mol Δημ. September 29, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 29, 2017 μολις ανακαλυψα οτι η καρτα(ατμ/χρεωστικη) στην πειραιως ληγει 10/17 θα στειλουν αλλη; αν ναι δε θα επρεπε να την εχω ηδη στα χερια μου; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnsot-1 Δημ. September 29, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 29, 2017 μολις ανακαλυψα οτι η καρτα(ατμ/χρεωστικη) στην πειραιως ληγει 10/17 θα στειλουν αλλη; αν ναι δε θα επρεπε να την εχω ηδη στα χερια μου; Εχω την ιδια, εληγε 8/17 και η νεα μου ηρθε το δευτερο δεκαπενθημερο του Αυγουστου. Υπομονη θα ερθει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karn Δημ. September 30, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2017 (edited) Παιδια κατα ποσο ειναι ασφαλες να μπαινω και να ελεγχω (μεσω ebanking) την κινηση των πιστωτικων μου καρτων μεσω κινητου? Τι ειναι πιο ασφαλες? Να μπαινω απο τον browser του κινητου, απ την εφαρμογη της τραπεζας ή να μην μπαινω καθολου απο κινητο? Edited September 30, 2017 by karn Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. September 30, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2017 Ποιό ασφαλές είναι να μην μπαίνεις καθόλου. ( Απάντησα με γνώμονα την ερώτηση σου "τι είναι ποιό ασφαλές" ) Αν η ερώτηση σου εννοεί αν είναι ασφαλές να μπαίνεις από κινητό η απάντηση είναι : Ναι είναι ασφαλές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kopan0s Δημ. September 30, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2017 Τι ειναι ποιο ασφαλες? Να μπαίνεις από παντού και πάντα από δικό σου ίντερνετ όχι από άσχετα wifi. Να αλλάζεις συχνά κωδικούς εγώ κάθε μηνά βάζω διαφορετικό και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ κάτι εύκολο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karn Δημ. September 30, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2017 Ποιό ασφαλές είναι να μην μπαίνεις καθόλου. ( Απάντησα με γνώμονα την ερώτηση σου "τι είναι ποιό ασφαλές" ) Αν η ερώτηση σου εννοεί αν είναι ασφαλές να μπαίνεις από κινητό η απάντηση είναι : Ναι είναι ασφαλές. Καλα, σιγουρα το να μην μπαινω καθολου ειναι το πιο ασφαλες! :p Εγω εννοουσα να μην μπαινω καθολου απ το κινητο. Οχι γενικα. Απ το pc ας πουμε ξερω οτι λογο antivirus & Internet Security υπαρχει μια σχετικη ασφαλεια. Στο κινητο επειδη καθε φορα που εγκαθισταμε κατι, παιρνει καποια permissions μου δημιουργει μια ανασφαλεια. Προφανως δεν εγκαθιστω ασχετα πραγματα αλλα... Εκει βασιστηκε και η ερωτηση μου. Στο iphone ξερω πχ οτι λογω του app sandbox που εχει το ios καθε εφαρμογη εχει προσβαση σε περιορισμενες πληροφοριες. Στο android ομως που εχω εγω δεν ξερω τι παιζει. Να μπαίνεις από παντού και πάντα από δικό σου ίντερνετ όχι από άσχετα wifi. Να αλλάζεις συχνά κωδικούς εγώ κάθε μηνά βάζω διαφορετικό και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ κάτι εύκολο. Ναι εννοειται. Μονο απο το wifi μου μπαινω ή μεσω κινητου δικτυου.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theo1973 Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 μολις ανακαλυψα οτι η καρτα(ατμ/χρεωστικη) στην πειραιως ληγει 10/17 θα στειλουν αλλη; αν ναι δε θα επρεπε να την εχω ηδη στα χερια μου; Όχι δεν θα έπρεπε. Όταν οι κάρτες γράφουν μήνα/έτος λήξης, εννοούν πάντα ότι ισχύουν την τελευταία μέρα αυτού του μήνα. Μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες θα λάβεις τη νέα κάρτα. Απ το pc ας πουμε ξερω οτι λογο antivirus & Internet Security υπαρχει μια σχετικη ασφαλεια. Καμία σχετική ασφάλεια δεν υπάρχει. Η συντριπτική πλειοψηφία των "antivirus & Internet Security" σε Windows είναι απλά άχρηστα. Δεν κάνουν κυριολεκτικά για τίποτα. Ένα κινητό που τρέχει android ή ios είναι μάλλον ασφαλέστερο από οποιοδήποτε pc με Windows για τέτοια πράγματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Καλα, σιγουρα το να μην μπαινω καθολου ειναι το πιο ασφαλες! :p Εγω εννοουσα να μην μπαινω καθολου απ το κινητο. Οχι γενικα. Απ το pc ας πουμε ξερω οτι λογο antivirus & Internet Security υπαρχει μια σχετικη ασφαλεια. Στο κινητο επειδη καθε φορα που εγκαθισταμε κατι, παιρνει καποια permissions μου δημιουργει μια ανασφαλεια. Προφανως δεν εγκαθιστω ασχετα πραγματα αλλα... Εκει βασιστηκε και η ερωτηση μου. Στο iphone ξερω πχ οτι λογω του app sandbox που εχει το ios καθε εφαρμογη εχει προσβαση σε περιορισμενες πληροφοριες. Στο android ομως που εχω εγω δεν ξερω τι παιζει. Ναι εννοειται. Μονο απο το wifi μου μπαινω ή μεσω κινητου δικτυου.. Δεν υπάρχει γρήγορη απάντηση για το πόσο ασφαλής είναι η χρήση από κινητό. Παίζει ρόλο η έκδοση του λειτουργικού σου, ο τρόπος που δουλεύεις, οι εφαρμογές που βάζεις, κλπ. Αν μας απασχολήσει απλά η φορητότητα του κινητού και ο κίνδυνος να πέσει σε λάθος χέρια, τουλάχιστον εξασφάλισε ότι κλειδώνεις το κινητό και δεν αποθηκεύεις κωδικούς πρόσβασης για ευαίσθητες εφαρμογές ή σελίδες. Κατά τα άλλα, με συνήθεις παραδοχές μπορεί να είναι εξίσου (αν)ασφαλές με έναν σταθερό υπολογιστή... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x700 Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Pin generator δεν έχεις; αν οχι κακώς. Να πάρεις για extra ασφάλεια. Ακομη κ να μπορέσουν να υποκλέψουν username και password το extra pin δε νομίζω να μπορούν να το βρουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Σωστός. Χωρίς το δεύτερο κωδικό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στην ουσία. Ο πρώτος κωδικός είναι απλά για να περιηγείσαι στα μενού και να τσεκάρεις κινήσεις και υπόλοιπα. Με τον δεύτερο κάνεις τα ουσιαστικά πληρωμές, μεταφορές, αλλαγη στο προφίλ κτλ. Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x700 Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Όταν δεν έχεις pin gen. σου στέλνουν έξτρα πιν μέσω SMS και κανεις ότι πληρωμές μεταφορές θες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aroutis Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Όταν δεν έχεις pin gen. σου στέλνουν έξτρα πιν μέσω SMS και κανεις ότι πληρωμές μεταφορές θες. Δεν ισχύει για όλες τις τράπεζες. Πχ στην alpha δε παίζει. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Παράθεση Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Δεν ισχύει για όλες τις τράπεζες. Πχ στην alpha δε παίζει. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Και ομως ειδικα για την alpha, "παιζει" Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Δεν ισχύει για όλες τις τράπεζες. Πχ στην alpha δε παίζει. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Επιλέγεις εάν θέλεις SMS στο κινητό ή διακριτή συσκευή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karn Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Eυχαριστω για τις απαντησεις παιδια. Ναι το εχω αυτο το συστημα με τα sms. Aπλα σκεφτομουν οτι αν κολλησει καποιο malware στη συσκευη οπως θα μπορει να κλεψει τα username και pass, ετσι θα μπορει να διαβασει και τα μηνυματα. Anyway! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x700 Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Επιλέγεις εάν θέλεις SMS στο κινητό ή διακριτή συσκευή. Επειδή ο φίλος πιο πάνω ανησυχούσε για το πόσο ασφαλές ειναι να μπαίνει απο το κινητό να βλέπει κινήσεις η συμβουλή μου ήταν να πάρει έξτρα συσκευή για πιν. Ετσι ακομη κ να γινεται υποκλοπή στη συσκευή του δε θα μπορούν να ξέρουν το 2ο πιν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pektis7 Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Και να γίνει υποκλοπή του pin τι σημασία έχει; Αφού είναι μιας χρήσης και το χρησιμοποιείς αμέσως Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x700 Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Και να γίνει υποκλοπή του pin τι σημασία έχει; Αφού είναι μιας χρήσης και το χρησιμοποιείς αμέσως Αυτός που θα το υποκλέψει λοιπον θα το χρησιμοποιήσει αμέσως. Και μια φορά. Νομίζεις δεν ειναι αρκετή η μια φορά; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pektis7 Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Αυτός που θα το υποκλέψει λοιπον θα το χρησιμοποιήσει αμέσως. Και μια φορά. Νομίζεις δεν ειναι αρκετή η μια φορά;Αν είναι τόσο μάγκας και προλάβει γιατί παραπάνω από 3 δευτερόλεπτα δεν κάνω για να τον πληκτρολογήσω μόλις έρθει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x700 Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Αν είναι τόσο μάγκας και προλάβει γιατί παραπάνω από 3 δευτερόλεπτα δεν κάνω για να τον πληκτρολογήσω μόλις έρθει. Εφόσον θα έχει υποκλέψει τους κωδικούς σου και θα του μένει μόνο ο κωδικός του sms μπορεί να το κανει ότι ωρα θέλει. Για πες μου τι θα προλάβεις να κανεις αν την ωρα που βλέπεις μια ταινία σου έρθει ενα SMS που λέει το έξτρα πιν που ζητήσατε ειναι το χχχχχχχχ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pektis7 Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Σε αυτή την περίπτωση θα καλέσω άμεσα την τράπεζα για να μην γίνει η συναλλαγή. Άλλωστε τα εμβάσματα δεν είναι κάτι που γίνεται άμεσα. Προϋποθέτει κάποιο έλεγχο. Η τράπεζα αν δει κάποια ασυνήθιστη συναλλαγή, πχ ένα μεγάλο έμβασμα σε τράπεζα της Ουκρανίας ή της Νιγηρίας, είναι σίγουρο ότι θα σε πάρει τηλέφωνο για έγκριση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x700 Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Συμφωνώ απόλυτα αλλά 1800€ που μπορεί να πάρει κάποιος άμεσα πχ με την υπηρεσία λεφτά στο λεπτό της Πειραιώς, τα έχεις χάσει στο λεπτό. Για οτιδήποτε άλλο φυσικά υπάρχει τρόπος να το ακυρώσεις. Βεβαια κάποιος που θα μπει σε αυτο τον κόπο δε θα το κανει για τέτοιο ποσό φαντάζομαι αλλά ποτε δεν ξερεις Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pektis7 Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Συμφωνώ απόλυτα αλλά 1800€ που μπορεί να πάρει κάποιος άμεσα πχ με την υπηρεσία λεφτά στο λεπτό της Πειραιώς, τα έχεις χάσει στο λεπτό. Για οτιδήποτε άλλο φυσικά υπάρχει τρόπος να το ακυρώσεις. Βεβαια κάποιος που θα μπει σε αυτο τον κόπο δε θα το κανει για τέτοιο ποσό φαντάζομαι αλλά ποτε δεν ξερειςΑν και έχω λογαριασμό στην Πειραιώς δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τη συγκεκριμένη υπηρεσία και δεν γνωρίζω πως δουλεύει. Φαντάζομαι θα έχει κάποιες δικλείδες ασφαλείας. Και πάλι μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό μπορεί να κάνει ανάληψη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valadis.k Δημ. October 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2017 Συμφωνώ απόλυτα αλλά 1800€ που μπορεί να πάρει κάποιος άμεσα πχ με την υπηρεσία λεφτά στο λεπτό της Πειραιώς, τα έχεις χάσει στο λεπτό. Για οτιδήποτε άλλο φυσικά υπάρχει τρόπος να το ακυρώσεις. Βεβαια κάποιος που θα μπει σε αυτο τον κόπο δε θα το κανει για τέτοιο ποσό φαντάζομαι αλλά ποτε δεν ξερεις στο atm υπάρχει κάμερα που θα πάει να τα πάρει όμως ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alessio Δημ. October 2, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2017 Συμφωνώ απόλυτα αλλά 1800€ που μπορεί να πάρει κάποιος άμεσα πχ με την υπηρεσία λεφτά στο λεπτό της Πειραιώς, τα έχεις χάσει στο λεπτό. Για οτιδήποτε άλλο φυσικά υπάρχει τρόπος να το ακυρώσεις. Βεβαια κάποιος που θα μπει σε αυτο τον κόπο δε θα το κανει για τέτοιο ποσό φαντάζομαι αλλά ποτε δεν ξερεις για τα λεφτά στο λεπτό το όριο είναι 600 ευρώ και όχι 1800 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts