johner Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον aggeloz apo pote apekthsan kalous pompodektes ta nokia re paidia?exete piasei allo thlefwno sta xeria sas?se 2 8210 kai 2 8310 pou eixa h grammh epefte gia plaka xwria pou an xasoun to shma dento 3anabriskoun grhgora.anti8etws eimai poly euxaristhmenos apo to t68i kai ka8olou apo to gd75 Εγώ έχω δοκιμάσει και SE και nokia! Tα SE με έχουν απογοητεύσει πλήρως! Ο χειρότερος πομποδέκτης που έχω δοκιμάσει ποτέ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον johner Εγώ έχω δοκιμάσει και SE και nokia! Tα SE με έχουν απογοητεύσει πλήρως! Ο χειρότερος πομποδέκτης που έχω δοκιμάσει ποτέ! το π800 έχει πολύ καλό σε αντίθεση με το τ68 που δεν πιάνει μία. βλέπεις φίλε γιάννη υπάρχουν διαφορές από μοντέλο σε μοντέλο μέσα στην ίδια εταιρία :o Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Από τα κινητά που έχω ή είχα: Τα καλύτερα σε σήμα ήταν κατά σειρά τα Philips Genie, 3410,6110. :cool: Αρκετά καλό είναι και το Τ300. :rolleyes: Μέτρια: Τ20s, S-45, 7110, Alcatel O.T. easy DB. :worry: Επίσης τρομερό σε σήμα το Philips Savvy του ξαδέρφου μου! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Alexkass το π800 έχει πολύ καλό σε αντίθεση με το τ68 που δεν πιάνει μία. βλέπεις φίλε γιάννη υπάρχουν διαφορές από μοντέλο σε μοντέλο μέσα στην ίδια εταιρία :o Για το P800 ομολογώ πως δεν έχω παρατηρήσει το σήμα του! Μιλούσα για το μεγαλύτερο μέρος των κινητών της SE! Σίγουρα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις! ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον johner Για το P800 ομολογώ πως δεν έχω παρατηρήσει το σήμα του! Μιλούσα για το μεγαλύτερο μέρος των κινητών της SE! Σίγουρα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις! ;) επίσης τα νόκια με όσο σήμα και να έχουν μπαίνουν πάντα gprs. εώ τa SE αν έχουν κάτω από το μισό (για τ610 και τ68 μιλάω πιο πολύ) μπαίνουν με μεγάλη δυσκολία και με πολλά data void streams. :( Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DON Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 ΝΟΚΙΑ 7650! Εξαιρετικό σήμα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Έχω παρατηρήσει ότι αν έχεις SE με 1-2 παύλες ή δεν μπορεί να καλέσει ή μιλάς με δυσκολία. Ενώ με Nokia και Siemens μιλάς κανονικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Johny-B Έχω παρατηρήσει ότι αν έχεις SE με 1-2 παύλες ή δεν μπορεί να καλέσει ή μιλάς με δυσκολία. Ενώ με Nokia και Siemens μιλάς κανονικά. ακριβώς, αυτό θα πρέπει να οφείλεται στη διαφορετική υλοποιήση ώς προς την απεικόνιση της ένδεξης της λήψης. πχ όταν το νόκια γράφει 1 γραμμή μπορεί αυτό να είναι 2 γραμμές για ένα SE ή και καμία ανάλογα με το μοντέλο. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EWS Δημ. August 5, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Παντως αυτο το μονο κλησεις SOS μονο σε Ericsson υπαρχει και πουθενα αλου. Εγω εξαιτιας της μιζερης ληψης που εχουν τα κινητα της κατα κανονα τα εχω αποριψει εντελως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Αυτό που λες για το "Μόνο κλήσεις SOS" είναι ψιλοάσχετο. Το μήνυμα αυτό δείχνει ότι το κινητό δεν έχει σήμα από το δίκτυο στο οποίο είσαι εγγεγραμμένος, ωστόσο υπάρχει κάποιο άλλο δίκτυο με επαρκές σήμα ώστε να μπορείς να καλέσεις το 112 (συνήθως) για έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης και μόνο. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EWS Δημ. August 5, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Δεν ξερω τι βγαζει και ποτε το βγαζει. Αυτο που ξερω ειναι οτι τα κινητα της Ericsson αν και εχουν πολυ καλα χαρακτηριστικα εχουν ολα προβλημα ληψης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον EWS Παντως η Ericsson παλια εβγαζε συσκευες με πολυ κακη ληψη. Απο τα καινουργια δεν ξερω κατηολου. Κανενας με Τ610 η με P800 υπαρχει να μας πει την γνωμη του? Το P800 που εχω εχει πολυ καλη ληψη,πιανει στα περισσοτερα υπογεια τουλαχιστον 1 μπαρα,επισης παινει σ'ολα τα ασανσερ που εχω μπει ενω π.χ. το 7650 του φιλου μου δεν επιανε και εκανε αναζητηση. Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Johny-B Από τα κινητά που έχω ή είχα: Τα καλύτερα σε σήμα ήταν κατά σειρά τα Philips Genie, 3410,6110. :cool: Αρκετά καλό είναι και το Τ300. :rolleyes: Μέτρια: Τ20s, S-45, 7110, Alcatel O.T. easy DB. :worry: Επίσης τρομερό σε σήμα το Philips Savvy του ξαδέρφου μου! Δεν πιστεύω να τα συγκρίνεις με τις μπάρες.Άμα έτσι τα συγκρίνεις είσαι λάθος γιατί άλλη κλίμακα έχει το ένα και άλλη το άλλο Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον OverClocker Δεν πιστεύω να τα συγκρίνεις με τις μπάρες.Άμα έτσι τα συγκρίνεις είσαι λάθος γιατί άλλη κλίμακα έχει το ένα και άλλη το άλλο βασικά το σήμα το συκρίνουμε με τη δυνατότητα εκτέλεσης και περάτωσης κλήσης χωρίς καθυστερήσεις και γενικά με καλή ποιότητα φωνής :o Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον fabo114 Το P800 που εχω εχει πολυ καλη ληψη,πιανει στα περισσοτερα υπογεια τουλαχιστον 1 μπαρα,επισης παινει σ'ολα τα ασανσερ που εχω μπει ενω π.χ. το 7650 του φιλου μου δεν επιανε και εκανε αναζητηση. Πάντως δεν είναι όλα τα ασανσέρ και τα υπόγεια ίδια! Μπορεί σε άλλο να έχει σήμα και σε άλλο όχι! Είναι θέμα κατασκευής του κτιρίου που βρισκόμαστε! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Exposed_Bone Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Παντός όλα τα κινητά που είχα ήταν μέτρια σε σήμα εκτός από το t65(που το θυμήθηκα αυτό το κινητό {παντός είναι το μόνο κινητό που ευχαριστήθηκα}) που έχει παρά πολύ καλό και το τ300 που είχε πολύ χαλιά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gary Kokkin Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Σε γενικές γραμμές όλα τα Εriccsson κατασκευής Μαλαισίας (από την Flextronics) έιναι πολύ μέτρια σε λήψη ,έχω καταλάβει.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον OverClocker Δεν πιστεύω να τα συγκρίνεις με τις μπάρες.Άμα έτσι τα συγκρίνεις είσαι λάθος γιατί άλλη κλίμακα έχει το ένα και άλλη το άλλο Όχι! Την σύγκριση την κάνω σε συγκεκριμένα "προβληματικά" ως προς το δίκτυο μέρη, με το κατά πόσο α) υπάρχει σήμα, β) μπορώ όντως να καλέσω και να με καλέσουν, γ) ποιότητα της συνομιλίας. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zorz Δημ. August 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Johny-B Όχι! Την σύγκριση την κάνω σε συγκεκριμένα "προβληματικά" ως προς το δίκτυο μέρη, με το κατά πόσο α) υπάρχει σήμα, β) μπορώ όντως να καλέσω και να με καλέσουν, γ) ποιότητα της συνομιλίας. ;) και ακόμα καλύτερα με βάση το πόσα dB πιάνει το καθε κινητό... Παράθεση Motorola Razr i XT890 + Alcatel 2005D + Samsung GT-N5110 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. August 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2003 Αυτοί είστε.Έτσι μπορεί να γίνει η καλύτερη σύγκριση και η πιο αποτελεσματική Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
R.I.P. Δημ. August 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2003 Τελικα η Νοκια εχει κανει τον κοσμο να πιστευει οτι τα κινητα της οντως πιανουν , ενω καθε αλλο παρα ετσι ειναι . Τι εχει κανει? Εχει προγραμματισει ετσι τα κινητα της , ωστε η ενδειξη ληψης στην οθονη του κινητου , να ειναι η ιδια , σε μεγαλυτερο συνολο πραγματικων επιδοσεων . Π.χ. με την ληψη στα -80db ειναι στο "τερμα" η ενδειξη στην οθονη . Στα -60db το ιδιο . Το -60 ομως ειναι σαφως καλυτερη ληψη . Τωρα αν παρουμε ενα siemens , με σαφως πιο απαισιοδοξη ενδειξη στην οθονη , θα δουμε οτι την τεταρτη και τελευταια γραμμη , που υποδικνυει το πληρες σημα θα την δουμε μονο στ -60db και στο -80db θα δουμε μια λιγοτερο δηλαδη τρεις . Αυτο σημαινει οτι πιανει καλυτερα το Νοκια ? ΣΑΦΩΣ και οχι . Το τι εχουν φροντισει να μας δειχνουν στην οθονη , δεν ειναι παντα αληθεια , και σαφως δεν ειναι δυνατον να κανουμε συγκρισεις μεταξυ διαφορετικων εταιρειων , με βαση τις ενδειξης του μετρητη που εχουν στην οθονη . Επισης , οι αυξομειωσεις στην ληψη ειναι συχνες , και υπαρχουν ακομα και με μεταφορα του κινητου σε ενα σημειο 50 εκατοστα πιο μακρια , με μια διακυμανση γυρω στα 2-3 db πανω ή κατω . Τετοιου ειδους διακυμανσεις φυσικα δεν θα τις δεις ποτε σε ενα Νοκια . Θα τις δεις ομως σε ενα SE το οποιο ειναι σχεδιασμενο να κανει συχνη ανανεωση της ενδειξης του (καλο ή κακο , δεν ειναι αυτο το θεμα μας) με αποτελεσμα ενας μεσος "αδαης" χρηστης να νομιζει οτι δεν ειναι σταθερο το σημα σε ενα SE . Τωρα οσο για το αν ειναι δυνατη η πραγματοποιηση ή οχι κλησεων , εχει να κανει και αυτο με πολλους παραγοντες . Ενας απο αυτους ειναι η μεγιστη επιτρεπομενη ισχυ εκπομπης ενος κινητου . (οι τιμες SAR που ανακοινωνουν οι εταιρειες ειναι ενδεικτικες , και σε τυποποιημενες συνθηκες , δεν ειναι στανταρ παντου και παντα ) Εαν ενα Νοκια επιτρεπει να εκπεμψει σε ενα σημειο αρκετα ωστε να πραγματοποιησει ή να κρατησει μια κληση , και ενα Ερικσον π.χ. στο ιδιο σημειο δεν το επιτρεπει , δεν εχουμε απαραιτητα ενα πλεονεκτημα των Νοκια . Οι επιπτωσεις αυτης της τακτικης στην αναμονη του κινητου μας , και μακροχρονια στην "υγεια" και καλη λειτουργια του πομποδεκτη , δεν ειναι παντα καλες . Εγω σπανια εβλεπα το σημα του 7650 να πεφτει απο το "τερμα" . Στα ιδια σημεια το Τ610 δειχνει μια μπορει και δυο γραμμες πιο κατω απο το "τερμα" αυτο δεν σημαινει ομως απολυτα οτι το νοκια επιανε και καλυτερα ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Αρχιμήδης Δημ. August 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον R.I.P. Τελικα η Νοκια εχει κανει τον κοσμο να πιστευει οτι τα κινητα της οντως πιανουν , ενω καθε αλλο παρα ετσι ειναι . Τι εχει κανει? Ασφαλώς και δεν αποτελεί κριτήριο η ένδειξη στο καντράν. Φίλοι μου πάντως ισχυρίζονται ότι το Νόκια τους π.χ. 6310i πιάνει πραγματικά καλύτερα (σε ομιλία δηλαδή) απ' ότι ένα Sony Ericcson T68 ή T300... Παράθεση Είμαστε όλοι εδώ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. August 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2003 Είπαμε, εδώ λέει ο καθένας τι έχει δει από τη δική του εμπειρία και φυσικά η ένδειξη σήματος που έχουν τα κινητά δεν είναι σε καμιά περίπτωση κριτήριο ούτε για συγκρίσεις ούτε για τίποτα. Προσωπικά, μου αρέσει που το 8910i πιάνει καλύτερα από όλα τα άλλα κινητά που έχω δοκιμάσει στο χωρίο μου στην Πάρο όπου το σήμα (λόγω της μορφολογίας του νησιου) είναι πολύ κακό. Τώρα αν το κάνει δουλεύοντας σε λίγο μεγαλύτερη ισχύ, δεν με πολυενδιαφέρει... ας είναι καλά το bluetooth :p Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
R.I.P. Δημ. August 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2003 Ουτε εμενα με ενδιαφερει τοσο η μεγιστη ισχυ στην οποια εκπεμπει το κινητο μου . Αλλωστε οι τιμες SAR που δινουν ειναι παντα ενδεικτικες , και δεν προκαθοριζουν οτι ενα SE με χαμηλο SAR δεν θα εκπεμψει ποτε ισχυροτερα απο ενα siemens (αυτα και αν εχουν υψηλο SAR) . Το ανεφερα απλα ως θεμα μακροζωιας , μιας και δεν ειναι λιγα τα παραδειγματα απο κινητα της Νοκια ειδικα , στα οποια αυτη η λογικη (και η κρυμμενη κατω απο πλαστικα επιπλαστικων κεραια τους) ειχε αρνητικες επιπτωσεις στο κινητο . Στον ιδιο τον πομποδεκτη π.χ. στα 3210 και στην μπαταρια των 3310/3330 . Τωρα σε πραγματικες "επιδοσεις" σε σταθερο σημειο , σε περιοχη με καλη καλυψη , σε τελεστετ βλεπω (αυτη την στιγμη που μιλαμε) -62db με τελεστετ στο αθανατο s-45 (το δικο μου παει , αλλο ειναι αυτο) . Στο ιδιο σημειο , η εξωτερικη κεραια του SL-45 του δινει 1 db καλυτερη ληψη . Το 8210 μενει στα -75 εως -75 και το 6210 στα -68 . Στο ΜΕΤΡΟ τωρα οπου ειναι ευκολο να χανεις και να βρισκεις δικτυο συχνα , εχω παρατηρησει οτι το 6210 εχοντας ηδη φτασει στα -95 db δειχνει ακομα "full" σημα , και αμεσως μετα μενει μονο το ονομα του δικτυου , με την ενδειξη να εχει πεσει κατω απο το -106 που ειναι το ελαχιστο σε τελεστετ . Στο s-45 αφου πεσει τοσο χαμηλα , εχει μεινει απο δικτυο , οπως ειναι φυσιολογικο , μιας και με τοσο χαμηλη ληψη , δεν επιτρεπει την εκπομπη για πραγματοποιηση κλησεων . Το 6210 ακομα και εκει προσπαθει , και τελικα δεν τα καταφερνει , αν δεν φτασει στον επομενο σταθμο συντομα , ωστε να δει γειτονικη ιχυροτερη κυψελη για να "μεταβει" σε αυτη . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
R.I.P. Δημ. August 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Αρχιμήδης Ασφαλώς και δεν αποτελεί κριτήριο η ένδειξη στο καντράν. Φίλοι μου πάντως ισχυρίζονται ότι το Νόκια τους π.χ. 6310i πιάνει πραγματικά καλύτερα (σε ομιλία δηλαδή) απ' ότι ένα Sony Ericcson T68 ή T300... δεν θα διαφωνισω σε αυτο . Και εμενα μου εχει τυχει με το Τ68ι που ειχα και το 6210 . Απλα πιστευω οτι τα νοκια ειναι σχεδιασμενα να προσπαθουν να εκπεμψουν ισχυροτερα σε σημεια με χαμηλη ληψη , ενω στο ιδιο σημειο , siemens και ερικσον , για δικους τους λογους ο καθενας , επιλεγουν να μην δινουν τετοια δυνατοτητα στο κινητο . Οταν βλεπω οτι η μεγιστη επιτρεπομενη καταναλωση στην ομιλια σε ενα Τ610 ειναι 275mAh ενω σε ενα Νοκια εχω δει μεχρι και 380 mAh , ειναι λογικο να μην αποδωσουν το ιδιο σε σημειο με χαμηλη ληψη . :) Αυτο που δεν εχω αποφασισει , ειναι τι θεωρω καλυτερο . Και για την "υγεια" του κινητου μου , αλλα και την δικη μου Υγεια . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts