mythos_bt Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 Ακριβώς έτσι τα κάνω, αλλά την απορρίπτει... τέλος πάντον.:( Εμενα μου ειχε ζητησει και την ημερομηνια (μηνα/χρονο) που εβγαλα την καρτα.Χωρις αυτο το στοιχειο δεν μπορουσε να ολοκληρωθει η συναλλαγη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 Τι μηνυμα σου βγαζει? "Your account has been declined. We need to verify your credit/debit card. Please check your credit/debit card details since we have been unable to verify your account. If you find a discrepancy please update your details. We will then re-verify your details with your card issuer (YOU DO NOT NEED TO RE-SUBMIT ANY OUTSTANDING ORDERS). If you do not find a discrepancy please contact our Customer Service Department on 0845 800 1020 (UK only) or +44 (0)1534 877595 (outside UK). Please have the card registered on the account to hand so that we can approve your account as quickly as possible." @minovg: Στην τράπεζα μου είπαν ότι δεν θα έχω πρόβλημα εφόσον το ηλεκτρονικό κατάστημα δέχεται VISA Electron. Δοκίμασα και με ΕθνοCash που έχει το Maestro πάνω, αλλά και κει τα ίδια. Έλεος δλδ. @mythos_bt: Ναι εννοείται ότι βάζω και ημερομηνία έκδοσης της κάρτας... δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα. Εσύ τί κάρτα χρησιμοποιείς (πιστωτική?)? Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 @minovg: Στην τράπεζα μου είπαν ότι δεν θα έχω πρόβλημα εφόσον το ηλεκτρονικό κατάστημα δέχεται VISA Electron. Δοκίμασα και με ΕθνοCash που έχει το Maestro πάνω, αλλά και κει τα ίδια. Έλεος δλδ. Ψέματα σου λένε. Θυμάμαι πολύ καλά κάποια παιδιά από δω μέσα που δεν μπορούσαν να κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές με την κάρτα της Τράπεζας Κύπρου παρόλο που ήταν VISA ELECTRON... Ας το επιβεβαιώσει/διαψεύσει κάποιος, αλλά νομίζω ενθυμούμαι καλά. :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 "Your account has been declined. We need to verify your credit/debit card. Please check your credit/debit card details since we have been unable to verify your account. If you find a discrepancy please update your details. We will then re-verify your details with your card issuer (YOU DO NOT NEED TO RE-SUBMIT ANY OUTSTANDING ORDERS). If you do not find a discrepancy please contact our Customer Service Department on 0845 800 1020 (UK only) or +44 (0)1534 877595 (outside UK). Please have the card registered on the account to hand so that we can approve your account as quickly as possible." @minovg: Στην τράπεζα μου είπαν ότι δεν θα έχω πρόβλημα εφόσον το ηλεκτρονικό κατάστημα δέχεται VISA Electron. Δοκίμασα και με ΕθνοCash που έχει το Maestro πάνω, αλλά και κει τα ίδια. Έλεος δλδ. @mythos_bt: Ναι εννοείται ότι βάζω και ημερομηνία έκδοσης της κάρτας... δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα. Εσύ τί κάρτα χρησιμοποιείς (πιστωτική?)? Ουστιαστικα σου λενε οτι καποια απο τα στοιχεια που εδωσες ειναι λαθος, τετοια στοιχεια μπορει να ειναι ονομα,διευθυνση κτλ. Αν δεν βαριεσαι παρε τους ενα τηλεφωνο να το λυσετε το θεμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 Ουστιαστικα σου λενε οτι καποια απο τα στοιχεια που εδωσες ειναι λαθος, τετοια στοιχεια μπορει να ειναι ονομα,διευθυνση κτλ. Αν δεν βαριεσαι παρε τους ενα τηλεφωνο να το λυσετε το θεμα. Λες να χρεωθώ κανένα διεθνές για Αγγλία απλώς για να μου πουν πως η κάρτα μου δεν ειναι δεκτή?:lol: Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 την Κύπρου εμένα δεν την δεχόντουσαν στο paypal... σε άλλα site δεν είχα πρόβλημα. διπλοτσέκαρε ξανά τα στοιχεία σου... 16ψηφιος χωρίς κενά, όνομα με Λατινικούς όπως στην κάρτα, ημερομηνία λήξης κτλ ακόμα και αν νομίζεις πως τα έβαλες σωστά, ξανατσέκαρε τα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
clarco5 Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 Μόλις δέχτηκε την κάρτα μου (Electron Visa Πειραιώς) το Paypal αλλά δεν βγάζει το υπόλοιπο που έχει μέσα? (Δηλαδή βγάζει 0, ενώ έχω βάλει λεφτά μέσα...) Υπάρχει κάποιο problem?:confused: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 Μόλις δέχτηκε την κάρτα μου (Electron Visa Πειραιώς) το Paypal αλλά δεν βγάζει το υπόλοιπο που έχει μέσα? (Δηλαδή βγάζει 0, ενώ έχω βάλει λεφτά μέσα...) Υπάρχει κάποιο problem?:confused: Tι εννοείς έχεις βάλει λεφτά μέσα; Έχεις στείλει σε κάποιον χρήματα; Δες από τις συναλλαγές σου το ιστορικό. Αν έχεις στείλει σε άλλον δε στα περνάει στο λογαριασμό σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
clarco5 Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 Tι εννοείς έχεις βάλει λεφτά μέσα; Έχεις στείλει σε κάποιον χρήματα; Δες από τις συναλλαγές σου το ιστορικό. Αν έχεις στείλει σε άλλον δε στα περνάει στο λογαριασμό σου. Είχα βάλει χρήματα στον λογαριασμό μου όταν είχα πάει στην τράπεζα! ;) Τελικά πραγματοποίησα την πρώτη μου αγορά από eBay :happy: (και στο Paypal είδα ότι με χρέωσε!) Απλά στην αρχή (αλλά και τώρα) στο Personal Account Overview μου γράφει σε ένα κίτρινο πλαίσιο Current Total in Euros: €0.00 EUR :confused: Γιατί συμβαίνει αυτό? Το Enroll in Expanded Use που μου ζήτησε 1,5e τι κάνει ακριβώς? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 Εχεις μπερδευτει. Εχεις 0 ευρω στο paypal οχι στον τραπεζικο σου λογαριασμο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 Μόλις δέχτηκε την κάρτα μου (Electron Visa Πειραιώς) το Paypal αλλά δεν βγάζει το υπόλοιπο που έχει μέσα? (Δηλαδή βγάζει 0, ενώ έχω βάλει λεφτά μέσα...) Υπάρχει κάποιο problem?:confused: Απλά στην αρχή (αλλά και τώρα) στο Personal Account Overview μου γράφει σε ένα κίτρινο πλαίσιο Current Total in Euros: €0.00 EUR Γιατί συμβαίνει αυτό? άλλο το υπόλοιπο που έχεις στην τράπεζα σου και άλλο αυτό του paypal. το paypal "βλέπει" μόνο την κάρτα σου, όχι τον τραπεζικό λογ/μο. και η κάρτα "βλέπει" τον τραπεζικό λογ/μο το γεγονός ότι έβαλες την κάρτα σου στο paypal σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το υπόλοιπο της τράπεζας σου για να στέλνεις λεφτα. μου ζήτησε 1,5e τι κάνει ακριβώς? σου χρεώνει 1,5e δίνοντας ως δικαιολογία έναν 4ψηφιο αριθμό. ύστερα αυτό τον αρθιμό τον λες εσύ πίσω στο paypal. έτσι επικυρώνεται ότι είσαι ο νόμιμος κάτοχος της κάρτας. το 1,5e επιστρέφεται. η όλη διαδικασία διαρκεί μερικές μέρες, είναι πανεύκολη και κατοπιν ανεβαίνουν τα limits σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
clarco5 Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 άλλο το υπόλοιπο που έχεις στην τράπεζα σου και άλλο αυτό του paypal. το paypal "βλέπει" μόνο την κάρτα σου, όχι τον τραπεζικό λογ/μο. και η κάρτα "βλέπει" τον τραπεζικό λογ/μο το γεγονός ότι έβαλες την κάρτα σου στο paypal σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το υπόλοιπο της τράπεζας σου για να στέλνεις λεφτα. Α μάλιστα! :O Δηλαδή αν κάποιος μου στείλει λεφτά στο λογαριασμό του paypal τότε θα γράψει κάτι εκεί έτσι? Και αυτά τα λεφτά, πως θα μπορώ μετά να τα πάρω? Δεν καταχωρούνται στην κάρτα? :confused: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 Θα τα κανεις αναληψη στο τραπεζικο σου λογαριασμο με μικρη χρεωση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 σωστά! μετά εσύ μπορείς να τα ζητήσεις να στα στείλουν στον τραπεζικό σου λογαριασμό! η να τα ξοδέψεις σε αγορες κτλ edit: με πρόλαβε ο Nrg... :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
clarco5 Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 Ωραία! Thank U!!! ;) Μπήκα λίγο στο νόημα... :O Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_me2005 Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Επειδή έχω μαύρα μεσάνυχτα από πιστωτικές κάρτες, μπορεί να μου λύσει κάποιος μερικές απορίες; Θέλω να βγάλω κάρτα καθαρά για αγορές από το internet(eBay,Amazon,play.com κτλ).Δηλαδή δεν σκοπεύω να χρησιμοποιήσω την κάρτα για να αγοράσω κάτι με δόσεις από κάποιο κατάστημα. Ποια κάρτα μου προτείνετε; Χρειάζεται κάποιο δικαιολογητικό για να βγει;(είμαι φοιτητής και δεν κάνω φορολογική δήλωση και τέτοια)Θα μπορούσα αντί για πιστωτική κάρτα να βγάλω κάποια κάρτα που θα πρέπει πρώτα να βάλω εγώ τα λεφτά μέσα για να τα εισπράξει ο πωλητής(δηλαδή να μην μπορεί να πάρει κανένας περισσότερα λεφτά απ’ όσα έχει η κάρτα μέσα)Με δύο λόγια η πώληση να μην γίνεται με φανταστικά λεφτά τα οποία θα δώσω μετά αλλά με λεφτά τα οποία πρέπει να βάλω πριν στην κάρτα και ο πωλητής να μην μπορεί να πάρει περισσότερα απ’ όσα έχει μέσα η κάρτα. Και φυσικά αυτή η κάρτα να γίνεται αποδεκτή από τις παραπάνω σελίδες και γενικότερα από τις αγορές στο ίντερνετ. Εγώ εάν βγάλω πιστωτική θα έχω κάποια μηνιαία επιβάρυνση; Η θα έχω κάποια επιβάρυνση μόνο όταν αγοράζω κάτι και θα την ξεπληρώνω όταν καταθέτω τα λεφτά για το προϊόν που αγόρασα; Όταν πρωτοβγάζω πιστωτική πληρώνω τίποτα; Παιδιά έριξα πολλές ερωτήσεις μαζεμένες και ίσως να σας μπέρδεψα:O :blink: . Όποιος μπορεί ας με διαφωτίσει γιατί δεν πάει άλλο πια αυτή η κατάσταση με τις αγορές από το ίντερνετ!!Thanks:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Πάντος, μιας και το έλυσα το πρόβλημα με το play.com (ναι μόνος μου, χωρίς βοήθεια:p :lol: ), να πω και γω σε περίπτωση που αντιμετοπίσει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα. Τα στοιχεία που συμπληρώνεις στη φόρμα, όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, πρέπει να είναι ακριβώς όπως τα έχεις δηλώσει στην τράπεζα για την κάρτα. Συγκεκριμένα, και μιλώντας πάντα για την χρεωστική (debit) της τράπεζας Κύπρου, με το σήμα της VISA Electron πάνω έκανα τα εξής: 1) αριθμός κάρτας είναι αυτός που γράφει στην εμπρός όψη (16 ψηφία/4 τετράδες) 2) ονοματεπώνυμο δήλωσα αυτό που γράφει πάνω στην κάρτα (λατινικούς χαρακτήρες) 3) έβαλα την ημερομηνία έκδοσης και ημερομηνία λήξης (η λήξη αναγράφεται πάνω στην κάρτα, για την έκδοση θα βάλετε τον μήνα & χρόνο που βγάλατε την κάρτα) της κάρτας 4) διεύθυνση έβαλα ότι έχω δηλώσει στην τράπεζα (το γράφει στην πρώτη σελίδα στο βιβλιάριο καταθέσεων), αλλά με λατινικούς χαρακτήρες πάντα. Μη κάνετε το λάθος να δηλώσετε π.χ. αντι για περιοχή Πατήσια, να γράψετε Αθήνα (όπου είναι προφανές ότι για μας είναι το ίδιο, όμως οι Άγγλοι κατά πάσα πιθανότητα θα το θεωρήσουν λάθος εισαγωγή στοιχείων και θα απορρίψουν την κάρτα) 5) τέλος, εκεί που ζητάει τηλέφωνο, δίνουμε πάντα το σταθερό μας (landline) Όλα αυτά ξανατονίζω πως ισχύουν για το play.com (αν και βασικές... αρχές δε νομίζω να αλλάζουν σε άλλες εταιρείες). Ελπίζω να φανούν χρήσιμα τα παραπάνω. Καλή τύχη και καλές αγορές.:) Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mythos_bt Δημ. May 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2006 @mythos_bt: Ναι εννοείται ότι βάζω και ημερομηνία έκδοσης της κάρτας... δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα. Εσύ τί κάρτα χρησιμοποιείς (πιστωτική?)? Στο play.com ειχα χρησιμοποιησει μια πιστωτικη αλλα παιδευτηκα πολυ μεχρι να ολοκληρωθει η συναλλαγη γιατι δεν θυμομουνα την ημερομηνια εκδοσης της καρτας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. May 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2006 Στο play.com ειχα χρησιμοποιησει μια πιστωτικη αλλα παιδευτηκα πολυ μεχρι να ολοκληρωθει η συναλλαγη γιατι δεν θυμομουνα την ημερομηνια εκδοσης της καρτας. Στις κάρτες VISA/VISA ELECTRON ΔΕΝ χρειάζεται η ημερομηνία έκδοσης της κάρτας (το αφήνετε κενό) παρά μόνο η ημερομηνία λήξης. Η ημερομηνία έκδοσης χρειάζεται μόνο για τις κάρτες SWITCH. Και εγώ αγόρασα από το play.com αλλά δεν είχα βάλει ημερομηνία έκδοσης (δε την ξέρω άλλωστε, γιατί πρόκειται για συνεχώς ανανεωμένη κάρτα) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. May 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2006 Επειδή έχω μαύρα μεσάνυχτα από πιστωτικές κάρτες, μπορεί να μου λύσει κάποιος μερικές απορίες; Θέλω να βγάλω κάρτα καθαρά για αγορές από το internet(eBay,Amazon,play.com κτλ).Δηλαδή δεν σκοπεύω να χρησιμοποιήσω την κάρτα για να αγοράσω κάτι με δόσεις από κάποιο κατάστημα. Ποια κάρτα μου προτείνετε; Χρειάζεται κάποιο δικαιολογητικό για να βγει;(είμαι φοιτητής και δεν κάνω φορολογική δήλωση και τέτοια)Θα μπορούσα αντί για πιστωτική κάρτα να βγάλω κάποια κάρτα που θα πρέπει πρώτα να βάλω εγώ τα λεφτά μέσα για να τα εισπράξει ο πωλητής(δηλαδή να μην μπορεί να πάρει κανένας περισσότερα λεφτά απ’ όσα έχει η κάρτα μέσα)Με δύο λόγια η πώληση να μην γίνεται με φανταστικά λεφτά τα οποία θα δώσω μετά αλλά με λεφτά τα οποία πρέπει να βάλω πριν στην κάρτα και ο πωλητής να μην μπορεί να πάρει περισσότερα απ’ όσα έχει μέσα η κάρτα. Και φυσικά αυτή η κάρτα να γίνεται αποδεκτή από τις παραπάνω σελίδες και γενικότερα από τις αγορές στο ίντερνετ. Εγώ εάν βγάλω πιστωτική θα έχω κάποια μηνιαία επιβάρυνση; Η θα έχω κάποια επιβάρυνση μόνο όταν αγοράζω κάτι και θα την ξεπληρώνω όταν καταθέτω τα λεφτά για το προϊόν που αγόρασα; Όταν πρωτοβγάζω πιστωτική πληρώνω τίποτα; Παιδιά έριξα πολλές ερωτήσεις μαζεμένες και ίσως να σας μπέρδεψα:O :blink: . Όποιος μπορεί ας με διαφωτίσει γιατί δεν πάει άλλο πια αυτή η κατάσταση με τις αγορές από το ίντερνετ!!Thanks:) Αν Είσαι φοιτητής μπορείς να βγάλεις την Citibank Visa ή την Citibank Vodafone με δωρεάν συνδρομή .με μόνο δικαιολογητικο το φοιτητικό πάσο σύμφωνα με την σελίδα http://www.vodafone.gr/live1/page.jsp?pid=0001060000&vars=0000000000 αποκτήστε τώρα τη Citibank Visa Vodafone Χωρίς συνδρομή για πάντα καλώντας στο 801 11 11 6 11 Η προσφορά ισχύει μέχρι 31/08/06. Το όριο αγορών είναι 600 ευρώ αν είσαι πρώτο έτος και 800 αν βρίσκεσαι στο δευτερο Επίσης με μόνο δικαιολογητικό το πάσο θα πάρεις φοιτητική πιστωτική από την Τράπεζα πειραιώς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_me2005 Δημ. May 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2006 Παιδιά, διάβασα αρκετές από τις προηγούμενες σελίδες για να μου λυθούν οι απορίες που είχα. Παρόλα αυτά μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο μια και είμαι άσχετος από αυτά και πολλούς όρους(για να μην πω όλους) τους άκουσα για πρώτη φορά και δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι:O . Απ’ ότι κατάλαβα μπορώ να κάνω αγορές από το ίντερνετ(EBay, Amazon, play) απλά με την χρήση μια χρεωστικής και κυρίως της Alpha ή της Πειραιώς που γίνονται δεκτές σχεδόν από παντού Σωστά;(ποια από τις δύο έχει τις καλύτερες προσφορές στις χρεωστικές; Πάντως απ’ ότι κατάλαβα στο θέμα εξυπηρέτηση υπερισχύει η Πειραιώς με διαφορά). Χρεωστική και visa electron χρεωστική είναι το ίδιο πράγμα; Για να βγάλω μια χρεωστική πρέπει να πληρώσω κάποιο ποσό στην τράπεζα; Για την χρεωστική δεν έχω κάποια επιβάρυνση μηνιαίως ή κάποιο τόκο στις αγορές μου, σωστά; Το μόνο που πληρώνω είναι ένα μικρό ποσό όταν φορτώνω την κάρτα(βάζω 30 ευρώ για παράδειγμα στο λογαριασμό και μου κρατάνε τα 2 ευρώ), έτσι δεν είναι; Το μόνο χαρτί που έχω είναι ΑΦΜ, αρκεί για να βγάλω μια χρεωστική; Στην χρεωστική υπάρχει 100% ασφάλεια; Ένα σημείο που δεν κατάλαβα καθόλου είναι ο τετραψήφιος κωδικός στο pay pal(το οποίο δεν έχω καταλάβει τι είναι αλλά anyway)! Πείτε ότι βγάζω μία χρεωστική από την τάδε τράπεζα και μπαίνω να αγοράσω κάτι από το EBay ας πούμε, εκεί θα μου ζητήσει ένα τετραψήφιο κωδικό που ο μόνος τρόπος για να τον αποκτήσω είναι να κάνω Banking; Δηλαδή στάνταρ θα μου ζητήσει αυτόν τον τετραψήφιο κωδικό, σε κάθε μου αγορά στο ίντερνετ ή εγώ κατάλαβα λάθος;(Άρα ουσιαστικά εάν ισχύει αυτό είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε Banking για να πάρουμε τον κωδικό. Για να κάνουμε banking πάμε στην τράπεζα, συμπληρώνουμε μια αίτηση τους δίνουμε πέντε ευρώ και τελείωσε η διαδικασία;) Εμένα δεν με πολύ ενδιαφέρει εάν η τράπεζα θα κάνει μία ή δύο μέρες για να βάλει τα λεφτά μου στη κάρτα. Δεν είμαι τόσο απαιτητικός. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να μπορώ να κάνω την δουλειά μου στο ίντερνετ, απλά, χωρίς ευτράπελα και με την μεγαλύτερη ασφάλεια(γι’ αυτό και προτιμώ να βγάλω χρεωστική αντί για πιστωτική). Να ρωτήσω και κάτι…ηλίθιο(όχι ότι οι παραπάνω ερωτήσεις ήταν σε καλύτερη μοίρα:cry: ); Υπάρχει κανένα πρόβλημα εάν κάνω μια παραγγελία από ένα ίντερνετ καφέ(Ξέρετε φοβάμαι μην τυχόν μείνουν τα στοιχεία μου στο pc τους) ή η ασφάλεια είναι ακριβώς ίδια με αυτή του δικού μου pc; Ειλικρινά ξέρω ότι έχω θέσει πολλά ερωτήματα και νομίζω ότι είναι εμφανές πως δεν έχω ιδέα από τράπεζες:O και καταλαβαίνω ότι πολλά από αυτά εάν όχι και όλα θα έχουν σίγουρα ξαναειπωθεί μέσα σε αυτό το τεράστιο πλήθος σελίδων. Παρόλα αυτά επειδή δεν κατέχω ούτε στο ελάχιστο το θέμα και ακούμε τόσα να γίνονται με τις τράπεζες και τις ηλεκτρονικές αγορές και στις προηγούμενες σελίδες όλες οι πληροφορίες για τις χρεωστικές είναι σκόρπιες ανάμεσα σε άλλα ζητήματα γι’ αυτό και θέτω όλες αυτές τις ερωτήσεις και ελπίζω κάποιος να μπορέσει να με κατατοπίσει με το θέμα. Thanks!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. May 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2006 Απ’ ότι κατάλαβα μπορώ να κάνω αγορές από το ίντερνετ(EBay, Amazon, play) απλά με την χρήση μια χρεωστικής και κυρίως της Alpha ή της Πειραιώς που γίνονται δεκτές σχεδόν από παντού Σωστά; Σωστά... ποια από τις δύο έχει τις καλύτερες προσφορές στις χρεωστικές; δεν υπάρχουν προσφορές στις χρεωστικές. Πάντως απ’ ότι κατάλαβα στο θέμα εξυπηρέτηση υπερισχύει η Πειραιώς με διαφορά. το θέμα σχετικά με το ποια είναι καλύτερη στην εξυπηρέτηση είναι εντελώς υποκειμενικό. σε σχέδη με άλλες, και οι δύο έχουν πολύ καλή εξυπηρέτηση Χρεωστική και visa electron χρεωστική είναι το ίδιο πράγμα; όχι, έχω δει και πιστωτικές visa electron. απλά όλες οι χρεωστικές λόγω του τρόπου λειτουργίας τους είναι visa electron Για να βγάλω μια χρεωστική πρέπει να πληρώσω κάποιο ποσό στην τράπεζα; όχι Για την χρεωστική δεν έχω κάποια επιβάρυνση μηνιαίως ή κάποιο τόκο στις αγορές μου, σωστά; σωστά Το μόνο που πληρώνω είναι ένα μικρό ποσό όταν φορτώνω την κάρτα(βάζω 30 ευρώ για παράδειγμα στο λογαριασμό και μου κρατάνε τα 2 ευρώ), έτσι δεν είναι; όχι δεν υπάρχει τέτοια χρέωση Το μόνο χαρτί που έχω είναι ΑΦΜ, αρκεί για να βγάλω μια χρεωστική; το μόνο χαρτί που χρειάζεται είναι φωτοτυπία ταυτότητα. και το ΑΦΜ δεν είναι χαρτί :P Στην χρεωστική υπάρχει 100% ασφάλεια; Οσον αφορά το θέμα υποκλοπής, έχει ακριβώς όση ασφάλεια έχει και μια πιστωτική. Αν τελικά στην κλέψουν ή υποκλαπούν τα στοιχεία σου, είναι λίγο πιο ασφαλής επειδή η πιθανή χασούρα περιορίζεται στο balance του τραπεζικού λογαριασμού σου Ένα σημείο που δεν κατάλαβα καθόλου είναι ο τετραψήφιος κωδικός στο pay pal(το οποίο δεν έχω καταλάβει τι είναι αλλά anyway)! Πείτε ότι βγάζω μία χρεωστική από την τάδε τράπεζα και μπαίνω να αγοράσω κάτι από το EBay ας πούμε, εκεί θα μου ζητήσει ένα τετραψήφιο κωδικό που ο μόνος τρόπος για να τον αποκτήσω είναι να κάνω Banking; Δηλαδή στάνταρ θα μου ζητήσει αυτόν τον τετραψήφιο κωδικό, σε κάθε μου αγορά στο ίντερνετ ή εγώ κατάλαβα λάθος; κατάλαβες λάθος. τον 4ψηφιο αυτόν που λέμε είναι μόνο αν θες να γραφτείς στο paypal και να το χρησιμοποιήσεις εκτενώς. το paypal είναι payment processor, κάτι σαν διαμεσολαβητής, και το χρησιμοποιούμε κυρίως για αγορές από το ebay και για άλλες αγορές, αλλά τις περισσότερες φορές δεν θα χρειαστεί να χεις καν account στο paypal για να πληρώσεις. δες τα FAQ και το help του paypal, πριν ρωτήσεις ποιες οι διαδικασίες κλπ (Άρα ουσιαστικά εάν ισχύει αυτό είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε Banking για να πάρουμε τον κωδικό. Για να κάνουμε banking πάμε στην τράπεζα, συμπληρώνουμε μια αίτηση τους δίνουμε πέντε ευρώ και τελείωσε η διαδικασία;) λέγεται e-banking και όχι banking :) κατα τ άλλα, ναι αυτή είναι η διαδικασία (περίπου) Υπάρχει κανένα πρόβλημα εάν κάνω μια παραγγελία από ένα ίντερνετ καφέ(Ξέρετε φοβάμαι μην τυχόν μείνουν τα στοιχεία μου στο pc τους) ή η ασφάλεια είναι ακριβώς ίδια με αυτή του δικού μου pc; Καλύτερα απ το ασφαλές pc σου που έχεις χτίσει εσύ και το ξέρεις... Παρόλα αυτά επειδή δεν κατέχω ούτε στο ελάχιστο το θέμα και ακούμε τόσα να γίνονται με τις τράπεζες και τις ηλεκτρονικές αγορές και στις προηγούμενες σελίδες όλες οι πληροφορίες για τις χρεωστικές είναι σκόρπιες ανάμεσα σε άλλα ζητήματα γι’ αυτό και θέτω όλες αυτές τις ερωτήσεις και ελπίζω κάποιος να μπορέσει να με κατατοπίσει με το θέμα. και όμως, κάποιος θα βρεθεί να τα ξαναρωτήσει αυτά, είτε σκόρπια είτε μαζεμένα....:shifty: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. May 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 13, 2006 Ετοιμο το faq!!! :respect: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
venividivici Δημ. May 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2006 Καλημερα παιδια σκεφτομαι να ανοιξω λογαριασμο στο Ταχυδρομικο ταμιευτηριο "Ταμιευτηριο plus" και μου δινει μια χρεωστικη καρτα T.T VISA ELECTRON.THN ΕΧΕι δοκιμασει κανεις σας?καλη καρτα? Παράθεση Ενοικιαζομενα δωμάτια και διαμερίσματα στην παραλία των Μυλων Αργολιδος δέκα λεπτά απο το Ναύπλιο σε προσιτές τιμές. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
clarco5 Δημ. May 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2006 Υπάρχει κανένα πρόβλημα εάν κάνω μια παραγγελία από ένα ίντερνετ καφέ(Ξέρετε φοβάμαι μην τυχόν μείνουν τα στοιχεία μου στο pc τους) ή η ασφάλεια είναι ακριβώς ίδια με αυτή του δικού μου pc; Καλύτερα απ το ασφαλές pc σου που έχεις χτίσει εσύ και το ξέρεις... Η ασφάλεια είναι η ίδια! Don΄t worry... ;) Θα προσέξεις ότι στις ιστοσελίδες του eBay και του PayPal που θα χρειαστεί να βάλεις κάποιον κωδικό ή αριθμό κάρτας, υπάρχει κάποιο εικονίδιο κλειδαριάς (κλειστής) [μάλιστα στον firefox κιτρινίζει και η address bar]. Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες που θα δώσεις θα κρυπτογραφηθούν! Το μόνο που πρέπει να προσέξεις αν πας σε internet cafe , είναι να μην αποθηκεύσουν τους κωδικούς σου τα windows (όταν σε ρωτάνε αν θέλεις να αποθηκευτούν οι κωδικοί για μελλοντική χρήση). Με λίγα λόγια να διαγράψεις καλύτερα τα όποια cookies δημιουργηθούν. :O [Για ευνόητους λόγους... :p ] Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts