware), έχεις εντοπίσει σημαντικά προβλήματα στην συσκευή; Την βλέπεις έτοιμη για κυκλογορία; Αναφέρω ενδεικτικά ορισμένα bug που έχουν εντοπιστεί στις υπόλοιπες symbian 9.3 συσκευές Όταν πατούσες το δεξί ειδικό πλήκτρο για να πας πίσω, σε πέταγε στην οθόνη αναμονής. Όταν χτύπαγε το ξυπνητήρι που είχες βάλει, δεν πατιόταν το πλήκτρο διακοπή παρά μόνο αναβολή. Τα εφέ δεν ενεργοποιούνται καθόλου ή κλείνουν μετά παο κάποια ώρα χρήσης. Δεν λειτουργεί καθόλου το navi wheel. Το bluetooth αν αποσυνδεθεί απο το ΒΤ ακουστικό δεν ξανασυνδέεται παρά μόνο με επενεκκίνηση. Συνεχής επανεκκινήσεις όταν πας να καλέσεις κάποια επαφή. Τώρα αυτά μου έρχονται στο μυαλό. Στο Ν85 που έχεις στα χέρια σου, έχεις διαπιστώσει κάποιο απο τα παραπάνω. Ειναι πολυ απλο , δεν εκκινουν ολες οι συσκευες τις ιδιες εφαρμογες κατα την εκκινηση , και οι εφαρμογες που ειναι ιδιες κατ'ονομα δεν ειναι απαραιτητα ιδιες στην πραξη . Απο τις 3 που ανεφερες , η πρωτη π.χ. δεν "φορτωνει" το carousel οπως λεγεται σαν εφαρμογη και ειναι το multimedia menu που εμφανιζεται στα αλλα δυο πατωντας το αναλογο πληκτρο . Το Ν82 ειναι FP1 συσκευη και το N85 Fp2 οποτε το λειτουργικο ειναι διαφορετικο . Σημαντικα προβληματα οχι δεν εχει , αντιθετως ακομα και απο το Ν78 εχει βελτιωσεις σε πολλα σημεια . τρωει καποια freeze-ups στα καλα καθουμενα μερικες φορες αλλα πολυ πιο αραια απο οτι θα μπορουσε να χαρακτηριστει σαν μη ετοιμο προς παραγωγη ή ενοχλητικο . Σε καθε περιπτωση ειναι σταθεροτατο , αρκετα γρηγορο και ικανο να χρησιμοποιηθει καθημερινα σαν συσκευη αν και εγω βαριεμαι να μεταφερω τα παντα απο το Ν78 :p Τα περισσοτερα απο αυτα που αναφερεις δεν τα εχω αντιμετωπισει ουτε με το Ν78 και καποια απο αυτα ειναι device specific . (Αν και το Ν78 πριν το τελευταιο update ηταν απελπιστικο ωρες ωρες....) Το Stop π.χ. στο ξυπνητιρι δουλευει κανονικα και στο Ν78 και το Ν85 Σε ποια εφφε ακριβως αναφερεσαι για να σου απαντησω :) Τo navy wheel δουλευει , οχι ιδιαιτερα καλα βεβαια αλλα δουλευει Δεν μου εχει τυχει να αποσυνδεθει το ακουστικο απο το Ν85 αλλα 1-2 φορες το εχω χρησιμοποιησει ετσι και αλλιως . Ειδικα αυτο παντως ειναι σχεδον σιγουρο οτι ειναι και device specific αλλα μπορει να εμφανιζεται και μονο σε συγκεκριμενες συσκευες απο ενα μοντελο και οχι σε ολες Μια χαρα καλει τις επαφες απο τον καταλογο , εκτος αν εννοεις οτι επαναλαμβανεται το σφαλμα καθε φορα σε συγκεκριμενη επαφη , οποτε μπορει απλα να μην το εχω αντιμετωπισει . :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gjimmys Δημ. September 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2008 Ειναι πολυ απλο , δεν εκκινουν ολες οι συσκευες τις ιδιες εφαρμογες κατα την εκκινηση , και οι εφαρμογες που ειναι ιδιες κατ'ονομα δεν ειναι απαραιτητα ιδιες στην πραξη . Απο τις 3 που ανεφερες , η πρωτη π.χ. δεν "φορτωνει" το carousel οπως λεγεται σαν εφαρμογη και ειναι το multimedia menu που εμφανιζεται στα αλλα δυο πατωντας το αναλογο πληκτρο . Το Ν82 ειναι FP1 συσκευη και το N85 Fp2 οποτε το λειτουργικο ειναι διαφορετικο . Σημαντικα προβληματα οχι δεν εχει , αντιθετως ακομα και απο το Ν78 εχει βελτιωσεις σε πολλα σημεια . τρωει καποια freeze-ups στα καλα καθουμενα μερικες φορες αλλα πολυ πιο αραια απο οτι θα μπορουσε να χαρακτηριστει σαν μη ετοιμο προς παραγωγη ή ενοχλητικο . Σε καθε περιπτωση ειναι σταθεροτατο , αρκετα γρηγορο και ικανο να χρησιμοποιηθει καθημερινα σαν συσκευη αν και εγω βαριεμαι να μεταφερω τα παντα απο το Ν78 :p Τα περισσοτερα απο αυτα που αναφερεις δεν τα εχω αντιμετωπισει ουτε με το Ν78 και καποια απο αυτα ειναι device specific . (Αν και το Ν78 πριν το τελευταιο update ηταν απελπιστικο ωρες ωρες....) Το Stop π.χ. στο ξυπνητιρι δουλευει κανονικα και στο Ν78 και το Ν85 Σε ποια εφφε ακριβως αναφερεσαι για να σου απαντησω :) Τo navy wheel δουλευει , οχι ιδιαιτερα καλα βεβαια αλλα δουλευει Δεν μου εχει τυχει να αποσυνδεθει το ακουστικο απο το Ν85 αλλα 1-2 φορες το εχω χρησιμοποιησει ετσι και αλλιως . Ειδικα αυτο παντως ειναι σχεδον σιγουρο οτι ειναι και device specific αλλα μπορει να εμφανιζεται και μονο σε συγκεκριμενες συσκευες απο ενα μοντελο και οχι σε ολες Μια χαρα καλει τις επαφες απο τον καταλογο , εκτος αν εννοεις οτι επαναλαμβανεται το σφαλμα καθε φορα σε συγκεκριμενη επαφη , οποτε μπορει απλα να μην το εχω αντιμετωπισει . :) Φιλε R.I.P τα λες μια χαρα μηπως ξερεις ποτε θα το δουμε στα μαγαζια το Ν85;:rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
R.I.P. Δημ. September 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2008 Φιλε R.I.P τα λες μια χαρα μηπως ξερεις ποτε θα το δουμε στα μαγαζια το Ν85;:rolleyes: Δυστυχως δεν εχω ιδεα....:O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. September 30, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2008 Τα προβλήματα που σου ανέφερα αφορούν κυρίως bug του Ν78. Τα περισσότερα απο αυτά αναφέρονται σε firmware πριν το 12. Το μόνο πρόβλημα που με απασχολεί ακόμα είναι η αστάθεια του ΒΤ. Μεγάλο ρόλο παίζει, βέβαια οτι το έχω 24/7 συνδεμένο με το Nokia BH-902. Πάντως αποσυνδέσεις δεν μου κάνει και, γενικά, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την σταθερότητα και την απροβλημάτιστη λειτουργία της συσκευής. Το Ν85 έχει το πλεονέκτημα οτι κυκλοφορεί μερικούς μήνες μετά τις πρώτες symbian 9.3 συσκευές και αυτό σημαίνει οτι, κατά τηνημερομηνάι της κυκλοφορίας του, είναι πιθανό να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα που αντιμεώπισαν πχ οι κάτοχοι των Ν78, Ν96, 6210 navigator και 6220 slide. Μεγάλο πλεονέκτημα το FOTA αφού πλέον δεν χρειάζεται να περιμένεις να γίνει διαθέσιμη η αναβάθμσιη απο το NSU και δεν χρειάζεσαι υπολογιστή. Ελπίζω η συσκευή να μην καθυστερήσει να λανσαριστεί απο την Nokia. Πάντως, όλα μέχρι τώρα δείχνουν οτι πρόκειται για μια καταπληκτική συσκευή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
wolfmandim Δημ. October 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2008 Η μπαταρία του τι λέει; Ας μας πεί κάποιος πόσο κρατάει με νορμάλ χρήση. Βρίσκομαι σε δίλλημα μεταξύ του Ν85 και του Ν96, το μόνο μέχρι στιγμής που με χαλάει στο δεύτερο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. October 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2008 Η μπαταρία του τι λέει; Ας μας πεί κάποιος πόσο κρατάει με νορμάλ χρήση. Βρίσκομαι σε δίλλημα μεταξύ του Ν85 και του Ν96, το μόνο μέχρι στιγμής που με χαλάει στο δεύτερο! αστο το n96 φιλε μου,καλυτερα n85. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. October 1, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2008 Η μπαταρία του τι λέει; Ας μας πεί κάποιος πόσο κρατάει με νορμάλ χρήση. Βρίσκομαι σε δίλλημα μεταξύ του Ν85 και του Ν96, το μόνο μέχρι στιγμής που με χαλάει στο δεύτερο! Ποιός να σου πει πόσο κρατάει η μπαταρία του; Η συσκευή δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Μόνο ο RIP Μπορεί να μας δώσει προς το παρόν μια ιδέα για την αυτονομία της συσκευής. Επίσης, πολλά ερωτήματά σου θα απαντηθούν αν διαβάσεις τα εκτενή review που έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα. Review 1 Review 2 Review 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
R.I.P. Δημ. October 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2008 Σε απολυτη αναμονη το εχω αφησει μεχρι τρεις μερες χωρις ομως καθολου μα καθολου χρηση και η μπαταρια του δεν αδειασε . Σε ομιλια μιας και το χρησιμοποιω αρκετα , μπορει να βγαλει εως 2.5 ωρες ομιλιας με μια φορτιση αν και το νουμερο δεν ειναι ιδιαιτερα αντικειμενο , αφου εγω αναφερομαι σε 2.5 ωρες ομιλιας μεσα σε λιγοτερο απο μιση μερα . Υπο φυσιολογικες συνθηκες , με βαση αυτα η συσκευη θεωρω οτι μπορει να βγαλει σχεδον 2 ημερες αναμονης . Τωρα με συνεχη χρηση της καμερας , του wifi κλπ δεν διαφερει σχεδον καθολου απο τα υπολοιπα κινητα της ιδιας γενιας με αυτο . :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mwebber Δημ. October 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2008 Μα.... και το Ν96 και το Ν95 εχουν 3D accelerator , απλα διαφορετικου κατασκευαστη και με διαφορετικες επιδοσεις , αφου σαν νεοτερος αυτος του Ν96 ειναι απο λιγο εως πολυ καλυτερος . Το N96 συμφωνα με το forum Nokia, εδω, δεν διαθετει 3D accelerator σε αντιθεση με το N95, οπως αναφερεται εδω απο το ιδιο site. Συγκεκριμενα, N96 ..........................................................................N95 Dual CPU ..............................................................Dual CPU CPU Type: ARM 9 ..................................................CPU Type: ARM 11 CPU Clock Rate: 264 MHz .................................... CPU Clock Rate: 332 MHz .............................................................................3D Graphics HW Accelerator Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manan69t Δημ. October 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2008 Μια και δεν εχει ερθει ακομη να πω και εγω μια γνωμη Τελος Ιουλη μου ειχαν στειλη αγορα απο Πλαισιο στο νησι που δουλευα το Ν78.Εχοντας πριν τα Ν82,95 αλλα τα ειχα κρατησει λιγοτερο απο μηνα λογο διαφορων προβληματων,(ηταν πρωτες αγορες μολις εφταναν στη χωρα)δεν ειχα μεινη ικανοποιημενος. Λοιπον με το Ν78 και το νεο fp2 σε ολες της λειτουργιες του εμεινα ευχαριστημενος,ακομα και στην αναπαραγωγη βιντεο απο Ν82 που ειχα.Στα συν ηταν και καποια εφε στα μενου και στο ανοιγμα καμερας που οσο και να ναι το κανουν πιο τρεντυ! Πιστευω λοιπον οτι το Ν85 με σαφως καλυτερα χαρακτηριστηκα θα ειναι μια απ τις καλυτερες αγορες γενικα για all around τηλεφωνο που τα κανει σχεδον ολα Μονη παρατηρηση και ευχη να εχει καλη ποιοτητα κατασκευης γιατι ακριβως αυτος ηταν ο λογος που με αναγκασε και εδωσα πισω το Ν78 πανω που ειχε αρχισει να με βολευει Παράθεση Παντα φιλικα Μανος Παρε το Nexus στα δικα σου χερια Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. October 2, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2008 The Nokia N85 and OLED not the Holy Grail, it seems http://www.allaboutsymbian.com/features/images/n85oled1.jpg I have been playing with the Nokia N85 (prototype) and present some more thoughts on the new OLED screen technology used. How does it perform outdoors, specifically in sunlight? Could this be the Achilles Heel of the technology and how big a problem is it? Your thoughts welcomed if you've used a device with an OLED display. http://www.allaboutsymbian.com/features/item/The_Nokia_N85_and_OLED_screens_Not_perhaps_the_Holy_Grail.php Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
impreza_sti Δημ. October 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2008 Λογικα πλησιαζει η στιγμη της κυκλοφοριας του:http://europe.nokia.com/A41207806 Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] The only time I'm easy's when I'm Killed by death. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rostropol Δημ. October 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2008 http://www.expansys.com.gr/p.aspx?i=172681 Αναμενόμενη ημ/νία κυκλοφορίας στο Expansys 20/10, τσιμπημένη η τιμή ως συνήθως-πιστεύω στα διάφορα καταστήματα να βγει κοντά στα 510 κλπ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mirrorofsorrow Δημ. October 2, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2008 Στο προηγούμενο άρθρο ια την οθόνη AMOLED απο το allaboutsymbian, προσέξατε τι γράφει για το screensaver; One interesting side effect of the switch to OLED is that the power saver/screen saver strip (time/date/profile) is now permanently illuminated. It looks odd at first, but soon becomes very useful as you realise how much more visible it is as a clock than the old backlight-dimmed version! http://www.allaboutsymbian.com/features/images/n85oled2.jpg Πολύ καλό. :) :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rostropol Δημ. October 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2008 Στο προηγούμενο άρθρο ια την οθόνη AMOLED απο το allaboutsymbian, προσέξατε τι γράφει για το screensaver; One interesting side effect of the switch to OLED is that the power saver/screen saver strip (time/date/profile) is now permanently illuminated. It looks odd at first, but soon becomes very useful as you realise how much more visible it is as a clock than the old backlight-dimmed version! Πολύ καλό. :) :D Οντως πολύ καλό μου ακούγεται κι' μένα,ελπίζω να δουλεύει και με άλλες εφαρμογές screensaver όπως πχ. large clock,cClock....... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
R.I.P. Δημ. October 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2008 Το N96 συμφωνα με το forum Nokia, εδω, δεν διαθετει 3D accelerator σε αντιθεση με το N95, οπως αναφερεται εδω απο το ιδιο site. Συγκεκριμενα, N96 ..........................................................................N95 Dual CPU ..............................................................Dual CPU CPU Type: ARM 9 ..................................................CPU Type: ARM 11 CPU Clock Rate: 264 MHz .................................... CPU Clock Rate: 332 MHz .............................................................................3D Graphics HW Accelerator http://www.datasheet4u.com/html/S/T/N/STN8815_STMicroelectronics.pdf.html Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giorgosk80 Δημ. October 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2008 Τελικα τα led ειναι αρκετα ποιο δυνατο απο το Ν95?(νομιζω ειχα διαβασει 5 φορες ποιο ισχυρο) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts