Jump to content

[Επίσημο] HTC Touch Pro (Raphael)

manos the greek
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ορίστε λοιπόν και το δεύτερο κομμάτι του review μου :)

3) Το Touch Pro κατα την γνώμη μου - Software

Ξεκίνησε λοιπόν το εργαλείο. Αφού φτιάξετε το setup των mobile. θα σας εμφανιστεί ένα εκνευριστικό βιντεάκι, το οποίο σας δείχνει πως να δουλέψετε το Touch Flo. Το περνάτε αυτό πατάτε ΟΚ στα επόμενα κτλ κτλ. και τέλος ξεκίνησε.

Προσωπική συμβουλή εδώ. Πριν κάνετε ό,τι άλλο, κάντε ένα Hard Reset στο τηλέφωνο δηλαδή να σβήσει ότι έχει κάνει μέχρι τώρα και να ξεκινήσει απο την αρχή. Οι λόγοι για αυτό είναι 2.

1) Γίνεται 5% γρηγορότερο

2) Πολλά παιδιά αναφέρανε (ακόμα και εγώ για ένα Shell32 error). Μόλις κάνετε το hard-reset θα είστε μια χαρά.

Πως γίνεται αυτό? Start > Settings > System > Clean Storage > 1234 > OK

---------------

3.1) Κάνοντας βόλτα με το Touch Flo...

Το πρώτο πράγμα που έκανα φυσικά ήταν να χρησιμοποιήσω το Touch Flo και να δω την ταχύτητά του. Προσωπικά.... περίμενα κάτι καλύτερο, το οποίο διόρθωσα με κάποια tweaks Που θα αναφέρω πιο κάτω. Κάτι που ανακάλυψα είναι πως αν

πάτε στην καρτέλλα Programs και σβήσεται - προσθέσεται 3-4 προγράμματα απο τη λίστα, το pda απλά θα κολήσει και η μόνη λύση είναι reset. ΜΟΝΟ εκεί μου έχει κολήσει.

3,2) Παίζοντας με το Tv-Out

Το Touch Pro έχει δυνατότητα να βγάλει video με λίγα λόγια να δείξει σε μια τηλεόραση - projector κτλ, ότι δείχνει η οθόνη του. Για να το κάνετε αυτό όμως χρειάζεστε ένα έξτρα καλώδιο το οποίο η HTC το πουλάει έξτρα γύρω στα 20 ευρώ και του κοστίζει 20 λεπτά. Το αγόρασα λοιπόν και πρέπει να πω πως είμαι εντυπωσιασμένος. Ούτε κολάει ούτε τίποτα. YouTube, 700mb video, όλα μια χαρά.

Ότι πρέπει για τις διακοπές σας, αν θέλετε να έχετε ένα φορητό dvd player κτλ.

3,3) Παίζοντας με την Camera και το Flash

Όπως ξέρετε μάλλον, το Touch Pro έχει 3,2 mpixel κάμερα. Για τα γούστα μου... βγάζει ωραίες φωτογραφίες. Έναν απλό χρήστη θα τον βολέψει μια χαρά, έναν μεσαίο χρήστη θα τον εξυπηρετήση, έναν απαιτητικό χρήστη θα του πει να πάει σπίτι να φέρει την φωτογραφική του. Τέλος να αναφέρω ότι έχει και Flash, αρκετά δυνατό να χρησιμοποιηθεί και σαν φακός, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει ακόμα κάποια εφαρμογή για να το ανοίγεται γρήγορα οπότε πρέπει να το κάνετε μέσα απο τις ρυθμίσεις της κάμερας.

3,4) Παίζοντας με το Radio

Δεν έπαιξα καθόλου μιας και δεν με ενδιαφέρει :lol::lol:

3,5) Το μενού του

Μέσα στο Φάκελο Programs θα βρείτε ότι μπορείτε να φανταστείτε, βλακείες που για την γνώμη μου θα έπρεπε να είναι οργανωμένες. (Εγώ τα μάζεψα για να κάνω το άνοιγμα γρηγορότερο)

3,6) Παίζοντας με το Scoll

Για όσους δεν το ξέρουν το Touch Pro έχει μια ροδέλα Touch (βλέπε p3300) η οποία όμως ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ σε όλα τα προγράμματα. Για να το κάνετε να παίξει σε αυτά που θέλετε χρειάζεσται κάποια registry κλειδιά τα οποία θα σας τα δώσω σε ενα rar αρχείο πιο κάτω.

3,7) Παίζοντας με το Screen Rotation

Φαντάζομαι θα έχετε δει το Diamond ή το Touch Pro σε κάποιο βίντεο που δείχνει ότι γυρίζει η οθόνη του όταν γυρίζεται το εργαλείο. εμ ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ! παίζει μόνο σε 2-3 εφαρμογές. μην μου ταράζεστε όμως και μην βρίζεται όπως έκανα και εγώ.

Υπάρχει μια σχετική λύση και για αυτό απλώς έχει κάποια προβληματάκια ακόμα για το Touch Pro. Η λύση (GSen) βρίσκεται και αυτή στο rar.

3,8) Δουλεύοντας με το πληκτρολόγιο της HTC

Απορώ ποιος το σκέφτηκαν αυτό το πρόγραμμα. Εγώ απλά το έβγαλα και χρησιμοποιώ το Cootek TouchPal. (μέσα στο rar)

3,9) Δυστυχώς τέτοια ώρα δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη σημαντική εφαρμογή που υπάρχει στο Pro. Αν έχετε κάποια απορία ρωτήστε με.

4,0) Βάζοντας το Touch Pro στα μέτρα μου.

Επειδή δεν μ'αρέσει να βλέπω κάποια πράματα να σέρνονται και να μην είναι εύκολα στην καθημερινή μου χρήση, πρέπει να αναφέρω ότι ανέβασα μια cooked rom με κάποια performance tweaks (πολλά απο αυτά τα έχω μέσα στο rar), οργάνωσα καλύτερα το Touch Flo στα μενού του, και έβαλα και καρτέλλα Call History, έφτιαξα το φάκελο Programs οργανωμένα γιατί δεν παλευόταν άλλο, και έστησα φυσικά και κάποιες καθημερινές εφαρμογές (μέσα στο rar). Τέλος χρησιμοποίησα το AE Buttons για να φτιάξω με πιο κουμπί θέλω να ανοίγω την κάμερα , communications και Resco Explorer. Πολύ χρήσιμο

4,1) Δοκιμάζοντας το GPS

Για να ξεκινήσει και να βρει 7-8 δορυφόρους του πέρνει 33 δευτερόλεπτα απο cold start, το πρόγραμμα που χρησιμοποίησα ήταν το Destinator 6 και όχι το 7 (μην το σπάσω).

4,2) Μπαταρία

2 Μέρες το χρησιμοποιώ μόνο οπότε η μπαταρία δεν έχει φορτίσει σωστά ακόμα για να κάνει το κύκλο της. Με σχετικά βαριά χρήση όμως με βγάζει 1 μέρα μέχρι στιγμής το οποίο είναι σχετικά οκ.

Παρακάτω έχω βάλει και μερικές φωτογραφίες με Flash και χωρίς

Το Rar με τα προγράμματα και τα fixes μου αύριο τώρα είμαι πτώμα..

Ελπίζω να βοήθησα, ότι απορίες έχετε πείτε μου.

Θοδωρής

καλόοοοοοοοοοοο ... όταν βάλεις το rar θα το κατεβάσω σίγουρα γιατί μάλλον αυτό θα πάρω ...

θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πρόγραμμα που να κάνει την touch ροδέλλα του όπως τα προηγούμενα μοντέλα (βλ. cruise) και να κάνεις ας πούμε search στις επαφές και τέτοια ... εκτός και αν είναι αυτό που είπε που αλλάζεις την regitry

~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~

• Απαντήσεις 4,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

αυτό με την registry που είπα είναι. θα στα έχω στο rar αύριο έτοιμα.

έπεσε μια ερώτηση...

Αν κάποιος δεν έχει κάποιο απο τα 2 (Kaiser, Touch Pro) πιο αξίζει να πάρει. Λοιπόν αν τα χρήματά σας είναι περιορισμένα γύρω στα 400-450 ευρώ μπορείτε να πάρετε το Kaiser μεταχειρισμένο, αλλά για να έχετε γρήγορο video play, κάποια προγραμματάκια κτλ που έχει το Touch Pro (όχι όλα εννοείται) θα πρέπει να ταλαιπωρηθείτε λίγο και να ξέρετε πως να το κάνετε.

Αν έχετε 700 ευρώ τότε προτείνω δαγκωτό το Touch Pro. Ναι μεν ανέφερα ότι στην αρχή πριν το φτιάξετε το Touch Flo είναι σχετικά αργό, αλλά μην φανταστείτε κάτι τρομερό, απλώς στα δικά μου μάτια (προγραμματιστής είμαι) το θεωρώ σχετικά αργό δηλαδή θα έπρεπε να είναι 1,5 δευτερόλεπτο πιο γρήγορο. τα fixes & tweaks είναι εύκολα να μπουν και θα σας φτιάξω και οδηγό αν θέλετε. Οι δυνατότητες του Touch Pro είναι πολλές, ενώ οι δυνατότητες του Kaiser είναι εκεί που το Touch Pro ξεκινάει.

Παρακολουθώ την συζήτηση στο φόρουμ εδώ και λίγες μέρες με μεγάλη προσοχή αφου σκέφτομαι σοβαρά στις επόμενες μέρες να παραγγείλω το Touch Pro. Το κινητό μου εδώ και 1μιση χρόνο είναι ένα iPhone αλλά νιώθω ότι με περιορίζει σε πολλούς τομείς και χρειάζεται αλλαγή.

Ακούω για κολλήματα και lags στο pro και σκέφτομαι αν είναι καλύτερα να περιμένω να βγεί το xperia και τα διάφορα android phones που θα κυκλοφορίσουν σύντομα.

Διάβασα αρκετά για διάφορα fixes και tweaks που μπορούν να γίνουν στο TouchFlo3D για να συμπεριφέρεται πιο γρήγορα αλλά ανησυχώ για διάφορα προβλήματα και instability του συστήματος που μπορούν να δημιουργηθούν.

Μπορεί κάποιος απο τους ήδη κατόχους εδώ στο φόρουμ να γράψει με λεπτομέρεια τι optimisations μπορούμε να κάνουμε στην συσκευή αλλά χωρίς να θυσιάσουμε την σταθερότητα του προγράμματος.

Επίσης θα ήθελα να μάθω ποιό πρόγραμμα navigation (pocket navigator, destinator κτλ) λειτουργεί εντάξει στο pro.

Ευχαριστώ.

Ρε παιδια γινεται να κλεισουμε με καποιο τροπο την μαυρη μπαρα που βγαινει πανω και απο το κειμενο που γραφουμε στα μηνυματα και γραφει ακριβως το ιδιο που γραφουμε και μεις μονο που ειναι μαρκαρισμενο; Μου σπαει τα νευρα και νομιζω πως κα8υστερει την ανταποκριση του πληκτρολογιου! Εχω απενεργοποιησει οτιδηποτε σχετικο με Τ9 αλλα αυτη ακομα εκει ειναι. Κλεινει καπως;

EDIT: Το βρηκα... FN+Space

η "συνταγή" που προτείνεις το "ξεκολλάει" πραγματικά;

(απορώ γιατί να θέλει hard-reset)

Εμένα το diamond στην αρχή ζοριζόταν να βρει δορυφόρους. Μετά το πέρασμα της πρώτης cooked rom τη 2η μέρα πέρασα και το GPSTest και το έτρεξα. Αποτέλεσμα το igo και το dest να κλειδώνουν δορυφόρους σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα.

Το hard reset αναφέρεται ως οδηγία. Από κει και πέρα δε χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις και κανονικά. Εγώ την πρώτη φορά που το δοκίμασα χωρίς να έχω κάνει hard reset και έχοντας χρησιμοποιήσει πρώτα το dest (την πρώτη μέρα δηλαδή) δεν κλείδωνε δορυφόρους. Μετά το πέρασμα της πρώτης cooked το έτρεξα και όλα καλά.

Αν το κάνεις να δουλέψει λογικά θα δεις αποτελέσματα.

• Administrators
Επίσης θα ήθελα να μάθω ποιό πρόγραμμα navigation (pocket navigator, destinator κτλ) λειτουργεί εντάξει στο pro.

Ola leitourgoun mia xara. Me to Destinator kata protimisi to 7 kaneis mia xara ti douleia sou.

Modpic.gif

Δημήτρη, μην ανησυχείς καθόλου δεν έχει κολλήματα, απλώς εγώ το ζορίζω πολύ, τα lags θα τα δεί κάποιος με έμπειρο μάτι. Το XPERIA δεν θα συγκρίνεται με το Touch Pro και αυτό στο υπογράφω.

δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, αν το pda ικανοποιεί εμένα τότε κάνει για όλους σας.

Ωραία!!! :D

Πάω να το παραγγείλω τώρα. Νομίζω αρκετά το βασάνισα το θέμα :lol:

Ελπίζω σε λίγες μέρες να το έχω για να σας πώ και εγώ με την σειρά μου τις εντυπώσεις μου.

Αφού ξεπεράσαμε το θέμα με το ποιά προγράμματα τρέχουν εντάξει ποιό προτείνεται εσείς? Δεν έχω χρησιμοποιήσει GPS ξανά. Pocket Navigator, Destinator 6 ή Destinator 7? Παίζει κανένας χάρτης της Κύπρου για αυτά τα προγράμματα ή όχι?

Destinator 6 λέω εγώ γιατί είναι πιο εύκολο στη χρήση, καλύτερα και πιο μαλακά χρώματα στο μάτι, και τρέχει και μια χαρά.

:mad::mad::mad:

Εχω τρελαθει...Προσπαθω να ξαναβαλω τα ελληνικα στα πληκτρολογια της htc. Χτες τα εβαλα μια χαρα. Εκανα ομως ενα hard reset και σημερα δεν μπορω να κανω copy και overwrite το αρχειο PQwerty0d08.txt στο φακελο των windows! χρησιμοποιω resco και μου λεει οτι δεν μπορει να αντιγραψει το συγκεκριμενο αρχειο γιατι ηδη υπαρχει. Θα το σπασω!:mad:

βάλε σαν πληκτρολόγιο default ένα που έρχεται μαζί με τα windows Και όχι της htc.

κάνε restart, πήγαινε με το resco σβήσε το αρχείο και μετά βάλε αυτό που θες. βάλε σαν default της HTC πάλι και κάνε reset.

άμα παίξει πες μου.

βάλε σαν πληκτρολόγιο default ένα που έρχεται μαζί με τα windows Και όχι της htc.

κάνε restart, πήγαινε με το resco σβήσε το αρχείο και μετά βάλε αυτό που θες. βάλε σαν default της HTC πάλι και κάνε reset.

άμα παίξει πες μου.

το χω δοκιμασει και αυτο που λες... Εκανα και ενα soft reset και παλι τιποτα!

, αν το pda ικανοποιεί εμένα τότε κάνει για όλους σας.

οχι και ολους Θοδωρη ;)

ειπαμε δεν ειναι οτι καλυτερο το proκαι δεν θα αφησει ικανοποιημενο εναν απαιτητικο χρηστη το ολο πακετο ;)

και με το καιζερ βλεπω ολοκληρες ταινιες τελεια και χωρις κανενα απολυτως lag η κολημα!

εχω και ανακλινομενη οθονη για να το ακουμπαω οπου με βολευει ..

συν τα πλεον απαραιτητα hardware buttons του καιζερ που σου λυνουν τα χερια κατι που το touch pro δεν εχει :O

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

"""""""Δημητρης¨¨¨¨¨¨¨¨MY YouTube ¨[sIGPIC][/sIGPIC] My blog

είπαμε. τα hardware buttons λύνονται με το προγραμματάκι, απλώς είναι ελάχιστα μεγαλύτερη ταλαιπωρία οπότε δεν είναι πρόβλημα, η ανακλινόμενη οθόνη είναι το μεγάλο πλεονέκτημα στο Kaiser, η vga είναι το μεγάλο πλεονέκτημα στο Touch Pro, άσε που τις ταινείες εγώ τις βλέπω στην τηλεόραση απο το TV-Out :D

επίσης για να δεις εσύ ταινία χωρίς κόλημα πρέπει να ανεβάσεις cooked rom, και να χάσεις (βλακείες) την εγγύηση. οπότε μια χαρά ικανοποιημένο θα τον αφήσει. :D

(τι κάνεις εσύ σε αυτό το θέμα? κσου!) :D

είπαμε. τα hardware buttons λύνονται με το προγραμματάκι, απλώς είναι ελάχιστα μεγαλύτερη ταλαιπωρία οπότε δεν είναι πρόβλημα, η ανακλινόμενη οθόνη είναι το μεγάλο πλεονέκτημα στο Kaiser, η vga είναι το μεγάλο πλεονέκτημα στο Touch Pro, άσε που τις ταινείες εγώ τις βλέπω στην τηλεόραση απο το TV-Out

TV-Out καλο ειναι αλλα αν εισαι σπιτι γιατι να βαλεις να δεις ταινια απο το τηλ και οχι direct απο το dvd player ?:blink::lol::p

επίσης για να δεις εσύ ταινία χωρίς κόλημα πρέπει να ανεβάσεις cooked rom, και να χάσεις (βλακείες) την εγγύηση. οπότε μια χαρά ικανοποιημένο θα τον αφήσει.

αστα αυτα...εσυ μιλας που ακομη δεν το πηρες δοκιμαζεις cooked roms??:p

(τι κάνεις εσύ σε αυτό το θέμα? κσου!)

περναω καλα :rolleyes:

""η ικανοποιηση του να μοιραζεσαι και να κανεις τους αλλους χαρουμενους ειναι η καλυτερη πληρωμη""

οι cooked είναι σε όλα τα pda must για μένα :)

2 λόγοι υπάρχουν για να χρησιμοποιήσεις το tv-out για ταινεία

1) πρέπει να δικαολογήσεις τα 20 ευρώ που πλήρωσες και να το παίξεις (ατς ποιός είμαι πουλ μουρ!)

2) οταν είσαι κάπου και δεν υπάρχει dvd-player τι κάνεις?

Λοιπόν το rar που σας υποσχέθηκα, μπορείτε να κάνετε ότι tweaks θέλετε εύκολα μέσα απο το Advance Config 3, TF3Config, DiamondTweak. έχω ένα φάκελο με registry tweaks μέσα, αυτά όπως είναι τα βάζεται στο τηλέφωνο και τα τρέχετε.

http://rapidshare.com/files/140754956/Touch_Pro.rar.html

και μερικές εικόνες για το πως έχω μέχρι τώρα το pda μου.

οι cooked είναι σε όλα τα pda must για μένα :)

2 λόγοι υπάρχουν για να χρησιμοποιήσεις το tv-out για ταινεία

1) πρέπει να δικαολογήσεις τα 20 ευρώ που πλήρωσες και να το παίξεις (ατς ποιός είμαι πουλ μουρ!)

2) οταν είσαι κάπου και δεν υπάρχει dvd-player τι κάνεις?

1.ετσι αλλαζει:rolleyes: αν ειναι για την μουρη :p

2.χρησιμοποιω το Ν82 μου που εχει tv out και πολυ καλυτερη αναλυση οθονης:lol:

2.χρησιμοποιω το Ν82 μου που εχει tv out και πολυ καλυτερη αναλυση οθονης:lol:

moderator αυτός αναφέρει Symbian πράγματα σε forum για pda, να σβηστεί και να ξεχαστεί!

άσχετο: ένας πελάτης μου έχει μια καφετέρια, θέλει να μιλάει σε ένα μικρόφωνο και οι σερβιτόροι να έχουν ένα bluetooth ακουστικό για να ακούνε τι λέει. έχετε κάτι υπόψιν σας?

Εγώ παιδιά πάντως πιστευώ πως ο καθένας πρέπει να το έχει στα χέρια του για να δει αν του κάνει... Για άλλους μπορεί να είναι αργό για άλλους γρήγορο, για άλλους πεταμένα λεφτά και για άλλους το καλύτερο τηλέφωνο που μπορούν να πάρουν.

Εντωμεταξύ... sorry κιόλας:O, αλλά διαβάζω εδώ ... ότι αυτός που έχει το Kaiser απολαμβάνει την ανακλεινώμενη οθόνη και ο άλλος που έχει το Pro απολαμβάνει την ανάλυση της οθόνης... ε δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα !! Το όιι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα με το κινητό δε λέει κάτι, το θέμα είναι να το αγοράζουμε για αυτό που είναι και για το λόγο που θα το χρησιμοποιήσουμε... αλοίμονο ας πούμε να βλέπουμε ταινίες από το κινητό στην τηλεόραση...

Θέλω να πω ότι είναι ένα SUPER τηλέφωνο αλλά ο καθένας το χρησιμοποιεί ανάλογα με τις ανάγκες του, τι και επειδή δεν έχει το μηχανισμό της οθόνης του Kaiser ? Αυτός που το πήρε (το Pro) το ήξερε. Πιστεύω κανένα τηλέφωνο δεν είναι "καλύτερο" , απλά ταιριάζει στις ανάγκες κάποιων πολύ καλύτερα.

Όσοι το παίρνουν αν θέλουν ας γράφουν 2 λογάκια, για να δούμε πολλές απόψεις .:)