Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Άμα θέλετε γράφω και λεπτομέρειες τι εστί eurobank .

Θέλουμε..για πες γιατί μας ενδιαφέρει..

Θέλουμε..για πες γιατί μας ενδιαφέρει..

Πριν μερικά χρόνια (4-5)είχα λογαριασμό στην eurobank κάποια στιγμή μου δίνανε ανοιχτό δάνειο και 6 μήνες χωρίς τόκο (οι γνωστές κομπίνες των τραπεζών). Το δέχτηκα με την διαφορά δεν δεχόμουνα την visa που μου δίνανε και καλά για να πληρώνω τις δόσεις. Αν και τους είπα δώστε μου cashcard .Αρνήθηκαν . Τελικά ήρθε ο courier του λέω δεν θέλω την visa μου λέει κανένα πρόβλημα θα το γράψουμε στην αίτηση. Εγκρίθηκε το δάνειο μου ήρθε και η visa παρόλο που δεν την αποδεχόμουνα. Τους πήρα τηλέφωνο και τους το είπα με την αιτιολογία ότι ήταν προιόν για να καταναλώσεις.Η απάντηση που πήρα "δικό σας πρόβλημα κύριε" .Η απάντηση μου αμά τα καταργήσω όλα θα είναι δικό σας πρόβλημα. Εκτός αυτού δεν ήξεραν να μου πουν το ε.π.ε. ξέρετε την ετήσια πραγματική επιβάρυνση που έχει το δάνειο που πήρα . Αποτέλεσμα το δάνειο δεν το χρησιμοποίησα ποτέ και το ακύρωσα την κάρτα επίσης και τον λογαριασμό τον έκλεισα. Για κακή μου τύχη δεν κράτησα αντίγραφο της ακύρωσης της κάρτας και σε 1 χρόνο μου βγήκε καινούργια συν να πληρώσω συνδρομή.Παίρνω τηλέφωνο τα κεντρικά τους έβαλα ένα "χέρι" μόνο που δεν βριστήκαμε και στο τέλος μου είπανε να πάω στην πιο κοντινή eurobank να κάνω αντιλογισμό . Αντιλογισμό στον αντιλογισμό είχε μείνει ένα υπόλοιπο 200 δρχ. ακόμα και αυτήν τη στιγμή και αφού ο υπάλληλος το ήξερε το πρόβλημα μου με κορόιδευε και μου έλεγε αν δεν έχεις 200 δρχ. να στα δώσω εγώ.

Εύχομαι να ο φίλος πιο πάνω που έβγαλε την eurobank visa να μην το μετανιώσει να του φερθούν καλύτερα αλλά να προβληματιστεί και να είναι καχύποπτος σε κάθε ενέργεια της eurobank

London for ever

ehw akousei kai egw gia peristatiko pou eihe se pistwtiki tis eurobank dwrean syndromi gia 2 hronia, alla to deytero hrono ksehastikan kai touhrewsan. meta apo polla tilefwnimata katafere kai to antilogise.

epishs peristatiko pou anoikse logariasmo opsews me eidikisynfvnia hwris promitheia hamilou ypoloipou kai meta apo 2 mines eblepe hrewseis 12 eyrw to mina logw hamilou ypoloipou. kai ayta omws meta apo poly fasaria kai ena eksamino antilogistikan kai den hrewnontai pleon.

apo tin alli i peiraiws otan leei hwris syndromi ennoei hwris syndromi alla hrewnoume 15 lepta eksoda kathe fora pou stelnoume logariasmo (aimanto men, alla egw iksera oti i syndromi einai giayta akribws ta eksoda...)

kai epishs peristatiko pou kapoios antegrapse tin karta kai ksekinise agores sto londino, kai otan i karta perase to orio, anti na min epitrepsei ti synallagi, hrewse kai 11 eyrw prostimo yperbashs oriou.

koinws prosekste.

edit: malllon ston filo me tis 200 drx tha kana antilogismo me lathos valeur opote kai tha tou emeinan kapoioi tokoi pou tha prepei na plirwsei. elpizw na tous eipe "balta esy" ;)

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

παιδια μια ερωτησουλα,προσφαα πηρα μια μηχανη και μετα πο 1 μηνα μου εστειλαν μια καρτα για να πληρωνω τις δοσεις στο μηχανημα,απο αυτη τη καρτα μπορω να βγαλω και λεφτα?

