Jump to content

[Επίσημο] Nokia N96

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το έχω κάνει αυτό αλλά πάλι παραμένει χαμηλά σε σχέση με άλλα κινητά π.χ Ν73,Ε66..

Δυστυχώς έτσι είναι το κινητό, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

• Απαντήσεις 2,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

...

Επισης για το προβλημα με την μπαταρια σου ακολουθησε την συμβουλη του @petran :)

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2569812#post2569812

Φοβάμαι πως ούτε αυτό είναι (αρκετά) αποτελεσματικό...

Συνεχίζει να μην κρατάει ούτε 24 ώρες με v11 κι ελάχιστη χρήση, ενώ το Ν95 κρατούσε ίσως και το διπλάσιο με την ίδια χρήση και με ίδιο μοντέλο μπαταρίας, ακόμη και μετά από 1,5 χρόνο χρήσης της! :cry:

So much for Nokia's "better" power management...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif

Nokia Series 60 forum moderator (Ret.)

Γειά σου Πέτρο. :)

Αναρωτιέμαι μήπως τύχατε σε προβληματικές συσκευές. Γιατί διαβάζω σε ξένα φόρουμ για 2-2,5 μέρες και το οτι εσένα και του άλλου φίλου δεν βγάζει ούτε μέρα με βάζει σε σκέψεις. Πόσο καιρό το έχεις;

Καλησπέρα Γιώργο. Μόλις 8η μέρα το έχω. :(

Είχα το Ν95 κοντά 1,5 χρόνο. Πέρασα -ως συνήθως- όλη την ταλαιπωρία των πρώτων εκδόσεων, της ασυμβατότητας, των λίγων εφαρμογών... Το μόνο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν που κάηκε η οθόνη την άνοιξη και μου την άλλαξαν επιτόπου σε 30'. Και τώρα πια ήταν τέλειο, με κάρτα 6Gb, εύρισκα τα πάντα και δούλευαν τα πάντα όπως πρέπει. Δεν είχα κανένα λόγο να σκεφτώ καν να πάω στο Ν96...

Μόνο που η ηρεμία δεν κράτησε πολύ: Κάηκε πάλι η οθόνη, αν και το κινητό λειτουργούσε! Και αυτή τη φορά μου είπαν ότι έπρεπε να ταξιδέψει στο εξωτερικό για εβδομάδες ώστε να φτιαχτεί.. :confused: Υπήρχε και μια επιδότηση και πήρα την απόφαση να πάρω το Ν96 χωρίς να το καλοσκεφτώ.

Και άρχισαν πάλι τα προβλήματα...

Ίδια μπαταρία με το Ν95, αλλά σε αυτό δεν κρατάει ούτε μια μέρα με ελάχιστη χρήση!

Πιο αργό επεξεργαστή, χωρίς FPU. Τέλος το quake2 -όχι ότι ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο- ενώ και τo scrolling στο google maps κάνει σπασίματα.

Νέο motion sensor, αλλά με ασύμβατο API! Δε δουλεύει καμιά σχετική εφαρμογή, άντε πάλι αναμονή για νέες.

Δε μπαίνει ούτε στο VFLive! (να βλέπουμε λίγο TV στην ανάγκη...)

Ξανά το ενοχλητικό beep στην ηχογράφηση, δεν παρακάμπτεται στο fp2 από τις υπάρχουσες εφαρμογές.

Το έκανα update σε v11. Το έργο "transformers" που είχε μέσα, τώρα λέει "invalid license". Όχι πως δεν το έχω ξαναδει, αλλά είναι κοροϊδία...

Τέλος κι ο Δρακάριος.

Ένα σωρο ενοχλητικά πράγματα, όπως διακεκομμένοι ήχοι π.χ. εξάντλησης της μπαταρίας...

Δεν είναι για πέταμα βέβαια, αλλά σε καμιά περίπτωση μπορώ να πείσω τον εαυτό μου γιατί πρέπει να ξαναπεράσω όλη την ταλαιπωρία από την αρχή χωρίς να έχω στα χέρια μου μια συσκευή που να είναι πραγματικά αναβαθμισμένη σε σχέση με τους προκατόχους της. Τελικά δε νομίζω ότι αξίζει η μετάβαση από Ν95 σε αυτό...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif

Nokia Series 60 forum moderator (Ret.)

Συμφωνώ απολύτως. Άλλωστε το είχα γράψει παλιότερα στο θέμα αυτό. Αν με διάβαζες δεν θα την πάταγες! :lol: :lol:

Για το accelerometer ή θα περιμένεις πολύ καιρό ή θα αρκεστείς σε ότι δουλεύει αυτή την στιγμή (δηλαδή σχεδόν τίποτα). Με την έλευση του 5th edition και το νέο Sensor Framework, το οποίο προσφέρει αρκετές καινοτομίες, όλοι οι developers δεν νομίζω να ασχοληθούν με το να κάνουν Port τις ήδη υπάρχοντε εφαρμογές για τα FP2 αλλά θα ασχοληθούν αποκλειστικά με το 5th Edition. Διάβασε σχετικά εδώ. Βέβαια ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Αν η Nokia προσφέρει αρκετές ακόμα συσκευές με symbian 9.3, ίσως δούμε φως για τα Ν85, Ν79 και Ν96.

Το Ν96 φέρνει μεν αρκετές καινοτομίες αλλά, δυστυχώς, τα μειονεκτήματά του σε σχέση με τα 95άρια είναι πολύ περισσότερα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί άξιος συνεχιστής.

Αν τις ξαναγράψουν ώστε να είναι συμβατές με την S60 5th Edition, αυτομάτως θα είναι και σε συσκευές Feature Pack 2 και στο μοναδικό Feature Pack 1, ονόματι E66 διότι μοιράζονται στο ίδιο set από APIs.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

Εγω εβαλα την 11 και δεν εχασα το εργο Transformers.

Επισης το φορτισα σημερα το πρωι στις 11.30,εχω δει το Transformers αποσπασματικα(εχω παθει πλακα με την αναπαραγωγη του ηχου) το πειραζω συνεχεια,και τωρα περναω φωτος στις επαφες μου, η μπαταρια δεν εχει πεσει καθολου.

Εχω μια ερωτηση,οταν βαζω την κατακορυφη ενεργη αναμονη,πως αλλαζω τις εφαρμογες που εχει για να βαλω οποιες θελω??

Ουτε στο μανουαλ δεν το βρισκω

images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Εαν καταλαβα καλα γιατι εχω το Ν82 ψαχνεις αυτο: :)

Ρυθμισεις\ Γενικες\ Προσ. ρυθμισεις\ Κατασταση ανμονης\ Εφαρ. ενεργ. αναμονης\ ...

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Καλησπερα,αυτο το ειχα ηδη δοκιμασει,οταν αλλαζω τις εφαρμογες εκει που λες,απλα αλλαζουν οι εφαρμογες που εχει μεσα το εικονοδιο με το διαμαντακι(το παλιο καλο μενου ΄μεταβαση' ),εγω εχω δει screenshots που στην κατακορυφη ενεργη αναμονη εχουν παραπανω απο 4 εφαρμογες που εχει σε εμενα

Εγω εχω με την σειρα,

Διαμαντακι ( που εχει μεσα τις εφαρμογες αναμονης)

Ημερολογιο

Μουσικη

Προφιλ

Δεν νομίζω πως αλλάζουν οι εφαρμογές που είναι στη κατακόρυφη μπάρα.

Πάντως δεν είμαι και 100% σίγουρος διότι δεν το είχα πολύ ώρα στη κατοχή μου για να το ψάξω περεταίρω.

Εχω μια ερωτηση,οταν βαζω την κατακορυφη ενεργη αναμονη,πως αλλαζω τις εφαρμογες που εχει για να βαλω οποιες θελω??

Σε όλα τα FP2 οι κατηγορίες της κατακόρυφης ενεργής αναμονής δεν αλλάζουν. Πατώντας πάνω στην πρώτη γραμμή απο το διαμαντάκι που λέει συντομεύσεις, αλλάζεις τις εφαρμογές που περιέχονται σε αυτό.

Εφόσον γράφει αναλυτικά ο οδηγός τι πρέπει να κάνεις.

Πόσο πιο απλά...

Το product code που θα χρησιμοποιήσεις είναι το 0543720.

Ο κωδικός αυτός να υποθέσω ισχύει και για Cosmote myview κινητά ή όχι?

Ο κωδικός αυτός είναι το product code της ελληνικής συσκευής N96.

Τον χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να ελληνοποιήσουμε μια συσκευή ή να απαλλαγούμε από customizations (VL, MyView etc) των παρόχων.

NON STOP MUSIC PLAYER ʽLIBRARY UPDATEʼ

It has been observed that in some cases the phone locks up while opening

the music player.

Steps to reproduce the issue:

1. Menu -> Settings -> Phone settings -> General -> Date and Time -> Date

Separator -> select “:”

2. Back to idle mode to ensure the data separator changed

3. Menu -> Music Player

4. The music library will auto update (if not, please update manually)

5. The music player non-stop updating the music library

6. There was no way to stop it unless you change the date separator to any

other symbol than “:”

Next MCU SW version will include correction for above described issue.

Before the SW correction is available, the issue can be avoided by using date

separator “.” instead of “:”

Έλεος, τι άλλο θα δούμε...:wacko:

Ο κωδικός αυτός είναι το product code της ελληνικής συσκευής N96.

Τον χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να ελληνοποιήσουμε μια συσκευή ή να απαλλαγούμε από customizations (VL, MyView etc) των παρόχων.

Ευχαριστώ φίλε Itchrist86!:)

'Επεσαν στα χέρια μου 2 κινητά Ν96.

'Εστειλα και στα 2 κινητά (σε μορφή ΖΙΠ) το msn messenger.

Το ένα το πήρε κανονικά. Το άλλο κινητό έγραψε "σφάλμα εγκατάστασης".

Φυσικά στο προβληματικό έκανα απεγκατάσταση, επανεκίννηση και το ξαναέστειλα (το ίδιο αρχείο).

Το Ν96 έχει μουλαρώσει και αρνείται να το πάρει.

Ηθικό δίδαγμα=

'Αβυσσος η ψυχή της ΝΟΚΙΑ

Μήπως παίζει κάτι με τα πιστοποιητικά; Μήπως ένα απο τα 2 ήταν χακαρισμένο (αν και δε νομίζω) ; Σε ποιόν δίσκο δοκίμασες να κάνεις την εγκατάσταση; Ίσως παίζει ρόλο η ονομασία ( E και F).

• Οι εφαρμογές δεν έχουν την επίσημη πιστοποίηση της Nokia (οι περισσότερες).
    Σ' αυτή τη περίπτωση πηγαίνουμε στη «Διαχείριση εφαρμογών» και πατάμε Επιλογές > Ρυθμίσεις και βάζουμε στο:
    • Εγκατάσταση λογισμικού (Όλα)
    • Έλεγχος πιστοποιητικών (Απενεργοποιημένη)

Από S60 Platform FAQ :)

Λες να την πάτησα σαν πρωτάρης;

Θα σου πω αύριο που θα έχω (πάλι) το κινητό στα χέρια μου.

Ξερει κανεις γιατι η μνημη τηλεφωνου ειναι στα 40Μβ απο τα 80 κατι που εχει συνολικα?

Επισης μειωνεται κιολας χωρις να βαζω κατι μεσα.

Που εχεις να αποθηκευονται τα μηνυματα?
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Ολα στη μαζικη αποθηκευση τα βαζω,μπηκα και στη μνημη τηλεφωνου και δεν εβρισκα τιποτα μεγαλα αρχεια.

Δεν ξερω τι να πω.

Επισης προσθετω οτι στις 10:16 ειχα φουλ μπαταρια και τωρα 12:15 εχω μια γραμμη,χωρις να εχω κανει χρηση του κινητου απλα το ειχα συνεδεμενο με το PC.

Λοιπόν, τελικά είπα να το πάρω το "μπαουλάκι" της Nokia!:D Είχα βεβαια και επιδότηση αν και η τιμή του στο Πλαίσιο ήταν 570 Ευρώ, αρκετά κάτω από πριν! Πλούσια τα ελέη στην μεγάλη και όμορφη συσκευασία με μπόλικα καλώδια κλπ. Με το που το άνοιξα αφού τσέκαρα οτι όλα λειτουργούσαν κανονικά του αναβάθμισα μέσω υπολογιστή το λογισμικό στην νεότερη έκδοση και όλα πήγαν κατευχήν. Κατόπιν έκανα τις όποιες ρυθμίσεις ήθελα. Το slider που με ανησυχούσε είναι πολύ σφιχτό και δεν τρέμει δεξιά/αριστερά. Βέβαια δεν σκοπεύω να τεστάρω τις αντοχές του και θα είμαι όσο μπορώ πιο προσεχτικός στη χρήση του και θα το ανοίγω μόνο όταν χρειάζεται καθότι έτσι και αλλιώς μπορείς να κάνεις σχεδόν τα απάντα και χωρίς να το ανοίξεις. Επίσης η συσκευή επί του παρόντος δεν τρίζει καθόλου. Το πλήκτρο για την ασφάλιση/απασφάλιση του καλύματος της μπαταρίας φαίνεται αρκετά εύθραυστο και θέλει λίγη προσοχή. Πάντως το κάλυμα της μπαταρίας δεν είναι κάτι που ανοίγεις συχνα οπότε ελπίζω να παραμείνει έτσι.

Το λογισμικό ανταποκρίνεται άμεσα χωρίς κωλύματα αν και βέβαια ακόμα δεν το έχω ζωρίσει. Η οθόνη του είναι το highlight του κινητού αυτού ειδικά αν ρυθμίσεις την φωτεινότητα στο φουλ, ένα ελαφρό πιξέλιασμα είναι ανεπαίσθητο αλλά είναι κάτι αναμενόμενο με αυτή την απαρχαιομένη πλέον ανάλυση των 240χ320 που ακόμα χρησιμοποιείται ευρέως!:mad:

Ο ήχος των ηχείων αλλά και του ακουστικού, δυο σημεία που έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα κινητά καθότι προέρχομαι και από ένα πολύ καλό κινητό στον τομέα αυτό είναι πολύ καλός και δυνατός. Η κάμερά του με εντυπωσίασε, οι φωτογραφίες είναι πολύ καλές όπως επίσης και το να βλέπεις ταινία σε αυτή τη συσκευή που είναι απόλαυση! Είδα το trailer των Transformers και εντυπωσιάστικα, μου θύμισε κινηματογράφο, ειδικά ο ήχος!

Πήρα και μια όμορφη δερμάτινη θήκη της Nokia ειδικά για το Ν96 και μια καρτούλα SD και το ταξίδι ξεκινάει! Μέχρι εδώ όλα καλά, άντε να δούμε τι θα δούμε παρακάτω!:)