Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Μπορει να μην εχει να δινει καθε μηνα 200 ευρω... Να εχει καποιες αποταμιευσεις πχ 3-4000 και να τα εχει εκει..

Δεν ειναι ασχημο το επιτοκιο του αξιζει. Και η προυποθεση για το προνομιακο επιτοκιο δεν ειναι τιποτα.. Αν και νομιζω σε λιγο καιρο θα πεσει κουρεμα

Όπως έχουμε ξαναπει, δεν χρειάζεται να έχει 200Ε. Τα κάνει ανάληψη και τα στέλνει με έμβασμα από άλλη τράπεζα.

Ακριβώς επειδή οσονούπω θα πέσει κούρεμα, καλύτερα να επέλεγε τον direct με 4% που τουλάχιστον ξέρουμε ότι τους επόμενους μήνες δεν θα μειωθεί παρά ένα λογαριασμό που υπάρχει πιθανότητα να κουρευτεί το επιτόκιό του. Και επιμένω γιατί ο φίλος έχει ως κύριο κριτήριο το επιτόκιο.

Επισης δεν έχω ξαναδεί χρεωστική κάρτα.. Και κάρτα γενικότερα που να μην έχει χώρο για να βάλεις απο πίσω την υπογραφή σου (Πειραιώς χρεωστική) τον χώρο που πρέπει να βάλεις την υπογραφή τον καλύπτει ο αριθμός της κάρτας που τον έχουν γράψει ολόκληρο και πισω. Κατέχει που λέει κι όλας εξουσιοδοτημένη υπογραφή.. Αν πάει κάποιος στο εξωτερικο που κοιτάνε υπογραφές θα χει πρόβλημα.

μου εχει τυχει και εδω Ελλαδα να μην ζητουν ταυτοτητα αλλα να επιβεβαιωνουν ταυτοποιηση με στυλ υπογραφης.

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Όπως έχουμε ξαναπει, δεν χρειάζεται να έχει 200Ε. Τα κάνει ανάληψη και τα στέλνει με έμβασμα από άλλη τράπεζα.

Ακριβώς επειδή οσονούπω θα πέσει κούρεμα, καλύτερα να επέλεγε τον direct με 4% που τουλάχιστον ξέρουμε ότι τους επόμενους μήνες δεν θα μειωθεί παρά ένα λογαριασμό που υπάρχει πιθανότητα να κουρευτεί το επιτόκιό του. Και επιμένω γιατί ο φίλος έχει ως κύριο κριτήριο το επιτόκιο.

O direct που φαίνεται στο site της πειραιώς; Δεν έχω καταφέρει να τον δω στις σχετικές παρουσιάσεις

Oukitel K6000 Pro

LG G3

O direct που φαίνεται στο site της πειραιώς; Δεν έχω καταφέρει να τον δω στις σχετικές παρουσιάσεις

https://www.winbankdirect.gr/

Τις προάλλες έγραφα για το ξήλωμα του ΑΤΜ της εμπορικής στα Μέγαρα. Μέχρι τότε θεωρούσα ότι το βασικό πρόβλημα θα ήταν η ταλαιπωρία των πελατών της εμπορικής που θα περίμεναν μαζί με τους πελάτες της αλφα για μια κατάθεση. Το πρόβλημα όμως είναι μεγαλύτερο γιατί τελικά ακόμα δεν είναι δυνατή η κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό της εμπορικής από την αλφαμπανκ Μεγάρων. Κοινώς οι πελάτες της εμπορικής Μεγάρων δεν μπορούν να κάνουν κατάθεση χρημάτων με κανένα τρόπο, παρά μόνο αν μεταβούν στο κατάστημα της Ελευσίνας (20χλμ μακρυά).

Τις προάλλες έγραφα για το ξήλωμα του ΑΤΜ της εμπορικής στα Μέγαρα. Μέχρι τότε θεωρούσα ότι το βασικό πρόβλημα θα ήταν η ταλαιπωρία των πελατών της εμπορικής που θα περίμεναν μαζί με τους πελάτες της αλφα για μια κατάθεση. Το πρόβλημα όμως είναι μεγαλύτερο γιατί τελικά ακόμα δεν είναι δυνατή η κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό της εμπορικής από την αλφαμπανκ Μεγάρων. Κοινώς οι πελάτες της εμπορικής Μεγάρων δεν μπορούν να κάνουν κατάθεση χρημάτων με κανένα τρόπο, παρά μόνο αν μεταβούν στο κατάστημα της Ελευσίνας (20χλμ μακρυά).

Γιατί δεν ανοίγεις έναν λογαριασμό στην Alpha, και να τα στέλνεις με δωρεάν έμβασμα στην Εμπορική?

Μπορει να μην εχει να δινει καθε μηνα 200 ευρω... Να εχει καποιες αποταμιευσεις πχ 3-4000 και να τα εχει εκει..

Δεν ειναι ασχημο το επιτοκιο του αξιζει. Και η προυποθεση για το προνομιακο επιτοκιο δεν ειναι τιποτα.. Αν και νομιζω σε λιγο καιρο θα πεσει κουρεμα

Σιγα μη πεσει κουρεμα.Κατσε να τελειωσει η ΑΜΚ των τραπεζων,να δουμε τις καθαρες θεσεις τους και μετα μιλα.Αν ηταν να γινει κουρεμα θα χαλαγαν 50 δις για ΑΜΚ?Αυτο σκεψου μονο.3-4000 δεν αξιζει για να πεις οτι παιρνεις κατι απο τοκους.Απλα δε χανουν τα λεφτα σου την αξια τους στην τραπεζα γιατι τα επιτοκια των καταθεσεων και ειδικα το 5% ειναι 2,5 φορες πανω απο τον πληθωρισμο(που περσι ηταν 1,9%).

Σιγα μη πεσει κουρεμα.Κατσε να τελειωσει η ΑΜΚ των τραπεζων,να δουμε τις καθαρες θεσεις τους και μετα μιλα.Αν ηταν να γινει κουρεμα θα χαλαγαν 50 δις για ΑΜΚ?Αυτο σκεψου μονο.3-4000 δεν αξιζει για να πεις οτι παιρνεις κατι απο τοκους.Απλα δε χανουν τα λεφτα σου την αξια τους στην τραπεζα γιατι τα επιτοκια των καταθεσεων και ειδικα το 5% ειναι 2,5 φορες πανω απο τον πληθωρισμο(που περσι ηταν 1,9%).

Εννοώ ότι θα πέσει κούρεμα των επιτοκιων.. Κάτι 3, 4 και 5% απλων λογαριασμων ταμιευτηριου χωρις καμια σημαντικη προυποθεση.. εγω νομιζω οτι θα πεσουν.. (ήδη έγινε μια μείωση από 5 στο 4% στον λογαριασμό direct). ΤΟ ίδιο και για τις προθεσμιακες

Δεν μιλάω για κούρεμα καταθέσεων αν κατάλαβες αυτό.

Edited by Alex0077

Γιατί δεν ανοίγεις έναν λογαριασμό στην Alpha, και να τα στέλνεις με δωρεάν έμβασμα στην Εμπορική?

Αν είναι να κάνω αυτό, τότε απλά κλείνω το λογαριασμό στην εμπορική!

Η συζήτηση ήταν κυρίως θεωρητική για το πώς "σκέφτεται" μια τράπεζα που αποφασίζει όχι απλώς να κλείσει ένα κατάστημα αλλά να ξηλώσει και το ΑΤΜ και λέγαμε ότι δεν υπάρχει θέμα εφόσον έχει συγχωνευτεί με μια άλλη τράπεζα. Έλα όμως που οι συγχωνεύσεις πάνε με ρυθμούς χελώνας με αποτέλεσμα ούτε κατάθεση να μπορείς να κάνεις.

Όχι ούτε η κάρτα πρέπει να φταίει.. Ίσως κάτι άλλο με το Valeur ή εκείνη τη στιγμή έφαγε κόλλημα το online σύστημα. Η κάρτα από τη στιγμή που δεν έχει απομαγνητιστεί ειναι μια χαρά . Δοκίμασε να το ξανά κάνεις και εκεινη την ώρα πήγαινε σε 2 ATM και δοκίμασε και σε ΑΤΜ της alpha bank

Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σήμερα. Πήγα στο εξωτερικό atm στο Σύνταγμα και δεν μπορούσα να κάνω ανάληψη ενώ είχα χρήματα μέσα με τη γνωστή δικαιολογία (λογιστικό υπόλοιπο: 0,78€, διαθέσιμο υπόλοιπο: 0,78), αλλά από το atm που βρίσκεται μέσα στην τράπεζα, πριν την είσοδο, έκανα κανονικά ανάληψη.

Αν είναι να κάνω αυτό, τότε απλά κλείνω το λογαριασμό στην εμπορική!

Η συζήτηση ήταν κυρίως θεωρητική για το πώς "σκέφτεται" μια τράπεζα που αποφασίζει όχι απλώς να κλείσει ένα κατάστημα αλλά να ξηλώσει και το ΑΤΜ και λέγαμε ότι δεν υπάρχει θέμα εφόσον έχει συγχωνευτεί με μια άλλη τράπεζα. Έλα όμως που οι συγχωνεύσεις πάνε με ρυθμούς χελώνας με αποτέλεσμα ούτε κατάθεση να μπορείς να κάνεις.

Έχε υπόψιν σου ότι ακόμη και για τα ΑΤΜ πληρώνουνε ενοίκιο για τον χώρο που μπαίνουν, οπότε αν δεν τα βρήκαν με τον ιδιοκτήτη του χώρου για μία π.χ. αναπροσαρμογή του ενοικίου ή αν ο ιδιοκτήτης έκρινε ότι δεν τον συνέφερε γιατί είναι υψηλού κινδύνου λόγο του ότι π.χ. της μόδας που τους τελευταίους μήνες τα ανατινάζουν με υγραέριο ή τα ξηλώνουν με μπουλτόζες κλπ μπορεί να είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους ξήλωσαν τόσο βιαστικά και το ΑΤΜ.

Οι συγχωνεύσεις σε όλες τις εταιρίες δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη. Καταρχάς υπάρχει η νομική συγχώνευση που από όσο γνωρίζω τελειώνει τον Ιούνιο και μετά γίνεται η συγχώνευση των μηχανογραφικών συστημάτων των δύο τραπεζών συνήθως με την μετάπτωση των δεδομένων της μίας τράπεζας στα προγράμματα της άλλης και την εναρμόνιση των προγραμμάτων σε όλα τα καταστήματα. Για το συγκεκριμένο ζήτημα γνωρίζω ότι θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους.

Το ίδιο θα συμβεί και με μεγαλύτερη δυσκολία και αλλαγές στην Πειραιώς όπου έχει να ενσωματώσει 7 διαφορετικές τράπεζες !

Πολλά καταστήματα θα κλείσουν τους επόμενους μήνες ειδικά όπου υπάρχει πλέον μεγάλη αλληλοκάλυψη.

Οπότε βλέποντας την νέα πραγματικότητα που δημιουργείται και διάλεξε ποια τράπεζα σε εξυπηρετεί - καλύπτει καλύτερα.

Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σήμερα. Πήγα στο εξωτερικό atm στο Σύνταγμα και δεν μπορούσα να κάνω ανάληψη ενώ είχα χρήματα μέσα με τη γνωστή δικαιολογία (λογιστικό υπόλοιπο: 0,78€, διαθέσιμο υπόλοιπο: 0,78), αλλά από το atm που βρίσκεται μέσα στην τράπεζα, πριν την είσοδο, έκανα κανονικά ανάληψη.

Καλό θα ταν να στείλεις ένα e-mail στην τράπεζα από τη φόρμα επικοινωνίας στο site ώστε να διερευνήσουν το πρόβλημα με το συγκεκριμένο ΑΤΜ. Περίεργο πάντως..

Καλό θα ταν να στείλεις ένα e-mail στην τράπεζα από τη φόρμα επικοινωνίας στο site ώστε να διερευνήσουν το πρόβλημα με το συγκεκριμένο ΑΤΜ. Περίεργο πάντως..

Και να στείλω e-mail δε πιστεύω ότι θα καταφέρω και πολλά μιας και πάλι σήμερα πριν από εμένα ήτανε άλλα 3-4 άτομα τα οποία πραγματοποίησαν με επιτυχία αναλήψεις ποσών. Αν δεν μπορούσανε και άλλοι, θα το είχα πει, αλλά αυτό απ'ότι φαίνεται παρουσιάζεται μόνο σε μένα.

Νόμιζα ότι μόνο την ίδια μέρα δεν έδειχνε το υπόλοιπο.. Αν πας αύριο πχ θα δείχνει πάλι το ίδιο; Δηλαδή σε μόνιμη βάση σου εμφανίζει μηδενικό υπόλοιπο?

Νόμιζα ότι μόνο την ίδια μέρα δεν έδειχνε το υπόλοιπο.. Αν πας αύριο πχ θα δείχνει πάλι το ίδιο; Δηλαδή σε μόνιμη βάση σου εμφανίζει μηδενικό υπόλοιπο?

Σήμερα προσπάθησα ξανά στο ίδιο atm και μου έκανε πάλι το ίδιο. Και να σημειώσω ότι είχε γίνει καινούργια, σημερινή, κατάθεση, δηλαδή δε μου έβγαζε το σφάλμα σε τυχόν υπόλοιπο που είχε μείνει από την προηγούμενη συναλλαγή. Δεν ξέρω αν θα το κάνει συνέχεια, αλλά δύο φορές που έχω πάει μέχρι στιγμής, και τις δύο δε μπόρεσα να "σηκώσω" χρήματα. Αυτό πάντως που μου έκανε εντύπωση ήτανε πως στην ίδια τράπεζα, το ένα atm δείχνει ότι δεν έχω υπόλοιπο και το διπλανό δείχνει ότι έχω.

Edited by DonJuan

Αλλο εννοώ. Μήπως απλά δεν ενημερώνεται την ίδια μέρα για την κατάθεση; Και αν πας αύριο πχ σου δειχνει το πραγματικό σου υπόλοιπο; Εσύ πριν κάνεις την καταπίεση σήμερα.. Πόσο υπόλοιπο είχες; 0 και κάτι; Οσο σου έβγαζε το ΑΤΜ ;

Αλλο εννοώ. Μήπως απλά δεν ενημερώνεται την ίδια μέρα για την κατάθεση; Και αν πας αύριο πχ σου δειχνει το πραγματικό σου υπόλοιπο; Εσύ πριν κάνεις την καταπίεση σήμερα.. Πόσο υπόλοιπο είχες; 0 και κάτι; Οσο σου έβγαζε το ΑΤΜ ;

Όχι, είχε γίνει από τις 8,30 το πρωί κατάθεση 100€ κι ενώ στις 4 το απόγευμα το ένα atm (ας πούμε 4 ακριβώς) έδειχνε ότι έχω λεπτά του ευρώ υπόλοιπο, το δίπλα atm (ας πούμε στις 4,02) έδειχνε ότι έχω όλο το ποσό διαθέσιμο.

Συμφωνώ και εγώ με τον Alex0077 στείλε ένα Email στην τράπεζα και εξήγησε τους τι έγινε .... Πιστεύω θα το ψάξουν !

Όχι, είχε γίνει από τις 8,30 το πρωί κατάθεση 100€ κι ενώ στις 4 το απόγευμα το ένα atm (ας πούμε 4 ακριβώς) έδειχνε ότι έχω λεπτά του ευρώ υπόλοιπο, το δίπλα atm (ας πούμε στις 4,02) έδειχνε ότι έχω όλο το ποσό διαθέσιμο.

Φαίνεται ότι κάτι γίνεται με τη δική σου κάρτα στο συγκεκριμένο ΑΤΜ. Εφόσον την ίδια ώρα σε άλλο ΑΤΜ έκανες κανονικά ανάληψη ενώ στο συγκεκριμένο δεν φαινόταν καν το πραγματικό υπόλοιπο, το πρόβλημα είναι ανάμεσα σε αυτά. Ίσως από την πρώτη στιγμή που έβαλες της κάρτα σου σε αυτό το ΑΤΜ, δημιουργήθηκε κάποιο σφάλμα που συνεχίζεται; ;)

Έχω μερικά ελβετικά φράγκα που ξέμειναν από πρόσφατη επίσκεψη μου στην Ελβετία. Μπορώ να τα κάνω ευρώ σε οποιαδήποτε τράπεζα; :O

Έχω μερικά ελβετικά φράγκα που ξέμειναν από πρόσφατη επίσκεψη μου στην Ελβετία. Μπορώ να τα κάνω ευρώ σε οποιαδήποτε τράπεζα; :O

Ναι φίλε μου.

:D

Άρης

Follow me

Έχω μια χρεωστική/πιστωτική κάρτα από τράπεζα του εξωτερικού (Ισπανία) με χρήματα στο λογαριασμό με τον οποίο είναι συνδεδεμένη. Αν την χρησιμοποιώ για αγορές στην Ελλάδα (όχι αναλήψεις χρημάτων) θα υπάρχει κάποια χρέωση ή όχι?
Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Ναι φίλε μου.

Για την ιστορία, πρέπει να έχεις λογαριασμό στην τράπεζα για να κάνεις κάτι τέτοιο. :)

Γνωρίζει κανείς αν εξακολουθούν οι χρεωστικές κάρτες της Αlpha bank να συνεργάζονται με το PayPal? Θα προμηθευτώ μια Enter Bonus American Express και θα με ενδιέφερε να ξέρω....
Ι need a six month vacation, twice a year.

Γνωρίζει κανείς αν εξακολουθούν οι χρεωστικές κάρτες της Αlpha bank να συνεργάζονται με το PayPal? Θα προμηθευτώ μια Enter Bonus American Express και θα με ενδιέφερε να ξέρω....

Φυσικά μια χαρά θα σε εξυπηρετήσει η κάρτα, αλλά μπορείς να πάρεις και την απλή καρτα. Η american express έχει συνδρομή εκτός και αν σε ενδιαφέρουν τα bonus.