Jump to content

Παραβίαση προσωπικών δεδομένων απο τράπεζα. Τι μπορεί να γίνει;

georgep800
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είμαι απόλυτα βέβαιος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων απο τράπεζα, η οποία αφορά πλήρη ενημέρωση λογαριασμού απο τρίτο άτομο, το οποίο και δεν είναι δικαιούχος του λογαριασμού(κινήσεις, καταθέσεις, ημερομηνίες, κτλ).

Τι νομικές κινήσεις μπορούν να γίνουν για κάτι τέτοιο; Τι ενημερώσεις/καταγγελίες σε αρμόδιους φορείς; Ποια θα μπορούσαν να είναι τα αποτελέσματα απο μια τέτοια κίνηση;

Θα μου ήταν χρήσιμο να έχω μια εικόνα της κατάστασης, πριν την επικοινωνία με κάποιο δικηγόρο...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif

Το τρίτο πρόσωπο μήπως έχει έννομο συμφέρον?

Το τρίτο πρόσωπο είναι υπάλληλος της τράπεζας?

Όχι, το τρίτο πρόσωπο δεν έχει έννομο συμφέρον και δεν είναι υπάλληλος της τράπεζας παρά ένα απλός ιδιότης.

Γνώμη μου είναι, εφόσον είναι όντως τόσο σοβαρό, να το κυνηγήσεις μέχρι τελικής πτώσεως. Οι κωλοτράπεζες πάντα ήταν παρακράτος και συνεχίζουν να είναι.

Βρες ένα καλό δικηγόρο και σκίστους.

Ζήτα αν μπορείς και 30 εκ. ευρώ αποζημείωση και υποσχέσου στον δικηγόρο τα μισά!

Υ.Γ.: Να 'χαμε να λέμε... :(

ναι ναι παρε τον κουγια εργολαβικα (50/50):p

ειναι γεγονος οτι τελευταια υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαρροη προσωπικων δεδομενων (και δυστυχως δεν πρεπει να ειναι εν αγνοια τους) βαλε δικηγορο και παρε τους τα σωβρακα!

ασχετο τωρα,εμενα μου στελναν ΣΥΝΕΧΕΙΑ e-mail απο μεγαλο τραπεζικο ομιλο (εχω πιστωτικη σε αυτους)και μου ζηταγαν καποια μεταβολη στοιχειων. κοιταζοντας πιο προσεκτικα ειδα οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απο την ιδια τραπεζα η διευθυνση τους,αλλα απο ασχετη που ομως την καναν να μοιαζει ετσι (πχ σδφσ@ονοματραπεζας-info.com) εχουν στειλει και σε γνωστη μου παρομοια mail.:!:ΠΡΟΣΟΧΗ που βαζετε τα στοιχεια σας !:!:

:D

****** δεν ηταν, αν δεν κανω λαθος??

Αυτος ειναι και ο λογος για τον οποιο ολες οι τραπεζες σου εξηγουν στην δημιουργια του λογαριασμου η της καρτας οτι η τραπεζε η εκπροσωπος αυτης δεν προκειται ποτε να ζητησουν τα προσωπικα σας δεδομενα οπως username, pass (για τους χρηστες e-banking), pin (για τους χρηστες χρεωστικων/πιστωτικων καρτων!)

Αν θες τη γνώμη μου ψάξε την ιστορία να δεις πως και τι έγινε.Πώς έμαθες εσύ ότι έγινε αυτό???

Όσο για τα mail παιδιά τεράστια προσοχή.Επειδή τυχαίνει να δουλεύω σε τράπεζα έμαθα ότι ξοδεύουν μεγάλα ποσά (τίποτα φυσικά μπροστά στα κέρδη τους)για αυτό το λόγο...Ε΄τυχε να μου σταλεί κι εμένα ένα τέτοιο spam mail και από τη τράπεζα που είμαι κιόλας και αφού ενημέρωσα μιλούσαμε 1 ώρα για το τί συνέβη.Είναι ε΄να απότα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον...

:cry:

Με λίγα λόγια το παραπάνω είναι ποινικό αδίκημα και συγκεκριμένα πλημμέλημα, με ποινή φυλάκισης απο 6 μήνες έως 5 χρόνια.

Αύριο θα μιλήσω απο κοντά με κάποιο δικηγόρο για να δω πως θα κινηθώ...

Ωραία, έχεις δίκιο, είναι δικαίωμα σου κλπ. Αξίζει τον κόπο; Θα αλλάξει κάτι;

τι θα πει αυτο ρε φιλε μου?αν αλλαξει κατι... αν καθομαστε ολοι παθητικοι σαν βλακες τοτε θα μας π++δανε για παντα.. :(:worry:

(συμπεριλαμβανω τον εαυτο μου που σκεφτομουν να παω σε δικηγορο αλλα μετα ειπα.. "που να τρεχω τωρα")

Μα και να δικαιωθεί, δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αλλαγή. Δεν πιστεύω πως μετά από αυτό θα τρομοκρατηθούν οι τράπεζες ή κατι =/

έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, αλλά εμένα μου την έκανε υπάλληλος τράπεζας. είδε κινήσεις λογαριασμού μου κτλ.

φαντάζομαι από το log file θα φαίνεται από πιο user έγινε το request.

ξέρετε σε ποια υπήρεσία μπορώ να αποτανθώ???

μπορεις να ξεκινησεις κανοντας μια καταγγελια στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων

ξερω οτι μπορεις να το πας δικαστικα και να παρεις λευτα , ΑΛΛΑ μπορει καπου σε καποια αιτηση που εκανες να ''τσεκαρες'' την προταση

"αποδεχομαι να ενημερωνομαι απο τριτες εταιριες , μπαλ μπλα..."

αν απολυθεί ο υπάλληλος που έκανε την πατάτα, και βέβαια θα αλλάξει κάτι...

δεν μιλαμε απλα για ενα υπαλληλο εδω.. εχουν διαμορφωσει ολοκληρη κατασταση οι μακακες.φυσικα η διοικηση τα κανονιζει αυτα :!:μονο αν τους τρελλανουν στις μηνυσεις και αρχισουν να πληρωνουν αποζημιωσεις θα σταματησουν:mad:

μπορεις να ξεκινησεις κανοντας μια καταγγελια στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων

ξερω οτι μπορεις να το πας δικαστικα και να παρεις λευτα , ΑΛΛΑ μπορει καπου σε καποια αιτηση που εκανες να ''τσεκαρες'' την προταση

"αποδεχομαι να ενημερωνομαι απο τριτες εταιριες , μπαλ μπλα..."

αυτο ακριβως ;) αν εχεις υπογραψει αυτη τη μλκια την εκατσες τη βαρκα:worry:

Κατ αρχας οσον αφορα τον υπαλληλο τραπεζας δε γινεται να μην εχει προσβαση στα δεδομενα σου γιατι δε μπορει να κανει τη δουλεια του!Ειναι σαν να λες στο γιατρο να μην μαθει για το ιστορικο σου ενω ειναι απαραιτητο για να σε βοηθησει! Ειναι υποχρεωση του ομως οτι βλεπει και οτι ξερει να μην το κοινοποιει σε ΚΑΝΕΝΑΝ παρα μονο στο δικαιουχο! Τωρα για κακους επαγγελματιες οπως ξερετε υπαρχουν παντου οποτε σιγουρα και πολλοι εκ των τραπεζικων εμπιπτουν σε αυτη τη μεριδα!

Κατα δευτερον πως το ξερεις οτι υπαλληλος εδωσε αυτες τις πληροφοριες σε ιδιωτη οπως λες?

Κατα τριτον αν εχεις τετοια στοιχεια φυσικα και πρεπει να κανεις κατι (το επιχειρημα ε τι θα καταφερεις να μην σταθει εμποδιο)

:tease:

Ειναι υποχρεωση του ομως οτι βλεπει και οτι ξερει να μην το κοινοποιει σε ΚΑΝΕΝΑΝ παρα μονο στο δικαιουχο!

Επίσης είναι υποχρέωση του να μπαίνει στα αρχεία με τις πληροφορίες των πελατών ΜΟΝΟ OΤΑΝ αυτό απαιτείται από τη δουλειά του. Γιατί ξέρω περιπτώσεις που μπαίνουν σε λογαριασμούς τρίτων για να δουν υπόλοιπα από περιέργεια...

Επίσης είναι υποχρέωση του να μπαίνει στα αρχεία με τις πληροφορίες των πελατών ΜΟΝΟ OΤΑΝ αυτό απαιτείται από τη δουλειά του. Γιατί ξέρω περιπτώσεις που μπαίνουν σε λογαριασμούς τρίτων για να δουν υπόλοιπα από περιέργεια...

Φυσικα γι αυτο ειπα και για το δικαιουχο και μονο!!! Απλα αν γινει αυτο που λες μπορει να καλυφθει ανετα απο τον υπαλληλο οτι στα πλαισια καποιας αναζητησης εφτασε και στα δικα σου στοιχεια! Δε θα του κανουν απολυτως τιποτα εκτος και αν αποδειχθει οτι τα στοιχεια αυτα τα εδωσε σε τριτο προσωπο!

Το κορυφαιο παντως ειναι οταν ερχονται γονεις που πληρωνουν για τα παιδια τους και αντιστροφα η οι συζυγοι και οταν τους απαντας οτι δε μπορεις να τους πεις τπτ οσον αφορα την οφειλη η ποσες δοσεις απομενουν κλπ επικρατει παντα ενταση :lol: ... και μετα εισαι εσυ ο "κακος" υπαλληλος που δεν τους εξυπηρετει :this:

:tease:

Τωρα για κακους επαγγελματιες οπως ξερετε υπαρχουν παντου οποτε σιγουρα και πολλοι εκ των τραπεζικων εμπιπτουν σε αυτη τη μεριδα!

Πολύ σωστά. Απο την στιγμή όμως που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, αυτόματα σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να βρίσκονται και σε αυτήν την θέση...

Κατα δευτερον πως το ξερεις οτι υπαλληλος εδωσε αυτες τις πληροφοριες σε ιδιωτη οπως λες?

Ο ιδιώτης που αναφέρω έχει συγγενική σχέση μαζί μου. Εκείνος λοιπόν μου ανέφερε τα στοιχεία τα οποία γνωρίζει και απ' ότι κατάλαβα έχει ενημέρωση του λογαριασμού εκτυπωμένη, και μάλιστα με όλες τις κινήσεις απο την αρχή έναρξης του λογαριασμού(κινήσεις μερικών χρόνων)!

Κατα τριτον αν εχεις τετοια στοιχεια φυσικα και πρεπει να κανεις κατι (το επιχειρημα ε τι θα καταφερεις να μην σταθει εμποδιο)

Σίγουρα δεν θα το αφήσω έτσι, έχω ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρο.

Μια απορία την οποία δεν έχω λύσει ακόμη, είναι όταν αποδειχθεί ότι όντως δόθηκαν αυτές οι πληροφορίες, θα μπορέσει να αποδειχθεί ότι το πρόσωπο στο οποίο δόθηκαν δεν ήμουν εγώ;

• 9 years later...
Πολύ σωστά. Απο την στιγμή όμως που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, αυτόματα σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να βρίσκονται και σε αυτήν την θέση...

Ο ιδιώτης που αναφέρω έχει συγγενική σχέση μαζί μου. Εκείνος λοιπόν μου ανέφερε τα στοιχεία τα οποία γνωρίζει και απ' ότι κατάλαβα έχει ενημέρωση του λογαριασμού εκτυπωμένη, και μάλιστα με όλες τις κινήσεις απο την αρχή έναρξης του λογαριασμού(κινήσεις μερικών χρόνων)!

Σίγουρα δεν θα το αφήσω έτσι, έχω ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρο.

Μια απορία την οποία δεν έχω λύσει ακόμη, είναι όταν αποδειχθεί ότι όντως δόθηκαν αυτές οι πληροφορίες, θα μπορέσει να αποδειχθεί ότι το πρόσωπο στο οποίο δόθηκαν δεν ήμουν εγώ;

Και τι έγινε τελικά ; Κατάφερες να αποδείξεις τπτ ; Εγω έχω παρόμοια κατάσταση . Δεν έγινε τπτ ακόμα αλλά από τωρα σκέφτομαι το τι θα μπορούσα να κανω σ'αυτη τη περίπτωση σαν τη δικιά σου! Όταν το ρώτησα στη τράπεζα δυστυχώς μου είπαν οτι ναι ! Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί !!! Πως γίνεται αυτο ;;!!! Γι' αυτο Μ'ενδιαφερει πολυ το τι έγινε τελικά

• 2 weeks later...

Αν και κάπως καθυστερημένα να σου πω τι γνωρίζω.

Κανείς καταγγελία στην τράπεζα και ζητάς να μάθεις ποιος το έκανε αυτό. Μιας και όλες οι κινήσεις καταγράφονται μπορούν να δουν ποιος μπήκε στο λογαριασμό σου(απο το σύστημα) και σε έψαξε χωρίς να είσαι εσυ η κάποιος δικαιούχος παρων(απο τις κάμερες) ο υπάλληλος απολυεται(χωρίς αποζημίωση,άλλο που δε θέλει) και διώκεται ποινικά όπου ισχετικα με το τραπεζικό απόρρητο νομίζω ισχύει και φυλάκιση χωρίς αναστολή.

Σχετικά με αυτό που σε καίει, σε ποιον τα έδωσε αν προκύπτει απο τις κάμερες έχει καλώς ειδάλλως μόνο αν το πει ο υπάλληλος.