Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Παιδιά είχα λογαριασμό στην Κύπρου.

Τώρα που έχουν συγχωνευθεί Θέλω να ανοίξω,η να αλλάξω,τον καταθετικό λογαριασμό που έχω στον καταθετικο Πειραιώς αξίζει η μπορώ.

Πρέπει να πάω πάλι ταυτότητες,αφμ,εκκαθαριστικά κλπ η επειδή έχω ήδη λογαριασμό δεν θα χρειαστεί να τα προσκομίσω εκ νέου?

Ευχαριστώ!

Κανονικά πρέπει να σου ζητήσουν όλα τα νέα δικαιολογητικά που απαιτούνται από την ΤτΕ...

Οπότε εξαρτάται τι δικαιολογητικά τους έχεις δώσει.

Θέλουν εκκαθαριστικό, βεβαίωση μισθοδοσίας ή βεβαίωση εργοδότη σχετικά με την εργασία σου, λογαριασμός ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο και φυσικά ταυτότητα που σίγουρα θα έχουν.

Αυτά τουλάχιστον πρέπει οπωσδήποτε να έχει το υποκατάστημα που διατηρεί το λογαριασμό σου. Σίγουρα για νέους αλλά σιγά σιγά και για τους παλιούς.. Οπότε με την πρώτη ευκαιρία στα ζητάνε αν δεν τα έχουν.

Εγώ έχω πιστωτική της Cosmote Mastercard, με pin κανονικά και δε μου έχουν ζητήσει ταυτότητα ακόμα..

Οταν μια καρτα, πιστωτικη η χρεωστικη, δουλευει με πιν ειναι αδιανοητο να ζητησουν ταυτοτητα. Οταν ερχονται τα πλαστικα στο σπιτι υπαρχει ενημερωτικο φυλλαδιο που λεει οτι το πιν αντικαθιστα την ταυτοτητα για μεγαλυτερη ευκολια στις συναλλαγες. Αρα ξεχαστε την ταυτοτητα οσοι εχετε καρτες με πιν.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Οταν μια καρτα, πιστωτικη η χρεωστικη, δουλευει με πιν ειναι αδιανοητο να ζητησουν ταυτοτητα. Οταν ερχονται τα πλαστικα στο σπιτι υπαρχει ενημερωτικο φυλλαδιο που λεει οτι το πιν αντικαθιστα την ταυτοτητα για μεγαλυτερη ευκολια στις συναλλαγες. Αρα ξεχαστε την ταυτοτητα οσοι εχετε καρτες με πιν.

Σωστός ο pexths και η δικη μου επιστολή της πιστωτικής ακριβώς τα παραπάνω έγραφε.

Σήμερα στην millennium είδα ένα διαφημιστικό έντυπό που έλεγε για τις κάρτες: "το pin είναι η υπογραφή μας!"
http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Σήμερα στην millennium είδα ένα διαφημιστικό έντυπό που έλεγε για τις κάρτες: "το pin είναι η υπογραφή μας!"

Είναι το κλασικό έντυπω που εκδίδεται από την ελληνική ένωση τραπεζών http://hba.gr/pin/PIN-KatoxoiFinal.pdf

ΟΛΕΣ οι νεες καρτες που εχουν τεχνολογια chip-pin μπορουν να χρησιμοποιηθουν οπως και οι παλιες. Δηλαδη, αν η συναλαγη γινει με το chip θα χρειαστει να πατησεις Pin Και να μην δωσεις ταυτοτητα/υπογραφη, αν γινει με την μαγνητικη ταινια πισω θα χρειαστουν και τα δυο. Ειναι στην ευχερεια του πωλητη πως θα στην ''περασει''.

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

ΟΛΕΣ οι νεες καρτες που εχουν τεχνολογια chip-pin μπορουν να χρησιμοποιηθουν οπως και οι παλιες. Δηλαδη, αν η συναλαγη γινει με το chip θα χρειαστει να πατησεις Pin Και να μην δωσεις ταυτοτητα/υπογραφη, αν γινει με την μαγνητικη ταινια πισω θα χρειαστουν και τα δυο. Ειναι στην ευχερεια του πωλητη πως θα στην ''περασει''.

Ούτε αυτό ισχύει πάντα. Εξαρτάται με την τράπεζα . Τη δικιά μου την περνάνε με το chip μπροστά και ποτέ δεν ζητάει pin (και διαφημίζεται ότι έχει chip&pin κτλ..

Μια φορά κι όλας στα Carrefour είχαν πάει να την περάσουν με τη μαγνητική ταινία και αμέσως μου ήρθε SMS alert ότι έχει περαστεί με λάθος τρόπο η κάρτα. Παρακαλώ περάστε την με το chip για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Την πέρασαν με το chip και βγήκε το αποκομμα να υπογράψω.

Στις καρτες τις citibank παντως παρολο που εχουν το chip ακομα και να τις βαλεις σε μηχανημα με χρηση του chip δεν ζητανε pin αλλα υπογραφεις. Φαινεται ακομα το εχουν ανενεργο σαν υπηρεσια.

Στις καρτες τις citibank παντως παρολο που εχουν το chip ακομα και να τις βαλεις σε μηχανημα με χρηση του chip δεν ζητανε pin αλλα υπογραφεις. Φαινεται ακομα το εχουν ανενεργο σαν υπηρεσια.

Ακριβώς και γω για τη citibank μιλούσα. Στο site πάντως αναφέρει ότι είναι συμβατές με chip&pin http://www.citibank.com/greece/consumer/cards/citibank/platinum4.htm

Το έμβασμα της alpha ανέβηκε από 0,30 στο 1,00? Υπερτριπλασιασμος της τιμής? What for? :o

Το είδα κι εγώ... Πλέον είναι ακριβό.. όταν άλλες τράπεζες έχουν δωρεάν εμβάσματα..

Το έμβασμα της alpha ανέβηκε από 0,30 στο 1,00? Υπερτριπλασιασμος της τιμής? What for? :o

Τον καιρο της κρισης αυξηση μιας υπηρεσιας 230%; Ντροπη τους.

Βαλανε και χρεωση στην πληρωμη λογαριασμων δεκο μεσω πιστωτικης.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πάντως στο Πλαίσιο με καινουρια κάρτα της Πειραιώς μου ζήτησαν και pin και ταυτότητα και υπογραφή. Ολοκληρωμένα πράγματα, οχι παίζουμε.

Πάντως στο Πλαίσιο με καινουρια κάρτα της Πειραιώς μου ζήτησαν και pin και ταυτότητα και υπογραφή. Ολοκληρωμένα πράγματα, οχι παίζουμε.

Οταν ξαναπας να τους πεις οτι ειναι ασχετοι και ανενημερωτοι. Στην θεσσαλονικη στο πλαισιο δεν ζηταν ταυτοτητα αν ζηταει πιν η καρτα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Οταν ξαναπας να τους πεις οτι ειναι ασχετοι και ανενημερωτοι. Στην θεσσαλονικη στο πλαισιο δεν ζηταν ταυτοτητα αν ζηταει πιν η καρτα.

Καλα δν ειναι και μεγάλη φασαρία. Απο οτι κατάλαβα ειναι στον υπάλληλο. Έχω ψωνίσει και να μην μου ζητήσουν κι άλλες φορές ζήτησαν. Σε αλλα μαγαζιά πλην Πλαισίου δεν μου έχουν ζητήσει.

Respect στον υπαλληλο απο πλαισιο που πριν ακομα μπει το pin σαν προστασια μου συγκρινε την υπογραφη της αποδειξης με αυτη της καρτας!!

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Respect στον υπαλληλο απο πλαισιο που πριν ακομα μπει το pin σαν προστασια μου συγκρινε την υπογραφη της αποδειξης με αυτη της καρτας!!

Θέλουν κι αυτοί να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο με τόσα που γίνονται... σου λέει το pin μπορεί να το βρήκες, αλλά την υπογραφή δύσκολο να την πετύχεις! Εγώ πάντως δεν υπογράφω ποτέ πίσω από την κάρτα, γιατί σε περίπτωση κλοπής/απώλειας της κάρτας βάζεις βούτυρο στο ψωμί του επόμενου που θα την χρησιμοποιήσει μέχρι να την ακυρώσεις...

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Για μένα η υπογραφή στην κάρτα δεν λέει απολύτως τίποτα. Ταυτότητα και pin φτάνουν και είναι ουσιαστικά.:)
Ι need a six month vacation, twice a year.

Νομιζω ειναι υποχρεωτικο να υπογραψεις στην πιστωτικη. Δεν παιρνω και ορκο βεβαια.

Βασικα η υπογραφη δν μετραει και πολυ κατα την αποψη μου καθως ο χωρος στην καρτα ειναι τοσο μικρος, που πολλοι δν μπορουν να υπογραψουν κανονικα και βγαινει μια καλικατζουρα. :cool:

Αν εχεις pin και ταυτοτητα εισαι καλυμμενος, κανενας δν θα σου αρνηθει αγορα με τη δικαιολογια: Δεν μοιαζει πολυ η υπογραφη σας με αυτη της καρτας, αν εχεις τα δυο παραπανω.

Μια φορα στη Γερμανια η υπαλληλος δν δεχοταν την καρτα μου γιατι λεει στην ταυτοτητα ειχα διαφορετικο κουρεμα απ'οτι στην πραγματικοτητα. Τελικα φωναξε εναν συνεδελφο της και της λεει αφου με κοιταζε καλα καλα: τελικα αυτος ειναι, μοιαζει το βλεμμα του :lol:

Όντως ειναι υποχρεωτικό . Αφού το λέει και πάνω στην κάρτα: "not valid unless signed"

Δεν χρειάζεται να συγκρίνουν την υπογραφή στην ταυτότητα.. Πρέπει να συγκρίνουν την υπογραφή στο πίσω μέρος της κάρτας με την υπογραφή στο απόκομμα που βγαίνει από το τερματικό.

Η μοναδική φορά που μου έκαναν νερά επειδή δεν είχα υπογράψει την κάρτα ήταν στο Βέλγιο το 2005 !!

Μέχρι τότε δεν την υπεγραφα γιατί ουδείς είχε ασχοληθεί.

Βέβαια και από τότε που την υπογράφω, κανείς δεν έχει κοιτάξει την υπογραφή.

Όσον αφορά το pin, όπου το έχω βάλει δεν μου έχουν ζητήσει υπογραφή και ταυτότητα. Αν και πλέον οι συναλλαγές μου είναι σχεδόν αποκλειστικά σε βενζινάδικα. Όλες οι άλλες αγορές μου είναι μέσω ίντερνετ

Για μένα η υπογραφή στην κάρτα δεν λέει απολύτως τίποτα. Ταυτότητα και pin φτάνουν και είναι ουσιαστικά.:)

Μα τι θα πει για σένα? :p Υπάρχουν διεθνείς οδηγίες για το τι πρέπει να ακολουθείται.

Αν δεν πρόκειται να την χρησιμοποιήσεις στο εξωτερικό είσαι οκ. .Στην Ελλάδα ποτέ δεν το ελέγχουν αυτό.. Στο εξωτερικό όμως πολλοί το ελέγχουν.Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να μην δέχονται την κάρτα επειδή δεν έχεις υπογράψει.. Και φυσικά δεν δέχονται να την υπογράψεις εκείνη την στιγμή.

Ο έλεγχος που πρέπει να γίνεται είναι ο εξής.

Αν η κάρτα δεν ζητάει PIN και πρέπει να υπογράψεις στο απόκομμα από το τερματικό. .χρειάζεται να δουν ταυτότητα για ταυτοποίηση των στοιχείων με αυτά που αναγράφονται στην κάρτα.. Και μετά να δουν αν η υπογραφή που υπόγραψες εκείνη τη στιγμή στο απόκομμα είναι ίδια με αυτή στο πίσω μέρος της κάρτας.

Αν η κάρτα ζητάει PIN δεν χρειάζεται να ζητήσουν κάτι άλλο.