Jump to content

πρόβλημα υπολογιστή...

Kal_El
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας, θέλω να σας περιγράψω κάτι που κανει ο υπολογιστής..

Εκεί που όλα πανε καλα, ξαφνηκά ακούγεται από το tower σας να σβήνει η ψήχτρα η και να ανάβει πάλι (κάνει όπως οταν πατάμε κλείσιμο υπολογιστή που όταν πάει να κλείσει κάνει έναν θόρυβο "τακ" κ κλείνει). Αν έμενε σε αυτό οκ! Αλλά μετα απο 10 δευτερόλεπτα κολλαει ο υπολογιστής.. και πατάς reset!! Τι να κάνω? Καμιά ιδέα?

Καταρχήν απο δω και μπρος να βάζεις περιγραφικότερους τίτλους στα θέματά σου.

Πάμε τώρα στο πρόβλημα: Από πού ακριβώς ακούγεται ο ήχος και τι ακριβώς ήχος είναι αυτός; Από την ψύκτρα αποκλείεται, γιατί η ψύκτρα δεν παράγει ήχους. Είναι το ανεμιστήρι της ψύκτρας; Αν ναι, τότε δες αν σταματάει και αν έχει χαλάσει για να το αλλάξεις. Διαφορετικά μπορεί να προέρχεται από το δίσκο το τακ τακ αυτό, οπότε πας για αλλαγή δίσκου.

αν σου κάνει ο δίσκος τέτοιο θόρυβο, όσο και σου ακουστεί περίεργο φταίει το τροφοδοτικό. Πρόεσεξέ το γιατί θα τον κλαις. Αν είναι το ανεμιστηράκι του επεξεργατή το ζήτημα είναι πιο απλό. Προσδιόρισε από που έρχεται ο θόρυβος

Συγνώμη για την μη περιγραφή αλλά προσπαθώ να τηρώ τους κανόνες του forum.

Στο θέμα μας.. Παίζει να είναι ο σκληρός ε? Όταν το κάνει αυτό ανάβει το λαμπάκι του σκληρού μένει μόνιμα αναμένο.. Επίσης να αναφέρω πως ο σκληρός είναι χωρισμένος σε 2 μέρη! Αύριο περιμένω έναν εξωτερικό για να κάνω backup γιατί αν πάθει κάτι κάηκα..

Μου το έκανε κ πέρσυ όλο αυτό το σκηνικό αλλά από τότε σταμάτησε και άρχισε τώρα πάλι. Το έκανε 2 φορές αλλά είπα μήπως φταίει ένα ανεμηστηράκι που έχω σε κλέφτη του σκηρού, το αποσύνδεσα και δεν το έκανε από τότε πάλι!!! αυτά!! αντε να δούμε.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ;-)

Βασικα κανε το εξης-ανοιξε τον υπολογιστη,λειτουργισε τον κανονικα μεχρι να κολλησει.Κανε reset και μπες στα bios και δες τη θερμοκρασια του επεξεργαστη αν ειναι ανεβασμενη 50-60 βαθμοι ειναι πιθανοτατα ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη αυτος ειναι ο λογος που χρειαζεται reset γιατι υπερθερμενετε.Και στο δικο μου ετσι την ειχα παθει.Ειχε σπασει μια βαση της μητρικης που κρατουσε τον ανεμιστηρα και ανεβαζε θερμοκρασια με αποτελεσμα να κολλαει συνεχεια.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Συγνώμη για την μη περιγραφή αλλά προσπαθώ να τηρώ τους κανόνες του forum.

Στο θέμα μας.. Παίζει να είναι ο σκληρός ε? Όταν το κάνει αυτό ανάβει το λαμπάκι του σκληρού μένει μόνιμα αναμένο.. Επίσης να αναφέρω πως ο σκληρός είναι χωρισμένος σε 2 μέρη! Αύριο περιμένω έναν εξωτερικό για να κάνω backup γιατί αν πάθει κάτι κάηκα..

Μου το έκανε κ πέρσυ όλο αυτό το σκηνικό αλλά από τότε σταμάτησε και άρχισε τώρα πάλι. Το έκανε 2 φορές αλλά είπα μήπως φταίει ένα ανεμηστηράκι που έχω σε κλέφτη του σκηρού, το αποσύνδεσα και δεν το έκανε από τότε πάλι!!! αυτά!! αντε να δούμε.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ;-)

Με βάση αυτά που είπες, συμπεραίνω ότι μάλλον είναι σκληρός, κάνε ένα τεστ με το πρόγραμμα που δίνει ο κατασκευαστής του δίσκου σου για να το επιβεβαιώσεις. Υπάρχει και μια μικρή περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικό σου, να μη δίνει δηλαδή το απαιτούμενο ρεύμα στο δίσκο. Γι' αυτό, δοκίμασε να αποσυνδέσεις ότι δε σου χρειάζεται (CD-ROM, δισκέτα, άλλους δίσκους) πριν τρέξεις το τεστ που σου είπα.