Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Τις προάλλες δεν ήξερα και προσπάθησα να εγγράψω την Alpha Amex χρεωστική μου στο Google Wallet για να αγοράσω μία εφαρμογή.

Αυτό για κάποιο λόγο μου χρέωσε 0.77€ χωρίς όμως να μπορέσω να κάνω κάτι άλλο. Από τότε φαίνεται στο λογαριασμό μου μία πρόβλεψη 0.77 προφανώς ανεπιτυχής. Και έχω Μικτό υπόλοιπο Χ και Διαθέσιμο υπόλοιπο Χ-0.77. Τι μπορώ να κάνω;

Ναι λογικό είναι.. Έκανε μια μικρή δέσμευση (όχι χρέωση) για να δει αν η κάρτα σου είναι οκ και έχει μέσα υπόλοιπο. Όπως γίνεται πχ και στο paypal ή στο AppStore. Θα αποδεσμευτεί μόνο του μετά από κάποιον καιρό (αν δεν κάνω λάθος σε 3-4 βδομάδες .. διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα ο χρόνος αποδέσμευσης αν δεν γίνει αίτημα για χρέωση όπως στην περίπτωση αυτή). Δεν σε εχει χρεώσει πάντως κάτι.. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για κάτι.

απο την εμπειρια σας, φοιτητικες university visa πειραιως εκδιδονται ευκολα;

Αν δεν έχεις άλλη κάρτα... δεν έχεις πάρει δάνειο άλλο ή υπερανάληψη και οι γονείς σου δεν είναι εκτεθειμένοι σε δάνεια τότε ναι σχετικά εύκολα. (και αν είσαι πάνω από το 1ο έτος.)

Edited by Alex0077

Ναι λογικό είναι.. Έκανε μια μικρή δέσμευση (όχι χρέωση) για να δει αν η κάρτα σου είναι οκ και έχει μέσα υπόλοιπο. Όπως γίνεται πχ και στο paypal ή στο AppStore. Θα αποδεσμευτεί μόνο του μετά από κάποιον καιρό (αν δεν κάνω λάθος σε 3-4 βδομάδες .. διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα ο χρόνος αποδέσμευσης αν δεν γίνει αίτημα για χρέωση όπως στην περίπτωση αυτή). Δεν σε εχει χρεώσει πάντως κάτι.. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για κάτι.

Ισχύει ακόμα ότι δεν υποστηρίζεται η Amex από το G Wallet? :worry:

Ι need a six month vacation, twice a year.

Ισχύει ακόμα ότι δεν υποστηρίζεται η Amex από το G Wallet? :worry:

Δεν το έχω ψάξει το θέμα με το Google Wallet ... Αλλά αφού σου δέσμευσε ένα ποσό στην AmEx κάρτα σου... σημαίνει ότι έγινε δεχτή.. Αν δεν πέρναγε δεν θα μπορούσε να σου δεσμεύσει το ποσό.

Έχω την χρεωστική "ΕΘΝΟCASH PLUS" (Maestro) από την Εθνική Τράπεζα. Επειδή θα κάνω ένα ταξίδι Σουηδία (όπου δεν έχουν ευρώ αλλά κορόνες) ξέρετε αν μπορώ να κάνω αγορές/πληρωμές εκεί με αυτήν την κάρτα και αν ναι ποια είναι η προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος της κάρτας; Ακόμη θέλω να ρωτήσω το ίδιο και την "Euroline Debit" (Maestro) που έχω από την Eurobank. Ευχαριστώ!

Έχω την χρεωστική "ΕΘΝΟCASH PLUS" (Maestro) από την Εθνική Τράπεζα. Επειδή θα κάνω ένα ταξίδι Σουηδία (όπου δεν έχουν ευρώ αλλά κορόνες) ξέρετε αν μπορώ να κάνω αγορές/πληρωμές εκεί με αυτήν την κάρτα και αν ναι ποια είναι η προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος της κάρτας; Ακόμη θέλω να ρωτήσω το ίδιο και την "Euroline Debit" (Maestro) που έχω από την Eurobank. Ευχαριστώ!

Την δεύτερη "Euroline Debit" Maestro καλό θα ήταν να πας σε ένα κατάστημα και να την κάνεις δωρεάν Debit MasterCard. Δωρεάν είναι.. έτσι κι αλλιώς όταν λήξει και ανανεωθεί θα τη μετρατρέψει η τράπεζα.

Για την πρώτη.. πάλι τα ίδια.. Δεν νομίζω ότι θα σου χρησιμεύσει ιδιαίτερα για αγορές.. Μόνο για αναλήψεις..

Γενικώς μια Visa / MasterCard νομίζω είναι απαραίτητη

Την δεύτερη "Euroline Debit" Maestro καλό θα ήταν να πας σε ένα κατάστημα και να την κάνεις δωρεάν Debit MasterCard. Δωρεάν είναι.. έτσι κι αλλιώς όταν λήξει και ανανεωθεί θα τη μετρατρέψει η τράπεζα.

Για την πρώτη.. πάλι τα ίδια.. Δεν νομίζω ότι θα σου χρησιμεύσει ιδιαίτερα για αγορές.. Μόνο για αναλήψεις..

Γενικώς μια Visa / MasterCard νομίζω είναι απαραίτητη

alex0077 τραπεζιτης εισαι; :p

Απ'οσο γνωρίζω,Η χρήση καρτών maestro στο εξωτερικό γενικά είναι παντού αποδεκτές.Δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλήμα στις συναλλαγές

Απ'οσο γνωρίζω,Η χρήση καρτών maestro στο εξωτερικό γενικά είναι παντού αποδεκτές.Δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλήμα στις συναλλαγές

Έχω και Visa χρεωστική από την Κύπρου απλά ήθελα να ξέρω τι γίνεται με τις προμήθειες μετατροπής συναλλάγματος για να διαλέξω την πιο συμφέρουσα, γιατί πήγα σήμερα σε μια Eurobank να ρωτήσω και η υπάλληλος δεν ήξερε το ποσοστό προμήθειας (!!!) :wacko:

Έχω και Visa χρεωστική από την Κύπρου απλά ήθελα να ξέρω τι γίνεται με τις προμήθειες μετατροπής συναλλάγματος για να διαλέξω την πιο συμφέρουσα, γιατί πήγα σήμερα σε μια Eurobank να ρωτήσω και η υπάλληλος δεν ήξερε το ποσοστό προμήθειας (!!!) :wacko:

Κάθε Τράπεζα αναφέρει πολιτική χρεώσεων αν ψάξεις στο site αλλα πάνω κάτω είναι ακριβώς τα ίδια και μην ανησυχείς,είναι εξαιρετικά μικρές οι διαφορές,νομίζω ούτε θα το καταλάβεις.Πέρυσι χρησιμοποίησα στη Τουρκία με αυτό τον τρόπο και φέτος στο Λονδίνο ειδικά,όλες μου οι κινήσεις ήταν μέσω κάρτας,παντού.Ηταν εξαιρετικά μικρές οι διαφορές.

όΧι παντού στο εξωτερικό... Κυρίως στην Αγγλία και σε κάποιες άλλες χώρες. Στην Δανία κι όλας νομίζω ότι δεν υπάρχουν καν maestro και έχουν αντικατασταθεί από τις debit MasterCard. Με visa/mastercard νομιζω εισαι πιο σιγουρος για την αποδοχη παγκοσμιως.

Η ισοτιμία ανακοινώνεται από την Visa/MasterCard. Κάποιες τράπεζες κρατάνε και εξτρα δικη τους προμηθεια για το συναλλαγμα εκτός από τους οργανισμους Visa/MC.

Στην Πειραιως ειναι 2% στο ποσό της αγοράς.

alex0077 τραπεζιτης εισαι; :p

Όχι, γιατί? :lol:

Edited by Alex0077

Έχω συνδέσει την χρεωστική κάρτα της Πειραιώς (αλλά όχι τον αντίστοιχο τραπεζικό λογαριασμό) με το Paypal. Σε μια αποτυχημένη αγορά από το ebay έκανα dispute και ο πωλητής μου έκανε refund τα χρήματα της αγοράς. Μου έχει έρθει και η σχετική ενημέρωση από το Paypal, όπου η κίνηση αναφέρεται ως "Transfer to: Visa Debit Card XXXX-XXXX-XXXX-ΧΧΧΧ"

Ξέρετε αν το ποσό θα πιστωθεί στην κάρτα ή στο λογαριασμό μου του Paypal και πόσες μέρες κάνει περίπου?

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Έχω συνδέσει την χρεωστική κάρτα της Πειραιώς (αλλά όχι τον αντίστοιχο τραπεζικό λογαριασμό) με το Paypal. Σε μια αποτυχημένη αγορά από το ebay έκανα dispute και ο πωλητής μου έκανε refund τα χρήματα της αγοράς. Μου έχει έρθει και η σχετική ενημέρωση από το Paypal, όπου η κίνηση αναφέρεται ως "Transfer to: Visa Debit Card XXXX-XXXX-XXXX-ΧΧΧΧ"

Ξέρετε αν το ποσό θα πιστωθεί στην κάρτα ή στο λογαριασμό μου του Paypal και πόσες μέρες κάνει περίπου?

Κάρτα = λογαριασμός..

Δεν υπάρχει περίπτωση να στα βάλει στην κάρτα και όχι στον λογαριασμό. Ότι μπαίνει στην κάρτα είναι διαθέσιμο στον λογαριασμό σου.. Αν σου επιστρέψει τα χρήματα στην debit card δηλαδή θα φανεί αμέσως στο διαθέσιμο υπόλοιπο του λογαριασμού.

Στην κάρτα σε περίπου τρεις εργάσιμες ημέρες.

Κάρτα = λογαριασμός..

Δεν υπάρχει περίπτωση να στα βάλει στην κάρτα και όχι στον λογαριασμό. Ότι μπαίνει στην κάρτα είναι διαθέσιμο στον λογαριασμό σου.. Αν σου επιστρέψει τα χρήματα στην debit card δηλαδή θα φανεί αμέσως στο διαθέσιμο υπόλοιπο του λογαριασμού.

Κάνεις λάθος. Ό,τι μπαίνει στην κάρτα, δεν είναι διαθέσιμο στο λογαριασμό. Όταν επιστραφούν τα χρήματα στην κάρτα, φυσικά και δε θα φανούν στο διαθέσιμο υπόλοιπο του paypal λογαριασμού.

Edited by seranata

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Και πού μένουν; Μα ο λογαριασμός της χρεωστικής κάρτας ειναι συνδεδεμένος με λογαριασμό. Ό,τη μπαίνει στην χρεωστική τα κάνεις ανάληψη απο λογαριασμό. Μόνο για την χρεωστική όχι για πιστωτική ή προπληρωμένη.

Πχ σε sites με στοίχημα ή καζίνο όταν παίζεις με χρεωστική κάρτα και κερδίζεις. Τα λεφτά που σου βάζουν στην κάρτα τα κάνεις ανάληψη από λογαριασμό

Άλλο πράγμα ο τραπεζικός λογαριασμός και άλλο ο λογαριασμός στο paypal (paypal balance) Edited by IVIetaCreatoR
http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg

Ρε παιδιά. Έχει ενα υπόλοιπο και το έκανε μεταφορά από τον λογαριασμό του PayPal στη χρεωστική κάρτα Debit Visa. Τα χρήματα που θα πανε στην debit visa θα μπορεί να τα κάνει ανάληψη από την κάρτα στο λογαριασμό. Λάθος ;

Εκτός κι αν τα χρήματα τα βάλουν μόνο στον λογαριασμό PayPal και μείνουν. Εκεί. Αλλά αφού αναφέρει transfer to debit visa εγω κατάλαβα ότι θα πιστωθπύν στην κάρτα δηλαδή στο λογαριασμό

Tα χρήματα μπαίνουν στο ίδιο μέρος από όπου βγήκαν. Αν πληρώθηκαν από το λογαριασμό paypal θα μπουν στον λογαριασμό paypal, αν πληρώθηκαν από την τραπεζική κάρτα θα μπουν στην κάρτα κσι φυσικά θα φανούν στον τραπεζικό λογαριασμό που είναι συνδεδεμένη η κάρτα.

Αν κανω κατάθεση στον λογαριασμό μου μεσω ατμ θα ενημερωθεί αμεσως στον λογαριασμό ή θα πάει από Δευτέρα? Μιλάω για τράπεζα αλφα...

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Αν κανω κατάθεση στον λογαριασμό μου μεσω ατμ θα ενημερωθεί αμεσως στον λογαριασμό ή θα πάει από Δευτέρα? Μιλάω για τράπεζα αλφα...

ναι λογικα..στην τραπεζα που εχω λογαριασμο ειναι αμεση η ενημερωση.

Όχι. Την Δευτέρα θα ενημερωθεί μόλις κάνουν καταμέτρηση στο φάκελο. Η μόνη περιπτωση να φανούν άμεσα τα λεφτά ειπναι να κάνεις κατάθεση σε online ATM που η alpha έχει μόνο 4 τέτοια σε όλη την Ελλάδα. Το ένα ειναι στην Αγ Παρασκευή (Αγ Ιωάννου) τα άλλα 2 κέντρο και 1 στον Πειραιά αν θυμάμαι καλά

Όχι. Την Δευτέρα θα ενημερωθεί μόλις κάνουν καταμέτρηση στο φάκελο. Η μόνη περιπτωση να φανούν άμεσα τα λεφτά ειπναι να κάνεις κατάθεση σε online ATM που η alpha έχει μόνο 4 τέτοια σε όλη την Ελλάδα. Το ένα ειναι στην Αγ Παρασκευή (Αγ Ιωάννου) τα άλλα 2 κέντρο και 1 στον Πειραιά αν θυμάμαι καλά

Η εθνική έχει μόνο οnline atm σε όλη την ελλάδα δηλαδή?Αν θυμάμαι καλά ένας φίλος μου σε εθνική τράπεζα,εδώ στην επαρχία, έκανε κατάθεση από το ατμ και ενημερώθηκε αμέσως.

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

απο την εμπειρια σας, φοιτητικες university visa πειραιως εκδιδονται ευκολα;

Σχετικά ναι. Μετράει πιστεύω να φαίνεται ότι έχεις κάποια λεφτά σε λογαριασμό και αυτό που είπε ο Αλεξ για να μην δείχνετε ότι έχετε πολλά χρέη. Εμένα μου την έβγαλαν πολύ εύκολα και δεν είναι απόλυτο αυτό για το πρώτο έτος γιατί έβγαλαν σε γνωστή μου πρωτοετη χωρίς πρόβλημα.

Γερμανία επίσης πολύ διαδεδομένες οι Maestro. Οι πιο πολλές debit είναι Maestro και είναι η πιο συνηθισμένη πληρωμή, ακόμα και 10€ λογαριασμό τον πληρώνουν με την κάρτα.