porcupine Δημ. July 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2007 ολα δεκτά ρε παιδιά αυτά που λέμε και ξέρουμε τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί. τι πάει να πεί η εκκλησία πρέπει να έχει το 30% της Ελλάδας? τι πάει να πεί οτι πρέπει να ισχύουν τίτλοι απο το 1821,το 1928 και το 1932? χωρίς ξεκάθαρα κριτήρια τι πάει να πεί διεκδικείται ο Υμηττός και τόσα άλλα βουνά στην επικράτεια? Εθνικοποίηση πόρων! Εκκλησία,Δημοι κ.α δεν μπορείτε να προστατεύσετε τις εκτάσεις που λέτε οτι σας ανήκουν? τις παίρνω υπ΄ευθύνη μου και δεν έχετε δικαίωμα να περπατήσετε κάν εκει μέσα. Κρατικό έδαφος είναι, σήκωσες σπίτι, θα σε κλείσω μέσα και πρόσεχε! όχι μονάχα εσένα αλλά και όλους τους άλλους γιατι μιλάμε για μεγάλη ραχοκοκκαλιά. Πολεοδομία που σου δώσε άδεια - και άδεια να μην σου έδωσε, οφείλει να σε γκρεμίσει,ΔΕΗ. πώς δίνεις ρεύμα απο την στιγμή που είναι παράνομος?,ΟΤΕ το ίδιο,Υδρευση το ίδιο,Δήμος το ίδιο,ΙΚΑ,Δασαρχείο κ.α γιατί ρε μάγκες?γιατί πολύ απλά όλοι μασάνε απο παντού και ώς υπάλληλοι με μίζες και ώς υπηρεσίες κρατικές που βλέπουν τα έσοδα να αυξάνονται. έχουμε τόσο τέλειους νόμους, απλώς για να υπάρχουν και να εφαρμόζονται για πολίτες με εισόδημα κάτω των 50000€ ετησίως. άλλα είναι αυτά που πρέπει να σταθούμε. οι ευθύνες του καθενός. οταν συλλαμβάνεται κάποιος για εμπρησμό να κλείνετε φυλακή και οχι να βγαίνει για πλάκα ( άτομο με εμπρησμό εκ προθέσεως, έκαψε 95 στρέμματα, έφαγε 3 χρόνια φυλάκιση και 25000€ πρόστιμο. πήγε στο εφετείο και αθωώθηκε) και τέλος η ευθύνη η δική μας, η προστασία μας αφορά όλους.Πως θα γίνει δηλαδή, δεν μπορούμε να έχουμε 11.500.000 πυροσβεστικά οχήματα.πρώτοι και καλύτεροι οφείλουμε να προστατέυουμε την περιουσία μας και το περιβάλλον που μας αντιστοιχεί.Αν χτίσω πάνω στο ρέμα, φταίει μόνο το κράτος? η φταίω και εγώ που προκαλώ την τύχη μου? όλα εν τέλει έχουν να κάνουν με την πρόληψη.αν υπάρχουν επιφυλακές, περιπολίες,σωστή τοποθέτηση δυνάμεων στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα σβηνόντουσαν στην γέννεση τους οι φωτιές.Αλλά πλέον τις καταργήσαμε και αυτές. κόστος 25.000.000€ για πρόληψη και προσωπικό δεν το δίνουμε για να αποφύγουμε το κόστος απο καταστροφή Δις €. όλοι μας τα πέρνουμε με έμμεσο και άμμεσο τρόπο,μέχρι να καεί η γούνα μας και να το παίζουμε κλαμμένοι. Παράθεση "Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul." [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. July 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2007 Το άσχετος δεν πήγαινε σε όλο το άρθρο, αλλά στα περί οξυγόνου και του ρόλου των δασών, τον Μάργαρη τον εκτιμώ, έχει σίγουρα περισσότερες γνώσεις από εμένα και τον καθένα μας επί του θέματος, αλλά πιστεύω πως πηγαίνει πάντα κόντρα σε όλους. Μπείτε στο GoogleEarth και θαυμάστε στους πρόποδες τις Πάρνηθας τη λεγόμενη Ιπποκράτειο Πολιτεία, οι βίλλες των μεγαλογιατρών, για να μη μιλήσω για τους περίφημους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, των δικηγόρων, δημοσιογράφων, περιπτερούχων, φιλάθλων της Κάτω Ραχούλας ( οι πολιτκοί τους μετράνε σε ψήφους/στρέμμα) Ναι όντως πάει πάντα ανάποδα και αυτό δεν είναι πάντα εγγύηση. Στα υπόλοιπα υπογράφω και προσθέτω και άλλα πράγματα που πρέπει να κάνει ο καθένας μας (καθάρισμα ξερόχορτων κτλ.) Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. July 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2007 τι πάει να πεί η εκκλησία πρέπει να έχει το 30% της Ελλάδας? τι πάει να πεί οτι πρέπει να ισχύουν τίτλοι απο το 1821,το 1928 και το 1932? χωρίς ξεκάθαρα κριτήρια τι πάει να πεί διεκδικείται ο Υμηττός και τόσα άλλα βουνά στην επικράτεια? Εθνικοποίηση πόρων! Εκκλησία,Δημοι κ.α δεν μπορείτε να προστατεύσετε τις εκτάσεις που λέτε οτι σας ανήκουν? τις παίρνω υπ΄ευθύνη μου και δεν έχετε δικαίωμα να περπατήσετε κάν εκει μέσα. Καταρχάς τα δάση δεν ανήκουν στο Δημόσιο. Συνταγματικά, ανήκουν στον Ελληνικό λαό. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να τα προστατεύει και μόνο. Δεν είναι κρατική περιουσία και πολύ καλά έκανε ο νομοθέτης γιατί έτσι θα υπήρχε ο φόβος να τα χρησιμοποιήσουν προς εκμετάλλευση. Φίλε porcupine δεν είναι απαραίτητο να κρατικοποιηθούν τα δάση, δεν είναι και λογικό. Ιδιωτικές δασικές εκτάσεις υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, άσε που το κράτος στην Ελλάδα αποδεδειγμένα είναι ο χειρότερος προστάτης των ίδιων το συμφερόντων του. Για όλους τους λόγους που ανέφερες εσύ και οι υπόλοιποι. Στα υπόλοιπα συμφωνούμε. Δεν θα τους κλείσεις μέσα, ο τρόπος που ανέφερα παραπάνω, δηλαδή να τους αφήσεις να ζουν για 50 -60 χρόνια χωρίς δικαίωμα μεταβίβασης και πώλησης της γης είναι πιο αναίμακτος, πιο πολιτικός και κάνεις και τη δουλειά σου. Panoshr, έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι για τους τουρκότιτλους αλλά άμα πάμε τόσο πίσω, βράστε. Ένα τρελό θέλουμε για πρωθυπουργό, ένα μουτζαχεντίν. Να τα αλλάξει όλα αυτά που ξέρουμε και ξέρουνε ότι είναι λάθος και ας μην ξαναβγεί ούτε βουλευτής μετά. Και τον όρο αναδένδρωση από ένα παλιό άρθρο του Μάργαρη τον ξέθαψα, 4Τ κάπου στις αρχές του '90. Όλοι καλά τα λέμε, αλλά αυτοί που μπορούν να κάνουν κάτι... κλαρίνο. Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cobratalks Δημ. July 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2007 καλα συγνωμη το be200 δεν ειχε προταθει στην ελλαδα πριν 1 χρονο?... αφου ειναι καλυτερο το δινουν σε χαμηλοτερη τιμη απο του canadair ειναι τεραστειο χωραει και ατομα μεσα ΓΙΑΤΙ δεν το περνουν τα ζωα?.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cobratalks Δημ. July 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2007 Από τους 100 που κλαίνε για τα σπίτια τους οι 90 είχαν ένα αυθαίρετο μέσα στο δάσος, χωρίς κανένα τίτλο, και ετοιμάζονται να περιφραξουν τα καμένα...Και θα ζητήσουν και ...αποζημίωση που προεκλογικά μπορεί και να πάρουν! και εμενα στην μεροπη καηκε το σπιτι του παππου μου που ηταν στην οικογενεια απο το 1891 τι πρεπει να λεω ειμαι παρανομα εδω? ρε τι λετε ακου εκει οι 90 ναι συμφωνω τριγυρω απο την αθηνα ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι οχι 90 αλλα οι 98 αλλα μην βαζουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cobratalks Δημ. July 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2007 εγω θελω να πω μερικα πραγματα τα οποια μου εκαναν τεραστεια εντυπωση.. αρχικα θελω να πω οτι ανηκω στην λεσχη εφεδρων καταδρομεων της αθηνας απο το 97 το 98 στην πεντελη μας ειπαν να παμε στην πυρκαγια 1 μερα αφου ειχε καψει οτι μπορουσε μπας και σωζαμε καπως την κατασταση η κατασταση σωθηκε εν μερη επειδη ξεραμε το βουνο σαν τα δαχτυλα μας τοτε κανεις δεν ειπε ενα μπραβο που αυτο που δεν καταφεραν οι πυροσβεστες το καταφεραμε μεσα σε 13 ωρες τωρα ας ερθουμε στο αλλο και το πιο ωραιο θεμα μας την παρνηθααααα..... ημερα τεταρτη ειχαμε ακουσει απο παιδια οτι ειχε πιασει φωτια δεν δωσαμε σημασια καθως τοτε ηταν μικρης εκτασης και ειπαν οτι λογικα θα την εσβηναν βραδυ τεταρτης η πανουργα και μαγκας φωτια καταφερε να φυγει απο τον ελενχο 120(!)πυροσβεστων και να αρχιζει να αναπτυσει ταχυτατα τις φλωγες προς την παρνηθα....τοτε δεν ειχαμε καμια ενημερωση και ο διοικητης εστειλε φαξ στην πυροσβεστικη λεγοντας οτι μπορει να διαθεσει 100 ατομα για να ανακοψουν την φωτια απαντηση.. γιοκ τιποτα niet nada πεμπτη ωρα 9 το πρωι πας περνουν τηλ απο την λεσχη και λενε να παμε εκει 100 ατομα παμε εκει και τσουπ φευγει δευτερο φαξ για εθελοντικη παροχη βοηθειας η απαντηση?... γιοκ κατα τις 4 το απογευμα φυγαμε απο την λεσχη με οτι μπορουσε να μας βοηθησει και πηγαμε στην παρνηθα απο τατοιου χωρις κανεις να ξερει τιποτα ουτε καν οτι ειμασταν εκει και καταφεραμε τουλαχιστον να την κοψουμε στην μεση με τα αναχωματα που καναμε και θελω να θεσω μερικα ερωτηματα 1)γιατι οι πυροσβεστες δεν εχουν πια εκπαιδευεση στα βουνα? 2)γιατι δεν περνουν καινουργια αεροπλανα πιο ικανα και πιο γρηγορα απο αυτα τα σαπια? 3)γιατι ποτε δεν απαντησαν στα φαξ της λεσχης ενω ξερανε οτι η μονη βοηθεια στο βουνο εκει ειμασταν εμεις? 4)γιατι στο καλο μερικοι υπουργοι (δεν λεμε ονοματα...)"μας την ειπαν" που πηγαμε εκει να σωσουμε την κατασταση? το παραπανω κειμενο εχει σταλει σε καθε εμπλεκομενο με αυτη την φωτια εκτως απο την π.α το κανονικο κειμενο εχει επισημη μορφη με ονοματα και πιο εμπλουτισμενα περιστατικα απο την φωτια ευχαριστω για τον χρονο σας και ελπιζω να βγει κατι καλο απο αυτο συγνωμη που δεν εβαλα τονους τελειες αλλα δεν τα παω καλα με αυτα σε πληκτρολογιο να σου πω εγω γιατι για τον ιδιο λογο που οταν ηρθε σημα απο αθηνα για μας να παμε πιερια το μονο που μας ειπαν ειναι ο γαματος ο αρχηγος(μην χεσω)της πυροσβεστικης ειναι:εκει μεσα ειναι πολυ δυσκολα για εσας αφηστε να πανε οι προσβεστες που ξερουν απο βουνα(:lol::lol::lol::lol:) μην περιμενεις να βρεις δικιο δεν θα βρεθουν ποτε οι ενοχοι καθως ειναι μεσα και σε ολα.. και σημερα που πηγα σαλαμινα πηγα σε μερος που δεν ειχα ξαναπαει και τσουπ φωτια τελικα ο μπελας με βρισκει δεν τον βρισκω εγω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. July 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2007 Η Ελλάδα καιγεται από άκρη σε άκρη. Όλοι ΜΜΕ πολιτικοί και λοιποί έχουν βρει τον ένοχο¨Ο οικοπεδοφάγος. Δεν μιλάει όμως κανείς για τον μέσο ηλίθιο Έλληνα, που πετάει το τσιγάρο απο το αυτοκίνητο του και το βράδυ κάθεται γεμάτος οργή και λέει στη θεριακλού κυρία του, ότι το δασάκι που περάσανε το πρωι δεν υπάρχει πιά. Κανείς δεν δεν κάνει κουβέντα γι' αυτόν, γιατί οι περισότεροι Έλληνες είναι σαν κι αυτόν. Κυκλοφορώ με μηχανή και καθε μέρα μετρώ αποτσίγαρα που έρχονται με την καφτρα διασπασμένη σε μικρές φλεγόμενες σπίθες πάνω μου. Εχει καεί ένα μπλουζάκι μου έτσι. Θα πεις σιγα το μπλουζάκι δεν είναι δάσος. Την ημέρα που καιγόταν η Πάρνηθα μια κυρία στην περιφεριακή του Αιγάλεω, πέταξε το τσιγάρο έξω απο το αυτοκίνητο. Απάντηση στην παρατήρηση μου: Σιγά φοβασαι μην πάρουν φωτιά τα χόρτα; Δεν ξέρω χρειάζεται πολή ευστροφία να σκεφτεί ότι σε συνέχεια των χόρτων είναι σπίτια, ανθρωποι, δάση; Αν το πρόστιμο για το κράνος ή την ζώνη είναι τσουχτερό, πόση θα έπρεπε να ειναι η ποινή για απόπειρα εμπρησμού; Τι ελαφρυντικό έχει ένας που πετάει το τσιγάρο του στον δρόμο; Καπνίζουν οι μισοί Έλληνες. Αν οκαθένας πετάει 2 τσιγαρα από το αυτοκίνητο την ημέρα σημαίνει ότι πετιούνται 10000000 μολότωφ στο δρόμο και κανενας δεν έχει παρει χαμπάρι τι σημαινει αυτό σε θερμοκρασίες 40ο C . Είναι ο εγωισμός του Έλληνα Καραγκιόζη που το δικό του τσιγάρο δεν βάζει φωτιά, αλλά δεν σκεφτεται τι απέγινε το τσιγάρο που πέταξε και όχι μόνο αυτό, αλλα και το μπουκάλι ή το αλουμινοχαρτο που πολλές φορες γινονται αναφλεκτηρες. Την μεγαλύτερη ανικανότητα που καταλογίζω στην πυροσβεστική ειναι η αδυναμία της να βρεί τα αιτια μιας φωτιάς. Βολευτήκαμε όλοι να τα ρίχνουμε στους οικοπεδοφάγους. Όχι πως είναι αναμάρτητοι, ηλίθιοι είναι και αυτοί, γιατί το εξοχικό τους το πληρωνουν με καρκίνο στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. Μήπως είσαι και εσύ ένας από αυτούς που δεν θέλουν να λερώσουν το τασακι τους;. Που δεν διαθέτουν τον κοινό νού, να σκεφτούν ότι η γόπα τους μπορεί να κάψει έναν ολόκληρο νομό, να καούν σπίτια, ζώα, άνθρωποι. Αν το κάνεις σκέψου τις επιπτώσεις. Πηγή απο το http://kaigomaste.blogspot.com/ Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gesamfunai Δημ. July 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2007 καλα συγνωμη το be200 δεν ειχε προταθει στην ελλαδα πριν 1 χρονο?... αφου ειναι καλυτερο το δινουν σε χαμηλοτερη τιμη απο του canadair ειναι τεραστειο χωραει και ατομα μεσα ΓΙΑΤΙ δεν το περνουν τα ζωα?.. Γιατι ειναι ρωσικο!! Πρεπει να ειναι αμερικανικο-γερμανικο-ιταλικο...κλπ. Μη δυσαρεστησουμε τους συμμαχους και χαθει και η προμηθεια... Παράθεση ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE* NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 * ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cobratalks Δημ. July 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2007 same shit δηλαδη οπως και με τα su27... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gesamfunai Δημ. July 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2007 same shit δηλαδη οπως και με τα su27... Αυτος εισαι!! Ειδες τα νεα SU που παρελαβαν οι Μαλαισιανοι? Παράθεση ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE* NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 * ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cobratalks Δημ. July 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2007 αμα τα ειδα λεει να ναι καλα οι αμερικανοι που μας τα εχουν κανει τσουρεκια ολο f16 λες και ειναι το καλυτερο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
porcupine Δημ. July 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2007 καλα συγνωμη το be200 δεν ειχε προταθει στην ελλαδα πριν 1 χρονο?... αφου ειναι καλυτερο το δινουν σε χαμηλοτερη τιμη απο του canadair ειναι τεραστειο χωραει και ατομα μεσα ΓΙΑΤΙ δεν το περνουν τα ζωα?.. 1. γιατί το be200, Λόγω jet Κινητήρων είναι πολύ ποιό ευαίσθητο σε διακοπες-παύση κινητήρα.( όπως και οποιοδήποτε αεροσκάφος Jet κινητήρα που μπεί σε αυξημένη θερμοκρασία,πυκνό καπνό) 2.λόγω αυξημένης ταχύτητας, δεν μπορεί να ελιχθεί στον Ελλαδικό χώρο με τις αμέτρητες πλαγιές.Αναγκαστικά θα ρίχνει το νερό απο ψηλά σε σχέση με το canadair, εκτός και αν επιχειρεί σε κορυφογραμμές.αυτό είναι και το πλεονέκτημα του canadair.Η μεταβολή του βήματος της έλικας καθορίζει την ταχύτητα πλεύσης και ελιγμών του σκάφους ανα πάσα στιγμή. 3.στα σύν του η χωρητικότητα 10+ τόνους έναντι 6.1 του CL415 και η ταχύτητα υδροληψίας-αντίδρασης στην πυρκαγιά. κάτι λέγετε πώς ήδη έχουν παραγγελθεί 6. το κόστος δε για αυτά που έρχονται, θα είναι περί τα 4.000.000 για το BE200 και 900.000 για κάθε ελικόπτερο μέχρι το τέλος της σεζόν.... κατ'εμέ, θα έπρεπε να αγοραστούν ελικόπτερα,επιχειρούν παντού ακόμα και με ισχυρό αέρα,παίρνουν νερό απο παντού,έχουν απόλυτη ακρίβεια στις βολές τους και προσγειώνονται παντού,ακόμα και ένα γήπεδο μπορεί να γίνει ελικοδρόμιο για ανεφοδιασμό σε καύσιμα. δυστυχώς τα περισσότερα είναι παλαιών τύπων S64,Mil26,Kamov 32 ακόμα και το CH53 είναι ήδη παλαιό. τα chinook απ'οσο γνωρίζω μπορούν έυκολα να μετατραπούν σε πυροσβεστικά μιας και η αναβάθμιση που είχε γίνει επιτρέπει μεγάλο φορτίο. κάλλιστα ένα bumbee bucket 3-5 τόνων μπορεί να το διαχειριστεί ενώ έχει και την δυνατότητα μεταφοράς αερομεταφερόμων τμημάτων. Παράθεση "Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul." [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gesamfunai Δημ. July 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2007 1. γιατί το be200, Λόγω jet Κινητήρων είναι πολύ ποιό ευαίσθητο σε διακοπες-παύση κινητήρα.( όπως και οποιοδήποτε αεροσκάφος Jet κινητήρα που μπεί σε αυξημένη θερμοκρασία,πυκνό καπνό) 2.λόγω αυξημένης ταχύτητας, δεν μπορεί να ελιχθεί στον Ελλαδικό χώρο με τις αμέτρητες πλαγιές.Αναγκαστικά θα ρίχνει το νερό απο ψηλά σε σχέση με το canadair, εκτός και αν επιχειρεί σε κορυφογραμμές.αυτό είναι και το πλεονέκτημα του canadair.Η μεταβολή του βήματος της έλικας καθορίζει την ταχύτητα πλεύσης και ελιγμών του σκάφους ανα πάσα στιγμή. 3.στα σύν του η χωρητικότητα 10+ τόνους έναντι 6.1 του CL415 και η ταχύτητα υδροληψίας-αντίδρασης στην πυρκαγιά. κάτι λέγετε πώς ήδη έχουν παραγγελθεί 6. το κόστος δε για αυτά που έρχονται, θα είναι περί τα 4.000.000 για το BE200 και 900.000 για κάθε ελικόπτερο μέχρι το τέλος της σεζόν.... κατ'εμέ, θα έπρεπε να αγοραστούν ελικόπτερα,επιχειρούν παντού ακόμα και με ισχυρό αέρα,παίρνουν νερό απο παντού,έχουν απόλυτη ακρίβεια στις βολές τους και προσγειώνονται παντού,ακόμα και ένα γήπεδο μπορεί να γίνει ελικοδρόμιο για ανεφοδιασμό σε καύσιμα. δυστυχώς τα περισσότερα είναι παλαιών τύπων S64,Mil26,Kamov 32 ακόμα και το CH53 είναι ήδη παλαιό. τα chinook απ'οσο γνωρίζω μπορούν έυκολα να μετατραπούν σε πυροσβεστικά μιας και η αναβάθμιση που είχε γίνει επιτρέπει μεγάλο φορτίο. κάλλιστα ένα bumbee bucket 3-5 τόνων μπορεί να το διαχειριστεί ενώ έχει και την δυνατότητα μεταφοράς αερομεταφερόμων τμημάτων. Ποσο νερο μπορουν να μεταφερουν τα ελικοπτερα? Γιατι αυτο το κουβαδακι που εχουν δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο. :( Εγω οταν πρεπει να σβησει μια φωτια , εχω στο νου μου οτι πρεπει να πεσουν πανω σε ενα μετωπο ταυτοχρονα 3-4 αεροπλανα-ελικοπτερα το ενα πισω απο το αλλο σαν κυμα για να μη παρει η φωτια κυριολεκτικα ¨ανασα" :O Παράθεση ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE* NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 * ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
porcupine Δημ. July 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2007 Ποσο νερο μπορουν να μεταφερουν τα ελικοπτερα? Γιατι αυτο το κουβαδακι που εχουν δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο. :( Εγω οταν πρεπει να σβησει μια φωτια , εχω στο νου μου οτι πρεπει να πεσουν πανω σε ενα μετωπο ταυτοχρονα 3-4 αεροπλανα-ελικοπτερα το ενα πισω απο το αλλο σαν κυμα για να μη παρει η φωτια κυριολεκτικα ¨ανασα" :O Kamov 32 5 τονους S64 10 τονους Mil 26 12 έως 15 τόνους ένοια σου και το κουβαδάκι αυτό, δέν είναι τόσο μικρό όσο φαίνετε :lol: και εγώ δεν το πίστευα αλλά όταν το είδα απο κοντα με τα μάτια μου το 2000 έπαθα πλάκα. ο κολλητος μου που το 2000 ήταν συντονιστής στα Ρώσικα ελικόπτερα,σε συζήτηση που είχαμε χθές επιβεβαίωσε αυτό που πίστευα ότι είναι λάθος, οτι δηλαδή τα canadair τις περισσότερες φορές επιχειρούν άναρχα.Χαρακτηριστικά μου είπε, αφού δίνονταν εντολή στον αρχηγό του ζεύγους ή ακόμα και όλων τον αεροσκαφών, πρώτος προσέγγιζε την φωτιά και έκανε ρίψη ώστε να δούνε οι υπόλοιποι και να ακολουθήσουν στο σημείο του κάτι το οποίο τις τελευταίες μέρες είδα πολλές φορές να μην γίνεται καθιστωντας τα αεροσκάφη αναποτελεσματικά... πολύ σωστά εκθέτεις τον τρόπο φίλε μου,ξεκινάς απο ένα σημείο και την πάς την φωτιά γραμμή - γραμμή.αν όμως ο ένας ρίχνει δεξιά, ο άλλος τέρμα αριστερά και 3ος στο κέντρο, δεν κάνεις σχεδόν τίποτα στην πυκνή βλάστηση. Παράθεση "Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul." [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gesamfunai Δημ. July 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2007 Kamov 32 5 τονους S64 10 τονους Mil 26 12 έως 15 τόνους ένοια σου και το κουβαδάκι αυτό, δέν είναι τόσο μικρό όσο φαίνετε :lol: και εγώ δεν το πίστευα αλλά όταν το είδα απο κοντα με τα μάτια μου το 2000 έπαθα πλάκα. ο κολλητος μου που το 2000 ήταν συντονιστής στα Ρώσικα ελικόπτερα,σε συζήτηση που είχαμε χθές επιβεβαίωσε αυτό που πίστευα ότι είναι λάθος, οτι δηλαδή τα canadair τις περισσότερες φορές επιχειρούν άναρχα.Χαρακτηριστικά μου είπε, αφού δίνονταν εντολή στον αρχηγό του ζεύγους ή ακόμα και όλων τον αεροσκαφών, πρώτος προσέγγιζε την φωτιά και έκανε ρίψη ώστε να δούνε οι υπόλοιποι και να ακολουθήσουν στο σημείο του κάτι το οποίο τις τελευταίες μέρες είδα πολλές φορές να μην γίνεται καθιστωντας τα αεροσκάφη αναποτελεσματικά... πολύ σωστά εκθέτεις τον τρόπο φίλε μου,ξεκινάς απο ένα σημείο και την πάς την φωτιά γραμμή - γραμμή.αν όμως ο ένας ρίχνει δεξιά, ο άλλος τέρμα αριστερά και 3ος στο κέντρο, δεν κάνεις σχεδόν τίποτα στην πυκνή βλάστηση. Αρα οπως τα λες φιλε μου -και δεν αμφισβητω,ξερεις σιγουρα περισσοτερα- τα ελικοπτερα τελικα ειναι παρα πολυ χρησιμα και ετσι στη χωρα μας εχουμε : 1) ΛΑΘΟΣ επιλογη τυπου ιπταμενων μεσων πυροσβεσης :mad: 2) ΜΕΓΑΛΗ ελλειψη συντονισμου στις επιχειρησεις :mad: Οταν θα εχουν καει ολα στην Ελλαδα τοτε θα ξυπνησουμε....:( Παράθεση ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE* NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 * ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
porcupine Δημ. July 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2007 Αρα οπως τα λες φιλε μου -και δεν αμφισβητω,ξερεις σιγουρα περισσοτερα- τα ελικοπτερα τελικα ειναι παρα πολυ χρησιμα και ετσι στη χωρα μας εχουμε : 1) ΛΑΘΟΣ επιλογη τυπου ιπταμενων μεσων πυροσβεσης :mad: 2) ΜΕΓΑΛΗ ελλειψη συντονισμου στις επιχειρησεις :mad: Οταν θα εχουν καει ολα στην Ελλαδα τοτε θα ξυπνησουμε....:( 1. τα μέσα που έχουμε είναι καλά. προτιμώ όμως να αγοραστούν και να πετούν απο εμάς παρά τους ξένους.πάνω απο 25-35 εκατομμύρια δίνουμε κάθε χρόνο σε μισθωσεις ιπτάμενων μέσων στην Erickson καi Scorpion 2. αυτό φταίει... οταν έχεις μια φωτιά, δεν συντονίζεσαι σωστά στην κατάσβεση της, χάνεις το παιχνίδι.ένα παράδειγμα.οταν πέταξα σε φωτιά με τον φίλο μου το 2000, φαντάσου πώς γίνονταν ο συντονισμός εναερίων μέσων... α. επικοινωνία με το ΣΚΕΔ(συντονιστικό κέντρο.) β. επικοινωνία με τα canadair στην περιοχή. γ. επικοινωνία με άλλα ελικόπτερα. δ. επικοινωνία με τον τοπικό συντονιστή δυνάμεων για το που θέλει να εκτελεστούν οι ρίψεις. ε.επικοινωνία άμεση με τον πιλότο για το που πρέπει να πάνε, να του δίνει ανα πάσα ώρα και στιγμή την θέση των επίγειων δυνάμεων αλλά το σημαντικότερο την εφόρμηση των canadair. φαντάσου οτι έτυχα σε μια φωτιά, να προσπαθώ να εντοπίσω τα canadair (2) τα οποία εφορμούσαν απο τον Ευβοικό και δεν μπορούσαμε να βρούμε λόγω των καπνών που ήταν.Τα εντόπισα ψηλά αριστερά στα 800 πόδια να κατεβαίνουν,το λέω στον φίλο μου και άμεσα αυτός λέει στον Ρώσο, break left,dive low. βλέπεις τον τύπο,ρίχνει το νερό και απότομα κάνει ελιγμό αριστερό με βύθιση για να βρεθούμε εκτός πορείας των Canadair.... καταλαβαίνεις λοιπόν τι χαμός επικρατεί.οταν μάλιστα ο κάθε αρμόδιος λέει το μακρύ και το κοντό του, στην κυριολεξία αχρηστεύει τις δυνάμεις. αερομεταφερόμενα είχαμε... αλλά δεν ξέρω που χάθηκαν.ένας απο τους λόγους που πήρε super puma το ΠΣ ήταν η μεταφορά τέτοιων δυνάμεων εκτός της ΕΜΑΚ. Παράθεση "Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul." [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. July 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2007 μεσα απο τη συζητηση αυτη γινεται παλι προφανες οτι ουτε πουρναρι δεν θα μεινει στην ελλαδα διοτι ολοι περιμενουμε απο τα αεροπλανα και τους πυροσβεστες αλλα δυστυχως η φωτια δεν σβηνετε ετσι. χρειαοζονται θυσιες και προληψη πανω απο ολα. εχετε δει τιποτε απο τα δυο να γινονται? εγω οχι. γιατι προληψη δεν ειναι μονο να κυκλοφορει ενα αυτοκινητο της ΠΥ στο δασος αλλα αλλα τοσα που δεν τα κανουμε. και τελος η φωτια δεν σβηνει με το νερο ειδικα οταν ειναι μεγαλη. αν ειναι χαμηλης ισχυος κατι γινεται αλλα οταν ειναι τεραστια δε πα να ριχνεις δεν γινεται τπτ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
porcupine Δημ. July 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2007 μεσα απο τη συζητηση αυτη γινεται παλι προφανες οτι ουτε πουρναρι δεν θα μεινει στην ελλαδα διοτι ολοι περιμενουμε απο τα αεροπλανα και τους πυροσβεστες αλλα δυστυχως η φωτια δεν σβηνετε ετσι. χρειαοζονται θυσιες και προληψη πανω απο ολα. εχετε δει τιποτε απο τα δυο να γινονται? εγω οχι. γιατι προληψη δεν ειναι μονο να κυκλοφορει ενα αυτοκινητο της ΠΥ στο δασος αλλα αλλα τοσα που δεν τα κανουμε. και τελος η φωτια δεν σβηνει με το νερο ειδικα οταν ειναι μεγαλη. αν ειναι χαμηλης ισχυος κατι γινεται αλλα οταν ειναι τεραστια δε πα να ριχνεις δεν γινεται τπτ. Ναι,χωρίς πρόληψη και συνεχή ενημέρωση δεν γίνεται τίποτα...οι περιπολίες αποθαρρύνουν τους εμπρηστές και τους πυρομανείς και μπορούν να εντοπίσουν άμεσα τις πρώτες εστίες. δεν σβήνει το νερό την φωτιά αλλά η μεγάλη πίεση και ο όγκος του κατά την ρίψη.Αν το ρίξεις ψηλά,την φουντώνεις γιατί εξατμίζεται και δημιουργείς ρεύμα αέρα,χαμηλά-πετυχαίνεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το BE200 τέλος ρίχνει το νερό με ταχύτητα 200-220χλμ κάτι που το καθιστά εξαιρετικά ικανό σε μεγάλες φωτιές. δείτε και ενα σχετικό βίντεο. Παράθεση "Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul." [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
csd Δημ. July 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2007 Αν χωρίζαμε την Ελλάδα σε 150 κομμάτια... :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. July 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2007 Ας αγοράσουμε όσα αεροπλάνα θέλουμε. Άμα δεν λύσουμε το κτηματικό και δεν σταματήσουμε τους αποχαρακτηρισμούς και την οικοπεδοποίηση, κάθε καλοκαίρι θα καιγόμαστε. Ένα κράτος να κυνηγάει 300 κυρ Παντελήδες που βάζουν φωτιές, μετά ένα σπιτόσκυλο και τέλος χτίζουν ένα "σπιτάκι", όυτε με τους δορυφόρους της NSA δεν τους πιάνει. Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
getolika Δημ. August 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2007 Η πυρκαγιά που από χθές μαίνεται στην κορυφογραμμή του Μπέλλες(όρος Κερκίνη), δεν έχει ακόμη τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής και της Ε.Μ.Α.Κ. έδιναν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες, σβήνοντας με τα χέρια τις εστίες, προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς στο πευκόδασος και στις οξιές, πράγμα που κατάφεραν. Ο δήμος Κερκίνης προέβη στον άμεσο ανεφοδιασμό των πυροσβεστών με τρόφιμα και νερά, καθώς δεν απομακρύνθηκαν καθόλου από το σημείο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά. Από τα ξημερώματα τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο(Η ΕΤ3 κάνει λόγο για δύο ελικόπτερα). Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η φωτιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο εαν οι άνεμοι δεν ενισχυθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν εστίες στο ίδιο όρος(και στον ίδιο δήμο) και στις 25 και 27 Ιουλίου. http://www.ert.gr/site/news/photos/2005/6/kerkini_lake.jpg http://www.ert.gr/site/news/photos/2004/9/homefire.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gaurosgate7 Δημ. August 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2007 μετα απο σχεδον 2 βδομαδες διακοπων οι εμπρηστες ξαναχτυπησαν(να μην κανουν κ αυτοι καλοκαιρινες διακοπες)! Ε Λ Ε ΟΣ!δεν αφησαν δασος φετος!καικαν σπιτια κ αυτοκινητα σε πεντελη!αντε να τα καψουν ολα να δουμε απο του χρονου τι θα εχουν να καψουν! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. August 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2007 μετα απο σχεδον 2 βδομαδες διακοπων οι εμπρηστες ξαναχτυπησαν(να μην κανουν κ αυτοι καλοκαιρινες διακοπες)! Ε Λ Ε ΟΣ!δεν αφησαν δασος φετος!καικαν σπιτια κ αυτοκινητα σε πεντελη!αντε να τα καψουν ολα να δουμε απο του χρονου τι θα εχουν να καψουν! Η φωτια λενε οτι ξεκινησε απο καποιον που πηγε να καψει ξερα χορτα και οχι απο εμπρησμο Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gaurosgate7 Δημ. August 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2007 Η φωτια λενε οτι ξεκινησε απο καποιον που πηγε να καψει ξερα χορτα και οχι απο εμπρησμο εμενα σαν εμπρησμος μου μυριζεται!που πας ρε φιλε, πηρες μετρα μην σου ξεφυγει η φωτια λογω των ανεμων!παντως κ αθελα του το κακο εγινε!κριμα :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
captum Δημ. August 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 16, 2007 Και από χόρτα να ξεκίνησε, κι αυτό εμπρησμός είναι. "Απλώς" είναι από αμέλεια... Κρίμα πάντως... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts