Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Απο φοιτητικη visa vodafone, με την αλλαγη σε mastercard μου την μετετρεψαν μονοι τους σε χρυσή.. Περίεργο για τετοιες εποχες και παρολο που ηταν φοιτητικη..

Αυξησαν και το πιστωτικο οριο;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυξησαν και το πιστωτικο οριο;

Μου ειπαν οχι , γιατι δεν εχει γινει ακομα αναθεωριση και εξεταση σε μαζικο βαθμο. Και οταν τους ρωτησα τι προνομια εχει η χρυση καρτα, μου ειπαν οτι οταν γινει αυτη η εξεταση και αξιολογιση στο επομενο διαστημα, θα μου το αυξησουν αρκετα σε σχεση με τωρα. Επισης μου μειωσαν το επιτοκιο.

Απλα γενικοτερα η τραπεζα εχει παγωσει την αυξηση των πιστωτικων οριων σε όλους για ενα διαστημα.

Η φυσικη καρτα παντως ειναι κανονικα χρυσή, σε σχεση με κοκκινη που ειναι η classic και η student

Μου ειπαν οχι , γιατι δεν εχει γινει ακομα αναθεωριση και εξεταση σε μαζικο βαθμο. Και οταν τους ρωτησα τι προνομια εχει η χρυση καρτα, μου ειπαν οτι οταν γινει αυτη η εξεταση και αξιολογιση στο επομενο διαστημα, θα μου το αυξησουν αρκετα σε σχεση με τωρα. Επισης μου μειωσαν το επιτοκιο.

Απλα γενικοτερα η τραπεζα εχει παγωσει την αυξηση των πιστωτικων οριων σε όλους για ενα διαστημα.

Η φυσικη καρτα παντως ειναι κανονικα χρυσή, σε σχεση με κοκκινη που ειναι η classic και η student

Το βασικο ειναι η μειωση του επιτοκιου αν και δεν θα το χρειαστεις αν πληρωνεις κανονικα στην ωρα σου. Κατα τα αλλα εντυπωσιακη αυτη η αναβαθμιση

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άσχετα με το πόσο επισφαλής ή όχι τους είμαι σαν πελάτης.. Το θεωρώ πολύ λάθος να το κάνει σε κάποιον που δεν τους έχει πάει ποτέ του εκκαθαριστικό και χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του.. ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης.

Και ένα άλλο θετικό που πρόσεξα είναι ότι άλλαξε και η έκπτωση που σου δίνουν στο κινητό . Ισχύει πάλι το 1 ευρώ ανά 50 , αλλά πλέον πιάνονται και τα δεκαδικά.

Αν κάποιος έχει κάνει αγορές 480 ευρώ πχ.. Παλιά θα λάμβανε έκπτωση 9 ευρώ (σαν 450 δηλαδή) ενώ πλέον θα λαμβάνει 9,60 ευρώ.

Edited by Alex0077

Άσχετα με το πόσο επισφαλής ή όχι τους είμαι σαν πελάτης.. Το θεωρώ πολύ λάθος να το κάνει σε κάποιον που δεν τους έχει πάει ποτέ του εκκαθαριστικό και χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του.. ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης.

Και ένα άλλο θετικό που πρόσεξα είναι ότι άλλαξε και η έκπτωση που σου δίνουν στο κινητό . Ισχύει πάλι το 1 ευρώ ανά 50 , αλλά πλέον πιάνονται και τα δεκαδικά.

Αν κάποιος έχει κάνει αγορές 480 ευρώ πχ.. Παλιά θα λάμβανε έκπτωση 9 ευρώ (σαν 450 δηλαδή) ενώ πλέον θα λαμβάνει 9,60 ευρώ.

Μπορει και να μην αλλαξει το πιστωτικο οριο. Απλα να εχεις χρηση με το ιδιο πιστωτικο οριο

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπορει και να μην αλλαξει το πιστωτικο οριο. Απλα να εχεις χρηση με το ιδιο πιστωτικο οριο

Μου άφησε να εννοηθεί πάντως ότι στην πρώτη ευκαιρία θα αυξηθεί το πιστωτικό όριο κατά πολύ από όσο ειναι τώρα (έτσι μου πε.. αμέσως μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος που επικρατεί τώρα που έχουν παγώσει τα πιστωτικά όρια και δεν δέχονται καν αιτήσεις για αύξηση ακόμα και με εκκαθαριστικά).. Και τώρα πάντως 1500 που είμαι .. μια χαρά είναι.

Θα δείξει στο μέλλον..

γενικα παντως στο site απο φοιτητικες εχει μεινει μονο της vodafone.

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

γενικα παντως στο site απο φοιτητικες εχει μεινει μονο της vodafone.

Και η affinity http://www.citibank.com/greece/homepage/index.htm

Απλως δεν την εμφανιζει στην κατηγορια.

Αν πας, λεει οτι ειναι και φοιτητικη στις πληροφοριες της καρτας

γενικα δινουν ευκολα την φοιτητικη της vodafone; γιατι αν δεν μου αυξησουν το πιστωτικο στην eurobank λεω να παω citi...

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Παιδια να ρωτησω απο ποια τραπεζα που βγαζει prapay card μπορω να κανω αγορες μεχρι 1500 η και παραπανω διοτι στη Eurobank που εχω μπορω μεχρι 1000 ευρω αγορες οχι παραπανω?

Ευχαριστω.

Edit:Κομπλε βρηκα ακρη με ανιστοιχη αλλου ειδους καρτα απο eurobank.

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

γενικα δινουν ευκολα την φοιτητικη της vodafone; γιατι αν δεν μου αυξησουν το πιστωτικο στην eurobank λεω να παω citi...

Καποτε τις δινανε με το κιλο. Τωρα εχουν αλλαξει πολιτικη και ειναι καπως πιο προσεκτικοι

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μέχρι και πέρσι έδιναν αν δεν έχεις άλλο δάνειο ή άλλη πιστωτική.. Αλλά τώρα αφού έχεις eurobank και κάνεις αίτηση και για δεύτερη λίγο δύσκολο μου φαίνεται...

Πάντως το πιο πιθανό είναι αν στην εγκρίνουν , θα σου βάλουν αρχικό πιστωτικό όριο 1000 ευρώ που είναι ικανοποιητικό νομίζω.

Περίμενα να ακουστούν όλες οι απόψεις αναφορικά με την μεταφορά των χρημάτων εκτός του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος πριν καταθέσω και την δική μου άποψη, καθότι ήθελα να ακούσω όλους τους λόγους που επικαλείται κάποιος για να προβεί σε μια τέτοια κίνηση. Αφού μελέτησα προσεκτικά όλες τις παραπάνω δημοσιεύσεις, η άποψη μου δεν έχει αλλάξει, και παραμένει σταθερή: είναι λάθος.

Είναι λάθος να βγάλω τα χρήματα μου έξω για να τιμωρήσω την προηγούμενη γενιά για τα λάθη της.

Είναι λάθος να παίρνω σαν παράδειγμα τα μεγάλα κεφάλια που βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό για φορολογικούς σκοπούς, και όχι επειδή φοβούνται χρεοκοπία.

Είναι λάθος να βγάλω τα χρήματα μου έξω για να τιμωρήσω τους Έλληνες τραπεζίτες, λες και οι ξένοι τραπεζίτες είναι από άλλη πάστα.

Είναι λάθος να βγάλω τα χρήματα μου έξω μόνο και μόνο επειδή φοβάμαι τη χρεωκοπία του τραπεζικού συστήματος ή της χώρας. Στερώντας ρευστότητα από το τραπεζικό κύκλωμα, αυξάνεται το μέσο κόστος δανεισμού των τραπεζών, καθώς πρέπει είτε να ρευστοποιήσουν επενδύσεις / να πουλήσουν χαρτοφυλάκια, είτε να δανειστούν από την ανύπαρκτη διατραπεζική. Γεγονός το οποίο έχει επιπτώσεις και σε μίκρο επίπεδο, και σε μάκρο, οδηγώντας σε ένα φαύλο κύκλο, του οποίου μόνη κατάληξη είναι η αυτοεκπληρούμενη χρεοκοπία. Δεν χρειάζεται να το πιστέψετε αν δεν το καταλαβαίνετε, βάλτε τα κάτω και ζυγίστε τα, και σκεφτείτε τι θα γίνει στις τράπεζες, στην οικονομία και στη χώρα, αν ΟΛΟΙ κάνουν την αναμενόμενη κίνηση της εξαγωγής των κεφαλαίων στο εξωτερικό. Αν συνδυαστεί με τα υπόλοιπα σκάνδαλα και λάθη της χώρας, ποιά θα ήταν η κατάσταση τώρα, αν όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι είχαν προβεί σε αντίστοιχη κίνηση;

Δεν είναι θέμα πατριωτισμού. Δεν τίθεται θέμα σε τέτοια βάση. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές πως όλοι έχουμε έντονο το αίσθημα του πατριωτισμού. Είναι θέμα λογικής και ευθύνης του καθενός από εμάς, και τελικά συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου. Ότι μη πατριωτικό και αν έχουν κάνει άλλοι εις βάρος μου, εγώ θέλω να ξέρω πως έχω την συνείδηση μου καθαρή, προκειμένου η επόμενη γενιά να μη λέει τα ίδια για εμένα.

Κάνεις λάθος .

Κανένας άνθρωπος δεν ενεργεί σε μακροοικονομικό επίπεδο , παρά μόνο σε μικροοικονομικό .

Κοντολογής , δεν είναι δυνατόν όταν πέρνω αποφάσεις να κοιτάω τι θα συνέβενε αν όλη η κοινωνία έκανε το ίδιο .

Ένας μαγαζάτωρας που δεν βγαίνει απολύει τον υπάλληλο του. Προφανώς όταν όλες οι επιχειρήσεις κάνουν το ίδιο , ο μαγαζάτωρας θα πάει ακόμα χειρότερα ... ( αλλά αυτός μόνο στο μικροοικονομικό επίπεδο μπορεί και εενργεί )

Κάνεις λάθος .

Κανένας άνθρωπος δεν ενεργεί σε μακροοικονομικό επίπεδο , παρά μόνο σε μικροοικονομικό .

Κοντολογής , δεν είναι δυνατόν όταν πέρνω αποφάσεις να κοιτάω τι θα συνέβενε αν όλη η κοινωνία έκανε το ίδιο .

Ένας μαγαζάτωρας που δεν βγαίνει απολύει τον υπάλληλο του. Προφανώς όταν όλες οι επιχειρήσεις κάνουν το ίδιο , ο μαγαζάτωρας θα πάει ακόμα χειρότερα ... ( αλλά αυτός μόνο στο μικροοικονομικό επίπεδο μπορεί και εενργεί )

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά στην παρομοίωση σου. Ο μαγαζάτορας, δεδομένου ότι ενεργεί ορθολογικά, πρέπει να έχει φτάσει στο σημείο που δεν έχει άλλη επιλογή - αναγκαστικά θα μειώσει μισθούς και θα απολύσει, και αυτό είναι συνέπεια παλαιότερων επιλογών (δικών του ή/και άλλων).

Ναι συμφωνώ, ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί μικροοικονομικά, μόνο όσο υπάρχουν άμεσες ατομικές συνέπειες. Τι γίνεται όμως με τις μακροοικονομικές συνέπειες των πράξεων μας, που δεν έχουν μικροοικονομικές συνέπειες; Μήπως αυτές μας οδήγησαν ως εδώ; Μήπως να καταδεχτούμε να εξετάσουμε λίγο την κουλτούρα και την παιδεία άλλων λαών, αν όχι γενικότερα, τότε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα;

Ναι μπορεί να κάνω λάθος. Αλλά τι άλλο μας έχει μείνει;

Edited by l3ft3r1s

Θα μου επιτρεψετε να μπω και εγω στην κουβεντα σας αν και πιστευω οτι ειμαστε off topic και θα πεσει διαγραφη , και οι 2 στο γενικο συμπερασμα της τοποθετησης συμφωνειτε πιστευω, η διαφορα ειναι στην λεπτομερια ( που δεν ειναι πραγματικα λεπτομερια σαν ιδεα ) του αν ειναι πατριωτικο ή οχι η εξαγωγη των χρημάτων εκτος Ελληνικων τραπεζων, l3ft3r1s αν και δεν σε γνωριζω προσωπικα και δεν εχουμε καμια αλλη συνομιλια μεταξυ μας σε κανενα νημα και χωρις να εχω καμια διαθεση για γλειψιμο σε τιμα αυτο που λες και το εκτιμω , η λογικη της σκεψης σου οσο αναφορα την ευθυνη περι πατριωτισμου ειναι σωστη, ομως οπως ειπε και ο Vasileios κανεις δεν ενεργει σε μακροοικονομικο επιπεδο εις γνωση του,ομως αντιδρα άθελα του με μακροοικονομικη σκεψη οταν τον πιεζουν οι καταστασεις.Απο τα γραφόμενα σας ειμαι σιγουρος οτι καταλαβατε τι εννοω και δεν πρεπει να μπω σε παραδειγματα.Anyway πιστευω οτι αξιζει να ανοιχθει ενα νεο νημα με αυτο το υπεροχο θεμα και να αναλύσουμε εκεί τις σκέψεις μας ο καθένας , ομορφα και με τα επιχειρήματα μας οπως ξεκινησε και εδω η κουβεντα.

πατριωτισμος δεν ειναι.αυτη η λεξη εχει αρχισει να χανει την αξια της γιατι κολλαει σχεδον παντου σημερα ,αδικα και θελημενα απο καποιους.εχει μια εννοια και αυτη την εχουν ορισει μονο οι πολυ παλαιοτερες γεννιες δυστυχως .

ομως εμενα μου αρεσε που μιλησε για κουλτουρα και παιδεια.πιστευω οτι εκει εχει δικιο.εκει ειναι η ουσια.μας λειπει .ολοι στην ελλαδα εχουμε γινει σφετεριστες.κοιταμε μονο την παρτη μας.και την τσεπη μας φυσικα.γιαυτο καποιοι ενηργησαν ετσι.αλλα απο ψηλα βρωμαει το κεφαλι και δυστυχως φταιμε ολοι μας που το συντηρημουμε εκει ψηλα.ειναι μεγαλη συζητηση και οχι για εδω.τελος να πω οτι αυτοι που βγαλανε χρηματα εξω ,εχουν αλλα τοσα διασπαρτα και ανεκαθεν το εκαναν αυτο ανετα.δεν ηταν η πρωτη φορα.εννοω οτι ειναι ολοι πλουσιοι η' στην χειροτερη ευποροι.δεν μπορει να τα βγαλει ο μισθωτος οικογενειαρχης με 5αψηφιο νουμερο.

Για μένα, η έννοια της πιστωτικής έχει να κάνει με την "πρόσβαση" του ατόμου για να κάνεις αγορές εξ' αποστάσεως. Τα περί επιτοκίου και χαμηλού πιστωτικού ορίου λίγη σημασία έχουν αν ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ στην ώρα σου (δεν σε ενδιαφέρει το επιτόκιο), κάνεις ΛΟΓΙΚΕΣ αγορές (δεν αγοράζεις αυτοκίνητο 20,000 ευρώ από το internet). Είναι ένα εργαλείο για απομακρυσμένες συναλλαγές.
Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του

Για μένα, η έννοια της πιστωτικής έχει να κάνει με την "πρόσβαση" του ατόμου για να κάνεις αγορές εξ' αποστάσεως. Τα περί επιτοκίου και χαμηλού πιστωτικού ορίου λίγη σημασία έχουν αν ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ στην ώρα σου (δεν σε ενδιαφέρει το επιτόκιο), κάνεις ΛΟΓΙΚΕΣ αγορές (δεν αγοράζεις αυτοκίνητο 20,000 ευρώ από το internet). Είναι ένα εργαλείο για απομακρυσμένες συναλλαγές.

Δεν συμφωνώ, η πιστωτική ειναι εργαλείο και θα έλεγα περισσότερο διευκολύνει την φυσική σου παρουσία και πληρωμή και οχι τόσο το ιντερνετ, σαφώς και το υπόλοιπο παίζει ρολο και είναι σχετικό με την τσέπη και την χρήση που κάνει ο κάθε ένας, μην ξεχνάς οτι ολα σχεδόν τα καταστήματα δίνουν στην ιδια τιμή πχ ενα πλυντήριο σε μετρητά και στην ίδια τιμή με πιστωτική και 12 άτοκες δόσεις.

Εγω πιστωτική στο ιντερνετ δεν χρησιμοποιώ για λόγους ασφαλείας, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, προτιμώ το παυπαλ

επειδη εχω μεγαλη εμπειρια στο θεμα αγορα απο ιντερνετ εχω να πω οτι ειναι οντως πολυ χρησιμο εργαλειο αλλα οχι η πιστωτικη,η χρεωστικη.ποτε πιστωτικη στο ιντερνετ ακομα και σε εγκυρα-ασφαλη σαιτ.μπορει μια στις τοσες να συμβει κατι.περσι θυμαστε τι εγινε σε 2 μεγαλες εταιρειες.ουτε το πειπαλ εμπιστευομαι.υπαρχουν καλες και κακες κριτικες.

οσον αφορα την αγορα αυτοκινητου σας πληροφορω οτι ηδη γινεται και εδω στην ελλαδα και ξερω καποιον που το εφερε απο αγγλια.γερμανικο απο αντιπροσωπεια αγγλιας και μαλιστα εχει να λεει τα καλυτερα για την αποστολη και εξυπηρετηση απο τους νησιωτες.οχι θα κατσει να ταλαιπωρειται με τα κολπα και την κουτοπονηραδα των εδω αντιπροσωπων!

Οι δυνατότητες που σου δίνει η χρεωστική κάρτα είναι πια τόσο πολλές που συναγωνίζονται στα ίσα την πιστωτική. Οποιοσδήποτε έχει ένα τραπεζικό λογαριασμό με κάποια χρήματα διαθέσιμα για αγορές, δεν έχει κανένα λόγο να βγάλει πιστωτική.

Άσχετο. Μια χαρά συνεχίζει να υφίσταται το πολύ σημαντικό 5% που δίνει η Πειραιώς στον direct. Πολλοί έσπευσαν να πουν (είμουν κι εγώ ένας) ότι είναι ένας κράχτης που θα κρατήσει 2,3 μήνες το πολύ. Να που φτάνουμε τέλη του χρόνου και συνεχίζει. Πιθανόν να συνεχίσει και το 2013. Λογικά η εισχώρηση ρευστού στην Πειραιώς είναι πολύ μεγαλύτερη από την όποια χασούρα έχει από τους τόκους. Αλήθεια, το μέτρο φορολογίας 15% στους τόκους πέρασε; Από πότε θα ισχύσει;

Οι δυνατότητες που σου δίνει η χρεωστική κάρτα είναι πια τόσο πολλές που συναγωνίζονται στα ίσα την πιστωτική. Οποιοσδήποτε έχει ένα τραπεζικό λογαριασμό με κάποια χρήματα διαθέσιμα για αγορές, δεν έχει κανένα λόγο να βγάλει πιστωτική.

Δηλαδή για σένα δεν έχει καμιά σημασία η πίστωση που σου παρέχει η πιστωτική χωρίς καμιά επιβάρυνση για ένα μήνα, πως είναι το ίδιο

Βεβαια ο κεθε ενας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την αξια του χρήματος.

Αλλα αν θέλεις πηγενε σε μια τράπεζα και δανείσου 1000 ευρω για ενα μηνά, τοτε θα καταλαβεις ποια ειναι η αξια τις δωρεάν πίστωσης που απολαμβάνεις.

Άσχετο. Μια χαρά συνεχίζει να υφίσταται το πολύ σημαντικό 5% που δίνει η Πειραιώς στον direct. Πολλοί έσπευσαν να πουν (είμουν κι εγώ ένας) ότι είναι ένας κράχτης που θα κρατήσει 2,3 μήνες το πολύ. Να που φτάνουμε τέλη του χρόνου και συνεχίζει. Πιθανόν να συνεχίσει και το 2013. Λογικά η εισχώρηση ρευστού στην Πειραιώς είναι πολύ μεγαλύτερη από την όποια χασούρα έχει από τους τόκους. Αλήθεια, το μέτρο φορολογίας 15% στους τόκους πέρασε; Από πότε θα ισχύσει;

Ο λόγος που πάντα θα υπερέχει η πιστωτική, είναι τα διάφορα bonus που σε κάποιες κάρτες είναι πολύ καλά. Πάντα εννοείται με σωστή χρήση της. Επίσης και το ότι ουσιαστικά πληρώνεις μετά από καιρό άτοκα αυτό που αγόρασες. Και τέλος ότι μπορείς να αγοράσεις με άτοκες δόσεις (δεν γνωρίζω αν ισχύει για τις χρεωστικές αυτό).

Το 5% πιστεύω κι εγώ ότι έγινε σαν κράχτης, όμως πρέπει να είχε μεγάλη επιτυχία και για αυτό το συνεχίζουν. Όπως και να έχει ακόμα και αν το σταματήσουν, δημιουργούμε μια προθεσμιακή παράλληλα σε αυτό το λογαριασμό και έχει και καλό επιτόκιο.

Δηλαδή για σένα δεν έχει καμιά σημασία η πίστωση που σου παρέχει η πιστωτική χωρίς καμιά επιβάρυνση για ένα μήνα, πως είναι το ίδιο

.

Ο μηνας μπορει να φτασει μεχρι και τις 50 μερες υπο προυποθεσεις.

Τεραστιο πλεονεκτημα των πιστωτικων

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ο λόγος που πάντα θα υπερέχει η πιστωτική, είναι τα διάφορα bonus που σε κάποιες κάρτες είναι πολύ καλά. Πάντα εννοείται με σωστή χρήση της. Επίσης και το ότι ουσιαστικά πληρώνεις μετά από καιρό άτοκα αυτό που αγόρασες. Και τέλος ότι μπορείς να αγοράσεις με άτοκες δόσεις (δεν γνωρίζω αν ισχύει για τις χρεωστικές αυτό).

Το 5% πιστεύω κι εγώ ότι έγινε σαν κράχτης, όμως πρέπει να είχε μεγάλη επιτυχία και για αυτό το συνεχίζουν. Όπως και να έχει ακόμα και αν το σταματήσουν, δημιουργούμε μια προθεσμιακή παράλληλα σε αυτό το λογαριασμό και έχει και καλό επιτόκιο.

Μα μπόνους έχει και με τις χρεωστικές. Πλέον οι τράπεζες σου δίνουν λόγους να χρησιμοποιείς τη χρεωστική, όπως το πρόγραμμα επιστροφής της eurobank με το οποίο έχεις σημαντικό κέρδος σε κάθε αγορά, η πρόσφατη προσφορά της εθνοplus που μπορείς να κερδίσεις ως 0,99€ για κάθε αγορά άνω των 10€ και διάφορες άλλες προσφορές που βγαίνουν κατα καιρούς.

Αυτή τη στιγμή, πιστωτικές-χρεωστικές έρχονται στα ίδια με τη διαφορά ότι οι πιστωτικές έχουν πολλά - ενώ η χρεωστική κανένα. Αν δεν εξοφλήσεις το όφελος εντός του μήνα ή του καθοριζόμενου διατήματος, επιβαρύνεσαι με τόκους. Δυστυχώς η πλειοψηφία όσων χρησιμοποιούν πιστωτική, έχει επιβαρυνθεί κάποια στιγμή με τόκους λόγω καθυστερημένης πληρωμής ή αδυναμίας πληρωμής. Καταστάσεις που με τη χρήση της χρεωστικής δεν μπορούν να συμβούν. Φυσικά ο καθένας κρίνει τι τον συμφέρει. Αν π.χ. εσύ αυτή τη στιγμή έχεις 50€ στο λογαριασμό σου, δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τη χρεωστική συστηματικά. Αν ξέρεις ότι στις τάδε του μηνός θα πάρεις χρήματα και άρα τότε θα μπορείς να εξοφλήσεις τις αγορές σου, είναι λογικό να σε συμφέρει και να σε εξυπηρετεί η πιστωτική. Πόσοι όμως είναι σαν εσένα; Πόσοι είναι απολύτως σίγουροι ότι στις τάδε του μηνός θα μπορούν να ανταπεξέλθουν; Τη στιγμή που 1 στους 3 εργαζόμενους πληρώνονται με έναντι ή καθυστερήσεις μηνών; Δεν ξέρω. Απλώς λέω ότι είναι πολύ εύκολο τελικά να πληρώσεις και τους τόκους μαζί με τις αγορές σου. Ελάχιστοι πια κάνουν έξυπνη χρήση της πιστωτικής. Οι υπόλοιποι κάποια στιγμή παγιδεύονται και πληρώνουν ένα προϊόν Χ2. Βέβαια ίσως και να το κάνουν από επιλογή, ίσως απλά να μην τους ενδιαφέρει που θα επιβαρυνθούν επιπλέον. Το σίγουρο είναι ότι με την πιστωτική ίσως να έχεις πολύ αρνητική κατάληξη ενώ με τη χρεωστική δεν υπάρχει καμία περίπτωση.