Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Και η alpha έχει φοιτητική Visa.

οκ στην citibank που τσέκαρα τώρα έχει συνδρομή..στην alpha bank δεν ξέρω..το site της δεν δουλέυει..οπότε μάλλον με βλέπω με visa electron.

kai i ethniki ehei electron visa hwris syndromi gia tous foithtes an anoiksoun logariasmo spoudazw. epishs mporoun na paroun kai kanoniki visa me ton idio logariasmo me mikro orio alla den thymamai an einai me syndromi i hwris. mia erwtisi se katastima tha sas diafwtisei.

malista aytos o logariasmos ehei kai poly kala epitokia katathesewn (idia me ayta twn misthodotoumenwn) kai overdraft me atoka ta prwta 100 eyrw. koinws ton anoigeis, ton pas sta -100 kai sou ekane i ethniki dwro 100 euros ;)

nomizw prepei na paw na dwsw katatakthries pouthena...

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

Δεν ξέρω εάν έχει αναφερθεί, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει εδώ και 1-2 μήνες ειδική σελίδα (για την ακρίβεια αρχείο excel που το ανανεώνει) με συγκριτικό πίνακα επιτοκίων και προμηθειών όλων των τραπεζών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα υπάρχουν (στα φύλλα του excel) συγκριτικοί πίνακες που αφορούν τα επιτόκια και τις προμήθειες των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, τα επιτόκια και τις προμήθειες των πιστωτικών καρτών, τις προμήθειες των εμβασμάτων καθώς και έξοδα και προμήθειες που αφορούν τους καταθετικούς λογαρισμούς όλων των τραπεζών.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Xiaomi Redmi Note 3 Pro, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone 6, Apple iPhone 5, Apple iPhone 4, Apple iPhone 3GS, Samsung Galaxy S, Apple iPhone 3GS, Nokia 5530, Sony Ericsson G900, O2 XDA Ignito, HTC P3300, Nokia E51, Nokia N70, Nokia 6131, Sony Ericsson W800i, Samsung SGH-D500, Qtek 8020, Nokia 6230i, Samsung SGH-E700, Sony Ericsson T630, Nokia 7210, Nokia 8210, Panasonic GD90, Ericsson GF 768, Ericsson GA 628

Εγώ άνοιξα λογαριασμό στην Πειραιώς και παρέλαβα την χρεωστική κάρτα και χθές έκανα την 1η συναλλαγή μέσω Paypal.

Το Paypal για πιστοποίηση σε χρεώνει 1,5Ε, που στα επιστρέφει άν η πιστωτική σου είναι οκ.

Γνωρίζει κάποιος αν η επιστροφή θα γίνει στο λογαριασμό μου στο Paypal, ή θα αφαιρεθεί από την 1η αγορά που έκανα.

Και κάτι ακόμα η Τράπεζα για τις συναλλαγές στο εξωτερικό μέσω Paypal έχει κάποια προμήθεια ή κάτι; γιατί ο λογαριασμός μου προσωρινά έχει χρεωθεί με 2,5 Ε επιπλέον.

Και κάτι τελευταίο πόσες μέρες χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή μέσω PayPal<->Πειραιώς ;

Εγώ άνοιξα λογαριασμό στην Πειραιώς και παρέλαβα την χρεωστική κάρτα και χθές έκανα την 1η συναλλαγή μέσω Paypal.

Το Paypal για πιστοποίηση σε χρεώνει 1,5Ε, που στα επιστρέφει άν η πιστωτική σου είναι οκ.

Γνωρίζει κάποιος αν η επιστροφή θα γίνει στο λογαριασμό μου στο Paypal, ή θα αφαιρεθεί από την 1η αγορά που έκανα.

Και κάτι ακόμα η Τράπεζα για τις συναλλαγές στο εξωτερικό μέσω Paypal έχει κάποια προμήθεια ή κάτι; γιατί ο λογαριασμός μου προσωρινά έχει χρεωθεί με 2,5 Ε επιπλέον.

Και κάτι τελευταίο πόσες μέρες χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή μέσω PayPal<->Πειραιώς ;

Λοιπόν ένα-ένα. Για την εγγραφή σου στο Paypal, η εν λόγω εταιρεία έκανε δέσμευση 1€, το οποίο θα επιστραφεί σε λίγες μέρες ως αποδέσμευση. Μην ανησυχήσεις αν σε πάρουν από το τμήμα ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΩΝ ΣΥΝΝΑΛΑΓΩΝ της Πειραιώς, το κάνουν για την ασφάλειά σου, για να πιστοποιήσουν ότι η εγγραφή στο Paypal έγινε με τη συγκατάθεσή σου.

- To 1,5€ επιστρέφεται στον Paypal λογαριασμό σου και όχι στον καταθετικό σου λογαριασμό. Ως εκ τούτου θα αφαιρεθεί από την επόμενη αγορά σου. ;)

- Όχι δεν υπάρχει προμήθεια. Την προμήθεια την κρατάνε από τον πωλητή, όχι από τον αγοραστή. (και είναι για Ελλάδα 3,4%+0,35€ για έσοδα μέσω Paypal μέχρι 2500€ το μήνα, για περισσότερα έσοδα μειώνεται ως και 1,9%+0,35€ η προμήθεια)

- Την τελευταία ερώτηση δε την κατάλαβα... Αμέσως γίνεται η πληρωμή, στο δευτερόλεπτο, έρχεται αμέσως και απόδειξη μέσω email. Aν εννοείς την ολοκλήρωση της εγγραφής μέσω του verification με τον 4ψήφιο αριθμό, αυτό γίνεται μέσω του ebanking.

mivong...σου είπαν στην Εmporiki που ρώτησες εάν θα γίνει Visa Electron κατα τα πρότυπα των άλλων και εάν ναι πότε;

Γιατί ρώτησα σήμερα εγώ και άλλα τους έλεγα άλλα μου απαντούσαν...κοινώς αρες μάρες κουκουνάρες!

Θέλω να αποκτήσω μία Εl. Visa, η A Bank αξίζει; Πόσο καιρό κάνει να βγει; Μιλώ για χρεωστική πάντα.

Ι need a six month vacation, twice a year.

mivong...σου είπαν στην Εmporiki που ρώτησες εάν θα γίνει Visa Electron κατα τα πρότυπα των άλλων και εάν ναι πότε;

Γιατί ρώτησα σήμερα εγώ και άλλα τους έλεγα άλλα μου απαντούσαν...κοινώς αρες μάρες κουκουνάρες!

Θέλω να αποκτήσω μία Εl. Visa, η A Bank αξίζει; Πόσο καιρό κάνει να βγει; Μιλώ για χρεωστική πάντα.

H αλλαγή έγινε. Δε πρόκειται να ξαναγίνει αλλαγή τουλάχιστον επί του παρόντος. Εγώ θα σου πρότεινα Πειραιώς χρεωστική... Μέσα σε μια βδομάδα έχεις την χρεωστική σου κάρτα Electron, δεν έχει ελάχιστο ποσό κατάθεσης και γενικά είναι πιο εξυπηρετική πιστεύω. Η ΑΛΦΑ έχω ακούσει ότι ζητάει ελάχιστο ποσό κατάθεσης και μάλιστα σχετικά μεγάλο...

Εχω μια ερωτηση.

Υπάρχει καποια τραπεζα και καρτα , που σου κανει μεταφορα υπολοιπου χωρις να χρειάζεται να βγάλεις πρωτα τη νεα καρτα και μετα να κανεις μεταφορά?

πχ εστω οτι χρωστας 3000 στην ταδε καρτα.

Να κανεις αιτηση και να σου βγαλει η Β τραπεζα τη καρτα απευθειας, χωρις να σου λεει $%%%$ του τυπου πρεπει πρωτα να βγαλεις νεα καρτα και μετα να κανεις αιτηση μεταφορας κτλ κτλ , ετσι ωστε και να μη χανεις χρονο αλλα και να επωφεληθείς απο τα μειωμενα επιτοκια του πρώτου εξαμήνου?

:X

να ρωτήσω κάτι η VISA της εθνικής δεν έχει συνδρομή???? Της eurobank που έχω εγω γιατί έχει?!?!! γκρρρρρρρρρ! υπάρχει φοιτητική VISA στην εθνική? είναι με συνδρομή?

Γενικά θέλω μια κάρτα για αγορές απο το internet...αλλά εννοείται δεν θέλω συνδρομή!!! Ως φοιτητής μπορώ να βγάλω πιστωτική? όχι ε? άρα να βγάλω visa electron στην alphabank? τι να κάνω???

Σαν φοιτητης μπορείς να βγάλεις πιστωτκή .

Στην Πειραιώς σου δίνουν δωρεάν για τον πρώτο χρόνο και από κει και πέρα δωρεάν αν έχεις κάνει αγορές 1500 τον προηγούμενο ( Για μη φοιτητές 2500)

Στην Citibank Θα πάρεις δωρεάν για πάντα την CITIBANK VODAFONE με όριο 600 ευρώ αν εισαι στο πρώτο έτος και 800 ευρώ αν είσαι στο δεύτερο .

Δες στην σελίδα http://www.vodafone.gr/live1/page.jsp?pid=0001060000&vars=0000000000

Η προσφορά ισχύει μέχρι 30/04 αλλά συνήθως ανανεώνεται .

Εχω μια ερωτηση.

Υπάρχει καποια τραπεζα και καρτα , που σου κανει μεταφορα υπολοιπου χωρις να χρειάζεται να βγάλεις πρωτα τη νεα καρτα και μετα να κανεις μεταφορά?

πχ εστω οτι χρωστας 3000 στην ταδε καρτα.

Να κανεις αιτηση και να σου βγαλει η Β τραπεζα τη καρτα απευθειας, χωρις να σου λεει $%%%$ του τυπου πρεπει πρωτα να βγαλεις νεα καρτα και μετα να κανεις αιτηση μεταφορας κτλ κτλ , ετσι ωστε και να μη χανεις χρονο αλλα και να επωφεληθείς απο τα μειωμενα επιτοκια του πρώτου εξαμήνου?

Υπάρχουν αρκετές που πέρνουν τα δικαιολογητικά ταυτόχρονα με την αίτηση για την έκδοση της κάρτας αλλά έτσι και αλλιώς θα περιμένεις μέχρι να εγκριθεί η κάρτα. Π.χ Πειραιώς .

Λοιπόν ένα-ένα. Για την εγγραφή σου στο Paypal, η εν λόγω εταιρεία έκανε δέσμευση 1€, το οποίο θα επιστραφεί σε λίγες μέρες ως αποδέσμευση. Μην ανησυχήσεις αν σε πάρουν από το τμήμα ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΩΝ ΣΥΝΝΑΛΑΓΩΝ της Πειραιώς, το κάνουν για την ασφάλειά σου, για να πιστοποιήσουν ότι η εγγραφή στο Paypal έγινε με τη συγκατάθεσή σου.

- To 1,5€ επιστρέφεται στον Paypal λογαριασμό σου και όχι στον καταθετικό σου λογαριασμό. Ως εκ τούτου θα αφαιρεθεί από την επόμενη αγορά σου. ;)

- Όχι δεν υπάρχει προμήθεια. Την προμήθεια την κρατάνε από τον πωλητή, όχι από τον αγοραστή. (και είναι για Ελλάδα 3,4%+0,35€ για έσοδα μέσω Paypal μέχρι 2500€ το μήνα, για περισσότερα έσοδα μειώνεται ως και 1,9%+0,35€ η προμήθεια)

- Την τελευταία ερώτηση δε την κατάλαβα... Αμέσως γίνεται η πληρωμή, στο δευτερόλεπτο, έρχεται αμέσως και απόδειξη μέσω email. Aν εννοείς την ολοκλήρωση της εγγραφής μέσω του verification με τον 4ψήφιο αριθμό, αυτό γίνεται μέσω του ebanking.

Κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.

Αυτό που λές με το 1€, αν κατάλαβα το κρατάει η Πειραιώς και μετά το επιστρέφει;

Όσο για το τελευταίο εννοώ πόσες μέρες θέλει η τράπεζα για να εμφανίσει online, την χρέωση του λογαριασμού και το συνολικό κόστος.

(στο paypal αναφέρονταν ότι θέλει 3-4 ανάλογα την τράπεζα ισχύει;)

Κατ' αρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.

Αυτό που λές με το 1€, αν κατάλαβα το κρατάει η Πειραιώς και μετά το επιστρέφει;

Όσο για το τελευταίο εννοώ πόσες μέρες θέλει η τράπεζα για να εμφανίσει online, την χρέωση του λογαριασμού και το συνολικό κόστος.

(στο paypal αναφέρονταν ότι θέλει 3-4 ανάλογα την τράπεζα ισχύει;)

Ναι το κρατάει η τράπεζα και στο επιστρέφει μετά από κάποιες μέρες.

Σε όλες τις online συναλλαγές όταν πληρώνουμε δεν μας τραβάνε το ποσό αμέσως, άρα και δεν εμφανίζεται και αμέσως στο λογαριασμό μας. Γίνεται απλά «δέσμευση» του ποσού (εξού και η διαφορά λογιστικό-διαθέσιμο υπόλοιπο). Μετά 3-4 μέρες αφαιρείται το ποσό κανονικά.

(Στο ebanking της Πειραιώς έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις και τα ποσά που είναι σε δέσμευση καθώς και λεπτομέρειες, ποια εταιρεία κλπ.)

Ναι το κρατάει η τράπεζα και στο επιστρέφει μετά από κάποιες μέρες.

Σε όλες τις online συναλλαγές όταν πληρώνουμε δεν μας τραβάνε το ποσό αμέσως, άρα και δεν εμφανίζεται και αμέσως στο λογαριασμό μας. Γίνεται απλά «δέσμευση» του ποσού (εξού και η διαφορά λογιστικό-διαθέσιμο υπόλοιπο). Μετά 3-4 μέρες αφαιρείται το ποσό κανονικά.

(Στο ebanking της Πειραιώς έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις και τα ποσά που είναι σε δέσμευση καθώς και λεπτομέρειες, ποια εταιρεία κλπ.)

Σας ευχαριστώ και τους 2 :)

Διάβασα στο xls που ανέφερε ένα μέλος ότι η κάθε συναλλαγή χρεώνετε στην Πειραιώς, ως εξής

€0,75 ανά συναλλαγή

Μέσο Μηνιαίο Υπόλοιπο έως €1.500:Δωρεάν 4/μήνα

κλπ

Μήπως γνωρίζετε αν ισχύει; Ξέρω ρωτάω για πολύ ψιλά γράμματα:cry:

Σας ευχαριστώ και τους 2 :)

Διάβασα στο xls που ανέφερε ένα μέλος ότι η κάθε συναλλαγή χρεώνετε στην Πειραιώς, ως εξής

€0,75 ανά συναλλαγή

Μέσο Μηνιαίο Υπόλοιπο έως €1.500:Δωρεάν 4/μήνα

κλπ

Μήπως γνωρίζετε αν ισχύει; Ξέρω ρωτάω για πολύ ψιλά γράμματα:cry:

Εγώ στην Πειραιώς δεν έχω πληρώσει δεκάρα κανά δυο χρόνια που είμαι... Και δε διακινώ και τίποτα τεράστια ποσά... Φοιτητοποσά φαντάσου. :O :p

Για συναλλαγές σε καταθετικό λογαριασμό :S

Α και έχω άλλες 2 απορίες (μη με βρίσετε):

Υπάρχει χρέωση αν γίνουν αρκετές συναλλαγές μέσω γκισε;

Υπάρχει χρέωση αν βάζω χρήματα ή τραβάω μέσω ATM;

(υποθέτω ότι και στα παραπάνω η απάντηση είναι όχι σύμφωνα με όσους όρους και ψιλά γράμματα έχω διαβάσει)

Και κάτι πιο τεχνολογικό, με Firefox παίζει κανονικά η Winbank επειδή αναγκάζομαι να μπαίνω με ΙΕ, για να λειτουργεί 100% σωστά.

Και κάτι πιο τεχνολογικό, με Firefox παίζει κανονικά η Winbank επειδή αναγκάζομαι να μπαίνω με ΙΕ, για να λειτουργεί 100% σωστά.

H winbank ναι, το easypay δε λειτουργεί καλά με firefox.

Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να παραθέσει ότι πληροφορίες-προσωπικές εμπειρίες διαθέτει,σχετικά με άνοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα του εξωτερικού αν ο πελάτης είναι κάτοικος ελλάδας..και αν είναι εύκολο να διαθέτει e-banking

ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις

ευπρόσδεκτα και φορουμ που ασχολούνται με τέτοιας φύσεως ζητήματα..ξένα ή κ ελληνικά!

Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να παραθέσει ότι πληροφορίες-προσωπικές εμπειρίες διαθέτει,σχετικά με άνοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα του εξωτερικού αν ο πελάτης είναι κάτοικος ελλάδας..και αν είναι εύκολο να διαθέτει e-banking

ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις

ευπρόσδεκτα και φορουμ που ασχολούνται με τέτοιας φύσεως ζητήματα..ξένα ή κ ελληνικά!

Πρέπει να παραβρίσκεσαι εκεί στο άνοιγμα λογαριασμού και να παρουσιάσεις ότι είσαι κάτοικος αυτής της χώρας (εκτός αν είναι στην Ευρωζώνη). Δε γίνεται άνοιγμα λογαριασμού δια αποστάσεως ή μέσω ίντερνετ.

Δεύτερον, υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για να ανοίξεις λογαριασμό εξωτερικού; Αν είναι γιατί θέλεις να στέλνεις χρήματα στο εξωτερικό, μπορείς να το κάνεις και από ελληνική τράπεζα με κόστος μηδαμινό (0,50€ από ebanking Εθνικής, 2-3 εργάσιμες για να φτάσουν τα χρήματα)

Για ποιες συναλλαγες μιλαει ομως? Σιγουρα οχι για αυτες που συζηταμε..Διαβασε το καλυτερα.

i synallages pou hrewnontai einai i synallages pou ginontai sto tameio.

stin ethniki px an to meso 6miniaio ypoloipo einai <1500 E ehei 0.75/synallagi (hrewnontai sto telos tou eksaminou)

an ehei metaksy 1500 kai kapoio allo poso (i 30 i 60k eyrw) oi 24 prwtes synallages einai dwrean kai meta 0.75/synallagi enw an to meso ypoloipo einai panw apo ayto to poso oles oi synallages einai dwrean.

i synallages mesw internet banking kai atms den hrewnontai..

epishs opws anaferthike aytes einai synallages gia logariasmous tamieythriou. oi trehoumenoi den hrewnoun. giayto foithtes kai misthwtoi na zitate trehoumenous.

kai oi ypoloipoi kairos na mathete na leitourgeitai tin kartoula sas... ;)

Δεύτερον, υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για να ανοίξεις λογαριασμό εξωτερικού;

Μπορει για παραδειγμα να επιθυμει κανεις αποδοση καταθετικου λογαριασμου 5% ανα ετος...

http://www.firstdirect.com/saveinvest/esavings.shtml

applying is easy - e-Savings Account

...

You must be aged 18 or over and resident in the UK (excluding the Channel Islands and Isle of Man) with a home telephone number in order to apply for an account.

sti sygkekrimeni trapeza den mporeis na anoikseis. ;) allos logos?

applying is easy - e-Savings Account

...

You must be aged 18 or over and resident in the UK (excluding the Channel Islands and Isle of Man) with a home telephone number in order to apply for an account.

sti sygkekrimeni trapeza den mporeis na anoikseis. ;) allos logos?

ΟΚ, δεν το ηξερα αυτο. Ειχα ανοιξει λογαριασμο στην τραπεζα αυτη οταν ημουν φοιτητης Αγγλια και τον εχω κρατησει ακομα εχοντας βαλει την Ελληνικη μου διευθυνση ως μονιμη κατοικια οποτε δεν νομισα οτι θα υπηρχε προβλημα.

Αλλος λογος? Μπορει να σου αρεσει η εξυπηρετηση της αλλης τραπεζας, για παραδειγμα απο την ανω τραπεζα μου ερχεται δωρεαν (και ας ειμαι σε αλλη χωρα) μηνιαιο statement συναλλαγων, εκτακτο γραμμα καθε φορα που αλλαζει κατι στους ορους συμβασης (π.χ. χρεωσεις, επιτοκια), ακομα και εκτακτη ενημερωτικη κατασταση σε περιπτωση μεγαλων κινησεων (αναληψεων - καταθεσεων). Ε, δεν μπορω να πω οτι ειμαι το ιδιο ευχαριστημενος με τις Ελληνικες τραπεζες που συναλλασομαι...