Jump to content

[Επίσημο] Nokia N81

nervous
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στο αναλυτικό review του gsmarena εντόπισα 2-3 πιθανά flaws του Ν81. Πάνω-κάτω ήξερα τι θα διάβαζα, αλλά αυτό με το οποίο πραγματικά προβληματίστηκα είναι το πληκτρολόγιο. Αναφέρει ότι είναι σχεδόν εντελώς επίπεδο που κάνει πολύ δύσκολη την πληκτρολόγηση. Ειδικά όταν συνηθίζεις να γράφεις πολλά sms, αυτό είναι ένα θέμα. Αν μάλιστα έχεις κακομάθει με ένα αρκετά εργονομικό πληκτρολόγιο, με πλήκτρα με αρκετά βολική κυρτότητα, όπως του 3230 μου, θα είναι δύσκολο να προσαρμοστεί κανείς σε αυτά τα δεδομένα. :worry:
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

• Απαντήσεις 1,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Στο αναλυτικό review του gsmarena εντόπισα 2-3 πιθανά flaws του Ν81. Πάνω-κάτω ήξερα τι θα διάβαζα, αλλά αυτό με το οποίο πραγματικά προβληματίστηκα είναι το πληκτρολόγιο. Αναφέρει ότι είναι σχεδόν εντελώς επίπεδο που κάνει πολύ δύσκολη την πληκτρολόγηση. Ειδικά όταν συνηθίζεις να γράφεις πολλά sms, αυτό είναι ένα θέμα. Αν μάλιστα έχεις κακομάθει με ένα αρκετά εργονομικό πληκτρολόγιο, με πλήκτρα με αρκετά βολική κυρτότητα, όπως του 3230 μου, θα είναι δύσκολο να προσαρμοστεί κανείς σε αυτά τα δεδομένα. :worry:

φαινεται και στις φωτος αυτο..ειναι ενα θεμα, κι εγω θελω να το δω. το φανταζομαι σχεδον σαν το Ν76 αλλα οχι τοσο γιατι ειναι κοντα το ενα πληκτρο με το αλλο. πρεπει να περιμενουμε για τον ηχο, τα πληκτρα κοκ..

φαινεται και στις φωτος αυτο..ειναι ενα θεμα, κι εγω θελω να το δω. το φανταζομαι σχεδον σαν το Ν76 αλλα οχι τοσο γιατι ειναι κοντα το ενα πληκτρο με το αλλο. πρεπει να περιμενουμε για τον ηχο, τα πληκτρα κοκ..

Τα πλήκτρα του Ν76, αν και δεν τα έχω δοκιμάσει, οπτικά σου δίνουν άλλη αίσθηση, λόγω του υλικού τους (μεταλλικά δεν είναι??? :confused:), αλλά και γιατί οι αποστάσεις τους είναι σαφώς πιο μεγάλες. Πάντως αν τα πλήκτρα του Ν81 είναι τόσο δύσκολα στην πληκτρολόγηση όπως στο Ν72 του αδερφού μου, δεν υπάρχει περίπτωση για δεύτερη σκέψη. Θα κοιτάξω κάπου αλλού.

Φυσικά η ποιότητα του ήχου (και η έντασή του από τα ακουστικά ;)) είναι ένα θέμα, αλλά γι' αυτό μάλλον οι γνώμες όσως έκαναν reviews ταυτίζονται και είναι θετικότατες.

Στο τελευταίο review που είδα δίνεται και σαφής (καλή) εικόνα για την ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης. Επίσης κατασταλάζουμε και για την ευκολία δημιουργίας δαχτυλιών στα γυαλιστερά μέρη του τηλεφώνου, κάτι που το υποψιαζόμασταν από την αρχή.

Επομένως: αναμονή και, μόλις έρθει, ανά χείρας και ξεψάχνισμα :lol:

Edit:

Νίκο, σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις το Ν91 σου??? :p

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

ποιοτικα ειναι, αλλα ειναι δεν προεξεχουν και δε βρισκεις ευκολα τα πληκτρα, φανταζομαι ομως ειναι συνηθειο, εγω τα εψαχνα καθε φορα παντως :p

το Ν91 ποτε, απλα ενα καινουργιο καλο κινητο ειναι παντα ευπροσδεκτο :D

ποιοτικα ειναι, αλλα ειναι δεν προεξεχουν και δε βρισκεις ευκολα τα πληκτρα, φανταζομαι ομως ειναι συνηθειο, εγω τα εψαχνα καθε φορα παντως :p

το Ν91 ποτε, απλα ενα καινουργιο καλο κινητο ειναι παντα ευπροσδεκτο :D

Δεν ξέρω, το πληκτρολόγιο με προβληματίζει αρκετά, μαζί με την πιθανότητα να έχει κι αυτό το τηλέφωνο το γνωστό bug με τα sms.

