Jump to content

Μπουκοταζ-Προτάσεις και ενέργειες για καλύτερη (και φθηνότερη) ζωή

mylogic_x
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και κάτι άλλο με τα χρήματα που κάνετε εδω διακοπές με τα ίδια πάτε εξωτερικό και σας σέβονται και περισσότερο,απορώ πως έχουμε τουρισμό ακόμα
mobile fan user

• Απαντήσεις 98
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Λογω θαλασσων και πλουσιου ιστορικου παρελοθοντος-μνημεια,μουσεια κτλ κτλ
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

εχω θειο κτηνοτροφο που το αγοραζουν το γαλα μεχρι και σημερα στα 20-30 σεντς...τραγικο ε?εγω κανω τα εξης

1)αμαξι , κουζινα , θερμανση με υγραεριο...ειδικα με το αμαξι δινω τα μισα λεφτα σε μετακινησεις πλεον...κουζινα μια μπουκαλα 20 λιτρων το μηνα και θερμανση 70 τοις εκατο λιγοτερα...πεταξαμε το παλιο λεβητα με το πετρελεο

2)ζεστο νερο με ηλιακο το χειμωνα με κεντρικη θερμανση

3)ρουχισμος κλπ παντα εν περιοδω εκπτωσεων και σχεδον ποτε φιρμες...το αν ειναι γκουτσι το παπουτσι η asics tiger το ιδιο και το αυτο..προτιμω να αγοραζω ελληνικα παπουτσια φτηνοτερα και ωραια...γιατι να αγορασω το ιταλικο?τεξτερ , παπας , μποξερ φειδας αε και αλλες βιοτεχνιες κανουν τρομερα παπουτσια..παντελονια ποτε λεβις ντιζελ κλπ...τζαμπα λεφτα για ρουχα που τα φτιαχνουν βουλγαρια και κολλανε την ετικετα

4)ψωνια απο discount markets και λαχανικα-φρουτα κατευθειαν απο λαχαναγορα...περνω παντα ενα τσουβαλι πατατες κρεμιδι ενα τελαρο ροδακινο κλπ...γλυτωνεις πολλα λεφτα ετσι...λαικη για πολυ λιγα..κανα μαιντανο κλπ...

5)φραπες στο συνοικιακο....εκει μαζευομαστε ολοι οι γνωστοι...φραπες με εμφιαλωμενο 2 ευρα...ουισκακι 3 ευρω κλπ

6)το σημαντικοτερο ειναι οτι οταν εχω λεφτα παω διακοπες...δεν εχω λεφτα δεν το κουναω απο το σπιτι...και αν παω παω στο χωριο μου κοντα στον αγιο κωνσταντινο (παραθαλασσιο χωριο) εχω τη θαλασσα στα 15 χλμ και το βουνο στα 20...

αυτα για τωρα

τωρα για τη μαντονα και τη καθε μαντονα...εγω δεν ημουν αναμεσα σε αυτους που εκαναν αμαν να δουν 10-15 ατομα να ερχονται στην ελλαδα...ειδα queensryche ζωντανα στο ροδον..εκει ειχα τρελαθει αλλα αποφευγω να παω συναυλιες δεν γουσταρω...

Για το θέμα της βενζίνης που γράφτηκε στην 1η σελίδα δεν κατάλαβα που είναι το πρόβλημα.Δεν είπαμε να ψάχνουμε όλη την πόλη για να βρούμε το φτηνότερο,αλλά να βάζουμε σε φτηνότερο πρατήριο απ' ότι βάζαμε πριν.Δεν μπορεί σε ακτίνα 2 τετραγώνων να βλέπουμε το ένα να πουλάει με 1.35 και το άλλο 1.19 και να βάζουμε στο ακριβότερο επειδή πιστεύουμε ότι έχει καλύτερη βενζίνη..

Γενικά μιλώντας,έπρεπε να είχε έρθει εδώ και καιρό η ώρα όπου θα αναθεωρήσουμε λίγο τα έξοδά μας και τις προτεραιότητές μας.Ας κάνουμε μια λίστα με τα έξοδα του μήνα και στο τέλος ας δούμε που πάνε τα λεφτά και πόσο αξίζει να πηγαίνουν εκεί.Έχει ακριβύνει η ζωή μας αλλά φταίμε και μεις γι αυτό σπαταλώντας τα λεφτά μας αριστερά και δεξιά.

ορθόν

Σας παραθέτω εδώ ένα κειμενάκι που έχει να κάνει με την ΟΡΙΣΤΙΚΗ και μη εφεσιβλησιμη απόφαση του αρείου πάγου για τα δάνεια...

(ΣΥΓΓΝΏΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣ)

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: Επιστροφή αδικαιολογήτως καταβληθέντων τόκων

Οι δανειολήπτες που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο μέχρι και τις αρχές του 2003 έχουν πληρώσει στις τράπεζες αδικαιολόγητα περισσότερους τόκους από αυτούς που θα έπρεπε να καταβάλλουν. Την περίοδο 2001-2003 υπήρξε μία ραγδαία πτώση του κόστους του χρήματος για τις τράπεζες. Τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα διατραπεζικά επιτόκια μειώθηκαν την περίοδο αυτή κατά 2,75 εκατοστιαίες μονάδες. Οι τράπεζες, ωστόσο, δεν μείωναν αντίστοιχα τα κυμαινόμενα επιτόκια των στεγαστικών δανείων. Το αποτέλεσμα ήταν όσοι είχαν στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο την παραπάνω περίοδο (ιδίως 2001 και 2002) να πληρώσουν τα επόμενα χρόνια, και μάλιστα - όσοι δεν μετέτρεψαν τα δάνειά τους - να πληρώνουν ακόμη και σήμερα, περισσότερους τόκους από όσους θα όφειλαν να πληρώσουν. Την παραπάνω υποχρέωση για μείωση των επιτοκίων καταστρατήγησαν κατά βάση όλες οι τράπεζες. Τα ποσά που δικαιούνται οι καταναλωτές είναι σημαντικά και διαφοροποιούνται ανάλογα με το χρόνο σύναψης του δανείου, το ύψος του κεφαλαίου που χορηγήθηκε, την έκταση της μη αναπροσαρμογής. Ήδη έχουν εκδοθεί πέντε δικαστικές αποφάσεις που επιστρέφουν σημαντικά ποσά στους δανειολήπτες. Παρακάτω επισυνάπτονται ενδεικτικά πίνακες προκειμένου να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες στην κατά προσέγγιση εκτίμηση του αδικαιολογήτως καταβληθέντος ποσού που εισέπραξαν οι τράπεζες (δεν αποκλείεται πάντως να διαφοροποιούνται οι απαιτήσεις).

Ο πρώτος πίνακας καταγράφει τη αδικαιολόγητη διαφορά σε ποσοστιαίες μονάδες του επιτοκίου που πλήρωνε δανειολήπτης που είχε στεγαστικό δάνειο (αρχές 2001) το 2003.

Αναλογικά με το ποσόν του ανεξόφλητου κεφαλαίου κατά τα παραπάνω χρονικά σημεία, ο δανειολήπτης μπορεί να προσεγγίσει το ύψος της απαίτησής του. Τα παραπάνω ποσά μπορούν να διαφοροποιούνται ανάλογα με τη διάρκεια του δανείου (έτσι λ.χ. η απαίτηση είναι ψηλότερη για τα διαρκείας 25 ετών και μικρότερη για τα 15ετίας). Μπορούν να διαφοροποιούνται ανάλογα και με το ακριβές χρονικό σημείο της εκταμίευσής του (λ.χ. αν το δάνειο ελήφθη αρχές ή τέλη του 2001). Εξάλλου, οι παραπάνω υπολογισμοί αφορούν την κατά προσέγγιση αξίωση των δανειοληπτών για το χρονικό διάστημα μέχρι τις αρχές του 2006. Τούτο για διευκόλυνση των καταναλωτών καθώς πολλοί κατά το 2006 μετέτρεψαν τα δάνειά τους. Διαφορετικά, η απαίτησή τους είναι σαφώς υψηλότερη. Άλλωστε, αρκετοί δανειολήπτες, για να μη χάσουν το ευεργέτημα της φοροαπαλλαγής των τόκων, εξακολουθούν να παραμένουν παγιδευμένοι σε υψηλά επιτόκια. Όπως και όσοι είχαν επιδότηση του επιτοκίου τους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι μη νόμιμα έχουν κριθεί και μπορούν να αναζητηθούν δικαστικά 1) τα λεγόμενα «έξοδα» στεγαστικών δανείων που οι τράπεζες επέβαλαν στους δανειολήπτες πριν ή κατά την εκταμίευση των δανείων και δεν αφορούν σε πραγματικά έξοδα προς τρίτους και 2) η λεγόμενη «ποινή» πρόωρης εξόφλησης που επιβαλλόταν από όλες τις Τράπεζες στους δανειολήπτες που αποπλήρωναν πρόωρα το στεγαστικό τους δάνειο, στην περίπτωση που το επιτόκιο του δανείου ήταν κατά την πρόωρη αποπληρωμή κυμαινόμενο. Ανάλογα με την Τράπεζα, η «ποινή» αυτή ανερχόταν γύρω στο 2,5% επί του πρόωρα αποπληρούμενου ποσού του δανείου. Υπό προϋποθέσεις δικαιολογείται και η επιστροφή της ποινής προεξόφλησης και στα δάνεια με σταθερό επιτόκιο.

(όλοι οι πίνακες στο παρακάτω λινκ http://http://www.syllogosdelmouzos.gr/index.php?categoryid=3&p2_articleid=919

Vita Brevis

Επίσης αναφέρω εδώ μια πολύ απλοική σκέψη την οποία δεν την κάνει κανείς μας...(από chain μαιλ που μου στειλαν):lol:

Το 2000

1 $ = 1.2 Eur και 1 βαρέλι πετρέλαιο = 60$

επομένως 1 βαρέλι = 72 Eur

Σήμερα ( Απρίλιος 2008 )

1 $ = 0.62 Eur και 1 βαρέλι γύρω στα 115$. (τώρα πια 143$)

επομένως 1 βαρέλι = 71,3 Eur

Η ερώτηση είναι:

Εάν στην Ευρώπη το βαρέλι, έχει την ιδία τιμή, με εκείνη του 2000, γιατί η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε τόσο πολύ;

Ερώτηση 2η 8/2006 σε βενζινάδικο του μονάχου, στο giesing η βενζίνη έχει 1.35 την ίδια στιγμή στην ελλάδα 45 λεπτά...Τι συνέβει μέχρι σήμερα και η βενζίνη ανέβηκε τόσο πολύ?? Την ίδια στιγμή στο ίδιο βενζινάδικο στο μόναχο σήμερα έχει 1,65...και στην ελλάδα 1,25-1,30?

Η απάντηση είναι φόροι+υπερκέρδος του κάθε πετρελαιά και την εταιρίες...

Την απεργεία τη θυμάστε? λοιπόν πολύ πολύ στενο συγγενικό μου πρόσωπο, (πιο στενό δε γίνεται) δουλεύει σε πολυεθνική πετρελαίων. Εγώ βενζίνη έβαζα κανονικά απλή ενώ όλα κ καλά τα πρατήρια είτε λέγαν ότι ηταν άδεια είτε είχαν μόνο σπέσιαλ βενζίνη. (98 κ 100+ οκτανια) ΝΟΜΙΖΕΤΕ:lol:

Απλά ήταν απόφαση των διοικήσεων να ξεστοκάρουν τη συγκεκριμένη βενζίνη...

ο mod πιο κάτω έχει δίκιο,σε ακτίνα 500 μ δεν είναι εύκολο να κάνουμε μια μικρή έρευνα αγοράς???

Vita Brevis

Επίσης αναφέρω εδώ μια πολύ απλοική σκέψη την οποία δεν την κάνει κανείς μας...(από μαιλ που μου στειλαν)

Το 2000

1 $ = 1.2 Eur και 1 βαρέλι πετρέλαιο = 60$

επομένως 1 βαρέλι = 72 Eur

Σήμερα ( Απρίλιος 2008 )

1 $ = 0.62 Eur και 1 βαρέλι γύρω στα 115$. (τώρα πια 143$)

επομένως 1 βαρέλι = 71,3 Eur

Η ερώτηση είναι:

Εάν στην Ευρώπη το βαρέλι, έχει την ιδία τιμή, με εκείνη του 2000, γιατί η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε τόσο πολύ;

Μου είχε έρθει κι εμένα ένα αντίστοιχο email και οι αριθμοί (όταν τους έψαξα) ήταν εντελώς της πλάκας. Η τιμή του βαρελιού έχει ανέβει και σε δολάρια και σε Ευρώ και μεξικάνικα πέσος. Αν ξαναβρώ αυτά που είχα βρει τότε θα τα ποστάρω. :)

ναι ποσταρε το αν το εχεις θα θελα να δω τον αντιλογο

πάντως το δεύτερο σκέλος είναι κάτι που έχω δει με τα μάτια μου, όχι από τριτο

Vita Brevis

Η ερώτηση είναι:

Αυτή η ερώτηση και μόνο θα έπρεπε να σε προβληματίσει για την ακρίβεια (pun intended) του chain mail (εδώ που τα λέμε, το ότι είναι chain maiλ θα έπρεπε να σε προβληματίσει για την ακρίβεια του chain mail).

Τιμή του πετρελαίου το 2000: ~30$/barrel

Τιμή του πετρελαίου τώρα: ~140$/barrel

Αύξηση: ~467%

1 ευρώ το 2000: ~$1-1.2 (έστω ότι ήταν ~$1.2)

1 ευρώ τώρα: $0.62

Αύξηση: ~190%

Άρα, η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατα πολύ περισσότερο απο την σχέση ευρώ δολλαρίου.

Για του λόγου το αληθές (o gmac για μία ακόμη φορά έχει δίκιο), το γράφημα δείχνει την τιμή του βαρελιού σε δολλάρια και ευρώ. Και τα δύο έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια (του δολλαρίου έχει αυξηθεί παραπάνω):

http://static.seekingalpha.com/uploads/2008/4/17/oilcurrency.jpg

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

απλα το ποσταρα οπως μου ήρθε χωρίς κανενα σχόλιο:lol:

σε αυτά πρέπει να προσθέσεις κ την αύξηση μεταφορών (ναύλων) τυχόν ασφαλιστήρια κ να βγάλεις την αύξηση

όμως δεν παύει να είναι οι φόροι το μεγαλυτερο κομματι

Vita Brevis

Λοιπον το θεμα ειναι οτι αν καποιος μειωσει τις τιμες θα εχει και αυτος κερδος εκτος απο τους καταναλωτες. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο εκτος κι αν προκειται για ειδη πρωτης αναγκης. Π.χ. Ο πατερας μου (Και εγω προφανως) εχουμε beach bar στην παραλια Ν. Λαρισας. Πριν μια εβδομαδα ειχαμε κουβεντα σχετικα με τις τιμες με τους υπολοιπους ιδιοκτητες στην παραλια. Φετος στον Αγιοκαμπο παρατηρειται μια ελαφρα πτωση κινιτηκοτητας και τουρισμου. Ετσι ο τους προτειναμε μια πτωση στην τιμη του καφε απο 3ε σε 2.5ε σκεπτομενοι πως δεν μας κοστιζει πανω απο 0.3ε. Κινηση ομως που δεν βρηκε υποστηρικτες. Τα αποτελεσματα? κατεβασαμε μονο εμεις την τιμη και η πληροτητα τα ΣΚ απο 60-70% ανεβηκε στο 95-100%. Δηλαδη μειωση στις τιμες 17% επεφερε αυξηση στην προσελευση κατα 40% περιπου. Επομενως κερδος για ολους. Συντομα πιστευω θα ακολουθησουν και οι υπολοιποι!

Leave me alone/Isolation bears hope

There's something else waiting/A promised destiny

Freezing me/I feel restless and low

These days full of sadness/How joyfully changed Into fear

My freakshow will start tonight/Don't miss the right time

Για τα βρειτε οικονομικα πρατηρια βενζινης μπορειτε να δειτε στο gasprice.gr

και η αλλη λυση ειναι στο θεμα: Υγραέριο σε αυτοκίνητο

Οσο για τα μποικοταζ ειχα βρει πριν λιγες μερες ενα νεο site που οργανωνει μποικοταζ αλλα δεν θυμαμε την σελιδα.

θα την ποσταρω οταν την βρω.

Καλα ειναι να γινονται αλλα θελει μαζικα για να πιανουν.

π.χ. Με το γαλα ειχε απηχηση αλλα δεν εκαναν κατι η εταιριες , εκτος μονο στα λογια και μειωσεις στους παραγωγους και αυτη παραμενουν με κέρδη μεχρι και 700%

toxicity μπραβο σας, ελπίζω να μην τη μετανιώσετε σαν κίνηση κ να ακολουθήσουν κ άλλοι

maki αυτό με το υγραέριο με ενδιαφέρει, αν βρεις κάτι σχετικό, η ΟΠΟΙΟΣ βρει κάτι σχετικό με μείωση κατανάλωσης με ενδιαφέρει πολύ.

Βγαίνει και το TATA NANO (νομίζω έτσι λέγεται) ξεκινώντας από 2000-2500 στην ολλανδία νομίζω..αντε να δουμε πόσο θα το τιμολογήσουν οι εγκεφαλοι οι δικοί μας

Vita Brevis

Αναδημοσιεύω από έγκυρο site

Στη Βουλγαρία... για φθηνή βενζίνη!

14/07/2008

09:59

Την ευκαιρία να επιστρέψουν στην Ελλάδα με το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου τους γεμάτο φθηνή βενζίνη φαίνεται ότι έχουν οι Έλληνες καταναλωτές, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής* η γειτονική χώρα κατατάσσεται τρίτη μεταξύ του συνόλου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χαμηλότερες τιμές στα καύσιμα.

Ειδικότερα, οι Βούλγαροι καταναλωτές πληρώνουν κατά μέσο όρο 1,16 ευρώ για κάθε λίτρο Super αμόλυβδης 95 οκτανίων, ενώ ως πιο «τυχεροί» εμφανίζονται μόνο οι Λετονοί (1,12 ευρώ/ λίτρο) και οι Ρουμάνοι (1,15 ευρώ/ λίτρο).

Η Ελλάδα κατατάσσεται ένατη στη σχετική λίστα, με μέσο όρο 1,27 ευρώ/ λίτρο.

Αντίθετα, πιο «βαθιά στην τσέπη» βάζουν το χέρι οι Ολλανδοί καταναλωτές, πληρώνοντας για κάθε λίτρο βενζίνης 1,68 ευρώ, ακολουθούν οι Βέλγοι (1,57 ευρώ) και οι Γερμανοί (1,56 ευρώ), ενώ σε Δανούς και Φινλανδούς το λίτρο κοστίζει 1,54 ευρώ. Οι «γείτονες» Ιταλοί πληρώνουν 1,53 ευρώ για κάθε λίτρο αμόλυβδης.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιρώντας φόρους και δασμούς η Ελλάδα κατατάσσεται μαζί με την Ιταλία στη δεύτερη θέση με την πιο ακριβή βεζίνη, 0,71 ευρώ το λίτρο, πίσω από τους Ολλανδούς (0,76 ευρώ/ λίτρο).

* Τιμές της 13ης Ιουλίου 2008, με το πετρέλαιο στα 144,41 δολάρια το βαρέλι.

Vita Brevis

toxicity μπραβο σας, ελπίζω να μην τη μετανιώσετε σαν κίνηση κ να ακολουθήσουν κ άλλοι

maki αυτό με το υγραέριο με ενδιαφέρει, αν βρεις κάτι σχετικό, η ΟΠΟΙΟΣ βρει κάτι σχετικό με μείωση κατανάλωσης με ενδιαφέρει πολύ.

Βγαίνει και το TATA NANO (νομίζω έτσι λέγεται) ξεκινώντας από 2000-2500 στην ολλανδία νομίζω..αντε να δουμε πόσο θα το τιμολογήσουν οι εγκεφαλοι οι δικοί μας

Ευχαριστω! Δεν νομιζω να το μετανοιωσουμε γιατι οπως σου ειπα παρουσιαζουμε πολυ αυξημενη κινηση πλεον. Ισως να ειναι και λογω των ημερων δεν ξερω. Θα δειξει!

Leave me alone/Isolation bears hope

There's something else waiting/A promised destiny

Freezing me/I feel restless and low

These days full of sadness/How joyfully changed Into fear

My freakshow will start tonight/Don't miss the right time

Αφού ο Ελληναράς νομίζει οτι το μοναδικό μεταφορικό μέσο στον κόσμο είναι αυτοκίνητο καλά να πάθει,έχει το μαζοχισμό στο αίμα του σε λίγο δε θα έχει να φάει, αλλά τη βενζίνη δε θα την κόψει
mobile fan user

κοιτα georgehh δεν τους αδικώ πάνω, η συγκοινωνία τους δεν είναι ότι καλύτερο.

Αυτό που δεν δικαιολογώ όμως είναι στην Αθήνα, να μένεις κοντά σε στάση μετρο κ να παίρνεις αυτοκίνητο-κ δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που το κάνουν

να δούμε και στην ελλάδα πότε θα ενεργοποιηθεί και το μέτρο για την ιπποδύναμη κ την ηλικία, σε αμάξια και μηχανές, έλεος πια με το κάθε κ***γκαζο που πιάνει ένα τιμόνι στο χέρι του (δεν είχε μετρο σήμερα κ προαστιακό κ αναγκάστηκα να πάρω μετά από 6 μήνες αμάξι στη δουλεια- ΡΕ ΤΙ ΧΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ), ο καθένας πάει όπως θέλει, μηχανές να τρέχουν ανάμεσα σε λωρίδες κ να έχουν κ την απαιτήση να τις προσέχεις (είχα ξεσυνηθήσει τα πρωινά μου φαίνεται)-άσχετο

Vita Brevis

<<Η Ευρώπη αγοράζει Brent οι τιμές του οποίου ήταν οι εξής:

Ημερομηνία - Τιμή $/βαρέλι - Τιμή /βαρέλι (έχοντας κάνει την μετατροπή)

1/2001: 24,52 - 26,09

1/2002: 21,20 - 24,37

1/2003: 31,36 - 29,87

1/2004: 29,73 - 23,60

1/2005: 41,39 - 30,66

1/2006: 60,93 - 51,64

1/2007: 56,66 - 42,92

1/2008: 98,42 - 67,41

6/2008: 125,47 - 80,95

Οι ισοτιμίες είναι οι εξής:

1/2001: /$=0,94

1/2002: /$=0,87

1/2003: /$=1,05

1/2004: /$=1,26

1/2005: /$=1,35

1/2006: /$=1,18

1/2007: /$=1,32

1/2008: /$=1,46

6/2008: /$=1,55

Άρα βλέπουμε ότι η τιμή του πετρελαίου σε δολλάρια έχει αυξηθεί από το 2001 μέχρι σήμερα κατά 412% επειδή όμως και το ευρώ έχει δυναμώσει 65% έναντι του δολλαρίου οι Ευρωπαίοι πληρώνουμε το πετρέλαιο αυξημένο κατά 210%.

Δείτε και αυτό το γράφημα.

http://www.thedailygreen.com/cm/thed…d-price-md.jpg

Επίσης ο δημοσιογράφος που έκανε αυτό το πράγμα(γιατί δεν είναι έρευνα με τίποτα, περισσότερο παραπληροφόρηση) ξέχασε παράγοντες, όπως ο πληθορισμός που υπάρχει κάθε χρόνο είτε το θέλουμε είτε όχι και αυξάνει τις τιμές, αλλά παρέληψε το γεγονός ότι οι Σαουδάραβες και λοιποί πετρελαιοπαραγωγοί, πουλάνε σε δολάριο και εφόσον το δολάριο υποβαθμίζεται σε σχέση με το ευρώ, προκειμένου να μην χάσουν την πραγματική τους αγοραστική δύναμη(από την υποβάθμιση του δολαρίου) αυξάνουν τις τιμές.Επιπλέον, τα διυλιστήρια δεν είναι φιλανθρωπικοί οργανισμοί να το δίνουν όσο το παίρνουν. Αγοράζουν σε ψηλή τιμή αλλά επειδή έχουν αυξηθεί τα λειτουργικά έξοδα τους λόγω πληθωρισμού, πουλάνε ακριβότερα.>>by cool-stuff.gr

απο την αλλη εχουμε τα αλλα τα λαμογια του φυσικου αεριου...διαφημισεις,συμφωνια για τον αγωγο κτλ ΑΛΛΑ

ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Τον Μάιο του 2008, η ΕΣΥΕ κατέγραψε ανατιμήσεις 42% στις τιμές του φυσικού αερίου και 38% στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης.

---------------------------------

το καλυτερο μπουκοταζ αν οχι κ η λυση ειναι να μπουκοταρεις οσα λαμογια κυβερνησαν μεχρι τωρα

περιστατικό πραγματικό μέσα στην απεργεία

Παίρνω συγγενικό μου πρόσωπο τηλ, που δουλευει σε εταιρία πετρελαιοειδών Χ που μπορώ να πάω βενζίνη?

Α έχει στη γειτονιά σου, στο ταδε

Πήγα αλλά έχει μόνο αυτή με τα 150 οκτανια!!!!

Να πεις ότι είσαι ... μου, και ότι σε στέλνει η τάδε, και θα βάλεις κανονικά...απλά πρέπει κ μεις να ξεστοκάρουμε την άλλη

Ναι είναι πραγματικό περιστατικό...και όμως:X

Vita Brevis

Καλά, αυτό το είχα σίγουρο από τους ελληναράδες βενζινοπώλες... :rolleyes:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

• 2 weeks later...

Ελέη, LA, LA: το κόστος ζωής στην Αθήνα και αλλού

http://ionas.net/2008/07/25/ifitsitsyou/

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Mercer, η Αθήνα είναι η 25η ακριβότερη πόλη στον κόσμο. Το Lekanopedio Attikis ρίχνει double score (και κάτι ψιλά) στο Los Angeles, το οποίο βρίσκεται στην 55η!

Ε, μα, συγνώμη, έχουν την ποιότητα ζωής που έχουμε εμείς εδώ εις τας Αθήνας οι Καλιφορνέζοι; :rolleyes:

Μη χέσω για Αθήνα...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Παιδια χρειαζεται κατι δραστικο και μαλιστα γρηγορα!!

Η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο...

[sIGPIC][/sIGPIC]

ειδικά για την βενζίνη εμένα το παρακάτω site με εχει σώσει

http://www.gasprice.gr

Μπείτε δεν θα το μετανιώσετε, αποτελει προσπαθεια των χρηστών η οποία χαίρει κ αναγνώρισης από τον έγγραφο τύπο\

Τις τιμές τελικά τις ρίχνει ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής, που ΑΡΝΕΙΤΑΙ να τον κοροιδεύουν, που μποϊκοτάρει, που ψάχνει για καλή τιμή στη βενζίνη, στο σούπερ μάρκετ, στην ένδυση, στο εστιατόριο, γενικώς, και ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ να έχει service τριτοκοσμικό με τιμές «καλής κοινωνίας».

Θυμηθείτε το, αυτοί που αισχροκερδούν (και δεν είναι λίγοι) ποντάρουν κυρίως στο ότι ο Έλληνας «δεν το ψάχνει», εύκολα βαριέται να κοιτάξει το συμφέρον του, ειδικά όταν δεν πρόκειται για εμφανώς μεγάλα ποσά.

Γιατί να σας (και να μας) περνάνε για κορόιδα;

Vita Brevis