Jump to content

Linux: the power of a penguin

VaradeRo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μία ερώτηση. Αντιγράφω το .iso σε ένα κενό cd, επανεκινώ τον υπολογιστή μου με boot στο cd. Αρχήζει να γράφει κάτι γράματα και μετά απο 10 δευτερόλεπτα μου λέει A:/

και μου αφήνει να γράψω, τί κάνω εκεί?

Δεν αντιγραφεις το αρχειο .iso σε ενα cd. ;)

Γραφεις το image, τα αρχεια που περιεχει το .iso σε ενα cd με την βοηθεια του nero, του alcohol κτλ.

Επιλεγεις εγγραφη image/εικονας και οταν σου ζητησει το αρχειο δινεις το iso του ubuntu.

Τωρα αν εκανες τα παραπανω και δεν καταλαβα εγω καλα, μπορει να μην βλεπει τον controller του dvd rom σου και να σου ζηταει πηγη εγκαταστασης.

Αλλα επρεπε να σε βγαλει και καποιο μενου, οχι ενα ξερο κειμενο.

Wirelessly posted (Opera/8.01 (J2ME/MIDP; Opera Mini/3.1.7196/1684; el; U; ssr))

Μία ερώτηση. Αντιγράφω το .iso σε ένα κενό cd, επανεκινώ τον υπολογιστή μου με boot στο cd. Αρχήζει να γράφει κάτι γράματα και μετά απο 10 δευτερόλεπτα μου λέει A:/

και μου αφήνει να γράψω, τί κάνω εκεί?

Δεν αντιγραφεις το αρχειο .iso σε ενα cd. ;)

Γραφεις το image, τα αρχεια που περιεχει το .iso σε ενα cd με την βοηθεια του nero, του alcohol κτλ.

Επιλεγεις εγγραφη image/εικονας και οταν σου ζητησει το αρχειο δινεις το iso του ubuntu.

Τωρα αν εκανες τα παραπανω και δεν καταλαβα εγω καλα, μπορει να μην βλεπει τον controller του dvd rom σου και να σου ζηταει πηγη εγκαταστασης.

Αλλα επρεπε να σε βγαλει και καποιο μενου, οχι ενα ξερο κειμενο.

Phgh egkatastasis mou zhtage. Ti kanw?

• 4 weeks later...
Μόλις κυκλοφόρησε το google desktop για Linux. Μπορείται να το κατεβάσετε από εδώ :)
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Μόλις κυκλοφόρησε το google desktop για Linux. Μπορείται να το κατεβάσετε από εδώ :)

Αυτά είναι εξαιρετικά νέα!

Καλησπερα...

Σκεφτομαι να βαλω Ubuntu και στο personal computer μου (τα εχω δουλεψει και εγκαταστησει σε αλλα)...

Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω αν δουλευουνε καποια προγραμματα στο Ubuntu....

π.χ. ξερει κανενας αν δουλευουνε ολα τα παιχνιδια οk? Επισης εχει δοκιμασει κανενας να εγκαταστησει program στυλ virtual dj? τελος, εχει εγκαταστησει κανενας απο εσας οποιοδηποτε προγραμμα απο την adobe? Δουλευει ή οχι?

Τα ρωταω ολα αυτα γιατι θελω να ειναι το μοναδικο λειτουργικο στο pc μου...

Ευχαριστω εκ των προτερων....

Κοίτα, πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό λειτουργικό σύστημα... Ως εκ τούτου, ότι εφαρμογές έχεις στα Windows δεν μπορούν να δουλέψουν στο Linux, μόνο αν έχει δημιουργηθεί έκδοση για Linux. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά εναλλακτικά προγράμματα για τις δημοφιλέστερες εφαρμογές των Windows και συν τοις άλλοις, παρέχεται εξομείωση εφαρμογών των Windows μέσω του Wine (http://www.winehq.org - Δες στην επιλογή AppDB για να δείς ποιές εφαρμογές και παιχνίδια δουλεύουν).

• 2 weeks later...

λεω να βαλω linux

se Aspire 1310..

ειδα αυτον τον οδηγο

http://www.nervous.it/hw/linux_aspire1300xv.html#Installation

ειναι τοσο δυσκολο;;;

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | Kenwood KP-3022 (N-39 mkII) | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PD-S602 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

γιατί δε δοκιμάζεις το live cd @ ubuntu 7.04?

θα δεις πως παίζει (χωρίς να χάσεις τπτ από δεδομένα) και μετά αν είνια προχωράς (λίγων λεπτών δουλειά) :)

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

υπαρχει ειδικη

εκδοση για ιντελ

και αλλη για amd?..

εβαλα ενα livecd mandriva 2007

μου αρεσε..

