Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

αν σηκώσεις χρήματα με πιστωτική δε πληρώνεις τόκο από τη πρώτη μέρα;

Με τους ελέγχους κεφαλαίου δεν μπορείς να σηκώσεις έτσι κι αλλιώς.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Με τους ελέγχους κεφαλαίου δεν μπορείς να σηκώσεις έτσι κι αλλιώς.

Έτσι για την ιστορία, τις πρώτες μέρες των cc και πριν την πρώτη αναθεώρησή τους, σήκωνες λεφτά και με πιστωτική. Πολλοί το είχαν εκμεταλλευθεί για να πολλαπλασιάσουν τα "60άρια" τους. Το ακόμα πιο σημαντικό ήταν ότι τις ίδιες εκείνες πρώτες μέρες, δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στην προεξόφληση δανείων και πιστωτικών. Όποιος πρόλαβε τότε, πρόλαβε... Εγώ ξεχρέωσα πιστωτική τότε.

Έτσι για την ιστορία, τις πρώτες μέρες των cc και πριν την πρώτη αναθεώρησή τους, σήκωνες λεφτά και με πιστωτική. Πολλοί το είχαν εκμεταλλευθεί για να πολλαπλασιάσουν τα "60άρια" τους. Το ακόμα πιο σημαντικό ήταν ότι τις ίδιες εκείνες πρώτες μέρες, δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στην προεξόφληση δανείων και πιστωτικών. Όποιος πρόλαβε τότε, πρόλαβε... Εγώ ξεχρέωσα πιστωτική τότε.

Γιατί, τώρα δεν μπορείς να προεξοφλήσεις πιστωτική;

Γιατί, τώρα δεν μπορείς να προεξοφλήσεις πιστωτική;
όχι όντως περίεργός.
Μην αλλάζουμε εταιρίες σαν τα πουκάμισα να αλλάζουμε πακέτα σαν τα πουκάμισα

όχι όντως περίεργός.

Μα τι λες τωρα;

Αν εχεις μια πιστωτικη με υπιλοιπο 900€ και πας και τους δωσεις 900€ δεν θα τα παρουν; Εξοφλεις κανονικα.

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Εννοείται πως μπορείς να εξοφλήσεις πιστωτική αυτή τη στιγμή. Ακόμα και άληκτες δόσεις να έχεις, κάνοντας αίτημα σε κατάστημα για ''ωρίμανση δόσεων'', όλο το ποσό που χρωστάς σε δόσεις, πέφτει σε 1 δόση, την οποία εξοφλείς και mission complete.

@gkamerd σταμάτα επιτέλους να παραπληροφορείς. Αμα δεν ξέρεις, μην πατάς το ρημάδι το κουμπί της απάντησης.

Φυσικά και υπάρχει η δυνατότητα για ολοσχερή εξόφληση πιστωτικής κάρτας. Ανάληψη από πιστωτική κάρτα δεν είναι εφικτή. Μόνο αγορές, μέχρι το όριο που έχεις συμφωνήσει με την τράπεζα.

Τότε μονάχα σε έμενα τυχαίνουν οι άσχετοι :lol: καθώς μέχρι πριν 3 μήνες είχα πιστωτική που εύτηχως την ακύρωσα και πήρα πλέον χρεωστική και ο ταμίας δεν δεχόταν την προεξοφλήσει μου λέγε θα πληρώσεις πεναντήλ και μου φαινόταν τόσο περίεργό 120euro.

Δάνειο δεν προεξοφλείς. Το απαγορεύουν οι ισχύουσες διατάξεις. Η πιστωτική είναι από όσο ξέρω είδος δανείου (αν και δεν υπάρχει η έννοια "δόσεις" σε αυτές. Υπάρχει η ελάχιστη καταβολή και οποιοδήποτε ποσό που μπορείς να καταβάλεις μέχρι και το συνολικό υπόλοιπο).

Το προσεγγίζω λογικά με βάση την ΠΝΠ. Μπορεί να κάνω και λάθος. Αν κάποιος το δοκίμασε -πολύ- πρόσφατα θα με ενδιέφερε τι συνάντησε. Ακόμα και στην περίπτωση -στεγαστικού ας πούμε- δανείου που ξεκάθαρα απαγορεύεται, μου αφήνει απορία το τι ακριβώς σημαίνει η απαγόρευση προεξόφλησης με κεφάλαια που ήδη βρίσκονται σε Ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Ας πούμε το 50% ή το 80% μπορεί να εξοφληθεί αλλά δε μπορεί το 100%;

Στην πιστωτική καρτα μπορεις να πληρωσεις οποιοδηποτε ποσό θελεις. Από 0 €, μεχρι το συνολικο ποσό της οφειλής σου, και ακομη περισσοτερο αν θελεις.

Αν πληρωσεις ποσό μικρώτερο απο την ελαχιστη καταβολη θα χρεωθεις με τοκους υπερημεριας.

Αν πληρωσεις ποσό απο την ελαχιστη καταβολή μεχρι την συνολικη οφειλη θα αφαιρεθει απο το ποσό οφειλης και θα χρωστας τα υπολοιπα.

Αν πληρωσεις ποσό μεγαλύτερο απο το συνολικο ποσό οφειλης (μπορει να εισαι τρελος και να θελεις να τα δωσεις), θα μηδενιστει η οφειλη σου, δηλαδη θα εχεις εξωφλήσει και θα αυξηθει το πιστωτικό σου όριο.

Κανενας δεν μπορει να σε αποαγορευσει να καταβαλεις οποιοδηποτε ποσό στην καρτα σου.

Ολες οι προσεγγίσεις σαν δανειο, και ερμηνιες ειναι λανθασμενες

(Προσωπική εμπειρια: Προηγ. υπόλοιπο καρτας 1250€. Πληρωσα με μια πληρωμη 900€. Νεο υπόλοιπο (με κατι τόκους απο παλια) 360€. Οποια μερα θελω τα πληρωνω και αυτα.)

Edited by alfeios

Εξόφληση κάρτας γίνεται κανονικά σε όλο το ποσό, δεν είναι προεξόφληση.

Προεξόφληση δανείου γίνεται μόνο με μετρητά η εισαγωγή του ποσού από το εξωτερικό.

Απλά σε κάποιους συμβαίνουν όλα τα τρελά.....

Αυτό το πεναντήλ πάντως πρώτη φορά το ακούω, τόσα χρόνια ασχολίας με τα τραπεζικά δεν το είχα ακούσει ποτέ.

Άρα οι συγκεκριμένες διατάξεις εφόσον είναι όπως τα λέτε, δεν θεωρούν την οφειλή πιστωτικής κάρτας, δάνειο.

Για την απαγόρευση πρόωρης εξόφλησης των δανείων γενικά εδω μια εξήγηση: http://www.kathimerini.gr/824388/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/me-metrhta-h-prowrh-apoplhrwmh-daneioy

Τότε μονάχα σε έμενα τυχαίνουν οι άσχετοι :lol: καθώς μέχρι πριν 3 μήνες είχα πιστωτική που εύτηχως την ακύρωσα και πήρα πλέον χρεωστική και ο ταμίας δεν δεχόταν την προεξοφλήσει μου λέγε θα πληρώσεις πεναντήλ και μου φαινόταν τόσο περίεργό 120euro.

παλι καλα που την ακυρωσες, γλιτωσες απο του χαρου τα δοντια. δεν εχει και πεναντηλ

Απλά σε κάποιους συμβαίνουν όλα τα τρελά.....

Αυτό το πεναντήλ πάντως πρώτη φορά το ακούω, τόσα χρόνια ασχολίας με τα τραπεζικά δεν το είχα ακούσει ποτέ.

πέναλντυ πρέπει εννοεί ! :lol:

Οπως το λένε τα παιδιά ισχύει, πληρώνεις οτι θες με "νεο" χρήμα στο γκισέ... το περίεργο μόνο ήταν στην αρχή των cc που πήγα να πληρώσω την κάρτα μου στο ταμείο και μου είπε η κοπέλα οτι δεν μπορείτε να κάνετε την πληρωμή ! Της είπα οτι θέλω να μου το δώσει και γραπτώς αυτό, δέχτηκε και την ίδια ώρα ρώτησα φίλο σε τράπεζα και μου είπε οτι όντως, η πιστωτική δεν γινόταν να πληρωθεί & μην ανησυχώ γιατί δεν θα γίνει κάτι... ετσι ήταν η εντολή τότε.

Σου ειπαν οτι δεν μπορεις να πληρωσεις την πιστωτικη;

πέναλντυ πρέπει εννοεί ! :lol:

Οπως το λένε τα παιδιά ισχύει, πληρώνεις οτι θες με "νεο" χρήμα στο γκισέ... το περίεργο μόνο ήταν στην αρχή των cc που πήγα να πληρώσω την κάρτα μου στο ταμείο και μου είπε η κοπέλα οτι δεν μπορείτε να κάνετε την πληρωμή ! Της είπα οτι θέλω να μου το δώσει και γραπτώς αυτό, δέχτηκε και την ίδια ώρα ρώτησα φίλο σε τράπεζα και μου είπε οτι όντως, η πιστωτική δεν γινόταν να πληρωθεί & μην ανησυχώ γιατί δεν θα γίνει κάτι... ετσι ήταν η εντολή τότε.

Εφόσον πήγες στο γκισέ, σημαίνει ότι οι τράπεζες είχαν ανοίξει ήδη, άρα μιλάμε για 20+ Ιουλιου. Νομίζω ότι πριν ανοίξουν (18/7) είχε γίνει η τροποποίηση των περιορισμών που απαγόρευε την προεξόφληση. Από 29/6 που έκλεισαν οι τράπεζες μέχρι 17/7 δεν υπήρχε τέτοιος περιορισμός. Ενδέχεται να ισχύει λοιπόν τελικά αυτό που γράψαμε όσοι το γράψαμε. Καλό θα είναι να γράψει όποιος έχει πραγματικά προσπαθήσει να αποπληρώσει παρόμοιες οφειλές (πιστωτικές, καταναλωτικά δάνεια) μετά την επιβολή των cc και να μη γίνονται απλά εικασίες προβάλλοντας ως ενδείξεις το τι συνέβαινε πριν. Η "απλοϊκή" εξήγηση που κυκλοφορούσε τότε και σε διάφορα άρθρα, είναι ότι αυτός ο περιορισμός θεσπίστηκε για να μη μείνουν με το "μουτζούρη" στο χέρι οι τράπεζες αν τυχόν εξοφλούσαν πάρα πολλοί τις οφειλές τους από τους -μπλοκαρισμένους ουσιαστικά- λογαριασμούς τους με το φόβο του κουρέματος και άρα έτρωγαν τελικά το κούρεμα οι τράπεζες αντί να το φάνε οι καταθέτες. Το άρθρο που παρέθεσα σε προηγούμενο μήνυμα εξηγεί λίγο διαφορετικά ποιός λόγος υπάρχει (αυτό που λέει με τα "ενέχυρα" αν καταλαβαίνω καλά σημαίνει ότι παίρνουν ενίσχυση από την ΕΚΤ λόγω του ότι "έχουν λαμβάνειν" από τόκους οφειλών δικών μας-αν αυτό το "λαμβάνειν" χαθεί αύριο το πρωί επειδή πάμε και τους αποπληρώνουμε, βαράνε κανόνι μια ώρα αρχύτερα). Ο "θρίαμβος" του κοπανιστού αέρα δυστυχώς...

Edited by theo1973

Απορω γιατι επιμενετε. Για δανειο ενταξει, ισχυει η απαγορευση προεξοφλησης. Στην πιστωτικη καρτα ονως δεν ρωτας. Καταθετεις οσα θελεις, ειδικα στο ebanking. Αν εχεις υπολοιπο, χρωστας δηλαδη, 1500€ και καταθεσεις στην καρτα 1500€ δεν θα εξοφληθει; Θα ρωτησεις κανεναν για να το κανεις;

Απορω γιατι επιμενετε. Για δανειο ενταξει, ισχυει η απαγορευση προεξοφλησης. Στην πιστωτικη καρτα ονως δεν ρωτας. Καταθετεις οσα θελεις, ειδικα στο ebanking. Αν εχεις υπολοιπο, χρωστας δηλαδη, 1500€ και καταθεσεις στην καρτα 1500€ δεν θα εξοφληθει; Θα ρωτησεις κανεναν για να το κανεις;

αλλωστε δεν χρειαζεται να πας στον γκισε γι αυτη τη δουλεια.

Με εκτιμηση Ευαγγελος.

Αυτο λεω κι εγω ...

Αυτο λεω κι εγω ...
Και πως το κάνεις διαφορικά έκτος από e-baking?

Και πως το κάνεις διαφορικά έκτος από e-baking?

δεν σε καταλαβα .....

δεν σε καταλαβα .....
Πως πληρώνεις διαφορετικά πιστωτική κάρτα, αν δεν έχεις e-banking ?

Πως πληρώνεις διαφορετικά πιστωτική κάρτα, αν δεν έχεις e-banking ?

1. Στο ταμειο καταστηματος {Πας και τους λες θελω να βαλω αυτο το ποσο, ασχετο τι ποσό λεει η ειδοποιηση)

2. Στα ΑΤΜ (Βαζεις την καρτα σου και σε ρωταει αν θελεις να πληρωσεις με μετρητα, που τα βαζεις σε φακελλο, ή με μεταφορα απο τραπεζικο λογαριασμό. Εσυ οριζεις το ποσό)

3. Στα μηχανηματα πληρωμων. (Πιστευω κι εκει θα εχει ορισμό ποσού, δεν τα εχω χρησιμοποιησει)