Guest Tankwart Δημοσιεύτηκε August 15, 2008 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 15, 2008 Kαλησπερα. 1.Απο ποιες ρυθμισεις θα προγαραμματισω τι θα κανει το λαπτοπ,οταν κλεινει το καπακι της οθονης?Ποιες δραστηριοτητες παρεμποδιζονται οταν ο υπολογιστης "κοιμαται"?π.χ το download?το sharing του internet με αλλους? 2.Οταν παταω το Start kai meta Τurn Off,μου βγαζει 3 επιλογες standby , turnoff , restart.... σε αλλα λαπτοπ π,χ στου αδερφου μου με windows xp επισης εχει και την αλλη επιλογη που κανει τον υπολογιστη να κοιμαται..(ruhezustand στα γερμανικα).....νομιιιιζω Ηibernate στα αγγλικα.. Πως θα βαλω κι εγω στο λαπτοπ μου αυτη τη δυνατοτητα ρε παιδια???μηπως εχει να κανει με τιποτα windows updates κτλ..??? ΥΓ...η δευτερη απορια ειναι απιστευτο αλλα υπαρχει μεσα μου αρκετο καιρο ισως μετριεται και σε χρονια...:O:lol::lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. August 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 15, 2008 1.ποια windows εχεις?βασικα οποια και να εχεις θα πας πινακας ελεγχου και επειτα εκει που λεει επιλογες ενεργειας.εκει θα μπορεσεις να αλλαξεις την ενεργεια που θα κανει αν κλεινεις το καπακι.εγω το εβαλα να μην κανει τιποτα,ενω στην αρχη ηταν να μπαινει σε αναμονη. λογικα οταν κοιμαται(μηπως ειναι η αναμονη?) ο υπολογιστης δεν λειτουργει καμια δραστηριοτητα εκτος απο τον σκληρο δισκο.(δεν ειμαι σιγουρος για αυτο.) 2.δεν γνωριζω αν καιπως γινεται αυτο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. August 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 15, 2008 Enable hibernate http://support.microsoft.com/kb/920730 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. August 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2008 σε αλλα λαπτοπ π,χ στου αδερφου μου με windows xp επισης εχει και την αλλη επιλογη που κανει τον υπολογιστη να κοιμαται..(ruhezustand στα γερμανικα).....νομιιιιζω Ηibernate στα αγγλικα.. Πως θα βαλω κι εγω στο λαπτοπ μου αυτη τη δυνατοτητα ρε παιδια??? Σε κάποιες εκδόσεις λειτουργικών (πχ Ιταλικά ΧΡ) η επιλογή αδρανοποίησης (hibernation) εμφανίζεται τέρμα αριστερά στο πάνελ επιλογών τερματισμού, δίπλα από το standby. Στις εκδόσεις που δεν υπάρχει (πχ Αγγλικά ΧΡ) αρκεί να πατηθεί το Shift. Για όση ώρα είναι πατημένο η επιλογή standby γίνεται hibernate. Η αδρανοποίηση είναι εξ' ορισμού ενεργοποιημένη μετά από clean install των Windows. Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest Tankwart Δημ. August 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2008 Ναι οντως ο αδερφος μου εχει γερμανικα XP.Μαλιστα,οποτε εγω απλα θα παταω το shift.Eνταξει,καλυφθηκα.Bayern7 το λινκ που εδωσες αναφερεται σε winows vista.Ισως βεβαια δουλευει και σε XP η μεθοδος αυτη,ποιος ξερει. Παντως σας ευχαριστω ολους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. August 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2008 Δεν πρόσεξα ότι ανέφερες ότι είχε xp. soz.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. August 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2008 Ναι οντως ο αδερφος μου εχει γερμανικα XP.Μαλιστα,οποτε εγω απλα θα παταω το shift.Eνταξει,καλυφθηκα.Bayern7 το λινκ που εδωσες αναφερεται σε winows vista.Ισως βεβαια δουλευει και σε XP η μεθοδος αυτη,ποιος ξερει. Παντως σας ευχαριστω ολους. Ναι.Αλλά για να λειτουργήσει η Αδρανοποιήση (Hibernate) θα πρέπει να κάνεις δέξι κλίκ στην Επιφάνεια Εργασία,να πατήσεις ''Ιδιότητες'' (Properties),να πατήσεις Προστασία Οθόνης (ScreenSaver),να πατήσεις ''Ενέργεια'' (Power),να πατήσεις ''Αδρανοποίηση'' (Hibernate),να πατήσεις ''Επιτρέψτε Ανδρανοποίηση'' κάπως έτσι (Enable Hibernate) και τέλος πατήσε ''Εφαρμογή (Apply) και είσαι έτοιμος~!:D. Δοκίμασε το και πές μου John The Greek~! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. August 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2008 Ναι.Αλλά για να λειτουργήσει η Αδρανοποιήση (Hibernate) θα πρέπει να κάνεις δέξι κλίκ στην Επιφάνεια Εργασία,να πατήσεις ''Ιδιότητες'' (Properties),να πατήσεις Προστασία Οθόνης (ScreenSaver),να πατήσεις ''Ενέργεια'' (Power),να πατήσεις ''Αδρανοποίηση'' (Hibernate),να πατήσεις ''Επιτρέψτε Ανδρανοποίηση'' κάπως έτσι (Enable Hibernate) και τέλος πατήσε ''Εφαρμογή (Apply) και είσαι έτοιμος~!:D. Δοκίμασε το και πές μου John The Greek~! Τα βήματα αυτά δεν είναι απαραίτητα διότι όπως προαναφέρθηκε η λειτουργία αδρανοποίησης είναι προεπιλεγμένη κατά την εγκατάσταση των ΧΡ. Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest Tankwart Δημ. August 16, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2008 Τα βήματα αυτά δεν είναι απαραίτητα διότι όπως προαναφέρθηκε η λειτουργία αδρανοποίησης είναι προεπιλεγμένη κατά την εγκατάσταση των ΧΡ. Εχετε δικιο και οι δυο,γιατι στη δικια μου περιπτωση η επιλογη ηταν ατσεκαριστη.οποτε με τα βηματα του johnthegreek τοτε και μονο τοτε φανηκε το hibernate πατωντας το shift στο turnoff menu. Ευχαριστω και παλι,να στε καλα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. August 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2008 Τα βήματα αυτά δεν είναι απαραίτητα διότι όπως προαναφέρθηκε η λειτουργία αδρανοποίησης είναι προεπιλεγμένη κατά την εγκατάσταση των ΧΡ. Δεν είναι σε όλα τα pc προεγακτεστημένα.(π.χ:Στον υπολογιστή που αγόρασα ήταν προεγκατεστημένα τα Windows XP Media Center Edition 2005 και στη μπάρα του Turn Off Computer εμφανιζόταν και και τέταρτο κουμπί το ''Hibernate''.Μετά απο καιρό έβαλα Windows XP Professional τα Ελληνικά και το κουμπί ''Αδρανοποίηση'' εξαφανίστηκε.Μετά όμως που ξαναπέρασα τα Media Center πάλι το ''Hibernate'' είχε εξαφανιστεί με αποτέλεσμα τώρα να πατάω Shift & Stand By.Αυτό που λές δεν ισχύει~!:( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. August 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2008 Δεν είναι σε όλα τα pc προεγακτεστημένα.(π.χ:Στον υπολογιστή που αγόρασα ήταν προεγκατεστημένα τα Windows XP Media Center Edition 2005 και στη μπάρα του Turn Off Computer εμφανιζόταν και και τέταρτο κουμπί το ''Hibernate''.Μετά απο καιρό έβαλα Windows XP Professional τα Ελληνικά και το κουμπί ''Αδρανοποίηση'' εξαφανίστηκε.Μετά όμως που ξαναπέρασα τα Media Center πάλι το ''Hibernate'' είχε εξαφανιστεί με αποτέλεσμα τώρα να πατάω Shift & Stand By.Αυτό που λές δεν ισχύει~!:( Αυτό που εννοούσα είναι ότι η λειτουργία αδρανοποίησης είναι εξ' ορισμού ενεργοποιημένη, όχι η επιλογή της στο πάνελ επιλογών τερματισμού. Το τέρμα δεξί πλήκτρο της αδρανοποίησης εμφανίζεται σε επιλεγμένα λειτουργικά συστήματα (πχ Ιταλικά ΧΡ, όπως προανέφερα). Στα υπόλοιπα αρκεί το πάτημα του Shift + StandBy (που θα έχει αλλάξει σε Hibernate). Βέβαια ο φίλος μας τελικά είχε απενεργοποιημένη τη λειτουργία αδρανοποίησης γι' αυτό και το Shift + StandBy δεν έκανε τίποτε. Μόλις την ενεργοποίησε λειτούργησε και ο συνδυασμός. :) Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. August 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2008 Αυτό που εννοούσα είναι ότι η λειτουργία αδρανοποίησης είναι εξ' ορισμού ενεργοποιημένη, όχι η επιλογή της στο πάνελ επιλογών τερματισμού. Το τέρμα δεξί πλήκτρο της αδρανοποίησης εμφανίζεται σε επιλεγμένα λειτουργικά συστήματα (πχ Ιταλικά ΧΡ, όπως προανέφερα). Στα υπόλοιπα αρκεί το πάτημα του Shift + StandBy (που θα έχει αλλάξει σε Hibernate). Βέβαια ο φίλος μας τελικά είχε απενεργοποιημένη τη λειτουργία αδρανοποίησης γι' αυτό και το Shift + StandBy δεν έκανε τίποτε. Μόλις την ενεργοποίησε λειτούργησε και ο συνδυασμός. :) Εγώ σου λέω ότι δεν είναι σε όλους τους υπολογιστές προ-ενεργοποιημένη η δυνατότητα Shift+StandBy~!:).Πρέπει να το κάνεις μόνος σου (χειροκίνητα).:mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tria12345_ Δημ. August 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 17, 2008 Παιδιά μην τσακώνεστε. Έχετε και οι δυο δίκιο. Όταν στήνουμε ένα μηχάνημα από την αρχή σε φορμαρισμένο δίσκο με δικό μας cd τότε το hibernate είναι απενεργοποιημένο by default. Αυτο σημαίνει ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν υποστηρίζεται προσορινά. Όταν όμως αγοράζουμε ένα μηχάνημα ήδη στημένο τότε η επιλογή του hibernate είναι ενεργοποιημένη. Αυτό συμβαίνει κυρίως στους φοριτούς. Και αυτό είναι λογικό γιατί οταν είναι ενεργοποιημένο το hibernate τότε αυτόματα καταλαμβάνονται στον σκληρό δίσκο τόσα MB χώρου όσα είναι και η μνήμη του συστήματος. Κάτι που δεν ξέρουμε αν έχει τι δυνατότητα (πλέον αυτό δεν ισχύει και πολύ αλλά ποτέ δεν ξέρεις) το σύστημα που στήνουμε από την αρχή. Ενώ όταν το αγοράζουμε έτοιμο ο κατασκευαστής ξέρει και έτσι το ενεργοποιεί. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts