Jump to content

LG KC550

akis_k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγω το μονο προβλημα που ειχα στα βιντεο ηταν οτι απο 640x480 και πανω δεν συγχρονιζοταν ο ηχος με την εικονα. Βεβαια αυτο διορθωθηκε καπως με την αναβαθμιση(v10g)οπου τραβαγε και στα 30fps. Το βραδυ ζοριζεται λιγακι στα βιντεο αλλα με νυχτερινη ληψη και κανα φλασακι διορθωνονται τα πραγματα.

• Απαντήσεις 633
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα παίδες.

Απέκτησα και εγώ πριν 1 μήνα, περίπου το LG.

Πολύ καλό σε όλα του (θα ήθελα RDS βέβαια, αλλά για 155 ευρώ, μια χαρά)!

Εδώ και 10 μέρες έχω ένα προβληματάκι.

Επιλέγοντας 5MP και υψηλή ανάλυση σε φωτογραφίες, όταν περνάω στο PC αυτές που τραβάει, αν και όντως 5MP (2500κατι * 1900κάτι), το μέγεθός τους είναι 300-400KB και όταν κάνω zoom in picture στο PC, είναι πολύ φτωχές για 5MP...

Τις πρώτες μέρες που το είχα πάρει και έβγαζα φωτό στα 5MP, το μέγεθος της καθεμίας ήταν σχεδόν 1MB και το zoom in picture ήταν πολύ καλό..

Έχω κάνει, κατά λάθος, καμία κακή ρύθμιση;; :(

Ευχαριστώ!!

στο firmware που έχω εγώ δεν υπάρχει επιλογή για να ρυθμίσεις το comprassion factor του jpg. Οι φώτο έχουν ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ μέγεθος από 800ΚΒ μέχρι 1mb.

Ισως είναι τυχαίο αυτό που παρατήρησες και συνέβει σε συγκεκριμένο φόντο, θέμα. Δοκίμασε και αλλού. Επίσεις δοκίμασε να αλλάξεις το ISO (ευαισθησία του CCD) σε κάτι χαμηλό όπως 100-200 και όχι AUTO που μάλλον είναι. Τα υψηλά ISO έχουν πιο πολύ θόρυβο και έτσι πολλές φωτογραφικές εφαρμόζουν υψηλό Noise Reduction. Τότε (όταν εφαρμοστεί υψικο NR) οι φωτογραφίες γίνονται χρωματικά και λεπτομεριακά επίπεδες (σαν ελαιογραφία ένα πράγμα). Αυτό με την σειρά του επιτρέπει στο JPEG αλγόρυθμο να συμπιέσει ΠΙΟ πολύ τις φωτογραφίες (καθώς τα χρώμματα έχουν μικρότερες εναλλαγές)

Εμπάσει περιπτώσει δωκίμασε να κατεβάσεις τα ISO, σε 80 ξανατράβα φώτο σε φώς σε θέματα με διαφορετικά αντικείμενα (εντονα textures) και ξαναπές μας. :)

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

στο firmware που έχω εγώ δεν υπάρχει επιλογή για να ρυθμίσεις το comprassion factor του jpg. Οι φώτο έχουν ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ μέγεθος από 800ΚΒ μέχρι 1mb.

Ισως είναι τυχαίο αυτό που παρατήρησες και συνέβει σε συγκεκριμένο φόντο, θέμα. Δοκίμασε και αλλού. Επίσεις δοκίμασε να αλλάξεις το ISO (ευαισθησία του CCD) σε κάτι χαμηλό όπως 100-200 και όχι AUTO που μάλλον είναι. Τα υψηλά ISO έχουν πιο πολύ θόρυβο και έτσι πολλές φωτογραφικές εφαρμόζουν υψηλό Noise Reduction. Τότε (όταν εφαρμοστεί υψικο NR) οι φωτογραφίες γίνονται χρωματικά και λεπτομεριακά επίπεδες (σαν ελαιογραφία ένα πράγμα). Αυτό με την σειρά του επιτρέπει στο JPEG αλγόρυθμο να συμπιέσει ΠΙΟ πολύ τις φωτογραφίες (καθώς τα χρώμματα έχουν μικρότερες εναλλαγές)

Εμπάσει περιπτώσει δωκίμασε να κατεβάσεις τα ISO, σε 80 ξανατράβα φώτο σε φώς σε θέματα με διαφορετικά αντικείμενα (εντονα textures) και ξαναπές μας. :)

Δοκίμασα αυτό που είπες, να αλλάξω σε 80 το ISO, στο ίδιο φόντο (στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, στην ίδια κατεύθυνση με την παλιά) με την παλιά που ήταν 1 MB και τώρα είναι 250ΚΒ...

Δοκίμασα αυτό που είπες, να αλλάξω σε 80 το ISO, στο ίδιο φόντο (στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, στην ίδια κατεύθυνση με την παλιά) με την παλιά που ήταν 1 MB και τώρα είναι 250ΚΒ...

Ρε μπας και απλά ΕΧΕΙΣ χαμηλώσει την ανάλυση της φωτογραφία? Κατά την ληψη γράφει κάτω αριστερά 2560 x 1920 (5mp) ή έχεις κανα νούμερο μικρότερο. :confused: Μας λές δλδ ότι σε συνηθισμένα θέματα (δρόμο, εξοχή κτλ) οι φώτο είναι 250κβ??

Δειτε την παρακατω φωτο που τραβηξα σε μεγιστη αναλυση:

http://img161.imagevenue.com/loc721/th_75679_090301_105950_122_721lo.jpg

Δεν ξεπερνα τα 330ΚΒ παρολο που ειναι τοπιο με πολλες λεπτομερειες! Ειναι φανερο οτι στο KC550 δεχονται αρκετη συμπιεση τα αρχεια. Στο Viewty αλλα και στο ZN5 που εχω αν βγαλω τετοια φωτο κυμαινεται γυρω στα 850ΚΒ με 1,5MB!! Ωστοσο η φωτο δεν ειναι ασχημη και φαινεται πολυ καλα στο pc...

ΠΑρατηρόντας την φωτο που ανεβασες1:1, βλέπω εντονα κουτακια πχ στον ουρανό (εφε που δημιουργεί η εντονη συμπίεση jpeg) τα οποια ομως μπορεί να ειναι αποτελεσμα του ιστότοπου που την ανεβασες. Το μεγεθος στο pc ειναι 345kb

Οι δικιες μου παντως ειναι απο 600kb εως 1.1mb και ΔΕΝ κανουν αυτα τα "κουτάκια" και ΝΑΙ έχουν καλύτερη πιότητα.

Εδιτ: την ρύθμισή στο επιλογή (7) "ποιότητα" την έκανες ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ :) :) Δεν πιστευω να πείραξες μονο το μενού "Ανάλυση"???

Ε τοτε γιατι γινεται αυτο ρε παιδια; Ναι η ποιοτητα ειναι ρυθμισμενη πολυ καλη και στο pc μου ειναι 325ΚΒ! Εχω την V10g που υποτιθεται οτι ειναι η τελευταια..η κανω λαθος; Με την πιο προσφατη εκδοση λογισμικου θα επρεπε να βελτιωνεται η ποιοτητα στις φωτο και οχι το αντιθετο.. αν ειναι χειροτερη η ποιοτητα απο τις πιο παλιες εκδοσεις τοτε τι να πω..μαλλον ειναι ανωμαλοι στην LG! :p

Ναι η ποιοτητα ειναι ρυθμισμενη πολυ καλη και στο pc μου ειναι 325ΚΒ! Εχω την V10g που υποτιθεται οτι ειναι η τελευταια..η κανω λαθος;

Μηπως "κώλησε" το ποιότητα. Αν το χαμηλώσεις ένα δλδ τι μέγεθος θα είναι η φωτογραφία 10kb? :p:lol:

Χαμήλωσε το και ξαναανεβασέ το μήπως κώλυσε.. Δοκίμασε την δεύτερη ποιότητα και πες μας τι μέγεθος βγάζει

Ξέρει κάποιος να μου πει πως απενεργοποιείται ο αισθητήρας κίνησης (accelerometer) στο κινητό;

Ευχαριστώ

Ξέρει κάποιος να μου πει πως απενεργοποιείται ο αισθητήρας κίνησης (accelerometer) στο κινητό;

Ευχαριστώ

Νομιζω δεν γινεται κατι τετοιο..βεβαια δεν ειμαι και απολυτα σιγουρος..

iPhone 3G ➡ 5S ➡ 6S ➡ 7 Plus ➡ XR ➡ 11 ➡ 12 ➡ 14 Pro 

Samsung Galaxy A5, S7, S8, S22 Ultra

Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a

Τελικα οποια ποιοτητα και να βαλω οι φωτο φτανουν τα 350KB με το ζορι. Ποσα πειραματα να κανω πια; Βαρεθηκα! Αν κατι πηγε στραβα με τη v10g δεν ξερω αλλα δεν θα το ψαξω αλλο. Και ετσι καλες φωτο βγαζει κι εξαλλου το εχει η κοπελα μου τωρα πια οποτε ας ασχοληθει εκεινη αν θελει.. αρκετη υπομονη εκανα με τις παραξενιες της LG! :p

Ρε μπας και απλά ΕΧΕΙΣ χαμηλώσει την ανάλυση της φωτογραφία? Κατά την ληψη γράφει κάτω αριστερά 2560 x 1920 (5mp) ή έχεις κανα νούμερο μικρότερο. :confused: Μας λές δλδ ότι σε συνηθισμένα θέματα (δρόμο, εξοχή κτλ) οι φώτο είναι 250κβ??

Και 5MP είναι και τα πάντα.... :(

γεια σας παιδια!! εχω κ εγω αυτο το κινητο κα θελω να σας ρωτησω κατι. οταν παω να τραβηξω video κ δεν εχει πολυ φως... ενω στην οθονη φαινεται μια χαρα οταν παταω το κουμπι για να αρχησει η εγγραφη σκοτεινιαζει η εικονα κ το τραβαει πολυ χαλια?? το κανει σε κανεναν αλλο αυτο?:(

Σε πολυ σκοταδι δεν εχει καλη ληψη δυστυχως!:( Ωστοσο αν επιλεξεις νυχτερινη ληψη και βαλεις το φλας διορθωνονται καπως τα πραγματα.

ναι οντω διορθωνονται καπως αρκει να τραβας κατι αρκετα κοντα.. τεσπα.

α και ενα αλλο προβληματακι... οση ωρα και να το αφησω να φορτιζει δεν σταματαει ποτε??? συμβαινει κ σε αλλους?

Σταματαει φυσικα(σε 2μιση ωρες περιπου)εκτος και αν παραλληλα με τη φορτιση ασχολεισαι συνεχεια μαζι του οποτε και θα αργει περισσοτερο! Επισης αν το φορτιζεις μεσω usb απο το pc θελει πιο πολλες ωρες γιατι δεν κανει ταχεια φορτιση οπως οταν το βαζεις στην πριζα.

ναι οντω διορθωνονται καπως αρκει να τραβας κατι αρκετα κοντα.. τεσπα.

α και ενα αλλο προβληματακι... οση ωρα και να το αφησω να φορτιζει δεν σταματαει ποτε??? συμβαινει κ σε αλλους?

Εννοείται η φόρτιση σταματάει κάποια στιγμή (2+ ώρες). Δεν κουνιέται η μπαταρία και νομίζω (δεν θυμάμε) λέει και μήνυμα. Το κινητό μου ειναι το "κανονικό" (απ΄΄ο Wind, οχι το άλλο το "πειραγμένο" με myview (μπλιαχ) από Cote)

Το video είναι θέμα οπτικών κανόνων ότι σκοτεινιάζει (φωτεινότητα φακού, και ευαισθησία ccd). Έλα στο http://www.dpgr.gr που ήμαστε φωτογράφοι να στο αναλύσουμε. ΔΕΝ έχει κανένα ελάττωμα το κινητό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον φακό-φλας που έχει ή να ανάψεις το φως:lol:!!

γεια σας παιδια!! εχω κ εγω αυτο το κινητο κα θελω να σας ρωτησω κατι. οταν παω να τραβηξω video κ δεν εχει πολυ φως... ενω στην οθονη φαινεται μια χαρα οταν παταω το κουμπι για να αρχησει η εγγραφη σκοτεινιαζει η εικονα κ το τραβαει πολυ χαλια?? το κανει σε κανεναν αλλο αυτο?:(

Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα.Το ελυσα με τον εξης τροπο. Στις ρυθμισεις

ενεργοποιω το φλας και επιλεγω νυχτερινη ληψη.Τωρα το κουφο ειναι σε μενα

οτι η πρωτη ληψη που κανω με αυτες τις ρυθμισεις ειναι παλι το ιδιο προβληματικη,δηλαδη οπως ειπες κι εσυ ενω η οθονη ειναι φωτεινη μολις αρχισει η εγγραφη σκοτεινιαζει η οθονη.Η δευτερη ληψη που κανω αμεσως μετα ειναι κανονικη.Το εχω δοκιμασει απειρες φορες.Καθε φορα που θελω να κανω ληψη βιντεο κανω το ιδιο πραγμα.

Επισης σχετικα με το βιντεο θελω να πω οτι με τα δηθεν 30fps το βιντεο παλι κανει σπασιματα στην κινηση καμμια διαφορα δεν ειδα.Οχι μονο αυτο ,αλλα μετα την αναβαθμιση που εκανα το βιντεο μου βγαζει μια θολουρα χαμηλα.

Δοκιμασε αυτο που σου ειπα να δουμε τι θα γινει.

Σε μενα δεν εχει σχεση με αυτο που λει ο conception.Δε μιλαμε για ληψη σε πολυ σκοταδι ,αλλα για ληψη σε δωματιο με το φως της ημερας και μιλαμε για πολυ φωτεινο δωματιο.Η προβληματικη πρωτη ληψη ειναι σκοτεινη και με πολυ θορυβο ενω μετα η κανονικη ειναι πολυ φωτεινη και καθολου θορυβο.

Δεν ξερω manthos31 τελικα αν μιλαμε για τι ιδιο πραγμα.

χαχαχαχαχα!!!! αρε forumkid πως την βρηκες αυτη τη λυση???? ναι οντως το δοκιμασα κ ναι με την δευτερη ληψη τραβαει κανονικα!!! εισαι ΗΡΩΑΣ!!! THANKS!!!

οσων αφορα τα σπασιματα στην κινηση εννοεις οταν τα παιζεις στο κινητο η στον υπολογιστη? κ εμενα στο κινητο κανει μερικα σπασιματα αλλα στον υπολογιστη φαινονται μια χαρα!!

Χαιρομαι που σε βοηθησα ,αλλα πολυ περισσοτερο χαιρομαι που βρηκα καποιον

με το ιδιο προβλημα.Τον οκτωβριο πηρα τηλ.στην LG και τους ειπα τι ακριβως συμβαινει με το κινητο και μου ειπαν να τους το στειλω να το κοιταξουν. Επειδη δεν ηθελα να μεινω χωρις τηλεφωνο δεν το εστειλα.Τωρα θελω να παρω το ρενουαρ,αλλα με εχει απογοητευσει η εμφανιση του που ειναι εντελως απροσωπη και αδιαφορη.

Εμενα μου κανει σπασιματα και στο pc.Εκανα αναβαφμιση ον λαιν με το προγραμμα τκς LG.Πριν την αναβαθμιση τα βιντεακια που τραβουσα ειχαν15 fps

τωρα εχουν 30,αλλα πρακτικα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.Παντως με κανονικο φωτισμο το βιντεο του δεν εχει και μεγαλες διαφορες απο αυτο του ρενουαρ.

Δυστυχως ομως εξακολουθει και σημερα στις εγγραφες βιντεο να μου παρουσιαζει μια θολουρα χαμηλα.Υποψιαζομαι οτι φταιει το οτι που επεσε πριν απο κατι μερες.Μια και μοναδικη φορα ηταν αρκετη φαιναται για να γινει η ζημια.

Εκανα αναβαφμιση ον λαιν με το προγραμμα τκς LG.Πριν την αναβαθμιση τα βιντεακια που τραβουσα ειχαν15 fps

τωρα εχουν 30,αλλα πρακτικα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.Παντως με κανονικο φωτισμο το βιντεο του δεν εχει και μεγαλες διαφορες απο αυτο του ρενουαρ.

χαιρομαι που λειτουργεί η online αναβαθμηση. Οταν το είχα πάρει (οκτ) δεν υπήρχε αν και το έλεγε στο manual

Ερώτηση: μιας που σε βρηκα :) (ελπίζω να έχεις το "κανονικό" όχι το myview)

1. Μετά την αναβάθμιση, ΠΟΙΟ ειναι το μεσο μεγεθος μια φωτογραφίας που τραβάς στα 5mp βέλτιστη ποιότητα jpg??? Εμενα (με παλιά εκδοση ειναι 800-1000kb, σε ένα φιλο εδώ που "αναβαθμίστηκε" είναι 300κβ :blink:(και μειώθηκε η πιότητα, :mad:κανει jpeg κουτάκια). Να μίνω εδώ που είμαι τότε.

2. Το menu "επαφές->αναζητηση, πατάω γράμμα και πάει στο όνομα" έγινε λιγο γρήγορο? Σερνεται λίγο σε εμενα. τι άλλο αλλαξε? (πχ μπορείς να πάρεις τα εξερχόμενα SMS με το PC πρόγραμμα, τώρα μπορείς ΜΟΝΟ στα εισερχόμενα. To θελω αυτό το χαρακτηριστικό)