Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Για ρίξτε και μια ματιά στην προπληρωμένη της τράπεζας πειραιώς. Είναι δωρεάν η έκδοση και η χρήση της για κάποιο διάστημα.;)

http://www.piraeusbank.gr/ecportal.asp?id=279043&lang=1&nt=96%20&sid=

ειναι καλη φαση...αλλα γινεται και καλυτερα...

..αν ανοιξεις ενας λογαριασμος στην Πειραιως σου δινουν τζαμπα μια Visa Electron ... αν τωρα εχεις δυο λογαριασμους στην Πειραιως μπορεις να μεταφερεις χρηματα απο τον εναν στον αλλο και να κανεις την Visa Electron κατι σαν προπληρωμενη :p:p...τζαμπα φυσικα...αν εχεις ενεργοποιησει και τις ηλεκτρονικες συναλλαγες μπορεις να το κανεις απο οποιοδηποτε σημειο του πλανητη απο το Διαδικτυο :p...

...η Visa Electron γινεται δεκτη σε paypal και αλλες αγορες απο intenet καθως και απο διαφορες επιχειρησεις στην Ελλαδα και το Εξωτερικο....το μονο (μικρο) προβλημα ειναι οτι δεν γινεται δεκτη σε βενζιναδικα στις ΗΠΑ και τον Καναδα :wacko:...ενω στα ευρωπαικα βενζιναδικα δουλευει κανονικα :)

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Ήθελα να βγάλω την κάρτα της Πειραιώς σε συνεργασία με τη Lufthansa, αλλά δυστυχώς, δεν μπορείς να βγάλεις με εγγυητή...Κρίμα γιατί σου δίνει 15.000 πόντους, ένα αεροπορικό εισητήριο εξωτερικού δλδ...

Ήθελα να βγάλω την κάρτα της Πειραιώς σε συνεργασία με τη Lufthansa, αλλά δυστυχώς, δεν μπορείς να βγάλεις με εγγυητή...Κρίμα γιατί σου δίνει 15.000 πόντους, ένα αεροπορικό εισητήριο εξωτερικού δλδ...

Kι εγω θελω να τη βγαλω με εγγυητη. Γιατι δε μπορεις; Τι ειναι; Σπεσιαλ;

Εντωμεταξυ μου στειλανε και καλα προσφορα για απλη visa ή mastercard χωρις συνδρομη αλλα παλι θελανε εγγυητη οταν τους πηρα τηλεφωνο.

Εντωμεταξυ οι σφιχτοκωληδες στη Natwest μου δινανε πιστωτικη με το ζορι! ;)

ειναι καλη φαση...αλλα γινεται και καλυτερα...

..αν ανοιξεις ενας λογαριασμος στην Πειραιως σου δινουν τζαμπα μια Visa Electron ... αν τωρα εχεις δυο λογαριασμους στην Πειραιως μπορεις να μεταφερεις χρηματα απο τον εναν στον αλλο και να κανεις την Visa Electron κατι σαν προπληρωμενη :p:p...τζαμπα φυσικα...αν εχεις ενεργοποιησει και τις ηλεκτρονικες συναλλαγες μπορεις να το κανεις απο οποιοδηποτε σημειο του πλανητη απο το Διαδικτυο :p...

Δηλαδή? Δεν το πολυκατάλαβα αυτό:O.

Πάντως εγώ έκανα έκδοση της προπληρωμένης δωρεάν (είναι και virtual, δεν δίνουν κάποιο πλαστικό), την φόρτισα και έκανα μια ωραιότατη κράτηση σε ξενοδοχείο στο εξωτερικό μέσω ίντερνετ χωρίς να φοβάμαι.

Τι εγγυητή? Δηλαδή ζητάνε από άλλο άτομο, εκτός από σένα, να δηλώσει εισόδημα, να φέρει εκκαθαριστικά κλπ? :blink: Μάλιστα...

Δηλαδή? Δεν το πολυκατάλαβα αυτό:O...

δυο λογαριασμοι...ο Α με 50 € και ο Β με περισσοτερα...

..η χρεωστικη ειναι συνδεεμενη με τον Α

..θελεις να αγορασεις κατι που κανει 420 €...μεταφερεις μεσω ιντερνετ απο τον Β στο Α την διαφορα (420-50=370) πριν την αγορα...και εισαι ετοιμη.... ;)

ΟΚ?

!~#@!@$#!@#$......δεν το ειχα δει....και η προθεσμια για τα δωρεαν μιλια ειναι μεχρι 31 Αυγ 2008 :cry::cry:...χασαμε ενα εισητηριο :mad:

Εντωμεταξυ οι σφιχτοκωληδες στη Natwest μου δινανε πιστωτικη με το ζορι! ;)

δεν ξερω αν ισχυει ακομα...αλλα η citibank βγαζει αβερτα καρτες vodafone-citibank visa...η φιλη μου που ειναι φοιτητρια και δεν κανει καν δηλωση φορολογικη εβγαλε αμεσως...κοιταξε το :)

δεν ξερω αν ισχυει ακομα...αλλα η citibank βγαζει αβερτα καρτες vodafone-citibank visa...η φιλη μου που ειναι φοιτητρια και δεν κανει καν δηλωση φορολογικη εβγαλε αμεσως...κοιταξε το :)

Το ξερω αλλα το θεμα ειναι να παρουμε miles & more αλλιως τι να την κανουμε την πιστωτικη; :p

Τι εγγυητή? Δηλαδή ζητάνε από άλλο άτομο, εκτός από σένα, να δηλώσει εισόδημα, να φέρει εκκαθαριστικά κλπ? :blink: Μάλιστα...

Μονο τις φοιτητικες μοιραζουν αβερτα ακομα και μεσα στα πανεπιστημια. Απο τωρα μας βαζουν στη λογικη της πιστωσης οι $%^^#$# :mad:

Πάντως να σημειώσω ότι υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα σε εγγυητή και αντίκλητο.

Ο εγγυητής υποχρεούται να δηλώσει τα οικονομικά του στοιχεία (εκκαθαριστικά κλπ) ενώ ο αντίκλητος είναι απλά κάποιος που δηλώνεις για επικοινωνία ΜΟΝΟ σε περίπτωση που δεν βρίσκουν με τίποτα τον κάτοχο της κάρτας. Αντίκλητος συνήθως ζητείται να δηλωθεί σε όλες τις αιτήσεις για πιστωτική ενώ εγγυητής ζητείται όταν ο αιτών έχει χαμηλό εισόδημα.

Το ξερω αλλα το θεμα ειναι να παρουμε miles & more αλλιως τι να την κανουμε την πιστωτικη; :p

ΟΚ :p...απλα μου δημιουργηθηκε η εντυπωση οτι ψαχνεις για καρτα οτι να 'ναι :)

Μονο τις φοιτητικες μοιραζουν αβερτα ακομα και μεσα στα πανεπιστημια. Απο τωρα μας βαζουν στη λογικη της πιστωσης οι $%^^#$# :mad:

Η πιστωση σε καρτα η δανειο ειναι οτι χειροτερο μπορει να σου τυχει...ο σκοπος ειναι να χρησιμοπιεις την καρτα σαν εργαλειο... να περνεις τα μπονους... να μην κουβαλας μετρητα...και βεβαια στο τελος να την εξοφλεις ολη ετσι ωστε να μην τους δωσεις το δικαιωμα να σου βαλουν ουτε ενα λεπτο τοκο.....:D

αν εχεις προπληρωμενη της eurobank δεν σου στελνουν αλλη , βγαζεις μια καινουργια απο την τραπεζα και σου μεταφερουν τα χρηματα εκει

ξέρεις εάν αυτό έχει κάποια χρέωση ή όχι;

Η πιστωση σε καρτα η δανειο ειναι οτι χειροτερο μπορει να σου τυχει...ο σκοπος ειναι να χρησιμοπιεις την καρτα σαν εργαλειο... να περνεις τα μπονους... να μην κουβαλας μετρητα...και βεβαια στο τελος να την εξοφλεις ολη ετσι ωστε να μην τους δωσεις το δικαιωμα να σου βαλουν ουτε ενα λεπτο τοκο.....:D

Η πίστωση σε δάνειο είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου τύχει .

Πάνω από τους Μισούς Έλληνες έχουν αποχτήσει σπίτι με στεγαστικό δάνειο.

+1

Η πίστωση σε δάνειο είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου τύχει .

Πάνω από τους Μισούς Έλληνες έχουν αποχτήσει σπίτι με στεγαστικό δάνειο.

Αν εχεις σταθερα και ικανα εισοδηματα ωστε να μπορεις ν αποπληρωνεις ανετα τη δοση οκ αλλιως καποιο πρωι θα φτασει ο δικαστικος επιμελητης μ ενα κατασχετηριο στο χερι. Για ρωτα και καποιους που πηραν δανειο με κυμαινομενο επιτοκιο πριν 4-5 χρονια τι δοση πληρωναν στη αρχη και που εχει φτασει τωρα, η καποιους αλλους που απο οφειλες καρτων τους εβγαλαν στο σφυρι τη περιουσια. Τα δανεια γενικα ειναι εργαλεια που πρεπει να χρησιμοποιουνται σωστα, αλλιως ακολουθει η καταστροφη

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Και στις πιστωτικές καλό είναι επίσης να αποπληρώνεις όλο το ποσό και όχι μόνο την ελάχιστη καταβολή αλλιώς φουσκώνουν τα χρέη χωρίς να το καταλάβεις. Πάντως εγώ είμαι αρκετά ευχαριστημένη με τις bonus alphabank. Χωρίς συνδρομή για πάντα, μεγάλο δίκτυο καταστημάτων, καλή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και παίρνεις και τα δωράκια σου! 'Εχω πάρει κινητό και bluetooth με εξαργύρωση πόντων. Ξύνισαν βέβαια λίγο τα μούτρα τους στην wind -για να είμαι ειλικρινής- αλλά θα έκανα τρελή φασαρία αν μου λέγαν τίποτα δικαιολογίες.

Ρε παιδια εμενα με το που εκλεισα τα 18 με πηραν απο την Alpha Bank, Πειρεως και κατι για American Express.

Φαγωθηκαν να παρω πιστωτικη καρτα ολοι! Με το που εβλεπα αποκρυψη αριθμου και ηταν τραπεζα αρχιζε το δουλεμα..:p

[sIGPIC][/sIGPIC] Φραπεδάκι ολέε

Ξύνισαν βέβαια λίγο τα μούτρα τους στην wind -για να είμαι ειλικρινής- αλλά θα έκανα τρελή φασαρία αν μου λέγαν τίποτα δικαιολογίες.

Γιατί έγινε αυτό?? :blink:

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Θα μου εξηγησει κανεις για πιο παράδοξο λόγο η alpha bank σε καταθετικο λογαριασμο που εχω (στον οποιο γίνεται και η μισθοδοσία μου) μου ροκανίζει μερικα ευρω καθε Χ χρονικο διάστημα?

Συγκεκριμένα οταν εμφανίζεται στο web banking τους "Συγκεντρωτικη εγγραφη" απο εκείνο το σημειο και μετα διαπιστωνω οικονομικη διαφορα σε σχεση με πριν.

Το πρόβλημα ειναι πιο εντονο απο τη στιγμη που διατηρω τα οικονομικα μου στο microsoft money και διαπιστωνω πως μόνο στο λογαριασμο της alpha bank χανω λεφτα (απο μερικα cents εως 1-2 ευρω στη χειρότερη).

Σε καταθετικους λογαριασμους σε eurobank και τραπεζα Πειραιως εχω παρατηρησει το αντιθετο (τοκισμος ο οποιος ειναι αμελητεος μεν αλλα ΠΟΤΕ δεν μου εχουν "ροκανίσει" λεφτα.

Να σημειωσω εδω πως το ίδιο προβλημα εχει αναφερθει και δυο ακόμα άτομα που γνωρίζω.

Τι πάιζει με την alpha bank?

ίσως να μπορέσει να στο εξηγήσει η Alphabank .

Το πιό πιθανό πάντως είναι αυτό που συμβαίνει στους περισότερους λογαριασμούς μισθοδοσίας.

Μόλις πληρωθεί κάπιος, κάνει ανάληψη την ημέρα πληρωμής το πρωί μόλις πιάσει δουλειά λίο πριν τις 8 η ώρα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτή η συναλλαγή χρεώνεται με valeur της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τόκους 1-3 ημερών.

Αντιθέτως το microsoft money δεν υπολογίζει την ώρα της ανάληψης αλλά απλά την ημερομηνία

Θα μου εξηγησει κανεις για πιο παράδοξο λόγο η alpha bank σε καταθετικο λογαριασμο που εχω (στον οποιο γίνεται και η μισθοδοσία μου) μου ροκανίζει μερικα ευρω καθε Χ χρονικο διάστημα?

Συγκεκριμένα οταν εμφανίζεται στο web banking τους "Συγκεντρωτικη εγγραφη" απο εκείνο το σημειο και μετα διαπιστωνω οικονομικη διαφορα σε σχεση με πριν.

Το πρόβλημα ειναι πιο εντονο απο τη στιγμη που διατηρω τα οικονομικα μου στο microsoft money και διαπιστωνω πως μόνο στο λογαριασμο της alpha bank χανω λεφτα (απο μερικα cents εως 1-2 ευρω στη χειρότερη).

Σε καταθετικους λογαριασμους σε eurobank και τραπεζα Πειραιως εχω παρατηρησει το αντιθετο (τοκισμος ο οποιος ειναι αμελητεος μεν αλλα ΠΟΤΕ δεν μου εχουν "ροκανίσει" λεφτα.

Να σημειωσω εδω πως το ίδιο προβλημα εχει αναφερθει και δυο ακόμα άτομα που γνωρίζω.

Τι πάιζει με την alpha bank?

Μήπως κρατάνε τίποτα έξοδα για διατήρηση του λογαριασμού? Όπως και να'χει, πάρτους να σου δώσουν μια εξήγηση. Και μόλις μπαίνει η μισθοδοσία σου, κάνε όλο το ποσό ανάληψη και κατάθεση σε λογαριασμό σε άλλη τράπεζα. Εάν δεν υπάρχει υπόλοιπο μέσα, να δω από που θα τραβάνε...

Μήπως κρατάνε τίποτα έξοδα για διατήρηση του λογαριασμού? Όπως και να'χει, πάρτους να σου δώσουν μια εξήγηση. Και μόλις μπαίνει η μισθοδοσία σου, κάνε όλο το ποσό ανάληψη και κατάθεση σε λογαριασμό σε άλλη τράπεζα. Εάν δεν υπάρχει υπόλοιπο μέσα, να δω από που θα τραβάνε...

Ακόμα και μηδενικός να είναι ο λογαριασμός, αυτοί δεν χαμπαριάζουν: Πηγαίνει αρνητικό το υπόλοιπο και με το που θα μπει η μισθοδοσία μέσα θα αφαιρεθούν αυτόματα τα χρήματα, πριν προλάβει ο φίλος να κάνει οτιδήποτε... :mad:

Η λύση είναι επικοινωνία με την τράπεζα.

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

μπορεί να είναι τόκοι χρεωστικοί, όπως περιέγραψε ο Vasileios, μπορεί να είναι χρέωση για κινήσεις στο γκισέ, αν κάνεις τέτοιες... αν και δεν κατάλαβα καλά αυτή την "συγκεντρωτική εγγραφή" πάρε τους ένα τηλ ή ακόμα καλύτερα πήγαινε από το κατάστημα να σου εξηγήσουν!

Πάντως κάπως έτσι κάνουν τρελά κέρδη όλες οι τράπεζες : χρεώνουν 2-3 λεπτά στον καθένα από το πουθενά και μαζεύονται τα λεφτά! Γενικά πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πολυυυύ προσεκτικοί με όλες τις χρεώσεις σε κάρτες, λογαριασμούς κλπ γιατί ψάχνουν για απρόσεκτους και μη παρατηρητικούς πελάτες που δεν θα κοιτάξουν καλά την ανάλυση λογαρισμού. Πέρσι συνέβη το εξής περιστατικό : έχει η αδερφή μου visa citibank. Της στέλνουν λοιπόν επιστολή ότι και καλά εάν κάνει συναλλαγές πάνω από 300 ευρώ μέσα σε ένα χρονικό διάστημα Χ, δεν θα χρεωθεί με ετήσια συνδρομή. Έτυχε πράγματι να κάνει κάποιες αγορές και ξεπέρασε το ποσό. Περάσαν οι μήνες και ήρθε ο Νοέμβρης, οπότε και μπαίνει κανονικά η συνδρομή! Το ωραίο είναι ότι η αδερφή μου δεν το πρόσεξε και πλήρωσε κανονικά ό,τι της ζητήσαν. Πάω εν τω μεταξύ εγώ επίσκεψη σπίτι της και είχε αφήσει το statement πάνω στο τραπέζι και το πρόσεξα και της θύμησα εκείνη την επιστολή που είχε λάβει πριν κάτι μήνες. Πήρε τηλέφωνο και τους σκυλόβρισε, ζητήσαν χίλια συγγνώμη και τον επόμενο μήνα έγινε αντιλογισμός! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι βασίζονται στην απροσεξία των πελατών, ότι θα το ξεχάσουν (όπως η αδερφή μου), ότι δεν θα μπουν στον κόπο να δουν τον αναλυτικό λογαριασμό κλπ. Ακόμα και στους τόκους που μπαίνουν προσοχή! Κάντε έναν πρόχειρο υπολογισμό να δείτε μήπως σας κλέβουν!

thanks παίδες για τις απαντησεις:

Vasileios:σωστος, εχω σκεφτει τη περιπτωση του valeur αλλα απο όσο θυμαμαι ελαχιστες φορες την ημερα της μισθοδοσίας μου εχω τραβηξει λεφτα.

Το μονο λογικο ενδεχόμενο ειναι η περίπτωση του valeur. Αλλα και παλι μου φαίνεται περιεργο να εμφανιζεται randomly η ΣΕ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ (οπως αναγραφεται στο web banking και μετα να βλεπω ξαφνικα 1 ευρω και κατι ψιλα να λειπουν απο το λογαριασμο μου.

judith: αυτο σκεφτηκα να κανω πια εκνευρισμενος με τη τακτικη της alpha αλλα ο geoponer μας καλυψε.

l3ft3r1s: θα τους ενοχλησω συντομα. Μετα απο απο αρκετα χρόνια μπούχτισα μαζί τους.

Εντωμεταξυ το παρολο της υποθεσης δεν ειναι οτι στο web banking πχ εχω 100 ευρω υπολοιπο, εμφανιζεται η συναλλαγη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΕΓΡΑΦΗ με χρεωση 1 ευρω και μετα εχω ενα 99 ευρω.

Αλλα συμβαινει το εξης(το οποιο ΜΟΝΟ καποιος που θα το ψαξει θα το καταλαβει πως του λειπουν λεφτα).

Αντιγραφω απο το web banking:

Ημ/νία Αιτολογία Κατάστημα Ποσό Μικτό υπόλοιπο

11/8/2008 ΣΕ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ 99 76.613,74 Χ 1.994,24 Π

Οι συναλλαγες πριν τη Συγκεντρωτικη Εγγραφη χανονται. Δηλαδη πριν τις 11/08/2008 δεν βλεπω κινησεις. Το νεο υπολοιπο εμφανίζεται προσαρμοσμενο χωρις να βλεπω οτι εχει μειωθει κατι. Tο microsoft money ομως καθε τοσο βλεπει να χανονται ευρω χαρη στις καταχωρησεις που του κανω)

εμένα στο web banking εμφανίζονται οι τελευταίες 10 κινήσεις αλλά χωρίς συγκεντρωτική εγγραφή :/

πήγαινε σε ένα κατ/μα (αυτό στην Πανεπιστημίου στο Σύνταγμα δίπλα από το attica είναι ανοιχτό και το απόγευμα) και ζήτα τους statement όλων των κινήσεων σου να δεις επιτέλους τι γίνεται :)