Jump to content

Κλοπή πιστωτικής κάρτας

c00kiE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

την όλη υπόθεση ανέλαβε δικηγόρος

Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι τσάμπα λεφτά ο δικηγόρος (εκτος αν είναι κολλητός και δεν πληρώνεις μια) μιας και έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρεις τα λεφτά σου πίσω. :)

• Απαντήσεις 56
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει αυτό, γιατί έχω χρησιμοποιήσει κάρτα σε αγορές περίπου €15 σε σούπερ-μάρκετ και φυσικά μου ζήτησαν ταυτότητα...αυτό που με εκνευρίζει είναι το πώς γίνεται με τέτοια ασφάλεια να μπορεί ο άλλος να χρεώσει μέχρι το όριο την κάρτα χωρίς να ελέγχει κανείς αν αυτός που έχει την κάρτα και την ταυτότητα είναι όντως ο νόμιμος κάτοχος (πχ από την φωτογραφία στην ταυτότητα ή από την υπογραφή).

Εύχομαι όλα να πάνε καλά cookie και να βρεις άκρη γιατί είναι πολλά τα χρήματα...:(

Κανονικά ακόμα και για αγορές του 1 € είναι υποχρεωμένο το κατάστημα να ζητήσει ταυτότητα και να κοιτάξει υπογραφή και φωτογραφία..Είναι στην σύμβαση που υπογράφουν το κατάστημα και η τράπεζα

Η ζητηση ταυτοτητας για χρηση πιστωτικης ειναι καθαρα αναλογα με την πολιτικη του εκαστοτε καταστηματος. Πχ στο πλαισιο και στο carrefour ακομα και για χρεωση 1€ ζητανε ταυτοτητα. Απ την αλλη σε βενζιναδικα ακομα και για 100+€ δεν ζητανε ποτε πιστωτικη και εχω δοκιμασει αμετρητα ;)

Αυτό με το βενζινάδικο ισχύει γιατί ρώτησε ο πατέρας μου έναν φίλο του που έχει βενζινάδικο και μας είπε πως σπάνια ζητάνε..Δλδ οι περισσότεροι δεν ζητάνε ποτέ ταυτότητα

Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι τσάμπα λεφτά ο δικηγόρος (εκτος αν είναι κολλητός και δεν πληρώνεις μια) μιας και έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρεις τα λεφτά σου πίσω. :)

Πράγματι ο δικηγόρος είναι φίλος οικογενειακός και απλά προσφέρθηκε... Δεν με ενδιαφέρει να πάρω λεφτά πίσω..Το μόνο που με νοιάζει είναι να μου πουν επίσημα πως γίνεται να ακυρώνω μια κλεμμένη πιστωτική κάρτα και την επόμενη να γίνονται αγορές 4.500 €....

Το θέμα είναι να πάρει και καμμιά αποζημίωση η κοπέλα.

Αυτό για την αποζημίωση μου το είπανε και άλλοι....Αλλά κανείς δεν μου είπε από ποιον να ζητήσω αποζημίωση..Από την τράπεζα ή από τα καταστήματα ή και από τους 2?

2 hearts are beating together,

I'm in love I'm in love

Is this forever and ever ??

I'm in love I'm in love

Από την στιγμή που ενημερώνεις την Τράπεζα για την απωλεια της κάρτα συνδέονται on-line με την visa/mastercard και η κάρτα μπλοκάρεται αμέσως. Οι αγορές που πραγματοποιείς γίνονται μέσω πιστωτικού ορίου το οποίο η Τράπεζα μόνο αν συνδεθει στο σύστημα της visa η mastercard μπορεί να δει. Όταν λοιπόν πραγμάτοποιεις αγορές η έγκρισή δεν έρχεται από την Τράπεζα αλλά από την Visa. Συνεπώς αν εσυ δηλώσες απώλεια-κλοπη και τη αλλή μερα η κάρτα παρέμενε ενεργή και πραγματοποιόυσε συναλλάγη, την ευθήνη την έχει η τράπεζα που δεν ενήργησε όπως η visa/mastercard ορίζουν σε τέτοιες περιπτώσεις.
kosxx

Πράγματι ο δικηγόρος είναι φίλος οικογενειακός και απλά προσφέρθηκε... Δεν με ενδιαφέρει να πάρω λεφτά πίσω..Το μόνο που με νοιάζει είναι να μου πουν επίσημα πως γίνεται να ακυρώνω μια κλεμμένη πιστωτική κάρτα και την επόμενη να γίνονται αγορές 4.500 €....

Αυτό τώρα το πρόσεξα. Δηλαδή δε σε ενδιαφέρει να σου δώσουν πίσω τα €4500 αλλα μονο να σου πουν πως γίνεται να ακυρώνεις την κάρτα και αυτή να συνεχίζει να χρησιμοποιείται; :worry:

Αυτό τώρα το πρόσεξα. Δηλαδή δε σε ενδιαφέρει να σου δώσουν πίσω τα €4500 αλλα μονο να σου πουν πως γίνεται να ακυρώνεις την κάρτα και αυτή να συνεχίζει να χρησιμοποιείται; :worry:

Χμμ μάλλον κάτι δεν έγραψα σωστά..Δεν πήραν λεφτά από κάποιον λογαριασμό χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα που μου έκλεψαν..Ενώ δήλωσα την κλοπή και ζήτησα άμεση ακύρωση της, στον λογαριασμό της πιστωτικής υπάρχουν χρεώσεις δλδ αγορές αξίας €5,000 την επόμενη ημέρα από αυτήν της κλοπής-ακύρωσης..Εγώ προσωπικά δεν προτίθεμαι να πληρώσω τίποτα διότι και ο δικηγόρος μου εξήγησε πως δεν είναι δικό μου θέμα το όλο ζήτημα από την στιγμή που είχα ζητήσει τηλεφωνικώς την ακύρωση της λόγω κλοπής την προηγούμενη ημέρα..

I'm in love I'm in love

I'm in love I'm in love

Αυτό για την αποζημίωση μου το είπανε και άλλοι....Αλλά κανείς δεν μου είπε από ποιον να ζητήσω αποζημίωση..Από την τράπεζα ή από τα καταστήματα ή και από τους 2?

Από αυτόν που πήρες τηλέφωνο να ενημερώσεις για την κλοπή και δεν έκανε ή άργησε να κάνει αυτό που έπρεπε :!:

Όντως. Έχεις επικοινωνήσει μαζί του μήπως και το αμέλησε και δεν έκανε κάποια κίνηση?

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

Από αυτόν που πήρες τηλέφωνο να ενημερώσεις για την κλοπή και δεν έκανε ή άργησε να κάνει αυτό που έπρεπε :!:

Όντως. Έχεις επικοινωνήσει μαζί του μήπως και το αμέλησε και δεν έκανε κάποια κίνηση?

Το σκέφτηκα και αυτό αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι ακούει μια τρελή στο τηλέφωνο (δλδ εμένα :p ) να του λέει ότι της έκλεψαν το πορτοφόλι και να ακυρώσει 3 κάρτες (1 atm, 1 visa για την οποία γίνεται όλος ο ντόρος και 1 electron) και να απαντάει ότι οκ και οι 3 ακυρώθηκαν και να μην το έκανε..

Άλλωστε δεν πήρα κάπου τυχαία..Τηλεφώνησα σε συγκεκριμένο υπάλληλο της τράπεζας που τον γνωρίζουμε οικογενειακώς..

I'm in love I'm in love

I'm in love I'm in love

Αποψγη μου εινια οτι κακως επραξες ετσι....

Ολες οι τραπεζες εχουν εναν αριθμο στον οποιο καλεις για να ακυρωσεις τις καρτες σου και λειτουργει φυσικα 24/7!

Νομιζω οτι εχει να κανει αυτο το σημειο με τις αγορες που εγιναν την επομενη ημερα...

Αποψγη μου εινια οτι κακως επραξες ετσι....

Ολες οι τραπεζες εχουν εναν αριθμο στον οποιο καλεις για να ακυρωσεις τις καρτες σου και λειτουργει φυσικα 24/7!

Νομιζω οτι εχει να κανει αυτο το σημειο με τις αγορες που εγιναν την επομενη ημερα...

Πίσω από τον λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας γράφει ότι σε περίπτωση κλοπής-απώλειας της κάρτας ειδοποιείς συγκεκριμένο νούμερο το οποίο λειτουργεί 24/7 ή σε ώρες καταστημάτων τραπεζών μπορείς να ενημερώσεις οποιαδήποτε τράπεζα φέρει σήμα visa..Δεν ειδοποίησα μια οποιαδήποτε τράπεζα αλλά την τράπεζα της οποίας η κάρτα ανήκε και μάλιστα τον υπεύθυνο υπάλληλο που αναλαμβάνει τις αιτήσεις και εκδόσεις των καρτών..Ο δικηγόρος τον οποίο ενημέρωσα μου είπε ότι καλά έπραξα..Δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς ότι εγώ φταίω επειδή δεν πήρα το τηλέφωνο που λειτουργεί 24/7 αλλα ειδοποίησα την τράπεζα κάτι που αναγράφεται και πίσω από τους λογαριασμούς της πιστωτικής κάρτας...

I'm in love I'm in love

I'm in love I'm in love

Για την πληροφορία και μόνο, θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν υπάρχει όρος που υποχρεώνει τον έμπορο να ζητάει ταυτότητα σε καμία σύμβαση με τις τράπεζες ή με τις εταιρίες. Ο μόνος έλεγχος που αναγράφεται και συνήθως δεν εφαρμόζεται είναι η σύγκριση της υπογραφής στο αντίγραφο της συναλλαγής με την υπογραφή στο πίσω μέρος της κάρτας. Μάλιστα ορισμένες κάρτες αναγράφουν "not valid if not signed". Στο εξωτερικό είναι ο μόνος έλεγχος που γίνεται και μάλιστα μία φορά που έδωσα κάρτα που δεν ήταν υπογεγραμμενη στο πίσω μέρος δεν με άφησαν να πληρώσω με κάρτα. Τέλος στο θέμα του ελέγχου εξαρτάται από την κατηγορία του εμπόρου. Εμπορικά και super market μου ζητάνε πάντα. Εστιατόρια και βενζινάδικα ποτέ.

• 2 weeks later...
Δεν μας είπες, τι έγινε με τα χρήματα, επιστράφησαν;

Ποια λεφτά να επιστραφούν?!?Περιμένω ακόμα να έρθει ο λογαριασμός της πιστωτικής με τα 5.500 ευρώ χρέωση να πάω στην τράπεζα να υπογράψω ότι δεν είναι δικές μου οι χρεώσεις και να τελειώνει η υπόθεση..

I'm in love I'm in love

I'm in love I'm in love

Τα λεφτά αυτά χρεώθηκαν σε μαγαζί την επόμενη ημέρα από αυτή της δήλωσης της κλοπής της πιστωτικής κάρτας..Δεν τίθεται θέμα να πάρω τα λεφτά πίσω..Εμένα το μόνο που με ένοιαζε ήταν να μην πληρώσω κάτι..Το έχει αναλάβει ο δικηγόρος το όλο θέμα soublaki άρα εγώ δεν μπαίνω καν στον κόπο να κάνω κάτι παραπάνω από ότι ήδη έκανα..

υ.γ. έγραψα soublaki και πείνασα....

I'm in love I'm in love

I'm in love I'm in love

Δεν σε πιάνω:

Τα λεφτά αυτά χρεώθηκαν σε μαγαζί την επόμενη ημέρα από αυτή της δήλωσης της κλοπής της πιστωτικής κάρτας..Δεν τίθεται θέμα να πάρω τα λεφτά πίσω..Εμένα το μόνο που με ένοιαζε ήταν να μην πληρώσω κάτι..Το έχει αναλάβει ο δικηγόρος το όλο θέμα soublaki άρα εγώ δεν μπαίνω καν στον κόπο να κάνω κάτι παραπάνω από ότι ήδη έκανα..

Δεν σε πιάνω:

Ούτε εγώ...

Το ίδιο ακριβώς πράγμα λέτε. Για να μην πληρώσεις τα 5500 Ευρώ που έχουν χρεωθεί, θα πρέπει αυτά να επιστραφούν/πιστωθούν/όπως θέλεις πες το πίσω στην πιστωτική σου κάρτα.

• 1 month later...

Εγώ λέω ότι θα βγει η cookie και θα ρωτήσει "ποια χρήματα"; :lol::lol:

Δεν μας είπες, τι έγινε με τα χρήματα, επιστράφησαν;

Ποια λεφτά να επιστραφούν?!?Περιμένω ακόμα να έρθει ο λογαριασμός της πιστωτικής με τα 5.500 ευρώ χρέωση να πάω στην τράπεζα να υπογράψω ότι δεν είναι δικές μου οι χρεώσεις και να τελειώνει η υπόθεση..

Δεν σε πιάνω:

Ούτε εγώ...

cookie, τι έγινε με τα χρήματα;