Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Καλησπερα σας,

Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις, εχω 2 υπολοιπα στην τραπεζα alpha bank, 1) Πιστωτικη καρτα με υπολοιπο περιπου 1050 ευρω και επιτοκιο 17%!, και ενα καταναλωτικο με υπολοιπο περιπου 2600 ευρω. Σκεφτομαι να τα μεταφερω στην τραπεζα Πειραιως. Εχετε να μου προτεινεται κατι η καποια αλλη τραπεζα τι να προσεξω στην επιλογη της τραπεζας ισως?

Ευχαριστω

παιδια το e-banking(alphabank) μετραει?ειναι επιφοβο απο θεμα ασφαλειας κτλ η οχι?τι χρειαζεται για να το χρησιμοποιησεις?

Αν εισαι προσεκτικός και προσεχεις τον υπολογιστή σου ωστε να μην εχει ιους κλπ κανενα προβλημα... Δεν ειναι ότι καλύτερο απο εμφάνιση ωστόσο εχει αρκετές δυνατότητες!

Χρειάζεσαι κωδικούς για e-banking (τους ιδιους μπορεις να χρησιμοποιείς και για προσβαση μεσω iphone αν εχεις την εφαρμογή) και για εγχρήματες συναλλαγές το μηχανημα παραγωγής κωδικών (token) το οποιο αν δεν κανω λαθος η Alpha το χρεώνει με 7 Ε.

Ποια πιστωτική μπορεί να βγει με φωτογραφία της αρεσκίας μας;

Στη Eurobank διατίθεται η PhotoCard:

http://www.eurobank.gr/online/home/Application.aspx?page=photocard&mid=693

Ποια πιστωτική μπορεί να βγει με φωτογραφία της αρεσκίας μας;

επειδη εχω την συγκεκριμενη πιστωτικη, να ενημερωσω οτι παρα το γεγονος οτι ολη η καρτα δειχνει πεντακαθαρα τα μουτρα μου, εξακολουθουν να μου ζητανε ταυτοτητα καθε φορα που την χρησιμοποιω

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ θέλω να βάλω το σήμα του ΑΡΗ.

δεν θα σε αφησουνε. απαγορευονται τα λογοτυπα και τα διαφορα σηματα. οι οροι εχουν πολλους περιορισμους. διαβασε τους καλα

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τους διάβασα, αλλά δεν είδα τέτοιον περιορισμό.

Νομίζω εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες:

Απαγορεύεται και ο Αιτών-Κάτοχος υποχρεούται να μην προτείνει στην Τράπεζα την αναπαραγωγή στο σώμα της Κάρτας φωτογραφιών που περιέχουν (είτε στο πρώτο πλάνο είτε στο φόντο), ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, αναφορές σε:

...

Προïόντα και υπηρεσίες που φέρουν εμπορικό σήμα, συμπεριλαμβανομένων συντμήσεων, ακρωνύμιων, λογότυπων ή άλλων σχετικών συμβόλων.

Έργα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Διάσημα πρόσωπα, μουσικούς, πολιτικούς, αθλητές, ηθοποιούς και καρτούνς.

...

Εσύ βέβαια κάνε μια προσπάθεια και παίξτο χαζός, ποτέ δεν ξέρεις...

Νομίζω εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες:

Εσύ βέβαια κάνε μια προσπάθεια και παίξτο χαζός, ποτέ δεν ξέρεις...

αυτον ακριβώς τον όρο εννοούσα. Δεν θα γίνει δεκτή η αίτηση του.

[sIGPIC][/sIGPIC]

επειδη εχω την συγκεκριμενη πιστωτικη, να ενημερωσω οτι παρα το γεγονος οτι ολη η καρτα δειχνει πεντακαθαρα τα μουτρα μου, εξακολουθουν να μου ζητανε ταυτοτητα καθε φορα που την χρησιμοποιω

Λογικό ακούγεται, από τη στιγμή που είναι μια κάρτα με μια φωτογραφία και δεν έχει το ρόλο ταυτότητας.

Λογικό ακούγεται, από τη στιγμή που είναι μια κάρτα με μια φωτογραφία και δεν έχει το ρόλο ταυτότητας.

ποια η διαφορα με την πιστωτικες που εχουν φωτογραφια του κατοχου πανω τους? η citibank εχει τετοια πιστωτικη

[sIGPIC][/sIGPIC]

ποια η διαφορα με την πιστωτικες που εχουν φωτογραφια του κατοχου πανω τους? η citibank εχει τετοια πιστωτικη

Αυτά που βρήκα στη σελίδα της τράπεζας με ένα γρήγορα ψάξιμο είναι τα παρακάτω (Αν σου έχουν πει κάτι διαφορετικό ή έχεις κάποιο άλλο νήμα σε παρακαλώ γράψε το διότι πιθανόν να μου διέφυγε).

Προσωπική φωτογραφία σε κάθε κάρτα

Για ν’ αποφευχθεί ‘τυχόν’ χρήση της κάρτας σας από τρίτο άτομο, μπορείτε να βάλετε τη φωτογραφία σας στην κάρτα σας Citibank και να την κάνετε έτσι πιο προσωπική.

http://www.citigroup.com/greece/consumer/cards/citibank/gold_more.htm

Αποκτήστε αληθινή προστασία

Με την Υπηρεσία Έγκαιρης Ειδοποίησης σε Περίπτωση Απάτης, η τράπεζα μπορεί να σας ειδοποιήσει για οποιαδήποτε ύποπτη ή ασυνήθιστη κίνηση στο λογαριασμό της κάρτας σας και να σας προστατέψει. Επιπλέον, μπορείτε να βάλετε την φωτογραφία σας στην κάρτα Citibank και να την κάνετε πιο προσωπική. Βλέπετε, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να σας προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια...

http://www.citigroup.com/greece/consumer/cards/cards04.htm

Καλό θα είναι η κάρτα σας να διαθέτει φωτογραφία ή υπηρεσία ενημέρωσης των συναλλαγών.

http://www.citibank.com/greece/consumer/helpfull/secure.htm

Από τα παραπάνω θεωρώ ότι η φωτογραφία μπαίνει για περισσότερη ασφάλεια κι όχι σαν αντικατάσταση της επιβεβαίωσης της ταυτότητας.

Πιθανολογώ και λέω πως οι συγκεκριμένες κάρτες της Citibank ίσως να εξαιρούνται από τον κανόνα της επιβεβαίωσης μέσω ταυτότητας του κατόχου, (αν και δεν διάβασα κάτι τέτοιο στη σελίδα της τράπεζας, οπότε συμπεραίνω πιθανό σφάλμα όποιου δε ζητάει ταυτότητα, μέχρι να του κάνει κάποιος μια πλάκα και να χάσει χρήματα μπας και βάλει μυαλό), κάτι στο οποίο οι κάρτες της Eurobank δεν εξαιρούνται.

Τα καταστήματα είναι υποχρεωμένα από τη σύμβαση που υπογράφουν με τη τράπεζα να ζητούν και να επιβεβαιώνουν τη ταυτότητα του χρήστη της κάρτας.

Εξάλλου καλό για τον χρήστη είναι αυτό. Αν δε το έκαναν πάλι θα γκρινιάζαμε ότι δε το κάνουν.

η alpha bank μόλις απέρριψε αίτηση πιστωτικής κάρτας wind bonus σε 10 ετή πελάτη της wind δημόσιο υπάλληλο χωρίς άλλες πιστωτικές κάρτες ή δάνειο..

και αναρωτιέμαι αν σε τέτοιους πελάτες δεν δίνουν πιστωτική με όριο 800 ευρώ (πχ) τότε σε ποιον στο καλό δίνουν;

θέλουν μόνο εκατομμυριούχους πελάτες;

γέλιο έχουν

μέτρον άριστον

η alpha bank μόλις απέρριψε αίτηση πιστωτικής κάρτας wind bonus σε 10 ετή πελάτη της wind δημόσιο υπάλληλο χωρίς άλλες πιστωτικές κάρτες ή δάνειο..

και αναρωτιέμαι αν σε τέτοιους πελάτες δεν δίνουν πιστωτική με όριο 800 ευρώ (πχ) τότε σε ποιον στο καλό δίνουν;

θέλουν μόνο εκατομμυριούχους πελάτες;

γέλιο έχουν

σημεία των καιρών. Κάποτε τις μοίραζανέ και σε παρακαλούσανε και τώρα παραλας, που λέει ο λόγος, και σου απορρίπτουν τις αιτήσεις άνευ λόγου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχω κάνει 5-6 φορές μεταφορά υπολοίπου από την alpha bank visa στην cosmote visa και μου την απορίπτουνε με την αιτία ότι δεν έχω δώσει όλα τα παραστατικά . Είναι δυνατόν ; Σε κατάστημα τις έκανα όλες τις αιτήσεις .
London for ever

Έχω κάνει 5-6 φορές μεταφορά υπολοίπου από την alpha bank visa στην cosmote visa και μου την απορίπτουνε με την αιτία ότι δεν έχω δώσει όλα τα παραστατικά . Είναι δυνατόν ; Σε κατάστημα τις έκανα όλες τις αιτήσεις .

άσε η alpha bank είναι για πατσίδια, όπως βέβαια και οι άλλες

αλλά λιγότερα. η cosmote visa σε πια τράπεζα ανήκει?

άσε η alpha bank είναι για πατσίδια, όπως βέβαια και οι άλλες

αλλά λιγότερα. η cosmote visa σε πια τράπεζα ανήκει?

η κοσμοτε βιζα ειναι της γιουρομπανκ

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το ότι είναι πελάτης της Wind από την εποχή Telestet είναι αδιάφορο για την τράπεζα. Αν ήταν πελάτης της ίδιας της Alpha για το διάστημα αυτό θα είχε κάποια αξία. Το επιβαρυντικό μάλλον σε αυτή την περίπτωση είναι ακριβώς το ότι δεν έχει άλλες κάρτες, άρα δεν υπάρχει credit history γι αυτόν (όσο παράδοξο και αν ακούγεται).

Motorola Razr i XT890 + Alcatel 2005D + Samsung GT-N5110

διαβασα οτι θα κοπουν περιπου 1 εκατ καρτες που βρισκονται στη κυκλοφορια ενω και στις αλλες θα πεσει πετσοκομα σε ορια κτλ κτλ...ελεγχος απωλειων απο τις τραπεζες προφανως

17. VOLKSWAGEN BANK GmbH,Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 409Α, 163 46 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΘΗΝΑ

παιδες αυτη η τραπεζα με τι ασχολειται ακριβως?

http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=3&art_id=6510 :)

μαγκες αν αγορασω κατι με πιστωτικη που λεει ας πουμε στο πλαισιο 48 εντοκες δοσεις και εγω στον 5ο μηνα θελω να το εξοφλησω ολο, θα χρεωθω εξτρα?

το λεω γιατι γραφει πχ. 93 αρχικη τιμη, με δοσεις 115.

εγω αρχικα οφειλω να εξοφλησω 115 σε 48 δοσεις.στον 5ο μηνα θα οφειλω 115-(4xπληρωμενες δοσεις)?

Mutilator :shifty:

μαγκες αν αγορασω κατι με πιστωτικη που λεει ας πουμε στο πλαισιο 48 εντοκες δοσεις και εγω στον 5ο μηνα θελω να το εξοφλησω ολο, θα χρεωθω εξτρα?

το λεω γιατι γραφει πχ. 93 αρχικη τιμη, με δοσεις 115.

εγω αρχικα οφειλω να εξοφλησω 115 σε 48 δοσεις.στον 5ο μηνα θα οφειλω 115-(4xπληρωμενες δοσεις)?

όχι αν επιλέξεις με τόκους είτε είναι σε 48 είτε εσύ θελήσεις να τις ξεπληρώσεις πχ. στη δεύτερη η τιμή παραμένει 115. χαζομάρα το σύστημα.