Jump to content

Χάρισέ το - freecycle

makis_thess
 Κοινοποίηση

Τι κάνετε τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε ?  

94 members have voted

1. 1. Τι κάνετε τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε ?

• Τα χαρίζετε μεσω site !
    • Τα χαρίζετε σε γνωστούς !
    • Τα πετάτε (μέσα ή εξω απο κάδο) !
    • Τα ανακυκλώνετε !
    • Τα αφήνετε στο πατάρι-αποθήκη !

Recommended Posts

Εσείς χαρίζετε τα παλιά αντικείμενα ,τα ανακυκλώνετε(στους ειδικούς κάδους) ή τα πετάτε(στα σκουπίδια) ?

Μέτα το freecycle που μέσα σε λίγο χρόνο έγινε γνωστό τώρα ξεκίνησε και καινούριο site το xariseto.gr

Ο βασικός στόχος τον δικτυακών τόπων xariseto.2030.gr και freecycle είναι να συμβάλει ο καθένας απο εμάς στην ανακύκλωση διαφόρων πραγμάτων και να βοηθήσουμε , οσο μπορούμε , στην μείωση ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Δηλαδή είναι ένας τόπος όπου μπορεί ο καθένας να χαρίζει αντικείμενα που δεν τα χρειάζεται και σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν σε κάποια χωματερή.

Εάν καταλάβουμε ότι τα σκουπίδια δεν είναι άχρηστα υλικά, αλλά χρήσιμες πρώτες ύλες για τις κατάλληλες βιομηχανίες, τότε θα συνειδητοποιήσουμε πόσο λάθος είναι η κατάληξη αυτών των υλικών στις χωματερές, µε τεράστιο περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό κόστος.

Εσείς χαρίζετε τα παλιά αντικείμενα ,τα ανακυκλώνετε(στους ειδικούς κάδους) ή τα πετάτε(στα σκουπίδια) ?

Μέτα το freecycle που μέσα σε λίγο χρόνο έγινε γνωστό τώρα ξεκίνησε και καινούριο site το xariseto.gr

Ο βασικός στόχος τον δικτυακών τόπων xariseto.2030.gr και freecycle είναι να συμβάλει ο καθένας απο εμάς στην ανακύκλωση διαφόρων πραγμάτων και να βοηθήσουμε , οσο μπορούμε , στην μείωση ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Δηλαδή είναι ένας τόπος όπου μπορεί ο καθένας να χαρίζει αντικείμενα που δεν τα χρειάζεται και σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν σε κάποια χωματερή.

Εάν καταλάβουμε ότι τα σκουπίδια δεν είναι άχρηστα υλικά, αλλά χρήσιμες πρώτες ύλες για τις κατάλληλες βιομηχανίες, τότε θα συνειδητοποιήσουμε πόσο λάθος είναι η κατάληξη αυτών των υλικών στις χωματερές, µε τεράστιο περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό κόστος.

καλο ακουγεται,αν βεβαια ο σκοπος ειναι αυτος και οχι να τα παιρνουν και να τα πουλανε κανοντας το κερδοφορο επιχειρηση...;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΟΧΙ και στα 2 site τα μέλη μεταξύ τους κανονίζουν συνάντηση και ''χαρίζουν'' τα ειδη που εχουν !

και στο site το γραφει οτι :

@Έχει δημιουργηθεί από φίλους της ανακύκλωσης .

@ΔΕΝ μεσολαβή στην ''διακίνηση'' και ΔΕΝ χρεώνει τίποτα !

@Τα είδη ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ !!!!! Απαγορεύετε η πώληση !!

ΟΧΙ και στα 2 site τα μέλη μεταξύ τους κανονίζουν συνάντηση και ''χαρίζουν'' τα ειδη που εχουν !

τοτε οκ...:happy:

Τα αφήνουμε στο πατάρι-αποθήκη !

me too!!:p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν νομίζω να γίνετε χωρίς register !

αν π.χ θέλω να χαρίσω κάτι και δεν κάνω register , πως θα μάθω οτι ειχε ενδιαφέρων ''αγγελία'' μου για να το δώσω σε αυτών που θέλει.

ενω ετσι θα με στείλει εμαιλ όπως όλα τα forums .

Και 'γω έχω διάφορα πράγματα σπίτι τα οποία δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ, μου σπάνε τα νεύρα που δεν έχω που να τα βάλω αλλά από την άλλη δεν μου πάει καρδιά να τα πετάξω. Το έχω σκεφτεί τέτοια αντικείμενα να τα χαρίζω σε άτομα που ίσως τους χρειαστούν και το έχω κάνει 2-3 φορές..
http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif

αν καποιος φιλος ή γνωστος μου χρειαζεται κατι που εγω δεν το θελω,του το δινω.

οταν ανα τακτα χρονικα διαστηματα καθαριζω τις αποθηκες και τα παταρια (οπου συγκεντρωνω τα υπολοιπα αχρηστα αντικειμενα)τοτε τα πεταω ειτε σε καδους ανακυκλωσης(οπου δυστυχως σπανια βρισκω κοντα μου) ειτε στα σκουπιδια ειτε αν ειναι ογκωδη καλω τον δημο να τα μαζεψει.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Έχοντας διδαχτεί την φιλοσοφία της ανακύκλωσης από το 1986, ως ένας από τους "τυχερούς" [τουλάχιστον ως προς αυτό το θέμα] που φοίτησε σε ξένο σχολείο, χαίρομαι που έστω και με καθυστέρηση 20 και πλέον ετών, η ανακύκλωση μπήκε στη ζωή μας.

Τα πράγματα τα οποια δεν χρειάζομαι, είτε τα χαρίζω, είτε τα στέλνω να κάνουν Jogging στον κάδο ανακύκλωσης :p

Πράγματα τα οποια δεν χρειάζομαι άμεσα, αλλα σίγουρα θα φανούν χρήσιμα στο μέλλον, όπως καλώδια, συλλεκτικά αντικείμενα, gadgets κλπ. τα στέλνω για διακοπές σε ντουλάπια ή κούτες :lol:

Αυτές τις πρακτικές, τις εφαρμόζω είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, και προσπαθώ να τις διαιωνίσω και στους άλλους, ώστε να αποκτήσουν όσο το δυνατών περισσότεροι συνάνθρωποι μας, οικολογική συνείδηση και ευαισθησία.

Θεωρώ πως είναι κάτι παραπάνω από υποχρέωση, είναι καθήκον όλων μας. :)

καλά θα ηταν να κάνουμε ανακύκλωση αλλα εκτός οτι δεν υπαρχή η ''παιδεία'' δεν βρίσκεις και εύκολα κάδους και είναι ''κλειδωμένοι'' και είναι βαρετό να ρίχνεις την ανακύκλωση ενα ενα κουτί !!!

Σε γνωστους,ιδιαιτερα για ρουχα τα οποια δεν μου κανουνε,μη φανταστειτε...Εννοω τυπου φορμες που φοραγα μικρος,για χρηση σε ειδικες περιστασεις,πχ για τη χρηση αυτων σε βαψιματα,κ.λ.π...

Γενικοτερα ομως πεταμα σε καδους.(ποτε εξω απο αυτους):mad:

Γενικοτερα ομως πεταμα σε καδους.(ποτε εξω απο αυτους):mad:

πιστευω αυτα που ανακυκλώνονται να τα βαζεις στους ειδικους καδους !:rolleyes:

πιστευω αυτα που ανακυκλώνονται να τα βαζεις στους ειδικους καδους !:rolleyes:

Εννοειται....αυτα που ειναι ανακυκλωσιμα!!!:pΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ απο ολους μας ο στοιχειωδης σεβασμος στο περιβαλλον

• 8 months later...

Καλησπέρα ,

πλέων στο xariseto.gr ειναι όλοι οι Νομοί (52 Νομοί συν την Κύπρο) αρα μπορούν να καταχωρηθούν αγγελίες (για να χαρίσετε ή να ζητήσετε κάτι ΜΟΝΟ δωρεάν) σε όλες της πόλης !

• 2 months later...

Μπήκα από περιέργεια να δω το σάιτ και μου άρεσε πολύ!

μπορείς εύκολα να βρεις κατι που χρειάζεσαι και είναι πολύ καλύτερο να δίνεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι σ αυτούς που τα χρειάζονται παρά να τα πετάς!

Μπράβο στο να γίνονται τέτοια σάιτ!!!:up:

http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1310/1310135q5fto1gp1w.gif

Οτι δεν το χρειαζομαι το χαριζω εφοσον εχει χρηστικη αξια ποια αλλιως μενει στο παταρι-συρταρι μεχρι να το πεταξει η μανα μου αναγαστηκα!!!!!

Πολύ καλή η κίνηση αυτή.Μπήκα στο site και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον.Μπορεί κάτι που το θεωρείς ασήμαντο εσύ και είσαι έτοιμος να το πετάξεις,ο άλλος να το χρειάζεται εκείνη την στιγμή.

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

• 2 weeks later...

To Xariseto.Gr μια βδομαδα πριν κλείσει ενα χρονο λειτουργίας μπήκε στην εφημερίδα "Εθνος της Κυριακής" (22-02-09) έχει δυο σέλιδες με θέμα γιά το "Xariseto.Gr" στην σελίδα 34-35 ενα ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρά !

Πρέπει να τονίσω τα ΜΜΕ αναγνωρίζουν την καινούρια ιδέας του "Xariseto.Gr" ως ΜΗ κερδοσκοπική κοινωνικό site !

Πρέπει ολοι μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια μέσα από την σελίδα μας !

Εχει φτάσει τα 2200 μελη και εχει πανω απο 750 αγγελίες (προσφοράς και ζήτησης)

σελ.34 pdf & σελ.35 pdf ή στο site του ΕΘΝΟΥΣ

edit: Τρεχει απο χθες 26-02-09 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για ενα κινητο SAMSUNG

• 4 weeks later...
παιδιά αυτο με την ανακύκλωση καλά το κάνετε αλλά εμένα μου τη δίνει που κάποιος κερδίζει από αυτό προσφέροντας και καλά κοινωνικό έργο. ασ είχε και για αυτόν που προσφέρει η ανακύκλωση κάποιο όφελος. καλήτερο λοιπόν βρίσκω το χάρισέ το!

πουλάω την παλιά-μικρή μου συλλογή: nokia: 3210, 5110, 5140, 5210, 6110, 6111, 6150, 7360, 8850 ericsson: T18, A2618s, R380s

sony ericsson: Z200, K700i, W300i, T650i, F500, K300i

siemens: M45i, M55, S35i, A55, SL55