Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

εγω χθες πηγα στην τραπεζα Κυπρου για να ακυρωσω την νεα Prepaid! και να βγαλω τα χρηματα που ειχα μεσα..13.50 euro - 5 ευρο για την εκδοση της νες καρτας,που μεταξυ μας ειχε ανανεωθει χωρις να τους παρω τηλεφωνο :mad:,τα χρηματα μου ειπε ο υπαλληλος θα μπουν στον λογαριασμο σε 2-3 μερες.(καταθετικο λογαριασμο κυπρου).

μου κακοφανηκε πολυ..που ενω ειναι δωρεαν η εκδοση της,μετα τα 2 χρονια την πληρωνεις κανονικοτατα!! :down:

μεγαλη απατεωνια αυτη η prepaid...Και ειχε και προμηθεια για καθε κινηση σου.Γι αυτο αναγκαστηκα να κανω καταθετικο λογαριασμο για νεους στην alpha bank(που και παλι ομως σε περιοριζει για 4 κινησεις το μηνα δωρεαν).Ωστοσο μου εκανε αρνητικη εντυπωση που δε μου εκτυπωσαν χρεωστικη καρτα εκεινη τη στιγμη,καθως μου εχουν πει πως σε αλλες τραπεζες μπορουν να σου την εκτυπωσουν την ιδια στιγμη.Ισχυει κατι τετοιο?

μεγαλη απατεωνια αυτη η prepaid...Και ειχε και προμηθεια για καθε κινηση σου.Γι αυτο αναγκαστηκα να κανω καταθετικο λογαριασμο για νεους στην alpha bank(που και παλι ομως σε περιοριζει για 4 κινησεις το μηνα δωρεαν).Ωστοσο μου εκανε αρνητικη εντυπωση που δε μου εκτυπωσαν χρεωστικη καρτα εκεινη τη στιγμη,καθως μου εχουν πει πως σε αλλες τραπεζες μπορουν να σου την εκτυπωσουν την ιδια στιγμη.Ισχυει κατι τετοιο?

σε αρκετες τραπεζες την εκτυπωνουν εκεινη την στιγμη π.χ eurobank, citibank

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστω @παιχτης.Δλδ να θες να κινησεις την αγορα,και να σε κωλυσιεργει η τραπεζα.Μου ειπαν απο την αλλη εβδομαδα θα ερθει στο υποκαταστημα τους

εγω οταν την ειχα βγαλει την ειχα παρει αμεσα.

παντως με εχει βολεψει αφανταστα το e-banking της Κυπρου.ευτυχως το καταλαβα νωρις..:whistle:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστω @παιχτης.Δλδ να θες να κινησεις την αγορα,και να σε κωλυσιεργει η τραπεζα.Μου ειπαν απο την αλλη εβδομαδα θα ερθει στο υποκαταστημα τους

εσυ θα παρααργησεις. η καρτα θα παει στο υποκαταστημα και θα πας να την παρεις απο εκει. φροντισε να τους παιρνεις τηλεφωνο καθε μερα να ρωτας αν πηγε η καρτα, γιατι αλλιως θα καθυστερησεις πολυ. εγω περιμενα 25 μερες να με παρουν απο υποκαταστημα της millenium για καρτα και τελικα οταν περασα απο εκει μου ειπαν οτι ειχε 22 μερες που παρελαβαν την καρτα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ξερει κανεις για την Κυπρου Visa Gold ποιο ειναι το ρημαδι το επιτοκιο αγορων και μετρητων , κατι εμαθα για 15,70 και 16 και κατι αντιστοιχα , αλλα η εξυπηρετηση στο τηλεφωνο μου ειπε κατι κουλο , των ρωταω υπαρχει καποιο προγραμμα για καλοπληρωτες κτλ ( πχ πολλες τραπεζες μειωνουν τα επιτοκια αν εισαι ενταξει στις υποχρεωσεις σου κτλ ) και μου λεει , αυτο θα το κανετε trade μετην τραπεζα μετα απο λιγο καιρο !!!! δηλαδη του λεω μεχρι που μπορει να φτασει ? μου λεει οτι κανονισετε με την τραπεζα , δηλαδη του λεω αν ζητησω να ειναι 9% θα μου το κανουν ? μου λεει συννεοηθητε με την τραπεζα αυτη ειναι μεταξυ σας υποθεση το ποσο μπορει να φτασει !!!

Εχεις κανεις κανενα feedback απο καρτες της Κυπρου και να μου πει ... επισης δεν εχει καμια διαφορα η χρυση απο την κανονικη , ισως εκτος απο το πιστωτικο οριο..Αρα ποιος ο λογος υπαρξης της Χρυσης ?? Σε καποιες τραπεζες οι χρυσες εχουν χαμηλοτερο επιτοκιο ( λιγο λιγοτερο ).

Και από τα 2

Μήπως οι καταθέσεις μέσω ΑΤΜ είναι από εκείνες που βάζεις κατευθείαν τα χρήματα και τα μετράει το μηχάνημα μόνο του; Όπως και να 'χει βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Μήπως οι καταθέσεις μέσω ΑΤΜ είναι από εκείνες που βάζεις κατευθείαν τα χρήματα και τα μετράει το μηχάνημα μόνο του; Όπως και να 'χει βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Nαι προφανώς σε αυτές αναφέρομαι. Αλλά το ίδιο ισχύει και για καταθέσεις που θα γίνουν στο ταμείο. Μέχρι και επιταγές έχω καταθέσει και τα λεφτα μπαίνουν αμέσως (στην αλφα)

Nαι προφανώς σε αυτές αναφέρομαι. Αλλά το ίδιο ισχύει και για καταθέσεις που θα γίνουν στο ταμείο. Μέχρι και επιταγές έχω καταθέσει και τα λεφτα μπαίνουν αμέσως (στην αλφα)

Λογικό είναι. Οι καταθέσεις στα μηχανήματα που μετράνε αυτόματα τα χρήματα γίνονται αμέσως. Στις υπόλοιπες τράπεζες όπου οι καταθέσεις γίνονται με φάκελο, πρέπει να περιμένουν να ανοιχτεί η ΑΤΜ από υπάλληλο, και μετά να περαστούν τα χρήματα στον λογαριασμό.

Λογικό είναι. Οι καταθέσεις στα μηχανήματα που μετράνε αυτόματα τα χρήματα γίνονται αμέσως. Στις υπόλοιπες τράπεζες όπου οι καταθέσεις γίνονται με φάκελο, πρέπει να περιμένουν να ανοιχτεί η ΑΤΜ από υπάλληλο, και μετά να περαστούν τα χρήματα στον λογαριασμό.

Νομίζω ότι αυτό που συζητούσαμε είναι η πρακτική της Πειραιως να κρατά τα χρήματα δεσμευμένα για μια μερα από τότε που θα γίνουν κατάθεση.

Το ερωτημα είναι αν το έκαναν και άλλες τράπεζες αυτό.

Σε αυτό απάντησα ότι αλφα και εθνική δε μου κρατάνε τα χρήματα αλλά τα πιστώνουν αμέσως (ακόμα και επιταγες στην άλφα). Μόνο η τοκοφορια ξεκινά μια μέρα μετα

Νομίζω ότι αυτό που συζητούσαμε είναι η πρακτική της Πειραιως να κρατά τα χρήματα δεσμευμένα για μια μερα από τότε που θα γίνουν κατάθεση.

Το ερωτημα είναι αν το έκαναν και άλλες τράπεζες αυτό.

Σε αυτό απάντησα ότι αλφα και εθνική δε μου κρατάνε τα χρήματα αλλά τα πιστώνουν αμέσως (ακόμα και επιταγες στην άλφα). Μόνο η τοκοφορια ξεκινά μια μέρα μετα

Μα δεν είπα κάτι αντίθετο. Απλά σχολίασα γιατί δεν το κάνουν αυτό Άλφα και Εθνική. :)

Μα δεν είπα κάτι αντίθετο. Απλά σχολίασα γιατί δεν το κάνουν αυτό Άλφα και Εθνική. :)

Εχω λογαριασμό και στην Πειραιώς και τους είχα ρωτήσει για αυτό και μου είχαν πει ότι και στο ταμειο να γίνει κατάθεση τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα την άλλη μέρα (δεν αναφερομαι σε μισθοδοσία για την οποία ισχύουν άλλοι κανόνες πιθανώς)

Οταν τους ειπα ότι Εθνική και άλφα δεν το κάνουν, τους φάνηκε παράξενο

Εχω λογαριασμό και στην Πειραιώς και τους είχα ρωτήσει για αυτό και μου είχαν πει ότι και στο ταμειο να γίνει κατάθεση τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα την άλλη μέρα (δεν αναφερομαι σε μισθοδοσία για την οποία ισχύουν άλλοι κανόνες πιθανώς)

Οταν τους ειπα ότι Εθνική και άλφα δεν το κάνουν, τους φάνηκε παράξενο

Αυτό είναι όντως παράξενο... Μου κάνει εντύπωση είναι αλήθεια.

Αυτό είναι όντως παράξενο... Μου κάνει εντύπωση είναι αλήθεια.

Σου φαίνεται και σένα παραξενο αυτό που κάνει η εθνική και η άλφα;

Σου φαίνεται και σένα παραξενο αυτό που κάνει η εθνική και η άλφα;

Όχι, αυτό που κάνει η Πειραιώς. ;)

Μια ερώτηση να κάνω (ίσως να φανεί και κουλή .. δεν ξέρω..!)

Στο Η.Β. τα ATΜ έχουν περιορισμό ως το πόσα λεφτά μπορείς να τραβήξεις σε μία συναλλαγή .. (π.χ. ανώτατο ποσό 800 λίρες) Υπάρχει η δυνατότητα να "παρακαμθεί" αυτό .. ; δηλαδή .. Θα μπορούσα να πάω στο ταμείο κάποιας τράπεζας και να ζητήσω να βγάλω περισσότερα λεφτά με μία συναλλαγή;; Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό;;

Ευχαριστώ!

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Στο Η.Β. τα ATΜ έχουν περιορισμό ως το πόσα λεφτά μπορείς να τραβήξεις σε μία συναλλαγή .. (π.χ. ανώτατο ποσό 800 λίρες) Υπάρχει η δυνατότητα να "παρακαμθεί" αυτό .. ; δηλαδή .. Θα μπορούσα να πάω στο ταμείο κάποιας τράπεζας και να ζητήσω να βγάλω περισσότερα λεφτά με μία συναλλαγή;; Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό;;

Ευχαριστώ!

αυτο που λες μου εχει συμβει και εμενα,καποια ATM εχουν περιορισμο,ομως εχω παει σε αλλο μηχανημα διφορετικης τραπεζας και μεσω ΔΙΑΣ εχω παρει περισσοτερα χρηματα.

τωρα στην περιπτωση σου δεν ξερω εαν ισχυει το ιδιο..:cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ!

ζητας αυξηση του οριου αναληψης χρηματων μεσω ατμ. στην γιουρομπανκ για παραδειγμα το ειχαν κανει για λογους ασφαλειας 700 ευρω αλλα με μια απλη αιτηση το κανεις οσο σε βολευει

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχω επί 13 χρόνια την κάρτα DYNAMIC της ALPHA BANK. Φροντίζω πάντα να πληρώνω στην λήξη όλο το ποσόν. Τον Σεπτέμβριο, επειδή έλειπα, έμεινε απλήρωτο το ''τρομερό'' ποσόν των 73,90 Ευρώ. Μετά από 10 ημέρες βγήκε το ειδοποιητήριο της τράπεζας. Για Ευρώ 73,90, για 10 ημέρες που είχαν περάσει από την ημερομηνία πληρωμής, μου έβαλαν τόκο Ε 4,29 που σημαίνει ότι για 10 ημέρες μου έβαλαν 6 % τόκο. Δηλαδή 18 % τον μήνα ή 216 % ετήσιο επιτόκιο. Φαντάζομαι ότι αυτό το επιτόκιο σπάει κάθε παγκόσμιο ρεκόρ !!!! Επικοινώνησα με την ALPHA BANK και τους είπα ότι ήδη πλήρωσα το ποσό αυτό και παρακαλώ να εξετάσουν το θέμα γιατί είναι απίστευτο να τοκίζουν με 216 % τον χρόνο. Όμως μου απάντησαν ότι είναι όλα σωστά και δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα απολύτως ! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Κατά τα άλλα οι πολιτικοί μπορούν να θεωρολογούν για τα δάνεια την ώρα που οι τράπεζες συνεχίζουν να πλουτίζουν με τρόπο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και ΑΝΕΝΤΙΜΟ.

Έχω επί 13 χρόνια την κάρτα DYNAMIC της ALPHA BANK. Φροντίζω πάντα να πληρώνω στην λήξη όλο το ποσόν. Τον Σεπτέμβριο, επειδή έλειπα, έμεινε απλήρωτο το ''τρομερό'' ποσόν των 73,90 Ευρώ. Μετά από 10 ημέρες βγήκε το ειδοποιητήριο της τράπεζας. Για Ευρώ 73,90, για 10 ημέρες που είχαν περάσει από την ημερομηνία πληρωμής, μου έβαλαν τόκο Ε 4,29 που σημαίνει ότι για 10 ημέρες μου έβαλαν 6 % τόκο. Δηλαδή 18 % τον μήνα ή 216 % ετήσιο επιτόκιο. Φαντάζομαι ότι αυτό το επιτόκιο σπάει κάθε παγκόσμιο ρεκόρ !!!! Επικοινώνησα με την ALPHA BANK και τους είπα ότι ήδη πλήρωσα το ποσό αυτό και παρακαλώ να εξετάσουν το θέμα γιατί είναι απίστευτο να τοκίζουν με 216 % τον χρόνο. Όμως μου απάντησαν ότι είναι όλα σωστά και δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα απολύτως ! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Κατά τα άλλα οι πολιτικοί μπορούν να θεωρολογούν για τα δάνεια την ώρα που οι τράπεζες συνεχίζουν να πλουτίζουν με τρόπο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και ΑΝΕΝΤΙΜΟ.

Άρα πραγματικά μας κλέβουν και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μα είναι τυχαίο , οτι οι μόνοι επιχειρηματίες με κέρδος μέσα στη κρίση, είναι οι τράπεζες?

αυτο που λες μου εχει συμβει και εμενα,καποια ATM εχουν περιορισμο,ομως εχω παει σε αλλο μηχανημα διφορετικης τραπεζας και μεσω ΔΙΑΣ εχω παρει περισσοτερα χρηματα.

τωρα στην περιπτωση σου δεν ξερω εαν ισχυει το ιδιο..:cool:

Μήπως θυμάσαι καθόλου τι χρηματικό ποσό είχες βγάλει και από ποια τράπεζα...; Γιατί εγώ ενδιαφέρομαι για ποσό άνω των 1000 λιρών σε μία συναλλαγή!!

ζητας αυξηση του οριου αναληψης χρηματων μεσω ατμ. στην γιουρομπανκ για παραδειγμα το ειχαν κανει για λογους ασφαλειας 700 ευρω αλλα με μια απλη αιτηση το κανεις οσο σε βολευει

αναφέρομαι σε τράπεζες του εξωτερικού..

και συγκεκριμένα στα όρια που θέτει η κάθε τράπεζα στην Αγγλία για αναλήψεις από ΑΤΜ.

Αυτό για το ημερήσιο όριο ανάληψης είναι άλλο "πακέτο" και είναι τακτοποιημένο ..

Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση!

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Οι κάρτες των τραπεζών λειτουργούν με μηνιαία επιτόκια, τα οποία λίγο - πολύ είναι γνωστά, όπως επίσης και το ότι είναι ιδιαίτερα υψηλά. Υπάρχουν κάρτες με επιτόκιο πάνω από 20% το μήνα.

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι τράπεζες πλουτίζουν ανέντιμα. Δε νομίζω ότι υπάρχει τράπεζα που να κρύβει τα επιτόκια της από τους πελάτες...