Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Νομίζω υπάρχουν καταστηπματα που ειναι μέχρι πιο αργά ανοιχτά.

Η απάντηση ειναι απλή.. Η χρεωστική κάρτα ειπναι πάντα συνδεδεμένη με λογαριασμό ταμιευτηρίου , όψεως / τρεχούμενο.. Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούν να βάλουν προμήθεια.. Να βάλου προμήθεια δηλαδή όταν πας να καταθέσεις χρήματα σε αποταμιευτικό λογαριασμό που έχεις σε τράπεζα; Άσε που πολλοί επαγγελματίες κάνουν δεκάδες κινήσεις μηνιαίως με εμβάσματα , πληρωμές κτλ..

Ενώ προπληρωμένη βγάζουν κάποιοι που δεν είναι ενημερωμένοι σωστά με τα τραπεζικά προϊόντα και νομίζουν ότι είναι η καλύτερη επιλογή.. Εγώ ξέρω πάρα πολλούς που βγάζουν prepaid για να κάνουν αγορές στο Ίντερνετ νομίζοντας ότι ειναι ασφαλείς έτσι.. Δεν καταλαβαίνουν ότι την ίδια δουλειά την κάνεις και με χρεωστικές..

Στη χρεωστική παίρνουν και άλλες προμήθειες πολλές φόρες που σχετίζονται με το λογαριασμό όπως ενεργοποίηση web banking, έκδοση επιταγής , πληρωμή κάποιων λογαριασμών μπορεί να έχουν προμήθεια, εμβάσματα .. Και τόσα άλλα..

Πανω σε αυτο εχεις εν μερη δικιο, αλλα:

π.χ. εχω στην αγροτικη λογαριασμο και η καρτα του ατμ(debot visa) δεν μπορω να την χρησιμοποιησω για paypal, το δοκιμασα και δεν την δεχοταν το συστημα της paypal, ειχα παρει τηλεφωνο και την ΑΤΕ και μου το επιβεβαιωσαν. Οποτε αναγκαστικα εβγαλα και prepaid την οποια την φορτωνω.:)

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Current devices: iPhone 6s, Ipad 2

Δημήτρης

π.χ. εχω στην αγροτικη λογαριασμο και η καρτα του ατμ(debot visa) δεν μπορω να την χρησιμοποιησω για paypal, το δοκιμασα και δεν την δεχοταν το συστημα της paypal, ειχα παρει τηλεφωνο και την ΑΤΕ και μου το επιβεβαιωσαν. Οποτε αναγκαστικα εβγαλα και prepaid την οποια την φορτωνω.:)

Υπάρχουν άλλες χρεωστικές σε άλλες τράπεζες που μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και στο Ίντερνετ και στο PayPal κανονικά .. Αυτές ειναι η Πειραιώς, Alpha Bank, Κύπρου , Λαϊκή , Eurobank..

Οπότε Δεν θα χεις κανένα πρόβλημα

Όπως καταλαβαίνεις, μόνο με αυτό που γράφεις, ο Alex επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά. Τι έλεγε; Ότι όλοι (οι περισσότεροι ας πούμε) όσοι έχουν βγάλει προπληρωμένη με τη γνωστή προμήθεια που κρατάει στη φόρτιση, το έκαναν βλακωδώς παρασυρόμενοι από ένα φίλο που τους το είπε ή έναν τραπεζοϋπάλληλο που επειδή δεν έκανε η χρεωστική της τράπεζας για αγορές μέσω ίντερνετ, πρότεινε στον πελάτη την prepaid και ο πελάτης (...) χωρίς να ψάξει τι άλλες επιλογές έχει, πήρε prepaid. Είναι εμφανές κι από το σχόλιό σου ότι οι τράπεζες συντηρούνται από κάτι χιλιάδες Έλληνες που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ελέγξουν τι δυνατότητες τους παρέχει η "κάρτα για το ΑΤΜ" (που ανάθεμα κι αν όλοι ξέρουν ότι λέγεται χρεωστική! ). Πράγμα που τώρα που το σκέφτομαι κακώς το τονίζω και το σχολιάζω γιατί τελικά και οι τράπεζες κάπως πρέπει να συντηρηθούν ώστε να μπορούν να δίνουν και μερικά κίνητρα (καλά επιτόκια) στους πελάτες τους (ορισμένες). Διότι αν δεν είχαν και τα τεράστια έσοδα από τις τόσες προμήθειες των υπηρεσιών τους, ίσως και να είχαν καταρρεύσει καιρό τώρα.

Υπάρχουν άλλες χρεωστικές σε άλλες τράπεζες που μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και στο Ίντερνετ και στο PayPal κανονικά .. Αυτές ειναι η Πειραιώς, Alpha Bank, Κύπρου , Λαϊκή , Eurobank..

Οπότε Δεν θα χεις κανένα πρόβλημα

Συμφωνουμε απολυτα απλα υπαρχουν και εξαιρεσεις!

Όπως καταλαβαίνεις, μόνο με αυτό που γράφεις, ο Alex επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά. Τι έλεγε; Ότι όλοι (οι περισσότεροι ας πούμε) όσοι έχουν βγάλει προπληρωμένη με τη γνωστή προμήθεια που κρατάει στη φόρτιση, το έκαναν βλακωδώς παρασυρόμενοι από ένα φίλο που τους το είπε ή έναν τραπεζοϋπάλληλο που επειδή δεν έκανε η χρεωστική της τράπεζας για αγορές μέσω ίντερνετ, πρότεινε στον πελάτη την prepaid και ο πελάτης (...) χωρίς να ψάξει τι άλλες επιλογές έχει, πήρε prepaid. Είναι εμφανές κι από το σχόλιό σου ότι οι τράπεζες συντηρούνται από κάτι χιλιάδες Έλληνες που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ελέγξουν τι δυνατότητες τους παρέχει η "κάρτα για το ΑΤΜ" (που ανάθεμα κι αν όλοι ξέρουν ότι λέγεται χρεωστική! ). Πράγμα που τώρα που το σκέφτομαι κακώς το τονίζω και το σχολιάζω γιατί τελικά και οι τράπεζες κάπως πρέπει να συντηρηθούν ώστε να μπορούν να δίνουν και μερικά κίνητρα (καλά επιτόκια) στους πελάτες τους (ορισμένες). Διότι αν δεν είχαν και τα τεράστια έσοδα από τις τόσες προμήθειες των υπηρεσιών τους, ίσως και να είχαν καταρρεύσει καιρό τώρα.

Πολυς κοσμος δεν εχει συνειδηση ποιες υπηρεσιες του παρεχει μια τραπεζα, ο λογος ειναι αλλες φορες η διευκολυνση (να μην εχω πολλους λογαριασμους κτλ). Συμφωνουμε απολυτα απλα υπαρχουν και εξαιρεσεις σε αυτα τις υπηρεσιες που σου παρεχουν οι τραπεζες.

Το καλυτερο απ'ολα να εχεις μια καρτα για ολα (ΑΤΜ, Paypal, αγορες απο καταστηματα) οπως υπαρχουν τραπεζες που να το υποστηριζουν αυτο.

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Δημήτρης

Εσύ τελικά γιατί έχεις προπληρωμένη αντί μια χρεωστική της Πειραιώς ας πούμε; Σε τι παραπάνω σε εξυπηρετεί;

Εχω 40 ευρώ στο paypal μπορώ να τα κάνω ανάληψη στην εθνοcash Plus

της Εθνικής τράπεζας? Δεν την εχω συνδεμενη με το paypal αλλα βλεπω οτι υπάρχει

η επιλογη στο Paypal withdraw Και μου λεει να δωσω ονομα τραπεζας iban κλπ..

θα μπουνε κανονικα στη τραπεζα να τα κανω αναληψη ?

Μπορείς να τα κατεβάσεις στο λογαριασμό σου,

Μετά μτα σηκώνεις με εθνοcash

Εσύ τελικά γιατί έχεις προπληρωμένη αντί μια χρεωστική της Πειραιώς ας πούμε; Σε τι παραπάνω σε εξυπηρετεί;

Απλα επειδη εχω λογαριασμο της αγροτικης και δεν ηθελα να ανοιξω σε αλλη τραπεζα. Τιποτα αλλο. Ετσι και αλλιως δεν την γεμισω καθε φορα που την χρειαζομαι για να μην πληρωνω την προμηθεια συνεχεια. Εχω ενα ποσο μεσα και το διαχειριζομαι.

Παντως ετσι οπως εχει γινει με την συγχωνευση με την πειραιως τα εχουν ριμαξει τα πραγματα. Μας καλεσαν τωρα να την ακυρωσουμε την παλια μας prepaid καρτα και να βγαλουμε την καινουργια που ειναι της πειραιως. Μεχρι στιγμης παντως δεν μπορουμε να την διαχειριστουμε-φορτισουμε κτλ με e-banking που χρησιμοποιω. Τελος παντων, ετσι οπως το βλεπω θα μας καλεσουν να αλλαξουμε και του ατμ και ολες τις υπηρεσιες της αγροτικης στην τραπεζα πειραιως.

Τωρα εχει γινει αρκετα δυσκινητη η κατασταση με οσους ηταν στην ΑΤΕ και χρησιμοποιουσαν την prepaid καρτα της.

Δημήτρης

Απλα επειδη εχω λογαριασμο της αγροτικης και δεν ηθελα να ανοιξω σε αλλη τραπεζα. Τιποτα αλλο. Ετσι και αλλιως δεν την γεμισω καθε φορα που την χρειαζομαι για να μην πληρωνω την προμηθεια συνεχεια. Εχω ενα ποσο μεσα και το διαχειριζομαι.

Παντως ετσι οπως εχει γινει με την συγχωνευση με την πειραιως τα εχουν ριμαξει τα πραγματα. Μας καλεσαν τωρα να την ακυρωσουμε την παλια μας prepaid καρτα και να βγαλουμε την καινουργια που ειναι της πειραιως. Μεχρι στιγμης παντως δεν μπορουμε να την διαχειριστουμε-φορτισουμε κτλ με e-banking που χρησιμοποιω. Τελος παντων, ετσι οπως το βλεπω θα μας καλεσουν να αλλαξουμε και του ατμ και ολες τις υπηρεσιες της αγροτικης στην τραπεζα πειραιως.

Τωρα εχει γινει αρκετα δυσκινητη η κατασταση με οσους ηταν στην ΑΤΕ και χρησιμοποιουσαν την prepaid καρτα της.

Το καταλαβαίνεις πάντως ότι αυτό που λες δεν στέκει.. Δεν είναι λόγος αυτός... Κι αν ανοίξεις έναν απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου στην Πειραιώς με μια χρεωστική τι θα σε πειράξει?? Ούτε έξοδα αδράνειας έχει, ούτε για ελάχιστο υπόλοιπο κτλ που χρέωναν κάποτε..

Δεν μπορώ να καταλάβω πως καταδέχεσαι να πληρώνεις στον αέρα προμήθειες.. Bάλε 3 ευρώ για έκδοση κάρτας και ανανέωση.. Βάλε 2 ευρώ για κάθε γέμισμα στα ταμεία ή 1 ευρώ σε ΑΤΜ.. Και από τα πιο παράξενα.. στο τιμολόγιο της ΑΤΕ βλέπω ότι έχει και έξοδα κλεισίματος 4 ευρώ (!!!) σε περίπτωση που την κόψεις πριν την λήξη.

Αν βγάλεις την Πειραιώς τώρα θα πληρώσεις 5 ευρώ για έκδοση.. και 2 ευρώ σε κάθε γέμισμα που κάνεις :blink::blink: + 2 ευρώ σε περίπτωση ανάληψης..

Και μου λες ότι προτιμάς αυτό από το να ανοίξεις έναν απλό λογαριασμό με χρεωστική κάρτα τελείως δωρεάν.. Με χρεωστική κάρτα δωρεάν και δωρεάν ανανέωση.. Με υποστήριξη web banking και πληρωμη λογαριασμών.. Με έστω και μια πολύ μικρή απόδοση από τόκους.. Με κάποια bonus και επιστροφές (βλέπε eurobank επιστροφή που είναι δωρεάν) και τόσα άλλα..

Οκ.. απλά δεν το καταλαβαίνω καθόλου.. Δεν μπορώ να το διανοηθώ ακόμα τον λόγο τέτοιας κάρτας. Αν τα προϊόντα τα γνωρίζεις και τα 2 πολύ καλά δεν έχω λόγο να προσπαθήσω να σε πείσω

Edited by Alex0077

θα έχει fees?

Το καταλαβαίνεις πάντως ότι αυτό που λες δεν στέκει.. Δεν είναι λόγος αυτός... Κι αν ανοίξεις έναν απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου στην Πειραιώς με μια χρεωστική τι θα σε πειράξει?? Ούτε έξοδα αδράνειας έχει, ούτε για ελάχιστο υπόλοιπο κτλ που χρέωναν κάποτε..

Δεν μπορώ να καταλάβω πως καταδέχεσαι να πληρώνεις στον αέρα προμήθειες.. Bάλε 3 ευρώ για έκδοση κάρτας και ανανέωση.. Βάλε 2 ευρώ για κάθε γέμισμα στα ταμεία ή 1 ευρώ σε ΑΤΜ.. Και από τα πιο παράξενα.. στο τιμολόγιο της ΑΤΕ βλέπω ότι έχει και έξοδα κλεισίματος 4 ευρώ (!!!) σε περίπτωση που την κόψεις πριν την λήξη.

Αν βγάλεις την Πειραιώς τώρα θα πληρώσεις 5 ευρώ για έκδοση.. και 2 ευρώ σε κάθε γέμισμα που κάνεις :blink::blink: + 2 ευρώ σε περίπτωση ανάληψης..

Και μου λες ότι προτιμάς αυτό από το να ανοίξεις έναν απλό λογαριασμό με χρεωστική κάρτα τελείως δωρεάν.. Με χρεωστική κάρτα δωρεάν και δωρεάν ανανέωση.. Με υποστήριξη web banking και πληρωμη λογαριασμών.. Με έστω και μια πολύ μικρή απόδοση από τόκους.. Με κάποια bonus και επιστροφές (βλέπε eurobank επιστροφή που είναι δωρεάν) και τόσα άλλα..

Οκ.. απλά δεν το καταλαβαίνω καθόλου.. Δεν μπορώ να το διανοηθώ ακόμα τον λόγο τέτοιας κάρτας. Αν τα προϊόντα τα γνωρίζεις και τα 2 πολύ καλά δεν έχω λόγο να προσπαθήσω να σε πείσω

Μεχρι στιγμης δεν εχω πληρωσει καθολου προμηθεια παντως στην τραπεζα. Η 1η ανανεωση ηταν δωρεαν και στις 2 φορες. Δεν ξερω γιατι. Δεν μου πηραν προμηθεια. Παντως εαν με την συγχωνευση της πειραιως μας αλλαξουν και την καρτα του ατμ, προφανως και θα χρησιμοποιω αυτη για το paypal κυριως.

Δημήτρης

Εγώ πάντως εύχομαι να συνεχίσουν πολλοί να πληρώνουν τις prepaid τους, αλλιώς επιτόκια 5%-3% σε καταθετικούς θα κοπούν μαχαίρι! Από κάτι τέτοια βγάζουν για να καλύπτουν τυχόν "ζημιές".

Θα χρειαστώ πάλι τη βοήθειά σας:

Φέτος θα πληρωθώ από ένα Ισπανικό πανεπιστήμιο για μια δουλειά που θα κάνω, και αναγκαστικά άνοιξα λογαρισμό σε Ισπανική τράπεζα για να μπαίνουν τα χρήματα (από όπου σκοπεύω να τα μεταφέρω σε Ελληνική τράπεζα στην οποία διατηρώ λογαριασμό για να μπορέσω να κάνω την ανάληψη, αφού μένω και δουλεύω στην Ελλάδα).

Μαζί με το λογαριασμό μου έδωσαν και μία κάρτα - είχα την εντύπωση ότι θα είναι η κλασσική χρεωστική αλλά είναι dual (μάλλον χρεωστική-πιστωτική: Bankia Dual Card Visa). Δυστυχώς τα Ισπανικά μου είναι φτωχά και την κάρτα την παρέλαβα αφού γύρισα από την Ισπανία (όπου άνοιξα το λογαριασμό) και ήρθα στην Ελλάδα. Από όσο ξέρω, αν ήταν χρεωστική θα μπορούσα να τη χρησιμοποιώ για αγορές στην Ελλάδα χωρίς επιπλέον χρέωση, για να γλυτώνω τα έξοδα της προμήθειας του εμβάσματος από την Ισπανική στην Ελληνική τράπεζα. Τώρα που είναι dual (οπότε μάλλον χρεωστική-πιστωτική) θα υπάρχουν χρεώσεις για αγορές στην Ελλάδα? Αναφέρομαι πάντα στην περίπτωση όπου θα υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό για να καλύπτω τις αγορές και δεν θα κάνω δόσεις (που μπορεί να επιβαρύνονται ούτως ή άλλως με επιπλέον χρεώσεις).

Με τους Ισπανούς δεν μπορώ να βγάλω άκρη γιατι τα Αγγλικά τους είναι πολύ φτωχά και δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να ξαναπάω στην Ισπανία για να ακυρώσω την κάρτα και να βγάλω μια απλή χρεωστική... οπότε κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη! :)

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Είτε ειναι πιστωτική είτε χρεωστική δεν θα επιβαρύνεσαι με έξοδα.. Αρκεί βέβαια την ολική εξόφληση σε περιπτωση πιστωτικής. (Να κοιτάξεις και το ενδεχενο συνδρομής)

Μου κάνει εντύπωση ομως.. Ειναι σίγουρα οπως τα λες; Και χρεωστική και πιστωτική; Μήπως ειναι μόνο debit ?

Νόμιζα οτι για να βγάλεις πιστωτική από το εξωτερικό θα πρέπει είτε να είσαι μόνιμος κάτοικος της χώρας είτε να έχεις καταθέσεις μεγάλες.

Είτε ειναι πιστωτική είτε χρεωστική δεν θα επιβαρύνεσαι με έξοδα.. Αρκεί βέβαια την ολική εξόφληση σε περιπτωση πιστωτικής. (Να κοιτάξεις και το ενδεχενο συνδρομής)

Μου κάνει εντύπωση ομως.. Ειναι σίγουρα οπως τα λες; Και χρεωστική και πιστωτική; Μήπως ειναι μόνο debit ?

Νόμιζα οτι για να βγάλεις πιστωτική από το εξωτερικό θα πρέπει είτε να είσαι μόνιμος κάτοικος της χώρας είτε να έχεις καταθέσεις μεγάλες.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ελπίζω να είναι μόνο χρεωστική όπως λες, αλλά φοβάμαι ότι είναι πιστωτική και θα έχει και συνδρομή (είδα μια χρέωση 17 ευρώ στο λογαριασμό και πίστωση το ίδιο ποσό στο καπάκι, σαν δώρο, χωρίς ακόμα να έχουν μπει χρήματα). Ο λογαριασμός είναι μηδενικός και δεν πρόκειται να μπουν μεγάλα ποσά - ελπίζω του χρόνου να μην μπλέξω πάλι με τους Ισπανούς γιατί μόνο χρεώσεις βλέπω μέχρι τώρα (εμβάσματα, συνδρομή πιστωτικής, έξοδα διατήρησης λογαριασμού κλπ)... :(

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

θα έχει fees?

Η εθνική τράπεζα δέχεται δωρεάν εμβάσματα μέχρι 15 ευρώ, Για μεγαλύτερα ποσά χρεώνει .

Για την ακριβή χρέωση σε παραπέμπω στο

http://www.nbg.gr/wps/portal/el/Pricing-Of-Products-And-Services/content/Collection2/TIMOLOGIO_LOIPWN_ERGASIWN

εμεις που εχουμε τα λεφτα μας στη eurobank να φοβομαστε για κουρεμα?
υπογραφή εκτός ορίων

To θεωρώ απίθανο. Ό,τι και να γίνει με τη eurobank, θα πέσουν όλοι να τη σώσουν γιατί έτσι και γίνει κούρεμα μετά τα πολύ πρόσφατα και κάθετα "είναι ασφαλείς οι καταθέσεις" των κυβερνώντων, δεν θα αφήσει κανένας Έλληνας ούτε σεντ στις τράπεζες. Και κάπως έτσι, θα καταρρεύσει μέσα σε μια μέρα το τραπεζικό σύστημα. Πάνω που άρχισε να παίρνει τα πάνω του τους τελευταίους μήνες. Δεν θα αφήσουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Όχι γιατί νοιάζονται για μας και τα λεφτά που με κόπο κάποιοι έχουμε κρατήσει αλλά γιατί νοιάζονται για το τραπεζικό σύστημα που χωρίς τις καταθέσεις θα αφανιστεί.

To θεωρώ απίθανο. Ό,τι και να γίνει με τη eurobank, θα πέσουν όλοι να τη σώσουν γιατί έτσι και γίνει κούρεμα μετά τα πολύ πρόσφατα και κάθετα "είναι ασφαλείς οι καταθέσεις" των κυβερνώντων, δεν θα αφήσει κανένας Έλληνας ούτε σεντ στις τράπεζες. Και κάπως έτσι, θα καταρρεύσει μέσα σε μια μέρα το τραπεζικό σύστημα. Πάνω που άρχισε να παίρνει τα πάνω του τους τελευταίους μήνες. Δεν θα αφήσουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Όχι γιατί νοιάζονται για μας και τα λεφτά που με κόπο κάποιοι έχουμε κρατήσει αλλά γιατί νοιάζονται για το τραπεζικό σύστημα που χωρίς τις καταθέσεις θα αφανιστεί.

Και αν γίνει όπως στην Κύπρο και δεν μας αφήνουν να τα σηκώσουμε; Εκεί τους κούρεψαν κανονικά.

Εγώ πάντως δεν θα άφηνα περισσότερα από 100Κ.. (Και σε καμία τράπεζα φυσικά στην Ελλάδα)

Αυτό ειναι και το σημαντικότερο.. Οτι χάνεται η εμπιστοσύνη στις τράπεζες μετά από αυτό που έκαναν στην Κύπρο.. Και ιδιαίτερα που συνεχίζουν να συζητάνε αυτό το θέμα και για άλλες χώρες, ενώ έλεγαν ότι η Κύπρος ήταν μοναδική ..

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=270694

Edited by Alex0077

Eιχα μια καρτα αναληψεως απο την Πειραιως , που την χρησημοποιω πλεον αντι της αυλης webuy κατευθειαν για αγορες μεσω ιντερνετ, και επειδη ειχα ξεχασει το πιν πηγα και εβγαλα μια καινουρια . Παρατηρησα λοιπον , μεσω του winbak , οτι εκτος απο το ποσο που χρεωθηκα απο μια αγορα για θηκη (1,5ε) χρεωθηκα και με προμηθεια 15λ κατι που δεν γινεται παντα . Δηλαδη οπως βλεπω απο προηγουμενες αγορες εχει μονο το ποσο της αγορας και οχι προμηθεια . Σημερα το πρωι μου ηρθε μηνυμα οτι εγινε αγορα 26λ μεσω paypal λεει ,απο αυτον τν αγοραστη που πηρα ειχα παρει τη θηκη (?).. τι γινεται ? καθε ποτε κραταει προμηθεια η Πειραιως?

Στο paypal τα 26λ τα διακαιολογει ως "Your transfer from your credit card to your PayPal account is complete"

Edited by andreas1022
:w00t:

Eιχα μια καρτα αναληψεως απο την Πειραιως , που την χρησημοποιω πλεον αντι της αυλης webuy κατευθειαν για αγορες μεσω ιντερνετ, και επειδη ειχα ξεχασει το πιν πηγα και εβγαλα μια καινουρια . Παρατηρησα λοιπον , μεσω του winbak , οτι εκτος απο το ποσο που χρεωθηκα απο μια αγορα για θηκη (1,5ε) χρεωθηκα και με προμηθεια 15λ κατι που δεν γινεται παντα . Δηλαδη οπως βλεπω απο προηγουμενες αγορες εχει μονο το ποσο της αγορας και οχι προμηθεια . Σημερα το πρωι μου ηρθε μηνυμα οτι εγινε αγορα 26λ μεσω paypal λεει ,απο αυτον τν αγοραστη που πηρα ειχα παρει τη θηκη (?).. τι γινεται ? καθε ποτε κραταει προμηθεια η Πειραιως?

Στο paypal τα 26λ τα διακαιολογει ως "Your transfer from your credit card to your PayPal account is complete"

Αν και δεν κατάλαβα πολλά, αυτό που γνωρίζω σε ό,τι αφορά τις χρεωστικές κάρτες της Πειραιώς είναι ότι έχει κάποια χρέωση στην περίπτωση που η αγορά είναι σε άλλο νόμισμα εκτός του €.

Αν και δεν κατάλαβα πολλά, αυτό που γνωρίζω σε ό,τι αφορά τις χρεωστικές κάρτες της Πειραιώς είναι ότι έχει κάποια χρέωση στην περίπτωση που η αγορά είναι σε άλλο νόμισμα εκτός του €.

Μα χρεώνει οπότε θέλει αυτή .. Πάντα όλες οι αγορές που έκανα ήταν σε δολάρια και ποτε κρατάει προμήθεια και ποτε όχι

:w00t:

Εννοείται προμήθεια τράπεζας, γιατί προμήθεια προς MasterCard / Visa μάλλον ειναι ενσωματωμένη στην ισοτιμία.. Στη visa ειναι νομίζω 1% και 2% στη MasterCard ή 2 και 2,5 αντίστοιχα.. Κάπως έτσι