agiorgitis Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Και πάλι δύσκολο είναι, γιατί κάποιο μαγαζί δεν θα έχει μηχάνημα για κάρτες, θα υπάρχουν προβλήματα στις συναλλαγές κλπ. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι Αγγλία που πληρώναμε μέχρι και τον καφέ των 2 λιρών με την κάρτα. Εδώ θα σε κοιτούν σαν τον τρελό του χωρίου... Πρέπει γενικά να υπάρχει κάποιο σύστημα ώθησης για να χρησιμοποιήσεις την πιστωτική σου. Κάποια επιστροφή, κάποια φοροαπαλλαγή, κάποια έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος, κάτι τέτοιο... Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Αν βαλω σημερα χρηματα απο ατμ σε καρτα της αλφα μπανκ, ποτε θα τα δω(να ειναι διαθεσιμα) ΣΙΓΟΥΡΑ στο λογαριασμο μου??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xapos Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Μόλις γίνει καταμέτρηση. Αύριο λογικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 (edited) Να καταργηθούν τα μετρητά αποκλείεται. Να μπει πλαφόν στις συναλλαγές με μετρητά ίσως. Ακόμα και τότε όμως σπας το ποσό στα όρια του πλαφόν και πληρώνεις ότι πόσο θες.. Να καταργηθούν γιατί όχι... Αλλα οκ έστω ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για κάτι τέτοιο.. Τουλάχιστον να μπει ένα πλαφόν 20 ευρώ μόνο.. Έτσι κι αλλιώς τα 1500 που είναι το όριο τώρα και 500 που θα γίνουν μετά δεν ε΄χει και μεγάλο νόημα.. Γιατί όλοι σπάνε το ποσό.. Πιο πολλοί φοροδιαφεύγουν επιχειρήσεις με μικρότερη μέση απόδειξη. Αν βαλω σημερα χρηματα απο ατμ σε καρτα της αλφα μπανκ, ποτε θα τα δω(να ειναι διαθεσιμα) ΣΙΓΟΥΡΑ στο λογαριασμο μου??? Όταν ανοίξει η τράπεζα αύριο το πρωί συνήθως κάνουν καταμετρηση.. Εκτός κι αν τα κατέθεσες σε ΑΤΜ με online κατάθεση της alpha Και πάλι δύσκολο είναι, γιατί κάποιο μαγαζί δεν θα έχει μηχάνημα για κάρτες, θα υπάρχουν προβλήματα στις συναλλαγές κλπ. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι Αγγλία που πληρώναμε μέχρι και τον καφέ των 2 λιρών με την κάρτα. Εδώ θα σε κοιτούν σαν τον τρελό του χωρίου... Πρέπει γενικά να υπάρχει κάποιο σύστημα ώθησης για να χρησιμοποιήσεις την πιστωτική σου. Κάποια επιστροφή, κάποια φοροαπαλλαγή, κάποια έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος, κάτι τέτοιο... Συμφωνώ... ή να γίνει έκπτωση στον ΦΠΑ αυτόματα κάθε φορά που χρησιμοποιείται κάρτα.. (που ακούγεται και κάτι τέτοιο).. ακόμα και κληρώσεις με δώρα από το δημόσιο έχω διαβάσει ότι έχει μπει στο τραπέζι Εγώ στο μοναδικό μέρος που πληρώνω τον καφέ με την κάρτα είναι στα starbucks και στα coffee time.. Στο δεύτερο με κοιτάνε σαν τον τρελό του χωριού όπως λες .. Στα υπόλοιπα δεν έχουν καν τερματικό για κάρτες. Edited August 5, 2013 by Alex0077 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aliengoa Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Στην πειραιώς συγκεκριμένα της γειτονιάς μου βάζεις τα λεφτά στο ATM χωρίς φάκελο, τα μετράει αυτόματα και είναι άμεσα διαθέσιμα στο λογαριασμό. Παράθεση ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Στην πειραιώς συγκεκριμένα της γειτονιάς μου βάζεις τα λεφτά στο ATM χωρίς φάκελο, τα μετράει αυτόματα και είναι άμεσα διαθέσιμα στο λογαριασμό. Η alpha δυστυχώς έχει μόνο 4 τέτοια ATMs σε όλη την Ελλάδα :X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aliengoa Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Σε μια δουλεια που ημουνα ηθελε ο πελατης να πληρωσει το προιον αξιας 15€ με πιστωτικη και του λεει η κοπελα καλυτερα με μετρητα! Και μετα τον κοροιδευε που δεν ειχε ρευστο! Και λεω αφου το μηχανημα της τραπεζας το πληρωνετε ποιος ο λογος να μην δεχτεις για τα 15? Τους χρεωνουν πολλα ή επειδη δεν μπαινουν στο ταμειο και μπαινουν στο τελος του μηνα; νοοτροπια ε; Παράθεση ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Σε μια δουλεια που ημουνα ηθελε ο πελατης να πληρωσει το προιον αξιας 15€ με πιστωτικη και του λεει η κοπελα καλυτερα με μετρητα! Και μετα τον κοροιδευε που δεν ειχε ρευστο! Και λεω αφου το μηχανημα της τραπεζας το πληρωνετε ποιος ο λογος να μην δεχτεις για τα 15? Τους χρεωνουν πολλα ή επειδη δεν μπαινουν στο ταμειο και μπαινουν στο τελος του μηνα; νοοτροπια ε; Δεν είναι πάγιο έξοδο το μηχάνημα της τράπεζας. Κάθε συναλλαγή με κάρτα χρεώνεται με προμήθεια... Αν πληρώσεις με μετρητά πχ 15 ευρώ.. ο έμπορος θα εισπράξει 15 ευρώ.. (αν υποθεσουμε οτι δεν υπαρχει ΦΠΑ) Αν πληρώσει με κάρτα θα μπουν στο λογαριασμό του 14 ευρώ.. Το 1 ευρώ είναι προμήθεια της τράπεζας.. Γι αυτο και καμια φορα σε πιο μικρά καταστήματα.. αν πληρώσεις με μετρητά μπορεις να διαπραγματευτείς καλύτερη τιμή.. Η προμήθεια εξαρτάται από τον τύπο της κάρτας (visa, mastercard, diners, amex) αλλά και από την συμφωνία με την τράπεζα. Αν ένα κατάστημα κάνει πολλές συναλαλγές (πχ supermarket) υπάρχει συμφωνία για πολύ μικρή έως ελάχιστη προμήθεια. Αν ένα κατάστημα όμως κάνει σπάνια συναλλαγές με κάρτα.. ε η τράπεζα θα πάρει κάπως μεγαλύτερη προμήθεια Βεβαια οι τιμές συνήθως είναι έτσι ώστε να ενσωματώνουνο από πριν την προμήθεια της πιστωτικής. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Κάποτε είχε ακουστεί οτι η τράπεζα θα παρακρατούσε αυτόματα το ΦΠΑ και θα έδινε ενα χαρτί κάθε μήνα στον καταστηματάρχη οτι του έχει γίνει η παρακράτηση. Δεν ξέρω όμως αν λειτουργεί αυτό το σύστημα ή όχι ακόμη... Γιατί σε περίπτωση που λειτουργεί, ο καταστηματάρχης θα θέλει να πάρει τα μετρητά, να βάλει τον ΦΠΑ στην τσέπη και να τον αποδόσει μετά απο 3+ μήνες (κι άν), ή να μην κοψει καν απόδειξη και να τον τσεπώσει... Ενώ με το πλαστικό χρήμα υπάρχει περισσότερη διαφάνεια και γι αυτό μπορεί να αποφεύγουν να δέχονται πληρωμές με κάρτες... Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nfeel Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Δεν είναι πάγιο έξοδο το μηχάνημα της τράπεζας. Κάθε συναλλαγή με κάρτα χρεώνεται με προμήθεια... Έχω την εντύπωση πως προμήθεια υπάρχει μόνο στις δόσεις. Όταν πληρώνεις δηλαδή με κάρτα και με δόσεις. Αν τραβήξει όλο το ποσό με την κάρτα ουσιαστικά είναι σαν μετρητά, όχι? Παράθεση me > you Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aliengoa Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Δεν είναι πάγιο έξοδο το μηχάνημα της τράπεζας. . 20 ευρώ το μήνα κόστιζε η "υπηρεσία" για το μηχάνημα το 2009! Παράθεση ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 (edited) Έχω την εντύπωση πως προμήθεια υπάρχει μόνο στις δόσεις. Όταν πληρώνεις δηλαδή με κάρτα και με δόσεις. Αν τραβήξει όλο το ποσό με την κάρτα ουσιαστικά είναι σαν μετρητά, όχι? Aπό όσο ξέρω υπάρχει προμήθεια σε κάθε συναλλαγή.. Γι αυτό και πχ βλέπεις μερικές εταιρίες.. πχ αν πας και κλεισεις με πιστωτική κάρτα από το site της Aegean υπάρχει προμήθεια πιστωτικής κάρτας 2% για visa και 2,5% για mastercard. Το ίδιο μου ειχαν πει και σε ένα ταξιδιωτικό.. Έκαναν πχ τα εισιτήρια 500 ευρώ.. και όταν βγάζω κάρτα.. μου λένε είναι +2% που είναι η προμήθεια που πρέπει να δώσει στην τράπεζα (λάθος ο χειρισμός της βέβαια, αλλά έτσι είναι) και αν θυμαμαι σωστά η προμήθεια οφείλεται στην εκκαθάριση που γίνεται μεταξύ εκδότριας τράπεζας πελάτη και τράπεζας εμπορου Σε άλλες επιχειρήσεις από την άλλη ίσως υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση.. ας μας πει και κάποιος άλλος επαγγελματίας που έχει κα΄νε ισυμφωνία με την τράπεζα Για άτοκες δόσεις.. εννοείται οτι τα έξοδα είναι αρκετά παραπάνω.. Και αυτό γιατί αν ο έμπορος πάρει από την αρχή όλο το ποσό από την τράπεζα (παρόλο που ο πελάτης ψώνισε με άτοκες δόσεις) .. η τράπεζα ουσιαστικά χορηγεί δάνεια και προεξοφλεί το ποσό αυτό από την αρχή με αποτέλεσμα να τον χρεώνει καποιους τοκους όπως είναι λογικό Edited August 5, 2013 by Alex0077 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TheBerliner Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Θα ήταν ένα πολύ θετικό βήμα να περιοριστούν οι συναλλαγές με μετρητά. Ένα σωστό βήμα ήταν η κατάργηση του 500αρικου, κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα έπρεπε να είναι 50€. Και μόνο η αλλαγή από την κατάργηση των μεγαλύτερων θα τσιμπήσει πολλούς φοροφυγάδες. Και από εκεί και πέρα πλαφόν στα 300€ στις συναλλαγές, δίνεις και ένα μπόνους για χρήση καρτών και βελτιώνεται η κατάσταση. Όυτως ή άλλως όλοι έχουμε κάρτες είτε πιστωτικές είτε χρεωστικές, οι περισσότεροι και τα δύο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris15 Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Οχι αυτα δεν επρεπε να τα δηλωσεις.. Παγίδα.. δεν ξέρω.. εγώ συμφωνώ πάντως.. Απλά οι συναλλαγές με κάρτες φαίνονται.. Οπότε μπορούν να τσακώσουν εύκολα το μαύρο χρήμα και η φοροδιαφυγή με ΦΠΑ κτλ.. Θα ταν ένα μεγάλο θετικό βήμα να καταργηθούν τα μετρητά που ίσως γίνει κάποτε. και εγω δεν εχω προβλημα αλλα να μου επιτρεψει να κανω κινησεις στην καρτα χωρις να κινδυνευω να κατηγορηθω για μαυρο χρημα πχ παει η μητερα μου σουπερ μαρκετ και χρησιμοποιει την καρτα μου αλλαμου δινει τα λεφτα το ιδιο και ολη η οικογενεια μπορει να κανω κινηση και 3.000 ευρω τον μηνα αλλα το προσωπικο μου εισοδημα ειναι 10.000 κινσυνευω να με κλεισουν μεσα? Παράθεση υπογραφή εκτός ορίων Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Δεν ξέρω αν θα σε κλέισουν μέσα , αλλά κινδυνεύεις να πληρώσεις περισσότερο φόρο , Στην θέση σου θα εύγαζα μια οικογενειακή στην μητέρα σου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoponer Δημ. August 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2013 Καλημέρα σε όλους, Έχω μια κάρτα dual (χρεωστική/πιστωτική) η οποία είναι συνδεδεμένη με καταθετικό λογαριασμό που έχει πάντα υπόλοιπο μεγαλύτερο από τις αγορές που κάνω. Εγώ θέλω να τη χρησιμοποιώ μόνο σαν χρεωστική και όχι σαν πιστωτική. Υπάρχει κάποιο μενού που εμφανίζεται στον πωλητή κατά τη συναλλαγή για να διαλέξει ανάμεσα σε χρεωστική και πιστωτική? Σε μια-δύο περιπτώσει ανέφερα ότι θέλω να τη χρησιμοποιήσω ως χρεωστική για την αγορά και ο πωλητής μου είπε "δεν ξέρω, ό,τι μου βγάλει το σύστημα"... υπάρχει κάποιος τρόπος για να το τσεκάρω? Παράθεση Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris15 Δημ. August 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2013 Δεν ξέρω αν θα σε κλέισουν μέσα , αλλά κινδυνεύεις να πληρώσεις περισσότερο φόρο , Στην θέση σου θα εύγαζα μια οικογενειακή στην μητέρα σου για την ωρα ειμαι προστατευομενο μελος κανω κοινη φορολογικη δηλωση με τους γονεις. αυτο με την φορολογηση των πιστωτικων δεν εγινε ακομα Παράθεση υπογραφή εκτός ορίων Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. August 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2013 Καλημέρα σε όλους, Έχω μια κάρτα dual (χρεωστική/πιστωτική) η οποία είναι συνδεδεμένη με καταθετικό λογαριασμό που έχει πάντα υπόλοιπο μεγαλύτερο από τις αγορές που κάνω. Εγώ θέλω να τη χρησιμοποιώ μόνο σαν χρεωστική και όχι σαν πιστωτική. Υπάρχει κάποιο μενού που εμφανίζεται στον πωλητή κατά τη συναλλαγή για να διαλέξει ανάμεσα σε χρεωστική και πιστωτική? Σε μια-δύο περιπτώσει ανέφερα ότι θέλω να τη χρησιμοποιήσω ως χρεωστική για την αγορά και ο πωλητής μου είπε "δεν ξέρω, ό,τι μου βγάλει το σύστημα"... υπάρχει κάποιος τρόπος για να το τσεκάρω? Ποια κάρτα είναι? Στο μενου του εμπορου δεν θα φαινεται κατι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TheBerliner Δημ. August 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2013 Πώς λειτουργεί μια dual? Όταν τελειώσει το υπόλοιπο στην τράπεζα πιστωνει σαν πιστωτική? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoponer Δημ. August 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2013 Ποια κάρτα είναι? Στο μενου του εμπορου δεν θα φαινεται κατι. Είναι μια dual Visa από Ισπανική τράπεζα - δυστυχώς δεν έχω βρει πληροφορίες online. Πώς λειτουργεί μια dual? Όταν τελειώσει το υπόλοιπο στην τράπεζα πιστωνει σαν πιστωτική? Νομίζω ότι κατά τη χρήση ζητάς εσύ αν θέλεις να χρησιμοποιηθεί ως πιστωτική (π.χ. δόσεις) ή ως χρεωστική (άμεση εξόφληση όλου του ποσού). Εκεί σκάλωσα κι εγώ, γιατί μου είπε ο πωλητής ότι στην ουσία δεν έχει επιλογή ο ίδιος. Απλά να αναφέρω ότι σε όλες τις αγορές χρησιμοποιείται το PIN, οπότε ίσως έχει σημασία και αυτό. Παράθεση Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TheBerliner Δημ. August 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2013 Είναι μια dual Visa από Ισπανική τράπεζα - δυστυχώς δεν έχω βρει πληροφορίες online. Νομίζω ότι κατά τη χρήση ζητάς εσύ αν θέλεις να χρησιμοποιηθεί ως πιστωτική (π.χ. δόσεις) ή ως χρεωστική (άμεση εξόφληση όλου του ποσού). Εκεί σκάλωσα κι εγώ, γιατί μου είπε ο πωλητής ότι στην ουσία δεν έχει επιλογή ο ίδιος. Απλά να αναφέρω ότι σε όλες τις αγορές χρησιμοποιείται το PIN, οπότε ίσως έχει σημασία και αυτό. Μου φαίνεται οτι αυτή η κάρτα έχει δημιουργηθεί για να δυσκολεύει την καθημερινότητα του κατόχου της :P Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. August 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2013 Έχει κανεις άλλος πρόβλημα να δει το υπόλοιπο και κινήσεις λογαριασμόυ από το alpha web banking ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. August 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2013 (edited) Όχι τα βλέπω μια χαρά. Εκανα την πρώτη μου πληρωμή σήμερα (ΟΤΕ). Δεν είδα να μου βγάζει κάποιο αποδεικτικό να το σώσω στον Η/Υ. Πως διασφαλίζομαι; (ανόητη αλλά επιβεβλημένη ερώτηση από newbie) Edited August 7, 2013 by elteo Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AnDas Δημ. August 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2013 Αν και εγώ χρησιμοποιώ winbank - easypay, στο κρατάει στο ιστορικό των πληρωμών Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pektis7 Δημ. August 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2013 Όχι τα βλέπω μια χαρά. Εκανα την πρώτη μου πληρωμή σήμερα (ΟΤΕ). Δεν είδα να μου βγάζει κάποιο αποδεικτικό να το σώσω στον Η/Υ. Πως διασφαλίζομαι; (ανόητη αλλά επιβεβλημένη ερώτηση από newbie) Εμένα μου στέλνει αποδεικτικό συναλλαγής στο email μου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts