Jump to content

[MOTO] Yamaha Crypton-X 135

ntinoscrypton
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μηπως γνωρίζετε γιατί η αλυσίδα μου κάνει τσακισματάκια; Την λιπαίνω κάθε 500-600χλμ επιμελώς αλλά δεν καταλαβαίνω γιατι το παθαίνει αυτό!!(;)

Η αλυσιδα δεν θελει τοσο γρηγορα λιπανση.επισης να ριχνεις ειδικο γρασο με σιλικονη η τεφλον.

επισης αν αποφασισεις να αλλαξεις αλυσιδα και κρινει ο μηχανικος οτι θελλει αλλαγη,θα βαλεις και γραναζια.αν βαλεις μονο αλυσιδα σε παλια μεταχειρησμενα γραναζια η αλυσιδα μετα ειναι για πεταμα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Η αλυσιδα δεν θελει τοσο γρηγορα λιπανση.επισης να ριχνεις ειδικο γρασο με σιλικονη η τεφλον.

επισης αν αποφασισεις να αλλαξεις αλυσιδα και κρινει ο μηχανικος οτι θελλει αλλαγη,θα βαλεις και γραναζια.αν βαλεις μονο αλυσιδα σε παλια μεταχειρησμενα γραναζια η αλυσιδα μετα ειναι για πεταμα.

Συμφωνώ ότι εάν γίνει αλλαγή θα πρέπει να είναι σετ αλυσίδα-γρανάζια διότι θα πρέπει να έχουν ομοιόμορφη φθορά! Όσον αφορά το λιπαντικό, χρησιμοποιώ εδώ και τουλάχιστον μια 5ετία το Putoline Tech Chain τόσο σε μηχανή όσο και σε προηγούμενο παπί. Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή το είχε κάνει (τα κομπιάσματα στην αλυσίδα) και στο Kaze R που είχα, αλλά δεν έδωσα σημασία λόγω του ότι ήταν προς αλλαγή(η αλυσίδα και τα γρανάζια). Στη μοτοσυκλετα δεν είχε καμία τέτοια ένδειξη και η αλυσίδα ήταν σε άριστη κατάσταση και μετά απο αρκετά χλμ!

Συμφωνώ ότι εάν γίνει αλλαγή θα πρέπει να είναι σετ αλυσίδα-γρανάζια διότι θα πρέπει να έχουν ομοιόμορφη φθορά! Όσον αφορά το λιπαντικό, χρησιμοποιώ εδώ και τουλάχιστον μια 5ετία το Putoline Tech Chain τόσο σε μηχανή όσο και σε προηγούμενο παπί. Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή το είχε κάνει (τα κομπιάσματα στην αλυσίδα) και στο Kaze R που είχα, αλλά δεν έδωσα σημασία λόγω του ότι ήταν προς αλλαγή(η αλυσίδα και τα γρανάζια). Στη μοτοσυκλετα δεν είχε καμία τέτοια ένδειξη και η αλυσίδα ήταν σε άριστη κατάσταση και μετά απο αρκετά χλμ!

Kai mena to epathe auto i alisida sto papi kai xrisimopoio to Putoline Tech Chain.Allaksa alisida kai granazia.

Kai mena to epathe auto i alisida sto papi kai xrisimopoio to Putoline Tech Chain.Allaksa alisida kai granazia.

Λες τελικά να φταίει το λιπαντικό;

ρε παιδεσ οταν σπαω την ταχυτητα στην αλλαγη πανω οι ταχυτητεσ μπενουν ξερεσ . το εχει παθει κανεισ ???

Λες τελικά να φταίει το λιπαντικό;

Ti na sou po emena pantos mou to proteine atomo pou to vazei se Kawasaki Ninja 1000ara kai einai agonistiki i mixani tou.

Παιζει μεγαλο ρολο το λιπαντικο.δεν παιζει ρολο τη μηχανη εχεις αλλα τη αλυσιδα εχεις,αμα εχεις o-ring καλο ειναι να βαζεις μονο γρασο.

πολυ καλα ειναι τα (moterex,Gastrol(teflon),Valvoline και ενα αλλο που δεν το θυμαμαι)

αλλο το καθαριστικο και αλλο το λιπαντικο.:cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Sunithws stis mhxanes megalou kuvismou den einai lipantiko me thn ennoia oti glistraei alla einai kati san kolla kai den kanei gia ta papakia giati ta kovei kai dimiourgei kai spasimata

Παιζει μεγαλο ρολο το λιπαντικο.δεν παιζει ρολο τη μηχανη εχεις αλλα τη αλυσιδα εχεις,αμα εχεις o-ring καλο ειναι να βαζεις μονο γρασο.

πολυ καλα ειναι τα (moterex,Gastrol(teflon),Valvoline και ενα αλλο που δεν το θυμαμαι)

Einai kai gia o-ring kai gia non o-ring.Etsi grafei pano.Mallon to:For racing and competition use pou grafei pano mas xalaei tis alisides.:lol:

το καλιτερο καθαρισμα ειναι βγαζεισ την αλυσιδα την βαζεισ σε 1 δοχειο με πετρελαιο-λαδι κ την αφηνεισ 1-2 ωρεσ μετα την σκουπιζεισ καλα κ την τοποθετεισ στομηχανακι

Καλημερα σε ολους παιδια,ειναι το πρωτο μου post οποτε λιγο κατανοηση..! απο θεσ/νικη ειμαι,και σε λιγες μερες θα ειμαι ευτηχης κατοχος tou x-135.Σκεφτομαι να το παρω μεταχ/σμενο μιας κ το βρισκω περιπου-800 απ το καινουργιο.Οι βελτιωσεις φυσικα δεν θα αργησουν!

Καλημερα σε ολους παιδια,ειναι το πρωτο μου post οποτε λιγο κατανοηση..! απο θεσ/νικη ειμαι,και σε λιγες μερες θα ειμαι ευτηχης κατοχος tou x-135.Σκεφτομαι να το παρω μεταχ/σμενο μιας κ το βρισκω περιπου-800 απ το καινουργιο.Οι βελτιωσεις φυσικα δεν θα αργησουν!

Καλως ηρθες!

αμα το βρισκεις τοσο χαμηλα και επειδη ειναι καινουργιο μοντελο εχεις σιγουρα και 1 χρονο επιπλεον εγγυηση,κι'εγω θα συμφωνησω μαζι σου και να το παρεις.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ειτε το πιστευεται ειτε οχι,το forum το διαβαζω απο το καλοκαιρι του '06..Τους περισσοτερους θυμαμαι τα nickname τους απ εξω κ εχω σχηματησει μια γνωμη..! Πιστευω(?) οτι ξερω αρκετα πραγματα κυριως απο μοτοσυκλετες/παπακια/scooter..:p Πριν λιγες μερες πουλησα κ το μηχανακι π ειχα για περιπου 2 χρονια..http://imageshack.gr/files/ne0lg1sroxgfjkohhug8_thumb.jpg:shifty:

εγω στην αλυσιδα βαζω ενα σπρει τησ motul που κολλαει πανω και δεν κανει χαλια την ζαντα:D

παιδες για ριχτε μια ματις εδω:

http://www.moto-rider.com/product-view.aspx?pid=20268

http://www.moto-rider.com/product-view.aspx?pid=20109

εχει βαλει κανεις καποια απο αυτες στο δικο μας?

φοβαμαι οτι θα εχω προβλημα με τον αποστατη,λογω διαφορετικης δαγκανας που εχει το crypton x(μονοπιστονη) με τα υπολοιπα crypton,z125,f1(διπιστονη)

φοβαμαι οτι θα εχω προβλημα με τον αποστατη,λογω διαφορετικης δαγκανας που εχει το crypton x(μονοπιστονη) με τα υπολοιπα crypton,z125,f1(διπιστονη)

θα κανεις εσυ αποστατη αν δεν κανει αυτος

τοσο απλο ειναι??

θα πας σε μηχανικο και θα σου φτιαξει αποστατη αυτος για να ειναι στα μετρα του χ ή και σηδερας πιστευω μπορει να σου φτιαξει

εγω εχω την πρωτη!80€ την πηρα!καλη ειναι!

εγω εχω την πρωτη!80€ την πηρα!καλη ειναι!

ο αποστατης που δινεται μαζι,κανει για το crypton x η χρειαστηκες να φτιαξεις αλλον??

εμενα στην αρχη ειχε αποστατη απο Dinamik μετα απο δεν ξερω και εγω τη μου εφερε και μετα τον κανονικο.για να μπει σωστα επρεπε να βαλω και απο μια ροδελα στις βιδες!δεν νομιζω να τεριαζει!παντως ο δισκος μπαινει κουτα στο crypton!!

Einai kai gia o-ring kai gia non o-ring.Etsi grafei pano.Mallon to:For racing and competition use pou grafei pano mas xalaei tis alisides.:lol:

Σαν να έχεις δίκιο...

Σαν να έχεις δίκιο...

Vasika den m endiaferei pia evala kainourgia alisida pio kali apo tin gnisia kai pros to paron den exo dei provlimata.Tin palia tin eixa 23000 xiliometra.

Vasika den m endiaferei pia evala kainourgia alisida pio kali apo tin gnisia kai pros to paron den exo dei provlimata.Tin palia tin eixa 23000 xiliometra.
και να υποθέσω πως δεν χρησιμοποιείες και το putoline πλέον;