Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Σχετικά με την DYNAMIC AMEX της ALPHA. Έστειλα ερώτημα για να πάρω γραπτή απάντηση (το ανέφερα και στο ερώτημα μου ότι ήθελα να μου απαντήσουν μέσω email), αλλά τελικά με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν.

Για όλες τις αγορές/πληρωμές που γίνονται με την κάρτα αυτή συμπεριλαμβανομένου και του paypal (πέρα των super market που είναι 3% και τις οφειλές δημοσίου που δεν υπάρχει επιστροφή), η επιστροφή είναι 1%. Ρώτησα συγκεκριμένα όμως και για τη ΔΕΗ, και μου ανέφεραν ότι και σε αυτήν την περίπτωση είναι 1%, ενώ έχει αναφερθεί εδώ από μέλος, ότι είναι 0.5%. Περιμένω την πρώτη επιταγή (μάλλον μέσα στο μήνα) και θα ενημερώσω ξανά.

Επανέρχομαι σε αυτό που είχα αναφέρει για τον γνωστό μου.

Χτες μου έδειξε ένας συνάδελφος το χαρτί που ήρθε μαζί με την κάρτα του (χρεωστική της EUROBANK).

Μέσα αναφέρει συγκεκριμένα ότι αν δεν ενεργοποιηθεί η καινούρια κάρτα, η παλιά ακυρώνεται δυο μήνες αργότερα (θεωρητικά 2 μήνες από την ημερομηνία αποστολής της καινούριας από ότι καταλαβαίνω; ). Να σημειώσω ότι η παλιά κάρτα λήγει τον Ιανουάριο.

Άρα σε μια τέτοια περίπτωση δε θα μπορούσε να ισχύει αυτό που μου είπε ο γνωστός μου ότι χρησιμοποίησε την κάρτα του μετά την λήξη της; Καλά δεν καταλαβαίνω;

Edited by thodoris85

• Απαντήσεις 27,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• alfeios

1022

• Vasileios

1144

• pexths

1268

• Alex0077

784

Ποια η πιθανότητα αντιλογισμού της ετήσιας συνδρομής σε university visa, με ετήσιες συναλλαγές λίγο πάνω από 3k?

Nα το δοκιμάσω ή τσάμπα κόπος?:D

Εμένα μου την αντιλόγισαν τον 09/16 (η 1η συνδρομή που χρεώθηκε δηλαδή) και έμαθα φέτος ότι ίσχυε για 2 χρόνια ο αντιλογισμός. Είχα κάνει παραπάνω κίνηση από αυτήν που αναφέρεις και μου την αντιλόγισαν χωρίς θέμα. Σε άλλες κάρτες μετά από 2.500€/χρόνο συναλλαγές αντιλογίζεται αυτόματα πράγμα το οποίο και είχα αναφέρει.

Καλημέρα,

Είμαι 18 χρονών, φοιτητής στην ίδια πόλη μου μένω. Θα έχω πρόβλημα στο άνοιγμα νέου λογαριασμού;

Αν δεν έχεις κανέναν με μια υπεύθυνη δήλωση (εκτός των λοιπών γνωστών δικαιολογητικών).

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Επομένως για κάρτα που λήγει τώρα τον Ιανουάριο θα πρέπει να είχαν ήδη στείλει την νέα κάρτα;
Και εμενα Ιανουαριο ληγει και μου ηρθε εχθες η καινουρια.

Εαν ενεργοποιησω αυριο την καινουρια, ποια απο τις 2 καρτες θα ειναι ενεργη για τον μηνα Ιανουαριο; :confused::ninja:

Και εμενα Ιανουαριο ληγει και μου ηρθε εχθες η καινουρια.

Εαν ενεργοποιησω αυριο την καινουρια, ποια απο τις 2 καρτες θα ειναι ενεργη για τον μηνα Ιανουαριο; :confused::ninja:

Η καινούρια

Εμένα μου την αντιλόγισαν τον 09/16 (η 1η συνδρομή που χρεώθηκε δηλαδή) και έμαθα φέτος ότι ίσχυε για 2 χρόνια ο αντιλογισμός. Είχα κάνει παραπάνω κίνηση από αυτήν που αναφέρεις και μου την αντιλόγισαν χωρίς θέμα. Σε άλλες κάρτες μετά από 2.500€/χρόνο συναλλαγές αντιλογίζεται αυτόματα πράγμα το οποίο και είχα αναφέρει.

Χωρίς εισοδήματα ήταν δύσκολο να αποκτήσω οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα πέραν της φοιτητικής.

