Jump to content

Συζητήσεις για... οτιδήποτε!


t300
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα! Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ... ειδικά αν υπάρχει κάποιο μέλος με γνώσεις επιχειρηματικότητας θα εκτιμούσα μια γνώμη!

 

Αναμένετε να ανοιξουν αιτησεις για επίδομα εωσ 18000 από τον ΟΑΕΔ για ανέργους που θέλουν να ανοίξουν κάποια επιχείρηση...

 

Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με δερματοτεχνια, είμαι αυτοδίδακτη. Αγαπω πολύ αυτό που κάνω και υπάρχει και ανταπόκριση από τον κόσμο. Θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά.

Έχω κάποιο βασικό εξοπλισμό για να ξεκινήσω αλλά για μεγαλύτερη παραγωγή σίγουρα θα χρειαστώ μηχανήματα, εργαλεία και πρωτες ύλες...

εκει θα μου χρησιμεύσει το επίδομα...

 

Το όνειρο μου είναι να ανοίξω ένα μαγαζί- εργαστήριο όπου θα φτιάχνω από αξεσουάρ μέχρι διακοσμητικά κ μικροέπιπλα από δερμα, υφασμα και ξύλο. Στον ίδιο χώρο θα πωλουνται υλικα και εξαρτήματα για κατασκευές Δερματοτεχνιας DIY και θα γίνονται σεμινάρια-workshops πάνω σε αυτό το ειδος. Ο άντρας μου έχει δουλέψει ως ταπετσερης όποτε θα υπάρχει και η δυνατότητα μεταποίησης μικρόεπίπλων.

 

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν υπάρχει κάποια παρόμοια επιχείρηση και ότι το DIY είναι μια νέα τάση που δημιούργησε η κρίση.

 

Εσας πως σας φαίνεται σαν ιδέα;

 

Το πρόβλημα μου φυσικά είναι το κεφάλαιο. Είμαι άνεργη με κοριτσάκι 3 ετών και ο άντρας μου είναι υπαλληλος των 700€. Αυτή η απασχόληση έχει πολλά έξοδα υλοποίησης (μεγάλο επαγγελματικο χώρο, ακριβές πρωτες ύλες, λειτουργικά έξοδα κλπ)

 

Ξέρει κάποιος αν για να πάρεις επιδότηση από τον ΟΑΕΔ πρέπει να συμμετέχεις σε κάποιο ποσοστό με δικό σου κεφάλαιο; (Όπως τα ΕΣΠΑ)

 

Έχω σκεφτεί και το ενδεχόμενο του να συνεχίσω να φτιάχνω πραγματάκια με έδρα το σπίτι μου (αποθήκη 2m x 2m) και να ανοίξω απλά ένα Eshop. Αλλά τα έσοδα θα είναι ελάχιστα μόνο με λιανική πώληση και θέλει παρά πολλά έξοδα σε διαφήμιση.

 

Αυτή είναι η σελίδα μου:

http://Www.Facebook.com/TobaccoPouch

 

Οποιαδήποτε ιδέα και γνώμη δεκτή

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να κανείς κάτι. Αυτή είναι η πολιτική των Ελτα... Αν δεν παραλαβεις, επιστροφή στον αποστολέα. Πριν φύγεις κανε μια εξουσιοδότηση σε συγγενικό σου πρόσωπο ώστε να παραλαβει τα δέματα εκ μέρους σου.
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!

Περιμένω αρκετά δέματα από εξωτερικό, η παραγγελία στα περισσότερα έγινε πριν λίγες μέρες, εγώ μέσα στο καλοκαίρι θα φύγω για διακοπές και θα λείψω για ένα μήνα τουλάχιστον, κάποια δέματα θα έρθουν όταν θα λείπω, το θέμα είναι ότι μετά από 15 μέρες τα στέλνουν πίσω αν δεν κάνω λάθος. Tι μπορώ να κάνω ώστε να παραμείνουν στο ταχυδρομείο της περιοχής μου μέχρι να γυρίσω από τι διακοπές;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας !

 

Κάνε ένα πληρεξούσιο σε φίλο ή συγγενή να πάει αυτός να τα πάρει. Αν πάλι δεν έχεις κανέναν, προσπάθησε να βρεις τον ταχυδρόμο της περιοχής σου και ζήτα του να στα κρατήσει μέχρι να γυρίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Απλώς μήπως γινόταν να πάω στα ΕΛΤΑ της περιοχής μου και να τους πείσω να τα κρατήσουν μέχρι να γυρίσω, γιατί υπάρχουν 2 ταχυδρόμοι που φέρνουν τα δέματα σε μένα
Link to comment
Share on other sites

Θέλω να ρωτήσω για μια παλιά διώροφη κατοικία με ταράτσα 92 τμ. Η μητέρα μου εντάχθηκε στο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’οικον». Ο μάστορας που ήρθε για την ταράτσα μου πρότεινε είτε να βάλλω ασφαλτόπανο είτε μια ειδική μπογιά για την υγρασία, του τόνισα ότι θέλω -μετά το πέρας της εργασίας (Θερμομόνωση-Υγρομόνωση)- να τοποθετήσω καρέκλες κ ένα τραπέζι καθώς κ μια παιδική φουσκωτή πισίνα πάνω στην ταράτσα και μου απάντησε ότι η μπογιά φεύγει με το περπάτημα αλλά με το ασφαλτόπανο που είναι πιο ¨ανθεκτικό¨, αφού το περάσω ένα χέρι αστάρι για να μην φύγουν οι ψηφίδες που έχει πάνω, θα μπορέσω με ένα κομμάτι δάπεδο pvc να τα βάλλω επάνω χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν μου εξήγησε τίποτα περί βατής κ μη βατής μόνωσης, δεν μου ανέφερε την ανάστροφη μόνωση. Αυτή τη στιγμή τραβάω τα μαλλιά μου, όπως μου εξήγησαν πολλοί η ταράτσα μου πλέον αχρηστεύτηκε, δεν μπορώ να τοποθετήσω καμία στατική κατασκευή επάνω, απαγορεύεται ακόμα και το περπάτημα το καταμεσήμερο λόγο της υψηλής θερμοκρασίας που υφίσταται το ασφαλτοπανο καθώς επίσης δεν συνιστάται να ανεβαίνουν πλέον στην ταράτσα άτομα που ζηγιζουν>80kgr.

 

Παρεμπιπτόντως να τονίσω ότι δυστυχώς επειδή εγώ ήμουν στη δουλεία δεν μίλησα με τον μηχανικό τη μέρα που ήρθε να δει το σπίτι αλλά μόνο η μητέρα μου και όπως μου είπε εκείνη απλά την ρώτησε αν χρησιμοποιεί την ταράτσα, την οποία την είχε παλαιότερα για να απλώνει ρούχα, δεν της εξήγησε περεταίρω. Τα σχεδια για την ταράτσα για να μπει καθιστικο, πισίνα, γλαστρες κτλ.. είναι υπο σχεδιασμο από περυσι το καλοκαίρι όπου ενταθήκαμε και στο πρόγραμμα οπότε συμφωνήσαμε να μην ξεκινήσει η υλοποίηση τους μέχρι να τελειώσει το «εξοικονομώ κατ οικον»

 

Το σπίτι κτίστηκε πριν το 1950, η στατικότητα του κτιρίου δεν επισημαίνεται στο συμβόλαιο όπως μας είπε ο μηχανικός, οι εργασίες της μόνωσης τέλειωσαν πριν μια εβδομάδα, μετά από πολλή μελέτη και ψάξιμο - μιας και όχι μόνο κανείς από τους υπευθύνους δεν μου εξήγησε αλλά μου είπαν κ πράγματα που δεν ισχύουν - αφού την πάτησα λοιπόν τώρα ψάχνω λύση για το πώς θα μετατρέψω την ταράτσα μου από «μη βατή» σε «βατή», η μόνωση που έγινε είναι η λεγόμενη «συμβατική», από κάτω μπήκε το αφρολέξ για την θερμομόνωση και από πάνω το ασφαλτόπανο για την υγρομόνωση, ο μηχανικός μου είπε ότι αν βάλω από πάνω από το ασφαλτόπανο 4cm τσιμεντοκονία μαζί με τα πλακάκια επιβαρύνει πολύ την κατασκευή και κατ επέκταση την στατικότητα του κτιρίου. Να προσθέσω ότι η ταράτσα πριν είχε κάτι πλάκες χωνευτές ανοιχτόχρωμες, δεν υπήρχε θερμομόνωση και ήταν 100% βατή, και το μόνο θέμα υγρασίας ήταν στο σημείο που ήταν η κεραία της τηλεόρασης, ακριβώς από κάτω σε μια γωνία ήταν ελαφρώς μαυρισμένη και γι’αυτο όπως μας είπαν ευθύνονταν ένας σιδερένιος γκαζοντενεκές γεμάτος τσιμέντο πάνω στον όποιο στηρίζονταν η κεραία. Δεν έχω μετανιώσει τίποτα στη ζωή μου όσο το ότι εντάθηκα σε αυτό το πρόγραμμα κ έπαθα αυτό που έπαθα, θέλω να επαναφέρω την ταράτσα μου όπως ήταν αν είναι αυτό δυνατόν η’ έστω ζητάω να μου προτείνεται κάποιο τρόπο να γίνει κ πάλι βατή. Γίνεται ολική αποξήλωση της κατασκευής που έγινε τώρα; Γιατί όπως είδα έχει πέσει τσιμέντο και πλέγματα, μπορώ να κρατήσω την θερμομόνωση και από πάνω να βάλλω πλακάκια για την υγρομόνωση? Υπάρχουν τέτοιου είδους πλακάκια? Τι μπορώ να κάνω, οποιαδήποτε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη, είμαι σε απόγνωση και δυστυχώς τα χρήματα δεν μου περισσεύουν..

Link to comment
Share on other sites

Eξακολουθεις και συνεχιζεις το ιδιο λαθος.Αντι να συμβουλευεσαι τον ειδικο ,να συμβουλευεσαι καθε τυχαιο,σε καποιο φορουμ ή μαστορα.
Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!

 

Περιμένω αρκετά δέματα από εξωτερικό, η παραγγελία στα περισσότερα έγινε πριν λίγες μέρες, εγώ μέσα στο καλοκαίρι θα φύγω για διακοπές και θα λείψω για ένα μήνα τουλάχιστον, κάποια δέματα θα έρθουν όταν θα λείπω, το θέμα είναι ότι μετά από 15 μέρες τα στέλνουν πίσω αν δεν κάνω λάθος. Tι μπορώ να κάνω ώστε να παραμείνουν στο ταχυδρομείο της περιοχής μου μέχρι να γυρίσω από τι διακοπές;

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας !

 

 

 

Λογικά το καλοκαίρι και οι ταχυδρόμοι αλλα και οι κούριερ γνωρίζουν οτι ο κόσμος λειπει διακοπές οπότε πιθανότατα να περιμένουν περισσότερο απο 15 μέρες μέχρι να σταλούν πίσω τα δέματα.Ρώτησε τον ταχυδρόμο η κανε ενα τηλ στα ΕΛΤΑ.

 

 

Sent from my iPhone Xs using Tapatalk Pro

Link to comment
Share on other sites

Έχω πρόβλημα με το παιδικό δωμάτιο το δωμάτιο είναι μικρό. Βέβαια το δικό μας είναι είναι μεγαλύτερο και έχει ντουλάπες (μεγάλες)και 2 παράθυρα ένω το παιδικό έχει 1 παράθυρο και δεν έχει ντουλάπες (στο διάδρομο μικρή). Η γυναίκα μου θέλει να πάρουμε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι διπλό 1,80 και από κάτω θα μπει γραφείο και η βιβλιοθήκη και θα μείνει χώρος για το παιδί. Φοβάμαι όμως το να ανεβαίνει και να κατεβαίνει μην πέσει επίσης θα πρέπει να ξηλώσω το φωτιστικό γιατί θα είναι από πάνω στο παιδί
Link to comment
Share on other sites

Μια φωτογραφία ή ένα σχέδιο του δωματίου θα βοηθούσε

 

Σίγουρα με κουκέτα γλυτώνεις αρκετό χώρο.

 

 

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

το κρεβάτι πιάνει σχεδόν όλο το ταβάνι το είδα απο το ικεα είναι τεράστιο και αφήνει χώρο. Το κάνω κατα κάποιον όροφο σαν να έχει 2 όροφο το πρόβλημα είναι ότι μη πέσει γιατί είναι 1'80 το κρεβάτι ύψος και χάνεται το φώς αν και έχω μια ιδέα να βάλω φώς σαν αυτό Edited by Panagiotis1965
Link to comment
Share on other sites

Αν πιάνει σχεδόν όλο το ταβάνι το κρεβάτι, θα είναι ψυχοπλακωτικό. Εγώ πήρα από το ικεα την ψηλή αλλά μόνη κουκετα. και το φωτιστικό δεν έρχεται πάνω από το κεφάλι του παιδιού και ο χώρος είναι πιο ανοιχτός.

Δεν μου ανοίγει η σελίδα τώρα για να σου το δείξω. Δεν ξέρω κι αν το έχει ακόμα. Πριν δύο χρόνια το πήραμε. Σιδερένιο είναι.

 

Στάλθηκε από Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Πήρα προσφορά από έναν ξάδελφο ξυλουργό και θα μου φτιάξει υπερυψωμένο κρεβάτι, γραφείο, βιβλιοθήκη και συρταριέρα για τα ρούχα 700 ευρώ + το στρώμα. Το κρεβάτι είναι υμιδιπλο αλλά όταν το μέτρησα το φωτιστικό θα ήταν πάλι πάνω στο παιδί και θέλω γνώμή για να αντικαταστήσω το φωτιστικό με αυτό https://www.kafkas.gr/proionta/fotistika/fotismos-3/smart-fotistika-tainies-hue/philips-fotistiko-portatif-led-1x12w-rgb-wifi-194073_194073/?gclid=EAIaIQobChMI7J23rozu4gIVxeR3Ch34GwPmEAAYASAAEgKgNPD_BwE. Θέλω να φτιάξω το δωμάτιο μιας και θέλω να φύγει από το κρεβάτι μας (κακό που κοιμόταν σ εμάς) και να μην την βάλω με την μεγάλη κόρη που θα πάει τρίτη λυκείου γιατί θα θέλει την ησυχία της. Θέλω την γνώμη σας σχετικά με το φώς. Βέβαια αυτό θα το κάνω προσωρινά στο μικρό και μετα θα πάει στο άλλο δωμάτιο της μεγάλης μου κόρης η οποία έχει μεγάλο δωμάτιο (3 παράθυρα + λίγο μεγάλη με σχέση του διάδρομου η ντουλάπα). Edited by Panagiotis1965
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Καλησπέρα στην ομάδα..χτες βρέθηκα σε μια ανηφόρα με μεγάλη κλίση σε φανάρι και πήγα να ξεκινήσω και το αμάξι σπινιαραν οι μπροστινοί τροχοί και έσβησε..γτ έγινε αυτό;;το αμάξι είναι το ignis το καινούργιο με το σύστημα hill assist με αυτόματο κιβώτιο
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.

Σου έσβησε την ώρα που επιτάχυνε; η την ώρα που εσύ "έπαιξες" με το γκάζι για να σταματήσει να σπινιαρει;

Μετά ξεκίνησες κανονικά;

Link to comment
Share on other sites

Ήμουν σταματημένος με φρένο άφησα το φρένο και πάτησα γκάζι και σπηνιαραν οι μπροστά τροχοί και έσβησε...μετά το ξανά έβαλα ξανά σπηνιαρε αλλά ξεκίνησε..
Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απολα αφού ειναι καινούριο πέρασε από μια αντιπροσωπια να το δουν.

Κατά τα αλλα δυο πραγατα μου έρχονται στο μυαλό.

1. Την ώρα που πηγες να ξεκινήσεις και ξεκίνησε να σπιναρει εσύ ασυναίσθητα άφησες λίγο το γκάζι για να σταματήσει το σπινιαρισμα

το αυτοκινητο όμως είχε προλάβει να ανεβάσει σε δευτέρα,οποτε ο συνδυασμός αφήνω γκάζι-βρισκω λίγο παραπάνω προσφηση-

δεν πρόλαβε να κατεβάσει πρώτη έγινε ότι έγινε.

2. Λίγο απίθανο βέβαια αλλα έχει συμβεί. Αν είχες πολυ τράνταγμα με το σπινιαρισμα ενεργοποιήθηκε ο crash sensor(αν εχει)Ο οποιος σβήνει

τον κινητήρα για ασφάλεια αφού "καταλαβαίνει" ότι έγινε σύγκρουση. Βεβαια ενεργοποιεί και τα alarm. Και δεν ανέφερες κάτι τέτοιο.

Όπως και να έχει πάντως πήγαινε το να τσεκάρουν αν έχει κάποιο θέμα το κιβώτιο.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς λίγο ήρεμα με το γκάζι για να σπινιαρε μην πατάς πάτωμα σιγά σιγά (πως κάνουμε την μαλακή κηνηση σε αμάξι με συμπλέκτη) κατά 99% μπερδεύτηκε ο σενσορας (δεν είναι fool proof σε τόσο μεγάλο βαθμό) όπως και να έχει αφού είναι καινούργιο να το πας να το δει η αντιπροσωπεία
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις γνώμες..ναι ίσως να ήθελε πιο απαλό ξεκίνημα..γτ όντως μόλις σπηνιαρε άφησα το γκάζι γι'αυτό μπορεί να έσβησε...!σήμερα σε ένα παρόμοιο σκηνικό που το ξεκινησα απαλά δεν είχε θέμα..
Link to comment
Share on other sites

Είσαι φιλόλογος και σε παίρνουν αναπληρωτή χωρίς μόρια χωρίς προϋπηρεσία χωρίς τίποτα. 1η μέρα δουλειά.

 

Πόσα παίρνουν το μήνα; θέλω έγκαιρη απάντηση αν γίνεται.. Από κάποιον που το έχει περάσει ή κάποιος δικός του... Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Είσαι φιλόλογος και σε παίρνουν αναπληρωτή χωρίς μόρια χωρίς προϋπηρεσία χωρίς τίποτα. 1η μέρα δουλειά.

 

Πόσα παίρνουν το μήνα; θέλω έγκαιρη απάντηση αν γίνεται.. Από κάποιον που το έχει περάσει ή κάποιος δικός του... Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

 

Χωρις οικογενεια 850

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Είμαι στην ίδια ακριβώς ''φάση'' με εσένα καθώς σκέφτομαι και εγώ να κάνω αυτή την κίνηση.

Το αν αξίζει ή όχι,πιστεύω έχει να κάνει στο πόσο πολύ το θες και είσαι διατεθειμένος να το τρέξεις (τουλάχιστον στην αρχή).

Ένα επίσης σημαντικό είναι να έχεις κατασταλάξει στο τι παραπάνω θές να πετύχεις με το συγκεκριμένο πρόγραμμα..

Και καλό είναι να επενδύσεις σοφά την επιδότηση σε υλικά και εξοπλισμό ώστε να εξελίξεις και να απογειώσεις την ''χομπύστικη'' δραστηριότητά σου.

Καλό θα ήταν βέβαια κάποιο παιδί που έχει κάνει κάτι αντίστοιχο να μας πεί κάτι παραπάνω..

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και δυο τρεις μέρες χωρίς να έχω βρει λύση μόλις βάζω να παίξει netflix στη Sony Bravia στο σαλόνι παίρνω το μύνημα " Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την προβολή του συγκεκριμένου τίτλου. Προσπαθήστε ξανά αργότερα ή επιλέξτε διαφορετικό τίτλο "

 

Σε κινητό παίζει. Στη τηλεόραση του δωματίου παίζει. Στη κουνιαδα μου παίζει. Στο γαμπρό μου παίζει.. Τι να έπαθε στη συγκεκριμένη τηλεόραση; δεν έχω κάνει επαναφορά την TV γιατί βαριέμαι να φτιάχνω ξανά ρυθμίσεις και κανάλια..

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Συζητήσεις για... οτιδήποτε!
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...