Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Άνοιξαν φέτος οι πληρωμές των οφειλών των φυσικών προσώπων προς την εφορία με πιστωτική κάρτα;

Πέρυσι έτσι είχα πληρώσει και την δική μου και των γονιών μου με άτοκες δόσεις με πιστωτική της Πειραιώς μέσω easy pay

Φέτος όμως πριν κάνα ενάμιση μήνα που το είχα ψάξει, είχαν αφαιρέσει την επιλογή να πληρώσεις με Ή πιστωτική την εφορία και η Πειραιώς και η Alpha που κοίταξα!

Η Alpha το κάνει πια μόνο μέσω ταμείου της τράπεζας.....

Στο στόμα του σκύλου....

Για να φορτίσω την prepaid κάρτα πειραιως που εχω θέλω 2 ευρω..και εφτιαξα το web banking για να μην χρεώνομαι την φόρτιση..ετσι μου είχα ν πει στην ατε πριν αλλάξει...τι σκατά γίνεται

Mobile User: iphone 5 16gb

Tablet User: ipad mini retina 4g

Για να φορτίσω την prepaid κάρτα πειραιως που εχω θέλω 2 ευρω..και εφτιαξα το web banking για να μην χρεώνομαι την φόρτιση..ετσι μου είχα ν πει στην ατε πριν αλλάξει...τι σκατά γίνεται

προφανως ασχετη/ασχετος υπαλληλος

Edited by Grogas

ποιο web banking δεν χρεωνει την ηλεκτρονικη (μεσω web banking) εκδοση prepaid visa card?

Kαι δεν χρεωνει κ την ηλεκτρονικη (web banking) της φορτιση?

Η eurobank με χρεωνει για την φορτιση.

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

ποιο web banking δεν χρεωνει την ηλεκτρονικη (μεσω web banking) εκδοση prepaid visa card?

Kαι δεν χρεωνει κ την ηλεκτρονικη (web banking) της φορτιση?

Η eurobank με χρεωνει για την φορτιση.

Παλιά ίσχυε ότι η προπληρωμένη σε χρεώνει κάθε φορά που την φορτίζες με λεφτά. Αυτό ήτανε και ο λόγος που έβγαλα χρεωστική. Πλέον δεν ξέρω τι ισχύει δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι.

ναι ισχυει ακομα κ μαλιστα ειναι πανακριβες οι επαναφορτισεις στην eurobank.

Στην πειραιως μεσω web banking ειναι δωρεαν οι επαναφορτισεις?

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

2 ευρώ ειναι στην πειραιώς...και εγω έβαλα το web banking μηπως το γλιτωσω

Βγάλτε μια χρεωστική στην Πειραιώς περνάει παντού και σε συνδυασμό με το e banking έχεις τον πλήρη έλεγχο. Θυμάμαι δε χαρακτηριστικά μια φορά που αναγκαστικά δεν πλήρωσα με PayPal και έβαλα απευθείας την κάρτα για μια χρέωση 0,50€ στις 6 το πρωί και με το που πάτησα να πληρώσω με πήρανε τηλ.Από την εξυπηρέτηση για να επιβεβαιώσουν ότι έκαμα εγώ την αγορά! Έμεινα κάγκελο εννοείται!

Βγάλτε μια χρεωστική στην Πειραιώς περνάει παντού και σε συνδυασμό με το e banking έχεις τον πλήρη έλεγχο. Θυμάμαι δε χαρακτηριστικά μια φορά που αναγκαστικά δεν πλήρωσα με PayPal και έβαλα απευθείας την κάρτα για μια χρέωση 0,50€ στις 6 το πρωί και με το που πάτησα να πληρώσω με πήρανε τηλ.Από την εξυπηρέτηση για να επιβεβαιώσουν ότι έκαμα εγώ την αγορά! Έμεινα κάγκελο εννοείται!

Ακριβώς αυτό ήθελα να πω κι εγώ!

Με μία χρεωστική έχετε καθαρίσει.

Αυτό για το τηλεφώνημα που λες δεν το έχω δει ποτέ στην Πειραιώς 9 χρόνια τώρα που κάνω αγορές με χρεωστική.

Αντιθέτως, πριν λίγο καιρό που πληρωσα έναν φόρο με πιστωτική της eurobank μέσω livepay, δεν πρόλαβα να εκτυπώσω την απόδειξη και με πήραν τηλέφωνο.

Μιλάμε για διαφορά 1-2 λεπτών!

Με το ακουστικό στο χέρι ήταν η κοπέλα????!

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Καλά τώρα δεν βγάζω αλλα κάποια στιγμή ίσως...απλά ξενερωσα που στην ατε θα ηταν δωρεάν η φόρτιση μέσω web ενώ στην Πειραιώς εχει έξοδα.

Βέβαια αν ν κανεις την μεταφορά απο το μηχάνημα στην ατε ηταν 1 ευρώ, τωρα δεν ξέρω αν ισχύει και στην Πειραιώς , πρέπει να το τσεκαρω

Το αιώνιο θέμα προπληρωμένης-χρεωστικής! Ο κόσμος νομίζει ότι δεν είναι ασφαλής η χρήση της χρεωστικής και άντε να εξηγούμε ότι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με το να έχεις προπληρωμένη. Ανοίγεις ένα λογαριασμό που βάζεις ένα ποσό που θες να χρησιμοποιήσεις (σαν το φόρτισμα της prepaid) και στην πορεία κάνεις αγορές με βαση αυτό το ποσό. Έχεις και το e-banking για να τσεκάρεις ανά πάσα στιγμή το υπόλοιπο. Επίσης μπορείς να θέσεις συγκεκριμένο όριο αγορών (ακόμη και 50Ε). Όλα αυτά ισχύουν για τις visa της πειραιώς που περνάνε παντού.

Ποιός ο λόγος ύπαρξης των προπληρωμένων; Οι δε ληστρικές χρεώσεις για φόρτιση ασχολίαστες. Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο ουσιαστικό λόγο να έχει κάποιος prepaid. Εκτός αν δεν τον νοιάζουν οι προμήθειες. Ας συνεχίσει λοιπόν να τις πληρώνει. 2€ προμήθεια για μια...κατάθεση χρημάτων! :lol:

Ειλικρινά και εγώ δεν το καταλαβαίνω.

Έχεις έναν άδειο λογαριασμό και απλά κάνεις κατάθεση το ποσό που επιθυμείς. Τα περισσότερα atm της Πειραιώς είναι και online, οπότε έχεις άμεσα διαθέσιμα τα χρήματά σου.

Είναι απίστευτο το πως κοροϊδεύουν τον κόσμο και βγάζει προπληρωμένες.

Επίσης, το ακόμη χειρότερο είναι το ότι το εξηγώ σε πολλούς και δεν το καταλαβαίνουν. Συνεχίζουν να πληρώνουν προμήθειες για μια απλή κατάθεση.

مفاجأة

Μπορεί να παίζει ρόλο και η ηλικία. Θεωρώ οτι κάτω των 18 πρεπει να παίζει πολύ η προπληρωμένη, ενώ σε ηλικίες άνω των 18~20 η χρεωστική/πιστωτική.

Δηλαδή σκεφτείτε εναν μαθητή γυμνασίου/λυκείου που θέλει να αγοράσει κάτι απο το ιντερνετ. Τι είναι πιο εύκολο να κάνει; Προπληρωμένη; Ή να πάει στην τράπεζα να ανοίξει λογαριασμό; Μαλλον το πρώτο..

Γινεται να εχεις χρεωστικη καρτα και δυο λογαριασμους στην ιδια τραπεζα.

Ωστε απο τον εναν να βαζεις στον αλλον, κ απο τον δευτερο να φορτιζεις την χρεωστικη ?

Ετσι ωστε πχ να εχεις 1000 ευρω στον πρωτο λογαριασμο κ να βαζεις 40 40 στον δευτερο για οτι ψιλοαγορες θελεις?

Ετσι να μην πηγαινεις για καθε γεμισμα του λογαριασμου πουθενα . παρα μονο να εχεις ebanking.

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Γινεται να εχεις χρεωστικη καρτα και δυο λογαριασμους στην ιδια τραπεζα.

Ωστε απο τον εναν να βαζεις στον αλλον, κ απο τον δευτερο να φορτιζεις την χρεωστικη ?

Ετσι ωστε πχ να εχεις 1000 ευρω στον πρωτο λογαριασμο κ να βαζεις 40 40 στον δευτερο για οτι ψιλοαγορες θελεις?

Ετσι να μην πηγαινεις για καθε γεμισμα του λογαριασμου πουθενα . παρα μονο να εχεις ebanking.

Εννοείται!

Έτσι το κάνω κι εγώ. Ο ένας είναι συνδεμενος με την χρεωστική, ο άλλος δεν είναι πουθενά και τον έχω σαν αποθήκη.

Μέσω του ebanking μπορείς να φτιάξεις όσους λογαριασμούς θέλεις, χωρίς καν να πας στην τράπεζα.

Βέβαια, όταν θα πας την πρώτη φορά στην τράπεζα τους λες απευθείας να σου ανοίξουν 2. Τους εξηγείς τι θέλεις να κάνεις. 2 κλικ είναι...

Δεν εχει μονο η Εθνική.. Έχει και η Εθνική.. αλλά έχει και η Citibank και η Πειραιώς, η Eurobank .. Γενικά σχεδόν όλες έχουν κάποια ΑΤΜ με online κατάθεση. Το έχουμε ξανασυζητήσει σε άλλες σελίδες..

Η Εθνική έχει ένα αρκετά καλό ποσοστό με τέτοια ATM.

Η Citibank έχει στο 100% όλα τα ΑΤΜ δηλαδή είναι έτσι.

Η Πειραιώς έχει και αυτή αρκετά. (μπορείς να κάνεις αναζήτηση και στο site να δεις πού είναι)

Η alpha όπως σου πα στην επαρχία δεν έχει κανένα τέτοιο.. Αλλά και στην Αθήνω μόνο 4.

Η eurobank έχει λίγα

Θα ήθελα να σχολιάσω λίγο με διάθεση :p

Εντάξει για να μιλάμε ειλικρινά,αν το βλέπεις στατιστικά,η εθνική κατέχει το 100% online ατμ.Είναι έλαχιστες οι φορές που θα βρεί κάποιος ατμ της εθνικής για κατάθεση με φάκελο,όπως πχ το κατάστημα Νέας Περάμου,όπου βασικά είναι ένα παράρτημα απο το κατάστημα Μεγάρων.

Ακόμα και στο ποιό ερημικό σημείο να βρεθεί κάποιος,θα βρεί να καταθέσει με online ατμ της Εθνικής.Το κατάστημα της γειτονιάς μου έχει 3 ατμ,απο τα οποία το 1 είναι με φάκελο,θεωρώ για λόγους παράδοσης!

Για τη citibank,αυτό της έλειπε,εφόσον έχει κλείσει σχεδόν όλα της τα καταστήματα.. :p

Για την alpha δεν έχω δεί πουθενά και είναι κάπως ειρωνικό,πχ στη γειτονιά μου σε ακτίνα 100 μέτρων,εχει 2 καταστήματα και κανένα δεν έχει..

Η Τράπεζα Κύπρου,μόλις έφτιαξε το σύστημα της με αρκετά online ατμ,συγχωνεύτηκε! :lol:

Για Eurobank δεν έτυχε να δώ πουθενά

Για την Πειραιώς δεν ξαίρω τι παίζει,εκτός απο το θέμα των ατμ,βλέπω ότι αλλάζει συνέχεια πολιτικές/όρους στα προιόντα της θέλοντας προφανώς να δείξει ότι είναι καλυτερη απο τις τράπεζες που η ίδια συγχωνεύτηκε? :)

Kαλύτερα πέρνα απο κάποιο κατάστημα να στο κοιτάξουν επι τόπου.

Για να μην τους μπλέκεις με τη λέξη ωρίμανση (που ούτε κι εγώ ξέρω τι σημαίνει σε πιστωτικές κάρτες), πές τους το απλά: "Έχω πληρώσει κάτι με 9 άτοκες δόσεις, θέλω να τις πληρώσω όλες μαζί και να ξεχρεωθεί η κάρτα. Να μην χρωστάω τίποτα."

Ωρίμανση δόσεων είναι ο όρος,επιβεβαιωμένο πλέον (Αν το πείς διαφορετικά,κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς ότι θες πληρώσεις και να κόψεις κάθε συνεργασία :lol: ).Το αιτήθηκα εγγράφως και εγκρίθηκε αμέσως. Πλέον έχει ολοκληρωθεί η desktop εφαρμογή του simple pay,οπότε δεν θα την ξαναπατήσω με ασυνεννοησία υπαλλήλου.

Εννοείται!

Έτσι το κάνω κι εγώ. Ο ένας είναι συνδεμενος με την χρεωστική, ο άλλος δεν είναι πουθενά και τον έχω σαν αποθήκη.

Μέσω του ebanking μπορείς να φτιάξεις όσους λογαριασμούς θέλεις, χωρίς καν να πας στην τράπεζα.

Βέβαια, όταν θα πας την πρώτη φορά στην τράπεζα τους λες απευθείας να σου ανοίξουν 2. Τους εξηγείς τι θέλεις να κάνεις. 2 κλικ είναι...

Παρα πολυ ωραια.

Για πια τραπεζα μιλας?

Οταν εχεις δυο λογαριασμους και τους βλεπεις και τους δυο online πως ξερεις με ποια ειναι συνδεδεμενη η χρεωστικη καρτα σου?

Σε ποια τραπεζα δημιουργεις δωρεαν οσους λογαριασμους θελεις? Η eurobank το προσφερει δωρεαν.

H eurobank μου ειχε δωσει debit mastercard . Εχει δωσει σε καποιον debit VISA?

H debit martercard περναει σε ολα τα sites? Μαλιστα λεει και maestro.

Edited by evi32
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Α ναι, συγγνώμη. Πειραιώς εννοούσα. (Η χρεωστική της είναι visa)

Έχει μενού για τις χρεωστικες, και βλέπεις. Θα στο πει κι ο υπάλληλος όταν σου τον φτιάξει την πρώτη φορά, στην τράπεζα. Ε μετά από 1-2 μέρες πλέον τον θυμάσαι. Δηλαδή τα 3 τελευταία του ψηφία, και δεν τους μπερδεύεις.. :)

Είναι πάρα πολύ εύκολο το όλο σύστημα και πολύ ασφαλές.

ΥΓ: και της eurobank μία χαρά περνάει στο PayPal. Έχω και τέτοια αλλά δεν την χρησιμοποιώ πολύ.

Οπότε μήπως μείνεις στη eurobank, αφού είσαι ήδη πελάτης και έχεις λογαριασμό...

Edited by agiorgitis

Α ναι, συγγνώμη. Πειραιώς εννοούσα. (Η χρεωστική της είναι visa)

Έχει μενού για τις χρεωστικες, και βλέπεις. Θα στο πει κι ο υπάλληλος όταν σου τον φτιάξει την πρώτη φορά, στην τράπεζα. Ε μετά από 1-2 μέρες πλέον τον θυμάσαι. Δηλαδή τα 3 τελευταία του ψηφία, και δεν τους μπερδεύεις.. :)

Είναι πάρα πολύ εύκολο το όλο σύστημα και πολύ ασφαλές.

ΥΓ: και της eurobank μία χαρά περνάει στο PayPal. Έχω και τέτοια αλλά δεν την χρησιμοποιώ πολύ.

Οπότε μήπως μείνεις στη eurobank, αφού είσαι ήδη πελάτης και έχεις λογαριασμό...

Ναι ειναι καλο το περιβαλλον της eurobank.

Φτιαχνεις οσους λογαριασμους θελεις (λεγονται live) δωρεαν.

Αλλα που ξερω με ποιον λογαριασμο ειναι συνδεδεμενη η καρτα mastercard που μου εχουν ηδη βγαλει?

H maestro περνανε παντου?

Στην Πειραιως μπορεις να φτιαχνεις οnline οσους λογαριασμους θελεις?

Στο μενου της Πειραως (winbank) βλεπω τις επιλογες:

Επιλέξτε είδος κάρτας:

Πειραιώς VISA Classic Πειραιώς VISA Gold

Πειραιώς MasterCard Πειραιώς Champions Card MasterCard

Παναθηναϊκός VISA Classic Παναθηναϊκός VISA Gold

winlife VISA University VISA

Ποια απο ολες ειναι Debit? Χρεωστικη?

Edited by evi32
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

καμμια!!!!!

δες εδω http://www.piraeusbank.gr/el/idiotes/kartes/debit-cards/visa-debit

ηθελα να αναφερω το γεγονος οτι μολις πας και πεις στην πειραιως οτι θελεις μια καρτα για αγορες στο ιντερνετ αμεσως σου πασαρουν προπληρωμενη:rolleyes:

αν δεν εισαι εμπειρος και δεν ξερεις την πατας.ενω του ειπα οτι γνωριζω απο τραπεζικα προιοντα ο διευθυντης συνεχιζε να πιεζει καθως ξεμενε απο επιχειρηματα!τι να πεις την δουλεια τους κανουν!μαλλον ειναι θεμα καταστηματος γιατι σε αλλο οτι τους ελεγα εκαναν χωρις να μου προωθησουν κατι...

καμμια!!!!!

δες εδω http://www.piraeusbank.gr/el/idiotes/kartes/debit-cards/visa-debit

ηθελα να αναφερω το γεγονος οτι μολις πας και πεις στην πειραιως οτι θελεις μια καρτα για αγορες στο ιντερνετ αμεσως σου πασαρουν προπληρωμενη:rolleyes:

αν δεν εισαι εμπειρος και δεν ξερεις την πατας.ενω του ειπα οτι γνωριζω απο τραπεζικα προιοντα ο διευθυντης συνεχιζε να πιεζει καθως ξεμενε απο επιχειρηματα!τι να πεις την δουλεια τους κανουν!μαλλον ειναι θεμα καταστηματος γιατι σε αλλο οτι τους ελεγα εκαναν χωρις να μου προωθησουν κατι...

Οποτε μονο σε καταστημα βγαινει σωστα?

ΜΠορω να κανω αιτηση online?

Kερδιζω χρονο?

Ή οταν παω απο εκει στην δινουν αμεσως?

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Στην δίνουν αμέσως. Απλά θα περιμένεις λίγο για να χτυπήσουν το όνομά σου επάνω και να σου δώσουν τους κωδικούς της.

Στο ebanking της Eurobank πάς "Κάρτες" και μετά απο αριστερά διαλέγεις το "Συνδεδεμένοι Λογαριασμοί". (Για να δείς τη σύνδεση κάρτας-λογαριασμού)

Στην δίνουν αμέσως. Απλά θα περιμένεις λίγο για να χτυπήσουν το όνομά σου επάνω και να σου δώσουν τους κωδικούς της.

Στο ebanking της Eurobank πάς "Κάρτες" και μετά απο αριστερά διαλέγεις το "Συνδεδεμένοι Λογαριασμοί". (Για να δείς τη σύνδεση κάρτας-λογαριασμού)

Φοβερος εισαι φιλε.

Εκανα και επεξεργασια των συνδεδεμενων λογαριασμων.

Πολυ καλο.

Στην Πειραιως ειναι τοσο καλα επισης?

Τωρα κανω μια αγορα 10 ευρω? 10 ευρω θα βαζω στον συνδεδεμενο λογαριασμο.

ΧΩρις εξοδα επαναφορτισης.

Θελω να αγορασω ενα εισητηριο? 64 ευρω?

Τοσα θα βαλω στον συνδεδεμενο λογαριασμο.

ΧΩρις κοστος κ ρισκο. Σωστα?

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Ευχαριστώ :happy:

Σωστά τα λές! Δωρεάν και άμεσα γίνεται η μεταφορά.

Βέβαια καλό ειναι να βάζεις λίγα παραπάνω καλού κακού. Δηλαδή έχε πάντα ενα διαθέσιμο χρημάτων μέσα (5-6 ευρώ). Μην είσαι και με την αριθμομηχανή στο χέρι..!

Κάπως έτσι είναι και της Πειραιώς. Εχει περισσότερες επιλογές, αλλά το ίδιο πράγμα κάνουν και τα 2...

Μπες εδώ https://www.winbank.gr/el/Pages/Home.aspx# και κάτω απο το κουμπί "Είσοδος" λέει "Demo της winbank". Δοκίμασέ το. Μόλις μπείς, επιλέγεις αριστερά Χαρτοφυλάκιο > Διαχείριση χρεωστικών καρτών.

Βασικά αν καλομάθεις στις πλούσιες επιλογές του ebanking της Πειραιώς, όλα τα υπόλοιπα σου φαίνονται οτι έχουν λίγες επιλογές!

Edited by agiorgitis