Αν έρθει και όντως είναι απογοητευτικό το πληκτρολόγιο, θα κοιτάξω αλλού. Το Ν95 άρχισε να πέφτει προκλητικά σε τιμή (με τα νέα δεδομένα πήγε στα 587€). Αν βρούμε και πατέντα να του φορέσουμε τη μπαταρία του διαδόχου του, θα είναι καλή επιλογή. ;)

αν κρίνω από τις συγκριτικές φωτογραφίες που "τρώει για πρωινό" Ν95 και Ν95 8GB τουλάχιστο σε μήκος :lol:

Ενταξει και το Ν95 δεν παει πισω, πλατυ-πλατυ και παχυ :) !

Το πληκτρολογιο προφανως θα δυσκολεψει καποιους, ιδιως για αυτους που χρησιμοποιουν πολυ τα μηνυματα ...

Αλλα θα δουμε, μπορει να συνιθιζεται ευκολα :what: ...

Review of GSM/UMTS-smartphone Nokia N81/Nokia N81 8Gb

Mobile-review

Διαβασμα ...

Review of GSM/UMTS-smartphone Nokia N81/Nokia N81 8Gb

Mobile-review

Διαβασμα ...

Χεχεχε !!! :p

Edit:

varsamis, το είδες αυτό στο τέλος του review????

"SAR for the Nokia N81 8 Gb – 0.96 W/kg, for Nokia N81 – 0.81 W/kg."

Τι εννοεί ο ποιητής??? Διαφορετικός κωδικός RM-xxx ανά έκδοση????

Αν ισχύει, πολύ καλό (για μένα :p)

varsamis, το είδες αυτό στο τέλος του review????

"SAR for the Nokia N81 8 Gb – 0.96 W/kg, for Nokia N81 – 0.81 W/kg."

Τι εννοεί ο ποιητής??? Διαφορετικός κωδικός RM-xxx ανά έκδοση????

Αν ισχύει, πολύ καλό (για μένα :p)

Ναι, το διαβασα

και μολις το ειδα , ειπα :

Εκπεμπουν κυματα τελικα οι flash :) !!

Πραγματικα, 0,81 ειναι μια λογικη τιμη sar ...

Αντε καιρος να περιορισεις και τα sms, οχι τιποτα αλλο, να παρεις το Ν81 :p ...

Δεν ξέρω αν εχει μαθει κανεις την τιμή του Ν81 του απλού,αλλά σήμερα που πήρα ενα κατάλογο της WIND είδα οτι τιμη συσκευής ειναι στα 558 αν θυμαμαι καλα.Το πρωτο ψηφίο ειναι σίγουρα 5αρι!!!:p:p
tempelis :cool:

Ναι, το διαβασα

και μολις το ειδα , ειπα :

Εκπεμπουν κυματα τελικα οι flash :) !!

Πραγματικα, 0,81 ειναι μια λογικη τιμη sar ...

Μακάρι να ισχύει αυτό.

Φαίνεται ότι όταν διέρρεαν πληροφορίες για τη συσκευή, αυτές αφορούσαν κυρίως το N81 8GB, έτσι και το υψηλό SAR (0,96W/Kg).

Αντε καιρος να περιορισεις και τα sms, οχι τιποτα αλλο, να παρεις το Ν81 :p ...

Να περιορίσω τα sms εγώ???? Jamais!!! :p

Edit:

Δεν ξέρω αν εχει μαθει κανεις την τιμή του Ν81 του απλού,αλλά σήμερα που πήρα ενα κατάλογο της WIND είδα οτι τιμη συσκευής ειναι στα 558 αν θυμαμαι καλα.Το πρωτο ψηφίο ειναι σίγουρα 5αρι!!!:p:p

Οι επίσημες τιμές καταλόγου από Alpha Copy είναι 470€ για την microSD έκδοση και 580€ για την 8GB έκδοση.

Μήπως ήταν λάθος η τιμή που έμαθες???

Πάντως ακόμα και φθηνότερα να ερχόταν στην Wind δε θα έμπαινα στον πειρασμό να το αγοράσω από εκεί, μετά από το βεβαρημένο παρελθόν τους με τις παραεισαγωγές Ν95 από ...Ταγκανίκα (ή μήπως ήταν Τιμπουκτού??? :p)

Βασικα το είδα στους καινουριους καταλογους έξω απτα καταστηματα.Κατι λεπτους που έχουν όλες τις συσκευες.Και δεν νομιζω ναναι τα 8GB αποσο θυμαμαι γιατι για το Ν95 ανεφερε και τις δυο συσκευες.Τεσπα μακαρι να μην ειναι τοσο ακριβο.
tempelis :cool:

Βασικα το είδα στους καινουριους καταλογους έξω απτα καταστηματα.Κατι λεπτους που έχουν όλες τις συσκευες.Και δεν νομιζω ναναι τα 8GB αποσο θυμαμαι γιατι για το Ν95 ανεφερε και τις δυο συσκευες.Τεσπα μακαρι να μην ειναι τοσο ακριβο.

Το ότι κυκλοφορεί στους καταλόγους είναι καλό, γιατί σημαίνει ότι σιγά-σιγά αρχίζει και "κατηφορίζει" και προς τα εδώ ... ;)

To ψιλοεθαψε παντως το mobile.Δεν το περιμενα.

Το review εννοείς??? :confused:

To ψιλοεθαψε παντως το mobile.Δεν το περιμενα.

Το review εννοείς??? :confused:

Ναι.Μετριο coclusion για ενα πολυαναμενομενο μοντελο με καλα χαρακτηριστικα.

Κι εγώ αυτό παρατήρησα.

Μακάρι απλά να είναι απλά απαιτητικοί και υπερβολικοί οι διάφοροι reviewers, λόγω των υψηλών προσδοκιών που λογικά έχει κάποιος από ένα τηλέφωνο της Nokia σε αυτή την κατηγορία τιμής. Θα δούμε πάντως.

Πάντως, παρόλα τα διάφορα reviews, δε μου λύθηκε μία ακόμα απορία. Αν και δε με πολυνοιάζει για την κάμερα, και εν γνώσει μου τελικά μάλλον δεν θα επιλέξω κάποιο μοντέλο με κορυφαίο φακό, δεν κατάλαβα τι ανάλυσης video τραβάει τελικά το Ν81. Σε άλλα reviews αναφέρουν QVGA (320x240 pixels) @ 15fps, VGA (640x480 pixels) @ 15fps. Τελικά τι ισχύει??? :confused:

Αν και δε με πολυνοιάζει για την κάμερα, και εν γνώσει μου τελικά μάλλον δεν θα επιλέξω κάποιο μοντέλο με κορυφαίο φακό, δεν κατάλαβα τι ανάλυσης video τραβάει τελικά το Ν81. Σε άλλα reviews αναφέρουν QVGA (320x240 pixels) @ 15fps, VGA (640x480 pixels) @ 15fps. Τελικά τι ισχύει??? :confused:

Από τη Nokia:

Video Resolution: 320 x 240

Video Frame Rate: 15 fps

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Από τη Nokia:

Προς τα εκεί έκλινα κι εγώ να σου πω την αλήθεια. Δεν πολυπίστεψα την εγγραφή σε VGA.

Εκτός από τις κορυφαίες προτάσεις της (Ν93/Ν93i, N95/N95 8GB, E90 κλπ), όλα τα υπόλοιπα μοντέλα έχουν πάνω-κάτω τα χαρακτηριστικά που ανέφερες όσον αφορά τη βιντεοσκόπηση, βλ. 6290, 6120, Ν76 κλπ.

Από τη Nokia:

Ναι αλλά στο 6233 πχ γράφει:

Video Resolution: 176 x 144

http://www.forum.nokia.com/devices/6233

To συγκεκριμένο site δεν τα πάει καλά με τις αναλύσεις video, έχει πολλά λάθη, αντιγράφω εδώ απο το http://www.nseries.com της Νοkia

http://www.nseries.com/nseries/v3/media/sections/products/tech_specs/en-R1/tech_specs_n81_sd_en_R1.html

Imaging and video

* Up to 2 megapixel (1600x1200 pixels) camera, MPEG-4 VGA video capture of up to 15fps

Πιστεύω πως αυτό είναι το σωστό, θα δείξει βέβαια όταν έρθει..

Πάντως το νέο κινητάκι παρότι έχει κάποια ωραία χαρακτηριστικά, φαίνεται, από ότι έχει ειπωθεί στα διάφορα reviews, κάπως δύσχρηστο..

Αυτό το έργο το έχω ξαναδεί...

για το EQ...

Every of the 6 pre-installed equalizers features 8 bands

Ναι Νίκο, το είδα κι εγώ αυτό.

Δεν ξέρω βέβαια αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο (μακάρι, άλλο 5 μπάντες, άλλο 8), γιατί βρήκα κάποια λάθη στο review αυτό, όπως π.χ. τη συχνότητα επεξεργαστή που αναφέρει ότι τρέχει στα 332MHz, αντί του σωστού 369MHz.

Επιπλέον, εκτός από τα 6 pre-installed presets υπάρχει δυνατότητα να δημιουργήσεις επιπλέον, για οποιαδήποτε περίσταση και είδος μουσικής θέλεις. Κάτι σαν τα προφίλ, που μπορείς να δημιουργήσεις όσα θέλεις.

Επομένως, από άποψη δυνατοτήτων αν δεν κάνω λάθος έχουμε τις ίδιες ρυθμίσεις ήχου με το Ν91 (EQ, Sound balance, Stereo Widening & Loudness). Μένει να δούμε πώς θα συγκρίνονται τα δύο τηλέφωνα και από ηχητικής ποιότητας.

Από τη Nokia:

Ναι αλλά στο 6233 πχ γράφει:

Video Resolution: 176 x 144

http://www.forum.nokia.com/devices/6233

To συγκεκριμένο site δεν τα πάει καλά με τις αναλύσεις video, έχει πολλά λάθη

Πραγματι, υπαρχουν κι αλλα λαθη, σχετικα με τις αναλυσεις των κινητων στα βιντεο ...

Nokia N81 8GB Review - Part VI - Physical Aspects

Symbian-Guru

Ρε παίδες, δώστε μου τα φώτα σας.

Πάλι μπερδεύτηκα με το SAR των διαφόρων εκδόσεων του Ν81.:confused:

Έχω κατεβάσει δύο pdf manuals:

- Στο πρώτο αναφέρεται η συσκευή Ν81 8GB, με κωδικό N81-1, RM-179 και SAR=0.96W/Kg

- Στο δεύτερο αναφέρεται η συσκευή Ν81, με κωδικό N81-3, RM-223 και SAR=1.15W/Kg

Να υποθέσω ότι στην ελληνική αγορά θα έρθει το N81-2 με RM-256 και SAR=0.81W/Kg????

Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει με σιγουριά??? :wacko:

- Στο πρώτο αναφέρεται η συσκευή Ν81 8GB, με κωδικό N81-1, RM-179 και SAR=0.96W/Kg

- Στο δεύτερο αναφέρεται η συσκευή Ν81, με κωδικό N81-3, RM-223 και SAR=1.15W/Kg

Να υποθέσω ότι στην ελληνική αγορά θα έρθει το N81-2 με RM-256 και SAR=0.81W/Kg????

Δεδομένου του ότι στην Ελλάδα έρχονται τα ΝΧΧ-1 και ΕΧΧ-1, γιατί να αλλάξει κάτι με το Ν81. ;)

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Όχι σου λέει εκεί... Θα ψηθείς ότι και να κάνεις... :X

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεδομένου του ότι στην Ελλάδα έρχονται τα ΝΧΧ-1 και ΕΧΧ-1, γιατί να αλλάξει κάτι με το Ν81. ;)

Ναι, αλλά εδώ το Ν81-1 είναι η 8GB έκδοση με SAR=0.96, ενώ το Ν81-3 είναι έκδοση microSD με SAR=1,15. Η τρίτη έκδοση, η Ν81-2 με SAR=0.81 τι είναι????

8GB ή microSD???

Αν είναι 8GB, αυτό σημαίνει ότι η μόνη έκδοση microSD θα έχει SAR=1.15 :wacko:

Τα φώτα σας κάποιος... ;)

Φίλε nervous έχεις κάτι νεότερο??? :worry: