Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

εγω εκανα alphabank 1 2 3 επδ ειδα επιτοκιο 3,65%..και στο ατμ μου εβγαζε οτι ισχυει για πανω απο 5000...

• Απαντήσεις 27,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• alfeios

1031

• Vasileios

1147

• pexths

1268

• Alex0077

784

Δημοφιλείς μέρες

Ρε παιδιά να κάνω μία ερώτηση;

Έχω πάει σε άλλο σπίτι και θέλω να αλλάξω τη διεύθυνση αποστολής λογαριασμών στη νέα διεύθυνση.Για κάποιους λόγους, δεν έχω κανένα λογαριασμό στο δικό μου όνομα και πλέον, απ'ότι μου είπαν απαιτείται ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ που να μου ανήκει.

Δηλαδή εγώ τώρα τι πρέπει να κάνω για να μην πηγαίνουν λογαριασμοί στην παλιά διεύθυνση;Τόσο δύσκολο είναι να γίνει η αλλαγή;

Εξυπακούεται πως όταν είχα κάνει αίτηση να εκδοθούν οι κάρτες μου, δεν μου είχαν ζητήσει κάτι για να αποδείξω ότι μένω στην διεύθυνση που είχα δηλώσει.

Τώρα δηλαδή γιατί με παιδεύουν έτσι;:mad:

Τι να λεμε τωρα... Eurobank... λογαριασμος στο ονομα μου και απλα θελω να αλλαξω τον ΑΔΤ (ταυτοτητα) και αφου βρεθηκα εκει, να μετατρεψω το λογαριασμο απο μισθοδοσιας σε απλο αφου πλεον δεν εργαζομαι.

Για να το κανω αυτο λεει, χρειαζεται να τους παω χαρτι λυσης της συμβασης... η να παω στην Αστυνομια να επικυρωσω υπευθυνη δηλωση οτι δεν εργαζομαι πλεον. :ninja:

Ε λοιπον, ειναι γνωστο τι πηραν τελικα (@@) και το αφησα μισθοδοσιας (οπου ο τοκος ειναι μεγαλυτερος!).

Οταν λες οτι δεν ειναι στο ονομα σου ο λογαριασμος, αναφερεσαι στον τραπεζικο, ετσι; Σε ποια τραπεζα σου ζητησαν λογαριασμο ΔΕΚΟ γι'αυτο το πραγμα;

Αν δεν ειναι στο ονομα σου ο τραπεζικος λογαριασμος τοτε αυτο που θα χρειαστεις ειναι εξουσιοδοτηση απο το δικαιουχο, αυτο ειναι το λογικο.

Η να παρεις στην τηλεφωνικη εξυπηρετηση αν εχεις τον κωδικο και να πεις οτι εισαι ο δικαιουχος. :O

Μηπως τους ειπες οτι ο λογαριασμος ΔΕΚΟ ειναι στο ονομα του δικαιουχου και γι'αυτο τον ζητησαν;

σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου.Ειχα παει να κανω account paypal,αλλα μου ζηταγε αυτον τον 3ψηφιο αριθμο....Απ' οτι καταλαβα,paypal κανεις με πιστωτικη και οχι με χρεωστικη.Προβλημα τοτε,γιατι δεν εχω εκκαθαριστικο εφοριας.Ειμαι προστατευομενο μελος ακομη:(

εγώ το paypal εδώ και 3-4 χρόνια το έχω συνδέσει και με πιστωτική και με χρεωστική και δεν είχα πρόβλημα ( συγκεκριμένα με Πειραιώς, Eurobank, AlphaBank, Κύπρου).

ίσως με εκκαθαριστικό των γονιών σου.. να ρωτούσες καμιά τράπεζα;;; Αν είσαι φοιτητής υπάρχουν κάτι φοιτητικές χρεωστικές που εκδίδουν οι τράπεζες που δεν θυμάμαι να ζητάνε εκκαθαριστικό.. αλλά για να μην σε πάρω και στο λαιμό μου.. ψάξτο λίγο... αν σε ενδιαφέρει..

Μαριελ, μηπως να παμε και βεβαιωση οτι εχουμε κανει σεξ; http://www.laymark.com/i/m/m155.gif

Λοιπον Στελαρα, πανε σε μια τραπεζα απο αυτες (αυτες που ειπε η Μαριελ εκτος της λαμογιο-γιουρομπανκ) και ανοιξε απλο λογαριασμο.

Δε θελει ουτε εκκαθαριστικα ουτε τιποτα. Μονο ταυτοτητα.

Βεβαια δεν ειμαι σιγουρος αν δινουν ολες χρεωστικη με απλο λογαριασμο εκτος απο την Πειραιως η οποια δινει σιγουρα.

Αν και παλι εχεις προβληματα, ξερω μια καλη στα Κευμαν που ουτε εκκαθαριστικο ζηταει, ουτε ΑΔΤ, ουτε και ονομα... http://www.laymark.com/i/m/m009.gif

Guest valeria
Τι να λεμε τωρα... Eurobank... λογαριασμος στο ονομα μου και απλα θελω να αλλαξω τον ΑΔΤ (ταυτοτητα) και αφου βρεθηκα εκει, να μετατρεψω το λογαριασμο απο μισθοδοσιας σε απλο αφου πλεον δεν εργαζομαι.

Για να το κανω αυτο λεει, χρειαζεται να τους παω χαρτι λυσης της συμβασης... η να παω στην Αστυνομια να επικυρωσω υπευθυνη δηλωση οτι δεν εργαζομαι πλεον. :ninja:

Ε λοιπον, ειναι γνωστο τι πηραν τελικα (@@) και το αφησα μισθοδοσιας (οπου ο τοκος ειναι μεγαλυτερος!).

Οταν λες οτι δεν ειναι στο ονομα σου ο λογαριασμος, αναφερεσαι στον τραπεζικο, ετσι; Σε ποια τραπεζα σου ζητησαν λογαριασμο ΔΕΚΟ γι'αυτο το πραγμα;

Αν δεν ειναι στο ονομα σου ο τραπεζικος λογαριασμος τοτε αυτο που θα χρειαστεις ειναι εξουσιοδοτηση απο το δικαιουχο, αυτο ειναι το λογικο.

Η να παρεις στην τηλεφωνικη εξυπηρετηση αν εχεις τον κωδικο και να πεις οτι εισαι ο δικαιουχος. :O

Μηπως τους ειπες οτι ο λογαριασμος ΔΕΚΟ ειναι στο ονομα του δικαιουχου και γι'αυτο τον ζητησαν;

Ο τραπεζικός λογαριασμός, φίλε μου, μου ανήκει εξ'ολοκλήρου.

Θέλουν όμως ένα λογαριασμό ΔΕΚΟ που να είναι στο όνομά μου και να δείχνει τη νέα διεύθυνση που θέλω να δηλώσω για να γίνει η αλλαγή.

Το θέμα είναι ότι δεν είναι δικό μου το σπίτι και έχουμε κάνει τις αλλαγές των λογαριασμών ήδη στο όνομα του συντρόφου μου, όπως και το συμβόλαιο του σπιτιού.

Πείτε μου τώρα ότι για κάτι τέτοιο, πρέπει να ξανα-αλλάξω τα στοιχεία σε κάποια από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ήμαρτον δηλαδή...

Μου το είπαν σε δύο καταστήματα και στο Europhone Banking, αφού επιβεβαίωσαν τα στοιχεία μου :X

Θέλουν όμως ένα λογαριασμό ΔΕΚΟ που να είναι στο όνομά μου και να δείχνει τη νέα διεύθυνση που θέλω να δηλώσω για να γίνει η αλλαγή.

Το θέμα είναι ότι είναι δεν δικό μου το σπίτι και έχουμε κάνει τις αλλαγές των λογαριασμών ήδη στο όνομα του συντρόφου μου, όπως και το συμβόλαιο του σπιτιού.

Πείτε μου τώρα ότι για κάτι τέτοιο, πρέπει να ξανα-αλλάξω τα στοιχεία σε κάποια από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ήμαρτον δηλαδή...

Μου το είπαν σε δύο καταστήματα και στο Europhone Banking, αφού επιβεβαίωσαν τα στοιχεία μου :X

ετσι ειναι.εμενα για να προσθεσω ακομα εναν δικαιουχο στο βιβλιαριο(ανθρωποι ειμαστε βρε αδερφε..) ζητησαν και παλι εκτος απο τα κλασικα, ΚΑΙ λογαριασμο δεκο...και αφου τους τα πηγαμε μας ειπαν πως το συγκεκριμενο ατομο δεν μπορει να μπει γτ αλλο επαγγελμα γραφει στην ταυτοτητα(απο τις παλιες) και αλλο φαινεται απο τα υπολοιπα χαρτια...ελεεινοι και τρισαθλιοι εκει μεσα..δηλαδη σε οσους ζητανε δανειο(και οχι απλα να μπουνε συνδικαιουχοι) τι και ποσο τους ψειριζουν???

Btw καποιος ξερει να μου απαντησει για αυτο που ρωτησα πιο πανω με την πειραιως?

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Μαριελ, μηπως να παμε και βεβαιωση οτι εχουμε κανει σεξ; http://www.laymark.com/i/m/m155.gif

Λοιπον Στελαρα, πανε σε μια τραπεζα απο αυτες (αυτες που ειπε η Μαριελ εκτος της λαμογιο-γιουρομπανκ) και ανοιξε απλο λογαριασμο.

Δε θελει ουτε εκκαθαριστικα ουτε τιποτα. Μονο ταυτοτητα.

Βεβαια δεν ειμαι σιγουρος αν δινουν ολες χρεωστικη με απλο λογαριασμο εκτος απο την Πειραιως η οποια δινει σιγουρα.

Αν και παλι εχεις προβληματα, ξερω μια καλη στα Κευμαν που ουτε εκκαθαριστικο ζηταει, ουτε ΑΔΤ, ουτε και ονομα... http://www.laymark.com/i/m/m009.gif

εμένα στην Πειραιώς , Χρηστάκο , γιατί μου ζήτησαν εκκαθαριστικό;;;

Στα Cayman με ενδιαφέρει κ μένα.. αν έχεις καμιά καλή πρόταση.. στείλε κι από εδώ.. :p

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Το θέμα είναι ότι δεν είναι δικό μου το σπίτι και έχουμε κάνει τις αλλαγές των λογαριασμών ήδη στο όνομα του συντρόφου μου, όπως και το συμβόλαιο του σπιτιού.

Ήμαρτον δηλαδή...

Ok, με μπερδεψε λιγο το ποστ σου :O

Προσωπικα το θεωρω απαραδεκτο αυτο που σου ζητησαν.

Αυτο που θα σου προτεινα ειναι να συνεργαστεις με αλλη τραπεζα που δε ζηταει παραλογα πραγματα.

Προσφατα που εκανα το ιδιο πραγμα στο λογαριασμο μου εδω, το μονο που χρειαστηκε ηταν να παω στο καταστημα της τραπεζας. Σε 1 λεπτο, ο υπαλληλος ειχε αλλαξει τη διεθυνση και το μονο που χρειαστηκε ηταν να χρησιμοποιησω την καρτα μου και να βαλω το πιν... οτι γινεται σε ολες τις συναλλαγες εδω.

Αυτο ειναι και το ουσιαστικο, να γινει η ταυτοποιηση σου απο μεριας της τραπεζας.

Κι επειδη ειμαι σιγουρος οτι δε θα βγαλεις καποια ακρη (δεν ξερω αν σου ειπαν καποια δικαιολογια απο τη Eurobank) ειτε θα αναγκαστεις να μετακομισεις στο παλιο σου σπιτι ειτε να τους πας το χαρτι που θελουν.

Ή φυσικα να τους "χαιρετισεις".

Εγω παντως θα το ειχα κανει καιρο πριν με τις βλακειες που μου ζητησαν (οχι που θα πρεπει να τους αποδειξω οτι πλεον δεν εργαζομαι!... και να τρεχω κιολας λες και ειμαι κανενας δουλος τους) αλλα το λογαριασμο μου εκει τον εχω παροπλισμενο και δε με πολυνοιαζει... μεχρι φυσικα να ληξει η Euroline καρτα που εχω και να μου στειλουν εκεινη τη χρεωστικη που "μαγικα" μετατρεπεται σε πιστωτικη που πλεον συνηθιζουν. :rolleyes:

@Φρικ

Οχι, δε νομιζω πως εχει αλλαξει τιποτα.

Αναφερεσαι στην ενημερωση υπολοιπου, ετσι;

Οχι δεν ισχυει κατι τετοιο... εκτος κι αν προχωρανε προς τα πισω εκει στην Πειραιως που δεν το νομιζω.

Σχετικα με τις Ελληνικες τραπεζες παντως... αυτο που εχω παρατηρησει σχετικα με εδω ειναι οτι καμια δε δημοσιευει on-line τιμοκαταλογους με τις χρεωσεις και τις προμηθειες της! :X

εμένα στην Πειραιώς , Χρηστάκο , γιατί μου ζήτησαν εκκαθαριστικό;;;

Στα Cayman με ενδιαφέρει κ μένα.. αν έχεις καμιά καλή πρόταση.. στείλε κι από εδώ.. :p

Μηπως τους ειπες οτι εχεις εισοδημα ή οτι κανεις φορολογικη μονη σου; :rolleyes:

Στα Κευμαν τι να τον κανεις το λογαριασμο εσυ;

Πουλησες μηπως το iphone και θες να αποταμιευσεις την περιουσια που αποκομισες; http://www.laymark.com/i/m/m146.gif

Σε οφ σορ να τα επενδυσεις καλυτερα!

ετσι ειναι.εμενα για να προσθεσω ακομα εναν δικαιουχο στο βιβλιαριο(ανθρωποι ειμαστε βρε αδερφε..) ζητησαν και παλι εκτος απο τα κλασικα, ΚΑΙ λογαριασμο δεκο...και αφου τους τα πηγαμε μας ειπαν πως το συγκεκριμενο ατομο δεν μπορει να μπει γτ αλλο επαγγελμα γραφει στην ταυτοτητα(απο τις παλιες) και αλλο φαινεται απο τα υπολοιπα χαρτια...ελεεινοι και τρισαθλιοι εκει μεσα..δηλαδη σε οσους ζητανε δανειο(και οχι απλα να μπουνε συνδικαιουχοι) τι και ποσο τους ψειριζουν???

Btw καποιος ξερει να μου απαντησει για αυτο που ρωτησα πιο πανω με την πειραιως?

το'χω αναφέρει και παλιότερα σε ποστ..

Αρχικά είχα μαζί με δεύτερο δικαιούχο έναν λογαριασμό σε Alphabank (τον ανοίξαμε Σεπτέμβρη 2007) .. το μόνο που χρειάστηκε ήταν ΑΔΤ (να ποια δεν μου είχε ζητήσει εκκαθαριστικό) και είχαμε κάνει και αίτηση για μία χρεωστική.

Όταν μετά από ένα εξάμηνο περίπου χρειάστηκε να αλλάξουμε τα στοιχεία του ΑΔΤ (το ένα λόγω κλοπής και το άλλο λόγω αλλαγής) είχανε ζητήσει εκκαθαριστικό και λογαριασμό ΔΕΚΟ, για να πιστοποιήσουν λέει την διεύθυνση που δηλώνω στην ταυτότητα και στο λογαριασμό. Τρέχα γύρευε..

Γενικότερα, οι ελληνικές τράπεζες.. σου σπάνε τα νεύρα με τη γραφειοκρατία ... αφού και οι ίδιοι ακόμα βαριούνται να ασχοληθούν και να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.. είναι να απορείς, τελικά!!

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Μηπως τους ειπες οτι εχεις εισοδημα ή οτι κανεις φορολογικη μονη σου; :rolleyes:

Στα Κευμαν τι να τον κανεις το λογαριασμο εσυ;

Πουλησες μηπως το iphone και θες να αποταμιευσεις την περιουσια που αποκομισες; http://www.laymark.com/i/m/m146.gif

Σε οφ σορ να τα επενδυσεις καλυτερα!

όχι ρε συ..!! Δεν ξέρω τι να σου πω.. μπορεί να κάνω και λάθος... εκείνη τη μέρα άνοιξα λογαριασμούς σε 2-3 τράπεζες κ ίσως να μην τα θυμάμαι καλά...

Το iphone είναι θρησκεία..δεν πωλείται...!!

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Σχετικα με τις Ελληνικες τραπεζες παντως... αυτο που εχω παρατηρησει σχετικα με εδω ειναι οτι καμια δε δημοσιευει on-line τιμοκαταλογους με τις χρεωσεις και τις προμηθειες της! :X

Εθνική τράπεζα http://www.nbg.gr/wps/PA_1_ICSJJI420OUQC02D5GQ8PG2000/PDFReader?name=el_transaction_terms

Γενική Τράπεζα http://www.geniki.gr/images/2008-12-01_timologio.pdf

Aσπίς http://www.aspisbank.gr/download/greek/1144/index.html

Ρε παιδιά να κάνω μία ερώτηση;

Έχω πάει σε άλλο σπίτι και θέλω να αλλάξω τη διεύθυνση αποστολής λογαριασμών στη νέα διεύθυνση.Για κάποιους λόγους, δεν έχω κανένα λογαριασμό στο δικό μου όνομα και πλέον, απ'ότι μου είπαν απαιτείται ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ που να μου ανήκει.

Δηλαδή εγώ τώρα τι πρέπει να κάνω για να μην πηγαίνουν λογαριασμοί στην παλιά διεύθυνση;Τόσο δύσκολο είναι να γίνει η αλλαγή;

Εξυπακούεται πως όταν είχα κάνει αίτηση να εκδοθούν οι κάρτες μου, δεν μου είχαν ζητήσει κάτι για να αποδείξω ότι μένω στην διεύθυνση που είχα δηλώσει.

Τώρα δηλαδή γιατί με παιδεύουν έτσι;:mad:

Μπορείς να υποβάλεις αίτηση αλλαγής διεύθυνσης στο ταχυδρομείο της παλιάς σου διεύθυνσης. Έτσι, η αλληλογραφία σου (με την παλιά διεύθυνση) θα έρχετε στην νέα, για ένα εξάμηνο μόνο. Στο εξάμηνο αυτό θα πρέπει να φροντίσεις να λύσεις το πρόβλημα με τις τράπεζες. Έχω μερικούς λογαριασμούς καρτών που τους λαμβάνω στο poste restante. Μπορείς να ζητήσεις να σου στέλνουν τους λογαριασμούς σε Τ.Θ. ή poste restante

Δεν θέλω να έχω πια καμία αλλά δεν γίνεται.....

ΜΑΝΑ τσιγάρα στην φυλακή να φέρνεις...............:cool:

_______________http://farm7.static.flickr.com/6168/6227903819_67e7c12fb0_o.png___________

N_Name:SpyVe________M_Lion________Mac User

________iPhone_5S_G_64GB_iOS.7.0________

Οταν παω να κανω συναλλαγη στο site της bwin και betfair μου βγαζει αυτο το μηνυμα :Η αίτηση συναλλαγής απορρίφθηκε από το ινστιτούτο πιστωτικών καρτών. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε σε αυτό.

ξερει κανενας τι φτεει??η καρτα ειναι απο την eurobank κ ενοειτε πως εχω λ7

μεσα στην καρτα...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Follow me on Twitter

Οταν παω να κανω συναλλαγη στο site της bwin και betfair μου βγαζει αυτο το μηνυμα :Η αίτηση συναλλαγής απορρίφθηκε από το ινστιτούτο πιστωτικών καρτών. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε σε αυτό.

μεσα στην καρτα...

Εμένα μου'χει τύχει να μου βάζει όριο στις συναλλαγές από paypal. Ξέρει κανείς γιατί;

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

μεσα στην καρτα...

Mήπως είναι η πρώτη σου κατάθεση από αυτή την κάρτα στην Betfair; Αν ναι, θέλουν πρώτα φωτοτυπία κάρτας+ταυτότητας και να τους τα στείλεις με email. Τηλεφώνησε στην εξυπηρέτηση στο 00800 4413 1503 που είναι δωρεάν από σταθερό Ελλάδας για να σου λύσουν το πρόβλημα, είναι πολύ εξυπηρετικοί.

Και για την bwin τα ίδια ισχύουν.

Υ.Γ. Και αφού λύσεις το θέμα με την κάρτα σου, παίξε άσσο τον Άρη απόψε να κονομήσεις. :D

Mήπως είναι η πρώτη σου κατάθεση από αυτή την κάρτα στην Betfair; Αν ναι, θέλουν πρώτα φωτοτυπία κάρτας+ταυτότητας και να τους τα στείλεις με email. Τηλεφώνησε στην εξυπηρέτηση στο 00800 4413 1503 που είναι δωρεάν από σταθερό Ελλάδας για να σου λύσουν το πρόβλημα, είναι πολύ εξυπηρετικοί.

Και για την bwin τα ίδια ισχύουν.

Υ.Γ. Και αφού λύσεις το θέμα με την κάρτα σου, παίξε άσσο τον Άρη απόψε να κονομήσεις. :D

δεν ηταν η πρωτη καταθεση...δεν ξερω γιατι το εκανε αλλα μετα απο λιγο εγινε

κανονικα.....

ασο?????μπααααα δυσκολο...under το εβαλα.. :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Follow me on Twitter

ζητανε ταυτοτητα;;

εμενα ποτε δε μου ζητανε, ουτε καν για την αναληψη απο τι θυμαμαι.

ζητανε ταυτοτητα;;

εμενα ποτε δε μου ζητανε, ουτε καν για την αναληψη απο τι θυμαμαι.

Οι περισσότερες εταιρείες ζητάνε και ταυτότητα και φωτοτυπία της κάρτας. Μόνο την πρώτη φορά εννοείται.

Οι περισσότερες εταιρείες ζητάνε και ταυτότητα και φωτοτυπία της κάρτας. Μόνο την πρώτη φορά εννοείται.

Ισχύει. όταν είχα κερδίσει ένα "μεγάλο" ποσό .. για να κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό (έπαιζα με κάρτα τότε, δεν χρησιμοποιούσα την επιλογή του paypal) που είχα συνδεδεμένο μου ζήτησαν ταυτότητα.. μέσα σε 5 μέρες είχαν κατατεθεί τα χρήματα.

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

λέτε να βάλουν μυαλό; Εχω δει κάτι επιτόκια 20% για ανάληψη από ΑΤΜ.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/01/2009_265114

ΥΠΑΝ: Πρόστιμα 10,2 εκατ. ευρώ σε 17 τράπεζες

Η παράβαση αφορά σε χρέωση από την πλευρά των τραπεζών προς τους καταναλωτές, που έχει κριθεί καταχρηστική.

Για την καταχρηστική χρέωση που έχει να κάνει με την παρακράτηση ποσού ως προμήθεια, υπέρ της τράπεζας, στις περιπτώσεις ανάληψης μετρητών μέσω πιστωτικής κάρτας, 17 τράπεζες θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 600.000 ευρώ η κάθε μια, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Ι. Οικονόμου, επιβάλλονται πρόστιμα, συνολικά ύψους 10.200.000 ευρώ σε βάρος 17 τραπεζών, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Προστασίας, της γενικής γραμματείας Καταναλωτή, ύστερα από αυτεπάγγελτο έλεγχο, που πραγματοποίησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, σε ορισμένα βασικά τραπεζικά προϊόντα, που προσφέρουν τα πιστωτικά ιδρύματα, διαπίστωσε παραβατική συμπεριφορά από την πλευρά 17 τραπεζικών επιχειρήσεων.

Η παράβαση αφορά σε χρέωση από την πλευρά των τραπεζών προς τους καταναλωτές, που έχει κριθεί καταχρηστική με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και απαγορεύεται από την ΥΑ798/2008 ("Σχετικά με απαγόρευση αναγραφής Γενικών Όρων Συναλλαγών που έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις").

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος: «Οι θεσμικές μας παρεμβάσεις, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες μας, σε ό,τι αφορά την τραπεζική αγορά, σκοπό έχουν να λειτουργεί με κανόνες και ευκαιρίες για όλους. Δυστυχώς οι τράπεζες, σε ορισμένες περιπτώσεις, επιμένουν να εφαρμόζουν καταχρηστικές χρεώσεις και να εισπράττουν παράνομες προμήθειες από τους καταναλωτές.

Η συμπεριφορά αυτή, δεν μπορεί να είναι ανεκτή και έχει τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος. Ιδιαίτερα, σήμερα, μέσα σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική συγκυρία, για την αντιμετώπιση της οποίας η κυβέρνηση, ανάμεσα στα άλλα, φρόντισε έγκαιρα να θωρακίσει και να ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας, προκειμένου αυτό να στηρίξει την πραγματική οικονομία. Είναι αδιανόητο οι τράπεζες με ορισμένες συμπεριφορές, να βάζουν εμπόδια στην προσπάθεια αυτή».

Read The F...ing Manual First

λέτε να βάλουν μυαλό; Εχω δει κάτι επιτόκια 20% για ανάληψη από ΑΤΜ.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/01/2009_265114

ΥΠΑΝ: Πρόστιμα 10,2 εκατ. ευρώ σε 17 τράπεζες

Η παράβαση αφορά σε χρέωση από την πλευρά των τραπεζών προς τους καταναλωτές, που έχει κριθεί καταχρηστική.

Για την καταχρηστική χρέωση που έχει να κάνει με την παρακράτηση ποσού ως προμήθεια, υπέρ της τράπεζας, στις περιπτώσεις ανάληψης μετρητών μέσω πιστωτικής κάρτας, 17 τράπεζες θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 600.000 ευρώ η κάθε μια, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Ι. Οικονόμου, επιβάλλονται πρόστιμα, συνολικά ύψους 10.200.000 ευρώ σε βάρος 17 τραπεζών, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Προστασίας, της γενικής γραμματείας Καταναλωτή, ύστερα από αυτεπάγγελτο έλεγχο, που πραγματοποίησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, σε ορισμένα βασικά τραπεζικά προϊόντα, που προσφέρουν τα πιστωτικά ιδρύματα, διαπίστωσε παραβατική συμπεριφορά από την πλευρά 17 τραπεζικών επιχειρήσεων.

Η παράβαση αφορά σε χρέωση από την πλευρά των τραπεζών προς τους καταναλωτές, που έχει κριθεί καταχρηστική με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και απαγορεύεται από την ΥΑ798/2008 ("Σχετικά με απαγόρευση αναγραφής Γενικών Όρων Συναλλαγών που έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις").

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος: «Οι θεσμικές μας παρεμβάσεις, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες μας, σε ό,τι αφορά την τραπεζική αγορά, σκοπό έχουν να λειτουργεί με κανόνες και ευκαιρίες για όλους. Δυστυχώς οι τράπεζες, σε ορισμένες περιπτώσεις, επιμένουν να εφαρμόζουν καταχρηστικές χρεώσεις και να εισπράττουν παράνομες προμήθειες από τους καταναλωτές.

Η συμπεριφορά αυτή, δεν μπορεί να είναι ανεκτή και έχει τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος. Ιδιαίτερα, σήμερα, μέσα σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική συγκυρία, για την αντιμετώπιση της οποίας η κυβέρνηση, ανάμεσα στα άλλα, φρόντισε έγκαιρα να θωρακίσει και να ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας, προκειμένου αυτό να στηρίξει την πραγματική οικονομία. Είναι αδιανόητο οι τράπεζες με ορισμένες συμπεριφορές, να βάζουν εμπόδια στην προσπάθεια αυτή».

δεν προκειται να βαλουν ποτε μυαλο , ουτως η αλλως το υψος των προστιμων για τις τραπεζες ειναι απλα γελια , αν τους τσουζανε τα προστιμα θα κανανε κατι αλλα απο την στιγμη που βλεπεις μετα και απο τοσες αποφασεις και δικαστικες ηττες συνεχιζουν τον ιδιο χωρο αυτο παει να πει οτι απλα τους γαργαλανε τα προστιμα.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν πανε ποτε παραπερα απο τα χρηματικα προστιμα ...

δεν προκειται να βαλουν ποτε μυαλο , ουτως η αλλως το υψος των προστιμων για τις τραπεζες ειναι απλα γελια , αν τους τσουζανε τα προστιμα θα κανανε κατι αλλα απο την στιγμη που βλεπεις μετα και απο τοσες αποφασεις και δικαστικες ηττες συνεχιζουν τον ιδιο χωρο αυτο παει να πει οτι απλα τους γαργαλανε τα προστιμα.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν πανε ποτε παραπερα απο τα χρηματικα προστιμα ...

Δηλαδή το κράτος δίνει 28 δισ. στις τράπεζες και μετά τους παίρνει πίσω τα... 10,2 εκατομμύρια; Βαβα τους έκανε.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν τις αναγκαζει να επιστρεψουν αυτα που παρανομα εισέπραξαν .Αφου ειναι παρανομη η χρωση εξοδων για τις αναληψεις να τα επιστρεψουν πισω.