Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

τι σημαινει απλεσ visa κ μη απλεσ. η ειναι visa η καρτα η δεν ειναι. να ξαναπασ στην ταμια κ να τησ πεισ οτι δεν ξερει τι τησ γινεται. ειναι τελειωσ ανενημερωτη για να μην πω τιποτε αλλο

Αν υπάρχουν απλές VISA θα πρέπει να υπάρχουν και σύνθετες VISA !!! , αφού το αντίθετο της λέξης "απλό" είναι το "σύνθετο".

Τα πράγματα όμως είναι απλά.

CASH BACK μπορείς να κάνεις με VISA της ALPHA BANK, KYΠΡΟΥ ή ΜILLENNIUM.

Αν η VISA της ALPHA είναι και BONUS, φυσικά και συμμετέχει στο CASH BACK.

Δεν συμμετέχουν οι MASTERCARD BONUS και οι AMEX BONUS.

Έτυχε και σ΄ έμενα μια ταμίας που τις έδωσα VISA BONUS (ΑΒ στο κέντρο της Αθήνας - Μάρνη 24)

να μου λέει : Oi απλές (άντε πάλι) VISA δικαιούνται δωροεπιταγή, η δική σας δεν είναι απλή.

Αυτό το είπε αφού είχε κάνει το CASH BACK.

Εγώ επέμενα και ζήτησε βοήθεια από την υπεύθυνο του καταστήματος.

Μετά από σύσκεψη, μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι δωροεπιταγή διότι η VISA που έχω δεν είναι απλή (φτου).

Για να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, μου έδειξαν ένα έντυπο με οδηγίες για τις ταμίες που έχουν που αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση του CASH BACK.

Έγινα έξαλλος διότι μου έδωσαν να διαβάσω το εξής.

Δεν συμμετέχουν οι MASTERCARD BONUS και οι AMEX BONUS

Αφου άρχισα να φωνάζω, μου είπαν " θα πάρουμε τηλέφωνο".

Πήραν τηλέφωνο και μου ...πέταξαν στο τέλος, μετά από μισή ώρα, την δωροεπιταγή με ύφος "πάρε για να μην φωνάζεις".

Τι απογοήτευση, μετά από τόση "μάχη", η δωροεπιταγή να είναι των 3 ευρώ !!!

Αν υπάρχουν απλές VISA θα πρέπει να υπάρχουν και σύνθετες VISA !!! , αφού το αντίθετο της λέξης "απλό" είναι το "σύνθετο".

Πράγματι, εάν θέλουμε να παίζουμε με τα λόγια (πράγμα που ελπίζω να μην συμβαίνει).

Όμως, υπάρχει κόσμος ο οποίος λέει τις κάρτες πιστωτικές, ακόμη κι αν είναι χρεωστικές και Visa, ακόμη κι αν είναι Mastercard. Με το σκεπτικό αυτό, απλή Visa είναι η Visa που δεν είναι Bonus. Τόσο απλά (και ουχί σύνθετα).

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Αυτό που θα εννοούσε η ταμίας είναι ότι οι κάρτες Bonus της Alpha δεν έχουν την δυνατότητα των δωροεπιταγών. Αν το σκεφτείς είναι λογικό, εφόσον η ανταμοιβή του πελάτη είναι με άλλο τρόπο για τις Bonus κάρτες.

Υ.Γ.

Η ταμίας σίγουρα δεν φταίει σε τίποτα.

To σκέφτηκα αλλά δεν το βρήκα λογικό.

Me visa bonus της alpha δικαιούσαι δωροεπιταγή μετά από cash back.

Με mastercard bonus και bonus ΑΜΕΧ της alpha δεν μπορείς να κάνεις cash back, άρα δεν δικαιούσε δωροεπιταγή.

Αν η ταμίας εννοούσε τι οι κάρτες Bonus της Alpha δεν έχουν την δυνατότητα δωροεπιταγών φυσικά και φταίει διότι έδωσε λάθος πληροφορίες. Από άγνοια φυσικά.

To σκέφτηκα αλλά δεν το βρήκα λογικό.

Me visa bonus της alpha δικαιούσαι δωροεπιταγή μετά από cash back.

Με mastercard bonus και bonus ΑΜΕΧ της alpha δεν μπορείς να κάνεις cash back, άρα δεν δικαιούσε δωροεπιταγή.

Αν η ταμίας εννοούσε τι οι κάρτες Bonus της Alpha δεν έχουν την δυνατότητα δωροεπιταγών φυσικά και φταίει διότι έδωσε λάθος πληροφορίες. Από άγνοια φυσικά.

Εντάξει. Αυτό που έκανα ήταν μία εικασία, η οποία προφανώς και δεν άπτεται της πραγματικότητας. Οπότε, λογικό ή παράλογο, σημασία έχει ότι η ταμίας δεν ήτο πλήρως ενημερωμένη.

Εντάξει. Αυτό που έκανα ήταν μία εικασία, η οποία προφανώς και δεν άπτεται της πραγματικότητας. Οπότε, λογικό ή παράλογο, σημασία έχει ότι η ταμίας δεν ήτο πλήρως ενημερωμένη.

Το άσχημο δεν είναι πως δεν ήτο πλήρως ενημερωμένη αλλά το άσχημο είναι πως νόμιζε πως ήτο ενημερωμένη.

Το άσχημο δεν είναι πως δεν ήτο πλήρως ενημερωμένη αλλά το άσχημο είναι πως νόμιζε πως ήτο ενημερωμένη.

Προσωπικά δεν περιμένω από την ταμία και την κάθε ταμία να κάτσει να μάθει όλη την προσφορά με όλες τις υποσημειώσεις, ρήτρες, απαγορεύσεις και εξαιρέσεις. Οπότε το άσχημο είναι ότι την ενημέρωσαν λάθος. Δεν φέρει καμία ευθύνη.

Ομοίως, δικαίως νόμιζε πως ήτο ενημερωμένη.

Θα ήθελα λίγη βοήθεια σχετικά με ένα προβληματισμό μου, για όποιον ξέρει...

Έχουμε στην τράπεζα κάποια χρήματα σε δολάρια, απο παλιά, αλλά τόσα χρόνια δεν τα μετατρέπουμε σε ευρώ γιατι οσο παει και χειροτερεύει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου αμερικής... Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή, για να μετατρέψω 10,000 usd παίρνω μόλις 7,000 Euro.

Η απορία μου, αν και γενική, είναι η εξής:

Συμφέρει να μετατρέψουμε τώρα τα δολάρια σε ευρώ ή να περιμένουμε? Απο τη μία βλέπω πως όσο πάει και αυξάνει η ισοτιμία, αλλά απο την άλλη, υπάρχει ελπίδα να πέσει σε πιο φυσιολογικές τιμές?

Έχουμε στην τράπεζα κάποια χρήματα σε δολάρια, απο παλιά, αλλά τόσα χρόνια δεν τα μετατρέπουμε σε ευρώ γιατι οσο παει και χειροτερεύει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου αμερικής... Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή, για να μετατρέψω 10,000 usd παίρνω μόλις 7,000 Euro.

Συμφέρει να μετατρέψουμε τώρα τα δολάρια σε ευρώ ή να περιμένουμε? Απο τη μία βλέπω πως όσο πάει και αυξάνει η ισοτιμία, αλλά απο την άλλη, υπάρχει ελπίδα να πέσει σε πιο φυσιολογικές τιμές?

Με τις σημερινές συνθήκες, το πιθανότερο είναι να παρουσιάσει κι άλλη πτώση το δολλάριο. Δύσκολο, εώς απίθανο να επανέλθει στα παλαιότερα επίπεδα, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

Προσωπικά θα τα κράταγα σε δολλάρια...

αστα μην τα ακουμπας , αν δεν καιγεσαι να ρευστοποιησεις καλυτερα να τα αφησεις εκει που ειναι , θα αργησει να ανεβει το δολλαριο απ οτι λενε σχεδον ολοι , οι αμερικανοι εχουν βαλει τις μηχανες και τυπωνουν χρημα νυχτα μερα για να ορθοποδήσουν απο την κριση.

Μολις διορθωθουν τα πραγματα με την Αμερικανικη οικονομια θα ανεβουν και τα λεφτα σου.

Οποτε αν εχεις υπομονη και δεν τα χρειαζεσαι καλυτερα μην τα πειραζεις,τουλαχιστον ακομα

Με τις σημερινές συνθήκες, το πιθανότερο είναι να παρουσιάσει κι άλλη πτώση το δολλάριο. Δύσκολο, εώς απίθανο να επανέλθει στα παλαιότερα επίπεδα, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

Προσωπικά θα τα κράταγα σε δολλάρια...

αστα μην τα ακουμπας , αν δεν καιγεσαι να ρευστοποιησεις καλυτερα να τα αφησεις εκει που ειναι , θα αργησει να ανεβει το δολλαριο απ οτι λενε σχεδον ολοι , οι αμερικανοι εχουν βαλει τις μηχανες και τυπωνουν χρημα νυχτα μερα για να ορθοποδήσουν απο την κριση.

Μολις διορθωθουν τα πραγματα με την Αμερικανικη οικονομια θα ανεβουν και τα λεφτα σου.

Οποτε αν εχεις υπομονη και δεν τα χρειαζεσαι καλυτερα μην τα πειραζεις,τουλαχιστον ακομα

Οκ, οπότε τα αφήνω και ελπίζω στο μέλλον να είναι καλύτερα τα πράγματα :)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Tου λέτε ότι η ισοτιμία θα χειροτερεύσει (δε διαφωνώ) και παράλληλα του λέτε να τα κρατήσει σε δολλάρια?

Του λέτε δηλαδή να χάσει χρήματα?:blink:

Τα μεγάλα ελλείματα στις ΗΠΑ θα συνεχιστούν για μια 3ετία από ότι φαίνεται. Πιθανότατα πριν από αυτήν την 3ετία να μην ανακάμψει το δολλάριο (αν ανακάμψει).

Στο μεσοδιάστημα βέβαια μπορεί να ξαναδούμε το ευρώ στο 1,6 δολλάρια!

Tου λέτε ότι η ισοτιμία θα χειροτερεύσει (δε διαφωνώ) και παράλληλα του λέτε να τα κρατήσει σε δολλάρια?

Τα μεγάλα ελλείματα στις ΗΠΑ θα συνεχιστούν για μια 3ετία από ότι φαίνεται. Πιθανότατα πριν από αυτήν την 3ετία να μην ανακάμψει το δολλάριο (αν ανακάμψει).

Βασικα δεν του λεμε να χασει χρηματα , μια προταση κανουμε και ο καθενας λεει την αποψη του , σιγουρα η αμερικανικη οικονομια θα αργησει να ανακαμψει , υπαρχουν ομως καποιες συγκυριες που το δολλαριο θα ανακαμψει σαν κομμητης ( για λιγο ) εκει θα ειναι το καλυτερο σημειο να ''αλλαξει'' τα δολλαρια του.Αυτη ειναι η διαφορα σε αυτον που παρακολουθει τις αγορες και σε καποιον που απλα εχει καποια λεφτα στην τραπεζα και δεν τον νοιαζει τιποτα.

Πως το λένε οι Maroon 5, it won't be soon before long. Οπότε εφόσον δεν είμαστε τραπεζικοί αναλυτές, κάνουμε απλές προτάσεις. Στη θέση του και εφόσον δεν τα χρειάζομαι, θα τα άφηνα δολλάρια. Τόσα χρόνια κάθονται εκεί, ας μείνουν λίγο ακόμα.

Κατά τα άλλα προσυπογράφω την απάντηση του alexasso.

Ώστε έτσι είναι οι προβλέψεις για το δολλάριο...

Άρα τα λεφτά που έχει η αδερφή μου στις ΗΠΑ υπόλοιπο από τις σπουδές ας μείνουν εκεί.

Εκτός κι αν πάω και τα κάνω όλα abercrombie να τα φέρω εδώ να τα πουλήσω να βγάλω και κέρδος :lol::lol::lol: !

Άρα τα λεφτά που έχει η αδερφή μου στις ΗΠΑ υπόλοιπο από τις σπουδές ας μείνουν εκεί.

Εκτός κι αν πάω και τα κάνω όλα abercrombie να τα φέρω εδώ να τα πουλήσω να βγάλω και κέρδος :lol::lol::lol: !

You said it! :wink:

αμα βρεις χαμηλή την ισοτιμία της λίρας με το euro δεν χρειάζεται να κάνεις και υπερατλαντικό .. πετάξου μέχρι το Λονδίνο και πίσω από τη Regent Street θα σε οδηγήσει το άρωμα του Α&F .. :lol::lol:

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Προσωπικά δεν περιμένω από την ταμία και την κάθε ταμία να κάτσει να μάθει όλη την προσφορά με όλες τις υποσημειώσεις, ρήτρες, απαγορεύσεις και εξαιρέσεις. Οπότε το άσχημο είναι ότι την ενημέρωσαν λάθος. Δεν φέρει καμία ευθύνη.

Ομοίως, δικαίως νόμιζε πως ήτο ενημερωμένη.

Οι ταμιες δεν κανουν ποτε λαθη γιατι ακομα και αν κανουν λαθη τα πληρωνουν απο τη τσεπη τους

-

Οι ταμιες δεν κανουν ποτε λαθη γιατι ακομα και αν κανουν λαθη τα πληρωνουν απο τη τσεπη τους

Τι άκυρο ήταν τώρα αυτό?

1) Τα παιδιά πριν από 2 εβδομάδες (!) μιλούσαν για ταμίες σουπερμαρκετ και μάλιστα για μη χρηματική συναλλαγή, που δεν υπάρχει κίνδυνος να βάλουν απ την τσέπη τους.

2) "Οι ταμιες δεν κανουν ποτε λαθη" "γιατι ακομα και αν κανουν λαθη..." Τελικά κάνουν ή δεν κάνουν λάθη? :lol:

eurobank student visa την οποια εχω 9χρονια και μια προσφατη mastercard απο εθνικη!

Και εγώ έχω τη Eurobank Student Visa και ενδιαφέρομαι να βγάλω άλλη μια κανονική πιστωτική της ίδιας τράπεζας χωρίς να καταργήσω τη Student γιατί με βολεύουν οι δωρεάν αναλήψεις μετρητών που προσφέρει.

Έχεις ρωτήσει αν υπάρχει περίπτωση να καταργήσουν τη Student αν πας να αιτηθείς κανονική πιστωτική κάρτα και δουν ότι πλέον εργάζεσαι και έχεις εκκαθαριστικό;

Δε θέλω να ρισκάρω τη δικιά μου. :p

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

οι πιστωτικές δεν είναι για ανάληψη μετρητών. σε τρελαίνουν στον τόκο. ακόμα και οι ίδιες οι τράπεζες λένε οτι αυτή είναι κακή χρήση της κάρτας

Πλέον Εθνική και Alpha και άλλες τράπεζες κατάργησαν την προμήθεια ανάληψης μετρητών σε κάρτες VISA

Πλέον Εθνική και Alpha και άλλες τράπεζες κατάργησαν την προμήθεια ανάληψης μετρητών σε κάρτες VISA

Υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για αυτό?

Υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για αυτό?

Δεν υπαρχει ανακοινωση! Ειναι δικαστικη εντολη στην οποια πειθαρχουν θελουν δεν θελουν...

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j