Jump to content

Επιλέγοντας τηλεφωνική συσκευή VoIP

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους

Εδω και καποιο καιρο σκεφτομαι να παρτω μια ασυρματη τηλεφνικη συσκευη τηγν οποια να μπορω να χρησιμοποιησω και για VOIP

Σκεφτομαι για συσκευη απο SIEmens αλλα δν μπορω να καταληξω καπου..εαν καποιος εχει εμερια απο δικη του συσκεθη..η γνωριζει ας μου πει την γνωμη του..παρτακατω ειναι δυο μοντεα της ταιρειας τα οποια βρισκω αρκετααξιολογα

1.http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=10&category=69976789&product=811920

2. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=10&category=69976789&product=805645

Εχω τη ν εντυπωση οτι το siemenes χρειαζεται ενα αντπτορα για να λειτουργηξσει ως VOIP ενω το αλλο ειναι ηδη ενσωματωμενο???ετσι εχω καταλαβει τουλαχιστον

αυτα ειναι λοιπον ατ δυο που κοιταω....μαλλον τπαρχει και αλλο ενα παλι apo siemens το οποιο σου δινει και τον ανταπτορα αυτη νομιζω ειναι η μονη διαφορα και κοστιζει βεβαια 140 ευρω

μπορει να βοηθησι κανεις??

ευχαριστω!

• Απαντήσεις 54
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εχω τη ν εντυπωση οτι το siemenes χρειαζεται ενα αντπτορα για να λειτουργηξσει ως VOIP ενω το αλλο ειναι ηδη ενσωματωμενο???ετσι εχω καταλαβει τουλαχιστον

Λάθος έχεις καταλάβει. Κανένα από τα 2 που δίνεις (TurboX PL140 SIM και Siemens Gigaset 450 Sim) δεν έχουν VoIP.

Το Siemens Gigaset C450IP έχει VoIP (SIP). Σε παλαιότερο thread του forum έχει γίνει συζήτηση για το συγκεκριμένο.

Λάθος έχεις καταλάβει. Κανένα από τα 2 που δίνεις (TurboX PL140 SIM και Siemens Gigaset 450 Sim) δεν έχουν VoIP.

Το Siemens Gigaset C450IP έχει VoIP (SIP). Σε παλαιότερο thread του forum έχει γίνει συζήτηση για το συγκεκριμένο.

Συγνωμη λαθος λινκ για το Turbo X!

Το παρκτω ειναι το σωστο!

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=10&category=69976789&product=811521

To Siuemens μπορει να γινει Voip με εναν ανταπτορταη να αγποραστει μαζι..στο παρταλατω λοκ ειναι αυτο

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=10&category=69976789&product=811521

τι λετε??

Μακριά από το Turbo-X. Είναι USB VoIP, δηλαδή θέλει αναμμένο το PC για να δουλέψει.

Όπως σου έγραψα και παραπάνω, το Siemens Gigaset C450IP έχει ενσωματωμένο VoIP χωρίς κανέναν extra αντάπτορα (συνδέεται κατευθείαν σε θύρα Ethernet του ADSL router/switch που θα του δίνει Internet, δηλαδή δε χρειάζεται PC για να λειτουργήσει). Περισσότερα στο site της Siemens.

Όλα τα Siemens VoIP phones εδώ.

Μπορείς να δεις και το S450 IP, φαίνεται καλύτερο από το C450 IP και στο Skroutz το βρίσκεις από €124 τελική τιμή με μεταφορικά. Το έχει και το e-shop στα €127

Μακριά από το Turbo-X. Είναι USB VoIP, δηλαδή θέλει αναμμένο το PC για να δουλέψει.

Όπως σου έγραψα και παραπάνω, το Siemens Gigaset C450IP έχει ενσωματωμένο VoIP χωρίς κανέναν extra αντάπτορα (συνδέεται κατευθείαν σε θύρα Ethernet του ADSL router/switch που θα του δίνει Internet, δηλαδή δε χρειάζεται PC για να λειτουργήσει).

