georgekap1 Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 φιλε mylogic_x...Καταρχην ισως να μην σου εδωσα να καταλαβεις το νοημα απο αυτο που ειπα..... Δεν ειναι ατιμος ο επιχειρηματιας που εχει απαιτηση να πουλας και να φερνεις πελατες στην εταιρια του αν εισαι πωλητης-αντιπροσωπος...Αυτη εξαλλου ειναι και η δουλεια σου.......Απλα αυτο ειναι οτι πιο ψυχοφθορο και ανχωτικο, ειδικα αν το αντικειμενο εχει μεγαλο ανταγωνισμο και πρεπει να πεισεις,να ψησεις και να κανεις απανωτα ραντεβου...και στο φιναλε αρκετες φορες να μην πετυχεις τον στοχο σου...και οχι μονο θα απογοητευτεις..αλλα θα τα ακουσεις και απο πανω....υπαρχουν διαφορες απο αντικειμενα σε αντικειμενα-εμπορευμματα-ηπηρησιες που ασχολειται η καθε εταιρια....εξαρταται πολυ το τι πουλας γιατι ξερω ατομα που απλως......περνουνε παραγγελιες...και κανουνε τρελους τζιρους...διοτι το προιον εχει ζητηση...αλλα επισεις ξερω και πωλητες που τρεχουνε απο τις 6 το πρωι μεχρι τις 11 το βραδυ και πολλες φορες....δεν πετυχαινουνε αυτο που ειχανε βαλει στοχο....γιατι πολυ απλα...υπαρχει τρελος ανταγωνισμος δεν υπαρχουνε χρηματα....η απλα...δεν ητανε τοσο πειστικοι οσο επρεπε.... Στο θεμα μας εγω απλα εκανα μια συγκριση μεταξυ δημοσιου και ιδιωτικου τομεα...επιλεγοντας ισως ενα απο τα πιο απαιτητικα επαγγελματα.....και οσο για το ωραριο.....ναι στο δημοσιο ναι ειναι πιο ανθρωπινο.....μπορει να ξυπνας απο τις 6 η τις 6 30 τα χαραματα αλλα στισ 2 30 στις 3 00 βια θα τελειωσεις..... εκτος ελαχιστων εξερεσεων και υπηρεσιων....ακομα ακομα αν χειριζεσαι η/υ δεν δουλευεις 8 ωρο....αλλα αυστηρα 7 ωρο....δεν θελω να εισελθω τωρα και σε λεπτομερειες που μερικοι φευγουνε και νωριτερα..... Παράθεση ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ!! :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 Τα μαθατε τα νεα?Θα κανεις μονο μια αιτηση απο εδω και περα στην εκαστοτε δημοσια υπηρεσια και τα παρελκομενα χαρτια θα θα μαζευουν οι απο μεσα! Αν δε γινεται αυτο θα υπαρχουν αυστηροτατες κυρωσεις. Κανει δουλεια ο συντοπιτης Χρηστος Ζωης! που το διαβασες αυτο?? :blink: μπορεις να μας δωσεις περισσοτερες πληροφοριες? Πηγαίνωντας σήμερα στο πρωί στην Εφορία είδα αυτή την αφίσα..μάλλον γι αυτό θα λέτε... Ο λόγος που την έβγαλα φωτό ειναι γιατί τη θεωρώ αστεία..σαν να σε κοροϊδεύουν στη μούρη σου μου μοιάζει..θα την βάλω και στο ανάλογο θέμα.. http://img214.imageshack.us/img214/4152/29072008267sc2.th.jpg Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 Απλα αυτο ειναι οτι πιο ψυχοφθορο και ανχωτικο, ειδικα αν το αντικειμενο εχει μεγαλο ανταγωνισμο και πρεπει να πεισεις,να ψησεις και να κανεις απανωτα ραντεβου...και στο φιναλε αρκετες φορες να μην πετυχεις τον στοχο σου...και οχι μονο θα απογοητευτεις..αλλα θα τα ακουσεις και απο πανω....υπαρχουν διαφορες απο αντικειμενα σε αντικειμενα-εμπορευμματα-ηπηρησιες που ασχολειται η καθε εταιρια....εξαρταται πολυ το τι πουλας γιατι ξερω ατομα που απλως......περνουνε παραγγελιες...και κανουνε τρελους τζιρους...διοτι το προιον εχει ζητηση...αλλα επισεις ξερω και πωλητες που τρεχουνε απο τις 6 το πρωι μεχρι τις 11 το βραδυ και πολλες φορες....δεν πετυχαινουνε αυτο που ειχανε βαλει στοχο....γιατι πολυ απλα...υπαρχει τρελος ανταγωνισμος δεν υπαρχουνε χρηματα....η απλα...δεν ητανε τοσο πειστικοι οσο επρεπε.... Ας μη γινόσουν πωλητής...απλά!!! Δε σε ανάγκασε κανεις να γίνεις (προσοχή προς αποφυγη παρεξήγησης δεν αναφέρομαι σε εσενα)...Προσωπικά είμαι απαίσιος πωλητής, για αυτο και δεν εγινα. Αλλωστε αν είσαι πωλήτης η μεγαλύτερη πηγή εισοδημάτων σου δεν είναι τα μπόνους, σωστά (ή αλλιώς προμήθειες επί των πωλήσεων). Αν εισαι πωλητης πχ στην 3ε ή στα σκυροδέματα κ στα τσιμέντα, εκεί οκ, έχεις εκ των προτέρων εύκολη προσβαση σε αγορές. αν όμως είσαι πωλητης βιβλίων, η ασφαλιστικός συμβουλος, ή πωλητης χρηματο-οικονομικών προιόντων εκει ειναι δύσκολα όντως. Για αυτίο κ σε ορισμένα επαγγέλματα το κράτος οφείλει να βάλει σκληρές εξετάσεις να κόβει κόσμο αφενώς κ αφετέρου να ανοίξει τον ανταγωνισμό σε άλλα κλειστά επαγγέλματα (πχ βενζινοπώλες σε σχέση με σουπερμαρκετ) Επίσης αναγνωρίζω ότι ειναι δύσκολο και οτι καθε νεο επιχειρηματία τον πνιγει το κρατος αλλα όλα αυτά ειναι επιλογές μας, δεν μπορούμε να γκρινιάζουμε για αυτές...κάνω μια δουλειά που μεταξύ των άλλων ελέγχω και το κομμάτι των πωλήσεων και ξέρω ότι σε οποιον λεγχο κάνω όταν αποχωρώ από αυτόν, μόνο...μουτζες έχω να φάω...αλλά δεν με νοιάζει απλά. Υπάρχει πωλητής άραγε στο δημόσιο που συγκρίναμε πριν?δε νομίζω... οποτε ειναι ανόμοια πράγματα συγκρίνοντας ίδια επαγγέλματα (υπάλληλος γραφείου) ένα έχω να πω...μακάρι να ξεκινήσουν οι απολύσεις στο δημόσιο, αλλά σε όλες τις βαθμίδες, μηπως κ σφίξουν οι ****ι!!!! για μενα επειδή δεν δουλεύω σε ελληνική εταιρία ο ανταγωνισμος είναι κατι δεδομένο, είσαι καλός δουλεύεις σκληρα? θα επιβιώσεις. όχι? γίνε βοσκός...(που κ αυτό ειναι δύσκολο) κοινώς τέρμα τα έτοιμα...οσοι φαγανε φαγανε κ το φαγοποτι τελειωσε... Εφόσον ψηφίζουμε καπιταλισμό στις εκλογές αυτόν πρέπει να ανεχθούμε κιολας Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skiabox Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 Πηγαίνωντας σήμερα στο πρωί στην Εφορία είδα αυτή την αφίσα..μάλλον γι αυτό θα λέτε... Ο λόγος που την έβγαλα φωτό ειναι γιατί τη θεωρώ αστεία..σαν να σε κοροϊδεύουν στη μούρη σου μου μοιάζει..θα την βάλω και στο ανάλογο θέμα.. http://img214.imageshack.us/img214/4152/29072008267sc2.th.jpg Δεν ειναι καθολου πλακα.Οι κυρωσεις ειναι 2μηνη αναστολη πληρωμης του προισταμενου και τετοια 'βαρια' πραγματα απο οτι θυμαμαι. Παράθεση http://s9.postimg.org/hxs222dsf/ezgif_com_crop.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skiabox Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 Α ξεχασα να πω οτι εχει και τη συναινεση της ΑΔΕΔΥ ολο αυτο το πραμα. Παράθεση http://s9.postimg.org/hxs222dsf/ezgif_com_crop.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 Δεν ειναι καθολου πλακα.Οι κυρωσεις ειναι 2μηνη αναστολη πληρωμης του προισταμενου και τετοια 'βαρια' πραγματα απο οτι θυμαμαι. τι να σου πω..μακάρι να εφαρμοστούν οι κυρώσεις που λες σε περίπτωση δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.. Πάντως σήμερα με εκνεύρισαν εκεί στην εφορία..πηγα στο γραφείο του υπευθύνου για να κάνω τη δουλειά μου και έλειπε..ρώτησα κάτι διπλανούς και μου είπαν έφυγε..ενώ έπρεπε να ήταν εκεί μέχρι τις 1 και 30..εγώ πηγα κατα τις 11 και 30 Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylogic_x Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 και που απευθύνεσαι εάν..χασεις προθεσμίες, φάς πρόστιμο, δε γίνει η δουλειά σου, ταλαιπωρηθείς? σωμα ελεγκτών δημόσιας διοικησης?? (δεν ξερω γι συτο ρωταω) Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
C_Maidis Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 καταγγελία και ΕΔΕ στον Δημόσιο υπάλληλο κυρώσεις όχι μόνο διακοπή μισθού για δύο μήνες (υπάρχουν και περιπτώσεις δεκαετίας - διαθεσιμότητα) αλλά και απόλυση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billakosss Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 δημοσιος τομεας + ελ.επαγγελματιας! για να λες οτι κατι κανεις στην ζωη σου! :) Παράθεση Never Give Up:!: Join friend! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 Τα... τρελά περί άρσης μονιμότητας ξεχάστε τα. Η μονιμότητα στον, στενότερο τουλάχιστον, δημόσιο τομέα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και αυτό γιατί, πολύ απλά, δεν γίνεται να αρθεί η μονιμότητα σε ένα κομματικό σύστημα. Και αυτό, πάλι πολύ απλά, γιατί η πλατεία Κλαυθμώνος θα δικαιολογήσει το όνομά της, καθώς κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση θα απολύονται και θα προσλαμβάνονται στη θέση τους χιλιάδες υπαλλήλων, με ό,τι και να συνεπάγεται αυτό (και καταλαβαίνετε όλοι τι συνεπάγεται αυτό). ;) Και δεν νομίζω να βρεθεί κανείς με... αυτοκτονικές τάσεις να αναθεωρήσει αυτόν τον όρο του Συντάγματος της χώρας μας... :worry: Τώρα, αν υποστηρίζετε ως λύση του «προβλήματος» την πλήρη ιδιωτικοποίηση κάθε τι κρατικού (που δεν ξέρω αν έχει γίνει κάπου παγκοσμίως), χαλάλι σας... :rolleyes: Εγώ πάντως βλέπω ως σαφώς μεγαλύτερο (πραγματικό) πρόβλημα την ασυδοσία των εργοδοτών στον ιδιωτικό τομέα, την οποία και έχω ζήσει. Κηφήνες θα υπάρχουν πάντα στο δημόσιο και το ζήτημα είναι να περιορίσουμε την δράση αυτών (π.χ. εγώ πιστεύω ότι αν μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων στο δημόσιο παγώνοντας τις προσλήψεις και δεν προσλαμβάνουμε συνέχεια «πελάτες», αναγκαστικά οι λίγοι που θα μείνουν θα δουλέψουν για να αποφύγουν την κατακραυγή). Όχι να κάψουμε μαζί με τα (ομολογουμένως πολλά) ξερά και τα (ομολογουμένως λίγα) χλωρά... :wacko: Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skiabox Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 Δεν ειπαμε να ιδιωτικοποιηθει το συμπαν σε μια ημερα. Αλλα κατανταει γελοιο ομως απο την αλλη να πληρωνουμε 2 εκατομυρια ευρω την ημερα εμεις οι πολιτες για την ολυμπιακη και αλλα 2 για τον ΟΣΕ (απο τον οποιο κλεβουνε 2 βαγονια την ημερα!). Επισης ενα απλο δικτυο υπολογιστων μεταξυ ολων των δημοσιων υπηρεσιων αλλα και της τοπικης αυτοδιοικησης οπου να καταγραφονται ολα τα στοιχεια των πολιτων θα μπορουσε να στηθει σε μια μερα! Παράθεση http://s9.postimg.org/hxs222dsf/ezgif_com_crop.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 Στο εξωτερικό πάντως γιατί δεν ειναι μόνιμοι οι δημόσιοι υπάλληλοι;;;;(εκτός από ορισμένες θέσεις) Πολύ στη λούφα θέλουν να τη βγάζουν εδώ.. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 Στο εξωτερικό πάντως γιατί δεν ειναι μόνιμοι οι δημόσιοι υπάλληλοι;;;;(εκτός από ορισμένες θέσεις) Πολύ στη λούφα θέλουν να τη βγάζουν εδώ..1. Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει μονιμότητα στο εξωτερικό; Έχεις κάποια σχετική πηγή να διαβάσουμε; 2. Μήπως υπάρχει μονιμότητα και μήπως υπάρχουν οι ίδιοι λόγοι απόλυσης (όπως η καταδίκη για κακούργημα ή απάτη νομίζω); Και αν υπάρχουν, μήπως απλά δεν εφαρμόζονται εδώ; 3. Στο εξωτερικό δεν υπάρχουν κόμματα και πελατειακές σχέσεις, τουλάχιστον όχι όσο στην Μπανανία... ;) Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 Τα... τρελά περί άρσης μονιμότητας ξεχάστε τα. Η μονιμότητα στον, στενότερο τουλάχιστον, δημόσιο τομέα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και αυτό γιατί, πολύ απλά, δεν γίνεται να αρθεί η μονιμότητα σε ένα κομματικό σύστημα. Και αυτό, πάλι πολύ απλά, γιατί η πλατεία Κλαυθμώνος θα δικαιολογήσει το όνομά της, καθώς κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση θα απολύονται και θα προσλαμβάνονται στη θέση τους χιλιάδες υπαλλήλων, με ό,τι και να συνεπάγεται αυτό (και καταλαβαίνετε όλοι τι συνεπάγεται αυτό). ;) Και δεν νομίζω να βρεθεί κανείς με... αυτοκτονικές τάσεις να αναθεωρήσει αυτόν τον όρο του Συντάγματος της χώρας μας... :worry: Τώρα, αν υποστηρίζετε ως λύση του «προβλήματος» την πλήρη ιδιωτικοποίηση κάθε τι κρατικού (που δεν ξέρω αν έχει γίνει κάπου παγκοσμίως), χαλάλι σας... :rolleyes: Εγώ πάντως βλέπω ως σαφώς μεγαλύτερο (πραγματικό) πρόβλημα την ασυδοσία των εργοδοτών στον ιδιωτικό τομέα, την οποία και έχω ζήσει. Κηφήνες θα υπάρχουν πάντα στο δημόσιο και το ζήτημα είναι να περιορίσουμε την δράση αυτών (π.χ. εγώ πιστεύω ότι αν μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων στο δημόσιο παγώνοντας τις προσλήψεις και δεν προσλαμβάνουμε συνέχεια «πελάτες», αναγκαστικά οι λίγοι που θα μείνουν θα δουλέψουν για να αποφύγουν την κατακραυγή). Όχι να κάψουμε μαζί με τα (ομολογουμένως πολλά) ξερά και τα (ομολογουμένως λίγα) χλωρά... :wacko: Σα να μας λες δηλαδή ότι είσαι υπέρ της μονιμότητας στο δημόσιο?Οκ αν δουλεύεις εκεί είναι φυσιολογικό να μη θες να χάσεις τη θέση σου αλλά είμαι της άποψης ότι όσο υπάρχει η μονιμότητα στο δημόσιο αυτή η χώρα δεν πρόκειται να πάει ποτέ μπροστά.Αλήθεια γιατί δεν θέλουν να υπάρχει αξιολόγηση στο δημόσιο?Φοβούνται για την χαμηλής ποιότητας εργασία που προσφέρουν μερικοί και ότι η θέση τους τρέμει?Μπορείς να μου πείς γιατί να παίρνουν τα ίδια λεφτά ένας γυμναστής που δεν κάνει τίποτα,πίνει καφέδες και το μόνο που κάνει είναι να δίνει μπάλες στα παιδιά και ο μαθηματικός-φυσικός-χημικός κλπ που έχουν παιδιά 3ης λυκείου προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερο μάθημα,ψάχνουν ασκήσεις,ετοιμάζουν δουλειά στο σπίτι?Γιατί να μην αξιολογείται η δουλειά του καθενός και να παίρνει αυτά που αξίζει?Και για να σε προλάβω ξέρω πως υπάρχουν και χάλια μαθηματικοί κλπ που δε κάνουν τίποτα και γι αυτό μιλάω για αξιολόγηση.Αλλά προφανώς οι κηφήνες δε θέλουν άλλον πάνω από το κεφάλι τους.Ο μισθός μου να μπει και δε πα να γα**θούνε όλοι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
C_Maidis Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 Σα να μας λες δηλαδή ότι είσαι υπέρ της μονιμότητας στο δημόσιο?Οκ αν δουλεύεις εκεί είναι φυσιολογικό να μη θες να χάσεις τη θέση σου αλλά είμαι της άποψης ότι όσο υπάρχει η μονιμότητα στο δημόσιο αυτή η χώρα δεν πρόκειται να πάει ποτέ μπροστά.Αλήθεια γιατί δεν θέλουν να υπάρχει αξιολόγηση στο δημόσιο?Φοβούνται για την χαμηλής ποιότητας εργασία που προσφέρουν μερικοί και ότι η θέση τους τρέμει?Μπορείς να μου πείς γιατί να παίρνουν τα ίδια λεφτά ένας γυμναστής που δεν κάνει τίποτα,πίνει καφέδες και το μόνο που κάνει είναι να δίνει μπάλες στα παιδιά και ο μαθηματικός-φυσικός-χημικός κλπ που έχουν παιδιά 3ης λυκείου προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερο μάθημα,ψάχνουν ασκήσεις,ετοιμάζουν δουλειά στο σπίτι?Γιατί να μην αξιολογείται η δουλειά του καθενός και να παίρνει αυτά που αξίζει?Και για να σε προλάβω ξέρω πως υπάρχουν και χάλια μαθηματικοί κλπ που δε κάνουν τίποτα και γι αυτό μιλάω για αξιολόγηση.Αλλά προφανώς οι κηφήνες δε θέλουν άλλον πάνω από το κεφάλι τους.Ο μισθός μου να μπει και δε πα να γα**θούνε όλοι. αξιολόγηση υπάρχει και όργανα υπάρχουν σε πληροφορώ απλά επειδή έχουν μάθει κάποιοι να είναι βολεμένοι δεν επιτρέπουν στα όργανα να λειτουργήσουν όπως πρέπει, εδώ λοιπόν έρχεται ο ρόλος του κράτους να επέμβει αλλά μήπως επεμβαίνει κάπου για να διορθώσει τα κακώς κείμενα (πχ την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα?) Αν το κράτος (πολιτεία) εφάρμοζαι τους κανόνες δεν θα είχαμε αρνητικά φαινόμενα σε κανέναν από τους δύο τομείς, εκεί είναι η πηγή του κακού... και φυσικά αναφέρομαι στους συνδικαστικούς φορείς οι οποίοι έχουν στήσει τα πλοκάμια τους παντού και στο όνομα της δήθεν συναδελφικής αλληλεγγύης δεν επιτρέπουν να γίνεται αξιολόγηση, αντιδρούν στην τιμωρία υπαλλήλων (βλέπε διαθεσιμότητα και απόλυση υπαλληλων του ΟΣΕ _ Τραμ πρόσφατα) και κοματικοποιούν τα πάντα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skiabox Δημ. July 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2008 Επισης οσο δεν απελευθερωνεται η παιδεια τοσο θα πεφτει το επιπεδο. Οσοι μπαινουνε Internet και βλεπουνε με τι ασχολουνται οι δυτικες πολιτισμενες χωρες (information technology και εππαγγελματα υψηλου επιπεδου) καταλαβενουνε αμεσως οτι το χασμα μας με τη δυση μεγαλωνει συνεχεια! Παράθεση http://s9.postimg.org/hxs222dsf/ezgif_com_crop.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. July 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2008 αξιολόγηση υπάρχει και όργανα υπάρχουν σε πληροφορώ απλά επειδή έχουν μάθει κάποιοι να είναι βολεμένοι δεν επιτρέπουν στα όργανα να λειτουργήσουν όπως πρέπει, εδώ λοιπόν έρχεται ο ρόλος του κράτους να επέμβει αλλά μήπως επεμβαίνει κάπου για να διορθώσει τα κακώς κείμενα (πχ την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα?) Αν το κράτος (πολιτεία) εφάρμοζαι τους κανόνες δεν θα είχαμε αρνητικά φαινόμενα σε κανέναν από τους δύο τομείς, εκεί είναι η πηγή του κακού... και φυσικά αναφέρομαι στους συνδικαστικούς φορείς οι οποίοι έχουν στήσει τα πλοκάμια τους παντού και στο όνομα της δήθεν συναδελφικής αλληλεγγύης δεν επιτρέπουν να γίνεται αξιολόγηση, αντιδρούν στην τιμωρία υπαλλήλων (βλέπε διαθεσιμότητα και απόλυση υπαλληλων του ΟΣΕ _ Τραμ πρόσφατα) και κοματικοποιούν τα πάντα.Ναι, ΟΚ, συμφωνώ απόλυτα ότι οι συνδικαλιστές είναι κομματόσκυλα και μάλιστα της χείριστης μορφής. Επίσης συμφωνώ απόλυτα στο ότι υπάρχει ατιμωρησία. Αλλά η αξιολόγηση, όταν και αν εφαρμοστεί, πρέπει να είναι αξιοκρατική. Και πως μπορεί να γίνει αξιοκρατική όταν στο δημόσιο επικρατούν τα κομματόσκυλα και οι κουμπάροι (και λοιποί γνωστοί) είναι ένα ερώτημα... Σας έγραψα, δυο είναι κατά την γνώμη οι λύσεις: Είτε πλήρης ιδιωτικοποίηση (παγκόσμια ίσως πρωτοτυπία) ώστε να μην εξαρτώνται τα πάντα από την εκάστοτε κυβέρνηση και να δουλέψουν τα πάντα αξιοκρατικά όπως δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα (ναι καλά, το έζησα και αυτό :rolleyes: ) είτε η μείωση του προσωπικού ώστε ο κηφήνας να μην βρίσκει την μελισσούλα - μα__κα να του κάνει την δουλειά. ;) Αυτό που διαπιστώνω μέσα σε ένα δημόσιο οργανισμό είναι ότι υπάρχουν κάποιοι κάφροι που απλά παρίστανται (μερικές φορές ούτε αυτό χρειάζεται) για τον μισθό και κάποιοι οι οποίοι έχουν το φιλότιμο να δουλέψουν και να εξυπηρετήσουν και το κάνουν. Η λύση δεν είναι να τους κάψουμε άλλους αλλά να διαλύσουμε τους παραπάνω κάφρους (επιεικής ο όρος). Η άρση της μονιμότητας, πιστέψτε με, θα κάνει ζημιά σε αυτούς που δουλεύουν και όχι στα τσιράκια, λαμόγια και κουμπάρους. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
C_Maidis Δημ. July 30, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2008 η μείωση του προσωπικού ώστε ο κηφήνας να μην βρίσκει την μελισσούλα - μα__κα να του κάνει την δουλειά. ;) Αυτό που διαπιστώνω μέσα σε ένα δημόσιο οργανισμό είναι ότι υπάρχουν κάποιοι κάφροι που απλά παρίστανται (μερικές φορές ούτε αυτό χρειάζεται) για τον μισθό και κάποιοι οι οποίοι έχουν το φιλότιμο να δουλέψουν και να εξυπηρετήσουν και το κάνουν. Η λύση δεν είναι να τους κάψουμε άλλους αλλά να διαλύσουμε τους παραπάνω κάφρους (επιεικής ο όρος). Η άρση της μονιμότητας, πιστέψτε με, θα κάνει ζημιά σε αυτούς που δουλεύουν και όχι στα τσιράκια, λαμόγια και κουμπάρους. συμφωνώ μαζί σου αιμίλιε!!1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. August 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2008 Ευχαριστώ. :D Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βάλω όσους υποστηρίζουν την άρση της μονιμότητας σε μια διαδικασία σκέψης του πως θα μπορούσε να γίνει αυτό. Και εγώ που τα βλέπω από μέσα, το μόνο που βλέπω σε τέτοια περίπτωση είναι εγκάθετοι να διώχνουν όσους δεν είναι εγκάθετοι (ή κουμπάροι ή «του κόμματος» κ.ο.κ.). Και μαντέψτε ποιοί δουλεύουν ανάμεσα στους «κουμπάρους» και αυτούς που π.χ. έχουν μπεί με τον ΑΣΕΠ με μόρια. ;) Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. August 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2008 Ευχαριστώ. :D Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βάλω όσους υποστηρίζουν την άρση της μονιμότητας σε μια διαδικασία σκέψης του πως θα μπορούσε να γίνει αυτό. Και εγώ που τα βλέπω από μέσα, το μόνο που βλέπω σε τέτοια περίπτωση είναι εγκάθετοι να διώχνουν όσους δεν είναι εγκάθετοι (ή κουμπάροι ή «του κόμματος» κ.ο.κ.). Και μαντέψτε ποιοί δουλεύουν ανάμεσα στους «κουμπάρους» και αυτούς που π.χ. έχουν μπεί με τον ΑΣΕΠ με μόρια. ;) Μα είναι πολύ απλό.Εάν υπάρχει σωστή αξιολόγηση τότε αυτός που κάνει καλά τη δουλειά του δεν θα φοβάται να τη χάσει σε περίπτωση που υπάρξει άρση της μονιμότητας.Όλοι όμως όσοι ενώ θα έπρεπε να είναι στη δουλειά τους στις 7 το πρωί και να φεύγουν 3 το μεσημέρι αλλά αυτοί πηγαίνουν στις 11 και φεύγουν στις 12 τότε θα σταματήσουν να το κάνουν.Αλήθεια πόσοι από αυτούς θα τολμούσαν να το κάνουν αυτό αν δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα?Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί ο δημόσιος τομέας διότι ο κομματισμός και οι γνωριμίες δεν θα πάψουν ποτέ να είναι το κυρίαρχο κριτήριο πρόσληψης στο δημόσιο τομέα.Ακόμη και οι αξιολογητές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.Έλα μωρέ να υπογράψουμε γρήγορα γρήγορα και να πάμε να πιούμε κανά καφέ.Ποιος θα μας πει τίποτα? Εάν υπάρξει όμως άρση της μονιμότητας τότε κάποιους θα τους τσούξει.Πιστεύω ότι είναι η μόνη λύση με βάση την υπάρχουσα κατάσταση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. August 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2008 Μα είναι πολύ απλό.[highlight]Εάν υπάρχει σωστή αξιολόγηση[/highlight] τότε αυτός που κάνει καλά τη δουλειά του δεν θα φοβάται να τη χάσει σε περίπτωση που υπάρξει άρση της μονιμότητας.