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• 2 weeks later...

Εγώ πάλι, ζήτησα να μου δώσουν χρεωστική κάρτα (μάλιστα τόνισα πως δεν θέλω πιστωτική) και ο υπάλληλος της τράπεζας Πειραιώς μου είπε πως αλλιώς λέγεται και κάρτα ανάληψης - κάτι σαν την εθνοκάρτα.

Μου έδωσε την Electron Visa. Πήρα μαζί και τον κωδικό ΡΙΝ και σήμερα έκανα την πρώτη μου ηλεκτρονική αγορά με "πιστωτική κάρτα" χρησιμοποιώντας την κάρτα ανάληψής μου Electron Visa Τράπεζα Πειραιώς.

Πάρα πολύ καλό!!

Τώρα κάτι άλλο σχετικά με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και το Mobile banking:

--- Copy/Paste απο το thread ---

Μήπως έχει κανείς τις εντολές που στέλνουμε με sms στο 383 ωστε να ενημερωνόμαστε για την κίνηση του λογαριασμού, ερώτηση υπολοίπου, να ορίσουμε κάθε πότε θα δεχόμαστε ειδοποιήσεις όταν θα γίνεται κατάθεση ή/και ανάληψη (δηλαδή απο ποιά ποσά και πάνω).

Θυμάμαι πως για ερώτηση υπολοίπου είναι

sms στο 383 με το κείμενο ΕΤΕ#22#Τx

όπου Τ είναι ο λογαριασμός ταμιευτηρίου και x o αύξοντας αριθμός του λογαριασμού που έχουμε συνδέσει στο κινητό ΤΙΜ.

Ποιές είναι οι υπόλοιπες άλλες εντολές;

Μπορεί να τις γράψει κάποιος αναλυτικά, γιατι οι υπάλληλοι στο κατάστημα της εθνικης που πήγα δεν ήξεραν καν την ύπαρξη της συγκεκριμένης υπηρεσίας!

[ f i l i p p o s ]

Κάποιος ανέφερε το Paypal:

Το Paypal κάνει μια χρέωση 1.01 Ε για verification ότι η κάρτα υπάρχει, και έχει υπόλοιπο.

Η χρέωση αυτή είναι καθαρά για λόγους πιστοποίησης της κάρτας, και οι πολλαπλές χρεώσεις το ίδιο. Θα σου επιστραφούν μετά από Χ εργάσιμες (5-6) όταν αποσύρει την χρέωση το Paypal από Αμερική.

Στο Paypal ΠΑΝΤΑ το να στείλεις λεφτά ή να κάνεις αγορές είναι δωρεάν. Το να λάβεις, δεν είναι, υπό προυποθέσεις...

Οταν ο Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, δήλωσε ότι η εφεύρεσή του θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την ανθρωπότητα.

Όταν ο Τσακ Νόρις το έμαθε, γέλασε και ίδρυσε τον ΟΤΕ.

Πριν μερικά χρόνια (4-5)είχα λογαριασμό στην eurobank κάποια στιγμή μου δίνανε ανοιχτό δάνειο και 6 μήνες χωρίς τόκο (οι γνωστές κομπίνες των τραπεζών). Το δέχτηκα με την διαφορά δεν δεχόμουνα την visa που μου δίνανε και καλά για να πληρώνω τις δόσεις. Αν και τους είπα δώστε μου cashcard .Αρνήθηκαν . Τελικά ήρθε ο courier του λέω δεν θέλω την visa μου λέει κανένα πρόβλημα θα το γράψουμε στην αίτηση. Εγκρίθηκε το δάνειο μου ήρθε και η visa παρόλο που δεν την αποδεχόμουνα. Τους πήρα τηλέφωνο και τους το είπα με την αιτιολογία ότι ήταν προιόν για να καταναλώσεις.Η απάντηση που πήρα "δικό σας πρόβλημα κύριε" .Η απάντηση μου αμά τα καταργήσω όλα θα είναι δικό σας πρόβλημα. Εκτός αυτού δεν ήξεραν να μου πουν το ε.π.ε. ξέρετε την ετήσια πραγματική επιβάρυνση που έχει το δάνειο που πήρα . Αποτέλεσμα το δάνειο δεν το χρησιμοποίησα ποτέ και το ακύρωσα την κάρτα επίσης και τον λογαριασμό τον έκλεισα. Για κακή μου τύχη δεν κράτησα αντίγραφο της ακύρωσης της κάρτας και σε 1 χρόνο μου βγήκε καινούργια συν να πληρώσω συνδρομή.Παίρνω τηλέφωνο τα κεντρικά τους έβαλα ένα "χέρι" μόνο που δεν βριστήκαμε και στο τέλος μου είπανε να πάω στην πιο κοντινή eurobank να κάνω αντιλογισμό . Αντιλογισμό στον αντιλογισμό είχε μείνει ένα υπόλοιπο 200 δρχ. ακόμα και αυτήν τη στιγμή και αφού ο υπάλληλος το ήξερε το πρόβλημα μου με κορόιδευε και μου έλεγε αν δεν έχεις 200 δρχ. να στα δώσω εγώ.

Εύχομαι να ο φίλος πιο πάνω που έβγαλε την eurobank visa να μην το μετανιώσει να του φερθούν καλύτερα αλλά να προβληματιστεί και να είναι καχύποπτος σε κάθε ενέργεια της eurobank

και λιγα περασες αγαπητε φιλε μου , παντως χαιρομαι που ξεπερδεψες , εχω περασει ακριβως τα ιδια και χειροτερα , παντως ντρεπονται να με παρουν πια τηλεφωνο μετα απο τις τοσες φορες που τους εχω κανει ρεζιλι και τους εχω αποδειξει τη μπου***λο ειναι εκει μεσα και συγκεκριμενα η διευθυνση καρτων.

Αλλο λιγο καιρο θελω και μετα αντεεεε γειααααααααα eurovlak.

pistotiki ti einai ayto????den kserw!!!!kai den thelw na mathw(kala eimai stin isixia moy)exw lefta tha psonisw den exw den psonizw....

Και εγώ συμφωνώ. Πάντως πιστωτικές έχω, αλλά νομίζω ότι οι τράπεζες χάνουν λεφτά από τις πιστωτικές που μου δίνουν. Μόλις πριν από λίγο παρήγγειλα την τρίτη μου δωρεαν -για πάντα- πιστωτική (μια Visa, μία Mastercard, και μία American Express). Όλες συνδεδεμένες με λογαριασμούς και αυτόματη αποπληρωμή, οπότε μηδέν τόκοι. Αλλά οι ατοκες δόσεις και οι πληρωμές μέσω ιντερνετ παίζουν κανονικά... (και κάποιες ειδικές προσφορές όπως 15% εκπτωση σε κάποια εστιατόρια) ;)

Και μια ερώτηση σχετικά με τις πιστωτικές. Πώς γίνεται με πιστωτική να μου κάνουν μεγαλύτερη εκπτωση απ΄ό,τι με μετρητά????? Αν π.χ. κάτι είχε 100, με απολύτου μετρητοίς μου το έδιναν 90 ενώ με πιστωτική 85!!!! Μου έχει τύχει 1-2 φορές και σαφώς προτίμησα την κάρτα. Αντίστοιχα μου έχει τύχει να μου σπάσουν σε 10 άτοκες δόσεις ένα ποσο που ήμουν έτοιμος να πληρώσω μετρητοίς. Είχα ακόυσει για έλλειψη ρευστού, αλλά για έλλειψη πλαστικού (χρήματος) ...? :p

Υ.Γ. Για απάτες με cash card γράφουμε εδώ??

Και εγώ συμφωνώ. Πάντως πιστωτικές έχω, αλλά νομίζω ότι οι τράπεζες χάνουν λεφτά από τις πιστωτικές που μου δίνουν. Μόλις πριν από λίγο παρήγγειλα την τρίτη μου δωρεαν -για πάντα- πιστωτική (μια Visa, μία Mastercard, και μία American Express). Όλες συνδεδεμένες με λογαριασμούς και αυτόματη αποπληρωμή, οπότε μηδέν τόκοι. Αλλά οι ατοκες δόσεις και οι πληρωμές μέσω ιντερνετ παίζουν κανονικά... (και κάποιες ειδικές προσφορές όπως 15% εκπτωση σε κάποια εστιατόρια) ;)

Και μια ερώτηση σχετικά με τις πιστωτικές. Πώς γίνεται με πιστωτική να μου κάνουν μεγαλύτερη εκπτωση απ΄ό,τι με μετρητά????? Αν π.χ. κάτι είχε 100, με απολύτου μετρητοίς μου το έδιναν 90 ενώ με πιστωτική 85!!!!

Σοβαρά ε;;; Καλά που σου έτυχε αυτό;;;

Υ.Γ. Για απάτες με cash card γράφουμε εδώ??

Εννοείται! Για πες :!:

dinoun ekptwsi me pistwtiki gia na pswnizei o kosmos averta k na min plirwnei empro8esma k na mpainoun tokoi,etsi,tous vgainei parapanw.

Re cs,8elw na kanw k egw aitisi gia pistwtiki ALLA MONO na einai free sundromi gia panta giati eimai k egw kaloplirwtis k de 8a xrewnomai tokous k tetoia.

byezz

Μαύρη Θύελλα

dinoun ekptwsi me pistwtiki gia na pswnizei o kosmos averta k na min plirwnei empro8esma k na mpainoun tokoi,etsi,tous vgainei parapanw.

Δεν ξέρουν όμως με ποιόν εμπλεξαν και ότι δεν πρόκειται να βγάλουν ούτε λεπτο... :cool:

Re cs,8elw na kanw k egw aitisi gia pistwtiki ALLA MONO na einai free sundromi gia panta giati eimai k egw kaloplirwtis k de 8a xrewnomai tokous k tetoia.

Οι τρεις κάρτες μου προέκυψαν ώς εξής:

1. Η American expess μου είπαν ότι ήταν δωρεάν (για πάντα) όταν άνοιξα ενα λογαριασμό στην Alpha πριν από περίπου 2-3 χρόνια.

2. Η Visa είναι της Vodafone που την έκανε προσφορά πριν μερικούς μήνες και την έχω δωρεάν όσο θα έχω τηλ της Vodafone (στη Citibank είναι). Και

3. Η Mastercard παραγγέλθηκε σήμερα όταν με πήραν από την Alpha και μου είπαν ότι ως κατοχος American Express μπορώ να έχω και μια Mastercard ή Visa για όσο θα έχω την American (δηλαδή για πάντα :D ). Διάλεξα την πρώτη γιατί visa έχω...

Αυτά με τις δωρεάν.

Πάντως νομίζω ότι το πολύ σε 1-2 χρόνια θα έχουμε γίνει σαν τις ΗΠΑ που κάθε μερα, κάποιος θα σου στέλνει προεγκεκριμένη κάρτα χωρίς χρέωση για πάντα, και θα βαρεθούμε να καταστρέφουμε τέτοιες κάρτες...

Sorry, δεν υπάρχει χρόνος τώρα για να γράψω για την απάτη που αναφέρω παραπάνω. Tomorrow morning... ;)

file selespeed kala kaneis kai den plirwneis oute lepto parapanw apo ayta pou agorazeis, alla ayto den simainei oti den kerdizoun lepto oi trapezes. gia kathe agora pou kaneis hwris atokes dwseis kratane 2.5 me 3% apo to katastima kai gia kathe agora me (px 12) atokes dwseis 6 me 8 %.

megalyterh ekptwsi me pistwtikh mporei na sou ehoun kanei megala katastimata pou o tziros einai tetoios pou ehei ginei eidikh symfvnia me promitheis bonus klp me tin trapeza, kai enw hanoun apo esena to 5% to kerdizoun apo allou.

file selespeed kala kaneis kai den plirwneis oute lepto parapanw apo ayta pou agorazeis, alla ayto den simainei oti den kerdizoun lepto oi trapezes. gia kathe agora pou kaneis hwris atokes dwseis kratane 2.5 me 3% apo to katastima kai gia kathe agora me (px 12) atokes dwseis 6 me 8 %.

megalyterh ekptwsi me pistwtikh mporei na sou ehoun kanei megala katastimata pou o tziros einai tetoios pou ehei ginei eidikh symfvnia me promitheis bonus klp me tin trapeza, kai enw hanoun apo esena to 5% to kerdizoun apo allou.

Να διορθώσω κάτι για να έχετε πιο ακριβή εικόνα: η προμήθεια είναι διαφορετιή ανά κάρτα π.ψ.2% VISA 2.5% mastercard , 4% american express κτλ.Τα νούμερα είναι κοντά στην πραγματικότητα, ανάλογα με το τζίρο μιας επιχείρησης τα μειώνει η τράπεζα...τώρα για τις δόσεις η δυνατότητα δόσεων Δεν αυξάνει το κόστος για την επιχείρηση στο 6-8% ΕΚΤΟΣ αν η επιχείρηση ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ τις δόσεις στην τρ. κάνοντας δηλαδή έμμεσο δανεισμό.Αυτό αφορά τον καταναλωτή γιατί το κόστος αυτό οι έμποροι έχουν την ευχέρεια να το μειώσουν από το κέρδος τους ή να το μετακυλίσουν στον πελάτη...τότε όμως δεν είναι ΑΤΟΚΕΣ δόσεις γιατί πολύ απλά τον τόκο τον πληρώνει ο καταναλωτής άρα είναι απάτη αν σας πει ο έμπορος άτοκες δόσεις κι όχι απλά δόσεις...ο τρόπος να το ελέγξετε είναι να αντιπαραβάλετε την τιμή μετρητοίς με την τιμή της δόσης επί τον αριθμό δόσεων...

Και τέλος θα ξαναπώ ότι πολλά posts εδώ δεν έχουν καμμία έννοια αντικειμενικότητας και περιέχουν προσωπική εμπάθεια από τις προσωπικές εμπείρίες καθενός...αν θέλετε θα σας το αναλύσω αυτό ...να μην κάνω κι άλλο μεγάλο το ποστ αυτό...

NEVER WITH THE CLIENTS,NEVER WITH THE STAFF

<ΟΧΙ ΣΤΑ GREEKLISH!!!>

Jopar έχεις δίκιο για την μετακύληση των τόκων από τις "άτοκες" δόσεις. Και μάλιστα όταν το ρωτάω γιατί η διαφορά από την τιμή μετρητοίς αφού είναι άτοκα στην τιμή μετρητοίς ακούστε φθηνή δικαιολογία που πήρα είναι άτοκα στην τράπεζα όχι στο κατάστημα.
London for ever

Swsta Jopar. den anefera tin proeksoflisi i mi gia na min makroskelw.

an kai egw den ehw tyhei se periptwsi pou oi atokes doseis einai me toko :p opoios to kanei einai epioikws trisathlios kai egw anti gia na petaksw ta lefta mou ekei tha protimousa na tou petaksw ena kafasi ntomates...

Pantws na sas pw kai ena kainourgio. Stis pistwtikes kartes tis Ethnikis Trapezas apo Septembrh, an den plirwseis olo to poso tin imerominia pou leei sto ekkatharstiko (i an den eheis aytomath ekswflisi apo logariasmo) oi tokoi gia to antistoixo poso tha ypologizontai apo tin imera pou pistwthike to poso sto logariasmo tou katastimatos kai oxi apo tin imera pou tha eprepe na plirwthei i karta. oi tokoi gia aytes tis epipleon meres tha anaferontai ksehwrista sto logariasmo kai tha antilogizontai ston epomeno logariasmo se periptwsi olikhs eksoflishs (i den tha ypologizontai sto synolo se periptwsi aytomaths eksoflisis olou tou posou).

kati mou leei oti se ligo kairo tha akolouthisoun kai oi alles trapezes...

Swsta Jopar. den anefera tin proeksoflisi i mi gia na min makroskelw.

an kai egw den ehw tyhei se periptwsi pou oi atokes doseis einai me toko :p opoios to kanei einai epioikws trisathlios kai egw anti gia na petaksw ta lefta mou ekei tha protimousa na tou petaksw ena kafasi ntomates...

Pantws na sas pw kai ena kainourgio. Stis pistwtikes kartes tis Ethnikis Trapezas apo Septembrh, an den plirwseis olo to poso tin imerominia pou leei sto ekkatharstiko (i an den eheis aytomath ekswflisi apo logariasmo) oi tokoi gia to antistoixo poso tha ypologizontai apo tin imera pou pistwthike to poso sto logariasmo tou katastimatos kai oxi apo tin imera pou tha eprepe na plirwthei i karta. oi tokoi gia aytes tis epipleon meres tha anaferontai ksehwrista sto logariasmo kai tha antilogizontai ston epomeno logariasmo se periptwsi olikhs eksoflishs (i den tha ypologizontai sto synolo se periptwsi aytomaths eksoflisis olou tou posou).

kati mou leei oti se ligo kairo tha akolouthisoun kai oi alles trapezes...

thanks for the info man

Μαύρη Θύελλα

Για σας φίλοι! Θα ήθελα τα φώτα σας σε κάτι απλό: ποιά τράπεζα προσφέρει τη φθηνότερη υπηρεσία αποστολής εμβάσματος με Internet Banking σε χώρες εκτός Ε.Ε. (συγκεκριμένα Η.Π.Α. και Καναδά). Επικοινώνησα τηλεφωνικώς με τις παρακάτω τράπεζες:

α) Εθνική

β) Alpha Bank

γ) Κύπρου

δ) Eurobank

ε) Πειραιώς

δ) Novabank

Οι δύο πρώτες δεν υποστηρίζουν εκτός Ε.Ε. (ήκουσον, ήκουσον), η Κύπρου μόνο για φοιτητικό έμβασμα ή σε δικό μου λογαριασμό γιατί λέει διαφορετικά είναι εξαγωγή συναλλάγματος και πρέπει να ελέγχεται (λες και είμαστε στη δεκαετία του '80) και οι άλλες τρεις είπαν πως γίνεται αλλά δεν έχουν διαφορετική τιμολογιακή πολιτική από ότι στο γκισέ (δηλαδή κάτι τρελλές τιμές του στυλ 10-15 Ευρώ + 0,5% επί του ποσού !!!). Γνωρίζει κανείς κάποια άλλη τράπεζα που να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα σε λογικό κόστος (αντιστοιχο με μία συναλλαγή εντός Ε.Ε., ίσως ελαφρώς πιο ακριβό); Ευχαριστώ.