Jump to content

Αγορά καρτοκινητών με επίδειξη ταυτότητας (υπογράψτε)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

ακομα κι ετσι να ειναι.το προβλημα δεν λυνεται...

αν θελω εγω να σου κανω φαρσα,θα παρω απο καρτοτηλεφωνο,θα παρω απο περιπτερο,θα βρω τροπο για να σου σπασω τα νευρα.

επισης ακομα και να θεσπιστει νομος για αγορα καρτοκινητου με ταυτοτητα,τα παλια καρτοκινητα(τα ηδη υπαρχοντα) τι θα γινουν;;θα τα αποσυρουν;;ή θα τα "ληξουν";(κατι το οποιο δνε εχουν δικαωμα να κανουν)

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

• Απαντήσεις 66
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σε λίγο θα μας βάζουν να δίνουμε ταυτότητα και για τις τηλεκάρτες!!

Μήπως να φοράμε και καρτελάκια με το ονοματεπώνυμό μας στο δρόμο, για να μας αναγνωρίζουν αν τυχόν κάνουμε κάποιο έγκλημα;

Σε ένα πολιτικό σύστημα όπως το σημερινό δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή η μεταχείριση όλων ως υπόπτων, και μάλιστα υπόπτων για τέλεση φάρσας από το καρτοκινητό!

[sIGPIC][/sIGPIC]

επισης ακομα και να θεσπιστει νομος για αγορα καρτοκινητου με ταυτοτητα,τα παλια καρτοκινητα(τα ηδη υπαρχοντα) τι θα γινουν;;

Μια λυση θα μπορουσε να ειναι η φραγη εξερχομενων κλησεων μεχρι να δηλωσεις τα στοιχεια σου.

...επισης ακομα και να θεσπιστει νομος για αγορα καρτοκινητου με ταυτοτητα,τα παλια καρτοκινητα(τα ηδη υπαρχοντα) τι θα γινουν;;θα τα αποσυρουν;;ή θα τα "ληξουν";(κατι το οποιο δνε εχουν δικαωμα να κανουν)

σε αυτο υπαρχη λυση...εφαρμοστηκε στην τουρκια πριν λιγο καιρο...υποχρεωθηκαν ολοι να δηλωσουν τα τηλεφωνα τους....οποιος δεν το δηλωνε δεν μπορουσε πλεον με αυτο να συνδεθει σε κανενα δικτυο....:wacko::wacko::wacko:

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

ναι αυτό μας έλειπε να έχουμε και τους Τούρκους για πρότυπα. Αμφιβάλλω αν εναρμονίζονται με τα μισά ανθρωπινα δικαιώματα.:wacko:
Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:

ναι αυτό μας έλειπε να έχουμε και τους Τούρκους για πρότυπα. Αμφιβάλλω αν εναρμονίζονται με τα μισά ανθρωπινα δικαιώματα.:wacko:

...αυτο ειναι ασχετο....μιλαμε για κινητα τηλεφωνα....

Συμφωνώ απόλυτα με την υποχρεωτική υποβολή στοιχείων στα καρτοκινητά. Η κατάσταση με τα καρτοκινητά στο Ελλαδιστάν είναι ανεξέλεγκτη. Βοηθάει σε όλους τους τομείς ασφαλείας σε ένα κράτος. Σε άλλες χώρες αυτό εφαρμόζεται πολλά χρόνια (π.χ. Ιταλία, Αγγλία). Τώρα γιατί μερικά άτομα δεν θέλουν να δώσουν τα στοιχεία τους, δεν δύναμαι να το εξηγήσω. Πολύ απλά αυτοί να επικοινωνούν με τηλεκάρτες.

...αυτο ειναι ασχετο....μιλαμε για κινητα τηλεφωνα....

μια χαρά σχετικo είναι,το οτι οι τούρκοι παίρνουν τα στοιχεία δεν είναι καλό γεγονός ούτε ένδειξη οτι πρέπει να το κάνουμε και μεις. Αντίθετα για το ίδιο λόγο δεν πρέπει να το κάνουμε. το οτι το κάνουν οι τούρκοι για μένα σημαίνει πως αμα τύχει και τους πιάσουν τους φαρσέρ θα φάνε το ξύλο της αρκούδας. με τα στοιχεία τους βρισκουν στο πι κε φι.

Συμφωνώ απόλυτα με την υποχρεωτική υποβολή στοιχείων στα καρτοκινητά. Η κατάσταση με τα καρτοκινητά στο Ελλαδιστάν είναι ανεξέλεγκτη. Βοηθάει σε όλους τους τομείς ασφαλείας σε ένα κράτος. Σε άλλες χώρες αυτό εφαρμόζεται πολλά χρόνια (π.χ. Ιταλία, Αγγλία). Τώρα γιατί μερικά άτομα δεν θέλουν να δώσουν τα στοιχεία τους, δεν δύναμαι να το εξηγήσω. Πολύ απλά αυτοί να επικοινωνούν με τηλεκάρτες.

Μπορεί να ισχύει στην Ιταλία. Στην Αγγλία πάντως έχω 2 νούμερα, δύο διαφορετικών εταιριών και ποτέ δεν υποχρεώθηκα να δώσω στοιχεία, είμαι δηλαδή ανώνυμος στο ένα που πήρα από άσχετο μαγαζί και στο άλλο που πήρα από το carphone warehouse ρωτήθηκα επώνυμο και είπα το πραγματικό, ενώ θα μπορούσα να έχω πει ότι με λένε φούφουτο, αφού απλά με ρώτησαν χωρίς να μου ζητηθεί κάποιο αποδεικτικό ταυτότητας. :p

Μπορεί να ισχύει στην Ιταλία. Στην Αγγλία πάντως έχω 2 νούμερα, δύο διαφορετικών εταιριών και ποτέ δεν υποχρεώθηκα να δώσω στοιχεία, είμαι δηλαδή ανώνυμος στο ένα που πήρα από άσχετο μαγαζί και στο άλλο που πήρα από το carphone warehouse ρωτήθηκα επώνυμο και είπα το πραγματικό, ενώ θα μπορούσα να έχω πει ότι με λένε φούφουτο, αφού απλά με ρώτησαν χωρίς να μου ζητηθεί κάποιο αποδεικτικό ταυτότητας. :p

Εγώ ανέφερα για υποβολή των προσωπικών στοιχείων και όχι για προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας. Δεν σου ζητήθηκε ο αριθμός της ταυτότητάς σου; Εσύ τώρα αν θες να πεις πως είσαι ο φούφουτος…καλά κάνεις. Εγώ θα ήθελα να μην μπορεί να ενεργοποιηθεί κανένα καρτοκινητό αν δεν πάρεις τηλέφωνο στο cc για να δηλώσεις τα στοιχεία σου και εννοείτε και τον αριθμό της ταυτότητας.

Μην ξεχνάμε πως αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, δηλαδή με την φωτοτύπηση της αστυνομικής ταυτότητας από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, είναι παράνομο και μπορεί κάλλιστα να αρνηθεί κάποιος.

Εγώ ανέφερα για υποβολή των προσωπικών στοιχείων και όχι για προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας. Δεν σου ζητήθηκε ο αριθμός της ταυτότητάς σου; Εσύ τώρα αν θες να πεις πως είσαι ο φούφουτος…καλά κάνεις. Εγώ θα ήθελα να μην μπορεί να ενεργοποιηθεί κανένα καρτοκινητό αν δεν πάρεις τηλέφωνο στο cc για να δηλώσεις τα στοιχεία σου και εννοείτε και τον αριθμό της ταυτότητας.

Μην ξεχνάμε πως αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, δηλαδή με την φωτοτύπηση της αστυνομικής ταυτότητας από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, είναι παράνομο και μπορεί κάλλιστα να αρνηθεί κάποιος.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Ότι θα έπρεπε να μου ζητήσουν αριθμό ταυτότητας? Αυτοί απλά με ρώτησαν επώνυμο χωρίς να ζητήσουν τίποτα. Εξάλλου οι Άγγλοι δεν έχουν ταυτότητες μου φαίνεται.

μια χαρά σχετικo είναι,το οτι οι τούρκοι παίρνουν τα στοιχεία δεν είναι καλό γεγονός ούτε ένδειξη οτι πρέπει να το κάνουμε και μεις. Αντίθετα για το ίδιο λόγο δεν πρέπει να το κάνουμε. το οτι το κάνουν οι τούρκοι για μένα σημαίνει πως αμα τύχει και τους πιάσουν τους φαρσέρ θα φάνε το ξύλο της αρκούδας. με τα στοιχεία τους βρισκουν στο πι κε φι.

ρε παιδια τη κολλημα τραβατε παλυ με τους τουρκους;;;;....το ιδιο κανουν και οι ελβετοι και οι γερμανοι....και εκει αγοραζεις καρτοκινητο με επιδειξη ταυτοτητας/διαβατηριου.....

...οσο και αν και εγω ειμαι αντιθετος με καθε μορφης δηλωση στοιχειων.....αυτο ειναι μια πραγματικοτητα που συμβαινει σε πολλες χωρες....

ρε παιδια τη κολλημα τραβατε παλυ με τους τουρκους;;;;....το ιδιο κανουν και οι ελβετοι και οι γερμανοι....και εκει αγοραζεις καρτοκινητο με επιδειξη ταυτοτητας/διαβατηριου.....

...οσο και αν και εγω ειμαι αντιθετος με καθε μορφης δηλωση στοιχειων.....αυτο ειναι μια πραγματικοτητα που συμβαινει σε πολλες χωρες....

δεν είναι κολλημα είναι οτι δεν είναι δημοκρατική χώρα.

δεν είναι κολλημα είναι οτι δεν είναι δημοκρατική χώρα.

δεν διαφωνω καθολου...αλλα ξαναλεω....εδω μιλαμε για τηλεφωνα και οχι το ποσο δημοκρατικη ειναι μια χωρα η ενας λαος....

δεν διαφωνω καθολου...αλλα ξαναλεω....εδω μιλαμε για τηλεφωνα και οχι το ποσο δημοκρατικη ειναι μια χωρα η ενας λαος....

Kαλά δεν πειράζει, συμφωνουμε στο ένα. :happy:

Kαι στη Γαλλια χρειαστηκε να δωσω πληρη στοιχεια για να μου ενεργοποιησουν καρτοκινητο. Δε φανταζομαι να αμφιβαλλει κανεις για τη δημοκρατικοτητα ειδικα αυτης της χωρας! :rolleyes:

Αμφιβάλλω εγώ (και πολλοί άλλοι), αλλά ας μην επεκταθούμε, αφού ούτως ή άλλως οι πολιτικές συζητήσεις στο φόρουμ απαγορεύονται.

Όποιος θέλει να δίνει τα στοιχεία του μπορεί να το κάνει οικειοθελώς. Εγώ δεν θέλω, και νομίζω ότι είναι δικαίωμά μου να μην ανέχομαι να με αντιμετωπίζουν εκ των προτέρων ως ύποπτο για το οτιδήποτε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

2. Οι εταιρειες πρεπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να παρεχουν σε ΟΛΟΥΣ τους συνδρομητες μια υπηρεσια που θα ενεργoποιειται ΜΟΝΟ κατοπιν επιθυμιας του συδρομητη και που θα μπορει να μεταφερει στον καλουντα ενα μηνυμα του τυπου "Ο συνδρομητης που καλειτε ΔΕ δεχεται κλησεις με αποκρυψη αριθμου. Αν επιθυμειτε, ξανακαλεστε με ΕΜΦΑΝΙΣΗ του αριθμου σας". Καταλαβαινετε τι εννοω, εεε;;; ;) Δεν εχω γενικα προβλημα με κλησεις με αποκρυψη αλλα το πρωτο δικτυο που θα το προσφερει αυτο θα με κερδισει ΟΣΟ και αν υστερει στις υπολοιπες υπηρεσιες! Συν τοις αλλοις ελπιζω οτι θα βαλει στη θεση τους (στον Καιαδα) και ολους εκεινους τους "αεριτζηδες" εναλλακτικους παροχους σταθερης τηλεφωνιας που εν ετει 2007 ακομη δεν παρεχουν υπηρεσιες ταυτοτητας καλουντος/καλουμενου!

:respect:

On topic τώρα, αν και σε μια ιδανική κοινωνία θα ήμουνα 100% υπέρ της πρότασης, όταν υπάρχουν τόσες δυνατότητες κατάχρησης των προσωπικών μας δεδομένων είμαι αντίθετος σε οτιδήποτε θα προκαλούσε την καταγραφή ακόμα περισσότερων...

Σήμα στην Κυψέλη κανείς;

Αφού χρειάζεται εισαγγελική παρέμβαση για αναζήτηση στοιχείων, τι νόημα έχει να δίνουμε ταυτότητες..

Για να ΜΠΟΡΕΙ να παρεμβει ο εισαγγελεας ΟΤΑΝ χρειαζεται! ;)

Εσυ ομως, 4 χρονων, τι ταυτοτητα να δωσεις!!!:tease:

Πιστοποιητικό γεννήσεως. :rolleyes:

• 3 weeks later...

1) Και τι θα γίνει αν ο πωλητής χρησιμοποιήσει τα στοιχεία μας και για πακέτα άλλων (γνωστών του πχ)?

2) Δεν μπορεί να γίνει διασταύρωση των στοιχείων, αυτό σημαίνει πως ο καθένας που μπορεί να προμηθευτεί πλαστά χαρτιά θα μπορεί να πάρει πακέτο καρτοκινητής σε άλλο/ψεύτικο όνομα...

3) Με ποιό δικαίωμα και για ποιό διάστημα θα διατηρούνται προσωπικά στοιχεία και ποιός εγγυάται την σωστή φύλαξη των στοιχείων αυτών?

4) Το πρόβλημα είναι οι φάρσες? Αυτές έτσι κι αλλιώς γίνονται εύκολα με απόκρυψη και μέχρι κάποιος να ενεργοποιήσει κάποια υπηρεσία εντοπισμού κακόβουλων κλήσεων ο φαρσέρ πιθανότατα θα έχει σταματήσει (άλλωστε το να ενεργοποιήσεις μια τέτοια υπηρεσία δεν είναι διαδικασία που γίνεται εύκολα με ένα τηλεφώνημα, χρειάζεται στοιχεία, αιτήσεις κλπ)

5) Με τα καρτοτηλέφωνα και τις web υπηρεσίες που προσφέρουν κλήσεις τι θα γίνει? Αν δεν γίνει κάτι και με αυτά, το να παρθούν μέτρα μόνο για τα καρτοκινητά δεν θα βοηθήσει...

6) Συμφωνώ με την υπηρεσία που θα αναφέρει στον καλούντα οτι "ο συγκεκριμένος χρήστης έχει ενεργοποιήσει την εμφάνιση του αριθμού καλούντος σε περίπτωση απόκρυψης". Αυτό δεν παραβιάζει κανένα δικαίωμα και αν χρησιμοποιήται μόνο σε περιπτώσεις που κάποιος καλεί με απόκρυψη δεν θα εκνευρίζει όσους κάνουν κλήσεις κανονικά, χωρίς απόκρυψη. Επιπλέον επειδή ακριβώς η υπηρεσία θα εμφανίζει απλά τον αριθμό του καλούντος (αφού τον έχει ενημερώσει οτι αν συνεχίσει ο αριθμός του θα εμφανιστεί) θα μπορεί να ενεργοποιήται με ένα απλό μύνημα ή μέσω της εξυπηρέτησης πελατών χωρίς περιττές διαδικασίες και χρονοτριβές

Diafwnw katheta me auti ti apo4i. I kartokiniti einai ftiagmeni gia atoma ta opoia den theloun na dwsoun ta stoixeia tous se etairies tilepoikoinoniwn i apla theloun na paraminoun anonimoi. An exete provlima me apoiles oi opoies proerxonte apo apokri4eis arithmou poli apla min apantate tia apokri4eis kai teliwnei to zitima

Maybe you were right

But baby I was lonely

I don't want to fight

I'm tired of being sorry ...:shifty:

• 2 weeks later...
Diafwnw katheta me auti ti apo4i. I kartokiniti einai ftiagmeni gia atoma ta opoia den theloun na dwsoun ta stoixeia tous se etairies tilepoikoinoniwn i apla theloun na paraminoun anonimoi. An exete provlima me apoiles oi opoies proerxonte apo apokri4eis arithmou poli apla min apantate tia apokri4eis kai teliwnei to zitima

εν μερη συνφωνω μαζι σου αλα οταν πας στο περιπτερο κι αγοραζεις ενα πακετο καρτοκινιτου μπορεις να κανεις οτι θελεις κι ας φενετε ο αριθμος κανεις την (δουλεια) που θελεις την πετας κι αγοραζεις μια καινουργια :D:hunter:

• 3 weeks later...

Και για όλες τις εταιρείες marketing, προώθησης τραπεζικών, ασφαλιστικών λοιπών προϊόντων, που καλούν στο σταθερό η στο κινητό πάντα με απόκρυψη;

Με αυτούς τι γίνεται;

Αν είναι να αρθεί η απόκρυψη, δε θα πρέπει να γίνει και με αυτούς;

[sIGPIC][/sIGPIC]