Όλοι όμως όσοι ενώ θα έπρεπε να είναι στη δουλειά τους στις 7 το πρωί και να φεύγουν 3 το μεσημέρι αλλά αυτοί πηγαίνουν στις 11 και φεύγουν στις 12 τότε θα σταματήσουν να το κάνουν.Αλήθεια πόσοι από αυτούς θα τολμούσαν να το κάνουν αυτό αν δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα?Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί ο δημόσιος τομέας διότι ο κομματισμός και οι γνωριμίες δεν θα πάψουν ποτέ να είναι το κυρίαρχο κριτήριο πρόσληψης στο δημόσιο τομέα.Ακόμη και οι αξιολογητές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.Έλα μωρέ να υπογράψουμε γρήγορα γρήγορα και να πάμε να πιούμε κανά καφέ.Ποιος θα μας πει τίποτα? Εάν υπάρξει όμως άρση της μονιμότητας τότε κάποιους θα τους τσούξει.Πιστεύω ότι είναι η μόνη λύση με βάση την υπάρχουσα κατάσταση.[highlight]Εσύ το είπες[/highlight]. Αν πραγματικά πιστεύεις ότι θα φύγουν όσοι δεν δουλεύουν και όχι όσοι δεν έχουν γνωριμίες ή κουμπαριές... :X Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. August 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2008 [highlight]Εσύ το είπες[/highlight]. Αν πραγματικά πιστεύεις ότι θα φύγουν όσοι δεν δουλεύουν και όχι όσοι δεν έχουν γνωριμίες ή κουμπαριές... :X Δεν το πιστεύω αλλά λέω ότι η άρση της μονιμότητας είναι ένα πρώτο βήμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skiabox Δημ. August 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2008 Σας διαφευγει ολους ενα πραγμα ομως.Οσο μηχανογραφειται το συστημα τοσο δε χρειαζεται να υπαρχει προσωπικο πουθενα. Ευτυχως υπαρχει και η ευρωπαικη ενωση που μας πιεζει για το e-government. Αλλιως δε θα γινοταν ουτε σε 300 χρονια. Στη μεγαλη βρετανια αν δε κανω λαθος υπαρχει 100% e-government απο το 2005. Δηλαδη μπορεις να κανει το 100% των συναλλαγων σου απο τον υπολογιστη του σπιτιου σου. Για εδω κατι διαβασα για 65% μεχρι το 2013 αν θυμαμαι καλα. Μεχρι το 2050 πιστευω να φτασουμε στο 100%. Παράθεση http://s9.postimg.org/hxs222dsf/ezgif_com_crop.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2008 Σας διαφευγει ολους ενα πραγμα ομως.Οσο μηχανογραφειται το συστημα τοσο δε χρειαζεται να υπαρχει προσωπικο πουθενα. Εσύ μπορείς να κάνεις τη συναλλαγή σου από το pc, προσωπικό όμως θα υπάρχει πάντα από πίσω αλλά και στο γκισέ για όσους προτιμούν τους παραδοσιακούς τρόπους ή δεν έχουν άλλη επιλογή (πχ δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή/internet ή εξοικοίωση με την τεχνολογία κτλ). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skiabox Δημ. August 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2008 Πιστευεις οτι θα υπαρξει μαζοχας που θα προτιμαει να ταλαιπωρηθει αφανταστα απο το να τελειωσει με μερικα κλικ τη δουλεια του? Οταν θα υπαρξει αυτη η επιλογη νομζιω δε θα επιλεγει κανενας να ταλαιπωρηθει. Παράθεση http://s9.postimg.org/hxs222dsf/ezgif_com_crop.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts