Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Thanks Alex0077 για την πληροφορια , εχεις κανενα λινκ για να δω ποιες ειναι ?

Λογικά θα πρέπει να υπαρχει και στο site της τράπεζας της Ελλάδας αλλα δεν το βρήκα.

Βρήκα εδώ μια λίστα http://www.bankexpert.gr/κατάλογος-με-όλες-τις-τράπεζες-και-τα-χρηματο-οικονομικά-ιδρύματα-της-ελλάδας

Αν και ηδη εντοπισα και αλλες 3 που δεν υπαρχουν στη λιστα

Thanks Alex0077 για την πληροφορια , εχεις κανενα λινκ για να δω ποιες ειναι ?

http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Supervision/SupervisedInstitutions/default.aspx

Τωρα αν ειχε ενα thanks button το site θα το πατουσα και θα ειμασταν οκ , αλλα πρεπει να γραψω ποστ

Thanks Vasileios για το λινκ

Εγγρίθηκε το deal millenium bank - πειραιως ;) http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1778164

Έχω αρχίσει να ανησυχώ με την Πειραιώς. Από τη μια τα μεγάλα επιτόκια, από την άλλη τα συνεχόμενα deal με τράπεζες... Μακάρι να είναι για καλό.

Μάλιστα... Μιλάμε για την Πειραιώς να πω που δίνει 5% (και μηνιαίο εκτοκισμό) σε τρεχούμενο και μηνιαίο εκτοκισμό εδώ και 9 μήνες. Πάντως είναι περίεργο που συνεχίζει με αυτό το επιτόκιο χωρίς ούτε καν μια μικρή πτώση. ;)

Δεν ειναι περιεργο,το κανουν για να εχει ισχυρο κινητρο ο κοσμος να βγαλει τα λεφτα απο τα σεντουκια η' να επαναπατρισει κεφαλαια απο το εξωτερικο.Ειναι πολυ καλη ευκαιρια.Η κρισεις δημιουργουν ευκαιριες για τους εχοντες ομως.

Αυτό που περιγράφεις ουσιαστικά είναι το πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα.Γνωστό σε όλους.Η ασφάλεια στην Ελβετία δεν έγκειται στο γεγονός πως θα σε καλύψει το κράτος εάν πτωχεύσει η τράπεζα,έγκειται στο ότι η τράπεζα δεν θα πτωχεύσει..

Προσωπικά πάντως,σε μία κλίμακα σιγουριάς - ίσως να έβαζα την Αυστρία ακόμα κ ένα click πιο πάνω από την Ελβετία.Πενιχρό επιτόκιο μεν,ασφάλεια μεγάλη δε..

Εγω γραφω για το ποσο ειναι δυνατον να καλυφθει μια πτωχευση μιας τραπεζας μεγαλης απο το δημοσιο οταν πχ στο Λουξεμβουργο οι καταθεσεις ειναι 25πλασιες του ΑΕΠ,στη Μαλτα 17πλασιες του ΑΕΠ!Βασει της εκθεσης της Moody's για τον Απριλη Average bank ratings by country οι χωρες με το καλυτερο τραπεζικο συστημα ειναι οι εξης 1)Σιγκαπουρη 2)Καναδας 3)Αυστραλια 4)Χονγκ Κονγκ 5)Λιχτενσταιν 6)Νεα Ζηλανδια 7)Φιλανδια 8)Καταρ 9)Σουηδια 10)Σαουδικη Αραβια.Αυτη ειναι η πρωτη δεκαδα.Η Ελβετια ειναι 15η κατα σειρα.Εμεις ειμαστε τεταρτοι απο το τελος μαζι με Πακισταν και Αιγυπτο και η Κυπρος ειναι παγκοσμιως ουραγος με το χειροτερο τραπεζικο συστημα του κοσμου!Εχω το αρχειο αλλα δε ξερω πως να σας το ανεβασω.Αν γραφτειτε στην Moody's(που ειναι δωρεαν)θα τα βρειτε εκει.

Εγω γραφω για το ποσο ειναι δυνατον να καλυφθει μια πτωχευση μιας τραπεζας μεγαλης απο το δημοσιο οταν πχ στο Λουξεμβουργο οι καταθεσεις ειναι 25πλασιες του ΑΕΠ,στη Μαλτα 17πλασιες του ΑΕΠ!Βασει της εκθεσης της Moody's για τον Απριλη Average bank ratings by country οι χωρες με το καλυτερο τραπεζικο συστημα ειναι οι εξης 1)Σιγκαπουρη 2)Καναδας 3)Αυστραλια 4)Χονγκ Κονγκ 5)Λιχτενσταιν 6)Νεα Ζηλανδια 7)Φιλανδια 8)Καταρ 9)Σουηδια 10)Σαουδικη Αραβια.Αυτη ειναι η πρωτη δεκαδα.Η Ελβετια ειναι 15η κατα σειρα.Εμεις ειμαστε τεταρτοι απο το τελος μαζι με Πακισταν και Αιγυπτο και η Κυπρος ειναι παγκοσμιως ουραγος με το χειροτερο τραπεζικο συστημα του κοσμου!Εχω το αρχειο αλλα δε ξερω πως να σας το ανεβασω.Αν γραφτειτε στην Moody's(που ειναι δωρεαν)θα τα βρειτε εκει.

Mε ποιά λογική είμαστε τέταρτοι από το τέλος; Ποιά είναι τα κριτήρια με τα οποία κατατάσσουν τα τραπεζικά συστήματα; Τι ακριβώς έγινε τον Απρίλιο στην Ελλάδα και στο τραπεζικό σύστημα (πέρα από το deal Nbg-Eurobank που είναι υπό εξέταση και δεν έχει αγγίξει καθόλου τους καταθέτες) τόσο άσχημο που να δικαιολογεί αυτή τη θέση; Τίποτα. Το γεγονός ότι έχουμε κρίση δεν μπορεί συνεχώς να δίνει άλλοθι σε παρόμοιες λίστες που εμφανίζονται κάθε μέρα χωρίς κανένα στοιχείο στο ιστορικό τους. Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουν τα τεκμηριώνουν πού ακριβώς βασίζονται. Αυτή η λίστα μου κάνει κάτι σαν τα σενάρια για χρεοκοπία ή για επιστροφή στη δραχμή και άλλα δακρύβρεχτα που βλέπουμε & ακούμε ανά τακτά διαστήματα.

Mε ποιά λογική είμαστε τέταρτοι από το τέλος; Ποιά είναι τα κριτήρια με τα οποία κατατάσσουν τα τραπεζικά συστήματα; Τι ακριβώς έγινε τον Απρίλιο στην Ελλάδα και στο τραπεζικό σύστημα (πέρα από το deal Nbg-Eurobank που είναι υπό εξέταση και δεν έχει αγγίξει καθόλου τους καταθέτες) τόσο άσχημο που να δικαιολογεί αυτή τη θέση; Τίποτα. Το γεγονός ότι έχουμε κρίση δεν μπορεί συνεχώς να δίνει άλλοθι σε παρόμοιες λίστες που εμφανίζονται κάθε μέρα χωρίς κανένα στοιχείο στο ιστορικό τους. Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουν τα τεκμηριώνουν πού ακριβώς βασίζονται. Αυτή η λίστα μου κάνει κάτι σαν τα σενάρια για χρεοκοπία ή για επιστροφή στη δραχμή και άλλα δακρύβρεχτα που βλέπουμε & ακούμε ανά τακτά διαστήματα.

Αυτα ειναι βασει της λιστας που εκδιδει μηνιαιως η Moody's.Για το πως αξιολογουν γραψου και μπες στο Rating Methodology,εχει την μεθοδολογια για το πως αξιολογουν μια εταιρια,ενα κρατος,ενα δημο,μια τραπεζα,τα παντα.Κοιτα η Moody's ειναι απο τις πιο σφιχτες στις αξιολογησεις.Συνηθως δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα ομως απο οικο αξιολογησης,σε οικο.Σιγουρα μετραει η οικονομικη κατασταση της χωρας,το φαντασμα του λεγομενου Grexit,το οτι εχουν πολυ υψηλο ποσοστο επισφαλων δανειων(που λογω υφεσης αυξανεται),το υψηλο ποσοστο δανειων ως προς τις καταθεσεις(το οποιο αυξανεται οσο αποσυρει χρημα απο τις τραπεζες ο κοσμος),η ποιοτητα του χαρτοφυλακιου(που και πως επενδυει μια τραπεζα τα κεφαλαια της,τι ρισκο αναλαμβανει?)κτλ.Δεν ειμαι οικονομολογος για να γνωριζω ακριβως με λεπτομερειες αλλα ολα αυτα που σου αναφερω μετρανε.

Αυτα ειναι βασει της λιστας που εκδιδει μηνιαιως η Moody's.Για το πως αξιολογουν γραψου και μπες στο Rating Methodology,εχει την μεθοδολογια για το πως αξιολογουν μια εταιρια,ενα κρατος,ενα δημο,μια τραπεζα,τα παντα.Κοιτα η Moody's ειναι απο τις πιο σφιχτες στις αξιολογησεις.Συνηθως δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα ομως απο οικο αξιολογησης,σε οικο.Σιγουρα μετραει η οικονομικη κατασταση της χωρας,το φαντασμα του λεγομενου Grexit,το οτι εχουν πολυ υψηλο ποσοστο επισφαλων δανειων(που λογω υφεσης αυξανεται),το υψηλο ποσοστο δανειων ως προς τις καταθεσεις(το οποιο αυξανεται οσο αποσυρει χρημα απο τις τραπεζες ο κοσμος),η ποιοτητα του χαρτοφυλακιου(που και πως επενδυει μια τραπεζα τα κεφαλαια της,τι ρισκο αναλαμβανει?)κτλ.Δεν ειμαι οικονομολογος για να γνωριζω ακριβως με λεπτομερειες αλλα ολα αυτα που σου αναφερω μετρανε.

Δεν βλέπω κάτι από όλα αυτά να δικαιολογεί τέτοια θέση. Η Moody's μπορεί να είναι από τους τοπ οίκους αξιολόγησης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάθε λίστα που βγάζει, κάθε αξιολόγηση που κάνει είναι το ίδιο αξιόπιστη. Προσωπικά, χωρίς κι εγώ να έχω εξειδικευμένες γνώσεις, αμφιβάλλω για το πως ένας οίκος μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στο τραπεζικό σύστημα της κάθε χώρας, δηλαδή να γνωρίζει τα χρηματοπιστωτικά δεδομένα της κάθε τράπεζας από μέσα.

Έτσι κι αλλιώς παίζονται πολλά συμφέροντα.. Ξεχνάτε για την Lehman Brothers? Παραμονή της μέρας που πτώχευσε, έδιναν θετικές αξιολογήσεις

Οντως παιζονται συμφεροντα κτλ , αλλα οπως και να το κανουμε αυτοι οι οικοι δινουν τις αξιολογησεις , τωρα λαθος ή σωστα αυτοι ειναι που κανουν την δουλεια

Δεν βλέπω κάτι από όλα αυτά να δικαιολογεί τέτοια θέση. Η Moody's μπορεί να είναι από τους τοπ οίκους αξιολόγησης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάθε λίστα που βγάζει, κάθε αξιολόγηση που κάνει είναι το ίδιο αξιόπιστη. Προσωπικά, χωρίς κι εγώ να έχω εξειδικευμένες γνώσεις, αμφιβάλλω για το πως ένας οίκος μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στο τραπεζικό σύστημα της κάθε χώρας, δηλαδή να γνωρίζει τα χρηματοπιστωτικά δεδομένα της κάθε τράπεζας από μέσα.

Οι τραπεζες πληρωνουν τις εταιριες αξιολογησης για να πανε να κανουν την αξιολογηση.Μετρουν ολα τα στοιχεια της τραπεζας για να βγει μια αξιολογηση.Τον μηνα που μας ερχεται μπορει να αναβαθμισουν την αξιολογηση τους για το τραπεζικο μας συστημα,αυτα που γραφω ειναι του Απριλη πριν την ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων.

Ισχύει αυτό που αναφέρεται στο βιβλιάριο ότι προβλέπεται παραγραφή του προϊόντος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, σε περίπτωση ακινησίας λογαριασμού επί 20ετία ?

(σε λογαριασμό ταμιευτηρίου αναφέρομαι)

Ισχύει αυτό που αναφέρεται στο βιβλιάριο ότι προβλέπεται παραγραφή του προϊόντος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, σε περίπτωση ακινησίας λογαριασμού επί 20ετία ?

(σε λογαριασμό ταμιευτηρίου αναφέρομαι)

Αν δεν κάνω λάθος πρόσφατα υπήρξε απόφαση για ενεργοποίηση του νόμου αυτού, μέχρι τώρα τα λεφτά μένανε "παγωμένα" στις τράπεζες τα οποία εκμεταλλεύονταν οι ίδιες, τώρα λόγο της γνωστής κατάστασης τα "χρειάζεται" το ελληνικό δημόσιο :lol:

Πάντως πριν γίνει αυτό πρέπει οι τράπεζες να προσπαθήσουν να βρουν και να ενημερώσουν τους δικαιούχους.

Βέβαια σε δικαιούχους που έχουν πεθάνει, άντε να τους βρουν, αυτούς ή τους κληρονόμους τους αν υπάρχουν.

Εγώ σημερα το προσεξα τυχαία που το έγραφε στο βιβλιάριο της Εθνικής . Στους ΓΟΣ πάντως που έχω υπογράψει δεν έγραφε κάτι τέτοιο .

Ξέρουμε ένας λογαριασμός πότε πέφτει σε αδράνεια και αν ισχύει αυτό; Δηλαδή αν για ένα χρόνο δεν γίνει καμία κίνηση, τι ακριβώς γίνεται με το λογαριασμό;

Άλλο. Πηγαίνω και κλείνω ένα λογαριασμό. Ο λογαριασμός ήταν μισθοδοσίας. Η εταιρία μου χρωστούσε κάτι λεφτά και μου τα στέλνει στο λογαριασμό όταν εγώ τον έχω κλείσει. Τι γίνεται εκεί; Ειδοποιείται η εταιρία άμεσα ότι ο λογαριασμός δεν υπάρχει;

Ξέρουμε ένας λογαριασμός πότε πέφτει σε αδράνεια και αν ισχύει αυτό; Δηλαδή αν για ένα χρόνο δεν γίνει καμία κίνηση, τι ακριβώς γίνεται με το λογαριασμό;

Να ρωτήσω κάτι σχετικό: Συνδέεται αυτό το καθεστώς αδράνειας και με το ελάχιστο ποσό που πρέπει να έχει ένας λογαριασμός? Δηλαδή το ίδιο γρήγορα πέφτει σε αδράνεια ένας λογαριασμός με 100 ευρώ και το ίδιο με 10.000?

Γενικά ισχύει ακόμα αυτό το κόστος "διατήρησης" ενός λογαριασμού με χαμηλό υπόλοιπο ή έχει καταργηθεί και αυτό?

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Από οσο ξέρω έχει καταργηθεί το κόστος αδράνειας και χαμηλού υπολοίπου γιατι εχουν κριθεί καταχρηστικοί.

θα ηθελα αν είναι εύκολο και γνωρίζει καποιος να μου προτείνει μια χρεωστική κάρτα Visa Electron ή προπληρωμένη Visa Electron κάρτα στην Γερμανία.

Αλλά να μήν έχει αυτά τα έξτρα μηνιαία κόστη που έχουν συνήθως κάποιες τράπεζες.

Την θέλω περισσότερο για κάποιες αγορές μεσω ίντερνετ.

Edited by giorgosgeo4

Desktop.

Ultrabook Samsung Ativ Book 7.

Samsung Galaxy Note 3.

LG G2.

Στην Γερμανία από όσο ξέρω δεν χρειάζεται κάποια extra καρτα.

Μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με τις χρεωστικές καρτες ανάληψης μετρητών ή EC karte όπως τις λένε οι Γερμανοί αν δεν κάνω λάθος

Στην Γερμανία από όσο ξέρω δεν χρειάζεται κάποια extra καρτα.

Μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με τις χρεωστικές καρτες ανάληψης μετρητών ή EC karte όπως τις λένε οι Γερμανοί αν δεν κάνω λάθος

Είμαι κάτοχος EC κάρτας και όντως σε φυσικά καταστήματα κάνεις παντού την δουλειά σου, αλλά στο ίντερνετ υπάρχει πρόβλημα διότι πρέπει να είναι Visa η κάρτα. Στην ουσία η EC κάρτα είναι maestro και αυτός είναι ο λόγος που δημιουργείται πρόβλημα στις ιντερνετικες αγορές.

Γι'αυτό και ψάχνω μια προπληρωμένη Visa Electron κάρτα.

Desktop.

Ultrabook Samsung Ativ Book 7.

Samsung Galaxy Note 3.

LG G2.

Asset-Weighted Average Foreign Currency Long-Term Bank Deposit Ratings

Source tab: Deposit rtgs (for curr) orgs

Ratings data as of Tuesday, 4-Apr-2013. File updated monthly on Moodys.com.

Singapore (Aa1) 20 Aa1

Canada (Aa2) 18,68 Aa2

Australia (Aa2) 18,63 Aa2

Hong Kong (Aa3) 18,14 Aa3

Liechtenstein (Aa3) 18 Aa3

New Zealand (Aa3) 18 Aa3

Finland (Aa3) 17,78 Aa3

Qatar (Aa3) 17,62 Aa3

Sweden (A1) 17,46 A1

Saudi Arabia (A1) 17,21 A1

Japan (A1) 17,12 A1

Korea (A1) 16,97 A1

Chile (A1) 16,93 A1

Norway (A1) 16,87 A1

Switzerland (A1) 16,75 A1

Netherlands (A1) 16,69 A1

Kuwait (A2) 16,5 A2

Taiwan (A2) 16,34 A2

United States (A2) 16,33 A2

Luxembourg (A2) 16,18 A2

Oman (A2) 16,05 A2

Czech Republic (A2) 16 A2

France (A2) 16 A2

Jersey (A2) 16 A2

China (A2) 15,91 A2

United Arab Emirates (A2) 15,88 A2

United Kingdom (A2) 15,85 A2

Israel (A2) 15,75 A2

Bermuda (A2) 15,64 A2

Germany (A3) 15,43 A3

Belgium (A3) 15,38 A3

Austria (A3) 15,06 A3

Andorra (A3) 15 A3

Isle Of Man (A3) 15 A3

Macau (A3) 15 A3

Malaysia (A3) 14,95 A3

Denmark (Baa1) 14,33 Baa1

Slovak Republic (Baa1) 14,17 Baa1

Mauritius (Baa1) 14 Baa1

Trinidad & Tobago (Baa1) 14 Baa1

Poland (Baa1) 13,96 Baa1

South Africa (Baa1) 13,95 Baa1

Thailand (Baa1) 13,79 Baa1

Mexico (Baa1) 13,6 Baa1

Bahrain (Baa2) 13,18 Baa2

Brazil (Baa2) 12,84 Baa2

Peru (Baa2) 12,83 Baa2

Bahrain - Off Shore (Baa2) 12,51 Baa2

Italy (Baa3) 12,34 Baa3

Panama (Baa3) 12,08 Baa3

Russia (Baa3) 12,08 Baa3

India (Baa3) 12 Baa3

Indonesia (Baa3) 12 Baa3

Colombia (Baa3) 11,96 Baa3

Uruguay (Baa3) 11,81 Baa3

Spain (Baa3) 11,74 Baa3

Romania (Ba1) 11,33 Ba1

Guernsey (Ba1) 11 Ba1

Ireland (Ba1) 10,93 Ba1

Philippines (Ba1) 10,71 Ba1

Bulgaria (Ba2) 10,45 Ba2

Guatemala (Ba2) 10 Ba2

Morocco (Ba2) 10 Ba2

Turkey (Ba2) 10 Ba2

Tunisia (Ba3) 9,28 Ba3

Jordan (Ba3) 9 Ba3

Portugal (Ba3) 8,89 Ba3

Armenia (Ba3) 8,73 Ba3

Hungary (Ba3) 8,52 Ba3

Latvia (B1) 8,03 B1

Azerbaijan (B1) 8,01 B1

Georgia (B1) 8 B1

Lebanon (B1) 8 B1

Lithuania (B1) 8 B1

Montenegro (B1) 8 B1

Paraguay (B1) 8 B1

Bolivia (B1) 7,92 B1

Kazakhstan (B1) 7,61 B1

Albania (B2) 7 B2

Dominican Republic (B2) 7 B2

Ghana (B2) 7 B2

Mongolia (B2) 7 B2

Sri Lanka (B2) 7 B2

Uzbekistan (B2) 6,88 B2

Vietnam (B3) 6 B3

Argentina (Caa1) 5 Caa1

Belarus (Caa1) 5 Caa1

Ukraine (Caa1) 5 Caa1

Egypt (Caa2) 4 Caa2

Greece (Caa2) 4 Caa2

Pakistan (Caa2) 4 Caa2

Slovenia (Caa2) 3,84 Caa2

Cyprus (Ca) 2,37 Ca

Βρηκα τροπο να ανεβασω το φυλλαδιο που λεει χονδρικα για την μεθοδολογια αξιολογησης των τραπεζων κατεβαστε το απο εδω http://www.2shared.com/document/VsTD3Oxn/Global_Bank_Rating_Methodology.html

Να ρωτήσω κάτι σχετικό: Συνδέεται αυτό το καθεστώς αδράνειας και με το ελάχιστο ποσό που πρέπει να έχει ένας λογαριασμός? Δηλαδή το ίδιο γρήγορα πέφτει σε αδράνεια ένας λογαριασμός με 100 ευρώ και το ίδιο με 10.000?

Γενικά ισχύει ακόμα αυτό το κόστος "διατήρησης" ενός λογαριασμού με χαμηλό υπόλοιπο ή έχει καταργηθεί και αυτό?

Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει πλέον κόστος διατήρησης λογαριασμού κλπ έχει καταργηθεί όπως είπαν και παραπάνω, ακόμη δεν έχει σχέση το ποσό που υπάρχει στον λογαριασμό για να πέσει σε αδράνεια ο λογαριασμός αλλά ο χρόνος που έχει να γίνει κάποια κίνηση σε αυτόν (δεν θυμάμαι το ακριβές χρονικό διάστημα αλλά σίγουρα πάνω από 1 χρόνο).

Ο πατέρας μου πρόσφατα ανακάλυψε ένα βιβλιάριο της Εθνικής θαμμένο γιατί νόμιζε ότι είχε κλείσει τον λογαριασμό και είχε να κινηθεί από το 2005 !! Του ζήτησαν την ταυτότητα και ένα εκκαθαριστικό ώστε μετά από αναζήτηση της χειρόγραφης καρτέλας του λογαριασμού που είχε δημιουργηθεί την δεκαετία του '90 να μεταφερθούν και να καταχωρηθούν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του σύμφωνα με αυτά που ζητάνε πλέον οι τράπεζες για έναν λογαριασμό (ΑΦΜ, Δ/νση, Εκκαθαριστικό κλπ)