Jump to content

Φορολογία / Τεκμήρια / Τέλη Κυκλοφορίας

dio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μακαρι να μην ισχυσουν τα τεκμηρια και να παρω το 2.0λιτρο που θελω..

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

• Απαντήσεις 494
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Τωρα θα τους δώσω τα 3 και τα άλλα 5997€ θα τους τα χρωστάω !!!!! :lol::lol:

Ακους για το 3,0λιτρο hilux θελει 6000€ !!!!! :mad::mad:

Τωρα θα τους δώσω τα 3 και τα άλλα 5997€ θα τους τα χρωστάω !!!!! :lol::lol:

Ακους για το 3,0λιτρο hilux θελει 6000€ !!!!! :mad::mad:

δε βγαζεις 6000 το χρονο;

Και ξυλόσομπα έχω και τζάκι έχω !!!! Και καυστήρα έχω !!!!:D:D:D

Θα μου πείτε τώρα γιατί να πάρω το 3λιτρο !!!

Γιατί όταν το φορτώνω με 2-3 τόνους τροφή για να πάω στο βουνό στα ζωντανά είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που δεν λέει ΟΧΙ !!!

(Κανένα άλλο δεν πάει εκεί τόσο φορτομένο)

@ Kostakis_7 είμαι λίγο παραπονίαρης τι να κάνουμε !!!!:lol::lol::p

το hilux σαν αγροτικο νομιζω δεν θα εχει τεκμηριο.

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"

το hilux σαν αγροτικο νομιζω δεν θα εχει τεκμηριο.

Το έχω πει και σε πρωηγούμενη σελίδα !!!!

Δεν είμαι αγρότης !!!

Και το οχημα μπορεί να έχει την ιδιότητα του αγροτικού ( και το χρησημοποιώ στα χωράφια και στα ζώα ) ....

Δεν είναι όμως δηλωμένο σαν αγροτικό !!! Είναι κανονικό αυτοκίνητο !!!

Θα το μεταβιβάσω στο όνομα του παππού μου !!! Και θα το δηλώσω σαν Αγροτικό !! ( ΝΑ έχει και το όνομα και την χάρη ) :lol::lol:

Μήπως πρέπει να μάθεις για αρχή ΤΙ είναι τα τεκμήρια;

Πες μας εσυ ΤΙ είναι που τα ξέρεις !!!!

Για να μάθουμε και εμεις που δεν ξερουμε !!!

Πες μας εσυ ΤΙ είναι που τα ξέρεις !!!!

Για να μάθουμε και εμεις που δεν ξερουμε !!!

Tα 6000 που ανέφερες (αν ισχύει το νούμερο) ΔΕΝ είναι ο φόρος που θα πληρώσεις. Είναι το ελάχιστο ετήσιο εισόδημα που θεωρείται ότι έχεις για να συντηρείς ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Αν (ξαναλέω αν) ισχύουν αυτά τα νούμερα, ΔΕΝ πρόκειται να πληρώσεις παραπάνω φόρο εκτός αν:

- είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και δηλώνεις ΚΑΤΩ από €6000 εισόδημα

- σε πιάνουν κι άλλα τεκμήρια.

αγροτικο δικαιουνται να εχουν αυτοι οι οποιοι εχουν χωραφια η ζωα.

εσυ πως το εβγαλες αδεια ?εισαι ελευθερος επαγγελματιας ;

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

Aφού έγραψε το παιδί ότι ΔΕΝ το έχει δηλωμένο σαν αγροτικό ...

Πυροσβέστης είμαι ......

Αυτό το αυτοκίνητο μου άρεσε, αυτό εξηπηρετούσε τις ανάγκες μου και αυτό πηρα !!!!

Η μόνη βλακεία που έκανα ήταν ότι δεν το πηρα απο την αρχή στο όνομα του παππού μου .... ( Δικαιούτε αγροτικο )

Ευτυχώς η βλακεία που έκανα θα διορθώθεί σε λίγες μέρες !!!

@ gmac Φίλε μου έχω ακούσει τόσα που έχω μπερδευτεί ο άνθρωπος και δεν ξέρω τι στο καλό θα γίνει με αυτά τα παλιο τεκμήρια!!!!

δεν το ρωτησα με υφος , απλα μια ερωτηση εκανα.

και αγροτικη αδεια ειναι καλα αλλα ...

ΑΜ πινακιδες αν δινανε ακομα εκει να δειτε τζαμπα ...η περιοχη μου ειναι γεματη απο αυτοκινητα με τετοιου ειδους πινακιδες...κατι nissan patrol κ mitsubishi pajero...

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

Χωρίς τέλος είναι το ξήλωμα των τεκμηρίων διαβίωσης από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μετά τις αρνητικές για την κυβέρνηση δημοσκοπήσεις.

Χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών είχε συνάντηση με εκπροσώπους των φορέων της αγοράς αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τους διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι τα τεκμήρια διαβίωσης που θα εφαρμοστούν θα αφορούν ελάχιστους φορολογουμένους αφού θα αποτελούν ένα απλό άθροισμα αντικειμενικών δαπανών για Ι.Χ., σκάφη αναψυχής και εξοχικές κατοικίες. Μάλιστα, σε σχέση με τους πίνακες αντικειμενικών δαπανών για τα Ι.Χ. που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ως σενάρια και, μεταξύ άλλων, προβλέπουν ετήσια αντικειμενική δαπάνη 6.030 ευρώ για ένα Ι.Χ. 4.000 κυβ. εκατοστών, το υπουργείο εξετάζει να θεσπίσει ακόμη πιο χαμηλά ποσά. Παράλληλα, όχι μόνο θα είναι σούπερ μίνι τα τεκμήρια για Ι.Χ. και σκάφη αναψυχής, αλλά στο υπουργείο, σε καθεστώς πανικού από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, εξετάζουν το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν και το υφιστάμενο τεκμήριο για την κύρια κατοικία, ανεβάζοντας το όριο επιφανείας για την υπαγωγή σε αυτό από τα 200 στα 250 τετραγωνικά!

Τα νέα τεκμήρια πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινωθούν μετά την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2009 στις αρχές Οκτωβρίου. Η εφαρμογή τους θα αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου 2009 και θα αφορούν τις ακραίες περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι, ενώ διαθέτουν στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης, δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο.

Αντικειμενικές δαπάνες

Τα τεκμήρια θα εφαρμοστούν για την κατοχή Ι.Χ., σκάφους αναψυχής, εξοχικής κατοικίας και για τις αμοιβές οικιακών βοηθών. Για κάθε κατηγορία- πλην των οικιακών βοηθών όπου θα λαμβάνεται υπόψη η πραγματική δαπάνη- θα καταρτιστούν πίνακες ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης. Για παράδειγμα, για τα Ι.Χ. το αντικειμενικό κόστος χρήσης περιλαμβανομένων των καυσίμων, των ασφαλίστρων, της συντήρησης και των τελών κυκλοφορίας θα κυμαίνεται από τα 1.296 ευρώ για ένα Ι.Χ. με λιγότερα από 1.000 κυβικά εκατοστά έως και 6.030 ευρώ για ένα Ι.Χ. άνω των 4.000 κυβικών εκατοστών. Μάλιστα, με βάση όσα συζητήθηκαν χθες, τα ποσά των αντικειμενικών δαπανών μπορεί να είναι και χαμηλότερα κατά 10-20%. Αντίστοιχοι πίνακες αντικειμενικών δαπανών θα καταρτιστούν για τα σκάφη αναψυχής και για τις εξοχικές κατοικίες.

● Υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο σύστημα θα αποτελεί δικλίδα ασφαλείας ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα υποκύψουν στον πειρασμό να δηλώσουν χαμηλότερα εισοδήματα τα επόμενα χρόνια προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή του επιπλέον φόρου που συνεπάγεται η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.

Τα Νέα 23/09/08

Βέβαια πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν κανονικό αυτοκίνητο είτε με leasing είτε στην εταιρία περασμένο οπότε τώρα είναι ευκαιρία να το κάνουν και οι υπόλοιποι...εκτός από αυτούς που εμπιστεύονται την γυναίκα τους όπως είπαμε πιο πάνω... :rolleyes::lol::p

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που έχουν για συμβούλους πως τους διαλέγουν; Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν έχουν καμιά επαφή με την αγορά και την πραγματικότητα; Και τα παραπάνω είναι βέβαια ακόμη φήμες αλλά όλο αλλαγή στην αλλαγή, σαν να μαθαίνουν τώρα με φαίνεται...

Read The F...ing Manual First

Πυροσβέστης είμαι ......

Εφοσον εισαι μισθωτος νομιζω (απο ο,τι εχουμε ακουσει μεχρι τωρα δλδ) τα τεκμηρια δεν σε πιανουν.

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"

εχθες καποιος μου ειπε οτι τελικα η κυβερνηση εκανε πισω (φυσικα) και τα τεκμηρια θα υπαρξουν απο τα 2000 και πανω

υφισταται αυτο? οποτε χαλαρωνουμε ξανα οι περισσοτεροι ?

:X

εχθες καποιος μου ειπε οτι τελικα η κυβερνηση εκανε πισω (φυσικα) και τα τεκμηρια θα υπαρξουν απο τα 2000 και πανω

υφισταται αυτο? οποτε χαλαρωνουμε ξανα οι περισσοτεροι ?

δλδ ο εχων αμαξι 1400cc και μοτο 650cc,,εχει τεκμηριο?

το αμάξι μπορεί να έχει γύρω στο 1000άαρικο ή και καθόλου,

η μηχανή δεν ξέρω...

παντώς είναι σχετικά χαμηλά τα τεκμήρια...

Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

τελικα οντως ειναι χαμηλα τα τεκμηρια και ευτυχως ειναι νορμαλ..οσος αφορα την διαβιωση

τελικα οντως ειναι χαμηλα τα τεκμηρια και ευτυχως ειναι νορμαλ..οσος αφορα την διαβιωση
δλδ αν εισαι κατοχος αμαξιου 1400cc μεχρι ποσα πρεπει να δηλωνεις?κατοτατο οριο?

λεγόταν μεταξύ 1000 και 2000, προς το 1000, αλλά μπορεί και καθόλου...

ΠΡΟΣΟΧΗ, τα τεκμήρια είναι αθροιστικά!!..

δηλ. αν έχεις πισίνα πχ. λέμε 2000

και ΙΧ 1400 1000

πάμε στα 3000...

Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

λεγόταν μεταξύ 1000 και 2000, προς το 1000, αλλά μπορεί και καθόλου...

ΠΡΟΣΟΧΗ, τα τεκμήρια είναι αθροιστικά!!..

δηλ. αν έχεις πισίνα πχ. λέμε 2000

και ΙΧ 1400 1000

πάμε στα 3000...

εχω και μια μοτο 650cc εκει τι γινεται φιλε μου?