Jump to content

Πολεμικές τέχνες

SuRfeRCy
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ετσι βγάζω τα νευρα μου και ειμαι μια χαρα χαλαρος μετα !!!

Εγώ πάντως δε σε βλέπω (διαβάζω) και πολύ χαλαρό. Εκτός αν δεν πλακώθηκες για να βγάλεις τα νεύρα σου σήμερα :lol::p

• Απαντήσεις 351
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ πάντως δε σε βλέπω (διαβάζω) και πολύ χαλαρό. Εκτός αν δεν πλακώθηκες για να βγάλεις τα νεύρα σου σήμερα :lol::p

Σημερα Κυριακη ειχα ρεπο και δεν σκοτωσα ακομα κανενα !!! Γι αυτο !!! :lol::lol::lol:

Παντως ετσι είναι τα πραγματα !!! ;)

Μαλιστα!

Εγώ ασχολούμαι με πολεμικές τέχνες και με αθλητισμό απο 5 ετών.Μπορώ λες τώρα κύριε treopalm680smart να τα παρατήσω και να πάω σε ψυχολόγο επειδή αλλαξα τόπο κατοικίας και δέν έχει πουθενά τριγύρω kick boxing?

Ασχολήθηκα με πολεμικές τεχνες σε επιπεδο hobby στο παρελθον. Εκει που κατελληξα ειναι οτι :

1. Οι πολεμικες τεχνες απαιτουν να αφιερωσεις χρονο (τουλάχιστον 3-4 φορές τη βδομάδα , προσωπική προπόνηση στο σπίτι), πόνο (συχνοί τραυματισμοί, ίσως και εγχειρίσεις γονατο ωμοπλατες κτλ) , κόστος (μηνιαία κοστίζουν περίπου 50 με 60 ευρώ). Αυτά για το αν θες να ασχοληθεις σε επιπεδο hobby - αυτοάμυνας. Αν επιπλέον θες να ασχοληθεις με πρωταθλητισμο τοτε πρεπει να προσθεσουμε : βάρη, διπλάσιο αριθμό προπονήσεων, συχνότεροι τραυματισμοί.

Σωστό.

2. Αν παράλληλα με τις πολεμικές τέχνες δουλεύεις 8ωρο, έχεις σχέση και μελετάς για το επάγγελμά σου, τότε καταλλήγεις να πηγαίνεις 2 περίπου φορές την εβδομάδα για προπονήσεις - χωρίς χρόνο για προσωπικές προπονήσεις και γυμναστήρια . Κατ' εμέ αυτό ειναι χαμένα λεφτά και κοροιδεία του εαυτού γιατί δεν μαθαίνεις ... Επίσης τα σταθερά ωράρια που διδάσκονται τα μαθήματα ειναι ενα προβλημα σε σχέση με το γυμναστηριο οπου πας οποτε θες. Ετσι ο εργαζομενος πρεπει να γυμναζεται επομενως .. γυμναστηριο.

Ασχολούμαι σε δουλειά με πολύ πιεσμένο ωράριο και όμως εξακολουθώ να πηγαίνω στην Σχολή μου όπως πήγαινα. Συχνά φεύγω από την δουλειά στις 20.00 και 20.30 είμαι στην προπόνηση. Θεωρώ ότι η πολυετής ενασχόλησή μου με τις ΠΤ με έχει κάνει αρκετά ανθεκτικό και μου έχει δώσει πειθαρχεία σε πολλά θέματα.

Με λίγα λόγια, αν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα το κάνεις ακόμα και αν είσαι πτώμα. Θέμα θέλησης και πειθαρχίας είναι.

3. Οι πολεμικές τέχνες δεν λύνουν οριστικά τα προβλήματα με το χαρακτήρα. Αν τα έλυναν τότε οι πρωταθλητές (τάισον, gracies και λοιποί) θα ήταν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι και σωστοί άνθρωποι. Αντ' αυτού βλέπουμε αρκετούς να μπλέκουν σε επεισόδια κτλ. Αν λοιπόν έχετε πρόβλημα σχέσης, στρες, θυμού, απωθημένα, εγώ τουλάχιστον ακολούθησα τον δρόμο της ψυχοθεραπείας και πραγματικά με βοήθησε όσο καμία πολεμική τέχνη. Ναι ξεφευγουμε λιγο με τις πολεμικες τεχνες και τα αθληματα, αλλα σας το ξαναλεω : η αυτοπεποιθηση εχει να κανει με τον τροπο σκεψης και αντιληψης! Καλυτεραν α αλλαξεις αυτο, για να αλλαξεις το χαρακτηρα και τις σχεσεις σου.

Οι αληθινές ΠΤ προσδίδουν ηρεμία, διαύγεια και ωριμότητα. Και για να είναι αληθινή μια ΠΤ πρέπει να είναι αληθινός και ο Δάσκαλος. Παρόλαυτά, αυτό που έχει σημασία είναι πως αντιλαμβάνεται ο μαθητής τα πράγματα. Κανένας Δάσκαλος δεν μπορεί να σε αλλάξει προς το καλύτερο εάν εσύ δεν θέλεις. Το παν, και ιδιαίτερα στις ΠΤ, είναι η προσπάθεια.

Από και και πέρα, επειδή εσύ βοηθήθηκες από τον ψυχοθεραπευτή, δεν σημαίνει ότι σε όλους ταιριάζει κάτι τέτοιο, ούτε φυσικά το ότι όσοι ασχολούνται με τις ΠΤ είναι τρελαμένοι άνθρωποι που ξεθυμαίνουν έτσι. Μην κρίνεις τα πάντα με βάση το άτομό σου.

4. Τωρα αν καποιος γουσταρει να ασχοληθει με σωματα ασφαλειας, security, police, military , προπονητης πολεμικων τεχνων (πχ εχει ο πατερας του σχολη και θελει να τη συνεχισει) και οτιδηποτε σχετικο τοτε σιγουρα θα πρεπει να αφιερωθει και ειναι μια πολυ λογικη αιτια αυτο. Δηλαδη για επαγγελματικους λογους.

Σημασία φίλε μου έχει αν αγαπάς αυτό που κάνεις, αν σε αντιπροσωπεύει. Κανένας αληθινός Δάσκαλος δεν πετυχαίνει έχοντας στο μυαλό του μόνο τα χρήματα, θέλει και μεράκι. Άσε που ξέρω πολλά παιδιά Δασκάλων που δεν συνέχισαν αυτό που έκαναν οι πατεράδες τους.

5. Οσοι λοιπον νεοι θελουν να ασχοληθουν , τοτε προτεινω να αναρρωτηθουν γιατι θελουν να ασχοληθουν : Ειναι γιατι θελουν να επιδεικνυουν στους γονεις τους το οτι εγιναν δυνατοι ; στους φιλους τους να επιδεικνυουν τις πολυπλοκες και θεαματικες τεχνικες ; να προκαλουν δεος και να ηγουνται στην παρεα των φιλων ; πιστευουν οτι ετσι θα τους επιλεγουν οι κοπελες βασει του οτι ειναι ' το ισχυρο αρσενικο' ; δεν αντεχουν την κριτικη απο αλλους και μαθαινουν πολεμικη τεχνη ωστε αν καποιος τους κοροιδεψει ή τους βρισει ή τους επικρινει ή κουτσομπολεψει να πανε να τον πλακωσουν ; μήπως αισθάνονται ότι ειναι 'καλά παιδιά' φοβισμένα χωρίς πρωτοβουλία στη ζωή, φοβιτσιάρικα, και θέλουν να αισθανθουν 'αλητες', 'κακα παιδια' που δε φοβουνται να πλακωθουν;

Ασχολούμαι με τις ΠΤ πάνω από 10 χρόνια και ποτέ δεν το κανα για λόγους επίδειξης, κόμπλεξ ή για να καλύψω αδυναμίες. Το έκανα γιατί θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γυμνάζεις το σώμα σου, το μυαλό σου και την ψυχή σου και όχι για να εντυπωσιάζεις τους άλλους ή να είσαι πιο αρεστός.

Μία φορά μου έβγαλαν μαχαίρι ένα βράδυ και αναγκάστηκα να αμυνθώ. Κατά τα άλλα, δεν έχω τσακωθεί ποτέ με κανέναν και 1-2 φορές που με προκάλεσαν στον δρόμο απλά δεν έδωσα συνέχεια και έφυγα. Εάν χρησιμοποιήσω ποτέ αυτά που ξέρω (ελπίζω να μην ξαναχρειαστεί) θα είναι μόνο για να υπερασπίσω την ακεραιότητα και την ζωή μου και μόνο εάν δεν μπορώ να το αποφύγω.

Εχω μια απαντηση : Αλλαξτε τον τροπο σκεψης σας! Απαξ και μπεις στον κοσμο της βιας, η βια φερνει βια. Οσοι σας φερονται ασχημα , απλα μη τους κανετε παρεα - μενετε μακρια απο κακοφημα μερη. Επισης ληστεις γινονται με μαχαιρια - απεναντι σε αυτα δεν πιανουν οι κλασσικες πολεμικες τεχνες.

Στη σημερινη κοινωνια δεν υπαρχει αντικειμενικη αναγκη να μαθει κανεις πολεμικη τεχνη. Αν συμπεριφερεσαι μη προκλητικα τοτε μπορεις να αποφευγεις αρνητικες καταστασεις. Ας σκεφτουμε προσωπικα παραδειγματα πχ. Ποσες φορες στη πραγμαιτκη ζωη χρειαστηκαν ;

Οσον αφορα την εγκληματικοτητα... ναι εχει φτασει στα υψη. Αλλα οι ληστες και οι εγκληματιες κυκλοφορουν τουλαχιστον δυο μαζι, εχουν οπλο ή μαχαιρι και δρουν συνηθως ξαφνικα - δλδ δεν εισαι προετοιμασμενος.

Αρα πριν επενδυσετε χρονο, πονο και χρημα , σκεφτειτε και αναρρωτηθειτε...

Η αποφυγή του κινδύνου είναι από τις εξυπνότερες στρατηγικές. Το θέμα όμως είναι τι κάνεις όταν δεν μπορείς να την ακολουθήσεις. Όσο πιο καλά είσαι προετοιμασμένος, τόσο το καλύτερο. Ληστείες δεν γίνονται μόνο στα κακόφημα μέρη, ούτε συμπλοκές μόνο τις νύχτες. Και πολλές φορές μπορεί εσύ να είσαι ευγενέστατος αλλά ο άλλος να μην χαμπαριάζει.

Όσον αφορά τα μαχαίρια, οι ΠΤ φυσικά και έχουν αποτέλεσμα... Τρανό παράδειγμα, εγώ. :) Αν θέλεις μια φιλική συμβουλή, μην είσαι τόσο απόλυτος.

Εγω προσωπικα δε θα ασχοληθω αλλο με αυτες, και αυτο που θακ ανω ειναι γυμναστηριο (οχι υπερβολες) γιαν α ειμαι σε φορμα (fitness), για γερη καρδια , αντοχη, αεροβια κτλ.

Περιμενω αποψεις των φιλων . Συγγνωμη για το μεγεθος του post.

Και πολύ καλά κάνεις και επέλεξες να μην ασχολείσαι. Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους.

Καλά σου λενε κυριε treopalm680smart και τα δυο παιδια !!!!

Και εγώ ασχολούμε απο τα 5 μου χρόνια καθε μέρα !!!!

Αν χασω εστω και μια προπόνηση μου είναι εμφανές το κενό που δημιουργείτε έστω και για μια μερα !!

( Ειναι πλέον στο αιμα μου Ζω με αυτό ) !!!

Αλλοι είναι εθισμένοι στο τσιγάρο και σε άλλα :mad::mad:.... Εγω είμαι εθισμένος σε αυτό !!!;)

Ακομα πιστεύεις ότι ο τρελογιατρός μπορεί να βοηθήσει καποιους σαν εμένα???

Αν ναι κανεις μεγάλο λάθος !!!

(Οι περισότεροι όμως δεν το καταλαβαίνουναυτό που κάνω και με θεωρόυν παλαβό γιαυτό δεν σε κατηγορώ για κάτι .... απλα είπα 2 πράγματα εξω απο τα δοντια )

Βρε φίλε panikk δεν είναι ανάγκη να αντιδράς έτσι. Καταλαβαίνω ότι είσαι πορωμένος με τις ΠΤ, και εγώ τις αγαπάω και συνεχίζω να ασχολούμαι με μεγάλο προσωπικό κόστος.

Ωστόσο, ο φίλος treopalm680smart κατέθεσε τις απόψεις του χωρίς να γίνεται εριστικός και επιθετικός προς οποιονδήποτε. Και ΟΚ αν πιστεύει αυτά που πιστεύει καλά κάνει και δικαίωμά του, ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει την γνώμη του, έτσι δεν είναι;

Εν ολίγοις, δεν υπάρχει λόγος για αντιπαραθέσεις. Κάθε άνθρωπος ασχολείται με όσα θεωρεί ότι του ταιριάζουν, αλλοίμονο αν όλοι κάναμε τα ίδια πράγματα. ;)

Βρε φίλε panikk δεν είναι ανάγκη να αντιδράς έτσι. Καταλαβαίνω ότι είσαι πορωμένος με τις ΠΤ, και εγώ τις αγαπάω και συνεχίζω να ασχολούμαι με μεγάλο προσωπικό κόστος.

Ωστόσο, ο φίλος treopalm680smart κατέθεσε τις απόψεις του χωρίς να γίνεται εριστικός και επιθετικός προς οποιονδήποτε. Και ΟΚ αν πιστεύει αυτά που πιστεύει καλά κάνει και δικαίωμά του, ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει την γνώμη του, έτσι δεν είναι;

Εν ολίγοις, δεν υπάρχει λόγος για αντιπαραθέσεις. Κάθε άνθρωπος ασχολείται με όσα θεωρεί ότι του ταιριάζουν, αλλοίμονο αν όλοι κάναμε τα ίδια πράγματα. ;)

Σεβαστή η γνώμη του..... αλλα επρεπε να τα πω ... ( Θα εσκαγα ):p

Εγώ Κόλησα σε 2 πράγματα : που μας είπε να πάμε σε ψυχίατρο και σαν συμβούλή εδωσε να μην ασχοληθούμε αλλο με πολεμικές τέχνες !!!!

Δηλαδή είναι σαν να λέει στα νεα παίδια μπλέξτε με τσιγάρα και ναρκωντικά και αφήστε την γυμναστική και τις πολεμικές τέχνες που μπορούν να σας θωρακήσουν απέναντη σε αυτά !!!

Σεβαστή η γνώμη του..... αλλα επρεπε να τα πω ... ( Θα εσκαγα ):p

Εγώ Κόλησα σε 2 πράγματα : που μας είπε να πάμε σε ψυχίατρο και σαν συμβούλή εδωσε να μην ασχοληθούμε αλλο με πολεμικές τέχνες !!!!

Δηλαδή είναι σαν να λέει στα νεα παίδια μπλέξτε με τσιγάρα και ναρκωντικά και αφήστε την γυμναστική και τις πολεμικές τέχνες που μπορούν να σας θωρακήσουν απέναντη σε αυτά !!!

Εάν διαβάσεις το post του καλύτερα, είπε ότι και ο ίδιος κατέφυγε σε ψυχοθεραπευτή. Κατά δεύτερον, έχει κάθε δικαίωμα να είναι ενάντια στις ΠΤ και να λέει ότι δεν είναι καλό να πηγαίνει κανείς εκεί, άσε που δεν είπε να πέσει κανείς στα τσιγάρα και τα ναρκωτικά.

Εάν διαβάσεις το post του καλύτερα, είπε ότι και ο ίδιος κατέφυγε σε ψυχοθεραπευτή. Κατά δεύτερον, έχει κάθε δικαίωμα να είναι ενάντια στις ΠΤ και να λέει ότι δεν είναι καλό να πηγαίνει κανείς εκεί, άσε που δεν είπε να πέσει κανείς στα τσιγάρα και τα ναρκωτικά.

Ναι και μας πρότεινε να πάμε και εμεις σε ψυχίατρο γιατί όπως εγραψε τον βοήθησε καλύτερα εκείνο!!! ( Ετσι η κάνω λάθος ) ???:wacko::wacko:

Δεν είπα ότι δεν έχει το δικαίωμα... Ολοι εχουν το δικαίωμα !!!( Και αυτός είναι ένας λόγος που μας κατακρίνουν ) :(

Εγραψα ότι με αυτα που είπε ήταν ΣΑΝ να ελεγε μπλέξτε κ.τ.λ.

Η οποιαδήποτε γνώμη είναι σεβαστή ...Εξάλου κουβέντα κάνουμε !!:)

Ναι και μας πρότεινε να πάμε και εμεις σε ψυχίατρο γιατί όπως εγραψε τον βοήθησε καλύτερα εκείνο!!! ( Ετσι η κάνω λάθος ) ???:wacko::wacko:

Ο άνθρωπος είπε ότι θεωρεί πως σε σχέση με τις ΠΤ η ψυχοθεραπεία βηοηθάει περισσότερο στην καταπολέμηση του θυμού και της επιθετικότητας, και επειδή πιστεύει ότι εκείνος ωφελήθηκε με αυτό τον τρόπο το προτείνει. Δεν είπε κάτι κακό, για μένα.

Δεν είπα ότι δεν έχει το δικαίωμα... Ολοι εχουν το δικαίωμα !!!( Και αυτός είναι ένας λόγος που μας κατακρίνουν ) :(

Εγραψα ότι με αυτα που είπε ήταν ΣΑΝ να ελεγε μπλέξτε κ.τ.λ.

Η οποιαδήποτε γνώμη είναι σεβαστή ...Εξάλου κουβέντα κάνουμε !!:)

Εγώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο.

Εγώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο.

Η αλήθεια είναι ότι τα λέω έξω απο τα δόντια ανέκαθεν και ο κόσμος το παρεξηγεί αυτο !!!

Ετσι είμαι και δεν με αλλάζω !!! :lol::lol:

Σκέφτομαι να αρχίσω ταεκβοντό φέτος.Είναι κάτι που πάντα ήθελα αλλά μια το ένα μια το άλλο τελικά ποτέ δεν το επιχείρησα.Γίνονται νέα τμήματα στη μέση της χρονίας ή του χρόνου πάλι?:(

Σκέφτομαι να αρχίσω ταεκβοντό φέτος.Είναι κάτι που πάντα ήθελα αλλά μια το ένα μια το άλλο τελικά ποτέ δεν το επιχείρησα.Γίνονται νέα τμήματα στη μέση της χρονίας ή του χρόνου πάλι?:(

Σε όλες τις σχολές, όποτε θέλεις ξεκινάς.

Σε όλες τις σχολές, όποτε θέλεις ξεκινάς.

Εννοείς ότι γίνονται συχνά καινούργια τμήματα ή μπαίνεις όποτε θέλεις σε τμήματα που ήδη έχουν αρχίσει?

Εννοείς ότι γίνονται συχνά καινούργια τμήματα ή μπαίνεις όποτε θέλεις σε τμήματα που ήδη έχουν αρχίσει?

Σε όλες τις σχολές, οι καινούργιοι πάνε όποτε θέλουν συνεπώς ναι, το δεύτερο.

• 1 month later...
polemikes texnes mmm egw phgaina KARATE ksilo me xeria kai podia kai baras pantou!! ektos apo eno simio....pou foras spasouar :P 6 xronia kai pira misi kafe:) opoios exei meraki kai xrono as paei :P

Κάποτε και για πολύ λίγο έκανα TAE KWON DO βέβαια έβλεπα ότι δεν είχα και πολύ μέλλον στο άθλημα αφού όταν μου ζητούσε ο προπονητής να χτυπήσω κάποιον πρώτα του έλεγα συγνώμη κ μετά χτυπούσα.:lol:.Άσε που όλη την ώρα μιλούσα στους άλλους και τους αποσυντόνιζα...:p

Ενδιαφερομαι να αρχισω καποια πολεμικη τεχνη, αλλα δε ξερω ποια! Διαβασα αυτο το thread ολοκληρο και βλεπω για ενα σωρο απο δαυτες! Κανω ψαρετουφεκο εδω και 4 χρονια αλλα γενικοτερα δεν εχω και τη καλυτερη φυσικη κατασταση! Το θεμα ειναι οτι απο οτι εχω δει κι εχω διαβασει δε μου αρεσουν αυτες του στυλ kick boxing, muai thai ktl. Εχετε να μου προτεινετε καποια, κι αν γινοντανε και καμια σχολη (αν δε θελετε να μου πειτε εδω στειλτε μου pm)? Μου αρεσε ιδιατερα το kung fu, αλλα με αυτα μου διαβασα εδω καταλαβα οτι υπαρχουν πολλα συστηματα (shaolin, wing tsun,....)! Σε τι διαφερουν ολα αυτα μεταξυ τους?

Σας ευχαριστω και ελπιζω να μου απαντησετε!

Hello !

Ενδιαφερομαι να αρχισω καποια πολεμικη τεχνη, αλλα δε ξερω ποια! Διαβασα αυτο το thread ολοκληρο και βλεπω για ενα σωρο απο δαυτες! Κανω ψαρετουφεκο εδω και 4 χρονια αλλα γενικοτερα δεν εχω και τη καλυτερη φυσικη κατασταση! Το θεμα ειναι οτι απο οτι εχω δει κι εχω διαβασει δε μου αρεσουν αυτες του στυλ kick boxing, muai thai ktl. Εχετε να μου προτεινετε καποια, κι αν γινοντανε και καμια σχολη (αν δε θελετε να μου πειτε εδω στειλτε μου pm)? Μου αρεσε ιδιατερα το kung fu, αλλα με αυτα μου διαβασα εδω καταλαβα οτι υπαρχουν πολλα συστηματα (shaolin, wing tsun,....)! Σε τι διαφερουν ολα αυτα μεταξυ τους?

Σας ευχαριστω και ελπιζω να μου απαντησετε!

Εγώ θα σου πώ μερικές να τις κοιτάξεις ... και αν σου αρέσουν έχει καλώς αλλιώς θα σου προτείνω κάτι άλλο ...

Ειπες ότι δεν θες του στυλ kick boxing ... Αρα θες κάτι απο τα παρακάτω :

tae kwon do , fu jow pai, κλασικό karate , judo , kung fu , hapikido , Aikido ...

Η κάθε πολεμική τέχνη έχει και τα δικά της χαρακτηριστικά ..

Μπές στο youtube δες κάποιο σχετικό βίντεο απο τα παραπάνω ..και όταν καταλήξεις κάπου ... Εδώ είμαστε..

Φιλε μου κοιταξα video απο kung fu (shoalin, wing chun) και tai chi chuan!!!

Μπορω να πω οτι μου κεντρισαν το ενδιαφερον! Μηπως μπορεις να μου πεις λιγα λογια για αυτες??

Ευχαριστω!

Hello !

Μπορω να πω οτι μου κεντρισαν το ενδιαφερον! Μηπως μπορεις να μου πεις λιγα λογια για αυτες??

Ευχαριστω!

Επειδή το αντικείμενο μου είναι το Kick Boxing και το Thai Boxing και δεν ξερώ και πάρα πολλά για το kung fu (shoalin, wing chun) και tai chi chuan, και δεν θέλω να σε μπερδέψω ....

Θεωρώ καλύτερο να σου δώσω τα παρακάτω links ..... να δεις ο ιδιος !!! :)

http://www.shaolin.com.gr/default.htm

http://www.kungfu-academy.gr/

http://www.eagleclaw.gr/cms/

http://www.kungfu.gr/taichi.htm

Thanks φιλε! Θα παρακαλουσα οποιος μπορει να μου προτεινει καμια σχολη για wing chun kung fu ή tai chi chuan! Αν δε μπορειτε απο εδω στειλτε μου pm. Ποσο κοστιζει ο μηνας σε μια σχολη?
Hello !

• 4 weeks later...
άντε για πείτε καμια σχολη wing tsun καλή εντός αθηνών φυσικά :p για τι δεν ξέρω που στο καλο να βρω στο net..

ΕΓΩ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΘΗΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ WING CHUN ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΞΗΡΟΥ Si-Fu Χρήστος Ξηρός

Εκπαιδευτής

Επτανήσου 68

Κυψέλη - Αθήνα

Τηλ. 210 86 61 062

Κιν. 6977 387 985

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΣ.

Emena mou proteinan wing chun kai hapkido...

Gia peite tis empeiries sas apo ayta...

Oson afora ayto pou ypo8ike gia gimnastiki sto wing chun, mou eipan pws o genikoteros tropos pou vgainoun oi askiseis, einai gymnastiki...dld, den einai kai to eykolotero pragma tou kosmoy, na eisai me ligismena ta gonata gia 20 lepta, kai na kratas ena kontari 4 metra sto ypsos tou kefaliou...meta apo 5 lepta tremeis olokliros...ali8evei ???

Ayto pantws pou mou eipan na apofygw opws kai dhpote, itan to kick boxing... Kamia sxesi me polemikes texnes kai oti aytes presvevoun, se ma8enei apla na antexeis to ksilo, kai na varas pio dinata...e3allou, kamia sxesi den exei me tis anatolikes texnes...

Petros

ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΙΑ ΕΓΩ ΚΑΝΩ WING CHUN ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ? ΑΛΑ ΣΤΥΛ KUNG FU ΝΑΙ ΤΟ WING CHUN ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑΡΙ Η ΣΠΑΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ MASTER LEVEL ΜΕΤΑ ΤΟ 10ο ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙΣ SIFU (ΔΑΣΚΑΛΟΣ).

Να κανω μια ερωτηση στους γνωστες του θεματος.Ειμαι 43 ετων αλλα σε πολυ καλη φυσικη κατασταση,τρεχω 7 χλμ την ημερα σε 25 λεπτα και κανω βαρη 4 φορες την εβδομαδα.Επειδη ανεκαθεν μου αρεσαν οι πολεμικες τεχνες υπαρχει περιπτωση να ξεκινησω τωρα;Δεν με ενδιαφερουν ουτε ζωνες ουτε τιποτα αλλο.Απλως θελω να δοκιμασω.Λετε να καταληξω σε κανενα νοσοκομειο;lol

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΤΑΡΧΗΝ , ΚΟΙΤΑ Η ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΡΟΛΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΕΓΩ ΚΑΝΩ WING CHUN ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΠΑΩ ΕΧΟΘΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗ 50ΧΡΟΝΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ 70ΑΡΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ. Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ ΙΣΑ ΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΓΟΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ (ΛΙΓΑ ΚΙΛΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ). ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ.

ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΚΟ.

Ευχαριστω!

ΑΝ 8ΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΕ SHAOLIN ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΟΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ SHAOLIN KUNG FU ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ΑΥΤΟΙ Η ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥΣ. ΤΟ TAI CHI ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΑΡΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟ, ΕΓΩ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ WING CHUN ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ Ο BRUCE LEE ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ JKD . ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΓΡΙΟ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΑΝ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΓΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙΣ Η ΝΑ ΤΙΣ ΦΑΣ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΧΡΗΣΤΟ . ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΜΕ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΙΜΟ, ΚΛΟΤΣΙΕΣ ΕΦΘΥΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΕΣ ΣΕ ΓΕΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΑ, ΑΓΚΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΝ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ ΣΑΝ ΞΥΛΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΣΙΤΕ www.wingchungungfu.eu ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ, ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ. ΕΛΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ

• Administrators
ΕΓΩ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ

Είσαι από Καβάλα και δεν πηγαίνεις στη σχολή του Σωκράτη του Καραίτη; Ο καλύτερος προπονητής Kick Boxing στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου και όχι μόνο! Έχει βγάλει μεγάλους αθλητές με διεθνείς διακρίσεις (Καρανικολή, Σοφοκλέους, κ.α.)

(Εάν μπορείς... γράφε με μικρά γιατί με τα κεφαλαία στον κόσμο των forum είναι σαν να φωνάζεις)

Modpic.gif

Είσαι από Καβάλα και δεν πηγαίνεις στη σχολή του Σωκράτη του Καραίτη; Ο καλύτερος προπονητής Kick Boxing στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου και όχι μόνο! Έχει βγάλει μεγάλους αθλητές με διεθνείς διακρίσεις (Καρανικολή, Σοφοκλέους, κ.α.)

(Εάν μπορείς... γράφε με μικρά γιατί με τα κεφαλαία στον κόσμο των forum είναι σαν να φωνάζεις)

Δεν ενδιαφερωμαι για kick box γιαυτο και γραφτηκα σε τετοια σχολη και επισης επιδη ειναι για ολοθς τους σωματοτυπους οταν ξεκινησα ημουν 95 κιλα και εφτασα 75 σε ενα χρονο και επισης δεν εχω τα ανοιγματα για ψηλα λακτισματα και αεροπλανικα, στο wing chun δεν τα χρειαζωμαι σε αντιθεση με karate , kick box, tae kwon do.

sorry για τα κεφαλαια δεν το εκανα επι σκοπου αλλα για ευκολια

Thanks φιλε! Θα παρακαλουσα οποιος μπορει να μου προτεινει καμια σχολη για wing chun kung fu ή tai chi chuan! Αν δε μπορειτε απο εδω στειλτε μου pm. Ποσο κοστιζει ο μηνας σε μια σχολη?

Εμεις πληρονουμε 45€ το μηνα και πας ολη τη βδομαδα απο δευτερα ως παρασκευη και σε διαστηματα που ειχαμε δυο προπονησεισ την ημερα πηγαιναμε και στις δυο αν θελαμε με τα ιδια λευτα. (wing chun).