Jump to content

Σκανάρισμα εξωφύλλων cd

nikosmilos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα . Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πως σκανάρω ένα εξώφυλλο από cd έτσι ώστε να μπορώ μετά να το εκτυπώσω?

Γιατί όπως το κάνω τώρα μου το βγάζει σε μορφή tif και δεν μπορώ να το εκτυπώσω σαν εξώφυλλο ( δηλ. να βγαίνει ακριβώς )

Οποιος κατάλαβε τι θέλω να πω απαντά.

ευχ..

Φιλε Nikosmilos αν καταλαβα καλα εχεις προβλημα με της διαστασης των εξωφυλλων. τοτε μπορεις να βαλεις της σωστες διαστασεις ειτε με το photoshop αλλα επεισης μπορεις να το κανεις και με το nero οπου εχει προγραμμα για εξωφυλλα.

Και αυτό το πρόβλημα έχω αλλά το βασικό μου πρόβλημα είναι ΄ότι το σκανάρισμα που κάνω μου το βγάζει με κατάληξη tif και όχι κάτι άλλο και έτσι δεν μπορώ να το επεξεργαστώ.

Πάντως ευχαριστώ.

Φιλε Nikosmilos τι σκανερ εχεις; Οσο για το tif το photoshop ανοιγει tif αρχεια αλλα λογικα μεσο του προγραμματος του σκανερ σου θα εχει ριθμηση για να σκαναρι της φωτο σε jpeg η΄ σε bmp

εχω ένα h.p. πολυμηχάνημα , το οποίο δεν μπορώ να πω έχει καλή ανάλυση (ανάλογα με αυτά που πλήρωσα) αλλά με τσαντίζει που δεν μπορώα να ''φτιάξω'' εξώφυλλα για cd

Και πάλι ευχαριστώ και οποιαδήποτε άποψη ευπρόσδεκτη

Οπως σου ειπα φιλε nikosmilos το photoshop ανοιγη αρχεια tif ετσι μπορεις και να τα αλλαξεις μεγεθος αλλα και να τα επεξεργαστης. δοκιμασε αν θελεις να μπης στο site της hp μηπως εχουν βγαλει κανενα νεο προγραμμα για το πολυμηχανημα σου η' ψαξε καλα της ριθμησης απο το προγραμμα που εχεις στο pc σου για το πολυμηχανημα γιατι δεν μπορει να σκαναρει μονο σε tif

Σχεδόν κάθε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που μπορεί να ανοίγει αρχεία tiff μπορεί να τα μετατρέψει σε jpg με πολύ απλό τρόπο. Έχοντας ανοίξει την εικόνα μας πάμε να την ξανασώσουμε με Save as... με το ίδιο ή άλλο όνομα, αλλάζοντας τον τύπο του αρχείου κάτω από το όνομα αρχείου, εκεί που λέει format ή save as type. Μπορεί να χρειαστεί να ορίσουμε πόση θα είναι η συμπίεση, κάτι που θα έχει επίπτωση στο μέγεθος και την ποιότητα του νέου αρχείου. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το Nero Cover Designer! Πάντως επίμεινε λίγο να ψάχνεις, κάπου θα υπάρχει η ρύθμιση στο πρόγραμμα του σκαναρίσματος.

Ξ£Ξ±Ο Ξ΅ΟΟΞ±ΟΞΉΟΟΟ , Ξδη ΟΞΏ ΟαλΡΟΟ

dokimase to coverxp.einai ena mikro kai euxristo programmataki

Υπογραφή....