αλλα κατι ελεγε

για αγορα..

ξεκινησα την εγκατασταση,

αλλα εκει με τις

κατατμησεις τρομαξα..

αν επιλεξω το

2 που λεει

να το βαλει

εκει που εχουν ελευθερο

χωρο τα win ειναι καλα;

κανενας οδηγος;

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | Kenwood KP-3022 (N-39 mkII) | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PD-S602 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Paidia katevazw ta Linux Suse10.1 i386 kai 8a ta perasw sto palio pc mou!!!

To provlima omws pou einai???Exw mia asirmati karta diktyou i opoia einai perasmeni panw stin mitriki PCI!!!

Otan ta perasw pws 8a mporesw na perasw tous drivers tis msi PC54G30 II???

Eyxaristw Poli!!!Epeisis epeidi dn eimai kai poli eksikoiwmenos meta Linux otan dinoume entoles dn einai opws sta windows pou mas leei to pou eimaste ekeini tin stigmi(directories)p.x. C:/Windows/explorer.exe???

Euxaristw Poli

Filika

Scottas:p :happy: :rolleyes: :D ;) :cool: :O

Μέγιστο μέγεθος υπογραφής 16 kiB

pwd είναι η εντολή.

ennow to pou pas gia na dwseis tin entoli!!!Kati opws to MS-DOS kai pou???

EPisis gia tous drivers???

Thks gia tis apantiseis sas:p :) :cool:

Πας στα προγράμματα εκεί που γράφει terminal (ή gnome-terminal ή kterm). Εκεί θα σου ανοίξει ένα παράθυρο, κάτι σαν το DOS (Θεός φυλάξοι!!!).:p

Όσο για την κάρτα σου. Το chipset της είναι Rt2500 (δες εδώ) και οδηγίες θα βρεις εδώ.

Από νωρίς στα δύσκολα σε βλέπω... :ninja:

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Linux χωρίς command line δεν είναι Linux :)

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Πας στα προγράμματα εκεί που γράφει terminal (ή gnome-terminal ή kterm). Εκεί θα σου ανοίξει ένα παράθυρο, κάτι σαν το DOS (Θεός φυλάξοι!!!).:p

Όσο για την κάρτα σου. Το chipset της είναι Rt2500 (δες εδώ) και οδηγίες θα βρεις εδώ.

Από νωρίς στα δύσκολα σε βλέπω... :ninja:

Linux χωρίς command line δεν είναι Linux

Sas euxaristw olous gia tis apantiseis sas!!!Ekana burn kai ta 5 cd's kai aurio to mesimeraki 8a ta perasw sto old(Veteranos:lol: :lol: )Pc mou:) :D :rolleyes: :happy: :cool: :shifty:

Paidia mporei kapoios na mou pei pws mporw na kanw setup tous drivers tis msi mou:( dinw entoles apo to "Open Terminal" alla tpt:(:(:mad:

gt etsi???Kanonika otan dinw mia entoli dn prepei na leei kati oti petixe apetixe kati tis telws pantwn!!!Sas parakalw Poli mporei kapoios na mou ta eksigisei analitika??? :O Episis kserw oti eimai n()()b sta linux alla 8elw na tin palepsw!!!Tin proigoumeni fora eixa valei ta ubuntu kai ta svisa:cry: :cry:

Auti tin fora ta suse 10.1 dn 8a me nikisoun:lol: :happy: :cool:

Episis mporei kapoios na mou pei an auta ginontai mona tous setup otan pernas ta Suse kai an oxi apo pou mporw na ta katevasw kai einai egatestimena pws mporw na to dwBefore continuing make sure you have the following packages installed: kernel-source, gcc and make

Οι οδηγίες που σου έδωσα παραπάνω είναι εξαντλητικά λεπτομερείς. Για να μπορείς να κάνεις όμως τα παραπάνω πρέπει να έχεις δικαιώματα root. Αυτό γίνεται με την εντολή sudo + την εντολή που θέλεις να δώσεις. Θα σου ζητήσει password. Επίσης μπορείς να δώσεις και την εντολή sudo su που σου δίνει μόνιμα root (προσοχή με το root).

Τα πακέτα που αναφέρεις εγκαθίστανται μέσω του synaptics (γραφικό πρόγραμμα) ή την εντολή apt. Παράδειγμα:

apt-get install nautilus (εγκαθιστά το πακέτο-πρόγραμμα nautilus)

Για αρχή προτίμησε το synaptics. Είναι πιο εύκολο. Πρέπει να βρείς τα πακέτα που λείπουν και να τα τσεκάρεις ώστε να τα καταβάσεις και να τα εγκαταστήσει (όλα αυτά γίνονται αυτόματα).

Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε καλό θα ήταν να διαβάσεις κάποια βασικά για τη διανομή που τρέχεις. Υπάρχουν άπειρα howtos, tutorials και οδηγίες για συγκεκριμένες διαδικασίες που αναζητάς. Μπαίνεις σε ένα διαφορετικό χώρο και πρέπει αρχίσεις σωστά: διαβάζοντας και γνωρίζοντας τι κάνεις και πως γίνεται.:D

Έχει ασχοληθεί κανείς με clusterization? :p

Έχω κάμποσα gentoo x86 μηχανήματα και σκέφτομαι να τα βάλω όλα μαζί με openmosix..

Το θέμα είναι ότι ψάχνω για σοβαρό εναλλακτικό software γιατί είναι κάπως outdated το openmosix για 2.6.x... :(

Έχει ασχοληθεί κανείς με clusterization? :p

Έχω κάμποσα gentoo x86 μηχανήματα και σκέφτομαι να τα βάλω όλα μαζί με openmosix..

Το θέμα είναι ότι ψάχνω για σοβαρό εναλλακτικό software γιατί είναι κάπως outdated το openmosix για 2.6.x... :(

Μπορείς να δοκιμάσεις το MPICH2 :)

The current version of MPICH2 is 1.0.5p4, released on December 13, 2006, patch 4 March 30, 2007. (The latest patch release has some minor changes for MPICH2 to work better with the TotalView debugger.)

Κάτι άλλο;

Θα το δοκιμάσω πάντως... Thanks :)

Να χαρώ λινουξάδες!!!!!!!! Μέσα στο design είναι τα παλληκάρια. Environmental friendly case modding. :lol:

• 3 weeks later...
Το να τρέχεις ένα λειτουργικό αλλά στην ουσία να χρησιμοποιείς ένα άλλο μέσα από virtualization δεν είναι "λειτουργικό".

Εδώ για παράδειγμα υπάρχει μια λίστα προγραμμάτων που κυκλοφορούν σε λίνουξ σε στυλ virtual DJ.

Οι λύσεις στυλ vmware, wine είναι περισσότερο για προγράμματα που δεν υπάρχουν σε λίνουξ ή κάποια που πρέπει οποσδήποτε να χρησιμοποιείς για τη δουλειά σου, π.χ. autocad.

Κάνε μια λίστα με τα προγράμματα που χρησιμοποιείς στα windows ψάξε να βρεις τα αντίστοιχα σε λίνουξ. Είμαι σίγουρος ότι θα βρείς τα περισσότερα από αυτά ή παραπλήσια που θα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. :)

Απλά να προσθέσω πως αν κάποιος επιθυμεί να στήσει μερικά δίκτυα για πρακτική εξάσκηση, αντί να αναγκαστεί να στήσει 2-3 σέρβερ και 5-6 clients - κάτι που προϋποθέτει μεγάλο κόστος και αρκετό χρόνο, με ένα virtual machine (σε έναν υπολογιστή) μπορεί να περάσει τα πάντα. Αν και δεν είναι τόσο όμορφο στο σύνολο του, - καθότι όλοι οι virtual δίσκοι μοιράζονται την ίδια κάρτα δικτύου και χρειάζεται ΠΠΟΟΛΛΛΥΥΥ μνήμη 2GB!!! - αλλά είναι ένας καλός τρόπος να παίξεις με πειραματικά δίκτυα - και είναι λίγο πιο μοντέρνο απ'τον τρόπο των partitions/slices. Τέλος να αναφέρω πως το να χρησιμοποιείς ένα virtual machine είναι απ'τους πιο ασφαλείς μεθόδους ασφαλείας - καθότι είναι πολύ δύσκολο να εισχωρήσει κάποιος στον ιδεατό δίσκο. :ninja:

www.superuser.gr :)

Απλά να προσθέσω πως αν κάποιος επιθυμεί να στήσει μερικά δίκτυα για πρακτική εξάσκηση, αντί να αναγκαστεί να στήσει 2-3 σέρβερ και 5-6 clients - κάτι που προϋποθέτει μεγάλο κόστος και αρκετό χρόνο, με ένα virtual machine (σε έναν υπολογιστή) μπορεί να περάσει τα πάντα. Αν και δεν είναι τόσο όμορφο στο σύνολο του, - καθότι όλοι οι virtual δίσκοι μοιράζονται την ίδια κάρτα δικτύου και χρειάζεται ΠΠΟΟΛΛΛΥΥΥ μνήμη 2GB!!! - αλλά είναι ένας καλός τρόπος να παίξεις με πειραματικά δίκτυα - και είναι λίγο πιο μοντέρνο απ'τον τρόπο των partitions/slices. Τέλος να αναφέρω πως το να χρησιμοποιείς ένα virtual machine είναι απ'τους πιο ασφαλείς μεθόδους ασφαλείας - καθότι είναι πολύ δύσκολο να εισχωρήσει κάποιος στον ιδεατό δίσκο. :ninja:

Επειδή δε σε πιάνω: τι σχέση έχουν τα partitions και οι virtual δίσκοι με τα δίκτυα και την ασφάλειά τους;

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Παιδιά χρειάζομαι μια βοήθεια.

Προσπαθώ να εγκαταστήσω τα ubuntu 7.04 σε έναν φορητό Toshiba A100-906 ,επεξεργαστής intel core2 duo T5600 και 1gb μνήμης. Από τη σελίδα των ubuntu κατέβασα την έκδοση για 64bit (2 κουκίδα) καθώς και την έκδοση για 32bit(1 κουκίδα). Έγραψα την καθεμία σε ξεχωριστό cd. Αφού βάλω το cd κάνω restart, μπαίνω στο bios, και το ρυθμίζω να κάνει boot από cd/dvd. Aποθηκεύω τις αλλαγές, αλλά δεν αρχίζει η εγκατάσταση ubuntu.Κάποιος να μου εξηγείσει τι γίνεται, κάποια λύση?

Παρεπιπτόντως, στο ίδιο laptop πριν κανά τρίμηνο φίλος μου είχε εγκαταστείσει τα kubuntu και δούλυε κανονικά ο υπολογιστής.(με dual boot).

Kάποια γρήγορη απάντηση θα βοηθούσε, έχω εκνευριστεί.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Παιδιά οκ, βρήκα τη λύση.(είχα γράψει τα εικονικά αρχεία στο cd). Θα διαβάσω να βρω πως γίνεται το partition και αρχίζω εγκατάσταση.Γενικά μια ερώτηση.

Έχω 1 ενιαίο σκληρό δίσκο 100gb με εγκατεστημένα τα winxp. Μια διαμόρφωση 78gb για τα winxp,16gb για ubuntu, και 2gb για swap είναι εντάξει?Επίσης όταν αρχίζει ο installer,και φτάνει στις διαμερίσεις, να επιλέξω την πρώτη επιλογή (resize kai install to the freed) ή την τελευταία που λέει manually?

If we don't need Walls and Fences, why do we need Windows and Gates?

Παιδιά χρειάζομαι μια βοήθεια.

Προσπαθώ να εγκαταστήσω τα ubuntu 7.04 σε έναν φορητό Toshiba A100-906 ,επεξεργαστής intel core2 duo T5600 και 1gb μνήμης. Από τη σελίδα των ubuntu κατέβασα την έκδοση για 64bit (2 κουκίδα) καθώς και την έκδοση για 32bit(1 κουκίδα). Έγραψα την καθεμία σε ξεχωριστό cd. Αφού βάλω το cd κάνω restart, μπαίνω στο bios, και το ρυθμίζω να κάνει boot από cd/dvd. Aποθηκεύω τις αλλαγές, αλλά δεν αρχίζει η εγκατάσταση ubuntu.Κάποιος να μου εξηγείσει τι γίνεται, κάποια λύση?

Παρεπιπτόντως, στο ίδιο laptop πριν κανά τρίμηνο φίλος μου είχε εγκαταστείσει τα kubuntu και δούλυε κανονικά ο υπολογιστής.(με dual boot).

Kάποια γρήγορη απάντηση θα βοηθούσε, έχω εκνευριστεί.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Παιδιά οκ, βρήκα τη λύση.(είχα γράψει τα εικονικά αρχεία στο cd). Θα διαβάσω να βρω πως γίνεται το partition και αρχίζω εγκατάσταση.Γενικά μια ερώτηση.

Έχω 1 ενιαίο σκληρό δίσκο 100gb με εγκατεστημένα τα winxp. Μια διαμόρφωση 78gb για τα winxp,16gb για ubuntu, και 2gb για swap είναι εντάξει?Επίσης όταν αρχίζει ο installer,και φτάνει στις διαμερίσεις, να επιλέξω την πρώτη επιλογή (resize kai install to the freed) ή την τελευταία που λέει manually?

Υπεραρκετα ειναι σε μεγεθος τα partitions που εκανες. :)

Οσον αφορα το δευτερο ερωτημα, εγω ειχα κανει ενα partition ολο κι ολο (στα Vista) & μετα επελεξα αυτο που λεει να κανει εγκατασταση στον μεγαλυτερο ελευθευρο χωρο, κι ολα πηγαν μια χαρα.

Υ.Γ: Ψαξε στο google για install ubuntu after windows xp ή κατι τετοιο και θα σου βγαλει ακριβη οδηγο με εικονες για το τι να κανεις.

EDIT: πχ αυτο

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.