l3ft3r1s Δημ. May 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2013 Δοκιμασα αλλα δε γινεται http://help.aliexpress.com/pay_order.html Πέραν αυτών που λέει ο Alex0077 παραπάνω, μια χαζή ερώτηση αλλά πρέπει να την κάνω... Ο λογαριασμός σου μέσα είχε υπόλοιπο ίσο ή μεγαλύτερο του ποσού της αγοράς? Παρεμπιπτόντως, προσοχή σε αγορές από το συγκεκριμένο site, δεν διαβάζω τα καλύτερα πράγματα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. May 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2013 δυστυχώς όχι πλέον εδώ και λίγο καιρώ μου είπαν ότι θέλει αναγκαστικά ότι δουλεύεις (από την κυβέρνηση διαταγή για να περιορίσουν μαύρο χρήμα)................................................... φοιτητής δεν είμαι είμαι άνεργος και βγάζω μαύρα από δο από εκεί έτσι δεν έχω να δηλώσω κάτι ότι δουλεύω.............. Επειδή είχα κάποιες δουλειές στην τράπεζα σήμερα και μίλαγα αρκετή ώρα με έναν υπάλληλο για κάτι δικά μου θέματα και έχοντας σκοπό να ανοίξω και έναν λογαριασμό για να μπορούν να μου στέλνουν με εμβασματα στην Αμερική που θα μαι... Μου είπαν τα δικαιολογητικά για τους νέους πελάτες όντως έχουν γίνει πιο αυστηρά από την ΤτΕ. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι κάποιος άνεργος δεν μπορεί να ανοίξει λογαριασμό. Μου είπαν ότι στη θέση του εκκαθαριστικού θέλουν χαρτί από εφορία ότι δεν υποχρεούσαι να κάνεις δήλωση και θέλουν και υπογραφεί από τον έφορο... Μετά εννοείται ταυτότητα, λογαριασμός ΔΕΚΟ στο όνομά σου για επιβεβαίωση διεύθυνσης. Αν δεν έχεις στο όνομά σου ΔΕΚΟ, πρέπει να πας από τους γονείς σου και μαζί με αυτό να πας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Επίσης λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας στο όνομά σου ή σταθερής τηλεφωνίας για επιβεβαίωση αριθμού.. βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ του 2013 από ΚΕΠ..Αν είσαι άνεργος θα πρέπει να δώσεις και ένα δικαιολογητικό που να το πιστοποιεί μάλλον.. Αν είσαι φοιτητής το πάσο και αν δουλεύεις ανοίστοιχο χαρτί από εργοδότη. Νομίζω αυτά δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι. Γενικώς χρειάζονται πάρα πολλά χαρτιά πλέον αλλά σίγουρα όλοι οι ενήλικοι μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό ασχέτως αν δουλεύουν. Εμένα απλά με παρεξένεψαν στη Citibank που λόγω μεταπτυχιακού θα ανοίξω έναν λογαριασμό στις ΗΠΑ για "δωρεαν" εμβάσματα από την Ελλάδα και μου είπαν ότι αν έχω λογαριασμό στο όνομά μου και στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ... μπορεί να μου τον κλείσουν από μόνοι τους τον λογαριασμό στην Ελλάδα.. Κι αυτό γιατί ενώ στην Ευρώπη ισχύει το τραπεζικό απόρρητο.. στις ΗΠΑ ψάχνουν τους λογαριασμούς που έχει ο καθένας παγκόσμια.. και αν το ζητήσουν αυτό από την Ελλάδα , η τράπεζα στην Ελλάδα θα πρέπει να αρνηθεί να δώσει στοιχεία σύμφωνα με το απόρρητο και τις αποφασεις της ΤτΕ.. Οπότε μάλλον θα πρέπει να ανοίξει κάποιος συγγενής μου στην εδώ Ελλάδα για να μου στέλνει χρήματα εκεί. Πολύ περίεργος κανονισμός πάντως :X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tseapis Δημ. May 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2013 Να σας ρωτήσω κι εγώ κάτι: Έχουμε έναν φίλο που ζει στις ΗΠΑ και έχει λογαριασμό τραπέζης εκεί μόνο σε δολάρια. Θα πάει, σε 15 μέρες, διακοπές στην Πορτογαλία και θέλουμε να του στείλουμε εμείς από Ελλάδα περίπου 1000 ευρώ (που του τα χρωστάμε) για να έχει μετρητά στις διακοπές του. Θέλουμε αυτό να γίνει με τον πιο συμφέροντα τρόπο, με τις μικρότερες προμήθειες και αποφεύγοντας τις απώλειες από μετατροπή συναλλάγματος ευρώ σε δολάρια και μετά πάλι ευρώ. Πέρυσι που ο φίλος μας είχε έρθει στην Ελλάδα και έκανε αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ από τον λογαριασμό του στις ΗΠΑ σε δολάρια, μας είπε τον χρέωσαν περίπου 17 ευρώ ανά ανάληψη και έτσι για 1000 ευρώ σε 10 αναλήψεις των 100€ πλήρωσε 170€(! δεν το ήξερε ότι θα ήταν έτσι και την πάτησε) και δεν θέλει να πάθει και φέτος το ίδιο. Ρωτήσαμε γύρω γύρω και νομίζουμε ότι το πιο συμφέρον είναι να του στείλουμε τα 1000€ με Western Union σε κάποιο συνεργαζόμενο σημείο στη Λισαβόνα, θα μας κοστίσει γύρω στα 25-30 ευρώ. Έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε; (Υπάρχει και η λύση να δώσουμε τα χρήματα σε μετρητά σε άνθρωπο εμπιστοσύνης που πηγαίνει ΗΠΑ αυτές τις μέρες και να του τα δώσει, αλλά δεν θέλουμε να ανακατέψουμε μετρητά και φίλους, δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί...) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. May 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2013 Ο πιό συμφέρον τρόπος είναι να του τα καταθέσεις σε μία Ελληνική τράπεζα και να στείλεις την κάρτα αναλήψεων να τα πέρνει στην Πορτογαλία , Αλλά όχι σε μικρές αναλήψεις , μπορεί να τα πάρει 500 + 500 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Magnum Δημ. May 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2013 Μου είπαν τα δικαιολογητικά για τους νέους πελάτες όντως έχουν γίνει πιο αυστηρά από την ΤτΕ. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι κάποιος άνεργος δεν μπορεί να ανοίξει λογαριασμό. Μου είπαν ότι στη θέση του εκκαθαριστικού θέλουν χαρτί από εφορία ότι δεν υποχρεούσαι να κάνεις δήλωση και θέλουν και υπογραφεί από τον έφορο... Μετά εννοείται ταυτότητα, λογαριασμός ΔΕΚΟ στο όνομά σου για επιβεβαίωση διεύθυνσης. Αν δεν έχεις στο όνομά σου ΔΕΚΟ, πρέπει να πας από τους γονείς σου και μαζί με αυτό να πας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Επίσης λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας στο όνομά σου ή σταθερής τηλεφωνίας για επιβεβαίωση αριθμού.. βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ του 2013 από ΚΕΠ..Αν είσαι άνεργος θα πρέπει να δώσεις και ένα δικαιολογητικό που να το πιστοποιεί μάλλον.. Αν είσαι φοιτητής το πάσο και αν δουλεύεις ανοίστοιχο χαρτί από εργοδότη. Νομίζω αυτά δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι. Γενικώς χρειάζονται πάρα πολλά χαρτιά πλέον αλλά σίγουρα όλοι οι ενήλικοι μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό ασχέτως αν δουλεύουν. Βέβαια πολύ σημαντικό και ο υπάλληλος της τράπεζας να είναι ενημερωμένος και φιλικός για την εξυπηρέτηση σου, γιατί δυστυχώς αυτά συμβαίνουν μόνο στις διαφημίσεις στην Ελλάδα, μου έχει συμβεί πολλές φορές να είναι ανενημέρωτοι ή ακόμη θα τους χαρακτήριζα και άσχετους με το αντικείμενο στην θέση που ήταν, να μην αναφέρω τον προκλητικό τύπο που αντιμετώπισε ο φίλος πριν λίγα μηνύματα. Όντως έχει κάνει δυσκολότερη και αυστηρότερη η ΤτΕ (αλλά και οι τράπεζες κυρίως με τις πιστωτικές-δάνεια ) όλες τις διαδικασίες με πάρα πολύ χαρτούρα, υποτίθεται για την αντιμετώπιση του μαύρου χρήματος - βλέπω ότι η γραφειοκρατεία μετατοπίζεται από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα :) Μέχρι τώρα παρακάλαγαν να επιστρέψει ο κόσμος τις καταθέσεις στις τράπεζες, με αυτά και με κάτι κουρέματα στις καταθέσεις όπως της κύπρου ή όπως ακούγεται ότι οι καταθέσεις η εφορία θα τις χρησιμοποιεί για τον προσδιορισμό νέων τεκμηρίων, προβλέπω πάλι επιστροφή στα μπαούλα και στα στρώματα, η χαρά των διαρρηκτών :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anonymos28 Δημ. May 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2013 Καλησπερα τελικα η καλυτερη λυση ειναι με εμβασμα μεσω citibank Ελλαδας στη citibank Σιγκαπουρης σε λογαριασμο που εχει εκει η aliexpress κατι το οποιο δεν εχει καμια προμηθεια η τραπεζα.Βεβαια οταν πηγα στη τραπεζα να ανοιξω λογαριασμο και να κανω τις πληρωμες μου μεσω web bankink καναν τον κινεζο οτι αυτο δε γινεται μεχρι που τους ειπα να κοιταξουν στη σελιδα της τραπεζας με χιλια ζορια και ως εκ θαυματος τελικα γινεται. Τελικα ομως δε θα μου περναγε ετσι απλα και επειδη εκανα το λαθος και μετακομισα μου ζητησαν πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης και πιστοποιητικο απο την εφορια αλλαγης στοιχειων και το χαρτι της τελευταιας μισθοδοσιας γιατι αυτο του Φεβρουαριου που τους πηγα ειναι υπερβολικα παλιο. Κι ολα αυτα για να ανοιξω εναν απλο λογαριασμο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. May 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2013 Καλησπερα τελικα η καλυτερη λυση ειναι με εμβασμα μεσω citibank Ελλαδας στη citibank Σιγκαπουρης σε λογαριασμο που εχει εκει η aliexpress κατι το οποιο δεν εχει καμια προμηθεια η τραπεζα.Βεβαια οταν πηγα στη τραπεζα να ανοιξω λογαριασμο και να κανω τις πληρωμες μου μεσω web bankink καναν τον κινεζο οτι αυτο δε γινεται μεχρι που τους ειπα να κοιταξουν στη σελιδα της τραπεζας με χιλια ζορια και ως εκ θαυματος τελικα γινεται. Τελικα ομως δε θα μου περναγε ετσι απλα και επειδη εκανα το λαθος και μετακομισα μου ζητησαν πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης και πιστοποιητικο απο την εφορια αλλαγης στοιχειων και το χαρτι της τελευταιας μισθοδοσιας γιατι αυτο του Φεβρουαριου που τους πηγα ειναι υπερβολικα παλιο. Κι ολα αυτα για να ανοιξω εναν απλο λογαριασμο. Είναι ακριβώς αυτά που είπα από πάνω. Και εγώ στη Citibank πήγα. Δυστυχώς η χαρτούρα δεν είναι θέμα τράπεζας αλλά της ΤτΕ. Η πιο εξυπηρετική τράπεζα από όλες .. Θα χρεωθείς όμως για το συνάλλαγμα αφού θα κάνεις το έμβασμα σε SGD Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anonymos28 Δημ. May 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2013 Ναι εσενα διαβασα και το εκανα σε ευχαριστω.Το SGD τι ειναι; εγω θα πληρωνω σε δολλαρια και μου ειπαν για τη τη μετατροπη δεν υπαρχει προμηθεια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. May 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2013 Ναι εσενα διαβασα και το εκανα σε ευχαριστω.Το SGD τι ειναι; εγω θα πληρωνω σε δολλαρια και μου ειπαν για τη τη μετατροπη δεν υπαρχει προμηθεια. Δολλάρια Σιγκαπούρης. Να ξέρεις πάντως στο μέλλον και για άλλες μεταφορές. .Σε όλο τον κόσμο αν μεταφέρεις εντός citibank είναι δωρεάν.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_v Δημ. May 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2013 (edited) Μεταβολή επιτοκίου τρεχούμενου λογαριασμού winbank direct Από 1/6/2013 το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 4%, από 5% που ήταν ως σήμερα. Κάποια στιγμή θα έπεφτε, ήταν πολύ καλό για να κρατήσει το 5% και κράτησε 11 μήνες πλάκα πλάκα... Πάντως μιλάμε για μικρή πτώση. Το 4% εξακολουθεί να είναι πολύ καλή πρόταση για ένα απλό τρεχούμενο με μια ελάχιστη προϋπόθεση. Έχει και μια λογική εξήγηση η πτώση. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός συνδιαζόταν με την προθεσμιακή της Πειραιώς. Τα επιτόκια της προθεσμιακής ήταν και είναι κάτω από 5% οπότε δεν υπήρχε λόγος για έναν καταθέτη να τα βάλει στην προθεσμιακή και όχι στον τρεχούμενο. Ίσως έριξαν τον τρεχούμενο ώστε να αυξηθούν οι καταθέσεις στις προθεσμιακές. Edited May 17, 2013 by kostas_v Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pektis7 Δημ. May 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2013 Μεταβολή επιτοκίου τρεχούμενου λογαριασμού winbank direct Από 1/6/2013 το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 4%, από 5% που ήταν ως σήμερα. Κάποια στιγμή θα έπεφτε, ήταν πολύ καλό για να κρατήσει το 5% και κράτησε 11 μήνες πλάκα πλάκα... Πάντως μιλάμε για μικρή πτώση. Το 4% εξακολουθεί να είναι πολύ καλή πρόταση για ένα απλό τρεχούμενο με μια ελάχιστη προϋπόθεση. Έχει και μια λογική εξήγηση η πτώση. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός συνδιαζόταν με την προθεσμιακή της Πειραιώς. Τα επιτόκια της προθεσμιακής ήταν και είναι κάτω από 5% οπότε δεν υπήρχε λόγος για έναν καταθέτη να τα βάλει στην προθεσμιακή και όχι στον τρεχούμενο. Ίσως έριξαν τον τρεχούμενο ώστε να αυξηθούν οι καταθέσεις στις προθεσμιακές. Κρίμα. Ελπίζω να μην το ρίξουν κι άλλο. Ακόμα κι έτσι πάντως είναι πολύ καλό το επιτόκιο. Μπορείς να δώσεις το link που το διάβασες, γιατί στο επίσημο site δεν βλέπω κάτι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AnDas Δημ. May 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2013 Το γράφει όταν μπεις στο winbank Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_v Δημ. May 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2013 Κρίμα. Ελπίζω να μην το ρίξουν κι άλλο. Ακόμα κι έτσι πάντως είναι πολύ καλό το επιτόκιο. Μπορείς να δώσεις το link που το διάβασες, γιατί στο επίσημο site δεν βλέπω κάτι. Δεν υπάρχει λινκ, το βγάζει όταν κάνεις είσοδο στο e-banking. Εννοείται ότι εξακολουθεί να είναι καλό επιτόκιο. Τα αντίστοιχα επιτόκια 4% σε καταθετικό ζητούν είτε ελάχιστα ποσά 10.000 το λιγότερο ή δεν σου επιτρέπουν πάνω από 1 ανάληψη το χρόνο. Καμία σχέση με την ελευθερία που σου παρέχει ο winbank και το μηνιαίο εκτοκισμό. Υ.Γ.: Για να λέει από 1/6, σημαίνει ότι ακόμη και οι τόκοι που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς 1/7 θα είναι με 5% επιτόκιο (πάει δυο μήνες πίσω στον εκτοκισμό). Άρα, έχουμε ακόμα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Asoeek Δημ. May 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 17, 2013 Καλησπέρα παιδιά. Είμαι φοιτητής και δεν έχω εκκαθαριστικό ακόμα. Έχω ανοίξει μόνο εναν λογαριασμό ταμιευτηρίου απλό. Θέλω να ρωτήσω.. Μπορώ να ανοίξω έναν τρεχούμενο / όψεως τραπεζικό λογαριασμό;; Παίζει ρόλο που δεν έχω εκκαθαριστικό; Επίσης , να φανταστώ η λειτουργία υπερανάληψης που δίνουν σε κάποιους τρεχούμενους θέλει ξεχωριστή ενεργοποίηση; Και τέλος πώς βγάζεις μπλοκ επιταγών από αυτούς τους λογαριασμούς ; (Μιλάω για ιδιώτες όχι επαγγελματίες) κανονικά οι επιταγές θεωρούνται σαν μέσο πληρωμής αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα τις έχουμε δει σαν πίστωση. Οπότε αν θέλω πχ κάτι τέτοιο για κάποια αγορά, πρέπει να πάρεις έγκριση ή όχι; . Δεν αναφέρομαι σε φοιτητικού πας λογαριασμούς , αλλά κανονικούς τρεχούμενους. Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PAPAKITOU Δημ. May 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2013 Δεν νομίζω οτι υπάρχει περίπτωση για οψεως χωρις να εχεις μαγαζι... Παράθεση 1+7 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Asoeek Δημ. May 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2013 Για τρεχούμενο εννοώ σε ιδιώτες / φυσικά πρόσωπα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oregon Δημ. May 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2013 Γνωρίζετε αν η alpha bank έχει καθόλου atm για online πληρωμή πιστωτικής χωρίς φάκελλο ? Όπως το μηχάνημα αυτόματης πληρωμής που έχουν μέσα στα καταστήματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. May 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2013 Γνωρίζετε αν η alpha bank έχει καθόλου atm για online πληρωμή πιστωτικής χωρίς φάκελλο ? Όπως το μηχάνημα αυτόματης πληρωμής που έχουν μέσα στα καταστήματα. Ναι έχει ,Στην Αγία Παρασκευή Αττικής Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. May 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2013 Και στην Κηφισιά έχει Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oregon Δημ. May 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2013 εντάξει εγώ στην Πάτρα είμαι, αλλά εφόσον έχει γενικά θα κοιτάξω στο κεντρικό. Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. May 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2013 Στην εξυπηρετηση πελατων που ειχα παρει μου ειχαν πει οτι δεν εχουν κανενα τετοιο ΑΤΜ κι ολας.. Ο,τι να ναι.. :blink: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_v Δημ. May 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2013 Στην εξυπηρετηση πελατων που ειχα παρει μου ειχαν πει οτι δεν εχουν κανενα τετοιο ΑΤΜ κι ολας.. Ο,τι να ναι.. :blink: Nα κοιτάξουν να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες σε όλα τα ΑΤΜ τους όλες οι τράπεζες. Τουλάχιστον σε όσα είναι σε καταστήματα. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2013 να ψάχνουμε να βρούμε ΑΤΜ που να παρέχει όλες τις υπηρεσίες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. May 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2013 Στην εξυπηρετηση πελατων που ειχα παρει μου ειχαν πει οτι δεν εχουν κανενα τετοιο ΑΤΜ κι ολας.. Ο,τι να ναι.. :blink: Και εγώ όταν λέω ότι έχει στην Αγία Παρασκευή , εννοώ ότι πουθενά αλλού δεν έχω βρεί στην Αθήνα . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. May 18, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 18, 2013 Καλησπέρα παιδιά. Είμαι φοιτητής και δεν έχω εκκαθαριστικό ακόμα. Έχω ανοίξει μόνο εναν λογαριασμό ταμιευτηρίου απλό. Θέλω να ρωτήσω.. Μπορώ να ανοίξω έναν τρεχούμενο / όψεως τραπεζικό λογαριασμό;; Παίζει ρόλο που δεν έχω εκκαθαριστικό; Επίσης , να φανταστώ η λειτουργία υπερανάληψης που δίνουν σε κάποιους τρεχούμενους θέλει ξεχωριστή ενεργοποίηση; Και τέλος πώς βγάζεις μπλοκ επιταγών από αυτούς τους λογαριασμούς ; (Μιλάω για ιδιώτες όχι επαγγελματίες) κανονικά οι επιταγές θεωρούνται σαν μέσο πληρωμής αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα τις έχουμε δει σαν πίστωση. Οπότε αν θέλω πχ κάτι τέτοιο για κάποια αγορά, πρέπει να πάρεις έγκριση ή όχι; . Δεν αναφέρομαι σε φοιτητικού πας λογαριασμούς , αλλά κανονικούς τρεχούμενους. Ευχαριστώ. Ο δικαιούχος ενός όψεως πρέπει να είναι ΝΠ ή φυσικό πρόσωπο με εμπορική ιδιότητα. Ο τρεχούμενος ανοίγει σε φυσικά πρόσωπα κανονικά. Και μπορείς να βγάλεις και για επιταγές χωρίς να έχεις εμπορική ιδιότητα. Αλλά κι εγώ δεν ξέρω αν περνάει από έγκριση αυτό ή απαιτείται να πας εκκαθαριστικό κτλ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. May 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2013 Για να λέει από 1/6, σημαίνει ότι ακόμη και οι τόκοι που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς 1/7 θα είναι με 5% επιτόκιο (πάει δυο μήνες πίσω στον εκτοκισμό). Άρα, έχουμε ακόμα! Διαφωνώ. Οι τόκοι που παίρνεις κάθε μήνα είναι στο μέσο υπόλοιπο του μήνα που πέρασε, με το τρέχων επιτόκιο. Από 1/6 το τρέχων επιτόκιο θα είναι 4%. Δεν παίρνεις τόκους για τον προηγούμενο μήνα (30/06 θα πάρεις τους τόκους του Ιουνίου) Αυτό που είναι ένα μήνα πίσω, είναι η πληρότητα της προϋπόθεσης για να καθοριστεί ΑΝ θα χρησιμοποιηθεί το εκάστοτε (τρέχων) προνομιακό επιτόκιο ή όχι. Δηλαδή αν στον Μάιο παρέλαβες έμβασμα / μισθοδοσία, τότε 30/6 θα πάρεις τόκους με το τρέχων προνομιακό επιτόκιο, το οποίο εκείνη τη στιγμή θα είναι 4%. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts