Jump to content

[Επίσημο] Samsung Omnia (I900)


manos the greek
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

...

 

Δεν νομίζω ότι έχω εκτεθεί πολλές φορές, περισσότερο για έναν λόγο, φροντίζω συνήθως αυτό που λέω να μην έχει σχέση με υποκειμενικότητα (γιατί εκεί κανείς δεν βγάζει άκρη) αλλά να είναι γεγονός - δηλ. αν 1+1 = 2, ε κάνει 2 όσο και αν δεν αρέσει σε αυτούς που θέλουν να κάνει 3.

 

Πάσο πάω για λόγους (1) που πράγματι έχουν απαντηθεί τα arguments μου (καθόλου κακό, δεν είμαι παντογνώστης και κάνω λάθη, απλά προσέχω πολύ να κάνω λίγα), (2) που το θέμα γυρνάει σε προτιμήσεις και γούστα, οπότε δεν έχει και νόημα να αντιπαρατεθείς σε κάτι εφόσον αυτά είναι μπροστά.

 

Αν πάω πάσο θα θεωρηθεί ότι το έκανα επειδή σκεπάστηκαν τα arguments μου...

γι' αυτό και μόνο το λόγο δεν θα απαντήσω απλά "πάσο" (αν και αυτή την τάση έχω), αν και μάλλον ξεφύγαμε από το πως ξεκίνησε η συζήτηση

 

Αρχίζω... ίσια όχι ανάποδα αυτή τη φορά. :D

 

Αφού θεωρείς ότι στρέβλωσα τα λόγια σου ας ξαναδιαμορφώσω την φράση μου περί ύπαρξης VGA. VGA χωρίς προγράμματα VGA είναι σαν να μην είναι VGA, as simple as that. Είναι σαν να είναι QVGA. Το θέμα αυτό ΔΕΝ είναι περσινό. Όπως είπα μηχανήματα υπάρχουν εδώ και καμιά πενταετία ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ επίσης. Φυσικά ήταν πολύ λίγα στην αρχή, όχι όμως... μέχρι πέρυσι όπως είπες (ή διαστρεβλώνω πάλι;...), εδώ και χρόνια το VGA είναι μια απολύτως αποδεκτή κατάσταση για τους developers. Ναι κάποιοι βλακωδώς το αγνοούν αν και θα κέρδιζαν από αυτό (μπορεί αυτός που έφτιαξε ένα τάβλι να μην κερδίζει κάτι από το VGA, ο κατασκευαστής του Destinator όμως - και εκεί έχεις δει τις γκρίνιες μου - θα κέρδιζε!), αλλά γενικώς πρόβλημα δεν υπάρχει εδώ και χρόνια, όχι πέρυσι,

 

Αυτά που δεν καταλαβαίνεις, εκεί είναι να τα ξαναδιαβάσεις να τα καταλάβεις.

 

ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ θεωρώ το 4:3 επικρατές; Είναι ή δεν είναι το 95% και βάλε της αγοράς WM; Πριν κάποιο καιρό εμφανίστηκαν και τα τετράγωνα (με την πανηλίθια ανάλυση 240x240 αντί 320x320 ή 480x480) και πήραν ότι τους αξίζει, το σχεδόν τίποτα.

 

Εγώ δεν μπήκα σε θέματα του ποια αναλογία είναι καλύτερη. Αυτό είναι θέμα ίσως φιλοσοφικό. Μπήκα στο πως ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ η αναλογια στο i900. Γι' αυτό αντιπαράθεσα και το Χ1.

Αν θες να μπούμε σε θέματα... φιλοσοφικά και υποκειμενικά, οκ καταλαβαίνω γιατί η TV μου ή το σινεμά πρέπει να είναι 16:9 (ή και φαρδύτερο) μια και θα καλύπτει καλύτερα το οπτικό μου πεδίο, αλλά δεν σημαίνει ότι καταλαβαίνω το ίδιο στην... παλάμη μου. Εκεί δεν τίθεται θέμα πεδίου, ενώ αν είναι να δεις φαρδιά ταινία πάλι την βλέπεις και την βλέπεις καλύτερα και με μια 7" οθόνη (άσχετα αναλογίας) από μια 2.8" ή 3.0"... άρα τι, να καταργούσαμε τα PDA για να έχουμε tablet και UMPC;

Το αν λοιπόν η αγορά "πρέπει να στραφεί" ή όχι, δεν νομίζω ότι είναι θέμα συζήτησης εδώ. Αν θες ανοίγουμε χωριστό θέμα γιατί πιστεύεις εσύ ότι είναι καλύτερο ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ αυτό το format και να πει και κάποιος άλλος γιατί όχι (ή να συμφωνήσει μαζί σου).

 

Η τοποθέτηση ως mm συσκευή προϋποθέτει πολλά περισσότερα από ένα certification με το DivX. Remains to be seen αν γεμίζει το βρακί που θέλει να γεμίσει (καταλαβαίνεις τι εννοώ).

 

Για το touchwiz μίλησα για άλλο λόγο αλλά τον προσπέρασες. Το touchwiz είναι ένα μπιχλιμπίδι πράγματι, αμφιβόλου χρηστικότητας που φτιάχτηκε μόνο και μόνο για να έχει ομοιομορφία στη νέα σειρά της (με κινητά γενικώς). Ο κάθε χρήστης-χρήστης, θα το κλείσει απλά και θα πάει να πάρει τη σουίτα της SPB πιθανότατα. Αντίθετα από αυτούς με touchflo(3D). Ή βέβαια απλά θα το κλείσει και θα είναι στο παλιό interface.

 

Αναφέρεις ότι ξέρεις τους λόγους δημιουργίας του i900 (και δεν είναι ότι λέω αυθαίρετα -δεν το αρνούμαι- εγώ). Θες να τους μοιραστείς μαζί μας καθώς και πως τους ξέρεις;

 

Μετά είπες τη μαγική (πολιτικού μπαλκονιού) φράση "οσο για τις εφαρμογες,αν μου βρεις ppc που τρεχει τα παντα απροβληματιστα,στο κανω δωρο...". Η φράση που ο άλλος δεν μπορεί να βρει απάντηση άρα μας δίνει δίκιο σε όλα. (χεχεχε καλό τρικ αλλά τρικ)

Το θέμα δεν είναι αν τρέχουν τα πάντα, αλλά τι τρέχει, τι δεν τρέχει και ΠΩΣ δεν τρέχει και αν αυτά που τρέχουν τελικά έχεις κάνα άξιο λόγου κέρδος. Το θέμα με απλούστερα λόγια είναι αν "άξιζε η φασαρία". Για μένα δεν άξιζε. Για σένα άξιζε.

 

Συνεχίζεις να απαντάς "πολιτικάντικα" και από κάτω με τα pixels με τον άβακα. Ε μα σε κάτι με οθόνη του μεγέθους αυτού (μιλάμε για μηχανήματα από δυόμιση μέχρι τρισίμιση άντε και τέσσερις σπάνια ίντσες διαγώνιο), μετράς pixels τι να κάνουμε.

Καταλαβαίνω τα αντισταθμιστικά οφέλη και έχεις δίκιο, αλλά παραμένει το θέμα του "αν άξιζε η φασαρία". Από την άλλη, γιατί εν έτη 2008 με τους δυο μεγάλους hardware Gfx vendors να βρίσκονται ήδη στην 4-5η γενιά MOBILE GPU, να θέτουμε τέτοια θέματα, από τη στιγμή που αυτά τα GPU τα χρησιμοποιούν ήδη κάτι αστεία κινητάκια που απέχουν χιλιόμετρα από τις WM συσκευές. Είναι ένα θέμα που δεν θα το έθετα, αλλά όταν μου κοπανάς το... multimedia orientation του μηχανήματος δεν μπορεί μετά να μου λες τα αντίθετα. Ε ας έβαζαν WVGA και ας ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ να παίζει σωστά. Τρόποι υπάρχουν.

 

Το μόνο που δεν μπορεί κανείς να με κατηγορήσει είναι η στείρα αντιπολίτευση. Ας βγει κάποιος εδώ μέσα (δεν εννοώ ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια και χρόνια με το θέμα) να πει ότι ΔΕΝ μαθαίνει και κάτι από τη συζήτηση και τα λεγόμενα μου (/μας). Ότι δεν βοηθά να βγάλει συμπεράσματα για την αγορά του (τουλάχιστον όποιος πάρει να ξέρει ΓΙΑΤΙ το πήρε). Ας βγει κάποιος να πει ότι δεν απαντάω πάντα με arguments. Πολλές φορές (...λες εκτίθεμαι ε...) αυτό είναι το πρόβλημα μου. Γράφω με arguments και ο άλλος δεν μπορεί να απαντήσει (εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσει πάντα) και προτιμά να το γυρίσει στο προσωπικό (μαύρο αίσχος όταν συμβαίνει αυτό) ή απλά να αρχίσει τα περί αέρος και υδάτων.

 

Τέσπα. Αν πω "πάσο" θα είναι κακό από ότι κατάλαβα γιατί θα βοηθήσει να πεις ότι δεν είχα τι άλλο να πω.

Έχουμε όλοι καταλάβει πόσο δεν μου αρέσει το i900 και γιατί και το πόσο αρέσει εσένα (και περίπου το γιατί). Η πραγματικότητα για ότι παίρνει "σταθερές" είναι συγκεκριμένη. Για ότι παίρνει μεταβλητές "γούστου" και "προτίμησης", όχι.

---

NLS

ilogic.gr

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

leftezi έχεις δίκιο με το τι φταίει. Όμως για να απαντήσεις σωστότερα στο θέμα αυτό, πρέπει να ξέρεις και πως γίνεται το development αυτών των εφαρμογών. Καλώς ή κακώς (ΚΑΚΩΣ) μέχρι πρόσφατα τα development tools για το WM σου είχαν κάποια ΣΤΑΘΕΡΑ μεγέθη φόρμας. Ακόμα και αν πας εσύ σήμερα να φτιάξεις ένα απλό "hello world" σε Visual Studio για χρήση WM, θα σε πάει σε μια φόρμα 240x320 (εσύ πρέπει να του πεις ότι δεν θες έτσι).

 

Όταν η σταθερή ανάλυση του 240x320 ήταν το απόλυτο δεδομένο, με σπάνια εξαίρεση το VGA που όμως έχει την διπλή ευκολία (α) αν δεν κάνεις τίποτα πάλι να παίζεις κανονικά σαν QVGA ή (β) αν αποφασίσεις να κάνεις κάτι, απλά διπλασιάζεις όλες τις συντεταγμένες σου, ε ισως καταβαίνεις περισσότερο γιατί είναι έτσι το κατεστημένο.

 

Κάκιστα (δεν λέω κάκιστα είναι), μέχρι πρόσφατα (και τελικά έξω από το .Net δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι ακόμα) το development σε WM γίνεται σε ΣΤΑΘΕΡΗ φόρμα. Δυστυχώς δεν υπήρχε πρόβλεψη για ανεξαρτητοποίηση της ανάλυσης από τη διάσταση στο WM (δηλ. στήσιμο με αναλογίες και όχι απόλυτα νούμερα). Βλακεία; Βλακεία.

 

Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει θέμα φωτεινότητας.

 

Αυτό με τα εικονικά κουμπιά είναι πολύ ωραίο και λογικό. Πρέπει όμως να προβλέπεται. Σίγουρα βέβαια μπορείς να έχεις ανοιχτό το virtual keyboard και να σε ενοχλεί λιγότερο. Αυτό δεκτό.

 

Έπεσες μέσα για τα επόμενα WM. Αυτό είναι το σχέδιο. Από την άλλη είναι μεγάλη συζήτηση γιατί είναι καλύτερο το ένα από το άλλο. Για μένα είναι καλό να γίνονται και τα δυο (αλλά και το multitouch), αλλά ΟΧΙ εκεί που μας πάνε και το iPhone (αυτό μάλιστα υποχρεωτικά μια και δεν δουλεύει με πενάκια ακόμα και αν θες) και το i900 (με το να μην έχει εσωτερική θήκη stylus), δηλ. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ δάχτυλο!

 

Μεταξύ Diamond και i900, προτείνω απλά να δουλέψεις λίγο σε ένα μαγαζί και τα δυο (αφού δεν βιάζεσαι) και μετά να διαλέξεις.

---

NLS

ilogic.gr

Link to comment
Share on other sites

Περιμένω και εγώ την άφηξη του Omnia και φυσικά όχι μόνο γιατί έχει καλή ανάλυση οθόνης ή όχι αλλά γιατί τουλάχιστον σαν χαρακτηριστικά μου φαίνετε πιο ελκυστικό από αυτά που υπάρχουν εώς τώρα .

Σίγουρα το να έχει 640Χ480 είναι καλό , αλλά είδα και το HTC Diamond από κοντά και απογοητεύτικα .

Ελπίζω να βγει σύντομα για να μιλάμε και πιο χειροπιαστά πλέον και όχι απλά θεωρητικά :)

Τώρα : Xiaomi Poco F3 128GB,Nvidia Shield K1,Ipad Air, Ainol Fire, Ipad 3,Xbox Series S,Xbox 360,Wii U ,3DsXL,Psp,Ps2,Ps1,Spectrum 48k,Amiga 1200,Amiga 1200 Tower 040+PPC

Παλιά : Poco F3 128GB, Samsung S7 Edge,Note 4,Note 3,Samsung tab pro 8.4,Samsung S3,Iphone 4,Nexus 7,Samsung Galaxy tab 10.1,Ainol Aurora II,Yinlips YDPG18,Archos 80 G9 250 Gb, Haipad M7

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ θεωρώ το 4:3 επικρατές; Είναι ή δεν είναι το 95% και βάλε της αγοράς WM; Πριν κάποιο καιρό εμφανίστηκαν και τα τετράγωνα (με την πανηλίθια ανάλυση 240x240 αντί 320x320 ή 480x480) και πήραν ότι τους αξίζει, το σχεδόν τίποτα

 

παλι τα ιδια...:wacko:

 

με αναγκαζεις να το ξαναγραψω για να το αντιληφθεις

 

Φυσικα και ειναι επικρατες προτυπο..αυτο ομως δεν συνεπαγεται οτι ειναι και καλυτερο.Αντικειμενικα,παρατηρειται μια στροφη τα τελευταια χρονια στο widescreen format,ειτε προκειται για TV οθονες,PC monitors,car gps systems,ειτε προκειται για κινητα/smartphones κτκ αρχης γενομενης απο το Iphone.Ακομη και στην παλαμη σου καποια στιγμη θα θελεις να αναπαραξεις υλικο με native 16:9 ratio(οπως ταινιες,anime κτλ)Στο μελλον δε,προβλεπεται να γινει μονοδρομος αλλα ειναι νωρις για να δεσμευτω προσωπικα:p

 

Η τοποθέτηση ως mm συσκευή προϋποθέτει πολλά περισσότερα από ένα certification με το DivX. Remains to be seen αν γεμίζει το βρακί που θέλει να γεμίσει (καταλαβαίνεις τι εννοώ).

 

Περι divX να περιμενουμε αν και αλλος ειναι ο ανυπομονος.Αλλα να σου κανω τη χαρη και να γραψω πως δεν περιμενω να υποστηριζει πολλα profiles.:)

 

Για το touchwiz μίλησα για άλλο λόγο αλλά τον προσπέρασες. Το touchwiz είναι ένα μπιχλιμπίδι πράγματι, αμφιβόλου χρηστικότητας που φτιάχτηκε μόνο και μόνο για να έχει ομοιομορφία στη νέα σειρά της (με κινητά γενικώς). Ο κάθε χρήστης-χρήστης, θα το κλείσει απλά και θα πάει να πάρει τη σουίτα της SPB πιθανότατα. Αντίθετα από αυτούς με touchflo(3D). Ή βέβαια απλά θα το κλείσει και θα είναι στο παλιό interface.

 

για το touchflo ειναι ατοπο να συζηταμε εδω μεσα,αλλα να σου πω οτι για οσο το δουλεψα(συνολικα καμμια ωρα)δε με ενθουσιασε αισθητικα,ενω καποιες ανακολουθιες του με προβληματισαν για την ευχρηστια του.Σιγουρα ειναι καλυτερο απο το Touchwiz του i900,αλλα και παλι το i900 δεν ειναι η milestone συσκευη της samsung οσον αφορα το interface.

 

Αναφέρεις ότι ξέρεις τους λόγους δημιουργίας του i900 (και δεν είναι ότι λέω αυθαίρετα -δεν το αρνούμαι- εγώ). Θες να τους μοιραστείς μαζί μας καθώς και πως τους ξέρεις;

 

δεν ειναι προιον βιομηχανικης κατασκοπειας παντως.Αρκει να διαβασεις το επισημο press release,σε συνδυασμο με την οθονη,camera και υποστηριξη DivX.:)

 

 

Μετά είπες τη μαγική (πολιτικού μπαλκονιού) φράση "οσο για τις εφαρμογες,αν μου βρεις ppc που τρεχει τα παντα απροβληματιστα,στο κανω δωρο...". Η φράση που ο άλλος δεν μπορεί να βρει απάντηση άρα μας δίνει δίκιο σε όλα. (χεχεχε καλό τρικ αλλά τρικ)

Το θέμα δεν είναι αν τρέχουν τα πάντα, αλλά τι τρέχει, τι δεν τρέχει και ΠΩΣ δεν τρέχει και αν αυτά που τρέχουν τελικά έχεις κάνα άξιο λόγου κέρδος. Το θέμα με απλούστερα λόγια είναι αν "άξιζε η φασαρία". Για μένα δεν άξιζε. Για σένα άξιζε.

 

Θα επιχειρησω να το κανω οσο πιο κατανοητο γινεται(ουφ!):

Ειναι θεμα χρονου και επαρκειας συσκευων στην αγορα να υπαρξει επαρκης υποστηριξη για αναλυσεις οθονων με widescreen format.Οταν θα ισχυσουν οι 2 αυτες συνθηκες,θα φιλοτιμηθουν οι s/w developers να χρησιμοποιησουν τα εργαλεια που ηδη υπαρχουν στα SDK των WM για να γραψουν συμβατα προγραμματα.Μεχρι τοτε ομως υπαρχουν αρκετα προγραμματα για να διεκπεραιωνει ο καθε user τις εργασιες του.

 

Συνεχίζεις να απαντάς "πολιτικάντικα" και από κάτω με τα pixels με τον άβακα. Ε μα σε κάτι με οθόνη του μεγέθους αυτού (μιλάμε για μηχανήματα από δυόμιση μέχρι τρισίμιση άντε και τέσσερις σπάνια ίντσες διαγώνιο), μετράς pixels τι να κάνουμε.

Καταλαβαίνω τα αντισταθμιστικά οφέλη και έχεις δίκιο, αλλά παραμένει το θέμα του "αν άξιζε η φασαρία". Από την άλλη, γιατί εν έτη 2008 με τους δυο μεγάλους hardware Gfx vendors να βρίσκονται ήδη στην 4-5η γενιά MOBILE GPU, να θέτουμε τέτοια θέματα, από τη στιγμή που αυτά τα GPU τα χρησιμοποιούν ήδη κάτι αστεία κινητάκια που απέχουν χιλιόμετρα από τις WM συσκευές. Είναι ένα θέμα που δεν θα το έθετα, αλλά όταν μου κοπανάς το... multimedia orientation του μηχανήματος δεν μπορεί μετά να μου λες τα αντίθετα. Ε ας έβαζαν WVGA και ας ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ να παίζει σωστά. Τρόποι υπάρχουν.

 

Δεν διαφωνω.Η χαμηλη αναλυση της οθονης ειναι ενας συμβιβασμος που θα κληθει να κανει ο καθε αγοραστης του Omnia.Κι αν προτιμας,η χαμηλη αναλυση υπονομευει τις multimedia αρετες του.

Απο την αλλη μερια πες μου ομως,τι ποσοστο των WM συσκευων της ελληνικης αγορας χρησιμοποιει εξειδικευμενα τσιπακια επιταχυνσης γραφικων?

Επισης αν θες σχολιασε και την υπαρξη του εξαιρετικου Marvell επεξεργαστη που περιεχει σετ multimedia εντολων,που αν και δεν αντικαθιστα ενα ξεχωριστο mobile gpu,κανει εξαιρετικη δουλεια.

 

 

 

Συνολικα αποκομιζω την εντυπωση οτι θες να το κανεις vs με το Diamond-και ειλικρινα δεν καταλαβαινω το λογο.Τοσα ποστ-σεντονια για ενα ακυρο κατ'εμε ζητημα. Και μη θεωρεις βεβαιο οτι μου αρεσει το Omnia εναντι του Diamond,δεν εχω αρχισει καν να συγκρινω τις 2 συσκευες:cool:Εξαλλου τελεια συσκευη δεν υπαρχει.Με το Omnia ομως αντικειμενικα και λογικα καλεισαι να κανεις λιγοτερους συμβιβασμους

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.
Link to comment
Share on other sites

Για να μη γράψω σεντόνια, το Diamond δεν θα το αγοράσω ποτέ. (ουψ)

 

Το μόνο που θα συζητήσω είναι αυτό που ζητάς: Τι ποσοστό WM συσκευών της Ελληνικής (και της παγκόσμιας) αγοράς χρησιμοποιεί 2d/3d accelerators. Ελάχιστο.

 

Όταν όμως πάει κάτι να ΠΛΑΣΑΡΙΣΤΕΙ σαν το multimedia holy grail μας ενώ από την άλλη υπάρχουν τούβλα ετών που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ acceleration (βλέπε x51v παλιά, βλέπε flame πέρυσι), ε ας κάνει τα "βασικά": ΚΑΛΗ ανάλυση (στο επίπεδο των δυο μηχανημάτων ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ γενιάς που ανέφερα) και ΧΡΗΣΗ 2d/3d accelerator (αυτό το κάνει... μάλλον, αν και τελικά "απλώς" με τον marvel και όχι με extra chip).

 

Οπότε το "λιγότερους συμβιβασμούς" το αντιπαρέρχομαι, απλά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ συμβιβασμους.

---

NLS

ilogic.gr

Link to comment
Share on other sites

Στο επίσημο site λέει για εξωτερική μνήμη ως 8Gb και όχι ως 16Gb που έχει αναφερθεί σε πολλά site κτλ.

 

http://www.samsung.com/sg/consumer/detail/spec.do?group=mobilephone&type=mobilephone&subtype=multimedia&model_cd=SGH-I900XKAXSO&fullspec=F

Link to comment
Share on other sites

Στο επίσημο site λέει για εξωτερική μνήμη ως 8Gb και όχι ως 16Gb που έχει αναφερθεί σε πολλά site κτλ.

 

http://www.samsung.com/sg/consumer/detail/spec.do?group=mobilephone&type=mobilephone&subtype=multimedia&model_cd=SGH-I900XKAXSO&fullspec=F

 

Memory User Memory 8GB or 16GB

Phone book entries Support up to 1000 USIM Contacts

External Memory MicroSD: up to 8GB

 

Σωστά λες οτί αναφέρει για ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ εώς 8GB , αλλά αυτό πιστεύω είναι ήδη υπέραρκετο :) . Πάντως μόνο με δοκιμή θα έιμαστε σίγουροι μια που και σε απλά DivX player αναφέρουν π.χ. εώς 1 GB αλλά τελικά δουλεύουν και με 8 GB . :)

Τώρα : Xiaomi Poco F3 128GB,Nvidia Shield K1,Ipad Air, Ainol Fire, Ipad 3,Xbox Series S,Xbox 360,Wii U ,3DsXL,Psp,Ps2,Ps1,Spectrum 48k,Amiga 1200,Amiga 1200 Tower 040+PPC

Παλιά : Poco F3 128GB, Samsung S7 Edge,Note 4,Note 3,Samsung tab pro 8.4,Samsung S3,Iphone 4,Nexus 7,Samsung Galaxy tab 10.1,Ainol Aurora II,Yinlips YDPG18,Archos 80 G9 250 Gb, Haipad M7

Link to comment
Share on other sites

Memory User Memory 8GB or 16GB

Phone book entries Support up to 1000 USIM Contacts

External Memory MicroSD: up to 8GB

 

Σωστά λες οτί αναφέρει για ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ εώς 8GB , αλλά αυτό πιστεύω είναι ήδη υπέραρκετο :) . Πάντως μόνο με δοκιμή θα έιμαστε σίγουροι μια που και σε απλά DivX player αναφέρουν π.χ. εώς 1 GB αλλά τελικά δουλεύουν και με 8 GB . :)

 

Καλά, εννοείτε πως είναι υπεραρκετό. Απλά το ανέφερα γιατί σε αρκετά site και online καταστήματα λένε ότι παίρνει έως 16Gb.

Link to comment
Share on other sites

να ρωτησω κατι ασχετο?αραγε θα σου δινουν μαζι με το κινητο προγραμμα για το gps (οχι το google maps...μιλλαω για προγραμμα-προγραμμα....!)

ΣΤο G810 (samsung κιαυτο) δεν δινανε κατι...και καλα εχει το navigon μεσα περασμενο αλλα το πακετο δεν εχει μεσα καρτα μνημης με τους χαρτες (?!!!)...αυτο δεν ξερω πως γινεται...και καναμε αμαν και πως να περασουμε προγραμμα για το gps.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω να δίνουν κάτι , θα πρέπει να σε χρεώσουν +100 ευρώ περίπου και για το πρόγραμμα . Φυσικά εκ των υστέρων αγοράζεις κάποιο συμβατό ;) και το περνάς . Ακόμη και το πανάκριβο HTC P4550 TYTN II 3G δεν έχει κάποιο πρόγραμμα από την εταιρία και πρέπει να το πάρεις χωριστά . :cool:

Τώρα : Xiaomi Poco F3 128GB,Nvidia Shield K1,Ipad Air, Ainol Fire, Ipad 3,Xbox Series S,Xbox 360,Wii U ,3DsXL,Psp,Ps2,Ps1,Spectrum 48k,Amiga 1200,Amiga 1200 Tower 040+PPC

Παλιά : Poco F3 128GB, Samsung S7 Edge,Note 4,Note 3,Samsung tab pro 8.4,Samsung S3,Iphone 4,Nexus 7,Samsung Galaxy tab 10.1,Ainol Aurora II,Yinlips YDPG18,Archos 80 G9 250 Gb, Haipad M7

Link to comment
Share on other sites

βασικα στο ιντερνετ βλεπω οτι σε αλλες χωρες δινουν (για το g810 σιγουρα, σε σαητ ειδα οτι στο "πακετο" ειχαν και καρτα μνημης με το προγραμμα)...στο 6110 ειχαν κανονικα εγγατεστημενο το route 66 μαζι με χαρτη της ελλαδας...τωρα δεν ξερω...τι να πω...σε τετοιο κινητο σαν το i900 και να μην σου δωσουν?
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

βασικα στο ιντερνετ βλεπω οτι σε αλλες χωρες δινουν (για το g810 σιγουρα, σε σαητ ειδα οτι στο "πακετο" ειχαν και καρτα μνημης με το προγραμμα)...στο 6110 ειχαν κανονικα εγγατεστημενο το route 66 μαζι με χαρτη της ελλαδας...τωρα δεν ξερω...τι να πω...σε τετοιο κινητο σαν το i900 και να μην σου δωσουν?

 

Αν ήταν να δώσουν το Route66, καλύτερα να λείπει. Γλιτώνουμε και τον κόπο της απεγκατάστασης γιατί από ό,τι είχα δει, για Ελλάδα (που δεν είναι μόνο η Αθήνα), ακόμα και το Nokia Maps ήταν καλύτερο.

Για το άτμισμα: http://vaping.gr

 

Samsung S5 (no root)

Link to comment
Share on other sites

Αν ήταν να δώσουν το Route66, καλύτερα να λείπει. Γλιτώνουμε και τον κόπο της απεγκατάστασης γιατί από ό,τι είχα δει, για Ελλάδα (που δεν είναι μόνο η Αθήνα), ακόμα και το Nokia Maps ήταν καλύτερο.

 

!!!!

 

οχι...ενταξυ...δεν ειναι και τοσο χαλια...η εκδοση 8 εχει μεσα ολη την ελλαδα και ειναι αρκετα καλο...το 7 ηταν οντως αισχος

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

!!!!

 

οχι...ενταξυ...δεν ειναι και τοσο χαλια...η εκδοση 8 εχει μεσα ολη την ελλαδα και ειναι αρκετα καλο...το 7 ηταν οντως αισχος

Ποιο πρόγραμμα έχεις περάσει στο G810 και τι προβλήματα αντιμετώπισες.

Σόρρυ για το Off Topic

Άδραξε τη μέρα

Huawei Ascend P1, Neo N003 2/32

Link to comment
Share on other sites

Ποιο πρόγραμμα έχεις περάσει στο G810 και τι προβλήματα αντιμετώπισες.

Σόρρυ για το Off Topic

 

περασαμε αρχικα το ROUTE 66 αρχικα αλλα τωρα εχουμε το garmin περασμενο το οποιο ειναι τελειο...ειχα δυσκολιες αρχικα αλλα οχι τωρα...απλα βρηκα αοδηγειες!

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

περασα αρχικα το ROUTE 66 αρχικα αλλα τωρα εχω το garmin περασμενο το οποιο ειναι τελειο...ειχα δυσκολιες αρχικα αλλα οχι τωρα...απλα βρηκα αοδηγειες!

Έχεις pm

Για να μην συνεχίσουμε το off topic

Άδραξε τη μέρα

Huawei Ascend P1, Neo N003 2/32

Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση λίγο άσχετη.

 

Θέλω να το παραγγείλω και κοίταζα και στο eXpansys.Εχω ατομική επιχείρηση και βλέπω οτι αν βάλω οτι εχω εταιρικό ΑΦΜ, αφαιρεί τον ΦΠΑ απο την τιμή.

 

Τι ακριβώς παίζει με αυτό ? Θα πληρώσω την τιμή χωρίς το ΦΠΑ ?

Εαν κάποιος έχει κάνει συναλλαγή χρησιμοποιώντας αυτόν τον τρόπο ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό θα γίνει (και μεταξύ μας ως ελεύθερος επαγγελματίας έπρεπε να το ξέρεις).

 

Οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές δεν έχουν φάπα.

---

NLS

ilogic.gr

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό θα γίνει (και μεταξύ μας ως ελεύθερος επαγγελματίας έπρεπε να το ξέρεις).

 

Οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές δεν έχουν φάπα.

 

Απλά είμαι πολύ καινούργιος στις επιχειρήσεις και ακόμα μαθαίνω.:)

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό θα γίνει (και μεταξύ μας ως ελεύθερος επαγγελματίας έπρεπε να το ξέρεις).

 

Οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές δεν έχουν φάπα.

Μια χαρά ΦΠΑ έχουν οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Ακριβώς επειδή είναι ενδοκοινοτικές και υπάρχει ενιαία αγορά και δε γλιτώνεις το φόρο. Δεν αγοράζουμε πλέον αφορολόγητα όταν πετάμε από μια ευρωπαϊκή χώρα σε άλλη. Το ότι μπορείς να γλιτώσεις το ΦΠΑ αν βάλεις εταιρικό ΑΦΜ είναι άλλη ιστορία. Απλά το υπογραμμίζω γιατί η διατύπωση ήταν ολίγον λανθασμένη.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...