Jump to content

[ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ) Ασφάλεια Αυτοκινήτου

koslyr
 Κοινοποίηση

Ποια ασφαλιστική έχετε επιλέξει;  

306 members have voted

1. 1. Ποια ασφαλιστική έχετε επιλέξει;

• Alpha
      2
    • Allianz
      13
    • Commercial Value
      16
    • EOS
      9
    • ING
      5
    • Interamerican
      42
    • InterLife
      8
    • Lloyd's
      0
    • Omega
      1
    • Victoria
      11
    • Αγροτική
      17
    • Ασπίς Πρόνοια
      15
    • Ατλαντική Ένωση
      5
    • Διεθνής Ένωση
      8
    • Εγνατία
      2
    • Εθνική
      34
    • Ιντερσαλόνικα
      32
    • Μινέττα
      10
    • Υδρόγειος
      25
    • Φοίνιξ
      15
    • 'Αλλη (αναφέρετε ποια)
      36

Recommended Posts

Εκτός απροόπτου, ναι. Έχεις μικτή (γιατί είναι λίγο... ακριβή η μικτή χωρίς απαλλαγή);

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

• Απαντήσεις 504
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

εχετε να προτεινετε καποια καλη ασφαλεια(που να μην ειναι στα προθυρα να κλεισει?)

αυτο το μηνα ληγει η δικια μου...πληρωνω 520 το 6μηνο κ ειναι μικτη...

Live2Di3 <FFvsSK>

UK burN 4 Me

Εκτός απροόπτου, ναι. Έχεις μικτή (γιατί είναι λίγο... ακριβή η μικτή χωρίς απαλλαγή);

Δεν υπάρχει μικτή ασφάλιση αυτοκινήτου χωρίς απαλλαγή.

γενικά όσον αφορά την ασφάλιση και ειδικότερα την ασφάλιση αυτοκινήτου, επειδή έχουν δει ΠΟΛΛΑ τα μάτια μου κατέληξα σε μεγάλες του κλαδου (ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, VICTORIA, ALLIANZ, COMMERCIAL VALUE) είναι εταιρίες που όντως πληρώνουν αμέσως

για μένα το θέμα της ασφάλισης ειδικά του αυτοκινήτου δεν είναι να πληρώσω λίγα να καλύψω την υποχρέωση αλλά να είμαι καλυμμένος εγώ ότι και να μου συμβει

Κάποιες από αυτές που είπες έχουν προβλήματα, τα οποία είναι δημοσιευμένα στον σχετικό Τύπο. Μην με ρωτήσεις ποιες, δεν θα απαντήσω εδώ. :)

Δεν υπάρχει μικτή ασφάλιση αυτοκινήτου χωρίς απαλλαγή.

Υπάρχει αλλά από όσο ξέρω είναι ακριβή. Πάντως υπάρχει και την δίνει εταιρία που το όνομα της έχει σχέση με...πέλαγος!:lol:

Ενημερωτικα σε γνωστο τηλεοπτικο καναλι προσφατα ανακοινωσαν οτι η ασφ. εταιρεια EOS μπαινει σε επιτηρηση.
http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg

Άργησα να απαντήσω. Έχω τα πάντα εκτός από ίδιες ζημιές, στην Interam. Απαλλαγή αναφέρει 0 σε όλες τις καλύψεις που έχω, οπότε δεν πληρώνω τίποτα έτσι;

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Άργησα να απαντήσω. Έχω τα πάντα εκτός από ίδιες ζημιές, στην Interam. Απαλλαγή αναφέρει 0 σε όλες τις καλύψεις που έχω, οπότε δεν πληρώνω τίποτα έτσι;

Έτσι είναι, απλά εδώ αναφέραμε την απαλλαγή της μικτής (ιδίων ζημιών) - που όπως λες δεν έχεις. Στο πακέτο που έχεις δεν υπάρχουν απαλλαγές. Πρόσεξε μόνο το r/cd σου γιατί δεν το καλύπτει από κλοπή η συγκεκριμένη εταιρία.

Τι γίνεται με τις ασφάλειες αυτοκινήτων

Τρίτη, 09.12.08

- Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές από τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών θα αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές εταιρίες, εφόσον στα συμβόλαιά τους περιλαμβάνεται κάλυψη για «κακόβουλες ενέργειες».

- Αναφορικά με τον όρο κακόβουλες ενέργειες, εννοούνται οι ζημιές που προκαλούνται κακόβουλα στο σώμα του αυτοκινήτου. Οι εξαιρέσεις στην προκειμένη περίπτωση ποικίλλουν από εταιρία σε εταιρία, ενώ υπάρχουν και εταιρίες που δεν προσφέρουν καθόλου ασφάλιση για κακόβουλες πράξεις.

- Στελέχη της αγοράς διευκρίνιζαν ότι η κάλυψη για φωτιά δεν περιλαμβάνει τις ζημιές από τα επεισόδια, ενώ οι καλύψεις για τρομοκρατικές ενέργειες ενεργοποιούνται μόνο όταν υπάρξει προκήρυξη οργάνωσης που αναλαμβάνει την ευθύνη.

- Σύμφωνα με τους ειδικούς όρους προαιρετικών καλύψεων των αυτοκινήτων πρέπει να αναφέρεται ρητά η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς.

- Αν ο όρος του συμβολαίου αναφέρει ότι «η ασφάλιση πυρός περιλαμβάνει τις ζημιές του ασφαλισμένου αυτοκινήτου, συνεπεία πυρκαγιάς, έκρηξης, αυτόματης ανάφλεξης και πτώσης κεραυνού», τότε ο οδηγός δεν θα αποζημιωθεί από την εταιρία.

- Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα που καταστράφηκαν, εάν δεν είναι ασφαλισμένα, οι επιχειρηματίες μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις, ενώ η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για την άμεση ενίσχυση των πληγέντων.

-------------------------------

για τα κατεστραμενα καταστηματα+εργαζομενους σε αυτα ---site

Πάντως, στις επικίνδυνες ζώνες της Αθήνας, οι ασφαλιστικές εταιρίες αποφεύγουν να αναλαμβάνουν κινδύνους ή το κάνουν με ασύμφορους όρους (υψηλά ασφάλιστρα, μεγάλες απαλλαγές κ.λπ.)

o Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας ζήτησε επίσης από το υπουργείο Οικονομίας να κατοχυρωθούν οι αμοιβές των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν, οι οποίες πιθανότατα δεν θα λειτουργήσουν κατά την περίοδο των γιορτών, όπως επίσης να θεσπιστούν οι αποζημιώσεις για τα καταστήματα που πλήττονται από επεισόδια, ως κρατική υποχρέωση.

ερωτηση για αποζημιωση σε αυτοκ.:δηλ αν δεν εχεις αυτους τους ορους που αναφερει παραπανω κ αν η εταιρια σου δεν το δεχτει.δεν θα πρεπει να σε αποζημιωσει ο δημος-κρατος οπως θα κανουν για τα καταστηματα που δεν ειναι ασφαλισμενα?

ερωτηση για αποζημιωση σε αυτοκ.:δηλ αν δεν εχεις αυτους τους ορους που αναφερει παραπανω κ αν η εταιρια σου δεν το δεχτει.δεν θα πρεπει να σε αποζημιωσει ο δημος-κρατος οπως θα κανουν για τα καταστηματα που δεν ειναι ασφαλισμενα?

Θα πρέπει μάλλον να στραφείς δικαστικά εναντίων του δημοσίου, εκτός αν υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Ειναι πρωτοφανής η κλίμακα των ζημιών, οπότε δύσκολο να προβλέψει κανείς πως θα κινηθει η κυβέρνηση.

Υπάρχει αλλά από όσο ξέρω είναι ακριβή. Πάντως υπάρχει και την δίνει εταιρία που το όνομα της έχει σχέση με...πέλαγος!:lol:

Για την εταιρεία που λες, ξέρω ποια εννοείς και είναι από τις φτηνές, καμμία σχέση με το τιμολόγιο των μεγάλων και σοβαρών εταιρειών.

ΣΟΒΑΡΗ και ΦΕΡΕΓΓΥΑ εταιρεία που να μην έχει απαλλαγή στην μικτή, δεν έχω δει.

Και εμένα πάντως, ενώ έχω δει τέτοιες, ασφάλεις ιδίων ζημιών χωρίς απαλλαγή, μου φαίνονται περίεργες γιατί να σε αποζημιώνουν για κάθε μικροζημιά δεν τους συμφέρει με τίποτα...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Και εμένα πάντως, ενώ έχω δει τέτοιες, ασφάλεις ιδίων ζημιών χωρίς απαλλαγή, μου φαίνονται περίεργες γιατί να σε αποζημιώνουν για κάθε μικροζημιά δεν τους συμφέρει με τίποτα...

Χωρίς να θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες λόγω της θέσης μου, κάποιες φορές εταιρείες με αδυναμίες αναγκάζονται να δίνουν «περίεργες» καλύψεις, με σκοπό να μπει άμεσα μετρητό στα ταμεία τους.

Φυσικά, το τι γίνεται την ώρα της ανάγκης είναι άλλο θέμα...

Αν θέλετε μια επαγγελματική συμβουλή πάντως, εάν σας προσφέρουν μικτή χωρίς απαλλαγή, καλό είναι να το ψάξετε πολύ, έως πάρα πολύ. Σκεφτείτε και λίγο με βάση την λογική σας. ;)

• 2 weeks later...
Ποια η γνώμη σας για την anytime έχει κανένας καμία εμπειρία θετική ή αρνητική;;;;;

Αυτην εχω, απο τιμη και εξυπηρετηση παρα πολυ καλοι. Ευτυχως δεν τους εχω χρειαστει για να σου πω παραπανω πραγματα.

Αυτην εχω, απο τιμη και εξυπηρετηση παρα πολυ καλοι. Ευτυχως δεν τους εχω χρειαστει για να σου πω παραπανω πραγματα.

Εγώ Εθνική είμαι αλλά πληρώνω πανάκριβα και λέω να πάω σε κάτι πιο οικονομικό

γενικά όσον αφορά την ασφάλιση και ειδικότερα την ασφάλιση αυτοκινήτου, επειδή έχουν δει ΠΟΛΛΑ τα μάτια μου κατέληξα σε μεγάλες του κλαδου (ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, VICTORIA, ALLIANZ, COMMERCIAL VALUE) είναι εταιρίες που όντως πληρώνουν αμέσως

για μένα το θέμα της ασφάλισης ειδικά του αυτοκινήτου δεν είναι να πληρώσω λίγα να καλύψω την υποχρέωση αλλά να είμαι καλυμμένος εγώ ότι και να μου συμβει

Θα συμφωννήσω οτι με τον/την TN97 ότι κάποιες από αυτές έχουν προβλήματα και έχουν αναφερθεί και στον τύπο...Πάντως εγώ που είχα Alpha και τώρα πια AXA δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα παρόλο που μέσα στο 2008 έχω κάνει 2 φιλικές δηλώσεις (και τις 2 φορές μου το τρακάρανε ενώ ήταν παρκαρισμένο:( )

2 hearts are beating together,

I'm in love I'm in love

Is this forever and ever ??

I'm in love I'm in love

Το νεο μου αυτοκινητο το ασφαλισα στην Allianz οχι μικτη ασφαλεια,κανονικη αλλα φουλ εξτρα που λεμε,τα παντα μεσα,στα 605 ευρω,το χρονο ετσι.

Το νεο μου αυτοκινητο το ασφαλισα στην Allianz οχι μικτη ασφαλεια,κανονικη αλλα φουλ εξτρα που λεμε τα παντα μεσα στα 605 ευρω,το χρονο ετσι.

Εαν θελεις πες μας τι εβαλες και ποσα ευρω το ασφαλισες απο κλοπη κτλ. Επισης ποσα κυβικα ειναι;

Εαν θελεις πες μας τι εβαλες και ποσα ευρω το ασφαλισες απο κλοπη κτλ. Επισης ποσα κυβικα ειναι;

1800 κυβικα ειναι,εβαλα τα παντα δεν υπαρχει κατι αλλο,μετα ειναι η μικτη.

Ποια η γνώμη σας για την anytime έχει κανένας καμία εμπειρία θετική ή αρνητική;;;;;

Ο αδελφός μου (όπως κι εγώ) είναι ασφαλισμένος. Μία φορά την χρειάστηκε (τον χτύπησαν από πίσω). Παρόλο που ήταν μεσάνυχτα ήρθε αμέσως αυτοκίνητο με εκπρόσωπο για φωτογραφίες κτλ. Επίσης, τα χρήματα τα πήρε μέσα σε ένα μήνα.

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

• 3 weeks later...
Εχω μεικτή πλήρης ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ. Σε πληρώνει απο το ΜΗΔΕΝ. Παράδειγμα σε Golf 1.4 αξία 24000 το εξάμηνο 560. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να μου στείλει pm να τον στείλω στον ασφαλιστή μου (δεν είμαι ασφαλιστής!).

Εχω μεικτή πλήρης ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ. Σε πληρώνει απο το ΜΗΔΕΝ. Παράδειγμα σε Golf 1.4 αξία 24000 το εξάμηνο 560. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να μου στείλει pm να τον στείλω στον ασφαλιστή μου (δεν είμαι ασφαλιστής!).

Λίγα δίνεις. Πελάτης μου με ακριβώς το ίδιο αμάξι δίνει 625 το εξάμηνο ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ.

Καλό είναι να καταλαβαίνουμε ότι η φτηνή ασφάλιση έχει και... ρίσκα. Θέλω πολύ να δω τι θα γίνει αν μέσα στον χρόνο τους πας 2-3 μικροζημιές της τάξεως των 100-200 ευρώ

• 3 weeks later...

Κουφό:

Το καλοκαίρι είχα ασφαλίσει τη μοτοσυκλέτα μου στην ΕΟS μέσω του asfalistra.gr(έκανα ετήσιο συμβόλαιο).

Πριν από λίγες μέρες την πούλησα και κατόπιν επικοινώνησα με το πρακτορείο για να διακόψω το συμβόλαιο και να πάρω την επιστροφή.

Εκεί λοιπόν μου είπαν οτι για να μου επιστραφεί το υπόλοιπο πρέπει να τους προσκομίσω αντίγραφο από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της μοτοσυκλέτας που θα κάνει ο νέος αγοραστής!!!

Πραγματικά δεν έχω ακούσει κάτι πιο άσχετο! Δηλαδή το αν θα πάρω πίσω εγώ τα χρήματα που μου οφείλουν, εξαρτάται από το αν και πότε ο νέος αγοραστής θα ασφαλίσει τη μοτοσυκλέτα!

Και αναρωτιέμαι, εγώ τι σχέση μπορεί να έχω με αυτό;

Κι αν δεν την ασφαλίσει ποτέ, θα πρέπει να τιμωρηθώ εγώ γι'αυτό;

Κουφό:

Το καλοκαίρι είχα ασφαλίσει τη μοτοσυκλέτα μου στην ΕΟS μέσω του asfalistra.gr(έκανα ετήσιο συμβόλαιο).

Πριν από λίγες μέρες την πούλησα και κατόπιν επικοινώνησα με το πρακτορείο για να διακόψω το συμβόλαιο και να πάρω την επιστροφή.

Εκεί λοιπόν μου είπαν οτι για να μου επιστραφεί το υπόλοιπο πρέπει να τους προσκομίσω αντίγραφο από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της μοτοσυκλέτας που θα κάνει ο νέος αγοραστής!!!

Πραγματικά δεν έχω ακούσει κάτι πιο άσχετο! Δηλαδή το αν θα πάρω πίσω εγώ τα χρήματα που μου οφείλουν, εξαρτάται από το αν και πότε ο νέος αγοραστής θα ασφαλίσει τη μοτοσυκλέτα!

Και αναρωτιέμαι, εγώ τι σχέση μπορεί να έχω με αυτό;

Κι αν δεν την ασφαλίσει ποτέ, θα πρέπει να τιμωρηθώ εγώ γι'αυτό;

Για παρε ενα τηλεφ. την EOS και ρωτα την τι διαδικασια θα πρεπει να ακολουθησεις.

http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg