Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια καλημερα.

εδω και 2 μηνες εχω περιπετεια με τον συγκεκριμενο απατεωνα κινεζο.

http://www.ebay.com/itm/6-5-inch-IPS-OGS-Ulefone-U692-Smartphone-16GB-ROM-WIFI-GPS-Play-Store-OTG-WCDMA-/171444121534?pt=ES_Tel%C3%A9fonos_m%C3%B3viles&hash=item27eaddafbe

του επεστρεψα χαλασμενο κινητο απο τις 16-11-2014 και ακομα δεν εχει παει να το παραλαβει.

μου ειπε πως μου εστειλε καινουριο κινητο με tracking number RS194690097NL,το οποιο αντι να ερθει Αθηνα πηγε Καλαμαρια.

προφανως με δουλεψε.

ειχα ανοιξει case στο paypal η οποια εληξε υπερ του πωλητη γιατι το paypal μου ειπε πως το tracking number του κινητου που επεστρεψα δεν ηταν σωστο.

γνωριζει κανεις τι μπορω να κανω τωρα?

ευχαριστω

πληροφοριακα σας ενημερωνω πως δικαιωθηκα.

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια να εχουμε.

28 Νοεμβριου ειχα κανει μια παραγγελια απο Αγγλια μεσω ebay. 29 Νοεμβριου με ειδοποιει οτι η παραγγελια μου εχει γινει dispatched. Η εκτιμωμενη ημερομηνια παραδοσης ηταν 10 Δεκεμβριου, αλλα δεν ειχα παραλαβει τιποτε μεχρι τοτε. Εχοντας διαβασει εδω μεσα οτι ο Δεκεμβριος ειναι φορτωμενος λογω γιορτων και οτι συνηθως καθυστερουν οι παραγγελιες να παραδοθουν, δεν αγχωθηκα ιδιαιτερα. Εστειλα ομως ενα mail στον πωλητη, ζητωντας του να μου δωσει tracking number, αν υπαρχει, μηπως και μπορεσω να δω αν εχει φτασει Ελλαδα. Μια ημερα μετα μου απαντα οτι δεν υπαρχει tracking number οταν η αποστολη γινεται με Royal Mail International Standard (Small Packets). ΟΚ, λεω, δε βαριεσαι, ετσι κι αλλιως δεν το βιαζομαι. Περασε ομως ο καιρος και ακομη δεν εχω παραλαβει τιποτα. Πως θα με συμβουλευατε να συνεχισω απο εδω και περα; Να επικοινωνησω εκ νεου με τον πωλητη, λεγοντας του οτι δεν εχω παραλαβει ακομη τιποτα, ζητωντας του refund; Καποια αλλη κινηση; Να περιμενω λιγο ακομη, μπας και ερθει τελικα απο βδομαδα; Με προβληματιζει το γεγονος οτι δεν εχω κανενα στοιχειο για το δεμα μου. :confused:

28 Νοεμβριου ειχα κανει μια παραγγελια απο Αγγλια μεσω ebay. 29 Νοεμβριου με ειδοποιει οτι η παραγγελια μου εχει γινει dispatched. Η εκτιμωμενη ημερομηνια παραδοσης ηταν 10 Δεκεμβριου, αλλα δεν ειχα παραλαβει τιποτε μεχρι τοτε. Εχοντας διαβασει εδω μεσα οτι ο Δεκεμβριος ειναι φορτωμενος λογω γιορτων και οτι συνηθως καθυστερουν οι παραγγελιες να παραδοθουν, δεν αγχωθηκα ιδιαιτερα. Εστειλα ομως ενα mail στον πωλητη, ζητωντας του να μου δωσει tracking number, αν υπαρχει, μηπως και μπορεσω να δω αν εχει φτασει Ελλαδα. Μια ημερα μετα μου απαντα οτι δεν υπαρχει tracking number οταν η αποστολη γινεται με Royal Mail International Standard (Small Packets). ΟΚ, λεω, δε βαριεσαι, ετσι κι αλλιως δεν το βιαζομαι. Περασε ομως ο καιρος και ακομη δεν εχω παραλαβει τιποτα. Πως θα με συμβουλευατε να συνεχισω απο εδω και περα; Να επικοινωνησω εκ νεου με τον πωλητη, λεγοντας του οτι δεν εχω παραλαβει ακομη τιποτα, ζητωντας του refund; Καποια αλλη κινηση; Να περιμενω λιγο ακομη, μπας και ερθει τελικα απο βδομαδα; Με προβληματιζει το γεγονος οτι δεν εχω κανενα στοιχειο για το δεμα μου. :confused:

εγω σε παρομια κατασταση ζητησα refund αν και οντως ειναι ο δεκεμβρης φορτομενος

μέτρα 45 μέρες από τότε που έγινε η αποστολή. όταν θα φτάσεις κοντά του στέλνεις για refund.

πληροφοριακα σας ενημερωνω πως δικαιωθηκα.

Τελικα τι εκανες? Ζητησες απο paypal να ανοιξει ξανα την υποθεση ή μεσω ebay?

The day is my enemy, the night my friend

Από Αγγλία και τόσο καιρό, κάτι δεν πάει καλά.

Μάλλον δεν το έστειλε τότε που έλεγε.

Κάνε dispute να είσαι καλυμμένος και περίμενε να δεις;αν θα έρθει σε λίγες μέρες.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Τελικα τι εκανες? Ζητησες απο paypal να ανοιξει ξανα την υποθεση ή μεσω ebay?

zananiro χρονια πολλα.

παιδευτικα 2 μηνες.

εκανα εφεση στην αποφαση του paypal που ειχε βγει υπερ του πωλητη.

ενημερωσα το ebay για την υποθεση.

τους εστελνα καθε 2 μερες σεντονια email με το status του δεματος.

καποια μερα ελαβα email απο paypal πως ολα οκ κ.λ.π.

Edited by knkonnou

Θέλω να πουλήσω ένα αρκετά βαρύ αντικείμενο μέσω ebay. Είναι ενισχυτής ηλεκτρικής κιθάρας και ζυγίζει περίπου 20 κιλά μπορεί και λίγο πιο πάνω αλλά το υπολογίζω γύρω εκεί (18-23kg)

Αν τα ΕΛΤΑ δεν δέχονται να αποστείλλουν τόσο βαρύ δέμα υπάρχει κι άλλος τρόπος ιδιωτικοί couriers κτλ?

Γενικά υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να ξέρω για τις πωλήσεις μεγάλων δεμάτων μέσω EBAY? Να σημειώσω πως είμαι αγοραστής μέσω ebay αλλά δεν έχω ξαναπουλήσει τίποτα.

ZOPO ZP700+

@mihalisvolos

δε νομιζω να μπορεσεις να το δωσεις μεσω ebay γιατι τα μεταφορικα θα ειναι παρα μα παρα πολλα!

καλυτερα βαλε αγγελίες σε sites εδω στην ελλαδα, οπου μπορεις να το στειλεις ακομη και με κτελ!

Το Royal Mail International Standard ειναι το αγγλικο ταχυδρομειο, σωστα; Αρα οταν φτασει το δεμα μου Ελλαδα θα παραλαβω απο τα ΕΛΤΑ, σωστα;

Ρωτω, γιατι μου ηρθε ενα mail που ελεγε οτι ειναι απο FedEx Ground και λεει το εξης

"Dear Customer,

Your parcel has arrived at December 29. Courier was unable to deliver the parcel to you.

To receive your parcel, print this label and go to the nearest office. "

Επειδη το mail ηρθε στα spam, δεν το κοβω να ισχυει, αλλα ειπα να ρωτησω. Το αγνοω τελειως, ετσι; Βεβαια δεν αναφερει και τιποτα περι του δεματος κτλ.

Το Royal Mail International Standard ειναι το αγγλικο ταχυδρομειο, σωστα; Αρα οταν φτασει το δεμα μου Ελλαδα θα παραλαβω απο τα ΕΛΤΑ, σωστα;

Ρωτω, γιατι μου ηρθε ενα mail που ελεγε οτι ειναι απο FedEx Ground και λεει το εξης

"Dear Customer,

Your parcel has arrived at December 29. Courier was unable to deliver the parcel to you.

To receive your parcel, print this label and go to the nearest office. "

Επειδη το mail ηρθε στα spam, δεν το κοβω να ισχυει, αλλα ειπα να ρωτησω. Το αγνοω τελειως, ετσι; Βεβαια δεν αναφερει και τιποτα περι του δεματος κτλ.

Spam Είναι 99.9% και εμένα μου έρχονται συνέχεια.. Αν είχα τόσα δέματα πλούσιος θα ήμουν

• 2 weeks later...

Εχω κανει μια παραγγελια στις 13-12-2015 απο εναν πωλητη απο το ebay με ημερομηνιες παραδοσης απο 31-12-2014 ως 21-1-2015

Σημερα μπηκα να τσεκαρω τι παιζει με αλλη παραγγελια που δεν εχει ερθει ακομα και στον πωλητη που λεω ποιο πανω εχει σβηστει και το προιον και η μερα που το παραγγειλα και οι μερες παραδοσης και γραφει αυτο

We had to remove this listing from the site and you're not required to complete the transaction. If you've already sent payment, the sale should process as normal and you don't have anything to worry about. If you have any questions about delivery, please check tracking or contact your seller. If you run into any trouble along the way eBay is here to help. Please visit the Resolution Center to help resolve any problems you may encounter.

τι γινετε τωρα ?θα ερθει αυτο που παραγγειλα η το χασαμε το κορμι ?

θελω να παρω εναν micro sim cutter (και ανταπτορες micro sim σε mini sim)

εχετε να προτεινετε καποιον αξιοπιστο/δοκιμασμενο;

Εχω κανει μια παραγγελια στις 13-12-2015 απο εναν πωλητη απο το ebay με ημερομηνιες παραδοσης απο 31-12-2014 ως 21-1-2015

Σημερα μπηκα να τσεκαρω τι παιζει με αλλη παραγγελια που δεν εχει ερθει ακομα και στον πωλητη που λεω ποιο πανω εχει σβηστει και το προιον και η μερα που το παραγγειλα και οι μερες παραδοσης και γραφει αυτο

We had to remove this listing from the site and you're not required to complete the transaction. If you've already sent payment, the sale should process as normal and you don't have anything to worry about. If you have any questions about delivery, please check tracking or contact your seller. If you run into any trouble along the way eBay is here to help. Please visit the Resolution Center to help resolve any problems you may encounter.

τι γινετε τωρα ?θα ερθει αυτο που παραγγειλα η το χασαμε το κορμι ?

Μου συνέβει ακριβώς το ίδιο... "αγόρασα" κάτι που όλοι το πουλούσαν 120€, μόνο 18,50 € :p το ebay μου έγραψε οτι αποστέλλεται αυτό που αγόρασα, αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν ήρθε ποτέ τίποτα !

μετά από λίγες μέρες μου έβγαλε αυτό που έβγαλε κι εσένα... κατάλαβα οτι πιάστικα κορόιδο, ζήτησα refund και μετά από ΧΧ μέρες μέσω paypal που έκανα την καταγγελία με δικαίωσαν. Να κάνεις refund !

Μου συνέβει ακριβώς το ίδιο... "αγόρασα" κάτι που όλοι το πουλούσαν 120€, μόνο 18,50 € :p το ebay μου έγραψε οτι αποστέλλεται αυτό που αγόρασα, αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν ήρθε ποτέ τίποτα !

μετά από λίγες μέρες μου έβγαλε αυτό που έβγαλε κι εσένα... κατάλαβα οτι πιάστικα κορόιδο, ζήτησα refund και μετά από ΧΧ μέρες μέσω paypal που έκανα την καταγγελία με δικαίωσαν. Να κάνεις refund !

αυτος μου εστειλε σημερα μην οτι και καλα το εβγαλαν απο το ebay γιατι τελειωσε το προιον και οτι θα μου ερθει κανονικα και καλα.λες να μου λεει λαλακιες και να περιμενω τζαμπα ?πως ζηταω refund απο το ebay ?

αυτος μου εστειλε σημερα μην οτι και καλα το εβγαλαν απο το ebay γιατι τελειωσε το προιον και οτι θα μου ερθει κανονικα και καλα.λες να μου λεει λαλακιες και να περιμενω τζαμπα ?πως ζηταω refund απο το ebay ?

Ο πωλητής μπορεί να σου λέι ότι θέλει σχετικά με την ποσότητα που είχε ή δεν ξέρω και εγω τι.

Το μήνυμα το οποίο έχεις λάβει σου εξηγεί ότι το eBay αφαίρεσε το αντικείμενο.

Το γιατί το αφαίρεσε μπορεί να έχει πολλές απαντήσεις.

Πήγαινε στο: http://www.ebay.com και στο πάνω μέρος της σελίδας θα κάνεις κλικ στο: Help & Contact

Στο πεδίο: What can we help you with?

Πληκτρολόγησε: The item I was buying was removed

θα σου εμφανίσει τα παρακάτω:

Any listing that violates eBay policies or infringes on the copyrights of others may be removed from the site. In addition, if a seller is suspended from eBay, we automatically remove the seller's listings.

If you bought an item that was removed by eBay, you have options. 

Did you pay for the item?*

Yes

No

Αν πατήσεις Yes, οτι πληρωσες για το αντικειμενο θα σε ενημερωσει για το τι μπορεις να κανεις.

Αν αγορασεις ενα αντικείμενο και δεν το εχεις παραλάβει ή το παραλάβεις και δεν ταιριαζει με την περιγραφή του πωλητή, μπορείς να ανοίξεις υπόθεση διαφωνίας.

Αυτά που ακολουθούν ισχύουν για αγορές απο το eBay.com, αν η αγορά πραγματοποιήθηκε απο το eBay.co.uk, θα πρέπει να ανοίξεις την υπόθεση στο eBay.co.uk:

Παραθέτω μια παράγραφο απο το λινκ που αναφέρω πιο κάτω, σχετικά με το πότε μπορείς να ανοίξεις υπόθεση:

When we have no information about the actual delivery date, we use the latest estimated delivery date. When we have no estimated delivery information, we consider the latest estimated delivery date to be 7 days from payment date for transactions between a buyer and seller in the same country, and 30 days from the payment date for buyers and sellers in different countries.

Στο παρακάτω λινκ οδηγίες σχετικά με ημερομηνίες για άνοιγμα υπόθεσης:

http://pages.ebay.com/help...ee.html#latest

Στο παρακάτω λινκ μπορείς να δείς οδηγίες για το πως θα ανοίξεις υπόθεση (κάνε κλικ στο: I haven’t received an item):

http://pages.ebay.com/ebay...w-to-help.html

Διαβασε αυτα που σου γραφει ο φιλος πιο πανω. Καταρχην, πρεπει να περασει το estimated delivery date για να κανεις οτιδηποτε. Μου εχει τυχει και εμενα να αποσυρθει αντικειμενο αφου μου το ειχε στειλει και παρελαβα κανονικα. Και εφοσον δεν εχει γινει suspended ο seller δεν εχεις καποιο λογο να μην τον πιστεψεις, θα πρεπει να περιμενεις, υπαρχουν αρκετες καθυστερησεις αυτη την περιοδο.

The day is my enemy, the night my friend

Διαβασε αυτα που σου γραφει ο φιλος πιο πανω. Καταρχην, πρεπει να περασει το estimated delivery date για να κανεις οτιδηποτε. Μου εχει τυχει και εμενα να αποσυρθει αντικειμενο αφου μου το ειχε στειλει και παρελαβα κανονικα. Και εφοσον δεν εχει γινει suspended ο seller δεν εχεις καποιο λογο να μην τον πιστεψεις, θα πρεπει να περιμενεις, υπαρχουν αρκετες καθυστερησεις αυτη την περιοδο.
απο καθυστερησεις να φαν και οι κοτες....αλλες παραγγελιες ηρθαν ποιο γρηγορα αλλες εχουν καθυστερηση,αλλη απο 30-10 ηρθε πριν 10 μερες

Πλεον με τον πανικό που γινεται στα ΕΛΤΑ ειναι πολύ απιθανο να παραλάβει κάποιος πριν περάσουν τουλάχιστον 25 μέρες από την ημερομηνία αποστολής. Οπότε μην τρελλαίνεστε άδικα. Απλά κρατάμε τις μέρες και στις 42 ανοιγουμε case

Θα εχουμε πολλά dispute φέτος

Πλεον με τον πανικό που γινεται στα ΕΛΤΑ ειναι πολύ απιθανο να παραλάβει κάποιος πριν περάσουν τουλάχιστον 25 μέρες από την ημερομηνία αποστολής. Οπότε μην τρελλαίνεστε άδικα. Απλά κρατάμε τις μέρες και στις 42 ανοιγουμε case

Θα εχουμε πολλά dispute φέτος

εγω μερικα τα πηρα ποιο νωρις και αλλα αστα να πανε

Θελω να παρω ενα μικρο μαχαιρακι με κορδονι που φοριεται στον λαιμο(2 εκατοστα περιπου)επιτρεπεται η θα εχω θεμα με τελωνειο??

Θελω να παρω ενα μικρο μαχαιρακι με κορδονι που φοριεται στον λαιμο(2 εκατοστα περιπου)επιτρεπεται η θα εχω θεμα με τελωνειο??

Σαν τί θέμα;

Xωρίς να γνωρίζω, θεωρώ πως όχι. Ακόμα και να το σταματήσουν νομίζω πως 2 εκ. δεν θεωρείτε όπλο ωστε να το κατάσχουν.