nick_aster Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 Εγώ προτείνω να βγάλουν οι γονείς σου μια οικογενειακή κάρτα και να στην στείλουν με ταχυδρομείο . Θα έχετε κοινό λογαριασμό, Αυτοί θα πληρώνουν και εσύ θα ψωνίζεις . aderfe den kserw pws ginetai auto? Πρώτη φορά ακούω ότι το PAYPAL κάνει μετατροπή από ευρώ σε Λίρες χωρίς κόστος . Ξέρω καλά ότι κάνει την μετατροπή στην τιμή που πουλιέτε το συνάλαγμα και όχι στην μέση τιμή , άρα πέρνει ένα 2-3%. den katalava ti ennoeis otan les sti mesi. Και τι σε νοιάζει που η Citibank δεν έχει κατάστημα στη Glasgow; Oι γονείς σου θα τα βάζουν στη Citi κανονικά κι εσύ θα τα τραβάς μια φορά το μήνα όλα μαζί από ΑΤΜ οποιασδήποτε τράπεζας. Η προμήθεια νομίζω δεν πρέπει να είναι παραπάνω από €2-2.5. Μετά θα τα καταθέτεις όλα μαζί στον αγγλικό σου λογαριασμό και θα τα τραβάς από εκεί σιγά σιγά χωρίς προμήθειες πλέον. Δες και στο θέμα για Σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία πρέπει να έχει αναλυθεί αυτο το θέμα (αν σε ενδιαφέρει). mporw na kanw analipsi oti poso thelw? i to imerisio tis kartas. sugnwmi alla eimai ekseraitika asxetos me auta.:ninja: Παράθεση :ninja: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
judaskostas Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 Γεια σας θα ήθελα να μου πειτε ποια ειναι η πιο συμφερουσα καρτα για να παιζω στοιχημα στο ιντερνετ.:worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 mporw na kanw analipsi oti poso thelw? i to imerisio tis kartas. sugnwmi alla eimai ekseraitika asxetos me auta.:ninja: Υπάρχει ημερήσιο όριο αλλά δε θυμάμαι πόσο είναι. Σε περιορίζει τόσο το όριο της Citibank (ρώτησέ τους να μάθεις πόσο είναι) αλλά και το όριο το οποίο μπορεί να έχει το εκάστοτε ATM. Eγώ το περισσότερο που μπορούσα να βγάλω ήταν γύρω στις £500-550 αλλά έχουν περάσει γύρω στα 5 χρόνια από τότε. Εκτός από τις ισοτιμίες που έχουν αλλάξει κατά πολύ, ίσως οι αγγλικές τράπεζες να έχουν αλλάξει τα όρια στα ΑΤΜ γενικώς - δεν ξέρω :O Πάντως με £500 λίρες που έβγαζα χρειαζόταν να βγάζω λεφτά περίπου ανά 3 βδομάδες - not bad if you ask me. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. September 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2008 > ATM limits Κανε αυτο που λεει ο gmac. Και πανε ανοιξε ενα λογαριασμο postgraduate στην HSBC εκει. :) Ακου 5 χιλιαρικα... :X RBS = Natwest = λαμπαδα... http://www.laymark.com/i/m/m071.gif Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fontas Δημ. September 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2008 Λοιπόν εγώ είμαι με χρεωστική Πειραιώς και χρεωστική Κύπρου. Και οι δύο έχουν γίνει δεκτές παντού στο ίντερνετ που τις έχω δοκιμάσει. Ειδικά με την Κύπρου έχω πληρώσει αγοράσει από άμαζον, έχω αγοράσει με πέιπαλ.. Το ή-μπάνκινγκ της Πειραιώς είναι σαφώς ανώτερο από αυτό της Κύπρου.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. September 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2008 Εγώ η μόνη πιστωτική κάρτα που θα πάρω μόλις μεγαλώσω είναι η Vodafone-Citibank για να μειώνω τον λογαριασμό του κινητού μου!:D:D. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nosileutis Δημ. September 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2008 Καλησπερα.Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση και οποιος γνωριζει ας μου απαντησει. Εχω μια καρτα visa electron απο την alpha bank και σκοπευω να κανω ταξιδι στο εξωτερικο σε χωρα που δεν χρησιμοποιουν ακομα το ευρω.Θελω να ρωτησω οταν κανω αγορες απο ενα καταστημα απευθειας μεσω της καρτας, θα μου κρατησει η τραπεζα προμηθεια για την αγορα αυτη;Τι συμφερει, να αγοραζω συνεχως με αυτο τον τροπο;η να κανω αναληψη στο τοπικο νομισμα απο καποιο ατμ. σε καποια τραπεζα εκει;Aπο οσο γνωριζω οταν κανω αναληψη απο ξενο ατμ. η τραπεζα κραταει καποια χρηματα.. Ευχαριστω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fontas Δημ. September 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2008 Αν αγοράσεις με την κάρτα η τράπεζα δεν κρατάει τπτ για την συναλαγή. Όπως ακριβώς όταν αγοράσεις μέσω ίντερνετ από κατάστημα του εξωτερικού.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. September 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2008 Η σωστή απάντηση έχει να κάνει με τους όρους συναλλαγής της κάρτας σου . Συγκεκριμένα υπάρχουν τράπεζες που χρεώνουν 2 % πάνω από την μέση τιμή συναλλάγματος άλλες που χρεώνουν 2,5 και άλλες 2,75. Άρα πρέπει να κοιτάξεις πως ακριβώς γίνετε η μετατροπή από το συνάλαγμα στο Ευρώ. Επίσης Κάπιες κάρτες σου δινουν ανάληψη μετρητών με μικρώτερη προμήθεια στην μετατροπή . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosDan Δημ. September 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2008 Συγκεκριμένα υπάρχουν τράπεζες που χρεώνουν 2 % πάνω από την μέση τιμή συναλλάγματος άλλες που χρεώνουν 2,5 και άλλες 2,75. Άρα πρέπει να κοιτάξεις πως ακριβώς γίνετε η μετατροπή από το συνάλαγμα στο Ευρώ. Απ οσο γνωριζω, η μαλλον απ οτι μ εχουν ενημερωσει απο τη Πειραιως, τη τιμη μετατροπης του συναλλαγματος δεν τη καθοριζουν οι τραπεζες αλλα η visa international. Αυτο λογικα σημαινει οτι η τιμη μετατροπης ειναι ιδια για ολες της visa ασχετα απο τη τραπεζα η οποιαδηποτε εταιρια εχουν εκδοθει Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2008 Απ οσο γνωριζω, η μαλλον απ οτι μ εχουν ενημερωσει απο τη Πειραιως, τη τιμη μετατροπης του συναλλαγματος δεν τη καθοριζουν οι τραπεζες αλλα η visa international. Αυτο λογικα σημαινει οτι η τιμη μετατροπης ειναι ιδια για ολες της visa ασχετα απο τη τραπεζα η οποιαδηποτε εταιρια εχουν εκδοθει Η ισοτιμία μπορεί να είναι η ίδια, αλλά πολλές κάρτες (δεν ξέρω αν είναι όλες αλλά σίγουρα οι περισσότερες) προσθέτουν αυτό το 2-3% που ανέφερε ο Βασίλειος, που αποτελεί και την προμήθειά τους (τίποτα δεν είναι δωρεάν άλλωστε ;)) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosDan Δημ. September 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2008 Η ισοτιμία μπορεί να είναι η ίδια, αλλά πολλές κάρτες (δεν ξέρω αν είναι όλες αλλά σίγουρα οι περισσότερες) προσθέτουν αυτό το 2-3% που ανέφερε ο Βασίλειος, που αποτελεί και την προμήθειά τους (τίποτα δεν είναι δωρεάν άλλωστε ;)) Αν κοιταξεις το ποστ μου, γραφω Αυτο λογικα σημαινει κλπ. ;) Το επιπλεον για το οποιο αναφερεσαι, ειναι καθαρο νταβατζηλικι το οποιο δεν εμφανιζεται πουθενα στα statements ως προμηθεια της τραπεζας (κακως βεβαια γιατι θα ειχαμε μετρο συγκρισης για καθε τραπεζα) και δε ξερω αν αναφερεται και στους ορους της συμβασης, οτι δλδ η τραπεζα εχει το δικαιωμα να προσθετει προμηθεια επι της τιμης μετατροπης. Αυτο που εχει περασει στους καταναλωτες κατοχους καρτων ειναι οτι για αγορες μεσω καρτας, δεν επιβαρυνεται ο αγοραστης. Βεβαια μετα ερχονται τα ψιλα γραμματα και τα υπερκερδη των τραπεζων :mad: Οσο για το τιποτα δεν ειναι δωρεαν η τραπεζα εχει ηδη εισπραξει απο το πωλητη ενα 3 εως 6% Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. September 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2008 Αναφέρετε ξεκάθαρα στους όρους χορήγησης της κάρτας. Διαβάστε στην παρακάτω παραπομπή τι ισχύει στην AlphaBank Visa http://www.alphabonus.gr/pdf/appendixVisa.pdf Άρθρο Δ. Για τη μετατροπή συναλλαγών εξωτερικού σε ΕΥΡΩ (παρ. 16): Oι χρεώσεις συναλλαγών που πραγματοποιούνται εκτός ζώνης Eυρώ μετατρέπονται σε Eυρώ με τιμή που ορίζει η Visa Ιnternational, σε αυτές δε προστίθενται οι γενόμενες σχετικά δαπάνες, οι οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 2%, εκ του οποίου το 1% θα παρακρατά η Visa International. Να τώρα και οι όροι της Citibank Visa http://www.citibank.com/greece/consumer/pdf/visa.pdf 26. H οφειλή από συναλλαγή σε οποιαδήποτε χώρα εκτός ευρωζώνης θα μετατρέπετε σε Δολλάρια ΗΠΑ και στην συνέχεια σε Ευρώ με την τιμή που ορίζετε από την τράπεζα κατά την ημέρα καταχώρησης της συναλλαγής μεταξύ της VISA INTERNATIONAL και της τράπεζας στα βιβλία της τελευταίας και θα επιβαρύνετε με 2,5% για έξοδα επεξεργασίας συναλλαγών και διαμεσολάβησης τρίτων φορέων. Πράγματι λοιπόν όπως σου είπαν στην τράπεζα σου Η Visa International ορίζει την τιμή μετατροπής Αλλά ΔΕΝ σου είπαν ότι εσύ ΔΕΝ πληρώνεις την τιμή μετατροπής αλλά κάτι παραπάνω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2008 Δεν ξέρω αν είναι νταβατζηλίκι ή όχι - πάντως η τράπεζα έχει έξοδα μετατροπής συναλλάγματος κτλ και είναι λογικό από τη μεριά της να θέλει να τα περάσει στον πελάτη. Η προμήθεια που παίρνει από τον μεταπωλητή (που δεν είμαι σίγουρος ότι φτάνει το 6% αλλά όσο και να είναι) ισχύει και εντός Ελλάδος - έξω υπάρχουν έξοδα για την τράπεζα και λογικό να μη θέλει να μειώσει το margnin της. Από την άλλη ίσως να είναι όντως νταβατζηλίκι και τα έξοδά τους να είναι μηδαμινά ή να καλύπτονται απο το επιτόκιο που ορίζει η VISA (δλδ αυτό να είναι ήδη υψηλότερο του διατραπεζικού). Το αναγράφουν όμως στους όρους. Στο statement κατά πάσα πιθανότητα θα δεις το ποσοστό που χρησιμοποίησαν. Το πως βγήκε αυτό δε νομίζω ότι είναι υποχρεωμένοι να στο πουν. Όπως αν πας σε ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος θα σου πουν την τιμή μετατροπής, δε θα σου πουν ότι είναι όσο η ισοτιμία που αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (πχ) +10% (ή όσο το έχουν βάλει). Αυτο που εχει περασει στους καταναλωτες κατοχους καρτων ειναι οτι για αγορες μεσω καρτας, δεν επιβαρυνεται ο αγοραστης. Και αυτό ισχύει μέσα στα σύνορα της χώρας στην οποία έβγαλες την κάρτα. Δε νομίζω να τους είπε κανείς ότι θα πάνε στα πέρατα της γης και η κάρτα θα συνεχίσει να είναι δωρεάν. :) Δεν υποστηρίζω απαραίτητα τις τράπεζες. Δε λέω ότι αυτό που κάνουν είναι "σωστό". Δεν υπάρχει απαραίτητα "σωστό" και "λάθος" στις εμπορικές συναλλαγές. Υπάρχουν όμως όροι που είναι σαφώς καταχραστηρικοί και προμήθειες που είναι εμφανώς νταβατζήδικες (πχ τα έξοδα συναλλαγής στο ταμείο) αλλά δε νομίζω ότι το 2% στις συναλλαγές εξωτερικού εμπίπτει απαραίτητα σε αυτή την κατηγορία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. September 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2008 Γεια σας θα ήθελα να μου πειτε ποια ειναι η πιο συμφερουσα καρτα για να παιζω στοιχημα στο ιντερνετ.:worry: "αυτή" : http://www.paysafecard.com/gr/ στο περίπτερο της γειτονιάς σου ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fontas Δημ. September 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2008 Για την ίδια την συναλαγή η τράπεζα δεν κρατάει κάτι. Όντως κρατάει για την μετατροπή συναλάγματος.. Για παράδειγμα (από όσο γνωρίζω) αν κάποιος κάνει μια συναλαγή με κάρτα στο εξωτερικό σε χώρα που έχει ευρώ θα πληρώσει ακριβώς το ίδιο πόσο και η τράπεζα δεν θα κρατίσει τπτ. Προφανώς για την μετατροπή συναλλάγματος κάτι θα κρατίσουν άλλα αυτο δεν το γλυτώνεις με όποιο τρόπο και αν μετατρέψεις το συναλαγμά σου. Συν ότι με ανάληψη από ΑΤΜ θα έχει και έξτρα μία κράτηση για ανάληψη μετριτών από ξένο ΑΤΜ. Από πρόσφατη προσωπική εμπηρία (που όμως δεν γνωρίζω αν αποτελεί τον κανόνα ή είναι εξέρεση) με μετατροπή χρημάτων μέσω τράπεζας πέτυχα καλήτερη τιμή από ότι μου δίναν τα ανταλακτήρια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariel19 Δημ. September 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2008 Πρόκειται να ταξιδέψω Ρωσία για ένα συνέδριο. Ερώτηση : τι είναι προτιμότερο, να έχεις πάνω σου συνάλλαγμα ή να τραβάς χρήματα από τράπεζα..; επειδή εκεί που θα είμαι θα είναι όλα πληρωμένα, εκτός από τα προσωπικά έξοδα (ποτά, δώρα, μετακίνηση) λέω ότι μια 200 ευρώ θα μου φτάσουν κ με το παραπάνω.. τι λέτε να κάνω; Παράθεση Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012) Xiaomi Redmi Note 2 16GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. September 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2008 Πρόκειται να ταξιδέψω Ρωσία για ένα συνέδριο. Ερώτηση : τι είναι προτιμότερο, να έχεις πάνω σου συνάλλαγμα ή να τραβάς χρήματα από τράπεζα..; επειδή εκεί που θα είμαι θα είναι όλα πληρωμένα, εκτός από τα προσωπικά έξοδα (ποτά, δώρα, μετακίνηση) λέω ότι μια 200 ευρώ θα μου φτάσουν κ με το παραπάνω.. τι λέτε να κάνω; ..παρε λεφτα μαζι σου και μην τραβηξεις απο μηχανημα Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosDan Δημ. September 4, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2008 Αναφέρετε ξεκάθαρα στους όρους χορήγησης της κάρτας. Διαβάστε στην παρακάτω παραπομπή τι ισχύει στην AlphaBank Visa http://www.alphabonus.gr/pdf/appendixVisa.pdf Άρθρο Δ. Για τη μετατροπή συναλλαγών εξωτερικού σε ΕΥΡΩ (παρ. 16): Oι χρεώσεις συναλλαγών που πραγματοποιούνται εκτός ζώνης Eυρώ μετατρέπονται σε Eυρώ με τιμή που ορίζει η Visa Ιnternational, σε αυτές δε προστίθενται οι γενόμενες σχετικά δαπάνες, οι οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 2%, εκ του οποίου το 1% θα παρακρατά η Visa International. Βασιλειε ειναι διαφορετικο να καθεσαι στη πολυθρονα του γραφειου σου και να ξεψαχνιζεις με την ανεση σου τη συμβαση (αν και ποσοι ειναι αυτοι που το κανουν), και διαφορετικο πραγμα να πηγαινεις στη τραπεζα, να σου δινουν τη συμβαση με τα γραμματακια ψειρες και να εχεις πισω σου την ουρα να περιμενει. Αμφιβαλω αν ο ενας στους 100 διαβαζει συμβαση για καρτα. Φυσικα οι τραπεζες ειναι τυπικα καλυμενες. Να τώρα και οι όροι της Citibank Visa http://www.citibank.com/greece/consumer/pdf/visa.pdf 26. H οφειλή από συναλλαγή σε οποιαδήποτε χώρα εκτός ευρωζώνης θα μετατρέπετε σε Δολλάρια ΗΠΑ και στην συνέχεια σε Ευρώ με την τιμή που ορίζετε από την τράπεζα κατά την ημέρα καταχώρησης της συναλλαγής μεταξύ της VISA INTERNATIONAL και της τράπεζας στα βιβλία της τελευταίας και θα επιβαρύνετε με 2,5% για έξοδα επεξεργασίας συναλλαγών και διαμεσολάβησης τρίτων φορέων. Αυτο κι αν ειναι τρελλο. Δυο μετατροπες, που σημαινει διπλες επιβαρυνσεις προφανως Πράγματι λοιπόν όπως σου είπαν στην τράπεζα σου Η Visa International ορίζει την τιμή μετατροπής Αλλά ΔΕΝ σου είπαν ότι εσύ ΔΕΝ πληρώνεις την τιμή μετατροπής αλλά κάτι παραπάνω. Οχι βεβαια, αυτα δε λεγονται Δεν ξέρω αν είναι νταβατζηλίκι ή όχι - πάντως η τράπεζα έχει έξοδα μετατροπής συναλλάγματος κτλ και είναι λογικό από τη μεριά της να θέλει να τα περάσει στον πελάτη. Η προμήθεια που παίρνει από τον μεταπωλητή (που δεν είμαι σίγουρος ότι φτάνει το 6% αλλά όσο και να είναι) ισχύει και εντός Ελλάδος - έξω υπάρχουν έξοδα για την τράπεζα και λογικό να μη θέλει να μειώσει το margnin της. Από την άλλη ίσως να είναι όντως νταβατζηλίκι και τα έξοδά τους να είναι μηδαμινά ή να καλύπτονται απο το επιτόκιο που ορίζει η VISA (δλδ αυτό να είναι ήδη υψηλότερο του διατραπεζικού). Το αναγράφουν όμως στους όρους. Στους ορους αναγραφεται. Αλλα επιμενω οτι ειναι καθαρο νταβατζηλικι διοτι οι τραπεζες αγοραζουν το συναλλαγμα σε μια Α τιμη ειτε απο την αγορα, ειτε απο τη Τραπεζα Ελλαδος και το πωλουν στο πελατη, εν προκειμενω στον κατοχο της καρτας, σε μια Β τιμη η οποια αφηνει ενα margin αγνωστου υψους για τη τραπεζα συν τη προμηθεια που εισεπραξαν απο το πωλητη οταν χρησιμοποιηθηκε η καρτα για καποια αγορα της οποιας το υψος συνηθως παιζει απο 2,5 εως 6%, συν το τοκογλυφικο επιτοκιο που φθανει αν δε ξεπερναει το 20% αν διανοηθει καποιος να πληρωνει με δοσεις το χρεωστικο υπολοιπο της καρτας. Αφου ηδη με το καλημερα εχουν καλυψει το κοστος τους και εχουν και υψηλο κερδος απο τις καρτες, γιατι πρεπει να βαζουν και το καπελο του 2 η 2,5%? Μπορει να ξεφευγω λιγο απο το θεμα αλλα δες το και αλλιως: Παει καποιος στη Χ τραπεζα και εξαργυρωνει 50$. Η τραπεζα θα εγαρμοσει μια Α τιμη και θα του κρατησει και καποια προμηθεια. Μετα παει καποιος ν αγορασει 50$. Η τραπεζα θα εφαρμοσει μια αλλη τιμη με margin 2,5% περιπου απο τη τιμη που προηγουμενα αγορασε συν προμηθεια. Κατα καποιο τροπο ετσι λειτουργουν και οι καρτες Στο statement κατά πάσα πιθανότητα θα δεις το ποσοστό που χρησιμοποίησαν. Το πως βγήκε αυτό δε νομίζω ότι είναι υποχρεωμένοι να στο πουν. Στα statements της Πειραιως το μονο που βλεπω ειναι η αγορες μου σε ξενο νομισμα και διπλα το συνολο σε ευρω. Πουθενα και ποτε τιμη μετατροπης Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panser Δημ. September 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2008 Καλημέρα! Έχω μία χρεωστική κάρτα της Eurobank την EuroLine Debit. Μπορώ με αυτή την κάρτα να κάνω αγορές από το ιντερνετ; Αν ναι όταν για μία αγορά μου ζητάει τον 3ψήφιο αριθμό στο πίσω μέρος της κάρτα (νομίζω τον λένε c2v) εγώ τί θα βάζω; Στο paypal την δέχονται; Πληροφοριακά η κάρτα είναι Maestro. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. September 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2008 Όχι δεν μπορείς να κάνεις αγορές σε καταστήματα που ζητάν Visa ή Mastercard μια και η κάρτα σου δεν είναι καμιά από τις δύο. Αν τυχόν κάπιο site δέχετε maestro πράγμα δύσκολο τότε θα μπορέσεις . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2008 Στα statements της Πειραιως το μονο που βλεπω ειναι η αγορες μου σε ξενο νομισμα και διπλα το συνολο σε ευρω. Πουθενα και ποτε τιμη μετατροπης Κάνε μια διαίρεση και το αποτέλεσμα θα είναι η τιμή μετατροπής :lol::lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panser Δημ. September 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2008 Όχι δεν μπορείς να κάνεις αγορές σε καταστήματα που ζητάν Visa ή Mastercard μια και η κάρτα σου δεν είναι καμιά από τις δύο. Αν τυχόν κάπιο site δέχετε maestro πράγμα δύσκολο τότε θα μπορέσεις . Υπάρχουν χρεωστικές κάρτες VISA; Νομίζω ότι όλες οι χρεωστικές είναι MAESTRO. Αν είναι όντως έτσι τότε για αγορές από internet η πιστωτική είναι μονόδρομος. Θα με ενδιέφερε μία χρεωστική για Εθνική ή Euyobank, αλλά με την προυπόθεση να μπορώ να την χρησιμοποιώ στο internet. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosDan Δημ. September 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2008 Κάνε μια διαίρεση και το αποτέλεσμα θα είναι η τιμή μετατροπής :lol::lol: και πως θα ξερω εγω ρε gmac τι νταβατζηλικι εχουν ενσωματωσει? Γιαυτο επρεπε να αναφερεται καθαρα το παραπανω ποσοστο που κρατανε Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2008 και πως θα ξερω εγω ρε gmac τι νταβατζηλικι εχουν ενσωματωσει? Γιαυτο επρεπε να αναφερεται καθαρα το παραπανω ποσοστο που κρατανε Καταρχάς έκανα πλάκα, εξ ου και τα ":lol:" :) Το "νταβατζηλίκι" το ξέρεις γιατί το αναφέρουν στους όρους. Αλλά εγώ έχω και μια άλλη απορία, που την ανέφερα και πριν. Όταν πας να αλλάξεις συνάλλαγμα σε μετρητά, που σου αναφέρουν την ισοτιμία, ζητάς να σου συγκρίνουν την ισοτιμία αυτή με την "επίσημη" της κεντρικής τράπεζας και να σου αναφέρουν καθαρά το "παραπάνω ποσοστό που κρατάνε"; Αλλά σου λέω και το άλλο. ΔΕΝ διαφωνώ μαζί σου, γιατί κατά βάση ΔΕΝ έχεις και άδικο. Έπρεπε να αναφέρουν πιο καθαρά τις χρεώσεις τους. Αλλά ψάχνεις κάτι που είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις υπόλοιπες προμήθειες που κρατάνε οι τράπεζες. Αλήθεια, η Πειραιώς που δεν αναφέρει καθαρά την ισοτιμία στο statement είναι η εξαίρεση ή ο κανόνας; Δεν έχω ελληνικές κάρτες (μόνο τη Citibank κι αυτή δε θυμάμαι αν το γράφει) αλλά οι αγγλικές μου το γράφουν καθαρά όταν έρχεται στο statement πόσο ήταν η ισοτιμία. Βέβαια ΔΕΝ δείχνουν μέσα σε αυτό το ποσοστό το ενσωματωμένο κέρδος τους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts