Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

να σε καταγγειλει οτι δεν πληρωσες ,να επιληφτει το paypal,ebay . εκει μετα δεν ξερω αν σε αναγκασουν να πληρωσεις η μπορουν να σου χρεωσουν την καρτα που εχεις δωσει.
το θεμα ειναι πως δεν εδωσα καν αριθμο καρτας ακομη:p

Ο πωλητής θα κάνει καταγγελία για να μην του χρεωθούν τα fees της πώλησης, και εσύ το πολύ πολύ να πάρεις ένα αρνητικό feedback. Αν και δεν κατάλαβα γιατί θες να την ακυρώσεις. Είναι κάτι ακριβό δηλαδή?

οχι,δεν εχει σχεση με κοστος.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

εκανα μια παραγγελια αλλα επειδη αντιμετωπιζω προβλημα σχετικα με την πληρωμη του(εχω δωσει ονοματεπωνυμο και διευθυνση,ΟΧΙ αριθμο καρτας ή κατι σχετικο) επιθυμω να την ακυρωσω.

στους ορους που εψαξα γραφει πως δεν μπορω να το ακυρωσω,με προτρεπει να στειλω μειλ στον πωλητη-το εκανα ηδη-.

αν δεν πληρωσω -αρα δεν ολοκληρωθει η συναλλαγη- υπαρχει περιπτωση να γινει κατι?

Απο οτι καταλαβα δεν εχεις Paypal

να σε καταγγειλει οτι δεν πληρωσες ,να επιληφτει το paypal,ebay . εκει μετα δεν ξερω αν σε αναγκασουν να πληρωσεις η μπορουν να σου χρεωσουν την καρτα που εχεις δωσει.

Αν δεν εχει Paypal και τα στοιχεία που εχει δώσει στο ebay ειναι "μαϊμού" δεν τρεχει τιποτα. Διέγραψε τον λογαριασμό σου στο ebay και τέλος.

τα στοιχεια ειναι τα αληθινα..πως διαγραφονται?

Αν ειναι αληθινά δύσκολα θα ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ να ξανακάνεις λογαριασμό στο ebay, οπότε κοίτα να το διευθετήσεις για να λυθει ομαλά η διαφορα σας. Μίλα με τον πωλητή για να ακυρώσει την αγορά σου, ζήτα του και καμιά συγνώμη ρίξτον στο φιλότιμο ;)

του εστειλα μνμ απο την πρωτη στιγμη εξηγωντας του το προβλημα(για το οποιο στην τελικη δεν ευθυνομαι εγω)

αν ακυρωσει την παραγγελια καλως, αν οχι και παλι δεν νομιζω να μπορω να κανω κατι.εγω απο την πλευρα μου ειμαι οκ.

Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Από τη στιγμή που δεν πλήρωσες δεν τίθεται θέμα οπότε μην μπεις στην διαδικασία να σβήσεις το λογαριασμό. Άλλωστε ούτε καν αρνητικό feedback δεν μπορεί να σου προσάψει, πόσο μάλλον να κάνει κάτι άλλο.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Από τη στιγμή που δεν πλήρωσες δεν τίθεται θέμα οπότε μην μπεις στην διαδικασία να σβήσεις το λογαριασμό. Άλλωστε ούτε καν αρνητικό feedback δεν μπορεί να σου προσάψει, πόσο μάλλον να κάνει κάτι άλλο.

Μπορεί να τον αναφέρει στο ebay και να τον πετάξουν εξω με οτι αυτό συνεπάγεται για κάποια μελλοντική εγγραφή του.

...Άλλωστε ούτε καν αρνητικό feedback δεν μπορεί να σου προσάψει, πόσο μάλλον να κάνει κάτι άλλο.

Όπως προαανέφερεα έχει κάθε δικαίωμα και δίκιο να χώσει αρνητικό feedback σε πελάτες που δεν πληρώνουν. "commit to buy" σημαίνει "δεσμεύομαι να το αγοράσω". Επιπλέον ο πωλητής έχει χρεωθεί με επιπλέον fees για την επιτυχημένη πώληση του αντικειμένου (ακόμα και αν δεν έχει πληρωθεί ακόμα) τα οποία αντιλογίζονται μονο με καταγγελία του στο ebay. Εσύ αν ήσουν πωλητής θα ήσουν τόσο large που δεν θα ήθελες να τα πάρεις πίσω?

Μπορεί να τον αναφέρει στο ebay και να τον πετάξουν εξω με οτι αυτό συνεπάγεται για κάποια μελλοντική εγγραφή του.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, να πετάξουν έξω ΠΟΙΟΝ?

Τον πωλητή? Δεν υπάρχει λόγος δεν έκανε κάτι.

Τον αγοραστή? Για μια κακή συναλλαγή μόνο? Δεν υπάρχει περίπτωση, ιδιαίτερη αν έχει παλαιότερα καλό feedback. Το ebay χρειάζεται αγοραστες.

Edited by l3ft3r1s

εγω εκανα μια βιαστικη αγορα και δεν εχει να επιλεξω την ελλαδα..ειναι πολυ μικρη συσκευασια λογικα..(2 λαμπες μικρες) και μου λεει σε ενα σημειο να συμπληρωσω εγω τα μεταφορικα..τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση?

εγω εκανα μια βιαστικη αγορα και δεν εχει να επιλεξω την ελλαδα..ειναι πολυ μικρη συσκευασια λογικα..(2 λαμπες μικρες) και μου λεει σε ενα σημειο να συμπληρωσω εγω τα μεταφορικα..τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση?

αν κάπου στην περιγραφή του προϊόντος δε λεει πόσα θέλει μεταφορικά, επέλεξε "request total" και περίμενε να το συμπληρώσει ο πωλητής (θα σου έρθει email)

Όπως προαανέφερεα έχει κάθε δικαίωμα και δίκιο να χώσει αρνητικό feedback σε πελάτες που δεν πληρώνουν. "commit to buy" σημαίνει "δεσμεύομαι να το αγοράσω". Επιπλέον ο πωλητής έχει χρεωθεί με επιπλέον fees για την επιτυχημένη πώληση του αντικειμένου (ακόμα και αν δεν έχει πληρωθεί ακόμα) τα οποία αντιλογίζονται μονο με καταγγελία του στο ebay. Εσύ αν ήσουν πωλητής θα ήσουν τόσο large που δεν θα ήθελες να τα πάρεις πίσω?

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, να πετάξουν έξω ΠΟΙΟΝ?

Τον πωλητή? Δεν υπάρχει λόγος δεν έκανε κάτι.

Τον αγοραστή? Για μια κακή συναλλαγή μόνο? Δεν υπάρχει περίπτωση, ιδιαίτερη αν έχει παλαιότερα καλό feedback. Το ebay χρειάζεται αγοραστες.[/Quote]

τελικα μου απαντησε με μειλ πως καταλαβαινει το προβλημα το οποιο δημιουργηθηκε και πως δεν ευθυνομαι εγω.

μου ειπε ως εχει την δυνατοτητα ακυρωσης της παραγγελιας ,οποτε ολα οκ :)

Θελω ανα αρχισω να ασχολουμαι με αγορες με internet και γιαυτο θα βγαλω και μια χρεωστικη καρτα..αυτο που θελω να ρωτησω ειναι πως καταλαβαινει κανεις οτι κατι ειναι μεταχεισρισμενο και πως οταν κατι ειναι καινουριο..ολοι εσεις αγοραζετε απο Αμερικη ή και Ευρωπη??τα μεταφωρικα ή οτι αλλο ειναι πολυ πιο ακριβα απο Αμερικη??
:w00t:

Θελω ανα αρχισω να ασχολουμαι με αγορες με internet και γιαυτο θα βγαλω και μια χρεωστικη καρτα..αυτο που θελω να ρωτησω ειναι πως καταλαβαινει κανεις οτι κατι ειναι μεταχεισρισμενο και πως οταν κατι ειναι καινουριο..ολοι εσεις αγοραζετε απο Αμερικη ή και Ευρωπη??τα μεταφωρικα ή οτι αλλο ειναι πολυ πιο ακριβα απο Αμερικη??

το λεει στην περιγραφη του αντικειμενου αν ειναι μεταχειρισμενοη καινουργιο.

τα μεταφορικα απο αμερικη ειναι πιο ακριβα σε σχεση με την ευρωπη.

και ο πιο ασφαλης τροπος πληρωμης ειναι το paypal?

ναι γιατι δεν βλεπει την καρτα σου ο πωλητης, και αν γινει καμμια στραβη εχεις ασφαλεια αγορας.

Επιπλέον ο πωλητής έχει χρεωθεί με επιπλέον fees για την επιτυχημένη πώληση του αντικειμένου (ακόμα και αν δεν έχει πληρωθεί ακόμα) τα οποία αντιλογίζονται μονο με καταγγελία του στο ebay. Εσύ αν ήσουν πωλητής θα ήσουν τόσο large που δεν θα ήθελες να τα πάρεις πίσω?

μου ειπε ως εχει την δυνατοτητα ακυρωσης της παραγγελιας ,οποτε ολα οκ :)

Δεν είναι θέμα large αλλά το αναφέρω γιατί έχω ανάλογη εμπειρία, ο πωλητής δεν είχε κανένα πρόβλημα και ο λόγος είναι αυτό που αναφέρει η FREAK_OF_NATURE. ;)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Ρε παιδια,για αγορες απο το ebay χρειαζεται η εγγραφη απο οποια χωρα ναναι?βασικα σολες ζηαταει διευθυνση και περιοχη....τι να χρειαζεται εκει?

Ρε παιδια,για αγορες απο το ebay χρειαζεται η εγγραφη απο οποια χωρα ναναι?βασικα σολες ζηαταει διευθυνση και περιοχη....τι να χρειαζεται εκει?

Σε όποιο ebay και να κανεις εγγραφή αυτη μεταβιβάζετε σε ολα τα ebays του πλανήτη. Οπότε μετα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το username σου σε οποιο ebay θέλεις.;)

Χωρίς διεύθυνση πως θα σου στείλουν τα πραγματα που αγοραζεις.

Σε όποιο ebay και να κανεις εγγραφή αυτη μεταβιβάζετε σε ολα τα ebays του πλανήτη. Οπότε μετα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το username σου σε οποιο ebay θέλεις.;)

Χωρίς διεύθυνση πως θα σου στείλουν τα πραγματα που αγοραζεις.

Ναι αν παω ομως στην Αμερικη εχει μονο τις πολιτιεις,ουτε χωρα,ουτε τιποτα..να βαλω απλα τη διευθυνση?

Ναι αν παω ομως στην Αμερικη εχει μονο τις πολιτιεις,ουτε χωρα,ουτε τιποτα..να βαλω απλα τη διευθυνση?

Εγώ γιατι βλεπω και την Ελλαδα στο ebay.com??

Ας κανω κ γω την ερωτηση μου.

Εχω αγορασει μια μπαταρια για το netbook μου κ απο την πρωτη στιγμη μου εχει παρουσιασει προβλημα (κλεινει το pc μονο του).

Εχω μιλησει με τον πωλητη μεσω email κ μου ειπε οτι θα στειλει αλλη αλλα μετα απο 3μηνες ακομα προσπαθω να βρω ακρη.

Μπορω να κανω τπτ για να παρω τα λεφτα μου πισω για ελλατωματικο προιον ?

κ ξαφνικά το απόλυτο κενό.... :(

Εχω αγορασει μια μπαταρια για το netbook μου κ απο την πρωτη στιγμη μου εχει παρουσιασει προβλημα (κλεινει το pc μονο του).

Εχω μιλησει με τον πωλητη μεσω email κ μου ειπε οτι θα στειλει αλλη αλλα μετα απο 3μηνες ακομα προσπαθω να βρω ακρη.

Να πρήξεις τον πωλητή, και να τον ψιλοαπειλήσεις με καταγγελίες στο ebay και στο paypal. Αλλά η αλήθεια είναι πως dispute μπορείς να ανοίξεις μόνο μέσα σε 45 ημέρες από την αγορά.

..και με paypal να το ειχες αγορασει δεν μπορείς να κανεις τιποτα. Το ebay εχει 60 ημερες προθεσμία.

ποσο αξιοπιστο ειναι το ebay για αγορες? εκανα κατι αγορες πριν 3 μερες 200 ευρω.

επισης ειναι ριψοκινδυνο να βαζουμε την καρτα μας? ειναι καλυτερα να εχουμε μια προπληρωμενη?

Don't give up! :!: