Jump to content

Γιατροί: Ποιά είναι η γνώμη σας;


TN97
 Κοινοποίηση

Ποια η γνώμη σας για τους γιατρούς;  

126 members have voted

  1. 1. Ποια η γνώμη σας για τους γιατρούς;

    • Οι περισσότεροι είναι «σωστοί επιστήμονες» πάνω απ'όλα χωρίς να κοιτάνε μόνο την τσέπη τους
      11
    • Υπάρχουν σωστοί γιατροί, υπάρχουν και φραγκοφονιάδες
      82
    • Οι περισσότεροι κοιτάνε απλά την τσέπη τους και κοιτάνε να σε εκμεταλλευτούν
      30
    • ΔΞ/ΔΑ
      3


Recommended Posts

Συνομιλώντας με διάφορα άτομα, έτυχε τον τελευταίο καιρό να ακούσω αρκετά παράπονα για τους γιατρούς. Σε γενικές γραμμές, αποκόμισα την αίσθηση ότι για πολλούς οι γιατροί είναι εκμεταλλευτές, χρεώνουν υπερβολικά τις υπηρεσίες τους και ό,τι στα δημόσια νοσοκομεία το φακελάκι είναι ο κανόνας.

 

Η γνώμη σας;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 66
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Συνομιλώντας με διάφορα άτομα, έτυχε τον τελευταίο καιρό να ακούσω αρκετά παράπονα για τους γιατρούς. Σε γενικές γραμμές, αποκόμισα την αίσθηση ότι για πολλούς οι γιατροί είναι εκμεταλλευτές, χρεώνουν υπερβολικά τις υπηρεσίες τους και ό,τι στα δημόσια νοσοκομεία το φακελάκι είναι ο κανόνας.

 

Η γνώμη σας;

 

ama pw thn gnwmh mou wpos thn skeytomai ayth thn stigmh tha faw ban :X :X

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

 

Follow me on Twitter

Link to comment
Share on other sites

Oσοι ειναι σε νοσοκομια ειναι gtp, οι αλλοι μερικοι ειναι καλοι αλλα οι ποιο πολλοι το μονο που σκεφτονται ειναι πως να φανε τα λεφτα του κοσμακι!!!!!
ΝΟΚΙΑ :respect:
Link to comment
Share on other sites

Τι ακριβώς θα πει "σωστοί επιστήμονες χωρίς να κοιτάνε τη τσέπη τους"?

Αν δηλαδή κάποιος θέλει να βγάλει λεφτά μετά από 12 χρόνια ανώτατων σπουδών είναι κακός?

 

FYI ο μισθός ενός ειδικευόμενου σε δημόσιο νοσοκομείο είναι κάτι λιγότερο από 1000 ευρώ, ενός επιμελητή Β περί τα 1100 (χωρίς εφημερίες). Η εφημερία όλη την ημέρα (Σάββατο - Κυριακή) δεν πληρώνεται ούτε 100 ευρώ. 24 ώρες ευθύνη για 4 ευρώ την ώρα. Έλεος, τα delivery παίρνουν περισσότερα. Ο χειρουργός είτε κάνει 1 χειρουργείο είτε 10 την ημέρα πληρώνεται σχεδόν τα ίδια λεφτά από το σύστημα. Το φακελάκι είναι η λύση της πολιτείας για να μην πληρώνει τους γιατρούς.

 

Προσωπικά δεν έχω καμμία διάθεση για προσφορά στη δημόσια υγεία σε μια χώρα όπου όλοι κοιτάζουν πως θα σε πηδήξουν, από το μανάβη που χρεώνει 400% καπέλο, τον τεχνίτη που ζητάει ότι του κατέβει χωρίς απόδειξη, τον μηχανικό αυτοκινήτου που θα βγάλει παραμύθια για να στα πάρει, την υπάλληλο στο σουπερμάρκετ που ξύνει τη μούχλα από τη γραβιέρα, κτλ, κτλ, κτλ. Εγώ όμως πρέπει να είμαι ο λαλάκας που κάνει λειτούργημα.

Αν κάνω όμως κακούργημα από τις 40 ώρες που μπορεί να δουλεύω συνεχόμενα τότε θα με βάλουν και μέσα και θα φωνάζουν και τα κανάλια...

 

Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας δεν αξίζει τη δημόσια υγεία. Τη θυμάται μόνο όταν μπαίνει ο ίδιος σε κάποιο νοσοκομείο και αρχίζει και φωνάζει ""θα σας δείξω, θα σας πήξω, θα σας φέρω τα κανάλια, ξέρετε ποιός είμαι εγώ" συνήθως για να πηδήξει την ουρά, δηλαδή τον συνάθρωπο του. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση που πήρα στα επείγοντα μεγάλου νοσοκομείου ήταν στη τελευταία εφημερία όταν ήρθε ένας λαλάκας με τη γυναίκα του 11 η ώρα το βράδυ (που είχε ζαλάδες το τελευταίο χρόνο) επειδή τότε τους βόλευε να έρθουν να δούν τον καθηγητή που είχαν κανονίσει και άρχισε να φωνάζει γιατί κάνουν τόση ώρα οι γιατροί , οι γιατροί που τη στιγμή εκείνη έβλεπαν μία νέα γυναίκα με εγκεφαλική αιμορραγία που διακομίστηκε από αλλού και ήταν πάνω της γιατί τα είχε χαμένα και τραβουσε ορούς, σηκωνότανε κτλ... Όταν μπήκε και άρχισε να μου ζητάει το όνομα μου για να πάρει τηλ τον κολλητό του τον διοικητή τον έστειλα στον αγύριστο και το καταφχαριστήθηκα...τι να πρωτοθυμηθώ τώρα - τον τύπο που ήρθε στα επείγοντα επειδή δεν μπορούσε να κουνήσει προς τα πάνω το μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού τα τελευταία 2 χρόνια?..είναι να γελάς και να κλαίς με την λαλακία του νεοέλληνα.

 

Υπάρχουν πολλοί άσχετοι γιατροί σε νοσοκομεία και είναι φυσικό όταν το σύστημα δεν έλεγχει κανένα για να του μείνει και κανείς να δουλεύει με πενταροδεκάρες (στα χαρτιά) και όλοι θεωρούνται το ίδιο καλοί (δεν κλείνει ραντεβού σε γιατρό αλλά σε "ιατρείο" οπου μπορεί να σε δει οποιοσδήποτε. Η χειρότερη κοροιδία είναι οι γιατροί του ΙΚΑ, τους δίνουν 600 ευρώ (..) για να κάθονται και να βλέπουν κόσμο για 4 ώρες και βάζουν ραντεβού ανά 10λεπτο. Καλημέρα να πεις σε κάποιον και να αρχίσει να σου λέει την ιστορία του 20 λεπτά δεν σου φτάνουν. Τρελή άγρα πελατών για το ιατρείο τους και μόνο. Ξέρει την καραμέλα περί ηθικής και δεοντολογίας το υπουργείο. Για να πληρώνουν όμως κανονικά γιατρούς, κουβέντα το ΙΚΑ..η χειρότερη κοροιδία της Ευρώπης.

 

Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο αλλά δεν έχει νόημα..όποιος νομίζει ότι ξέρει κάτι χωρίς να είναι μέσα δεν ξέρει Χριστό. Και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται μέχρι να του μπει το τσιβδί...Yunanistan..

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Τι ακριβώς θα πει "σωστοί επιστήμονες χωρίς να κοιτάνε τη τσέπη τους"?

Αν δηλαδή κάποιος θέλει να βγάλει λεφτά μετά από 12 χρόνια ανώτατων σπουδών είναι κακός?

 

Φυσικά και δεν είναι κακό. Όλοι θέλουν να ανταμοιφθούν για τους κόπους τους. Από την άλλη όμως, υπάρχει μία λεπτή διαφορά μεταξύ του να αμοίβεσαι για την υπηρεσία που προσφέρεις και του να εκμεταλλεύεσαι την ανάγκη του άλλου, έτσι δεν είναι;

 

Βέβαια, εδώ μπορεί κάποιος να πει ότι η εκμετάλλευση μπορεί να υπάρξει παντού. Το πρόβλημα όμως ειδικά με τους γιατρούς είναι ότι η φύση της δουλειάς τους είναι τέτοια που και οι αμοιβές τους μπορούν να είναι - παράλογα για αρκετό κόσμο - μεγάλες. Έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις που ο γιατρός απαίτησε φακελάκι για να εγχειρήσει έναν ασθενή.

 

Anyway, όλα αυτά τα λέω έχοντας την πρόθεση να μην παρεξηγηθώ από κανέναν. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι όλοι οι γιατροί το ίδιο. Υπάρχουν καταξιωμένοι γιατροί που δεν δέχονται καν φακελάκι, όπως υπάρχουν και εκείνοι που όχι μόνο δέχονται, αλλά το απαιτούν κιόλας.

Link to comment
Share on other sites

o giorgos 74 kala ta leei etsi einai.

emena mou eipe kapoios kalitera na dwsw fakelaki kai na parw seira avrio para na paw se idwtiko.dld o kosmos to goustarei afto pou ginetai giati kanei th doulia tou enas giatros omos pou einai para polloi kai de goustaroun fakelaki giati na akoun ta mpinelikia tou x pou dwse ta fraga kai nomizei oloi tha kathontai klarino ston afenth?

to psari brwmaei apo to kefali,pollous volevei afto kai kiriws thn politeia pou de plirwnei.

as ksekinisoun na ftiaksoyn to asfalistiko kai tis times twn ergasthriakwn eksetasewn pou einai kseftila kati 2 3 kai 5 euro oute pagwto de pairneis me afta ta lefta.

kai ti kanei h politeia gia thn sinexh ekpedefsh tou iatrou?

as prosferei prwta kai meta na exei apaithseis gia to giatro ths efhmerias pou kalitera na kanei delivery den exei kai agxos kai pio polla lefta.

lathi tha ginontai otan prepei na deis to emfragma kai ton allo pou tou ponaei o pisinos sta epeigonta,i thimithike 4 to prwi kiriaki na perasei apo to efhmerevon nosokomeio giati bolevetai epistrefontas spiti apo th bolta.

Link to comment
Share on other sites

Αν θες να ζήσεις πολλά χρόνια μείνει μακριά από γιατρούς..

Τους έχω σε μικρότερη εκτίμηση και από τους Πακιστανούς στα φανάρια...

Και όλη την επιστήμη της ιατρικής μαζί.. :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Aplaz_ said:
Υπάρχουν σωστοί γιατροί, υπάρχουν και φραγκοφονιάδες ...

 

Συμφωνώ.

Edited by DENIOR
Link to comment
Share on other sites

η απαντηση απο μενα ειναι αυτη Οι περισσότεροι κοιτάνε απλά την τσέπη τους και κοιτάνε να σε εκμεταλλευτούν

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

exei tyxei sti zwi mou na exw paei se pollous dermatologous,se pollous ofthalmiatrous,i diafora pou exw dei se giatrous tis idias eidikotitas,einai teeeerastia,kai pernane ta idia xrimata.diladi kapoios mporei na exei gia giatro tou ton tragiko ofthalmiatro pou petyxa egw, na einai poly epikyndinos gia tin ygeia tou,kai aytos logiko einai na min to kserei,egw pou tha exw paei se diaforous omws mporw na ton katalavw oti einai tragikos,posoi omws exoume ti dynatotita na pernoume polles gnwmes.gia idiwtika iatreia anaferomai.
Nokia 5110, Nokia 3210,Nokia 3310, Nokia 8310,Nokia , Sony Erricson W800i, Siemens SX1, Motorola Razor v3, Samsung U100, Samsung U600,iphone 3G(για 5χρονια!), Iphone 4, Samsung Galaxy s3
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν σωστοί γιατροί που ασκούν το λειτούργημα τους!:happy:

Υπάρχουν φυσικά και οι κακοί επαγγελματίες του κλάδου!:mad:

Οπως και να 'χει αχρείαστοι να είναι!:X

http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg

http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif

My love for you insatiable, not superficial

You 'LL never waLk aLone!

Link to comment
Share on other sites

Με εκνευρίζουν αφάνταστα οι άνθρωποι που γενικεύουν τα πάντα και τους βάζουν όλους σε ένα τσουβάλι. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν σωστοι και καλοί επαγγελματίες στην δουλεία τους αλλά και αυτοι που είναι άσχετοι. Δεν συμβαίνει μόνο στους γιατρούς, θα πρέπει να παραδεχτώ πως υπάρχει μια μεγάλοι διαφορά στους γιατρούς καθώς το επαγγελμα τους έχει να κάνει με την ζωή και ένα λάθος ή μιά παράληψη μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο.

 

Επίσης το αν κάποιος παίρνει φακελάκι δεν έχει να κάνει με το αν είναι καλός, αλλά με την ¨ανυπαρκτη¨ ιδεολογία αυτού.

 

Επιπλέον υπάρχει τρομερή προκατάληψη και κακή κριτική από τα ΜΜΕ. Να σας πω και κάτι δικαιολογώ απόλυτα αυτούς που έχουν ξεχάσει κάτι μέσα στο σώμα κάποιου ή έχουν προβεί σε λάθος διάγνωση, γιατί οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν πολλές φορές μέχρι και 48 ώρες, Γιατί να φταίνε αυτοί και όχι το κράτος που τους αναγκάζει να δουλεύουν τόσο και υπό άθλιες συνθηκες- συγκριτικά με εξωτερικό- για ψύχουλα.

 

Μην βλέπετε το θέμα μονοπλευρα, μην περιμένετε τίποτα κακλύτερο από αυτό που τους αναγκάζουν να είναι σε θέση να δώσουν.

 

Πάρτε χαμπάρι πως δεν θα υπάρξει ποτέ ένα σωστό σύστημα υγείας όσο οι μίσθοι, οι συνθήκες και πολλά άλλα είναι σε άθλια κατάσταση.

Επίσης οι περισσότεροι ιατροι προέρχονται από χώρες όπως Ρουμανία, αυτό είναι το κράτος που αναγκάζει τους περισσότερους καλλούς ιατρούς να φύγουν στο εξωτερικό. Οι γιατροί πουν δεν πέρνουν φακελάκι το κάνουν είτε επειδή είναι φραγκάτοι είτε γιατί έχουν φιλότιμο και μην ζητάτε από όλους να έχουν φιλότιμο γιατί μόχθησαν πολλοί να γίνουν αυτό που είναι και το καλύτερο που έχουμε να τους δώσουμε είναι το άθλιο ΕΣΥ και πολύ προκατάληψη.

 

 

Συγνώμη για τα τυχον ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη, αλλά είμαι εξοργισμένος.

Link to comment
Share on other sites

μερικοί γιατροί είναι επιστήμονες και ασκούν λειτούργημα ενώ άλλοι δεν μπορούν και δεν είναι άξιοι να τιμήσουν ούτε στο ελάχιστο τον όρκο του ιπποκράτη.

και όσοι αναφέρατε για μισθούς πείνας και ξεφτίλας ξεχνάτε προφανώς τις μίζες απο τις φαρμακευτικές,τα φαρμακεία,τα διάφορα δώρα,ευνοική μεταχείριση σε αρκετές περιπτώσεις,κτλ κτλ

είναι ο αδερφός μου γιατρός και τα βλέπω σε καθημερινή βάση (αγροτικός)

[sIGPIC][/sIGPIC]

 

 

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

Link to comment
Share on other sites

και όσοι αναφέρατε για μισθούς πείνας και ξεφτίλας ξεχνάτε προφανώς τις μίζες απο τις φαρμακευτικές,τα φαρμακεία,τα διάφορα δώρα,ευνοική μεταχείριση σε αρκετές περιπτώσεις,κτλ κτλ

είναι ο αδερφός μου γιατρός και τα βλέπω σε καθημερινή βάση (αγροτικός)

βρίσκεσαι σε μία σύγχυση - - οι μίζες τα δωρα και τα φακελάκια δεν είναι μισθός. Είναι η παραοικονομία που αναπτύχθηκε γύρω από την έλλειψη σοβαρότητας αλλεπάλληλων κυβερνήσεων. Η λογική του "εντάξει οι γιατροί τα παίρνουν από αλλού" είναι που τα έκανε όλα σκατά.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

και μην ζητάτε από όλους να έχουν φιλότιμο γιατί μόχθησαν πολλοί να γίνουν αυτό που είναι

 

 

E αφού μόχθησαν πολύ, ας μην τους ζητάμε να έχουν φιλότιμο :blink: :X :worry: και να καταλαβαίνουμε την ανάγκη για φακελάκι

 

Προσωπικά δεν έχω καμμία διάθεση για προσφορά στη δημόσια υγεία σε μια χώρα όπου όλοι κοιτάζουν πως θα σε πηδήξουν, από το μανάβη που χρεώνει 400% καπέλο, τον τεχνίτη που ζητάει ότι του κατέβει χωρίς απόδειξη, τον μηχανικό αυτοκινήτου που θα βγάλει παραμύθια για να στα πάρει, την υπάλληλο στο σουπερμάρκετ που ξύνει τη μούχλα από τη γραβιέρα, κτλ, κτλ, κτλ. Εγώ όμως πρέπει να είμαι ο λαλάκας που κάνει λειτούργημα.

 

Αν δεν έχεις καμια διάθεση για προσφορα στη δημοσια υγεία, τότε να ανοίξεις ιδιωτικό ιατρείο. Αν δουλεύεις σε νοσοκομείο, τότε είσαι υποχρεωμένος να κανεις σωστά τη δουλειά σου. Εκτος αν ήρθε κανεις όταν ήσουν 18 και σου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό για να γίνεις γιατρός. Από την άλλη, αν θέλεις να εξισώσεις την κοινωνική προσφορα του επαγγέλματος σου με αυτή του μανάβη, του μηχανικού αυτοκινητου και του υπαλληλου s/m, τότε OK.

 

PS: Με την ηλιθιότητα των περιστατικών που αναφέρεις συμφωνώ.

Link to comment
Share on other sites

E αφού μόχθησαν πολύ, ας μην τους ζητάμε να έχουν φιλότιμο :blink: :X :worry: και να καταλαβαίνουμε την ανάγκη για φακελάκι

 

 

 

Αν δεν έχεις καμια διάθεση για προσφορα στη δημοσια υγεία, τότε να ανοίξεις ιδιωτικό ιατρείο. Αν δουλεύεις σε νοσοκομείο, τότε είσαι υποχρεωμένος να κανεις σωστά τη δουλειά σου. Εκτος αν ήρθε κανεις όταν ήσουν 18 και σου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό για να γίνεις γιατρός. Από την άλλη, αν θέλεις να εξισώσεις την κοινωνική προσφορα του επαγγέλματος σου με αυτή του μανάβη, του μηχανικού αυτοκινητου και του υπαλληλου s/m, τότε OK.

 

PS: Με την ηλιθιότητα των περιστατικών που αναφέρεις συμφωνώ.

+1 σε όλα

 

Όποιος αισθάνεται αδικημένος από το σύστημα υγείας ας βρει να κάνει κάτι άλλο από το να εκμεταλλεύεται τον κόσμο. Βρείτε άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθείτε, αν σας φταίει το σύστημα. Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να παίζει την υγεία του κορώνα-γράμματα περιμένοντας για μια εγχείρηση επειδή ο "αδικημένος" γιατρός αισθάνεται πως δε βγάζει αρκετά φράγκα.

Link to comment
Share on other sites

Μ' αρέσει που εδώ όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχουν καλοί και κακοί γιατροί και το τονίζουμε ότι αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα αλλά δεν είδα ούτε έναν να λέει το ίδιο και στο thread με τους ασφαλίτες..anyway.

 

Στο θέμα μας,είμαι και γω της γνώμης πως αν ένας γιατρός θεωρεί λίγα τα λεφτά που παίρνει ας κοιτάξει να κάνει κάτι καλύτερο που θα του δώσει περισσότερα.Το ΙΚΑ τόσα μπορεί να του δώσει,είτε το αποδέχεται είτε φεύγει.Το να ζητά από τον απλό πολίτη (ο οποίος πληρώνει τα κέρατά του για ιατρική περίθαλψη) φακελάκι με το έτσι θέλω είναι κατακριτέο και απαράδεκτο.Και το ακόμα χειρότερο είναι όταν δεν παίρνει το φακελάκι που ζήτησε να μην κάνει επίτηδες σωστά την δουλειά του για να "εκδικηθεί" τον τον ασθενή του...

Link to comment
Share on other sites

Λαμογιές, παρατυπίες και εκμετάλλευση μπορούν να υπάρξουν σε όλα τα επαγγέλματα. Όμως, ειδικά οι γιατροί έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να «πιέσουν» περισσότερο για να πάρουν αυτό που θέλουν, εφόσον πρόκειται για ζήτημα υγείας.

 

Και όχι, δεν δέχομαι να συγκρίνω την ευθύνη του μανάβη ή του μηχανικού αυτοκινήτων ή οποιοδήποτε άλλου με εκείνη του γιατρού. Εάν το αυτοκίνητό σου χαλάσει και δεν εμπιστεύεσαι τον μηχανικό, πας σε άλλον. Εάν ο μανάβης σε κλέβει, θα πας παρακάτω. Στον γιατρό όμως δεν υπάρχει πάντα αυτή η επιλογή και ιδιαίτερα όταν είσαι πανικοβλημένος και κινδυνεύει η ζωή και η υγεία σου.

 

Για μένα, η λογική «το σύστημα είναι χάλια, άρα ζητάω φακελάκι» ή «σπούδασα τόσα χρόνια και δικαιούμαι να ζητάω όσα λεφτά θέλω» είναι καταδικαστέα πέρα για πέρα. Με το να ζητάς φακελάκι, δεν καταλαβαίνω πως βελτιώνεις το σύστημα υγείας της χώρας μας και παράλληλα δεν βλέπω γιατί δικαιούται κάποιος να εκμεταλλεύεται την ανάγκη του άλλου επειδή διάβασε 10 χρόνια. Ας μην γινόταν γιατρός στο κάτω κάτω.

Link to comment
Share on other sites

ftaiei aftos pou ta pairnei alla kai o pio eksipnos pou ta xwnei eksisou thn idia efthinh exei.

epishs o ellhnas giati xwnei sthn tseph tou nosokomou?

mipos to fakelaki volevei kai ton polith tou bgainei mallon pio fthna apo to na paei se idiwtiko,e?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...