Θα κάνω μια κρούση τέλη φλεβάρη που θα βγει ο λογαριασμός με την ετήσια συνδρομή! Τι είχαμε, τι χάσαμε.:rolleyes:

Καρτα χωρις χρεώσεις και να μπορεις να τραβάς απο ΑΤΜ μονο χρεωστική.Οποτε πηγαίνεις σε τραπεζικό λογαριασμό.Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορείς να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό πρώτα λογο CC και δεύτερον λογο οτι εισαι ανήλικος.Μονο σε σπάνιες περιπτώσεις μπορείς να ανοίξεις και να παρακάμψεις και τους δυο περιορισμούς.Μετα μπορεις να βαζουν τα χρηματα στον λογαριασμο της μητερας σου και να κανεις κανονικα αγορες με την καρτα της(online κ.α.) μιας και εισαι ανήλικος δεν μπορείς να ανοίξεις paypal κ.α. στο όνομα σου οποτε θα ανοίξεις στης μητερας σου(Η όποιου άλλου κάρτα πάρεις) και να βγάζεις χρήματα απο το ΑΤΜ με την εφαρμογη Λεφτα στο λεπτο της Πειραιώς.

Edit: τελικά κατέληξα με χρεωστική από παλιό λογαριασμό του πατέρα μου.

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές!!

Ποια η πιθανότητα αντιλογισμού της ετήσιας συνδρομής σε university visa, με ετήσιες συναλλαγές λίγο πάνω από 3k?

Nα το δοκιμάσω ή τσάμπα κόπος?:D

Της Πειραιώς δεν εννοείς; Αν ναι, η πιθανότητα πλησιάζει στο 1... :lol:

Την έχω από το ... 2007 και από τότε που έμαθα τι παίζει δεν έχω ξαναπληρώσει συνδρομή... Με το που βλέπω να με χρεώνει τους παίρνω τηλέφωνο και τους λέω την είχα δωρεάν, αν είναι να με χρεώσετε κόψτε τη... Και ως δια μαγείας μου επιστρέφουν τα λεφτά άμεσα... :P

Που να δεις και αντίδραση όταν κάποια στιγμή πήγα και την ξεχρέωσα εντελώς και τους είπα πάρτε τη... Μα γιατί, μα κρατείστε τη για ώρα ανάγκης κλπ κλπ... Χώρια που ξεκίνησα με 800 όριο το 2007 και μου το έχουν πάει στα 1300...

Συμπέρασμα: Οι τράπεζες, όσο και αν έχουν σφίξει και για αυτές τα πράγματα, επ' ουδενί δε θέλουν να χάσουν συνεπείς πελάτες. ;)

Edited by SpyrosR

Γνωρίζουμε τι ισοτιμια ευρω-αμερικανικο δολλαριο δινει η εθνικη στο παυπαλ και αν υπαρχει προμηθεια στη μετατροπή συναλλαγματος?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Χωρίς εισοδήματα ήταν δύσκολο να αποκτήσω οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα πέραν της φοιτητικής.

Θα κάνω μια κρούση τέλη φλεβάρη που θα βγει ο λογαριασμός με την ετήσια συνδρομή! Τι είχαμε, τι χάσαμε.:rolleyes:

Τις άλλες κάρτες της Πειραιώς τις ανέφερα ως επιχείρημα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Της Πειραιώς δεν εννοείς; Αν ναι, η πιθανότητα πλησιάζει στο 1... :lol:

Την έχω από το ... 2007 και από τότε που έμαθα τι παίζει δεν έχω ξαναπληρώσει συνδρομή... Με το που βλέπω να με χρεώνει τους παίρνω τηλέφωνο και τους λέω την είχα δωρεάν, αν είναι να με χρεώσετε κόψτε τη... Και ως δια μαγείας μου επιστρέφουν τα λεφτά άμεσα... :P

Που να δεις και αντίδραση όταν κάποια στιγμή πήγα και την ξεχρέωσα εντελώς και τους είπα πάρτε τη... Μα γιατί, μα κρατείστε τη για ώρα ανάγκης κλπ κλπ... Χώρια που ξεκίνησα με 800 όριο το 2007 και μου το έχουν πάει στα 1300...

Συμπέρασμα: Οι τράπεζες, όσο και αν έχουν σφίξει και για αυτές τα πράγματα, επ' ουδενί δε θέλουν να χάσουν συνεπείς πελάτες. ;)

Για της Πειραιώς λέω εγώ. Εγώ την έχω από 9/15 με 600€ όριο και δυστυχώς δεν έχει γίνει καμία αύξηση πιστωτικού ορίου.

Γνωρίζουμε τι ισοτιμια ευρω-αμερικανικο δολλαριο δινει η εθνικη στο παυπαλ και αν υπαρχει προμηθεια στη μετατροπή συναλλαγματος?

Η ισοτιμία μεταβάλλεται σε καθημερινή βάση και δεν είναι μόνο του paypal αλλά γενικά για αγορές/αναλήψεις στο όποιο νόμισμα. Η εθνική αν δεν κάνω λάθος χρεώνει και 1% επιπλέον προμήθεια. Συμφέρει κάργα σε σχέση με την ισοτιμία που δίνει το paypal.

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Αν συμφέρει τότε οκ.

Γιατι εκανα 2 αγορες σε δολλαρια απο εβαυ. Οκ, τραβηξε τα ευρω (1.10€, 0.85€) ομως ειδα 2 έξτρα χρεώσεις (0.01€, 0.01€) παραλληλα.... Προφανως ειναι η προμηθεια, σωστα?

Θα δοκιμασω αγορά μεγαλυτερου ποσου να δω ποσο θα τραβηξει

Ένας φίλος μου έκανε μια αγορά 800 ευρώ 31/12 Κυριακή) σε φυσικό κατάστημα Κωτσόβολος και πλήρωσε με χρεωστική Εθνικής. Η αγορά έγινε για να καλύψει το αφορολόγητο ( βλακεία του πιο το άφησε τελευταία στιγμή). Όμως η τράπεζα το πέρασε στο αφορολόγητο του 2018 με ημερομηνία 3/01/18. Είναι φυσιολογικό?

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι συναλλαγές με κάρτες εκκαθαρίζονται μετά από 3-4 μέρες, για αυτό η συγκεκριμένη συναλλαγή πέρασε στο νέο έτος.

Για της Πειραιώς λέω εγώ. Εγώ την έχω από 9/15 με 600€ όριο και δυστυχώς δεν έχει γίνει καμία αύξηση πιστωτικού ορίου.

Nαι, έχεις δίκιο, τώρα που το σκέφτομαι από 600 είχα ξεκινήσει και εγώ και τμηματικά με πήγαν 800, μετά 1000 και μετά 1300 απ' ότι θυμάμαι, γιατί πάνε χρόνια...

Αν σε ενδιαφέρει να έχεις μεγαλύτερο όριο, μήπως να το ζητούσες; Εφόσον είσαι συνεπής δε νομίζω να μη στο κάνουν... Εξάλλου μιλάμε για μικρά ποσά (για τραπεζικά δεδομένα πάντα)... Απλά ίσως δεν το κάνουν γενικά πλέον, λόγω του ότι έχει ζορίσει το πράγμα με CC, γενικότερης κατάστασης κλπ...

Edited by SpyrosR

Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με το μηχανακι που βγαζει τους κωδικους για την Εθνικη τραπεζα. Θελω οι κωδικοι αυτοι να ερχονται στο κινητο.. Μπορω να κανω αιτηση μεσω του internet banking ή πρεπει να παω απο καταστημα ?
:w00t:

Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με το μηχανακι που βγαζει τους κωδικους για την Εθνικη τραπεζα. Θελω οι κωδικοι αυτοι να ερχονται στο κινητο.. Μπορω να κανω αιτηση μεσω του internet banking ή πρεπει να παω απο καταστημα ?

Στο ibank της εθνικής --> Ημερολόγιο/προφίλ --> ενεργοποίηση SMS i-code

Nαι, έχεις δίκιο, τώρα που το σκέφτομαι από 600 είχα ξεκινήσει και εγώ και τμηματικά με πήγαν 800, μετά 1000 και μετά 1300 απ' ότι θυμάμαι, γιατί πάνε χρόνια...

Αν σε ενδιαφέρει να έχεις μεγαλύτερο όριο, μήπως να το ζητούσες; Εφόσον είσαι συνεπής δε νομίζω να μη στο κάνουν... Εξάλλου μιλάμε για μικρά ποσά (για τραπεζικά δεδομένα πάντα)... Απλά ίσως δεν το κάνουν γενικά πλέον, λόγω του ότι έχει ζορίσει το πράγμα με CC, γενικότερης κατάστασης κλπ...

Το έχω ζητήσει και θέλουν λέει ατομικό εκκαθαριστικό. Μία φορά που έβαλα έναν προϊστάμενο να γράψει και κάτι σαν συστατική επιστολή και στείλαμε το αίτημα χωρίς εκκαθαριστικό απορρίφθηκε. Δεν μου είναι απολύτως απαραίτητο (εξάλλου πληρώνω πάντα όλο το ποσό) αλλά με βολεύει και θα μου ήταν χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις. Το βρίσκω και κομματάκι απαράδεκτο να πω την αλήθεια.

Ένας φίλος μου έκανε μια αγορά 800 ευρώ 31/12 Κυριακή) σε φυσικό κατάστημα Κωτσόβολος και πλήρωσε με χρεωστική Εθνικής. Η αγορά έγινε για να καλύψει το αφορολόγητο ( βλακεία του πιο το άφησε τελευταία στιγμή). Όμως η τράπεζα το πέρασε στο αφορολόγητο του 2018 με ημερομηνία 3/01/18. Είναι φυσιολογικό?

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Προς τι το αγχος αγαπητε; ποιος θα κανει ελεγχο στο αφορολογητο του γνωστου σου;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Προς τι το αγχος αγαπητε; ποιος θα κανει ελεγχο στο αφορολογητο του γνωστου σου;
Με τα 800 θα κάλυπτε το όριο που απαιτείται για ηλεκτρικές συναλλαγές για το 2017. Τώρα που πήγε η συναλλαγή στο 2018, δεν συμπληρώνει το όριο για το 2017.

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με τα 800 θα κάλυπτε το όριο που απαιτείται για ηλεκτρικές συναλλαγές για το 2017. Τώρα που πήγε η συναλλαγή στο 2018, δεν συμπληρώνει το όριο για το 2017.

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το χειρότερο που μπορεί να πάθει είναι να πληρώσει 10% επιπλέον φόρο επί αυτού του ποσού αν τόσο του έλειπε, δηλαδή 80€. Ε και; Ασήμαντο ποσό. Τα αφορολόγητα πρακτικά μειώνονται δραματικά ή τελειώνουν για όλους από φέτος. Αρχίστε να συνηθίζετε στην ιδέα.

Το χειρότερο που μπορεί να πάθει είναι να πληρώσει 10% επιπλέον φόρο επί αυτού του ποσού αν τόσο του έλειπε, δηλαδή 80€. Ε και; Ασήμαντο ποσό. Τα αφορολόγητα πρακτικά μειώνονται δραματικά ή τελειώνουν για όλους από φέτος. Αρχίστε να συνηθίζετε στην ιδέα.

Προσωπικά δεν θα ήθελα να "χαρίσω" ούτε 1€ επιπλέον στο κράτος εκτός των νόμιμων και απαραίτητων. Καλό θα είναι πάντως να γνωρίζουμε από αρχές του χρόνου το ποσό που πρέπει να καλύψουμε για να αποφεύγονται τέτοια δυσάρεστα. Για την συντριπτική πλειοψηφία θεωρώ πως σούπερ μάρκετ και βενζίνες καλύπτουν μεγάλο μέρος αν όχι το πλήρες ποσό που απαιτείται.

παίδες έκανα τη Δευτέρα ένα έμβασμα για εξωτερικό. χθες έβλεπα ότι εκκρεμεί και σήμερα βλέπω τα χρήματα εστάλησαν επιτυχώς στην τράπεζα εξωτερικού. αυτό σημαίνει ότι ο παραλήπτης τα βλέπει ήδη στο λογαριασμό του, ή χρειάζεται και επεξεργασία από την παραλήπτρια τράπεζα;

- Samsung Galaxy SIII - Nokia Ν9 - HTC One Black - LG G2 - Xiaomi Hongmi

- iphone 5s space grey - Sony Xperia Z3 - Samsung Galaxy S6 - Iphone 6 Space Grey - Nexus 5x - Iphone 6s Space Grey - xiaomi mi9t pro - oneplus 5t - nexus 6p - realme gt master edition 

- Oneplus 12

Όλα εξαρτώνται από την παραλήπτια τράπεζα.

Άλλες τα εμφανίζουν αμέσως , άλλες την επόμενη μέρα.

Παίδες μια ερώτηση, μήπως έχει κανείς ανάλογη εμπειρία για να αποφεύγω τα τηλέφωνα κλπ...

Έκανα μέσω του ebanking της Alpha στις 04/01, αίτηση για έκδοση Enter Bonus AMEX για να μαζεύω πόντους. Η αίτηση εμφανίστηκε σε status ολοκληρωμένη σχετικά άμεσα μετά από 2-3 μέρες και ήδη στην κατηγορία κάρτες βλέπω την καινούργια AMEX με τον αριθμό της κανονικά και μου έχει έρθει ήδη και e-statement. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω παραλάβει ακόμα την κάρτα. Είναι φυσιολογικό αυτό; Στη διεύθυνση που αναφέρεται στην αίτηση, κανονικά δεν πρέπει να την παραλάβω και οχι από κάποιο κατάστημα, καθώς σίγουρα δε δήλωσα κατάστημα παραλαβής... Σωστά;