μακρυα απο την Turbo X λες ε??και εμενα αυτην την εντυπωση μου δινου ολα τα προιοντα βασιακ..οσο για το οτι η Siemnes δεν θελει εξτρα αντικειμενο,στην φωτογραφια υποαρχει ενα μικρο κουτακι μαζι με το ασυρματο τηλεφωνο..μαλλον αυτο θα ειαι για το VOIP? επισηςυπαρχει και η λυση της αγορας του απλου C450 και συνσεση με USB me ena dongle

αυτο δω http://gigaset.siemens.com/shc/0,1935,hq_en_0_69566_rArNrNrNrN,00.html

ti lew?na pav gia to c450ip h το απλο και να παρω το δοντακι? παντως και τα δυο βγαινουν στις ιδιες τιμες περιπου

ευχαριστω

Γιατί να πάρεις το απλό και να του βάλεις το USB stick που θα σου έρθει στα ίδια λεφτά και θα έχει χειρότερα αποτελέσματα (λόγω USB); :confused:

Εαν έχεις DSL με router/switch, πάρε το C450IP ή ακόμα καλύτερα το S450IP όπως έγραψα παραπάνω.

οσο για το οτι η Siemnes δεν θελει εξτρα αντικειμενο,στην φωτογραφια υποαρχει ενα μικρο κουτακι μαζι με το ασυρματο τηλεφωνο..μαλλον αυτο θα ειαι για το VOIP?

Το τετράγωνο αυτό κουτί είναι η κεραία (βάση) στην οποία συνδέονται: ρεύμα, τηλεφωνική γραμμή και Ethernet cable για πρόσβαση στο Internet.

Γιατί να πάρεις το απλό και να του βάλεις το USB stick που θα σου έρθει στα ίδια λεφτά και θα έχει χειρότερα αποτελέσματα (λόγω USB); :confused:

Εαν έχεις DSL με router/switch, πάρε το C450IP ή ακόμα καλύτερα το S450IP όπως έγραψα παραπάνω.

Το τετράγωνο αυτό κουτί είναι η κεραία (βάση) στην οποία συνδέονται: ρεύμα, τηλεφωνική γραμμή και Ethernet cable για πρόσβαση στο Internet.

ωραια οποτε ειμαι αναμεσα στο C450 kai sto s450 αλλα δεν μπορω ν καταλβω πια ειναι η διαφορα....και υπαρχει γρ στα 10 ευρω διαφορα τση τιμη!!

τιο παιζει??

ωραια οποτε ειμαι αναμεσα στο C450 kai sto s450 αλλα δεν μπορω ν καταλβω πια ειναι η διαφορα....και υπαρχει γρ στα 10 ευρω διαφορα τση τιμη!! τιο παιζει??

Παραπάνω σου έχω δώσει τα links και για τις 2 συσκευές από το site της Siemens.

Εκεί θα βρείς τις όποιες διαφορές.

Παραπάνω σου έχω δώσει τα links και για τις 2 συσκευές από το site της Siemens.

Εκεί θα βρείς τις όποιες διαφορές.

ok! σε ευχαριστω πολυ!:D

• 1 month later...

ασυρματο τηλεφωνο και voip θα βρεις της TOPCOM το Butler 4012 και σε ποιο οικονομικη τιμη απο τα αλλα και πιο αξιοπιστο.

θα το βρεις σε Γερμανο Media Mark

http://www.topcom.gr

http://www.topcom.net

Μία ενδιαφέρουσα και στα μισά λεφτά πρόταση είναι το dualphone,χρησιμοποιείται και σαν κανονικό ασύρματο και σαν voip! Το εντ

όπισα στο ouaou.To link για να το τσεκάρεις είναι http://www.ouaou.gr/eshop/prod_info/182

εχω αγοράσει το dualphone. Είναι πλήρως συμβατό με το skype μιας και είναι skype-phone αλλά για τα υπόλοιπα άλλα προγράμματα θα υπάρχει πρόβλημα.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο ως κάρτα ήχου και να προωθείς τον ήχο απο το pc στο ασύρματο αλλά δεν εχουν βγεί προγράμματα για να χειρίζεσαι πχ το sjphone ή xlite απο το ασύρματο. Και η μπαταρία δεν διαρκεί πολύ. Όταν το αγόρασα δεν είχα μάθει για τα voip, χρησιμοποιούσα το skype που ήταν ακόμα και τότε πιο ακριβό. Πλέον δεν θα το συνιστούσα το τηλέφωνο.

[ f i l i p p o s ]

εχω αγοράσει το dualphone. Είναι πλήρως συμβατό με το skype μιας και είναι skype-phone αλλά για τα υπόλοιπα άλλα προγράμματα θα υπάρχει πρόβλημα.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο ως κάρτα ήχου και να προωθείς τον ήχο απο το pc στο ασύρματο αλλά δεν εχουν βγεί προγράμματα για να χειρίζεσαι πχ το sjphone ή xlite απο το ασύρματο. Και η μπαταρία δεν διαρκεί πολύ. Όταν το αγόρασα δεν είχα μάθει για τα voip, χρησιμοποιούσα το skype που ήταν ακόμα και τότε πιο ακριβό. Πλέον δεν θα το συνιστούσα το τηλέφωνο.

Τελικα δεν εχω βρει ακρη με το τηγλεφωνο!!ακομα!

βασικα απο την μια κοιταγα την siemens alla δεν βλεπω να ειναι συμβατη με πολλα VOIP Προγραμμτα... και απο την αλλη δεν ξερω εαν θελω να καταληξω στο turbo x:(

Κανενας να μας δωσεθ τα φωτα του?

Γιατι βλεπω οτι υπαρχουν και αλλοι που ενδιαφερονατι ια αυρματα και χρηση τους παραληλα με VOIP!

εαν θές ασύρματο με VOIΡ τότε θα σου πρότεινα να αγοράσεις μια συσκευή ΑΤΑ πάνω στην οποία μπορείς να συνδέσεις οποιαδήποτε συσκευή PSTN τηλεφώνου (ασύρματη / ενσύρματη) κι έτσι θα έχεις μια ευέλικτη λύση για VOIP τηλεφωνία χωρίς να περιορίζεσαι σε ένα συγκεκριμένο voip τηλέφωνο.

Εγώ έχω το PAP2T και πάνω έχω συνδέσει ασύρματο τηλέφωνο.

[ f i l i p p o s ]

εαν θές ασύρματο με VOIΡ τότε θα σου πρότεινα να αγοράσεις μια συσκευή ΑΤΑ πάνω στην οποία μπορείς να συνδέσεις οποιαδήποτε συσκευή PSTN τηλεφώνου (ασύρματη / ενσύρματη) κι έτσι θα έχεις μια ευέλικτη λύση για VOIP τηλεφωνία χωρίς να περιορίζεσαι σε ένα συγκεκριμένο voip τηλέφωνο.

Εγώ έχω το PAP2T και πάνω έχω συνδέσει ασύρματο τηλέφωνο.

καλος ο ανταπτορας..μπορω δηλαδη να παρω την συσκεθη που αναφερθηκε στη αρχη...αλλα οχι την IP aλλα την Απή της ιδιας εταορειας...δηλαδη το Σιεμενσ το C450 και τον ανταπτορα και η συσκευη σαν VOIP να ειναι συμβατη με ολα τα προγραμματα?

το Butler 4012 που λεω ειναι και ασυρματο και συμβατο με το skype msn sjphone κλπ. εχει ολους τους driver.

επισης βρηκα και το Butler 4872 της TOPCOM που κανει και chat. ασυρματο voip και αυτο

πολυ cool

το Butler 4012 που λεω ειναι και ασυρματο και συμβατο με το skype msn sjphone κλπ. εχει ολους τους driver.

επισης βρηκα και το Butler 4872 της TOPCOM που κανει και chat. ασυρματο voip και αυτο

πολυ cool

rula ΤΟ κακο με τα συγκλεκριμενα μοντελα που μου προτινεις ειναι οτι και τα δυο..ειναι σε μορφη USB. ΤΟ ΟΠΟΠΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΑ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗς ΕΙΝΑΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟς..ΤΟΤΕ ΔΝΕ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ voip

καλος ο ανταπτορας..μπορω δηλαδη να παρω την συσκεθη που αναφερθηκε στη αρχη...αλλα οχι την IP aλλα την Απή της ιδιας εταορειας...δηλαδη το Σιεμενσ το C450 και τον ανταπτορα και η συσκευη σαν VOIP να ειναι συμβατη με ολα τα προγραμματα?

Ναι, στον αντάπτορα μπορείς να συνδέσεις οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή PSTN. Απλα δεν θα μπορείς να έχεις skype. Μονο sip protocol (voicebuster, voipdiscount, icall, evoice, κτλ)

[ f i l i p p o s ]

Ναι, στον αντάπτορα μπορείς να συνδέσεις οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή PSTN. Απλα δεν θα μπορείς να έχεις skype. Μονο sip protocol (voicebuster, voipdiscount, icall, evoice, κτλ)

καλημερα

Ωραια οποτε πρεπει να παρω αποφαση οτι εαν παρω τη συγκεκριμενη συσκευη δεν θα μπορω να την χρησιμοποιησω με το Skype

Με τονMsn θα μπορω?

επισης υπαρχει καποια σελιδα η οποια να λεει αναλυτικα ολεςτις VOIP εται4ρεις τουλαχιστον να ξερω πριο κανω την αγορα?

Γιατι υπαρχει μοντελο που λειτουργει μεσω Skype με κλειστο υπολογιστή?????

ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ. αν εχεις κλειστο τον υπολογιστη σου δεν εχεις προσβαση Πουθενα

Φυσικά και υπάρχει μοντέλο που λειτουργεί με το Skype χωρίς να είναι ανοιχτό το pc.

Κάντε μια βόλτα απο την σελίδα του skype και θα τα βρείτε :-)

Με τους adaptor γίνονται κλήσεις μόνον με sip , όχι με msn, skype, yahoo, icq κτλ κτλ. εκτώς κι αν οι εταιρίες αυτες αποφασίσουν να στήσουν sip server.

[ f i l i p p o s ]

Γιατι υπαρχει μοντελο που λειτουργει μεσω Skype με κλειστο υπολογιστή?????

ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ. αν εχεις κλειστο τον υπολογιστη σου δεν εχεις προσβαση Πουθενα

Φυσικά και γίνονται. Καλό είναι να μη γράφεις με τέτοια βεβαιότητα αν δεν γνωρίζεις.

Υπάρχουν ασύρματα (π.χ. Philips VOIP 841, Dualphone 3088) που συνδέονται με ethernet κατευεθείαν με ADSL router/switch και έχουν εγκατεστημένο το skype client μέσα στο ασύρματο.

Επίσης υπάρχουν άλλα ασύρματα (όπως το Siemens Gigaset C450IP) που συνδέονται με ethernet κατευεθείαν με ADSL router/switch και σου δίνουν πρόσβαση σε SIP providers (όπως i-call, e-voice κλπ). Ή το ίδιο μπορεί να γίνει με ένα ethernet ATA + οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή (ενσύρματη/ασύρματη).

υπάρχει ακόμα και wifi τηλέφωνο που συνδέεται ασύρματα σε wireless access point , πιστοποιημένο απο το skype, με μενού μέσα ίδιο με το skype του Pc. Κόστος γύρω στα 200€, έχει κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα

[ f i l i p p o s ]

υπάρχει ακόμα και wifi τηλέφωνο που συνδέεται ασύρματα σε wireless access point , πιστοποιημένο απο το skype, με μενού μέσα ίδιο με το skype του Pc. Κόστος γύρω στα 200€, έχει κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα

Υπάρχουν (από Linksys, Belkin κ.α. εταιρείες) αλλα αν διαβάσεις τα σχόλια των χρηστών που το δοκίμασαν (π.χ. στο Amazon.com) δε θα θέλεις να δώσεις αυτά τα χρήματα... Τα DECT παίρνουν πολύ καλύτερα σχόλια.

να σου πω την αλήθεια... απο τότε που ανακάλυψα το sip και τις δωρεάν κλήσεις προς σταθερά Ελλάδας κ Ευρώπης και μάλιστα σε ποιότητα ήχου πολύ καλύτερη απο το skype , εγκατέληψα οτιδήποτε έχει να κάνει με skype.

Ειδικά με το ppc, όπου έχω wifi ιντερνετ έχω και δωρεάν τηλεφωνία (και με νούμερο εισερχόμενων κλήσεων). Ηδη σκέφτομαι να βάλω το DualPhone στο πατάρι!

[ f i l i p p o s ]